Belépés
lilagondolatok.blog.xfree.hu
Keresd meg azt az embert, aki mosolyt csal az arcodra, mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz, hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot.Találd meg azt, akitől s... Papp Györgyné
1944.11.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/41 oldal   Bejegyzések száma: 402 
Legalább ennyi...
  2023-12-30 11:26:10, szombat
 
 




Tandari Éva
Legalább ennyi...


Parányi csepp vagyok csak
névtelen senki a végtelen
Ember-rengetegben
elillanó, s visszahulló
csepp: és vajon
mit tehet a csepp -
magáért a Tengerért?
- s én mégis tenni
szeretnék valamit
vad fajomért: az Emberért
és tenni...
Tenni vágyom Földemért,
Hogy tettemmel súgjak legalább
Egy igaz, hálás SZÓT
Krisztusnak
A Megváltó Szeretetért....

 
 
0 komment , kategória:  Hit  
Beszélgetések Istennel .............. film
  2023-12-29 11:24:53, péntek
 
  Ha a gondolatunk teljesen összecseng a szándékunkkal, csakis akkor lehetünk bizonyossággal hatékonyak, a szándékunk sikeres kivitelezésében.







Beszélgetések Istennel ...... ......... film

A nevezett film témája, Neale Donald Walsch azonos című könyve megírásának az előzménye voltaképpen, ami pedig már nem egy regényszerű mű, hanem maga az útmutatás.

1.rész : Link

2.rész : Link

3.rész : Link

4.rész : Link

Köszönöm seventhson !

Amikor Neale Donald Walsch úgy érezte, élete kudarcba fullad, levelet írt Istennek. Fájdalmát egyetlen szemrehányó kérdésben lehetne összesűríteni: "Mivel érdemeltem ki ezt a nyomorúságos életet?". Isten nem postafordultával válaszolt, hanem azon nyomban! Walsch mérhetetlen megrökönyödésére, a toll magától kezdett mozogni, neki csak követnie kellett a sugallatot... Így jött létre a beszélgetés,
 
 
0 komment , kategória:  Hit  
Áldás!
  2023-12-26 10:59:40, kedd
 
 




Mózsi Ferenc : Karácsonyi ima

Istenem
itt fázunk lábaidnál
add hogy legalább erre az Ünnepnapra
álmatlan vágyaink
alkalmi angyalai lehessünk
feledjünk
minden ördögi gondolatot
és egymás lelkébe látva
az összetartozás melege
húzza Hozzád szíveinket
hisz
mindnyájan
hideglelős gyermekeid vagyunk
 
 
0 komment , kategória:  Hit  
Nem fontos...
  2023-11-30 15:53:23, csütörtök
 
 




Nem fontos...


Az ember érthetetlen,
logikátlan és önző.
NEM FONTOS,
SZERESD ŐT!

Ha jót teszel,
önös céljaidnak tudják be.
NEM FONTOS,
TÉGY JÓT!

Ha megvalósítod céljaidat,
hamis barátokra és őszinte ellenségekre lelsz.
NEM FONTOS,
VALÓSÍTSD MEG CÉLJAIDAT!

A jót, amit ma teszel,
holnapra elfelejtik.
NEM FONTOS,
TÉGY JÓT!

A tisztesség és az őszinteség
sebezhetővé tesz.
NEM FONTOS,
LÉGY ŐSZINTE ÉS TISZTESSÉGES!

Amit évekig építettél,
egy perc alatt romokba dőlhet.
NEM FONTOS,
ALKOSS!

Pórul járhatsz,
ha segítesz az embereknek.
NEM FONTOS,
SEGÍTS NEKIK!

A legjobbat adod magadból,
és verés a köszönet.
NEM FONTOS,
ADD MAGADBÓL A LEGJOBBAT!

(Teréz Anya)
 
 
0 komment , kategória:  Hit  
Ima különös szükség idején
  2023-11-26 11:20:45, vasárnap
 
 




Ima különös szükség idején

Uram, Istenem, nagy nyomorúságba került életem.
Gondjaim agyonnyomnak, nem tudom, hol a kiút.
Uram, légy hozzám irgalmas, és segíts, adj nekem erőt, hogy hordozni tudjam, amit rendelsz nekem.
Ne engedd, hogy a félelem uralkodjon rajtam!
Gondoskodj atyaian az enyéimről, különösen a feleségemről és a gyerekeimről.
Védd őket erős karoddal, óvd meg őket minden bajtól és minden veszedelemtől!
Irgalmas Isten, bocsáss meg nekem mindent, amit ellened és embertársaim ellen vétettem!
Rábízom magam kegyelmedre, és életemet egészen kezedbe helyezem.
Tégy velem tetszésed szerint, ahogy azt te jónak látod.
Akár élek, akár halok, veled vagyok, és te velem, Istenem.
Uram, várom a te üdvösséged és a te országod.
Ámen.

Bonhoeffer
 
 
0 komment , kategória:  Hit  
Erős a szeretet, mint a halál
  2023-11-26 11:16:33, vasárnap
 
 




Erős a szeretet, mint a halál


A világban dúl egy harc, amelyhez hasonló nincsen, s amelynek mindenki részesévé válik - ez a legnagyobb hatalmak háborúja: a halál háborúja a szeretet ellen s a szereteté a halál ellen; két ellenfél, melyek nagyságukban méltók egymáshoz, mert ,,erős a szeretet, mint a halál" (Énekek éneke 8,6b). Mert a szeretet Istentől van. A halál is Istentől van, hatalma nem a sajátja, hanem Isten által van, csak azért tud szembeszegülni a szeretettel, és a szeretettel szemben azért kell alulmaradnia, mert a halál csak ideiglenes, a végső előtti, mivel Isten nem a halál, hanem a szeretet Istene. A halálnak hatalma van a világ felett, sebeket tép fel, amelyek soha nem gyógyulnak be teljesen..., képes a leghatalmasabbra, ami létezik, mert képes arra, hogy elválasszon egymástól szerető szíveket, és ebben a világban le tudja győzni a szeretetet. ,,De erős a szeretet, mint a halál." A halál erősebb a világnál, a szeretet azonban az örökkévalóságban erős. ... Isten az embereket kapcsolatra teremtette öröktől fogva. Barátot és barátot, férjet és feleséget - azért teremtette őket, hogy az egyik a lelkét a másikon keresztül találja meg és nemesítse, hogy ők már többé ne két külön, hanem egy életet éljenek a szeretetből.

Dietrich Bonhoeffer

 
 
0 komment , kategória:  Hit  
Egy értékes ajándék
  2023-11-26 11:13:07, vasárnap
 
 




Egy értékes ajándék

Semmi sincs, ami pótolhatná a szeretett ember távollétét számunkra, s ne is próbáljuk pótolni. Egyszerűen el kell viselnünk, ki kell tartanunk. Ez először nagyon keményen hangzik, de mégis nagy vigasztalás, mert amíg az űr valóban betöltetlen marad, addig össze is kapcsol bennünket. Tévedés azt mondani, hogy Isten betölti ezt az űrt. Egyáltalán nem tölti be, inkább üresen hagyja, s ezáltal segít bennünket, hogy igazi közösségünket, bár fájdalmak között, de mégis megőrizzük. Továbbá: mennél szebbek és gazdagabbak az emlékeink, annál nehezebb az elválás.
A hála azonban csöndes örömmé változtatja az emlékezés kínját. A szép emlékeket nem tüskeként hordozzuk magunkban, hanem drága ajándékként. Nem szabad emlékeinkben vájkálnunk, nem szabad kiszolgáltatnunk magunkat nekik - egy értékes ajándékot sem nézegetünk örökké: csak kivételes órákon vesszük elő, különben pedig rejtett, bár bizton birtokolt kincsként őrizzük. Ilyenkor maradandó öröm és erő származik az emlékekből. ... Az ébredés pillanatától elalvásig Isten kezébe kell ajánlanunk a másikat, s az érte való aggódásunknak érette való imádsággá kell válnia.

Dietrich Bonhoeffer
 
 
0 komment , kategória:  Hit  
Mai napi evangéliun
  2023-11-26 11:02:04, vasárnap
 
 




2023. november 26. - Vasárnap, Krisztus, a mindenség királya

Evangélium

Abban az időben Jézus így szólt tanítványaihoz: Amikor az Emberfia eljön az ő dicsőségében, összes angyalának kíséretében, és helyet foglal dicsőséges trónusán, akkor minden nemzet összesereglik előtte, ő pedig elválasztja őket egymástól, miként a pásztor elválasztja a juhokat a kosoktól; a juhokat a jobbjára állítja, a kosokat pedig a baljára.
Azután a király így szól a jobbján állókhoz: ,,Jöjjetek, Atyám áldottai, vegyétek birtokba a világ kezdetétől nektek készített országot! Mert éhes voltam és ti ennem adtatok; szomjas voltam, és ti innom adtatok; idegen voltam, s ti befogadtatok; ruhátlan voltam, és ti betakartatok; beteg voltam, és ti fölkerestetek; börtönben voltam, és ti meglátogattatok!" Erre megkérdezik tőle az igazak: ,,Uram, mikor láttunk téged éhezni, hogy enni adtunk volna neked, vagy szomjazni, hogy inni adtunk volna? Mikor láttunk idegenként, hogy befogadtunk volna, vagy ruhátlanul, hogy betakartunk volna téged? Mikor láttunk betegen vagy börtönben, hogy meglátogattunk volna?" Akkor a király így felel: ,,Bizony, mondom nektek: Amit e legkisebb testvéreim közül eggyel is tettetek, velem tettétek!"
Ezután a balján állókhoz szól: ,,Távozzatok tőlem, ti átkozottak, az örök tűzre, amely az ördögnek és angyalainak készült. Mert éhes voltam, és nem adtatok nekem enni; szomjas voltam, és nem adtatok inni; idegen voltam, s nem fogadtatok be; ruhátlan voltam, és nem takartatok be; beteg voltam és börtönben sínylődtem; s ti nem látogattatok meg engem!" Erre ők is megkérdezik: Uram, mikor láttunk téged éhezni vagy szomjazni, idegenként vagy ruhátlanul, betegen vagy börtönben, és nem siettünk a segítségedre? Ő pedig ezt feleli majd nekik: Bizony, mondom nektek: Amit e legkisebbek egyikével nem tettetek, velem nem tettétek! Ezek akkor az örök büntetésre mennek, az igazak pedig az örök életre.
Mt 25,31-46
 
 
0 komment , kategória:  Hit  
Kapni néha nehezebb
  2023-11-25 08:43:59, szombat
 
 




Kapni néha nehezebb


Az életnek addig van értelme, amíg az ember szeretetet tud adni - és ami annál sokszor nehezebb: képes a szeretetet elfogadni is.
Van, amikor a szeretet apró kis gesztusainak elfogadása nagyobb tett, mint önzetlenül adni.
Amikor szeretetet adunk, akkor - mint kezdeményezők - az erő pozíciójában érezzük magunkat, s gyakran nem teszünk mást, mint szolid öntudatossággal nyugtázzuk lelki nagyságunkat.
Akkor viszont, amikor a telítettségnek ebben az emelkedett állapotában valaki hangtalanul hozzánk simul és rongyos kis tarisznyájából szeretet-morzsákkal kínál, meghökkenünk. Hirtelen kiesünk a nagyság szerepéből és zavartan szembesülünk az új helyzettel: Nem tündökölhetünk egyedül a szeretet ingyenkonyhájának konyhafőnöki szerepében. Most minket is étellel kínálnak. De hát erre nekünk semmi szükségünk sincsen! - zsörtölődünk a valaki morzsáit lefitymálva. Hiszen mi praktikusan, megszervezetten, hatékony nagyüzemi módon osztjuk a szeretetet a rászorulóknak. S lám, most a sor megakad, a sorban állók türelmetlenkednek.
De a valaki nem tágít.
Csak áll, és már-már könyörögve kínálja felénk elfogadásra apró kis szeretet-morzsáit.
S akkor meg kell látnunk, hogy szeretete nem elsősorban nekünk szól. Az életben maradáshoz neki van szüksége arra, hogy adjon, mert léte ebben az elfogadottságban nyeri el értelmét.
Valakitől szeretetet elfogadni annyit jelent, mint megerősíteni őt élete értelmében.

Simon András
 
 
0 komment , kategória:  Hit  
A szenvedésről
  2023-11-25 08:28:26, szombat
 
 




Négy bekezdés a szenvedésről


(I.) A szenvedés a bölcsesség előszobája.

(II.) A szenvedés a bölcs számára út az élet anatómiájának megismeréséhez, a hitetlen számára viszont értelmetlenül és igazságtalanul kimért sorscsapások folyamata.

(III.) A maradandó értékeket általában nem könnyed eleganciával hozza létre az ember, hanem megszenved értük. Ugyanakkor egyetlen teljesítményt sem az minősít, hogy milyen szenvedés árán született, hanem az, hogy mennyire hasznos, vagyis mennyi szeretetet szabadít fel.

(IV.) A szenvedés - vagy helyesebben: az elszenvedés képessége - minden szeretet alapja. Úgy is mondhatnánk, hogy a szeretet külső megnyilvánulásainak szilárd tartást adó ,,láthatatlan szerkezet". Enélkül az erős váz nélkül a szeretet cselekedetei csak fedezet nélküli látványos gesztusok lennének. Hiába bájolgó kedvesség, hízelgő szavak, vagy bizalmas érintés: akiért nem vagyunk készek szenvedni is, azt nem szeretjük igazán.

Simon András
 
 
0 komment , kategória:  Hit  
     2/41 oldal   Bejegyzések száma: 402 
2017.09 2017. Október 2017.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 90 db bejegyzés
e év: 1086 db bejegyzés
Összes: 12933 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 627
  • e Hét: 2887
  • e Hónap: 24787
  • e Év: 114397
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.