Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/61 oldal   Bejegyzések száma: 604 
Pio atya 2021 évi naptára
  2021-01-01 18:52:40, péntek
 
  Új év hajnalán vagyunk
Isten kegyelméből új év hajnalán vagyunk. Csak Isten tudja, hogy meglátjuk-e ennek az évnek a végét, de mindent a múlt jóvátételére kell fordítanunk, a jövőnek ajánlottan. Jó elhatározások vezessék szent cselekedeteinket! Pio atya
...... ............



Pio atya óvjon és áldjon meg minket ebben az új évben 2021. Remélve, hogy nyugodt vizeken hajózhatunk.

Szent Pio ezen az utolsó napon 2020-ban imádkozz a lelkünkért és adj erőt. Szeretünk téged...

Pio atya jó tanácsai az új esztendő első napjaira
1. A dicsőség pálmája azoké, akik mindvégig bátran küzdenek. Kezdjük hát meg idei szent küzdelmünket! Isten segíteni fog, és örök dicsőséggel koronáz.
2. Isten kegyelméből egy új esztendő hajnalához érkeztünk. Mivel egyedül Isten tudja, megérjük-e ennek az évnek a végét, töltsük a múltért való vezekléssel és a jövőre való felkészüléssel. A jó cselekedetek mindig jó elhatározásokkal járnak együtt.
3. Mondjuk magunknak teljes meggyőződéssel: ,,Lelkem, kezdd ma megtenni mindazt a jót, amit eddig nem tettél!" Engedjük, hogy Isten jelenléte indítson tettekre! Gyakran mondogassuk magunknak mély meggyőződéssel: ,,Isten látja, mit teszek, és a tetteim alapján fog megítélni." Legyünk bizonyosak benne, hogy Isten mindig csak a jóságot fogja látni bennünk.
4. Ha van időnk, ne várjuk, hogy legyen időnk! Amit ma megtehetünk, ne halasszuk holnapra. A sírok telve vannak soha valóra nem váltott jó szándékokkal. Amúgy pedig mi a biztosíték rá, hogy még holnap is életben leszünk? ,,Ne vedd süket fülre, ha ma meghallod az Úr szavát." Becsüljük meg a múló pillanatot, amely egyedül a miénk! Ne pazaroljuk az időt egyik pillanattól a következőig, hiszen a következő még nem a miénk.
5. Ha pazarlod az időt, megveted Isten ajándékát, a jelent, amelyet Ő végtelen jóságában szeretetedre és nagylelkűségedre bíz.
6. ,,Kezdjünk el ma jót tenni, testvéreim, mert mindeddig semmit sem tettünk." E szavakat, melyeket szeráfi atyánk, Szent Ferenc alázatosságában saját magára értett, tegyük magunkévá az új év kezdetén! Mindeddig meggondolatlanul éltünk, mintha az Örök Bíró nem szólítana maga elé egy napon, és nem kérné számon, mi mindent tettünk és hogyan használtuk fel az időnket.
7. A szeretet nem tűri a halogatást: a napkeleti bölcsek, amint megérkeztek, mindent megtettek, hogy megismertessék Őt, aki a beléjük árasztott kegyelem által meghódította szívüket. Túlcsorduló szeretettel töltötte be őket, amely nem bír megmaradni a szív szűkösségében, hanem sürget, hogy másokkal is közöljék.
8. Tetteidben se a legnagyobb, se a legkisebb érdemet ne keresd, csakis Isten legnagyobb tiszteletét és dicsőségét!

Pio atya idézetével BOLDOG ÚJ ÉVET KIVÁNOK SZERETETTEL AZ OLDALAM LÁTOGATÓINAK
/ Pietrelcinai Szent Pio Emlékoldal/
Jézus legyen mindig és minden támogatásodban, vigaszodban és életedben!" Pio atya

Kezdjük ebben az évben szent csatánkat. Isten segít nekünk, és örök diadalra koronáz minket."
Pio atya
 
 
0 komment , kategória:  Új évi köszöntők  
Boldog Új Évet Magyarország!
  2021-01-01 18:39:32, péntek
 
  Boldog Új Évet Magyarország!
Boldog Új Évet Európa!
Boldog Új Esztendőt kívánok a világ valamennyi polgárának! Mága Zoltán
 
 
0 komment , kategória:  Új évi köszöntők  
Ferenc pápa újévi homíliája 2021.01.01 - Szűz Mária anyasága
  2021-01-01 18:35:41, péntek
 
  Találjunk időt elajándékozni Istenre és felebarátainkra
Január 1-én, Isten anyjának főünnepén a Szentatya betegsége miatt Pietro Parolin bíboros mutatta be a délelőtti szentmisét Szent Péter-bazilikában.
Az alábbiakban teljes terjedelmében közöljük a Ferenc pápa által előkészített és Parolin bíboros által felolvasott homília fordítását.
A mai liturgia olvasmányaiban szembeötlik három ige, melyek beteljesednek Isten anyjában: megáldani, születni és megtalálni.
Megáldani. A Számok könyvében az Úr azt kéri a szent szolgálatot ellátó emberektől, hogy áldják meg népét: ,,Áldjátok meg Izrael fiait, ezekkel a szavakkal: »Áldjon meg az Úr!«" (Szám 6,23-24). Ez nem egy jámbor biztatás, hanem egy konkrét kérés. Fontos, hogy a papok ma is adjanak áldást Isten népére, fáradhatatlanul; és hogy az összes hívők áldáshordozók legyenek, hogy ők is áldást adjanak!
Az Úr tudja, hogy áldásra szorulunk: az első dolog, amit a teremtés után tett, az volt, hogy jót mondott mindenről, és nagyon jót mondott rólunk [emberekről].
De most, Isten Fiával, nemcsak áldó szavakat kapunk, hanem magát az áldást: Jézus az Atya áldása. Benne az Atya, mondja Szent Pál, ,,minden áldással" megáld bennünket (Ef 1,3). Valahányszor megnyitjuk szívünket Jézus előtt, Isten áldása belép az életünkbe.
Ma Isten Fiát, a lényegénél fogva áldottat ünnepeljük, aki az anyán, a kegyelemből áldotton keresztül érkezik hozzánk. Mária így Isten áldását hozza el nekünk.
Ahol Mária van, oda Jézus is érkezik. Ezért be kell fogadnunk őt, mint Szent Erzsébet, aki beengedte őt házába, és rögtön felismerte az áldást, majd így szólt: ,,Áldott vagy az asszonyok között, és áldott a te méhednek gyümölcse!" (Lk 1,42). Ezeket a szavakat ismételjük meg az üdvözlégyben.
Ha helyet adunk Máriának, akkor áldást kapunk, de áldani is megtanulunk. A Szűzanya ugyanis azt tanítja, hogy az áldást azért kapjuk, hogy továbbadjuk.
Ő, az áldott, áldás volt mindazoknak, akikkel találkozott: Erzsébetnek, a kánai ifjú házasoknak, az imateremben egybegyűlt apostoloknak... Mi is azt a feladatot kaptuk, hogy áldjunk, hogy Isten nevében jót mondjunk. A világ súlyosan szennyezett attól, hogy rosszat mondunk és rosszat gondolunk másokról, a társadalomról, önmagukról. Csakhogy a megszólás [a rosszat mondás] mindent beszennyez, mindent elront, az áldás viszont új élettel ajándékoz meg, erőt ad a mindennapi újrakezdéshez. Kérjünk Isten anyjától azt a kegyelmet, hogy Isten áldásának örömteli hordozói legyünk mások számára, miként ő áldáshordozó számunkra!
- A második ige a születni. Szent Pál hangsúlyozza, hogy Isten Fia ,,asszonytól született" (Gal 4,4). Egy csodálatos dolgot mond el néhány szóban, azt, hogy az Úr úgy született, mint mi. Nem felnőttként, hanem gyermekként jelent meg; nem magától jött a világra, hanem egy asszonytól, miután kilenc hónapot töltött az anya méhében, akinek megengedte emberségének szövését. Az Úr szíve Máriában kezdett dobogni, az élet Istene tőle kapott oxigént. Azóta
Mária Istennel egyesít bennünket, mert Máriában Isten a testünkhöz kötötte magát, és soha többé nem is hagyta el azt. Mária - Szent Ferenc így szerette mondani - ,,testvérünkké tette a fölséges Urat" (Szent Bonaventura: Legenda maior, 9,3). Ő nemcsak a híd köztünk és Isten között, hanem több annál: ő az út, amelyen Isten végighaladt, hogy elérjen bennünket, és ő az út, amelyen nekünk is végig kell haladnunk, hogy elérjük őt.

Cikk folytatása Link
 
 
0 komment , kategória:  Új évi köszöntők  
Pio atya üzenet Új évre
  2021-01-01 18:29:18, péntek
 
  Hagyd el azt az évet, ami most telt el, és vele a fájdalmat, csalódásokat, aggodalmat, hordozz magaddal helyette minden jót, ami mindig a szívedben van.
2021 hozzon mindenkinek sok nyugalmat reményt és hitet, és mindenek felett Békét és egészséget mindenkinek.
Imádkozunk minden lélekért, aki szomorúan ment el a covid miatt, és minden családért, imádkozunk mindenek felett, hogy ez a világjárvány egyszer és mindenkorra véglegesen felszámolod jón.
Pio atya
 
 
0 komment , kategória:  Új évi köszöntők  
Márton Áron püspök újévi beszéde
  2021-01-01 18:18:24, péntek
 
  A Katolikus.ma szerkesztősége Virt László cikkével kíván boldog új évet! Ha lehet, akkor fogadjuk meg Márton Áron szavait
A bajok oka nem a külső körülményekben van, hanem az emberi lélekben.
Márton Áron már a 30-as évektől folyamatosan jelezte, hogy ALAPVETŐ VÁLTOZÁSOK ELŐTT ÁLL A VILÁG, s olvashattuk tőle ezt még öreg korában is. A világ folyamatosan változik - most is küszöbén állunk valaminek. Hogy minek, az tőlünk, a gondolkodásunktól függ.

1947 újév napján - és az 1945 től kezdődő három évben - két diktatúra között állt a világ. Már addig is, a 30-as évektől, személyes, elkötelezett, a tömegsodrástól független hit igényével, autonóm gondolkodású emberekből álló társadalmat formált, melyben AZ EMBER NEM SODRÓDIK EGYÜTT AZ ÁRRAL.
- Ekkor, 1947. január 1-én arról beszélt a gyulafehérvári székesegyházban, hogy “a bajok oka nem a külső körülményekben van, hanem az emberi lélekben". Szembe ment az 1947-re már bukott nácizmussal - a második világháborúval már 1939 szeptemberében szembeállított, amikor még tartott a lengyelek élet-halál harca, és a zsidóság deportálásának kezdetekor megbélyegezte azt -, és szembe ment a kommunizmussal is: mindkét ideológia azt hirdette, hogy a világot kell megváltoztatni, fölforgatni, és akkor majd “rend" lesz. (Ha megnézzük a kommunista rendszer megbukása után 30 esztendeje “győztesként" felállt liberalizmust, akkor látjuk, hogy Márton Áron azzal is szembe ment, mert a liberalizmus is a - fasizmushoz és kommunizmushoz hasonlóan! - maga képére és hasonlatosságára akarja formálni a világot.) Márton Áron vallotta, hogy a “világmegváltoztató" ideológiák elfelejtik föltenni azt a kérdést, hogy a világ mitől rossz. Márton Áron vallotta, hogy a rossz gondolkodást kell megváltoztatni ahhoz, hogy a világ jobb legyen. “Az ember gondolkodásában ment végbe olyan változás, mely megrontotta a világ külső rendjét is. Az ember döntötte ki a társadalmi élet tartóoszlopait, és borította magára a házat" - mondta 1947. január 1-én, s hozzátette, hogy a folyamat századokkal előbb, önző, individualista gondolatokkal indult.
Arról beszélt, hogy régen kialakult egy törekvés, ami természettudományra hivatkozva elfordult, és sokakat elfordított Istentől - miközben épp a legnagyobb tudósok ismerték fel saját tudásuk korlátait. Az Istentől elfordult gondolkodást a francia felvilágosodástól, a majdani, XX. századi diktatúrákat előlegező francia forradalomtól származtatja, ha ezt írja: Több, mint kétszáz éve tartja magát - ellentétben a keresztény tanítással - egy olyan felfogás, hogy az ember rossz hajlamok nélkül születik, s ha elromlik, ennek a kedvezőtlen körülmények, az úgynevezett környezet az oka. Hiába mondott ellene ennek a feltevésnek maga az élet, hiába cáfolta meg bűnökkel és gaztettekkel a mindennapi tapasztalat, felelőtlen társadalomtudósok és nevelők még hangosabban hirdették s a nyárspolgár ... szívesen elhitte a színes hazugságot, hogy bűneit áttolhassa a körülményekre."
Márton Áron azt vallotta, hogy ha felfordult a világ, akkor nem az ideológiák társadalommegváltói segítenek, hanem a gondolkodást kell helyreállítani, és akkor a világ, a “környezet" is megváltozik. A XX. század totalitárius ideológiákkal volt terhelt. Ezekhez hasonló kizárólagosságtudat vezérli a liberalizmus (materialista kapitalizmus) és az államszocializmus (materialista marxizmus) több évtizedes harcából győztesként kikerülő mai, szint az egész világ számára programot adni akaró liberalizmust is. Ezt a liberalizmust nem az emberi szabadság érdekli, hanem a világ feletti uralom, ahogy a nácizmus és a kommunizmus is ebben gondolkodott. Márton Áron ezt mondta a totalitárius eszmék XX. századi harcáról 1947. január 1-én: “Mindenik a teljes boldogságot ígérte, s ma örülnünk kell, hogy az emberi életnek és a kultúrának legalább egy részét megmentettük a történelem legvéresebb háborújától. Mindenik a szabadság varázslatos igéjével toborozta a TÖMEGEKET a maga táborába, s ma bilincsekben vergődik az emberi gondolat is
Újévkor sokan fogadkoznak. Márton Áron ezzel szemben feladatot jelölt ki ahhoz, hogy az ember kiállja a rá váró próbákat: Az embereknek kell megjavulniuk, hogy jóra forduljanak az idők - ez az idők parancsa, és ez számunkra az újévi feladat. Ma ehhez hozzátehetjük: most is embert próbáló idők előtt állunk.

Virt László Katolikus ma oldal 2021.01.01
 
 
0 komment , kategória:  Új évi köszöntők  
Palánki Ferenc új évi beszéde
  2021-01-01 17:57:02, péntek
 
  A debreceni Szent Anna egyházközség hívei Palánki Ferenc Debrecen-nyíregyházi megyéspüspökkel és lelkipásztoraikkal: Krakomperger Zoltán plébános és Markovics Balázs káplán atyákkal együtt adtak hálát az elmúlt esztendőért december 31-én, a székesegyházban bemutatott szentmisén.
Boldog új esztendőt kívánunk minden kedves testvérünknek!

Az alábbiakban a főpásztor homíliáját olvashatjuk: Link

*
Magyarok Nagyasszonya, Nyíregyháza 2021.01.01 videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Új évi köszöntők  
Veres András püspök az új esztendőre
  2021-01-01 17:54:44, péntek
 
  Kívánom e sorok olvasóinak, hogy úgy tudjanak élni, mint a remény emberei, és mindig legyenek készek megfelelni azoknak, akik reményük okáról kérdezik őket (vö. 1Pt 3,15)
Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke írását olvashatják 2021. január 1-jén.
...... ............


Mindenkinek reménnyel és örömmel teli, áldott új esztendőt kívánok!
Győr, 2021. január 1.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Új évi köszöntők  
Lux Kft új évi köszöntése
  2021-01-01 17:42:05, péntek
 
  ....

 
 
0 komment , kategória:  Új évi köszöntők  
Boldog új évet, Magyarország
  2021-01-01 17:09:34, péntek
 
  A 2020-as évet összefoglaló videót töltött fel Orbán Viktor miniszterelnök közösségi oldalára.
Boldog új évet, Magyarország - írta a videóhoz a kormányfő. A kisfilmben a miniszterelnök visszaidézi a 2020-as esztendő fontosabb eseményeit.
Videó Magyar kurír oldalon Link
 
 
0 komment , kategória:  Új évi köszöntők  
Erdő Péter bíboros, évet záró hálaadó szentmiséje
  2021-01-01 17:06:23, péntek
 
  Erdő Péter bíboros, prímás a polgári évet záró hálaadó szentmisét mutatott be az esztergomi Nagyboldogasszony- és Szent Adalbert-fő székesegyházban december 31-én, délután öt órától
stenünk, hálát adunk a kegyelemért, hogy létezünk, hogy ajándékba kaptuk Tőled az életünket. Hálát adunk, hogy sokszor bátorságot adtál, hogy mosolyogjunk, kedvet, hogy reménykedjünk, erőt, hogy ellenálljunk a nehézségeknek és a csüggedésnek, és alázatot, hogy mindent meg tudjunk köszönni - fogalmazott beszédében a bíboros a Magyar Kurír beszámolója szerint.
........


Erdő Péter bíboros, prímás a polgári évet záró hálaadó szentmisét mutatott be az esztergomi Nagyboldogasszony- és Szent Adalbert-főszékesegyházban december 31-én, délután öt órától.
Erdő Péter bíboros a szentmise elején bevezető beszédében így fogalmazott: ,,Istenünk, hálát adunk a kegyelemért, hogy létezünk, hogy ajándékba kaptuk Tőled az életünket.
Hálát adunk, hogy sokszor bátorságot adtál, hogy mosolyogjunk, kedvet, hogy reménykedjünk, erőt, hogy ellenálljunk a nehézségeknek és a csüggedésnek, és alázatot, hogy mindent meg tudjunk köszönni."

/ Sajnos videó nincs a szentmiséről/
 
 
0 komment , kategória:  Új évi köszöntők  
     2/61 oldal   Bejegyzések száma: 604 
2017.11 2017. December 2018.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 498 db bejegyzés
e év: 3932 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4116
  • e Hét: 10806
  • e Hónap: 23482
  • e Év: 257229
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.