|
2/52 oldal
|
Bejegyzések száma: 514
|
|
|
|
2017-12-31 01:54:12, vasárnap
|
|
|
Virsli nélkül nincs szilveszter!
Rizssaláta virslivel:
Hozzávalók 4 személyre:
1 tasak előfőzött rizs
10 dkg sajt
1 szál póréhagyma
1 csokor kapor
2 pár virsli
2 dl joghurt
1/2 citrom leve
3 evőkanál majonéz
5 dkg kimagozott olajbogyó
Elkészítés:
A rizst sós forró vízben a tasakon olvasható utasítás szerint megfőzzük. A sajtot gyufaszálnyi metéltre aprítjuk. A póréhagymát megtisztítjuk, és vékony karikára szeleteljük. A kaprot megmossuk, és apróra vágjuk.
A virslit megfőzzük, majd kb. 2 cm-es karikákra vágjuk. A rizs leszűrjük, lecsepegtetjük. Tálba borítjuk, és kihűtjük. A rizst, a sajtot, a pórét, a virslit, mély salátástálba tesszük, és jól összekeverjük. A joghurtot egy kisebb mély tálkába öntjük, hozzáadjuk a citromlevet, a majonézt, a kaprot, megsózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük. A salátára öntjük. Díszítésül megszórjuk az olajbogyóval, és friss kenyérrel vagy pirítóssal tálaljuk.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 412 kcal
Megjegyzés:
Fotó: Kerekes
Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.
Forrás: Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek:saláta,hidegtál,egyéb |
|
|
|
|
|
2017-12-28 23:50:33, csütörtök
|
|
|
Sajtos fondü
Hozzávalók
1 gerezd fokhagyma
3,75 dl citromos víz (+ a keményítőhöz)
1 ek kukoricakeményítő
20 dkg reszelt Frico Gouda sajt
20 dkg reszelt Frico érett Gouda sajt
20 dkg reszelt Frico Edam sajt
Elkészítés
Egy közepes méretű lábas oldalát a bedörzsöljük fokhagymával. Beleöntjük a citromos vizet, és közepes hőmérsékleten felforraljuk.
Összekeverjük a kukoricakeményítőt és egy kevés vizet egy bögrében.
A sajtot fokozatosan a lábasba adagoljuk, közben cikk-cakk alakban (nem körkörösen) keverjük, hogy megakadályozzuk a sajt csomósodását. Egészen addig keverjük, amíg a sajt meg nem olvad (ne hagyjuk, hogy felforrjon).
Átkeverjük még egyszer a kukoricakeményítős keveréket, majd a fondübe keverjük. Alacsony hőmérsékleten, folyamatos keverés mellett 5-8 percig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. A masszát átöntjük egy fondüedénybe, és az asztalra tesszük egy láng fölé. Kenyérrel vagy zöldségekkel mártogatjuk.
Frico
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek:saláta,hidegtál,egyéb |
|
|
|
|
|
2017-12-23 23:58:25, szombat
|
|
|
Zsályás gombamártás
Hozzávalók:
50 dkg barna csiperke
3 dkg szárított vargánya (vagy más, zamatos erdei gombák)
2 kisebb salotta (vagy 1 kis fej lilahagyma)
8-10 db apróbb vagy 4-5 db nagyobb friss zsályalevél
1 evőkanál olívaolaj
2 dkg jó minőségű vaj
1/2 mokkáskanál szárított kakukkfű (vagy 1 ágacska friss)
3 dl főzőtejszín (10% zsírtartalommal)
1,5 teáskanál kukoricakeményítő
tengeri só
frissen őrölt bors
Elkészítés: A szárított vargányát kisebb darabokra tépkedem, 1/2 dl langyos vízbe áztatom. A csiperkéket óvatosan (egy erre használható kefe segítségével) megtisztítom, kb. 1 cm-es kockákra vágom. A hagymákat és a zsályaleveleket egészen finomra aprítom.
Az olívaolajat és a vajat serpenyőben felforrósítom, erre dobom a hagymát és a zsályát - mire a hagyma üvegesre pirul, a zsálya is kiadja aromáit. Erre kerül a kétféle gomba. Sózom, borsozom, kakukkfűvel fűszerezem. 10-12 perc percig pirítom, közben - ha szükséges - egy keveset hozzáadok a vargánya aromás áztató vizéből. Itt csupán arra kell ügyelni, hogy az aljára ülepedett szemcsék a tál alján maradjanak.
A tejszínt elkeverem a keményítővel, majd besűrítem vele a mártást. Friss zsályalevelekkel díszítve tálalom.
Megjegyzés
További fotók, receptek és érdekességek Habliliom blogjában!
Habliliom
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek:saláta,hidegtál,egyéb |
|
|
|
|
|
2017-12-18 01:11:56, hétfő
|
|
|
Citromos-olívás nyers gombasaláta
Hozzávalók
80 dkg csiperkegomba
1-2 db citrom leve (kb. 0,5 dl)
0,5 dl olívaolaj
1 tk só
frissen őrölt bors
Elkészítés
A csiperkét a szárával együtt 2-3 mm vasragra szeleteljük. Egy tálban összeforgatjuk a sóval, jó pár tekerésnyi borssal és a citromlével. Pár órára hűtőbe tesszük, közben többször óvatosan összeforgatjuk.
Amikor a gombák összeestek, hozzákeverjük az olívaolajat és ízlés szerint még egy kevés citromlével ízesítjük (ha savanykásabban szeretjük). Sült- vagy rántott húsokhoz és sajtokhoz kínáljuk.
Megjegyzés
Egy olasz étteremben dolgoztam, az olasz kollégámtól kaptam a receptet. Furcsán hangzik, de isteni finom :)
Sült- vagy rántott húsokhoz és sajtokhoz kitűnő köret.
bluesun
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek:saláta,hidegtál,egyéb |
|
|
|
|
|
2017-12-05 22:55:03, kedd
|
|
|
Gyömbéres zellersaláta fürjtojással
Hozzávalók
1 csomag eisberg Love Mix
1 db közepes zellergumó
6 db aszalt paradicsom
1 tk gyömbér
1 tk méz
4-6 db főtt, füstölt fürjtojás
4 ek olívaolaj
1 tk balzsamecet
só
őrölt bors
Elkészítés
A pucolt és megmosott zellert nagyon vékony csíkokra vágjuk, majd forró sós vízben 1-2 perc alatt leforrázzuk. Leszűrjük, majd lehűtjük.
A megpucolt és felaprított gyömbért sóval és borssal pépesítjük, és összekeverjük a mézzel, a balzsamecettel és az olívaolajjal.
Az öntetet a tálba szórt salátakeverékre kanalazzuk, és ráhalmozzuk a puha zellert és az aszalt paradicsomot. Végül megpucoljuk a fürjtojásokat, kettévágjuk, és a salátára halmozzuk.
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek:saláta,hidegtál,egyéb |
|
|
|
|
|
2017-11-24 23:48:56, péntek
|
|
|
Mustáros kuszkusz
Hozzávalók
1 csomag eisberg Dolce Vita mix
6 dkg eisberg madársaláta
1 ek dijoni mustár
1 ek sima mustár
1 ek méz
1 ek friss petrezselyem
1 ek friss menta
10 dkg kuszkusz
4 db paradicsom
8 db koktélparadicsom
4 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál balzsamecet
só
őrölt bors
Elkészítés
A keverőtálba szórt kuszkuszt felengedjük kétszeres mennyiségű, forró húsalaplével, majd letakarjuk és hagyjuk, hogy kb. 10 perc alatt magába szívja a folyadékot és megpuhuljon.
Mustárokat a mézzel, a felaprított petrezselyemmel és mentával, valamint az olívaolajjal kikeverjük, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a puha kuszkuszhoz. A paradicsomot apró kockákra vágva szintén belekeverjük.
Tálaláskor egy tányér közepére halmozzuk a kuszkuszt, majd körbeszórjuk, a balzsamecettel meglocsolt Dolce Vita és madársalátával.
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek:saláta,hidegtál,egyéb |
|
|
|
|
|
2017-11-13 23:56:44, hétfő
|
|
|
Majonézes káposztasaláta II.
Hozzávalók:
1 kis fej káposzta
1 nagy sárgarépa
1 fej lila hagyma
1 dl tejföl
2 teáskanál mustár
kb. 2 dl majonéz
petrezselyem
só
őrölt bors
Elkészítés: A káposztát és a répát nagy-lyukú reszelőn reszeljük le. A hagymát vágjuk apróra. Az egészet keverjük össze, sózzuk meg, majd hagyjuk állni.
A tejfölből, a mustárból és a majonézből keverjük ki az öntetet, melyet borssal ízesítsünk. Az öntetbe forgassuk bele a kinyomkodott zöldségeket és az apróra vágott petrezselymet. Az öntet mennyiségét a zöldségek mennyiségéhez igazodóan természetesen növelhetjük.
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek:saláta,hidegtál,egyéb |
|
|
|
|
|
2017-11-11 23:47:11, szombat
|
|
|
Sajtos tésztasaláta almával
Hozzávalók
1 csomag orsótészta
2 db kígyóuborka
3 db kaliforniai paprika
3 db nagy alma
200-250 g trappista sajt
1 doboz feta sajt
Az öntethez:
2 doboz tejföl
2 doboz joghurt
1 nagy tubus majonéz
3 evőkanál mustár
só
bors
Elkészítés
A tésztát főzzük ki és hagyjuk kihűlni. A zöldségeket, a gyümölcsöt és a sajtot kockázzuk fel, az öntethez valókat pedig keverjük ki.
Vegyítsük a hozzávalókat, majd locsoljuk meg az öntettel, és jól keverjük össze.
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek:saláta,hidegtál,egyéb |
|
|
|
|
|
2017-11-07 23:50:20, kedd
|
|
|
Gyors avokádókrém
Hozzávalók
1 db avokádó
2 ek vaj
1 ek tejföl
só
bors
oregánó
kakukkfű
1 db citrom
1 gerezd fokhagyma
Elkészítés
Az avokádó kivájt belsejét összetörjük egy villával, majd hozzáadjuk a vajat és a tejfölt. Megsózzuk, megborsozzuk, és ízlés szerint megszórjuk oregánóval és kakukkfűvel. Belekeverjük a citrom kifacsart levét és a zúzott fokhagymát.
Alaposan összekeverjük, azonnal fogyasztjuk vagy néhány órára a hűtőbe tesszük. Pirítóssal tálaljuk.
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek:saláta,hidegtál,egyéb |
|
|
|
|
|
2017-11-06 00:30:18, hétfő
|
|
|
Almás-diós bébispenót saláta
Hozzávalók
20 dkg bébispenót
2 db alma
1 marék dió
1 marék szárított áfonya
10 dkg fetasajt
Az öntethez:
1 bögre almalé
4 tk almaecet
2 tk méz
2 tk olívaolaj
só
bors
Elkészítés
Az almákat megmossuk és felkockázzuk, majd a megmosott bébispenótra dobjuk őket. Hozzáadjuk a diót, a szárított áfonyát és a tetejére morzsoljuk a fetasajtot.
Az öntethez összekeverjük az almalevet, az almaecetet, a mézet és az olajat majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Közvetlenül a tálalás előtt meglocsoljuk vele a salátát.
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek:saláta,hidegtál,egyéb |
|
|
|
|
|
2/52 oldal
|
Bejegyzések száma: 514
|
|
|
|
2017. November
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
281 db bejegyzés |
e év: |
4386 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 1276
- e Hét: 5790
- e Hónap: 10828
- e Év: 140535
|
|
|