|
2/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 19
|
|
|
|
2017-10-16 23:39:19, hétfő
|
|
|
Ernest Hemingway: SOHA NE LÉGY SZOMORÚ
Soha ne légy szomorú, ha a valóság túl rideg,
s ne keseredj el, ha nem találod helyed.
A valós élet olyan, mint a csörgedező patak,
előfordul néha, hogy nehezebben halad.
Ha nem találod céljaid, ne gyötörd magad,
idővel majd alakul, mi e percben csak gondolat.
Kérdezhetnéd, miért élünk, de senki nincs, ki választ ad,
minden napunk küzdelem, mely mindhalálig megmarad.
Ha csalódott vagy, s úgy érzed, hogy minden hullám összecsap,
gondolj bele, mennyi ember vállalná sorsodat.
Mindig csak a jóra figyelj, s hibáidat elfeledd,
ha önmagadat elfogadod, könnyebb lesz az életed.
Ha nem látod a fényt, a Napot, nyisd ki jobban a szemed,
gondjaid közt tartogat még csodákat az életed.
Mindig csak a mának élj, s az örök szabályt ne feledd:
A holnap mindig tiszta, mivel nem szennyezi semmi tett.
|
|
|
0 komment
, kategória: Versek |
|
|
|
|
|
2017-10-16 23:34:57, hétfő
|
|
|
Egészségmegőrző szemek - szőlő
Szőlő mindenütt terem a világon - nemesítve és vadon is. Már a rómaiak is felismerték jótékony hatásait: testüket, szellemüket frissítették fel vele. A vitaminok, ásványi anyagok, rostok és a magas víztartalom teszi a szőlőszemeket pompás, ideális ,,kúragyümölccsé".
Mi található a szőlőben?
A szőlőben a szervezet számára szinte minden fontos tápanyag megtalálható. Sok vitamin, ásványi anyag és nyomelem: A- (béta-karotin), B1-, B2- és C-vitamin, de kalcium, vas és foszfor is. Különösen fontos a szőlő magas káliumtartalma. A kálium vízhajtóként hat, így elősegíti az anyagcseretermékek kiürülését a veséken keresztül.
Fontos!
A szőlő gyümölcshúsában rejlő apró magvak miatt fogyasztása epebetegeknek, gyomorbetegeknek és gyulladásos bélbetegségben szenvedőknek panaszt okozhat.
A szőlő ezen kívül gyümölcssavat, szőlőcukrot és pektineket tartalmaz, ami a rostanyagokhoz hasonlóan gondoskodik a jó emésztésről.
A felsorolt értékes anyagok, a 80%-os víztartalom és az alacsony energiatartalom (100 g - 74 kcal) ideális kúragyümölccsé teszik a szőlőt. Ha jót akarunk tenni szervezetünkkel, együnk egy héten keresztül minden nap egy kiló szőlőt. Próbáljuk meg egyszerűen beépíteni normális étrendünkbe: együk müzlihez, tízóraiként, desszertként vagy salátában. Ügyeljünk arra, hogy közben sokat igyunk: szénsavmentes ásványvizet vagy gyógynövényteákat.
A piros szőlőben ezen kívül cserzőanyag is van, ami hatással van a bélnyálkahártyára. Az ún. flavonidok - főleg a piros szőlőben találhatók - jó hatást gyakorolnak a szívre, az érrendszerre, és segítenek az érelmeszesedés kialakulásának megakadályozásában is.
Szőlőmag olaj:
Pár éve amerikai kutatók klinikai kísérlettel igazolták, hogy a szőlőmag-kivonat jó a metabolikus szindrómában (magas vérnyomás, hasi elhízás, magas koleszterin- és vércukor szint) szenvedőknek. A hidegsajtolással kinyert szőlőmag-olaj gazdag bioaktív, antioxidáns anyagokban, bioflavonokban, telítetlen zsírsavakban, linolsavban (az F vitamin egyik alkotója) klorofillban, könnyen emészthető és koleszterinmentes.
Antioxidáns hatású, védi a sejtek genetikai anyagát a káros hatások ellen. Az E vitaminban különösen gazdag olajok közé tartozik. A szőlőmagvak gazdagok procyanidinokban. Ezek a flavonoidokhoz tartoznak, amelyek az anthocyanokkal (aromaanyagok) állnak rokonságban. A procyanidin a C- és B-vitamin, valamint a béta-karotin mellett ma a legismertebb gyökfogó, tehát antioxidáns.
Szőlő felhasználása:
Az értékes tápanyagokat akkor őrizhetjük meg teljesen, ha a szőlőt frissen, héjával és magjával együtt fogyasztjuk. A szemeket mindig alaposan mossuk meg! A szőlő nagyon finom müzliben, salátában, savanyú káposztával, sajthoz és a sütemények tetején is.
Camembertsaláta recept szőlővel:
Hozzávalók: 20 dkg camembert, 20 dkg szőlő, 20 dkg majonéz, 2 dkg mandula, csipetnyi só, késhegynyi fehérbors, 1 ek porcukor.
Elkészítés: A szőlőt megmossuk, a sajtot 1x1 cm-es kockákra vágjuk és egy mély tálba tesszük. A mandulát apróra vagdaljuk és összekevjük a porcukorral. A cukrozott mandulát a tálba tesszük, belekavarjuk a majonézt, sózzuk, borsozzuk és jól behűtjük.
A szépségápolás szolgálatában:
A boltok polcain széles választékban sorakoznak a szőlőből készült kozmetikumok. Ami nem is csoda, hiszen a benne található hámlasztó anyagok és antioxidánsok hatására a bőr selymessé, feszessé válik, gyümölcssavainak köszönhetően pedig fényes lesz. Magjának olaja is szépít: építőleg hat bőrünk sejtmembránjaira, melytől javul általános életereje. Jótékony hatását mi is élvezhetjük, ugyanis otthon gyorsan és könnyedén készíthetünk belőle magunknak pakolást.
Arcpakolás szőlőből:
Hozzávalók: 4 nagyobb vagy 8 kisebb szőlő
Elkészítés: A szőlőszemeket meghámozzuk és kimagozzuk. A húsát villával összetörjük, a száj- és szemkörnyék kivételével az egész arcra felvihetjük. A pakolás nyálkásnak tűnik, de frissítően hűvös és bizsergető érzést kelt. Hagyjuk hatni nagyjából negyedórát. Ezután az arcot langyos vízzel alaposan öblítsük le, a bőrt töröljük szárazra és a szokásos módon hidratáljuk.
Forrás:www.vitaminsziget.com |
|
|
0 komment
, kategória: Egészség |
|
|
|
|
|
2017-10-16 23:30:03, hétfő
|
|
|
Zöldfűszeres gnocchi
Hozzávalók
30 dkg nem szétfövő burgonya
15 dkg ricotta vagy túró
1 marék rukkola
4,5 dkg parmezán vagy más kemény sajt
12,5 dkg finomliszt + a munkalapra
1 db tojás
2 gerezd fokhagyma
14-15 dkg vaj
12 db zsályalevél
1 tk balzsamecet
só
frissen reszelt szerecsendió
Elkészítés
A megmosott burgonyát sós vízben puhára főzzük a forrástól számított 15-20 perc alatt, majd leszűrjük, rövid hűlés után meghámozzuk és áttörjük. Összekeverjük az átpasszírozott ricottával, a megmosott, finomra aprított rukkolával és 4 dkg finomra reszelt parmezánnal, továbbá beledolgozzuk a lisztet és a tojást. Az így kapott tésztát megsózzuk, 1 csipet szerecsendióval ízesítjük és 4 részre osztjuk. Végül lisztezett felületen adagonként 1,5-2 cm vastag hengerré sodorjuk, és 2-3 cm hosszú darabokra vágjuk. A gnocchikat sütőpapíron egymás mellé rakjuk.
Egy nagy fazékban sós vizet forralunk. A gnocchikat a lobogó vízbe dobjuk, és lassúbb tűzön főzzük 2-3 percig, amíg feljönnek a víz felszínére.
Közben a meghámozott fokhagymagerezdeket vékonyan felszeleteljük. A serpenyőben habzásig hevített vajban a fokhagymát és a zsályaleveleket ropogósra sütjük kb. 1 perc alatt, majd kivesszük.
A szűrőkanállal kiemelt, lecsepegtetett gnocchikat a serpenyőben maradt vajba tesszük, és többször átmozgatva sütjük 3-4 percig. Végül összeforgatjuk a balzsamecettel és ráreszeljük a maradék sajtot. Adagonként, a sült zsályalevéllel és fokhagymával megszórva tálaljuk.
PATAKY KRISZTINA
Szerkesztő
A sütőpapíron egymás mellé tett gnocchikat villával finoman recésre nyomkodhatod. Így nagyobb felületen érintkeznek majd az olvasztott vajjal.
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2017-10-16 23:27:14, hétfő
|
|
|
Madeleine (alaprecept)
Hozzávalók
10 dkg vaj (+ a kenéshez)
2 db tojás
1 db tojássárgája
10 dkg liszt (+ a szóráshoz)
1 mk sütőpor
10 dkg cukor
1 db citrom reszelt héja
Elkészítés
A vajat megolvasztjuk, a tojásokat habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a cukorral és a citrom lereszelt héjával. A tojáshoz apránként adagolva hozzákeverjük a lisztes keveréket, majd az olvasztott vajat. Homogén tésztává keverjük, majd 2 órára a hűtőbe tesszük.
A madeleine-formát kivajazzuk és kilisztezzük, majd egy kanállal félig megtöltjük úgy, hogy egyenletesen elterüljön benne a tészta.
190 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 10 perc alatt aranyszínűre sütjük, majd teljesen kihűtjük. Lekvárral tálaljuk.
DÖMÖTÖR VIOLA
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2017-10-16 23:23:56, hétfő
|
|
|
Firenzei pulykamell
Hozzávalók
70 dkg spenót
4 gerezd fokhagyma
4 szelet pulykamell
4 dl tejszín
15 dkg kecskesajt
olaj
só
bors
Elkészítés
A fokhagymát megpucoljuk. A spenótot megtisztítjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük.
Egy lábasban, kevés forró olajon megfonnyasztjuk a spenótot, majd áttört fokhagymával, sóval, borssal ízesítjük, majd a tejszínnel felöntjük.
A pulykamell szeleteket befűszerezzük. Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd magas hőfokon a hús mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Egy hőállótál aljába tesszük a tejszínes-fokhagymás spenótot, ráhelyezzük a húst, és a felkockázott kecskesajtot. 200 fokos, előmelegített sütőben 10-12 perc alatt összesütjük, azonnal tálaljuk.
Gallicoop
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2017-10-16 23:21:22, hétfő
|
|
|
Mexikói bableves (vegán)
Hozzávalók
2 ek olívaolaj vagy kókuszolaj
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
35 dkg paradicsom
5 dl zöldségleves alap
40 dkg konzerv vörös vesebab
1 tk füstös paprika
1 tk tengeri só
1 tk szárított oregánó
1 ek szárított csili vagy 1 tk hagyományos csilipor
20 dkg konzerv fekete bab
A tálaláshoz:
vegán tejföl vagy tejtermékmentes joghurt
1 db avokádó
1 db lime
kukoricachips (nachos)
vörös csilipaprika
friss koriander
Elkészítés
Az olajat közepes lángon felhevítjük egy nagy, vastag falú lábosban. Beletesszük a felaprított vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, és 10 percig sütjük, vagy amíg üvegessé nem válik. Hozzáadjuk a felszeletelt paradicsomot, a levesalaplét, az átöblített és leszűrt vesebabot, a paprikát, a sót, az oregánót és a csilit. Felforraljuk, majd 5 percig sütjük lassú tűzön.
Botmixerrel simára turmixoljuk a keveréket, majd beletesszük az átöblített és leszűrt fekete babot, és további 15 percig főzzük, vagy amíg besűrűsödik, és a fekete bab alaposan átmelegszik. Tejföllel és a tetejére szórt avokádókockákkal, belefacsart zöld citromlével, rászórt összezúzott kukorica chipsszel, vékony szeletekre vágott vörös csilivel és korianderrel kínáljuk.
Recept és fotó: Vegán szakácskönyv, Bioenergetic Kiadó, 2016
Megjegyzés
Forrás: Adele McConnell: Vegán szakácskönyv, Bioenergetic Kiadó, 2014
MME
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
2017-10-16 23:16:24, hétfő
|
|
|
Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak
További jó estét!
és
|
|
|
0 komment
, kategória: Hetet |
|
|
|
|
|
2/2 oldal
|
Bejegyzések száma: 19
|
|
|
|
2017. Október
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
405 db bejegyzés |
e év: |
4386 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 101
- e Hét: 4682
- e Hónap: 18587
- e Év: 148294
|
|
|