Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/4 oldal   Bejegyzések száma: 35 
Donald Trump az új amerikai elnök
  2017-01-20 18:45:32, péntek
 
 













DONALD TRUMP AZ ÚJ AMERIKAI ELNÖK


Magyar idő szerint 18 órakor tette le hivatali esküjét Donald Trump, aki így az Amerikai Egyesült Államok 45. elnöke lett. A beiktatási ceremónia évtizedes hagyományok szerint zajlott.

A jövőről azt mondta, hogy a hatalmat Washingtonból visszaadják az embereknek. Új idők jönnek. Ettől a naptól kezdve minden döntésnél az lesz az elv, hogy Amerika legelőször. Minden változtatásnál az amerikai emberek szempontjait veszik figyelembe. Visszaadják a munkájukat, a határaikat, az álmaikat.

"Minden amerikai, minden városban, kicsiben és nagyban, óceántól óceánig, halljátok szavam: Sosem lesztek még egyszer elfeledve."

"Reményeitek és vágyaitok határozzák meg az ország sorsát!"

,,Együtt Amerikát ismét erőssé tesszük! Amerikát ismét gazdaggá tesszük! Amerikát ismét biztonságossá tesszük! Amerikát ismét büszkévé tesszük! És igen, Megint Naggyá Tesszük Amerikát!"

,,A radikális iszlamista terrorizmust teljesen eltöröljük a föld színéről" - mondta

Szerinte minden országnak joga van a saját érdekét előtérbe helyezni, és példaként követik majd őket.

Együtt újra naggyá teszik Amerikát!















 
 
0 komment , kategória:  Média  
Félrevert harangok
  2017-01-20 11:30:46, péntek
 
 




FÉLREVERT HARANGOK
jan 19, 2017 | Blog, Dr. Csizmadia László


A XXI. század a keresztényi civilizáció fennmaradásának próbaköve.

Keresztényként valljuk, hogy a hitüket és a vallásukat gyakorlók egymás iránti tisztelete a másság elfogadása ma már a világ és a nemzetek közötti békesség nem megkerülhető feladata. A kialakult vallási dominanciák viszonylag jól behatárolható területeken tetten érhetők. Így van ez a muszlim keresztény és buddhista hitre épülő civilizációk esetén is. Az is természetes, hogy ezek a vallások az eltérő módon szocializálódott kontinenseken is ma már megmutatják arcukat. Megjelennek a többé-kevésbé befogadó nemzetek napi életében is. Az Afrikában, Közel-Keleten gyarmatosító múltat felmutató országok gazdasági előnyökért további érdekeik mentén az őshazába importálták gyarmataik polgárait. Mások, mint például az európai V4-ek a modern rabszolgatartás műfajától távol tartották magukat. Sorsukat sokáig a Szovjet birodalom írta, hasonló módon csak más ideológia mentén lehettek rabszolgák.

Európában az első és második világháborúban az izmus különbségeket maguk előtt tolva keresztyének harcoltak egymás ellen. Nem titkolható, hogy a második világháború kirobbantója Németország nyíltan zászlajára tűzte a vallási, faji megkülönböztetés elvetendő, súlyos emberi és társadalomerkölcsi veszteségeket okozó dogmáját. Európa ennek ellenére az elmúlt 70 évben megőrizte a zsidó-keresztény civilizáció értékeit.

A magyar miniszterelnök 2017-et a lázadás évének nevezte. Kiemelte a nemzetek önállóságának megőrzését, az Unió szövetséges rendszerének fenntartása mellett, elutasítva a föderatív mezbe bujtatott globalista szemléletű brüsszeli irányítást. Csaták várhatók a világuralomra törő pénzügyi hatalmasok és az önállóságukat őrizni kívánó nemzetek polgárai között. A nemzetük szabadságát és a szubszidiaritást védő polgárok ellenállása fokozódik a globalitást szentesíteni akaró neoliberális már-már terrorizáló erőkkel szemben. Érlelődik a döntő összecsapás.

Az amerikai elnökválasztás nem várt eredménye kisiklatta az áldemokraták világuralmi terveit. A Clintoni pénzeszsák kilyukadt a megvásárolt sajtó saját kardjába dőlt, így egyre valószínűbb, hogy a szabadság szerető amerikai állampolgárok félrevezetésének korszaka is lejárandóban van.

Amerikának nem halott katonákra van szüksége, hanem végre adósságmentes, tényszerűen virágzó gazdaságra. Trump erre lehet garancia. Európában olyan kormányokra van szükség, amelyek polgáraik szavára hallgatva nem saját egyéni érdekeiket helyezik előtérbe, hanem népüket, nemzetüket képviselik. E magasztos cél eléréséért az európai polgárok sokat tehetnek, szellemi honvédelemmel és az ésszerűség fegyverével.

Európa polgárai a közvélemény kutatások szerint döntő hányadban nem támogatják az illegális migráns importot s a vele járó terrorizmust. A lakosság nagy része félelemben él és elutasítja, hogy egyéni szabadságjogait korlátozzák a migránsok kötelező betelepítésével.

Az Európai Uniót megálmodó alapító atyák eközben sírjukban forgolódnak. Nem gondolták, hogy az unió intézményi rendszere, az elmaradt karbantartások miatt alkalmatlanná válik a felgyorsult világ eseményeinek követésére. Az uniós bürokrácia immunbetegsége szembetűnő és úgy tűnik, hogy visszafordíthatatlan. Európa polgárai egyre hangosabban követelik a brüsszeli elefántcsonttorony lebontását és a pozíciójukba kapaszkodó kontraszelektált politikusok eltávolítását.

Magától értetődővé válik, hogy megkezdődik Európa polgárainak eszmei közösségbe áramlása és erőszakmentes lázadása. Figyelmeztető jelként szolgálhatnak a közeli francia, német és holland választások. Az előcsatározások egyik fontos eleme, hogy a nemzeti oldal képviselőinek fel kell sorakoznia az Európai Parlament Néppárti frakciója mögé. Nem hagyhatjuk, hogy a következő időszakra a parlamenti szocliberális elit, az általa aláírt szerződést, amely garantálja, hogy a Parlament vezetője a néppártból kerüljön ki, erkölcstelen módon felrúgja. Az Európai Parlament legnagyobb frakciója nem mutathat gyengeséget, mert a nyilvánosságra hozott szerződés nem politikai mutyiról szólt, hanem becsületes, konstruktív konszenzust szolgált.

Az Európai Bizottsághoz érkező polgári kezdeményezések az esetek többségében nem kerülhettek a parlament elé, ennek oka az előre megfontolt cinikus módon elkészített és érvényben lévő idevonatkozó törvény alkalmazása. Ugyanakkor az EB olyan pályázatokat ír ki, amelyek szubjektív elbírálás után egyes nemzetek ellenzéki pártjainak anyagi és erkölcsi muníciót szolgáltat a regnáló kormányokkal szemben.

Emlékezzünk az Altus Kft.-nek jóváhagyott szeretetcsomagra. Nem lenne jó, ha a brüsszeli intézkedéseknek időnként ellentmondani merő kormányokat az előbb említett módszerekkel megpuccsolhatnák. Ugyanígy furcsa lenne szembesülni, olyan pályázatnyerővel, aki a magyar politikai élet másik végletét képviselte éveken át, most pedig nyerő brüsszeli pályázóvá válhatna. Európa országaiban lehetetlenné kell tenni, hogy az Európai Uniós intézmények pártpolitikai alapon anyagi és erkölcsi támogatást nyújtsanak a hatalomszerzésre irányuló manőverekhez. Fogalmazzunk úgy, hogy céljuk nem szentesítheti az eszközt.

Kíváncsian várjuk, hogy a Jobbik polgári kezdeményezéssel ki tudja kinek az ötletéből származó javaslata miként ihleti meg az Európai Bizottságot. A balszélső és jobbszélső egymásra talált, amikor az adózok pénzéből (közpénzből) élve tarthatatlan ígéretekkel manipulál. Hasonlónak tekintendő az MSZP 100.000,- forintos alapbér ötlete, amit még a gazdag Svájcban sem sikerült népszavazással bevezetni, vagy a Jobbik kommunista szellemű indítványa ,,az egyenlő munkáért egyenlő bért" ötlete, amely eleve megvalósíthatatlan az európai országok bérszínvonalának jelentős eltérése miatt. A magyar emberek többsége demagóg ígéretekre nem vevő. A CÖF - CÖKA szeretné, hogy a polgárok távol tartanák, magukat a szavazat szedésre irányuló becsapósditól. A hazugság licitálás és a félrevezetés további eleme lehetne az a Marxi sugallat, ahol a bal és jobboldal karöltve kiáltványban jelentetné meg a mindent überoló ígéretét ,,mindenki szükséglete szerint"!

A CÖF-CÖKA a levegőbe beszélés helyett a nemzetek polgárainak általánosan elfogadható, jogos megnyilvánulásait kívánja felhangosítani, annak érdekében, hogy az unió intézményeit cselekvésre bírja. Az EU 28 tagországában megkezdtük a szellemi honvédelem mozgalom szervezését. Ősszel Budapesten a tagországok részvételével szimpóziumot tartunk. A lengyel polgárokkal együtt kezdeményezve a civilitika tudományának alapjait kívánjuk uniós szinten lerakni. A szellemi honvédelem feladatát, gondolatokat ébresztő ismertető könyvben négy nyelven összefoglaljuk.

A közösséghez csatlakozás feltétele:

az Unió alapító atyáinak szándéka szerint a keresztényi civilizáció értékrendjének követése mellett az egyenrangú nemzetek elvének közösségi fellépéssel erősített tiszteletben tartása

az uniós polgárok kezdeményezéseinek célba juttatását gátló érvényben lévő törvény demokratikussá, hatékonyabbá tétele

a felgyorsult társadalmi, politikai, gazdasági változásokra figyelemmel az elaggott uniós intézményi rendszer újjáépítése.

Feladatunk a pártpolitikától elkülönülve az európai polgárok közvetett képviseleti rendszere mellett a közvetlen közösségi erővel felruházott észrevételek és ajánlások célba juttatása.


Link








SZABADON EURÓPÁBAN

Link



Böjte atya nagyon oda­csa­pott mig­ráns­ügy­ben!

Link











 
 
0 komment , kategória:  Média  
Jókai Mór
  2017-01-19 13:00:24, csütörtök
 
 










JÓKAI MÓR MUNKÁSSÁGA









Jókai Mór (Komárom, 1825. Február 18.- Budapest, 1904. Május 5.), a márciusi ifjak
egyike, regényíró, a ,,nagy magyar mesemondó", országgyűlési képviselő, főrendiházi tag,
a Magyar Tudományos Akadémia igazgató-tanácsának tagja, a Szent István-rend lovagja,
a Kisfaludy Társaság tagja, 1876-től 1903-ig a Petőfi Társaság elnöke, a Dugonics Társaság tiszteletbeli tagja

Jókai mindmáig a legolvasottabb magyar író. Jókaival lett teljessé a magyar romantika.
Életműve a száznál is több kötetben felidézi a nemzeti múlt egészének látomását, és
tanúsítja azt az utat, amelyet a magyar társadalom a nemesi világtól a kibontakozó polgári
világig megtett.

"Adj a népnek szabadságot: mindent adtál neki;
tedd rabszolgává: elvetted mindenét."

Jókai Mór: Vadon virágai



Link


Link


Link







Adj a népnek szabadságot: mindent adtál neki; tedd rabszolgává: elvetted mindenét.

Jókai Mór: Vadon virágai







"Ah, a bor az felvidít,
lelkesít, elméssé tesz,
bátorságra hevít,
szerelmet költ,
kiszínezi, szivárványossá
teszi ezt a szürke világot.
Eltemeti a bút,
feltámasztja a reményt,
demokratává teszi a magyart,
Úrrá teszi a szegényt."

Jókai Mór: A bor







"Amely sebet kard vágott, az begyógyul, de amit éles nyelv vág, holtig elfáj."

Jókai Mór: Naptár 1898 július







Az ambíció igen jótékony indulat. S ezt a kellemes érzést a szegény emberek
monopolizálják. Ha az ambíció a magasabb szférákba kerül, ott már elfajul
nagyravágyássá. Olyan, mint a retek: lapályon termesztve édes ízű, hegyvidéken
elültetve keserű, mint a torma.

Jókai Mór: A gazdag szegények







"Ami bennem lélek, veletek megy; ott fog köztetek lenni mindig.
Megtalálsz virágaid között, mikor elhervadnak;
megtalálsz a falevélben, mikor lehull;
meghallasz az esti harangszóban, mikor elenyészik;
s mikor megemlékezel rólam, mindig arccal szemközt fogok veled állani."

Jókai Mór: És mégis mozog a föld







AMIKOR A MEDVE KIJÖN A BARLANGJÁBÓL
(Jókai Mór: Az új földesúr - részlet)


A medve igen nagy filozóf. Míg derültek az élet napjai, addig élvezi azokat, s ha zordonulni kezdenek, nem keres idegen hazát, mint a gólyák, nem is megy rabolni az erdőre, mint a farkas, nem megszolgálni, mint a kutya, hanem behúzza magát egy csendes, előre kiszemelt odúba, ott összekuporodik, s nagy megnyugvással várja, hogy melyikük unja meg hamarább a passzív ellenállást: ő-e vagy a tél? Rendszerint a tél türelme szokott rövidebb lenni, mert az rendesen elmúlik magától, míg havon megfagyott medvét még senki sem látott.

Néha vannak igen hosszú telek, de az a medvét nem konfundálja; tudja jól, hogy azért mégis csak el kell annak múlni; ha nagyon csípősen fú be odújába a szél, nem ír hozzá szelídítő brochure-öket, hanem betartja a hátával a nyílást, s akkor csak azon az egy helyen fázik.

Van aztán egy napja a télnek, aminek ,,gyertyaszentelő" a neve. Miről tudja meg a medve e nap feltűnését a naptárban, az még a természetbúvárok fölfedezésére váró titok. Elég az hozzá, hogy gyertyaszentelő napján a medve elhagyja odúját, kijön széttekinteni a világban. Azt nézi, milyen idő van! Ha azt látja, hogy szép napfényes idő van, a hó olvad, az ég tavasz kék, ostoba cinkék elhamarkodott himnuszokat cincognak a képzelt tavasznak, s lombnak nézik a fán a fagyöngyöt, pedig lép lesz abból, melyen ők megulgulnak; ha lágy, hízelgő szellők lengedeznek, akkor a medve - visszamegy odújába, pihent oldalára fekszik; talpa közé dugja az orrát, s még negyven napot aluszik tovább; - mert ez még csak a tél kacérkodása; mint a régi rendszer minisztériuma szabadelvű program mellett.

Ha azonban gyertyaszentelő napján azt látja a medve, hogy rút, zimankós förmeteg van; hordja a szél a hópelyhet, csikorognak a fák sudarai, s a lóbált száraz ágon ugyancsak károg a fekete varjúsereg, mintha mondaná: reszkessetek, sohasem lesz többet nyár; a tél megígérte nekünk, hogy mármost örökké fog tartani; mi kivettük árendába a szelet, fújatjuk, amíg nekünk tetszik; a nap megvénült, nincs többé semmi ereje, elfelejtkezett rólatok! Kár várnotok! - Ha jégcsap hull a fenyők zúzmarázos szakálláról; ha a farkas ordít az erdő mélyén: akkor a medve megrázza bundáját, megtörli szemeit és kinn marad; nem megy vissza többet odújába, hanem nekiindul elszánt jókedvvel az erdőnek. Mert a medve tudja azt jól, hogy a tél most adja ki utolsó mérgét. Csak hadd fújjon, hadd havazzon, hadd dörömböljön: minél jobban erőlteti haragját, annál hamarább vége lesz. S a medvének mindig igaza van.

Honnan vette a medve e természettudományi bölcsészeti kontemplatív irányeszméket, azt nem tudjuk megmondani, hanem hogy a magyar időjárási észleletek között az rég fel van jegyezve, az bizonyos.







"Azt mondják, "hazug kutya"! Pedig a kutya nem hazudik. Másképp ugat,
ha tolvaj jár a tanyán, másképpen, ha a gazdája jött meg, vonít, ha
veszedelmet érez: de soha meg nem téveszti a maga ugatását.
A kutyában van becsület. Csak az ember tud hazudni. Az az igazi ugatás

Jókai Mór: Sárga rózsa







"Bölcs embernek ló való, mert lóvá tesz az ember, és emberré a ló."

Jókai Mór







Bölcs ember volt, aki feltalálta a sört, még bölcsebb aki legurít belőle napi pár korsóval... Én személy szerint kivülálló vagyok a témában, mert pálinkát iszom!

Jókai Mór







"Csak az tudja, hogy meddig mentünk, aki azt látta,
hogy honnan indultunk el."

Jókai Mór: És mégis mozog a föld







CSAK EGY DÉLUTÁN




"Ülj ide mellém, fogd meg a kezem,
Hagyd, hogy behunyva maradjon szemem.
Nem kérdezek, és most te se beszélj,
Hallgasd, ahogy a csend nekünk mesél.

A hétköznapok kínjai után,
Legyen szép ünnep ez a délután.
Nem kell ígéret, nagy fogadkozás,
Csak ez a csendes, néma kézfogás.



Úgy menj el majd, hogy észre ne vegyem,
Milyen gyorsan múlt az én ünnepem.
Valóság volt? Lehet, álom csupán,
Hogy a miénk volt egy egész délután."

Jókai Mór: CSAK EGY DÉLUTÁN







"Csodálatos az, amit egy nő megbír!
- Egy nő, aki anya; - egy anya, aki szeret."

Jókai Mór: A kőszívű ember fiai







"Egyetlen jótettnek emléke jobban világít miutánunk, mint ezer fáklyának lobogása."

Jókai Mór: A kőszívű ember fiai







"Egy kincs van minden nemzetnek adva,
Míg azt megőrzi híven, addig él.
E kincs neve: az édes anyanyelv."

Jókai Mór







"Az egymásra néző szemek beszédében megértett kérdések és feleletek
cserélődnek: vers az; a legszebb költemény: rím nélkül, asszonánc nélkül,
metrum nélkül."

Jókai Mór: A lélekidomár







"Elfelejtheti valaki szerelmét, el bosszúját, elvesztett gazdagságát;
de múzsáját soha! Visszatér az hozzá, akárhányszor elűzi s gyönyörökkel
árasztja el szívét."

Jókai Mór: És mégis mozog a föld






"Esni csak lefelé lehet, felfelé soha."

Jókai Mór







"Az ég nem a csillagoknál kezdődik,
hanem a fűszálak hegyénél."

Jókai Mór:A kőszívű ember fiai







"A férfi sorsa a nő."

Jókai Mór: Enyém, tied, övé







A gyermekévek benyomásait tartsd emlékedben, mert azok tiszteletre
méltók. Egyenes úton járj, igaz légy, mert az a legkönnyebb és a
legboldogítóbb szerep. Érzéseiddel ne légy pazar, de akinek odaadtad,
ahhoz légy hű! S hogyha olykor keresztutakra vezet az élet, kérj tanácsot
tenszívedtől, gondolj azokra, kik onnan felülről néznek le rád, atyád és
anyád szellemére, s úgy cselekedjél, hogy ők boldognak lássanak téged.

Jókai Mór: Kárpáthy Zoltán










"Ha tudnád, hogy milyen szép a világ; dehogy hagynád azt magadtól elzárva
tartani! Ha tudnád, hogy milyen édes a szerelem, dehogy ismernél törvényt,
mely azt megtiltja tőled! Ha tudnád, hogy mennyire bűnös minden ember;
dehogy szégyenlenéd magadat előttük."

Jókai Mór: Egy az Isten







"Ha azt mondjuk valakinek "öreg ember", az szelíd megtisztelés, de ha
azt mondjuk "vén ember", az már ócsárlás; a "vén asszony" pedig
éppen háborús eset."

Jókai Mór: Öregember nem vénember







"A harag rossz tanácsadó, de a büszkeség még rosszabb ..."

Jókai Mór: Petőfi eszmecsírái







"A haza nem oszt ajándékokat, a haza áldozatokat követel."

Jókai Mór: Az élet komédiásai







"A hazugság a gyöngék fegyvere."

Jókai Mór: A jövő század regénye







"Hogy volnánk mi szegény emberek,
mikor nekem itt vagy te;
teneked meg itt vagyok én!"

Jókai Mór: A kőszívű ember fiai







A jövendő terhe vállaidon fekszik; légy erős, légy törhetetlen, hogy azt diadalmasan elviselhesd. Mi egy szabad hazát adunk nektek örökségbe s a túlvilágról is eljövünk számon kérni, hogy tartottátok fenn a magyarok hazáját. Isten vezéreljen minden pályátokon.

Jókai Mór: Vasárnapi ujság c. folyóirat







,,Kell, hogy történjenek olyan csodák, amiket tíz nemzedék
megemlegessen. Példákat kell adni ennek a nemzetnek, amik a
szíveket megerősíték. Hóhérpallost a futó rab szolgahadnak!
Addig nem fog győzni a szabadság ügye, Amíg a magyar nemzet
saját áruló korcsivadékának hulláiból olyan hegyet nem rak, Mint
a Mátra, s a döghalom tetején az utolsó áruló apát a saját fia le
nem nyakazza!"

Jókai Mór: A lőcsei fehér asszony







"A kihullott könny megbosszulja magát azon, aki okozá."

Jókai Mór:







"A kisgyermeket nem hiába nevezik angyalkának. "Angelosz"
eredetiben azt teszi, hogy "küldött". Egy más világ küldötte az.
Egy más világé, melynek ismeretlen delejes hatása sugárzik a
gyermekarcból, gyermekszemből azokra, akikhez küldve lett.
A gyermekek szemében van néha bizonyos kék sugárzat,
amely bűvölő erővel bír; mely beszélni tud, s azt a színt elveszti
a szem, mikor beszélni megtanul az ajk; ez a sajátszerű kék
szivárvány csak gyermekszemekben észlelhető."

Jókai Mór: Az arany ember







"Koldusok nemzete vagyunk, kik magokat uraknak álmodják."

Jókai Mór:







LEGYEN ÚGY, MINT MÉG NEM VOLT


Adja Isten, hogy a miről
Apáink csak álmot láttak,
Megérhessük a kezdetét
Egy jövendő jobb világnak:
A hol ember el nem rontja,
A mit az ég szánt javunkra,
Közös oltár építésre
Indul hiven minden munka;
Viruló föld fel az égre
S viszsza a derült égbolt,
Egymással átölelkezve,
Vált gyönyörteljes mosolyt, -
- - Legyen úgy, mint még nem volt.

Adja Isten: a jutalom
Érje eztán a híveket;
Veritéktől ázott földön
Arassanak, a kik vetnek;
Nem ingyen, nem alamizsnát
Kér e nemzet! A jobb létért
Adja vérét, veritékét,
Adja, ha kell, lelkét, éltét!
Nem kiván mást, csupán azt, hogy
Munkás kezeit feloldd:
S nem irígyel aztán többé
Sem francziát, sem angolt. -
- - Legyen úgy, mint még nem volt.

Adjon Isten egyetértést!
Hadd találjon minden testvér
Édes közös szülőföldén
Tetteinek egy nemes tért;
Se nyelv, se hit különbsége
Szíveink közt gát ne légyen!
Versenyezzünk csak a honnak
Szerelmében, az erényben.
S kiket a mult rémes álma
Oly keserűn széttagolt,
Lássuk meg a megjövendölt
Egy pásztort és egy akolt! -
- - Legyen úgy, mint még nem volt.

Legelső magyar: a király,
A második: a nemzet.
Harmadik - nincs. - E két egység
Több elosztást nem szenved.
Ha fejétől a szivéig
Egy gondolat hatja át,
- Gondolat, mely tetté válik, -
Az eggyé forrott hazát:
Megpróbálta már a fél-föld,
Megpróbálta a fél-hold,
Hogy honáért küzdve, e nép
Megtört, de meg nem hajolt!

Legyen úgy, mint hajdan volt!

Jókai Mór: LEGYEN ÚGY, MINT MÉG NEM VOLT










"Meghalni egy ügyért, melyet imádunk, s melyben hiszünk - emberi
becsvágy; ámde meghalni egy ügyért, melyet imádunk, de melyben
sohasem hittünk - emberfölötti áldozat. Amazok "derék emberek",
de az a "hős"."

Jókai Mór: Az arany ember







"Mikor az éj leszáll s a csillagok feljőnek, mikor a világ szavai elhalnak,
elkezd beszélni a természet, akkor a végtelen mindenség megnyílik
s az ember lelke lát."

Jókai Mór: A magyar előidőkből







"Mikor valaki egy rossz tettet akar elkövetni, akkor gondolja meg jó
hosszasan, hogy mi következése lesz annak; de mikor jót kell tenni,
tegye abban a percben, amikor eszébe jutott, s ne törődjék vele,
hogy mi lesz annak a vége."

Jókai Mór: A gazdag szegények







Milyen különös az, miszerint az emberben két egészen különböző lény
dolgozik: az ész és a szív; s aszerint, amint az egyik vagy másik lesz
túlnyomóvá, változik át az ember jelleme, sorsa, élete, úgy, hogy
mondhatni: ,,Mindenki két különböző embert foglal magában, az egyik
az ész, a másik a szív embere. A szív és az ész két különböző ember..."

Jókai Mór: Kárpáthy Zoltán







"Mindenfelé keressük a magyar nemzetet; kinn Ázsiában, fenn a Jeges-
tengernél, hátul az őshistóriában, magasan a fényes rangúaknál, csak
ott nem keressük, ahol van: körülöttünk és a mai napon."

Jókai Mór: És mégis mozog a föld
















"Mindig emlékezz arra, hogy a szép szavak nem mindig igazak,
s az igaz szavak nem mindig szépek."

Jókai Mór







"Nézd el ezt a rózsát a kezedben, még most alig fakadt ki, de ha ráfújom
a forró leheletem, egyik levele a másik után kifeslik. Légy te nekem ilyen
sárga rózsám, nyisd ki a lelkedet, nyisd ki a szívedet előttem, akármit vallasz
meg, nem haragszom érte, megbocsátok érte, akárhogy összetöröd vele
a szívemet."

Jókai Mór: Sárga rózsa







A nép sokféle nyelven beszél, de egyforma szívvel szeret.

Jókai Mór: Jókai Mór: Szeretve mind a vérpadig







AZ ORSZÁGOS ÖSSZEVESZÉS


Hát csakugyan elátkozott
Nép vagyunk, az már igaz!
Két felűl az ellenségünk
Annyi, mint az útféli gaz,
De az mind nem elég nekünk:
Egymás között is kell vetekednünk.

Hogyha minden magyar ember,
Kicsiny és nagy, egy hős lenne,
Hős is, bölcs is, egyként jeles,
Mind erőre, mind szellemre,
S egyesülne minden magyar,
Még is csoda lenne a diadal.

Ha volna min osztozkodnunk,
Prédálnók ellenség kincsét,
Vagy ha volna res nullius
A mi mostan közös inség,
S ember ember ellen kelne
Harczra e miatt: - volna értelme.

De a kinek a háza ég,
Hajója zátonyon akadt,
Mért tépi a közös bajjal
Együtt küzködő társakat?
Segítségét kitől várja,
Ha saját felét maga rongálja?

A tegnapi jó barátok
Ma ellenként találkoznak,
Kik tegnap egymást becsülték,
Ma egymásra rágalmaznak,
Jár a szitok, költött gyanú,
Álhír, undok gúnydal, hamis tanú.

A becsületes jó népet,
Mely igazságért sovárog,
Forrás helyett a csap alá
Viszik a lélekkufárok:
Ráuszítják önfelére,
S a kocsmában foly a magyar vére!

S mintha égből hullna a pénz,
Úgy pazalják; nincs szük idő!
Mi vagyunk most a bankárok,
Fizethet a párttéritő.
S hiusága az apáknak
Koldúsbot lesz majd az unokáknak!

Dicső nemzet! Kiről közmondás volt,
Hogy a magyar vigad mindig sírva,
Ez a te mostani mulatásod
Nem könnybe, de vegyül szégyenpírba,
Sírva kiált hozzád a dal:
"Békülj ki legelébb önmagaddal!"







"Ostoba piktor az idő, mentől tovább dolgozik az arcképünkön,
annál jobban elrontja azt."

Jókai Mór: Ötven év visszhangja







"Óh, mennyivel nehezebb teher a szerelem, mint a gyűlölet, mennyivel
nehezebb eltitkolni azt, mint emezt."

Jókai Mór: Egy magyar nábob







"Pedig hiszen a pénz mindenható. Mennyi szerelmet lehetne kapni
érte! Hamis, hazudott szerelmet, mosolygó arcok ragyogását, kik azt
nem érzik; tiltott, bűnös szerelmet, kik azt titkolják; csak ennek az
egynek a szerelmét nem, aki igazán, híven, boldogan szerethet.

Jókai Mór: Az arany ember (1873)







"Semmit sem utálok úgy, mint a hazugságot. Azt mondják, "hazug
kutya"! Pedig a kutya nem hazudik. Másképp ugat, ha tolvaj jár a
tanyán, másképpen, ha a gazdája jött meg, vonít, ha veszedelmet
érez: de soha meg nem téveszti a maga ugatását. A kutyában van
becsület. Csak az ember tud hazudni. Az az igazi ugatás."

Jókai Mór: Sárga rózsa







A szerelemnek még bolondsága is nagyobb bölcsesség,
mint a filozófusok minden tudománya...

Jókai Mór: A szerelem bolondjai







"A szív minden kebelben egyaránt dobog, s van az életnek oly boldog
kora, melyben minden szívdobbanás azt mondja: szeretni kell. Feltűnik
a vágyó érzelem előtt egy-egy rokonszenvű arc, az érzelem lágy viasza
elfogadja annak benyomatát, s viseli, míg egy másik el nem törli onnan,
vagy pedig viseli örökké; annak csak erényeit ismeri, annak bűneit
megbocsátja, azért tűr, azért szenved, azért csalatkozik, és mégis hisz,
mégis szeret; és ez a szenvedés, csalódás, ez a hit és szeretet - az
ifjúkor bohósága."

Jókai Mór:







A SZÓZAT
leforditva gyászmagyarra.


Jobb pártnak rendületlenül
Légy hive gyászmagyar!
Bölcsed itt, majdan zsirod is,
S a "fátyol", mely takar!

Te kivüled itt senkinek
Nincsen számára hely,
Alkotmány, provisorium:
Ott élned, laknod kell.

Ez a föld, melyen annyiszor
Apáid bora folyt,
Hol minden restóráczió
Egy ezrest elpakolt.

Itt küzdtenek borért a hős
Kortesek hadai,
Itt törtek össze poharat
Tyukodnak botjai,

Ittasság! Itten hordozák
Sáros zászlóidat,
S elhulltanak legjobbjaink
Hosszú asztal alatt.

És annyi köpeny-forgatás
S szinváltozás után
Ha senki meg nem élhet is,
Mink élünk a hazán.

S népek hazája, egységes
Osztrák birodalom,
Husz évi hizelgés kiált:
"Tányérod hadd nyalom!"

Az nem lehet, hogy annyi toll
Hiába annyit irt,
Hogy stempli, accis és trafik,
Ne legyen approbirt.

Az nem lehet, hogy ispán, pap,
Gróf, főtiszt, pressbüró,
Hiába korteskedjenek, -
S hát a sok főbiró?

Még jönni kell, még jőni fog
A muszka, ki után
Vezetni egykor küldeténk,
Vezetjük ujra tán.

Vagy menni fog, ha menni kell
A miniszterium,
S utána jön vagy Tiszapárt,
Vagy provisorium.

Már így is, úgy is penziót
Nekünk adni muszáj.
Bár kigyót-békát kiabál
Ránk sok nagy torku száj.

Légy hive rendületlenül
A jobbnak gyászmagyar!
Ez osztja most a hivatalt
S nyugdíjba ez takar.

Rajtad kívül itt senkinek
Nincsen számára hely,
Légy nagy szamár, vagy kis szamár,
Hivatalt kapnod kell."

Jókai Mór







"Titkos írás az arc, de annak, aki a kulcsát bírja, nyitott könyv."

Jókai Mór: Szeretve mind a vérpadig










"Többet ér baráttal a szegénység porában feküdni,
mint ellenséggel együtt a hatalom trónján fényleni."

Jókai Mór: És mégis mozog a föld - A Rákóczi harangja c. rész







Ülj ide mellém, fogd meg a kezem,
Hagyd, hogy behunyva maradjon szemem.
Nem kérdezek, és most te se beszélj,
Hallgasd, ahogy a csend nekünk mesél.










"Ültess fát!
Hogyha másért nem, lombot ád.
Árnyékában megpihenhetsz,
Gondot ő visel reád.
Jó tavasszal nyit virágot:
Messze érzed illatát,
Kis madárka száll reája:
Ingyen hallhatod dalát."

Jókai Mór: Ültess fát.








"Valakinek a becsületét ellopni nemcsak azért legsúlyosabb, mert a
becsület a legdrágább kincse mindenkinek, hanem azért is, mert azt
legnehezebb visszaadni."

Jókai Mór: Azokról a ,,spiclik"-ről







,,A zseni nem tanul, hanem tud.“

Jókai Mór: Az utókor igazságos





 
 
0 komment , kategória:  Jókai Mór  
Minden, ami szép - képekben
  2017-01-18 22:00:38, szerda
 
 







MINDEN, AMI SZÉP - KÉPEKBEN


Minden ami szép - egy helyen

Minden, ami szép volt, szép vagy szép lehet, minden ami ránk várhat még!

Minden, ami szép, hasznos és okos, összetartozik. Nem múlhat el soha az, ami szép!

Természetről, életről, művészetről, rólunk és környezetünkről - képekben














































































 
 
0 komment , kategória:  Minden, ami szép  
Kendall, a legszexibb...
  2017-01-18 20:30:36, szerda
 
 







KENDALL A LEGSZEXIBB KARDASHIAN


Kim Kardashian húga, a 21 éves Kendall Jenner megőrjíti rajongóit. A modell ugyanis imádja mutogatni formás idomait.

Sokak szerint Kendall annyira vonzó, hogy korábban a mindenhez értő brit tudósok megállapították, hogy az ő arcberendezése áll legközelebb ahhoz, hogy a világ legszebb nője legyen. Kendallnak ráadásul egy kis önbizalomért sem kell a szomszédba mennie, nemrég ugyanis azt mondta, hogy egy életrajzi filmben az ő megformálására Audrey Hepburn lenne a tökéletes választás.


Link



Kendall 21 évesen a világ egyik legszebb nője!!!


Kendall Jenner Night Out Style - New York City 1/16/ 2017

























 
 
0 komment , kategória:  Szépek szépei   
Egyre több jobbikos lázad a pártelnök ellen
  2017-01-18 20:30:16, szerda
 
  Budapest, 2011. február 14. Vona Gábor, a Jobbik elnöke távozik a rendkívüli házbizottsági ülésről, amelyet az Országgyűlés szocialista alelnöke azért rendelt el, mert a politikus a betiltott Magyar Gárda mellényében tartózkodott az Országgyűlés plenáris ülésén. MTI Fotó: Beliczay László






VONA GÁBOR NEM TILTANÁ A MECSETEKET
Hofmeister Zoltán, 2017. 01. 18. 00:01


EGYRE TÖBB JOBBIKOS LÁZAD A PÁRTELNÖK ELLEN


A radikális szellemiségű jobbikosok talán még a székről is lefordultak, amikor hétfő este Vona Gábor azt találta mondani, hogy nem tiltaná be a mecsetépítést Magyarországon. A Jobbik pártelnöke azt a mondatát is vállalja, miszerint az iszlám az emberiség utolsó reménysége.



Megdöbbentő dolgokat mondott a Jobbik elnöke az RTL Klubon Baló Györgynek. A műsorvezető kérdésére, miszerint milyen párt is a Jobbik, Vona azt felelte: nemzeti néppárt, amely radikális pártból nőtte ki magát egy XXI. századi párttá.

Vona arra a kérdésre, hogy betiltaná-e a mecsetépítést hazánkban, kategorikus nemmel felelt. Amikor Baló György felvetette, hogy Vona mindenkit eltávolít a Jobbikból, aki cigányozik vagy zsidózik, a válasz az volt: sokan vagyunk.

Ennek fényében különösen érdekes a Demokrata írása, miszerint a jobbikos pártelnök maga verte szét a pártját, amikor meghirdette a néppártosodást, elárulva azokat, akik izgalmas olvasmánynak tartják a nyíltan náci Kuruc.infót, amikor szélesre tárta az ajtót a baloldal előtt, levelezik Köves Slomóval és bekéredzkedett Simicska Lajos sajtótermékeibe. A lap szerint Vona Gábornak nincs szilárd világnézete. Semmiben nem hisz, illetve mindenben egy kicsit - átmenetileg. Régi ismerősei is megerősítik ezt a hajlamát, de politikai pályáján is végighúzódik az ideiglenesség. Mindent mondott már, és mindennek az ellenkezőjét is. Miután személyiségjegyeit egyre inkább ráerőltette környezetére, minden viszonylagossá és súlytalanná vált körülötte. Valójában Vona soha nem volt nemzeti radikális. Ő ügynök. Egyetlen komolyabb pénzkereső munkahelyén megtanulta, hogyan kell adni-venni a portékát, és ami a legfontosabb, hogyan kell meg­győzni - magyarul becsapni - a lehetséges vásárlókat.

Közben a jobbikosok egyre nagyobb számban lázadnak már Vona ellen. Miután Silip Norbert gárdista, az Országos Elhárítás volt parancsnoka meghirdette, hogy a Jobbik évértékelőjének napján - január 28-án - nyilvánosan felvonul szimpatizánsaival és visszaveszi Vona Gábor gárdamellényét, azóta nemcsak a Kárpát Haza Őrei Mozgalom csatlakozott az akcióhoz, hanem immár a szombaton tüntetést rendező debreceni volt jobbikosok is - írja a Ripost.


Link

















 
 
0 komment , kategória:  Média  
Idézetek
  2017-01-17 20:15:25, kedd
 
 





IDÉZETEK


Mottó:

"Az életünk idézetek nélkül nem teljes"








































































































 
 
0 komment , kategória:  Idézetek birodalma  
Magányos virágok
  2017-01-16 17:45:23, hétfő
 
 







Farkas Éva: MAGÁNYOS VIRÁGOK


Magányos vadvirágok vagyunk mi,
Erdők rejtekében külön virulunk,
Mégis, ha lágyan fúj az esti szellő,
Szépen, szelíden összehajolunk.

Másnap reggel újra nézzük egymást,
Kutató szemmel, távolságot tartva,
Külön indákon futva, tekeregve,
Egymásra várva, egymást akarva.

Nem hasonlítunk kerti virágra,


Édes illatokkal nem illatozunk,
Egyedül nyílunk, de itt belül tudjuk,
Egymás nélkül mi már elhervadunk.

Elbúcsúzunk szépen, ha jön az ősz,
Egymást átkarolva összeborulunk,
A fehér hótakaró alatt csendben,
Egy örök, szép tavaszról álmodunk.

/Poet.hu/










Virágok

Link



Tavaszi virágok

Link



EGY KIS VIRÁG - Sramli Kings

Link



Virágos kertek

Link



Gyönyörű virágoskert

Link



Csodálatos futó virágok

Link



Egy különleges virág

Link

























 
 
0 komment , kategória:  Gyönyörű virágok&idézetek  
Táncolni tudni kell
  2017-01-13 18:30:30, péntek
 
 







TÁNCOLNI TUDNI KELL


Régi idők híres dalaival - Videók képernyő méretben


Chubby Checker, Little Richard, Dion - Let's Twist Again (Sexy)

Link



Little Richard, Tutti Frutti

Link



Vengaboys - Shalala lala

Link



dancin the boogie 2009 LAROQUEBROU

Link



A Christmas Twist - Si Cranstoun

Link



"Dancin' The Boogie" - by Silvan Zingg Boogie

Link



Rockin' Rollin' Rockabilly DANCE

Link



LAMBADA - a tiltott tánc

Link





ça c'est du swing! // RTSF 2013 Stephen & Chandrae - Shag Showcase

Link



Dirty Dancing - Rumba

Link



Dirty Dancing - Time of my Life

Link



GUANTANAMERA (Rumba)

Link



Si Cranstoun - Reet Petite

Link



Christina Aguilera - Candyman

Link



Si Cranstoun Coupe De Ville OriginalOfficial Video

Link



ILHC 2013 - Invitational Strictly Lindy Hop Finals

Link



Csárdás: Adienn Bánhegyi

Link



Janette and Brandon - Disco

Link



Janette Romulo - ''Salsa''

Link








Ismét eljött a farsang is! Lépjünk hát tovább a mába. Néhány héttel farsang előtt még csak napi monotomia, sivár hangulat és környezet... Ismerős? Az alábbi videóban a szívtipró ötletgazda talán ezen is akart változtatni, frakkot vett fel és táncra perdült egy estélyen. De nem is akárkivel... Ha megnézed meg is láthatod, mi történt...

Szenzációs! AKI TUD, AZ TUD! - hangszórót bekapcsolni!!! Igaz ezt még majd gyakorolni kell - nekik is...

Jó szórakozást!

Link








A mi korunkban ma viszont már nem az a fontos, hogy az ember hányéves. Csak a szíve legyen még fiatal. Mert nemcsak a huszéveseké a Világ, nem bizony!!!

"Nem számít, hogy elmúltak az évek,
mert szívedben még zeng az ének,
Míg onnan ki nem fogy a dal,
addig fiatal maradsz, nagyon fiatal!"

Hölgyeim lehet hát edzeni, hogy 92 éves korotokban Ti is fittek legyetek!







Akkor egy kis ízelítő ebből is:


Majd ha 80 évesek leszünk...

Link



Old Swingers Pete & amp Beulah Mae

Link


Ue. Képernyő méretben:

Link



Gary and Charlotte Chaney

Link


Ue. képernyő méretben

Link



Charlie & Jackie Spotlight Dance 2013

Link



Ue. képernyő méretben

Link



Charlie & Jackie Spotlight Dance at ShagAtlanta Christmas Party 2014

Link



Ue. képernyő méretben

Link


























 
 
0 komment , kategória:  Örökzöld dallamok  
Mese a csíksomlyói búcsú apropóján
  2017-01-13 16:30:32, péntek
 
 







MESE A CSÍKSOMLYÓI BÚCSÚ APROPÓJÁN


A Jóisten Csíksomlyón osztotta szét világunkat a nemzetek között. Azért, hogy a nemzetek ne civakodjanak a kék bolygó területei fölött. Összehívta őket a csíksomlyói dombtetőre.
Ott, ahol a kápolna most áll, az Úr megáldotta a földet. Ezért ott a föld mélyéből áradni fog örök időkig jóság energiája.

Tódultak a nemzetek minden felülről. Jöttek északról és délről, keletről és nyugatról. Lóháton, elefántháton és teveháton, ökrök vontatta szekereken. Megteltek a közeli dombok népek sokaságával. Bármennyien is voltak, egyre csak jöttek és úgy látszott, nem fogynak el soha. A megérkezettek felsorakoztak egymás mellé. Mindenki beszélte mindenki nyelvét. Fegyver nem volt senkinél, mert maga az Úr hívta őket és az egész környéken jóság és békesség uralkodott.

A Sátán nem lépte át a Kárpátok gerincét, mert megtiltatott neki.

Amikor mindenki egybegyűlt, az Úristen felújította az emberekkel kötött szerződést. Ennek jeléül gyönyörű szivárvány jelent meg hegyek fölött. Emlékeztette a világ nemzeteit a tízparancsolatra. Majd igazságosan szétosztotta a földet népcsoportok között. A következő intelemmel engedte útjukra: ,,Szaporodjatok és sokasodjatok. Népesítsétek be a földet mely néktek adatott. Uralkodjatok a föld állatai és növényei fölött. Uralkodjatok igazságosan és céltudatosan jó gazda módjára!" Aztán megáldotta az emberek sokaságát, és útjukra bocsátotta őket!

Figyelte, ahogy elvonulnak az égtájak irányába, mint a vándorhangyák. Amikor az utolsó népcsoportot is elnyelte a messzeség, az Úrra rászakadt a sűrű csend és a néma magány. Akkor abban a pillanatban másvalaki azt hitte volna, hogy azt a helyet, a megáldott szent helyet nem adta még oda senkinek. Mivel az Úr cselekedetei nem véletlenszerűek és céltalanok. Ezért az Úr kiült a csíksomlyói dombra és várt. Várt türelmesen, tudta, kikre kell várnia. Íme egy elkésett furcsa népcsoport közeledett a domb felé. Mezítlábas kisfiú tarka tehenet vezetett kötélen. A tehén hátán egy kislány ült feje körül sokszínű virágkoszorú és ismeretlen nyelven dalolt. A dal beleolvadt a tájba és feloldotta a magányt. Mint az arany, ahogy felnemesíti az ötvözetet. Az Úrnak felvidult a lelke, mert bebizonyosodott, hogy minden a terv szerint megy és már tudta kié lesz a megáldott föld.

- Kik vagytok ti? - kérdezte a gyerekeket.

A fiúcska lehajtotta fejét és hallgatott. Nem bírt szóhoz jutni a megilletődéstől. A kislány egy csokor virágot nyújtott az Úrnak.

- Üdvözölve légy mi Urunk Istenünk! Én Magyar vagyok a testvérem Székely. Messzi földről jövünk és eltévedtünk az úton.

Az Úr elfogadta a virágot és újra örült az ő lelkében, mert soha nem kapott ajándékot embertől.

- Hol vannak szüleitek? Túl gyöngék vagytok még ahhoz, hogy egy nemzet sorsát cipeljétek!

- Nincsenek szüleink, nem is voltak! - Csilingelte a kislány.

- Honnan jöttetek? - faggatta tovább az Úr.

- Csillagösvényről. - szólalt meg a fiúcska is félénken.

- Országot akartok magatoknak?

- Azt akarunk Uram. De mivel mi még gyerekek vagyunk, adjál nekünk apát és anyát is, aki védelmezzen bennünket!

- Apát adjak, meg anyát is? - kérdezte az úr meglepetten.

- Igen, mert csak te tudsz adni! Te vagy a mindenható, a jó és a könyörületes!

- Várjatok egy keveset, hadd gondolkodjak - mondta az Úr, és két tenyerébe hajtotta fejét.

Hosszasan gondolkodott. A két gyermek közben önfeledt játékba kezdett. Nevetgélésük úgy hatott a dombon, mint ezernyi ezüst csengettyű.

- Mivel védtelenek vagytok, ártatlanok, és kedvemet lelem bennetek, ezért meghallgattam és teljesítem kéréseteket! Íme itt van ez a föld, amit nemrég megáldottam. Ezt az áldott földet, Erdélyt és Pannóniát nektek adom örök időkre! De mivel ellenségeitek megszaporodnak majd és sanyargatni fognak benneteket, tisztaságotok és jóságotok miatt, ezért erős hitet és reményt adok nektek, amit itt, ezen a szent helyen, Csíksomlyón minden évben megerősítetek.

Apát is adok nektek, én leszek az Atyátok, mert én vagyok mindenek Atyja, a világ teremtője! Anyát is adok, a Szűzanyát, Máriát, Jézus Krisztusnak, a világ megváltójának és szeretett fiamnak anyját! Ő legyen a ti anyátok és bajaitokban mindig őhozzá, kiáltsatok!

Csodálatos szépségű asszony jelent meg, fehér ruhában, ragyogó fényben. Lehajolt megsimogatta a két árvát, majd felemelte és keblére ölelte őket.

Azóta hosszú idő eltelt sok minden megváltozott, de egy dolog változatlan: Minden pünkösdkor százezrek vonulnak ki a búcsú hegyére megerősödni hitben, és reményben közöttünk van valóban nemzetünk anyja, érezzük kezének simogatását és azt a földöntúli boldogságot, ahogy szerető anyaként keblére ölel bennünket.

Sebők Mihály
(erdely.ma)




 
 
0 komment , kategória:  Irodalom - Próza  
     2/4 oldal   Bejegyzések száma: 35 
2016.12 2017. Január 2017.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 35 db bejegyzés
e év: 360 db bejegyzés
Összes: 4845 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 457
  • e Hét: 14552
  • e Hónap: 54373
  • e Év: 232248
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.