Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
Müller Péter
  2017-12-20 09:07:31, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
vicc
  2017-12-20 09:01:00, szerda
 
  Szörnyű baleset történik az M3-ason, egy lila Lada és egy összkomfortos Peugeot egymásba rohannak. Van nagy jajveszékelés, sírás-rívás, meg fogaknak csikorgatása. Lélekszakadva vágtat az úton a két mentő, hirtelen fékezéssel meg is áll a baleset helyszínén, és szép nyugodtan elkezdik ápolni, s egyesével bepakolni a fehér sérülteket az autókba. Gazsi cimboránk nem érti, hogy lehet ez, hangot is ad nemtetszésének, mire a mentős egy legyintéssel elhallgattatja:
- Látod, cigány? Ezek az emberek fehérek. Igaz? És az autónk fehér, igaz? No, értetek majd a fekete jön.
 
 
0 komment , kategória:  viccek  
tél
  2017-12-20 08:58:25, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Advent
  2017-12-17 19:14:50, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  karácsony  
advent
  2017-12-17 19:13:57, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  karácsony  
tökéletes linzer
  2017-12-12 23:48:23, kedd
 
 



Hozzávalók
75 dkg liszt
30 dkg zsír
25 dkg porcukor
1 cs sütőpor
2 cs vaníliás cukor
2 tojássárgája
1 narancs és citrom reszelt héja
2 dl tejföl
lekvár

Elkészítés
Összekeverjük a hozzávalókat, a tejet kis részletekben adagoljuk hozza amíg elérjük a kellő állagú tésztát. Lehet kevesebb tej is elég de lehet hogy több kel. Nyújtjuk szaggatjuk 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt arany barnára sütjük. Lekvárral össze ragasztjuk a linzereket megszórjuk porcukorral.
 
 
0 komment , kategória:  édes sütik  
gesztenyés és kókuszos finomságok
  2017-12-12 23:34:22, kedd
 
  Gesztenyés és kókuszos finomságok!





Gesztenyerolád
40 dkg kész gesztanyamasszát ( ha túlságosan kemény és törékeny, locsoljuk meg egy kis rummal), nedves asztalkendőn, ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd csokoládékrémmel megkenve roláddá sodorjuk és kifagyasztjuk. Krémje: 5 dkg puhított csokoládét, 3 evőkanál feketekávét, 3 tetőzött kanál porcukrot és 3 tojássárgáját, gőzön folyamatosan keverve sűrűre főzünk. Kihűtjük, és 15 dkg vajjal sima krémmé keverjük.

Gesztenyés szív
40 dkg gesztenyemasszát, ha kell egy kevés cukorral és egy gyűszűnyi rummal feljavítunk. Szíveket formálunk belőle és a hegyes alsó részét, kakaó, vagy csokoládémázban megforgatjuk, a felső része maradjon üresen. A szívek minyonpapírba rakjuk, tálra tesszük és kifagyasztjuk.

Kakaó, vagy csokoládémáz
5 kávéskanál vízből és 8-9 kávéskanál cukorból sűrű szirupot főzünk, majd 3 evőkanál kakaóval elkeverve tovább főzzük, vigyázva nehogy csomós legyen. Amikor a tűzről levettük, 3 dkg vajat keverünk bele.

Kókuszszalámi
15 dkg kristálycukorból 2 evőkanál mézzel és 1,5 dl vízzel sűrű, majdnem szálkás szirupot főzünk. A tűzről levéve 20 dkg kókuszliszttel keverjük össze, majd elfelezzük. Az egyik fele fehér marad, a másikba 1-2 evőkanál kakaót keverünk - aszerint, hogy milyen sötétre akarjuk, és hozzákeverünk 2-2 dkg vajat is. Az egyik masszát, akár a fehér, akár a csokoládés kerülhet felülre - porcukorral meghintett gyúródeszkán kinyújtjuk, majd félretesszük és kinyújtjuk a másikat is. A két lapot egymásra rakjuk, összesodorjuk és kifagyasztjuk. Amikor megkeményedett, vékony szeletekre vágjuk és tálra rakjuk.

Kókuszrúd
15 dkg kristálycukorból, 2 evőkanál mézből és 1 pohár vízből sűrű szirupot főzünk. A szirupba, miután habját elfőtte 15 dkg kókuszreszeléket keverünk. Kissé felfőzzük, a gyúródeszkán rudakat formálunk belőle és kakaómázba megforgatjuk. Amikor kissé kifagyott már, megmártjuk a maradék kókuszreszelékben.

Kókuszbomba cukrozott gyümölccsel
15 dkg kristálycukorból, 2 evőkanál mézből és 1 pohár vízből sűrű szirupot főzünk. A szirupban felforralunk 20 dkg kókuszreszeléket, és amikor a tűzről levettük, 3 dkg vajjal keverjük össze, majd kifagyasztjuk. Hidegen 10 dkg, apróra vágott cukrozott gyümölcsöt keverünk hozzá. Nedves kézzel bombákat formálunk belőle, kristálycukorba forgatjuk, minyonpapírba rakjuk.

Sajtos ananász (holland csemege)
Egy ananászkonzerv ananászkockáit a léből kiszedjük és szitán lecsurgatjuk. Egy cm vékony trappista sajtból pontosan akkora kockákat vágunk, mint az ananász kockák. A sajtdarabokat egy lapos üvegtálon az ananászdarabok fölé rakjuk és minden darabkát fogvájóval átszúrunk.
 
 
0 komment , kategória:  karácsony  
sós joghurtos kifli
  2017-12-11 13:18:23, hétfő
 
 



hozzávalók / 12 adag

A tésztához

70 dkg finomliszt
1 ek cukor
1 dl napraforgó olaj
2 dl joghurt
2 dl tej
5 dkg friss élesztő

A töltelékhez
25 dkg vaj (szobahőmérsékletű)
1 ek só

A tetejére
1 db tojás
20 dkg sajt (

elkészítés

Egy nagy tálba mérjük ki a lisztet, keverjük hozzá a cukrot, majd a közepébe csináljunk egy mélyedést. Ide öntsük bele a folyékony hozzávalókat, a joghurtot, olajat, langyos tejet és morzsoljuk bele az élesztőt. Egy kanállal keverjük össze óvatosan a mélyedésben lévő hozzávalókat, és 10 percre tegyük félre pihenni.
10 perccel később kezdjük el kézzel gyúrni a tésztát, és ha szükséges, adjunk még hozzá annyi lisztet, hogy jó puha, de nem ragadós tésztát kapjunk.
Keverjük össze a vajat a sóval és osszuk 4 részre.
Melegítsük elő a sütőt 220°C-ra.
Osszuk a tésztát 8 egyenlő részre. Vegyünk egy adag tésztát, lisztezett felületen nyújtsuk ki tányér nagyságúra, majd tegyük félre. Vegyünk még egy adag tésztát, nyújtsuk akkorára, mint az előzőt. A vajas mix 1/4-ét kenjünk rá a tésztára, majd tegyük rá a másik már kinyújtott tésztát. Ekkor egy késsel vágjuk fel a tortához hasonlóan 16 egyenlő részre. Az egyes "tésztaszeleteket" a szélesebb végénél kezdve tekerjük fel, és helyezzük egy sütőpapírral kibélelt tepsire (lehetőleg elég távolságra egymástól, mert a kiflik kb. duplájukra kelnek a sütőben), kenjünk meg tojással és szórjuk meg reszelt sajttal.
Ezt ismételjük meg még háromszor.
A tepsit tegyük az előmelegített sütőbe és addig süssük a kifliket, amíg a sajt a tetejükön szép aranybarnára nem sül.
sütési hőfok: 220°C

forrás: nosalty.hu
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
karácsony
  2017-12-10 22:15:53, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  karácsony  
karácsony
  2017-12-10 22:12:44, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  karácsony  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2017.11 2017. December 2018.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 24 db bejegyzés
e év: 162 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 585
  • e Hét: 3290
  • e Hónap: 4282
  • e Év: 36011
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.