Belépés
eva6.blog.xfree.hu
Hogy boldog lehess három kincset keress Hit,Remény,Szeretet vezéreljen Tégedet Doros Ferencné
1957.08.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Gomba
  2017-09-09 11:58:59, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Png képek vegyes  
Png virág
  2017-09-09 11:56:34, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szép virágok  
Dió, mogyoró: már napi tíz gramm csodát művel
  2017-09-09 11:44:30, szombat
 
  A dió és mogyoró fogyasztása igen egészséges, sok fehérjét tartalmaznak, és jótékony hatásuk lehet egyes betegségekkel szemben. A dió például javíthatja a szellemi működést, és segíthet a szív normál működésében is. Milyen egyéb jótékony hatásaik vannak?

Mindehhez új felismerés csatlakozik: csökkenti a mortalitást (halálozást) és mérsékli a krónikus betegségek kialakulását, mint pl. egyes légúti betegségek, cukorbetegség, daganatos betegségek, ún. neurodegeneratív betegségek, mint pl. a szklerózis multiplex stb.

120 ezer fős vizsgálat

Az International Journal of Epidemiology szaklapban megjelent tanulmány egy vizsgálatot elemez, amelyben a holland ún. Netherlands Cohort Study adatait dolgozták fel, 120 ezer holland személy elemzése révén, 1986-tól napjainkig (55-69 évesek voltak induláskor). Figyelték az illetők dió-, mogyoró- és mogyoróvaj-fogyasztását ezen időszak alatt.

dió és mogyoró
Aki teheti, egyen diót, mogyorót!

Meglepő tapasztalat volt, hogy már a rendszeres napi kb. 15 g körüli dió, vagy mogyoró fogyasztása jellemzően csökkentette a halálozási arányokat" - említi Pet van den Brandt professzor a vizsgálat vezetője. Nagyobb mennyiség már nem csökkentette tovább a halálozás kockázatát. Ezeket az eredményeket megerősítette egy másik utólagos elemzés (metaanalízis), amely szintén a fenti nagy vizsgálat alapján készül, és ahol kimutatható volt, hogy a légúti és daganatos betegségekből adódó mortalitás is hasonló módon csökkent.

A nyers mogyoró jobb, mint a mogyoróvaj?

A dióban sok az esszenciális tápanyag, pl. rostok, fehérjék, ásványi anyagok, egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírsavak, antioxidánsok stb. A Nutrients c. szaklapban megjelent 2010-es vizsgálat szerint “egyedi összetétele alapján a dió igen hasznos, jótékony hatással rendelkezik. Epidemiológiai vizsgálatok szerint fogyasztása csökkenti a koszorúérbetegség gyakoriságát, mérsékli az epekövek kialakulását. Ezeket mindkét nemben, a cukorbetegségre csak nők esetén hat. Kimutathatóan csökkenti a szérum-koleszterin szintet is."

Nemcsak a csonthéjasok, de a szárított zöldségfélék is kiváló egészségőrök. Kattintson!

A mostani tanulmány elsőként írta le hogy a dió és mogyoró rendszeres fogyasztása milyen széleskörű előnyökkel bír a fent felsorolt egészségügyi problémák esetén. Fogadjuk meg a kutató orvosok által ajánlottakat! Aki teheti, egyen diót, mogyorót
 
 
0 komment , kategória:  Életmód  
Kellemes hétvégét
  2017-09-09 11:38:48, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szerkesztéseim  
Jó reggelt kedves látogatóimnak
  2017-09-09 07:48:11, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Kávé,tea  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2017.08 2017. Szeptember 2017.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 167 db bejegyzés
e év: 8057 db bejegyzés
Összes: 128101 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5109
  • e Hét: 22191
  • e Hónap: 75863
  • e Év: 354088
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.