Belépés
koszegimarika.blog.xfree.hu
"Az ember értékét nem az esze, a műveltsége, nem a hatalma vagy a tehetsége, hanem a lényéből áradó melegség minősíti."--- "Nem az a fontos, a ... Kőszegi Marika
1955.09.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/5 oldal   Bejegyzések száma: 45 
Hét ember meghalt, miután két hajó összeütközött
  2019-05-30 12:09:39, csütörtök
 
 

Hét ember meghalt, miután két hajó összeütközött, majd az egyik felborult és elsüllyedt a Dunán a Parlamentnél szerda este negyed 10-kor. A 34 főt szállító turistahajó egy nagyméretű luxushajóval ütközhetett össze. A nagyméretű hajó elsodorta, maga alá gyűrte a Hableány elnevezésű turistahajót, amely gyorsan elsüllyedt.



Tóth Mihály, az Európa Cégcsoport és a Panorama Deck Kft. szóvivője szerda éjszaka azt mondta: rutinszerű hajós városnézés közben történt a baleset. Közölte azt is, hogy a hajót folyamatosan szervizelték, műszaki hibáról nem tudnak.



Több ember hollétéről nem lehet tudni, őket nagy erőkkel keresik. Hét embert szállítottak kórházba.

A hatóságok - köztük a honvédség segítségével - azonnal megkezdték a kutatást a Duna teljes szakaszán. 96 hivatásos tűzoltóval, tűzoltóautókkal, speciális műszerekkel is keresik a túlélőket. A keresés elhúzódó folyamat lesz, amelyet nemcsak egész éjjel nehezített az eső, hanem csütörtökön is egész nap csapadék várható, ráadásul éppen most érkezett meg az ár a Dunán.



A roncs a Margit híd pillérétől három méterre van a Duna mélyén. Egyelőre nem tudták kiemelni.

Vélhetően ezzel a hajóval ütközött össze a turistahajó:



A Viking Sygin nevű svájci illetőségű, a németországi Passauba tartó hotelhajó lehetett a baleset másik elszenvedője. A Vesselfinder útvonalkövető funkciója alapján ugyanis a Viking Sygin és a Hableány keresztezte egymást útját a Margit hídnál, majd a Viking Sygin nem sokkal később kikötött a Carl Lutz rakpartnál Újpesten, és jelenleg is ott áll.
FORRÁS egy az 1-ben



 
 
0 komment , kategória:  Tragédiák  
Gérard de Nerval: A PÁRIZSI NOTRE-DAME Vén már a Notre-Dame
  2019-04-16 07:36:36, kedd
 
  Gérard de Nerval: A PÁRIZSI NOTRE-DAME

Vén már a Notre-Dame, s bár rémlik pusztulása,
mégis ő volt, ki rég Párizst születni látta.
Még néhány ezredév, az idő falja, mint
ökröt vad farkasok, nehézkes váza reszket,
nyúzza vas idegét, s átharapván a testet,
lassan reccsenti szét vénhedt kő-csontjait.

S akkor nagy sokaság özönlik mindenünnen,
s a rettentő romot bámulják egybegyűlten.
Merengek, s mert Hugót olvasta mindahány,
az agg bazilikát mind újra látni véli,
olyan, mint hajdanán, a nagyszerű, a régi!
Ott áll hatalmasan, mint egy halotti árny.

(Tóth Judit fordítása)



 
 
0 komment , kategória:  Tragédiák  
Sikerült megmenteni a Notre-Dame fő szerkezetét,de a tető...
  2019-04-16 07:25:22, kedd
 
 

Fontosabb részletek:

Hétfőn este hét óra előtt kigyulladt a párizsi Notre-Dame-Székesegyház.
Beomlott az épület csúcsa, a négyezeti huszártorony, a lángok elérték az egyik harangtornyot, de aztán sikerült megmenteni a fő szerkezetet és mindkét tornyot is.
Az oltásban egy tűzoltó súlyosan megsérült.
Éjfélkor még tartott a kétharmadrészt megsemmisült tetőszerkezet oltása, de már alábbhagyott a lángok intenzitása.
A hatóságok megerősítették, hogy balesetről és nem szándékos gyújtogatásról lehetett szó.
A közel nyolcszáz éves épületben keletkezett kár hatalmas, évekbe fog telni a helyreállítása.
A katolikus egyház vezetői már tavaly sürgették a felújítást.
A katedrális Párizs egyik legfontosabb nevezetessége, évente 13 millióan látogatják.
Kigyulladt, és órákon át erősen lángolt hétfőn este a Notre-Dame Székesegyház Párizsban. A katedrális felső része gyulladt ki, komoly füstfelhőbe burkolva az épületet. Az eddigi információk szerint este 7 óra előtt pár perccel a katedrális felújítása közben kaphatott lángra valami.

Nyolc óra előtt néhány perccel beomlott (itt láthat erről videókat) az épület csúcsa, a négyezeti huszártorony. Ez a hossz- és kereszthajó találkozása felett álló faszerkezetű, francia gótikára jellemző ,,kistorony".

Kigyulladt, és órákon át erősen lángolt hétfőn este a Notre-Dame Székesegyház Párizsban. A katedrális felső része gyulladt ki, komoly füstfelhőbe burkolva az épületet. Az eddigi információk szerint este 7 óra előtt pár perccel a katedrális felújítása közben kaphatott lángra valami.

FORRÁS: INDEX
 
 
0 komment , kategória:  Tragédiák  
Szomorú hír
  2019-04-16 07:07:32, kedd
 
 

Lángokban a Notre Dame - sikerült megmenteni a szerkezetet és a tornyokat
Notre Dam

Szerző

Kvárik Anita
https://twitter.com/anita_kvarik

https://www.facebook.com/kvarikanitapublic

https://www.instagram.com/kvarik.anita/
kvarik.anita@alfahir.hu

Sarkadi-Illyés Csaba
sarkadi.illyes.csaba@alfahir.hu
break

A tüzet 18:50-kor jelentették
A tűzoltók 10 percen belül már a helyszínen voltak
Kezdetben 93 méteres magasságban égett a szerkezet
Személyi sérülés nem történt
Este fél 9-re már 400 tűzoltó oltotta a tüzet
A tűz pontos oka nem ismert, de valószínűleg a renoválással kapcsolatos
Azt a tűzoltók már az elején hangsúlyozták, a Notre Dame tetőszerkezete le fog égni
A főtorony (Huszár torony) összedőlt
A lángok elérték az egyik harangtornyot is
este 11 óra után végre egy jó hír: sikerült megmenteni a székesegyház szerkezetét és tornyait a teljes pusztulástól
A párizsi ügyészség gondatlanságból elkövetett károkozás miatt nyomozást indított
Sikerült megmenteni a párizsi Notre Dame székesegyház szerkezetét és tornyait a teljes pusztulástól. Egy tűzoltó súlyosan megsérült a mentés során - közölte hétfőn késő este a francia tűzoltóság egyik vezetője.

,,A legrosszabbat sikerült elkerülni, még ha a csatát teljesen nem is nyertük meg" - jelentette ki este 11 után tartott sajtótájékoztatóján Emmanuel Macron francia elnök, aki szerint borzasztó dráma zajlott le hétfőn este a Notre-Dame-nál. Mint mondta, még a következő órák is nehezek lesznek. Az Index szerint megköszönte a lángokkal küzdő közel ötszáz tűzoltó munkáját. ,,Együtt építjük újjá a Notre-Dame-ot" - jelentette ki, ehhez a legnagyobb építészek segítségét kérik majd.

FORRÁS: Alfahír
 
 
0 komment , kategória:  Tragédiák  
Az elment gyermekek minden látszat ellenére Isten kegyelmébe
  2017-01-24 11:40:33, kedd
 
  Vannak pillanatok, amikor senki sem tud vigasztalást adni. Lehetnek azok a legfőbb egyházi méltóságok, államfők, közvetlen rokonok. Senki. A tragikus gyermekhalál ilyen. Isten csendje ilyenkor kibírhatatlan, akkor is, ha tudjuk, hogy ami történt, nem az ő akarata volt, hanem emberi mulasztás vagy tragikus véletlen okozta. Ilyenkor halljuk a sátán kacaját, érezzük jeges, fojtogató szorítását. Miért pont az ártatlan gyermekek? Lehet pszichológust hívni, orvost, bárkit, de csak egy szalmaszál marad a kereszten elhangzott kérdésre, az őrületes golgotai csendben: ,,Éli, éli, lamma szabaktani"? (Istenem, Istenem, miért hagytál el engem?) A válasz Jézustól gyors és egyszerű: ,,Atyám, kezedbe ajánlom a lelkem." Ami a ma nyelvén szólva azt jelenti: igen, ez megtörténhet velem is. ,,Elvégeztetett." Ez még mindig kevés egy szülőnek, aki elveszti a drága gyermekét egy ennyire tragikus balesetben.

De harmadnap megjelenik az utolsó vacsora termében, ,,békesség nektek" mondja, és a tanítványok megölelik, vele esznek, belenyúlnak a sebeibe. A feltámadás történelmi ténye döbbenetesen nagy lyukat üt az anyagi világ kibírhatatlanul rideg valóságán, amelyen át fény dereng a lélek sötétségében. ,,Én vagyok a feltámadás és az élet, aki hisz bennem, annak örök élete van" - mondta nagypéntek előtt, de a gyerekekről mást is mondott: ,,ha nem lesztek olyanok, mint a gyermekek, nem juttok be Isten országába", tehát a gyermekeink rögtön oda jutnak. Ártatlan kis bűneikkel együtt. Kivételes kegyelmi vigasz, próbáljuk meg átérezni. Át fogjuk ölelni őket, ahogy Jézust is átölelik a tanítványok feltámadása után. Igen, tizenegy gyermek elment előre. Itt voltak velünk szeretetbombaként, elsőnek velük fogunk találkozni.

A haldoklókat látogató atyák, lelkészek elmondják, hogy sajnos ,,a zuhanó repülőn, ha ritkán is, de van ateista". Olyat viszont soha nem mondtak, hogy a gyermekek között is lenne. A gyermekkori teljes, vagy a már kicsit kifogyóban lévő kamaszkori hitben is még olyan közel vagyunk a bennünk élő Istenhez, hogy egy kritikus helyzetben megszólal bennünk Krisztus: ,,ne féljetek, én veletek vagyok a világ végezetéig". És ezt a segítséget meg is tapasztalják a gyermekek, függetlenül attól, milyen vallási vagy kulturális környezetből indultak. Így az elment gyermekek minden látszat ellenére kegyelemben vannak.

De a szülőkben ott dohog a kérdés: ,,Hol voltál, Uram?" Jézusban is ott dohogott. A válasz a feltámadásban van, ami már nem hit kérdése, nemcsak a történettudomány, de a természettudomány is bebizonyította a turini lepel és a manopellói kendő vizsgálatával. Nem gondolhatjuk, hogy a tizenkét apostol ,,egy blöffért" vállalta volna a vértanúságot a holttest ellopása után, és keresztények százezrei napjainkban is vállalják. Ez az egyház ereje és vigasztalása a gyermekek szüleinek. Amiről írtam, az napi megélt tapasztalatom három éve, mióta megtaláltam kisfiamat megfulladva. Krisztus ott volt az égő busz poklában, ahogy ott van velünk minden szenvedésünkben. Fogta a gyermekek kezét, ahogy fogja minden szenvedő, minden haldokló kezét. Efelől nem lehet kétség. Számtalan misztikus tapasztalat igazolja ezt. De pontosan tudom, hogy ettől még kibírhatatlan a fájdalom - a fájdalmunk - a veszteség miatt.

Imádkozzunk a szülőkért az egész országban Szent Ágoston szavaival:

,,A halál nem jelent semmit. / Csupán átmentem a másik oldalra. / Az maradtam, aki vagyok, és te is önmagad vagy. / Akik egymásnak voltunk, azok vagyunk mindörökre. / Úgy szólíts, azon a néven, ahogy mindig hívtál. / Beszélj velem, ahogy mindig szoktál, / ne keress új szavakat. / Ne fordulj felém ünnepélyes, szomorú arccal, / folytasd kacagásod, / nevessünk együtt, mint mindig tettük. / Gondolj rám, kérj, mosolyogj rám, szólíts. / Hangozzék a nevem házunkban, / ahogy mindig is hallható volt. / Ne árnyékolja be távolságtartó pátosz. / Az élet ma is olyan, mint volt, ma sem más. / A fonalat nem vágta el semmi, miért lennék a gondolataidon kívül, / csak mert a szemed nem lát... / Nem vagyok messze, ne gondold. / Az út másik oldalán vagyok, lásd, jól van minden. / Meg is fogod találni a lelkemet, és benne egész letisztult szép, gyöngéd szeretetemet. / Kérlek, légy szíves... ha lehet, töröld le könnyeidet, / és ne sírj azért, mert annyira szeretsz engem."




Az elhunyt áldozatokra emlékező mécsesek, gyertyák a Szinyei Merse Pál Gimnázium előtt

Itt voltak velünk szeretetbombaként
Az elment gyermekek minden látszat ellenére Isten kegyelmében vannak

Csókay András, 2017. január 23.,

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2017. 01. 23.
 
 
0 komment , kategória:  Tragédiák  
Elhunytak tiszteletére, katonai tiszteletadás mellett
  2017-01-23 11:22:54, hétfő
 
 



A veronai buszbalesetben elhunytak tiszteletére katonai tiszteletadás mellett felvonták, majd félárbocra eresztették a nemzeti lobogót. A Kossuth téri megemlékezésen az államfő, a miniszterelnök, a házelnök mellett sok gyászoló is részt vett, hogy osztozzon a hozzátartozók fájdalmában.
 
 
0 komment , kategória:  Tragédiák  
A levegő elnyűtt, nehezek a szavak, a valaha virágzó rét
  2017-01-22 22:25:56, vasárnap
 
  A levegő elnyűtt,
nehezek a szavak,
a valaha virágzó rét,
kietlen puszta maradt.
Ezért most gyertyát gyújtok,
lelkemben lángolót értetek,
s a szerető családotokért,
ahonnan most elmentetek.
Égjen ez a láng nektek,
kik már nem vagytok
köztünk földi testben.
Mégis itt hagytátok
emléketek örökre,
s éltek tovább,
mindannyiunk szívébe.
Én ismeretlenként,
csak ennyit mondhatok.
Egy imát magamban,
értetek mormolok.
S kívánom, hogy erőtök,
a jó istenben megtaláljátok.
Szülők, rokonok s jó barátok,
őszinte részvétem fogadjátok.
/ Kölkedi Bálint /

 
 
0 komment , kategória:  Tragédiák  
Nemzeti gyásznap január 23
  2017-01-21 22:56:38, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Tragédiák  
Nemzeti gyásznapot rendelt el hétfőre a kormány
  2017-01-21 22:34:34, szombat
 
  Nemzeti gyásznapot rendelt el hétfőre a kormány az olaszországi buszbaleset miatt. A tragédiának tizenhat magyar áldozata van.

Harmatos fehér rózsa

Harmatos fehér rózsa,
tizenhat ártatlan lélek siratója,
szirmaidba zártad bánatod,
de így is halljuk fájdalmas sóhajod.

Könnyeid áztatják fehér köntösöd,
lelked megnyugvásért könyörög,
imáid szállnak fenn a magas égben,
tizenhat lélek hallgatja most éppen.

Útjukon kísérik őket az angyalok,
a mennyek országa már az ő otthonuk,
megszűnt a fájdalom és a félelem,
egymást átölelve nyugszanak csendesen.

Jobbné Nyilas Ildikó
 
 
0 komment , kategória:  Tragédiák  
Veronai tragikus buszbaleset
  2017-01-21 22:27:13, szombat
 
  Mélyen megdöbbentett a tragédia híre, imádkozunk az áldozatokért, a sérültek mielőbbi felépüléséért.





Az egyik tanár az életét kockáztatva mentette a diákokat.






Gyászukban és minden áldozat gyászában osztozunk, a sérülteknek mielőbbi felépülést kívánunk!
 
 
0 komment , kategória:  Tragédiák  
     2/5 oldal   Bejegyzések száma: 45 
2017.10 2017. November 2017.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 375 db bejegyzés
e év: 5773 db bejegyzés
Összes: 69029 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 829
  • e Hét: 8797
  • e Hónap: 27770
  • e Év: 256707
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.