|
2/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 14
|
|
|
|
2017-08-10 08:21:59, csütörtök
|
|
|
Egy rózsa éjjel-nappal a méhekkel álmodott, de a valóságban egy sem pihent meg a szirmain. A virág azonban tovább álmodozott. Hosszú éjszakáin elképzelte, hogy az eget ellepik a méhek, és sorra leszállnak, hogy megcsókolják őt. Így tudta kibírni másnapig, amikor a napsütésben újra kinyílt.
Egyik este megszólalt a hold, aki ismerte a rózsa magányát:
- Nem unod a várakozást?
- Talán. De folytatnom kell a küzdelmet.
- Miért?
- Mert ha nem nyílok ki, elhervadok.
Amikor úgy érezzük, hogy a magány minden szépséget elpusztít, a túlélés egyetlen módja az, ha nyitottak maradunk.
Paulo Coelho
|
|
|
0 komment
, kategória: IDÉZETEK,Mondák |
|
|
|
|
|
2017-08-10 08:18:04, csütörtök
|
|
|
Hozzávalók:
110 g vaj
110 g csokoládé (az étcsokoládé a legjobb)
3 tojás
100 g cukor
8 g kakaópor
csipet só
A krémhez:
2 tojássárgája
100 g cukor
12 g kukoricakeményítő
1 evőkanál vaníliaaroma
1 evőkanál instant kávépor
5 g zselatinpor
2 evőkanál víz
240 ml habtejszín
160 ml tej
A tetejére:
kakaópor
Elkészítés:
A tésztát készítjük el először: egy 20 cm átmérőjű tortaformát előkészítünk és a sütőt előmelegítjük 180 fokra. A csokoládét a vajjal együtt egy tálba tesszük és vízgőz fölött megolvasztjuk, hagyjuk kicsit hűlni. A tojásokat kettéválasztjuk és a tojássárgájákat egyenként a csokoládéhoz keverjük. Hozzáadjuk a kakaóport és a csipet sót. A tojásfehérjéből kemény habot verünk és lassan hozzáadjuk a cukrot. A habot óvatosan a csokoládés krémhez adjuk és összekeverjük. A masszát a tortaformába kanalazzuk és 180 fokos sütőben 25 perc alatt megsütjük, majd kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni.
Közben elkészítjük a kávékrémet: A tojássárgáját a cukorral felverjük, majd hozzákeverjük a keményítőt és lassan beleöntjük a meleg tejet, csomómentesre keverjük. Lassú tűzön, folyamatosan kevergetve főzzük. Mikor besűrűsödik, levesszük a tűzhelyről és hozzákeverjük a vaníliaaromát és az instant kávéport, hagyjuk hűlni. A zselatint feloldjuk a vízben és lassú tűzön megmelegítjük, de nem forraljuk, majd a krémhez öntjük és jól összekeverjük. A tejszínhabot felverjük és a hideg kávékrémhez keverjük. A krémet a kihűlt lapra kanalazzuk és eligazítjuk rajta. Fóliával lefedjük és 4 - 5 órára hűtőbe tesszük. Egy kés segítségével leválasztjuk a tortát a sütőformáról, majd lekapcsoljuk a forma oldalát. A tésztát felemeljük, lehúzzuk az aljáról a sütőpapírt és tálcára tesszük. Kakaóporral meghintjük, majd szeleteljük.
TEJSZINES TIRAMISU
HOZZÁVALÓK
2 doboz sűrített tej (cukrozott)
3 dl víz
2 csomag vaníliás pudingpor (főzés nélküli)
5 dl tejszín
1 liter fekete kávé
3 csomag babapiskóta
cukrozatlan kakaópor
ELKÉSZÍTÉS
Egy tálban keverjük össze a 2 doboz sűrített tejet, a 3 dl vizet és a 2 két csomag vaníliás pudingport (a sűrített tej miatt nem kell a pudinghoz más, csak a víz és a tej), majd egy órán át pihentessük a hűtőben.
A tejszínt robotggéppel verjük keményre, majd lassan forgassuk a pudingos krémhez.
Főzzünk egy liter kávét, és hagyjuk teljesen kíhűlni. A babapiskótát mártogassukma kávéba, de ne túl sokáig, nehogy szétázzon és szétessen.
Majd tegyük egy tál aljára a kávés babapiskóták felét, kenjük rá a krém felét, majd szórjuk meg cukrozatlan kakaóporral. Ismételjük meg a műveletet: tegyük rá a másik adag babapiskótát, majd a maradék krémet, végül szórjuk meg kakaóporral.
Tálalás előtt egy éjszakát pihentessük a hűtőben.
|
|
|
0 komment
, kategória: Ételek-italok |
|
|
|
|
|
2/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 14
|
|
|
|
2017. Augusztus
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
376 db bejegyzés |
e év: |
5773 db bejegyzés |
Összes: |
69029 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 1301
- e Hét: 3864
- e Hónap: 43476
- e Év: 272413
|
|
|