Regisztráció  Belépés
ronix.blog.xfree.hu
"Ha élni akarsz, két karod legyen a híd, és szavad olyan, ami épít - de kell, hogy példa is légy hordozva mások terhét. Csapóné Ágoston Veronika
2008.06.27
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/10 oldal   Bejegyzések száma: 96 
...hát semmi extra!
  2013-02-23 21:04:57, szombat
 
 



....hát semmi extra! villámgyors és mhhhhhh...de fincsi. Létszámtól/igénytől függően végy egy fél kilós, kilós, vagy bármilyen súlyú egész világosabb kenyeret! Vágdosd be úgy, hogy az alja egyben maradjon, és tömködd meg a vágásokat minden féle jóval. A fantáziád és a hűtőd szab ennek határt. Én tettem bele sajtot, póréhagymát, bacont! És lökd be sütőben, hogy átsüljön benne minden. És már kééééééész is:)
 
 
1 komment , kategória:  Ízletes receptek  
A nyuszis (Bunnies) recept
  2013-02-23 20:55:02, szombat
 
 



A nyuszis (Bunnies) recept, ha még nem lenne meg:

40 dkg liszt
1 tk cukor
2,5 dkg élesztő
2 tk só
20 dkg tejföl
60 ml víz
4 dkg vaj
1 tojás

Elkészítés:

A vajat, a tejfölt és a vizet egy kis lábaskában összemelegítjük, de nem főzzük. Langyosan belekeverjük a többi hozzávalóval együtt a dagasztógépbe. Az élesztőt meg lehet futtatni is, én nem szoktam. Sima dagasztóprogramon szép fényes, lágy tésztát dagasztunk. A liszt mennyisége tejföl függő. Én 20% os tejfölt használtam. Ha lágy nagyon a tészta akkor lisztezni kell, ha sűrű, akkor egy kis folyadékot, vizet hozzáadni.

Duplájára kelesztjük, majd lisztezett deszkára borítjuk és 16 egyenlő részre osztjuk. Kb 6 dkg-os pici cipócskákat formálunk, mintha zsemlét gömbölyítenénk, csak oválisabbra hagyjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk és konyhai, vagy bármilyen ollóval kis füleket vágunk.
Ezután a szemeket rakhatunk, szemes borsból pl.

Tojással lekenjük és még pihentetjük kicsit, amíg a sütő felmelegszik. Forró sütőben sütjük, amíg szép barna színű nem lesz.
 
 
0 komment , kategória:  Ízletes receptek  
CITROMLEKVÁR GYÖMBÉRREL - recept
  2013-02-16 19:21:59, szombat
 
  CITROMLEKVÁR GYÖMBÉRREL

Hozzávalók 3 közepes (4,5 dl-es) üveghez: 3 db citrom, 1 darabka (2-3 dkg) friss gyömbér, 50 dkg befőzőcukor.

Elkészítés: A citromokat megmossuk, megtöröljük, és vékony szeletekre vágjuk. A megtisztított gyömbért felaprítjuk, majd hozzáadjuk a citromszeleteket. Fél liter vízzel felöntjük, és egész éjszakán át állni hagyjuk. A következő nap felforraljuk, és 10-15 percig főzzük. Belekeverjük a befőzőcukrot, és további 10 percig főzzük. A lekvárt az előkészített üvegekbe töltjük, és azonnal légmentesen lezárjuk. Az üvegeket a tetejükre fordítjuk, majd kb. 5 perc elteltével visszafordítjuk és kihűtjük.


Forrás: receptindex.com
Kép forrása: 21food.com




 
 
0 komment , kategória:  Ízletes receptek  
Túrós galuska (8-10 főre)
  2013-02-06 20:02:41, szerda
 
  Túrós galuska (8-10 főre)

Hozzávalók:

80 dkg liszt,
3 tojás,
a főzőlébe só,
50 dkg túró.

A lisztet a tojásokkal és langyos vízzel (só nélkül) galuska sűrűségű tésztává dolgozzuk. Burgonya nyomón keresztül beletesszük a túrót. Elkeverjük, majd deszkáról forró, sós vízbe nagyobb galuskákat szaggatunk belőle.
Amikor megfőtt tálba szedjük, és köretként bármilyen pörköltféleséghez kínálhatjuk. Vadételekhez különösen jó.

(Forrás: Konyhatündérek receptjei)
 
 
0 komment , kategória:  Ízletes receptek  
egerem van...
  2013-02-01 21:55:18, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ízletes receptek  
Dagasztás nélküli kenyér
  2013-01-29 20:43:39, kedd
 
  Dagasztás nélküli kenyér, Nagyon finom, nagyon könnyű elkészíteni

‎40 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 1,5 teáskanál só, 300 ml víz,A vizet egy tálban az élesztővel elkeverjük. Egy tálba tesszük a lisztet, a sót, és hozzá adjuk a vízben elkevert élesztőt. Egy fakanállal jól összekeverjük, majd egy zacskóval letakarjuk és hagyjuk így állni reggelig. ( Én este 7 kor kevertem össze az enyémet, kint hagytam a konyhapulton egész éjszakára. és reggel 8-kor estem neki. :) Reggel levesszük róla a zacskót és összeállítjuk a kenyérkét.Lisztezett deszkára borítjuk, meghintjük a tetejét is liszttel. Majd összehajtjuk oldalról félbe, fentről is félbe.Kenyér formára igazítjuk,a széleit alulra tűrjük, meghintjük liszttel. És hagyjuk állni fél órát konyharuhával letakarva. Míg pihen a kenyér addig előmelegítjük a sütőnket 200 fokra. Egy Fazekat előveszünk aminek van teteje,( én a leveses fazekamba szoktam ami 3-4 litere kb.) vágunk bele sütőpapírt betesszük melegedni.Ha letelt a fél óra a kenyérkét óvatosan mert az edény forró, belepottyantjuk. Rátesszük a fedelet és mehet a sütőbe sülni 40 percre. Ha nem elég piros a teteje 40 perc elteltével akkor fedő nélkül toljuk vissza kb 10 percre. Ha megsült sütőrácsra szedjük kihűlni. egy ecsettel vízzel vékonyan megkenjük, és hallgatjuk ahogy finoman megrepedezik a héja.

...... ............

 
 
0 komment , kategória:  Ízletes receptek  
guszta...elfogadnám
  2013-01-29 20:33:25, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ízletes receptek  
Szép....és ehető
  2013-01-20 19:40:43, vasárnap
 
  ...... ........... .......

 
 
1 komment , kategória:  Ízletes receptek  
Jó étvágyat!
  2013-01-14 21:44:56, hétfő
 
 



.......

finom nasi...

......

....felvághatjuk!...
 
 
0 komment , kategória:  Ízletes receptek  
Finomságok...
  2013-01-10 19:20:00, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ízletes receptek  
     2/10 oldal   Bejegyzések száma: 96 
2017.07 2017. Augusztus 2017.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 378 db bejegyzés
e év: 3977 db bejegyzés
Összes: 31345 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 17796
  • e Hónap: 66746
  • e Év: 917735
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.