Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/5 oldal   Bejegyzések száma: 47 
Tojás krém
  2017-11-17 16:04:55, péntek
 
 

Recept:
8 db tojást
10 dkg puha vaj
3 mk só
1l mk fehérbors
3 tk mustár
1 közepes hagyma apró kockákra vágva
4 ek snidling.

A tojást a forrástól kezdve 15 perc alatt keményre főztem, megpucoltam, apróra vágtam (lehet nagy-lyukú reszelőn reszelni). Egy tálban az aprított tojást sóztam, borsoztam, beleraktam a mustárt, a vajat, a hagyma kockákat és ollóval belevagdostam a snidlinget, majd az egészet alaposan összekevertem.
Fóliával befedtem, majd 5 óra hosszan hűtőben tartottam.

Finom, friss kenyérrel tálaltam
 
 
0 komment , kategória:  vacsorára reggelire  
Krumplis palacsinta
  2017-11-17 10:45:34, péntek
 
  Laktató, és nagyon finom és jobb, mint az egyszerű palacsinta!

Ezt a palacsintát egyszer kell elkészítened, és gyorsan a kedvenceddé válik. Nem az a tipikus lekváros palacsinta, de nagyon ízletes a megpirult burgonyától!

Hozzávalók:
500 gramm burgonya
1 csésze joghurt
3 evőkanál liszt
1 tojás
0,5 teáskanál só
0,5 teáskanál szódabikarbóna (1/2 teáskanál ecetben feloldva)
⅓ teáskanál szárított koriander
⅓ teáskanál bors
Elkészítés:
1.tisztítsuk meg a burgonyát, mossuk meg, majd reszeljük le. Csavarjuk ki a levét.
2.Adjuk hozzá a joghurtot.
3.Majd adjuk hozzá a lisztet, és keverjük el.
4.Adjuk a masszához a tojást, a koriandert, a borsot, a sót, és a feloldódott szódabikarbónát.
5.Öntsünk egy kevés olajat a felforrósított serpenyőbe, majd süssünk kisebb palacsintákat.
6.Egy evőkanálnyi massza elég lesz hozzá, nem kell túl vastag legyen. Süssük mind a két oldalát szép aranybarnára.
7.Fogyaszthatjuk sajttal, vagy fokhagymás mártással is. Mennyei íze lesz!
Forrás: tudasfaja.com
 
 
0 komment , kategória:  vacsorára reggelire  
Téli retekkrém
  2017-11-16 14:49:02, csütörtök
 
  Hozzávalók:
20 dkg fekete retek
3 ek tejföl
1 doboz natúr sajtkrém (125 g-os Philadelphia)
fél fej lilahagyma (vagy maréknyi snidling), nagyon apróra vágva
frissen őrölt bors, só

A fekete retket megmosom, meghámozom és lereszelem kedvenc reszelőmön. Alaposan besózom és békén hagyom 20 percig. Kinyomkodom a levét, tálba teszem és összekeverem a többi hozzávalóval, tekerek rá borsot. Rozskenyér pirítóssal a legfinomabb, de tortillával mártogatva sem utolsó.
Link

A család kedvence:
25-30 dkg feta
2 gerezd fokhagyma apróra vágva, vagy zúzva
4 db. szárított paradicsom
3 evőkanál extra szűz olíva, vagy az előző paradicsomok olajából
egy marék fekete olívabogyó összevágva
Krémesre keverve. Akkor a legjobb, ha van ideje állni egy kicsit, mondjuk estétől reggelig.

Forrás: TV paprika, offline, magazin verzió
 
 
0 komment , kategória:  vacsorára reggelire  
Karfiolkrém
  2017-11-15 09:29:34, szerda
 
  Édesanyám készítette ezt a krémet gyakran gyerekkoromban, nagyon szeretem, azóta is a ,,kence" osztag oszlopos tagja repertoáromban.

Hozzávalók:
1 közepes fej karfiol
1 dl házi majonéz
1 mk dijoni (magos)mustár
1 fél fej (lila)hagyma, vagy egy kis fej salotta
só, frissen őrölt bors,
1 ek apróra vágott petrezselyem és snidling (opcionális)

A karfiolt kevés sós vízben puhára párolom, leszűröm, botmixerrel pépesítem, hozzákeverem a majonézt, ízesítem sóval, borssal, mustárral, hagymával és ha teszek bele, akkor az apróra vágott zöldfűszerekkel.
Behűtve, barna kenyérre kenve mennyei!
Link
 
 
0 komment , kategória:  vacsorára reggelire  
A Töltött paprika kolbászos mascarponéval
  2017-09-22 15:43:55, péntek
 
  hozzávalói:
10 dkg mascarpone, 2 ek. tejszín, 1 dkg vaj, 1 ek. liszt, 1 dl tej, 10 dkg paraszt kolbász, 1 csokor petrezselyem, 1 zöldszínű paprika, 1 sárgaszínű paprika, 1/2 piros színű paprika (ez lehet kápia paprika is), Horváth Rozi őrölt bors, füst ízű só.
Elkészítése:
A mascarponét a tejszínnel kikeverjük. A vajat kis lábasban felolvasztjuk, beletesszük a lisztet és fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük a tejjel, azaz sűrű besamel mártást készítünk, jól felforraljuk. Levesszük a tűzről és kihűtjük. A kolbász bőrét lehúzzuk, a húst apróra vágjuk. A petrezselymet megmossuk, és apróra vágjuk. A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, lecsepegtetjük. A fél piros színű paprikát apró kockára vágjuk. A kikevert mascarponéhoz hozzáadjuk a kihűlt besamelmártást, apróra vágott kolbászt, paprikát, petrezselymet, megszórjuk sóval, őrölt fehérborssal és jól összekeverjük. A lecsepegtetett paprikákat szorosan megtöltjük a masszával. Alufóliába csomagoljuk és legalább 2 óra hosszára hűtőszekrénybe, tesszük. Tálaláskor szeletekre vágjuk, friss kenyérrel kínáljuk.
 
 
0 komment , kategória:  vacsorára reggelire  
Finom reggeli
  2017-08-20 21:57:09, vasárnap
 
  Ha az uborkáról csak az uborkasaláta ugrik be, akkor most hozunk Neked egy teljesen más receptet. :)

Hozzávalók (4 személyre):
1 nagy kígyóuborka, 2 evőkanál durva szemű só, 15 dkg sonka, 1 kis édes fehérhagyma, 1 kis csokor petrezselyem, 15 dkg túró, 2 evőkanál majonéz, 1 csipet őrölt fehér bors.

Elkészítése:
Az uborkát alaposan megmossuk, és szárazra töröljük. Zöldséghámozóval hosszában csíkozva megtisztítjuk, azaz egy csíkot lehúzunk, majd a következő csíkot rajta hagyjuk. A nagy szemű sót alufóliára szórjuk, és az uborkát meghempergetjük, majd 20 percig állni hagyjuk benne. A sonkát kis kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, a petrezselymet megmossuk, lecsepegtetjük, és mindkettőt finomra aprítjuk. Az uborkát hideg vízzel leöblítjük, megtöröljük, és 8, egyenként 4 centi hosszú hengert vágunk belőle. Karalábévájóval a magos részt mindegyikből kikaparjuk, hogy legyen hely a tölteléknek. A túrót villával jól összetörjük, majd a sonkával, a hagymával, a majonézzel, a petrezselyemmel és egy csipet borssal alaposan összekeverjük. Az uborkadarabokat tálalótálra állítgatjuk, és a túrós masszával megtöltjük, majd kb. fél órára hűtőbe tesszük.
Paradicsommal és főtt tojással díszítve kínáljuk.
 
 
0 komment , kategória:  vacsorára reggelire  
Cukkinis krumpli prósza
  2017-07-19 19:32:30, szerda
 
  Egy hagyományos tájétel újragondolása....
(serpenyős változat)

Hozzávalók:
3 közepes burgonya
2 kisebb üde cukkini
2,5 dl kefir (aludt tej)
5-6 evőkanál liszt
2 tojás
1 kiskanál só
2-3 evőkanálnyi zsír a sütéshez (vagy olaj)
3-4 gerezd fokhagyma a kenéshez
2-3 dl tejföl

Nem rakok hozzá semmi fűszert, csak a felsoroltakat, mert az eredeti recept alapján készítem el!
A burgonyát meghámoztam, sajtreszelőn lereszeltem, kinyomkodtam a feles nedvet belőle. A cukkinit szintén lereszeltem és kissé besóztam, hogy a feles nedv távozzon, majd kinyomkodtam és a krumplival együtt egy tálba tettem. Hozzáütöttem a tojásokat, a sót, kefirt, lisztet, és összekevertem.
Serpenyőben felolvasztottam a zsírt, és kis merőkanálnyi tésztát raktam rá, eligazgattam, hogy vékony legyen kb. 7-8 mm. Ha az alja megpirult, megfordítottam és a másik felért is megpirítottam. Majd kivettem, lecsepegtettem.A fokhagymákat lezúztam, kis sóval és vízzel kencét készítettem, amellyel megkenhető a prósza.

Tejföllel a végén meglocsolható ízlés szerint, melegen fogyasztva finom!


Jó étvágyat!
 
 
0 komment , kategória:  vacsorára reggelire  
Ezt kend a kenyérre! 9 krém
  2017-06-08 13:54:47, csütörtök
 
  Ha táplálkozásunk során minden olyan tápanyagot megkap szervezetünk, amire szüksége van, nem lesznek hiánybetegségeink, immunrendszerünk jól működik.

Amennyiben valamilyen betegséget elkapunk, akkor is állapotunk jelentősen javítható úgy, ha a szükséges gyógynövényeket ételek formájában visszük be a szervezetünkbe. Erre nagyon jók a szendvicskrémek, melyek kenyérre kenve a napi étkezésünkbe beilleszthetők, és a krémek fűzserezésére friss gyógynövények, fűszerek kiválóan alkalmasak.

Az alaprecepteknek a fűszerezése egyéni ízlés szerint is megoldható, vagy különféle gyógyhatás eléréséhez igazítottan is. Pl. bakteriális fertőzéskor hagymát, emésztési problémák esetén tehetünk hozzá köménymagot.

Céklakrém
Hozzávalók: 1 kg cékla, őrölt kömény, őrölt bors, 50 dkg vaj vagy margarin.

A céklát hájastól megfőzzük, majd megtisztítjuk, és kisebb darabokra szeleteljük, turmixoljuk úgy, hogy apró darabok is maradjanak benne. Hozzátesszük a fűszereket és a margarint vagy a vajat ki melyiket választja. Hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Karfiolkrém
Hozzávalók: 1 fej karfiol, 50 dkg vaj vagy margarin, só, őrölt bors és köménymag, 1 csokor apróra vágott petrezselyemzöld.

Sós vízben megfőzzük a karfiolt, kihűlés után villával széttörjük, hozzáadjuk a fűszereket, a darabolt petrezselyemzöldet, és a vajat vagy a margarint. Hűtőbe téve az ízeket összeérleljük.

Brokkoli-krém
Hozzávalók: 50 dkg brokkoli, só, őrölt kömény, őrölt bors, vaj, vagy margarin.

A brokkolit sós vízben megfőzzük, a főzőlevet leöntjük, amit valamilyen más étel elkészítésénél felhasználhatunk. Ha a brokkoli kihűlt, villával összetörjük és hozzáadjuk a fűszereket és a vajat vagy a margarint.

Hagymakrém
Hozzávalók: 80 dkg vöröshagyma, őrölt kömény és bors, 50 dkg margarin, kevés olaj.

A megtisztított hagymát apró kockákra szeleteljük, az olajon megdinszteljük, akkor jó, ha már barnás színű. Még egy kicsit villával megtördeljük, kihűlés után hozzáadjuk a fűszereket és a margarint.

Búzakolbász-krém
Hozzávalók: fél kg búza, 30 dkg vaj vagy margarin, ízlés szerint fokhagyma, vöröshagyma, só, gyömbér, köménymag, pirospaprika, bors.

Az előre beáztatott búzát megfőzzük, a fűszerekkel, vajjal vagy a margarinnal összedolgozzuk, és a hűtőben egy napig állni hagyjuk, majd aztán fogyasztható.

Sütőtökkrém
Hozzávalók: 50 dkg margarin, 1 közepes kanadai sütőtök, csipet só, 1 csokor kapor, kevés őrölt bors és őrölt köménymag.

A sütőtököt megtisztítás után apró kockákra szeleteljük, és kevés vízben megfőzzük. A levét leszűrjük, villával összetördeljük. Kihűlés után összekeverjük a fűszerekkel, az apróra vágott kaporral és a margarinnal. Ha nincs friss kapor, jó a szárított is, de abból többet használjunk.

Sárgarépakrém
Hozzávalók: 50-50 dkg sárgarépa, margarin, ízlés szerint őrölt kömény, rozmaring, bors, só. A sárgarépát tisztítás után felkarikázzuk és megpároljuk, majd villával összetörjük. Kihűlés után hozzáadjuk a fűszereket és a margarint.

Avokádókrém
Hozzávalók: 2 db avokádó, só, bors, őrölt kömény.

Az avokádót megtisztítjuk, a magját kiszedjük, a többi részét villával összetörjük. A fűszerek hozzáadása után pár órára a hűtőbe tesszük. Aki nem szereti túl intenzív ízét, tegyen bele margarint.

Sárgaborsókrém
Hozzávalók: 25 dkg sárga vagy zöldborsó, 1 fej vöröshagyma, 1 db babérlevél, őrölt bors, köménymag, só, 50 dkg vaj vagy margarin.

A borsót megfőzzük a vöröshagymával és a babérlevéllel együtt. Miután megpuhult, kivesszük belőle a babérlevelet és a hagymát, villával összetörjük. Hozzáadjuk a fűszereket, vagy esetleg valamilyen más ízesítőt is tehetünk bele. Ha kihűlt, elkeverjük a margarinnal és a hűtőbe tesszük, hogy az ízük jól összeérjenek.
zoldfuszer.Sulyok Józsefné,
 
 
0 komment , kategória:  vacsorára reggelire  
Csirkesaláta
  2017-04-06 21:57:15, csütörtök
 
  Vacsorára nagyon finom és könnyen elkészíthető , könnyen emészthető ételreceptet hoztam
Gyorsan és könnyen elkészíthető ételről van szó , ami a csirkecomb és a csirkemell sózásával és párolásával kezdődik , és amíg a csirke párolódik addig az alapanyagokat megpucoljuk és gyaluljuk vagy szeleteljük .
Hozzávalók jégsaláta , paprika ,lilakáposzta ,paradicsom , zellergyökér , ezeket legyaluljuk , vagy apróra vágjuk a saláta leveleit apróra tépjük , egy keverőtálba tesszük megszórjuk sóval , borssal , meglocsoljuk citromlével csepegtetünk rá egy evőkanál olíva olajat jól elkeverjük hozzáadjuk a megpuhult és szeletelt csirkehúst és tálaljuk , én még szórtam rá egy kevés vörös áfonyát is .Jó étvágyat
 
 
0 komment , kategória:  vacsorára reggelire  
Fűszeres lencsepástétom
  2017-04-06 21:31:01, csütörtök
 
  FŰSZERES LENCSEPÁSTÉTOM

Hozzávalók: 30 dkg lencse beáztatva, 1 nagy fej vöröshagyma,olivaolaj, 1 babérlevél, 1 db szegfűszeg, 5 gerezd fokhagyma, citromhéj, rozmaring, majoránna, kakukkfű


A lencsét annyi vízben, ami ellepi, megfőzzük. Egy serpenyőben kevés olivaolajon az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk, a néhány gerezd zúzott fokhagymával együtt. Ha megpirult, citromhéjat reszelünk hozzá, rozmaringot, majoránnát, kevés kakukkfüvet adunk hozzá és továbbpirítjuk. Végül a főtt lencsét, és a lepirított fűszeres hagymát turmixban összedolgozzuk - kenyérre kenve, nagyon finom.
eletreceptek.blogspot.hu
 
 
0 komment , kategória:  vacsorára reggelire  
     2/5 oldal   Bejegyzések száma: 47 
2017.11 2017. December 2018.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 19 db bejegyzés
e év: 473 db bejegyzés
Összes: 8763 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 84
  • e Hét: 636
  • e Hónap: 12023
  • e Év: 49771
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.