Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/56 oldal   Bejegyzések száma: 555 
Hiányod
  2017-02-28 06:59:48, kedd
 
  A hiányod által koreografált balettban
sötét háttérbe olvadva
esetlen alakok botladoznak.

Tornay András
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Fénykép
  2017-02-28 06:57:56, kedd
 
  Fénykép



Lassan kihal arcunkról a derű,
valahol a jókedv is lemaradt,
dal nem csendül ajkainkról
s szavaink közül legtöbb keserű.

Játszani túl nagyok vagyunk,
hittel kilépni túl kicsik...
A holnaptól mindennap rettegünk,
meghalunk, anélkül, hogy lett volna életünk.

Szabadságot álmodunk,
de béklyóink kulcsait lendülettel dobjuk el,
Egyetértésről nagyokat szól a szánk -
a másik ember nem érdekel.

Ezt a fényképet tépd ma el...,
ezek nem mi vagyunk, nem a Te fiaid,
Lelked annak add, ki zsákból kiált,
S álmodik, hogy szívéből egyszer dallam fakad.


Járfás Eszter
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Menedék
  2017-02-28 06:55:47, kedd
 
  Menedék



Miközben a TV- adók
szennyet, pornót, erőszakot
számlálatlanul ontanak,
menedéket az Ige ad.

Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
"És akármit kértek majd az én nevemben..."
  2017-02-28 06:52:09, kedd
 
  "És akármit kértek majd az én nevemben, megcselekszem azt, hogy dicsőíttessék az Atya a Fiúban." (János 14:13).



Az imádság a szív őszinte, érzelemmel teli, bensőséges kiöntése Isten előtt a Krisztus "által". Ez a "Krisztus által" nem nélkülözhető, másként kételkedni lehet abban, hogy az valódi imádság-e. Az imádság külsőleg lehet bármilyen magasztos és ékesszóló, de ha hiányzik a "Krisztus által", az Isten szemében nem igazi imádság.
Krisztus az Út, melyen a lélek Istenhez mehet. Nélküle nem juthat el egyetlen kívánság sem a Zebaoth Isten füléig. "Akármit kértek majd az én nevemben, megcselekszem azt."
Dániel is Krisztus által imádkozta: "És most hallgasd meg, oh Istenünk, a te szolgádnak könyörgését és esedezéseit, és világosítsd meg az Úrért meg az Úrért a te orcádat a te szent helyeden, amely elpusztítatott" (Dán 9:17). Azaz Krisztusért. Ugyanezt találjuk Dávidnál is: "A te nevedért, Uram, bocsásd meg bűnömet, mert sok az" (Zsolt 25:11). Azt kérte, hogy Isten bocsássa meg bűneit Krisztusért.
De mégsem lehet mindenkiről, aki Krisztus nevét említi imádságában, elmondani, hogy Krisztus nevében imádkozik Istenhez, vagy hogy Krisztus által imádkozik. Lehet valaki érzelmesen meghatódott, és őszintén vágyódhat a kegyelemre, és mégsem tud eljutni Krisztus által Istenhez. Tudod, mi ennek a titka? Ha mi Isten elé Krisztus által akarunk járulni, akkor először meg kell ismernünk Krisztust. "Mert aki Isten elé járul, hinnie kell, hogy ő létezik" (Zsid 11:6). Így kell azoknak is, akik Krisztus által akarnak Isten elé járulni, Őt megismerni. Mózes így imádkozott: "Mutasd meg nékem a te útadat, hogy ismerjelek meg téged" (2Móz 33:13). Krisztus által a bűnös megjelenhet Isten előtt. Akkor elmondhatja Dáviddal: Én váram, kősziklám, menedékem.

John Bunyan
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Mózes szolgálatának tetőpontja
  2017-02-28 06:49:05, kedd
 
  MÓZES SZOLGÁLATÁNAK TETŐPONTJA * 5MÓZES 31-34

KÖZPONTI IGERÉSZ: 5MÓZES 32 ÉS 34

ÖSSZEFOGLALÁS * A Jordánnál újonnan megerősített szövetséggel és a nép megerősítésével Mózes, mint Isten népének vezetője, eleget tett kötelezettségeinek. Utódjának Józsuét jelölte ki, és józan figyelmeztetésekkel látta el Izráel jövőbeni lázadásait illetően. Hogy a nép emlékezhessen életének üzenetére, utolsó szavait egy ének formájában - írásba foglalta és a dalt, valamint az üzenetet megtanította Izráelnek. Miután egyenként megáldotta mind a tizenkét törzset, felment a Nebó hegyére, hogy még egy utolsó pillantást vethessen az ígéret földjére. Itt is halt meg, ereje teljében, holott százhúsz éves volt. Végső nyughelyét máig titok övezi, hisz temetését maga az Úr intézte.

31.Fejezet: Mózes utódja; Mózes végső napjai

32.Fejezet: Mózes éneke; Mózes végső napjai

33.Fejezet: Mózes áldása; Mózes végső napjai

34.Fejezet: Isten ajándéka; Mózes végső napjai

NAPI ÚTRAVALÓ * Bizonyára ismered az ,,érdekbarátokat", akik köréd gyűlnek, amíg jól mennek a dolgaid, majd hirtelen eltűnnek, amikor rosszra fordulnak az események. De hallottál már az úgynevezett ,,bajbarátokról", akik csak akkor csüngnek rajtad, amikor rosszul mennek a dolgaid, és nem vesznek róla tudomást, amikor minden simán megy?
Mindenesetre Izráel fiairól ez utóbbi lenne a tökéletes leírás. Izráel, amíg szükséget szenvedett a pusztában, alkalmi morgolódásai és lázadásai ellenére is követte Istent. Azonban Isten figyelmeztette őket, hogy az eljövendő jólét közönyössé teszi majd őket Vele szemben. Amikor meghódították és elfoglalták az ígéret földjét, a nép elhagyta Istenét a bálványok kedvéért (31,16; 32,15.18).
Amikor szemtől szemben állsz egy válságos helyzettel, egészen természetes, hogy Istenhez kiáltasz segítségért. De mi van akkor, amikor zökkenőmentesen alakul az élet? Amikor szelet fog a vitorlád: az egészséged tökéletes, van pénz a bankszámládon, a csekkeket is mind befizetted - ilyenkor mi van? Próbálj meg elénekelni néhány verset ,,Mózes énekéből" (32. fejezet), fejezd ki Isten iránti hódolatodat a jólét idején is, ne csak a bajban!

BETEKINTÉS * A MEGFELELŐ FELIRAT MÓZES SÍRKÖVÉRE - ,,Hajlékod az örök Isten, örökkévaló karjai tartanak." (33.27)

Ha éppen szökőév van, február 28-án két fejezetet olvass el, a másik kettőt pedig február 29-én.

Bruce H. Wilkinson
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Imádság
  2017-02-27 21:39:17, hétfő
 
  "Milyen gyakran vagyunk abban a helyzetben, hogy a válasz várat magára. Ilyenkor felmerül a kérdés: Hagyjuk abba, vagy imádkozzunk tovább? Az a kísértésünk, hogy hagyjuk abba az imádságot, mintha feladtuk volna a reménységet, és mondjuk ki: céltalan az egész. Régóta imádkozunk, fölösleges tovább folytatni! A Sátán azt szeretné, hogy ezt mondjuk. De mi csak tartsunk ki, imádkozzunk szüntelenül, és legyünk bizonyosak abban, hogy Isten meg akarja, és meg tudja tenni, amit kérünk! Bizonyosak lehetünk abban, hogy Istennek örömére és gyönyörűségére szolgál, ha Krisztusért megadhatja nekünk mindazt, ami az Ő dicsőségére és a mi javunkra szolgál. Ha így teszünk, megadja nekünk is, amit kérünk. Amilyen bizonyos, hogy Isten gyermekei vagyunk, olyan biztos, hogy felel kérésünkre, ha kitartóan és hittel imádkozunk."

- Müller György
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Isten kezében
  2017-02-27 21:13:07, hétfő
 
  ISTEN KEZÉBEN


Az én számomra véletlen nincsen,
Derű vagy ború leng fejem fölött,
Mögötte ott van Atyám, az Isten;
Visszatekintve öröm, bú között
Tisztán látom mily bölcsen vezetett,
Érzem, hogy mily nagyon szeretett.
Édes béke száll szívem mélyébe:
Életemet Isten tartja kezébe.

Nem kell félnem, ha vész jő felém
Csak mit Ő enged, az eshet velem;
Szenvedéseknek sötét éjjelén járjak bár.
Béke, öröm tölti el kebelem.
Isten kezébe van az életem.
Javamra ad Ő mindent énnekem.
Ha tövis tép is, rózsa nő azon,
Hálaszó váltja fel majd panaszom.

Kezébe vette éltem kormányát
Megszabta bölcsen nekem az utat,
Rárakta a titkok homályát,
Mindig egy lépés csak, amit mutat,
És mégis megyek, amerre vezet,
Áldom azt a bölcs, hatalmas kezet,
Mely áldott, védett a múlt éveken,
Mely uralkodik a földön és egeken.

Reája bíztam életem ügyeit.
Csendben várom Őt míg intézkedik.
Mért előzném nagy csodás tervét?
Nem siet Ő, de el sem késhetik.
Mindent legjobban, legjobbkor végez
Tudom ő szeret - nekem elég ez.
Bármerre vezet, bízom benne, hisz
E földről a karja a mennyekbe visz. ÁMEN

Novák László
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Az ember, aki önmagát csapta be...
  2017-02-27 16:59:04, hétfő
 
  Az ember, aki önmagát csapta be...



1951 októberében az Oak Ridge-i (USA) atomközpontban szokatlan lopást fedeztek fel. Nyomtalanul eltűnt néhány gramm plutónium. Természetesen kémkedésre is gondoltak, de minden ilyen irányú vizsgálat eredménytelen maradt. Csak 18 hónap múlva akadtak a tettes nyomára...

Egy nap ugyanis az atomközpont egyik dolgozója beteget jelentett. Ez önmagában még nem lett volna rendkívüli dolog, az orvosok azonban nem tudtak hová lenni a döbbenettől: a beteg erős sugárzási ártalomban szenvedett. Hol érhette ilyen erős sugárzás? Minden olyan lehetőséget teljesen ki lehetett zárni, hogy a férfi, akit Anthony Rurron-nak hívtak, az atomközpontban végzett munkája során szerezte súlyos betegségét, mivel a központ termeiben a védelmi intézkedések olyan szigorúak voltak, hogy sugárzásveszély szóba sem jöhetett. A diagnózis azonban egyértelmű volt: Rurron rendkívül súlyos sugárzás okozta károsodást szenvedett!

A titokra hamar fény derült, amint a titkosszolgálat emberei kihallgatták a férfit. A célzott kérdések hatására Rurron összeomlott, és beismerte, hogy ő lopta el a plutóniumot. Valahogyan és valamikor felmerült benne az ötlet, hogy gyorsan és könnyen meg lehetne gazdagodnia. A vágy annyira erős volt benne, hogy az a józan eszét is kikapcsolta. Azt tervezte, hogy a plutóniumot kéz alatt jó drágán eladja. De máshogy történt, mint ahogy elgondolta. Nem tudta eladni. Visszahozni sem tudta, így aztán - véleménye szerint a legnagyobb gondossággal becsomagolva - az ágya alá rejtette. A hónapokig tartó sugárzás pedig megtette a magáét: Rurron visszafordíthatatlan, súlyos egészségkárosodást szenvedett. Az orvosok csak azt tudták mondani Anthony Rurronnak, hogy betegségének nincs ellenszere: és napjai meg vannak számlálva.

Így is történt. Rengeteget szenvedett, és halálakor ez a különben nagydarab, erős férfi már csak 41 kiló volt. A 4Mózes 32,23-ben olvassuk: "Utolér benneteket vétketek büntetése." Anthony Rurront is utolérte, bár az esetnél senkiben fel sem merült, hogy ő lehet a vétkes, senki nem tudott a tettéről.

De hát hogyan történhetett mindez? Hiszen végülis Rurron ott dolgozott az atomközpontban, pontosan tisztában volt vele, milyen veszélyes a plutónium, és mégis ellopta! Mert meg akart gazdagodni. A gazdagság utáni mohó vágy elvette a józan ítélőképességét, elvakította őt, és így a legsúlyosabb csalást követte el, amit csak ember elkövethet: saját magát csapta be.

Vajon már mi is becsaptuk magunkat, amikor valamilyen szenvedély elvakított, és meggyőződésünk ellenére olyat tettünk, ami csak veszteséget okozott nekünk? Jusson eszünkbe, hogyan figyelmeztette Isten Káint: "a bűn az ajtó előtt leselkedik, és rád vágyódik, de te uralkodjál rajta." [1Mózes 4,7] Ne kövessük Káint, aki Isten nagyon komoly figyelmeztetése ellenére megmaradt testvére, Ábel elleni féltékenységében és haragjában, és végül gyilkosa lett.

Isten kegyelmes a megbocsátásban. De hűséges a figyelmeztetésben is. Meg tud és meg is akar őrizni minden öncsalástól. Szavai mindenkihez szólnak: "Hívj segítségül engem a nyomorúság idején! Én megszabadítlak, és te dicsőítesz engem." [Zsoltárok 50,15]
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
A kertész
  2017-02-27 16:38:32, hétfő
 
  A kertész


A reggeli órákban a kertész kiment, hogy gondozza kertjét. Az egyik ribizlibokornak túlságosan nagyra nőttek az ágai és félt, hogy nem fog termést hozni, ezért visszametszette őket. Ahogy visszavágta ágait, a végénél nedves lett, olyan, mintha sírna a bokor. A kertész úgy érezte, mintha beszélne hozzá, és ezt mondaná: Ó, kertészem hogy tehetsz ilyet velem? Azt gondoltam, hogy a barátom vagy, aki szeretettel gondot visel rólam, mióta csak elültettél. Nem látod, milyen szépen fejlődök? Már majdnem fele akkorára nőttem, mint a kerítés melletti fák, és nemsokára olyan nagy lehetek, mint ők. De te most levágtad ágaim és szépséges leveleim odalettek. Csalódott és keserű vagyok, hogy így bánsz velem...
Erre a kertész szelíd, szeretetteljes hangon így felelt: Kérlek, ne sírj! Szükséges volt megmetszeni téged. Nem azért ültettelek, hogy nagyra nőj, és árnyékot adjál, hanem, hogy termést hozzál. A fák a kerítés mellett hiába nagyok, de nem képesek termést hozni, szemben veled. Ha nem vágom vissza ágaidat, akkor minden erőd elmegy arra, hogy nagyobbra nőj, de akkor nem lennél képes termést hozni. Ne aggódj, egy napon hálás leszel azért, amit tettem. Lehet, hogy most még nem érted, de bízz bennem és javadra lesz. Nagyon hálás leszel, amikor meglátod a termésedet.
Az évek során a kertésznek egyre több kertre kellett ügyelnie. Arról álmodozott, hogy egy napon rábízzák az egyik arborétum gondozását. Úgy tűnt, hogy álma megvalósul, de végül - nem tudni, milyen okból - egy másik kertész kapta meg az állást, akinek fele annyi tapasztalata sem volt, mint neki. A kertész nagyon elszomorodott és Istenhez kiáltott: Istenem, hogyan tehetted ezt velem? Hosszú évek munkája és fáradozása, erre egy ilyen ember kapja meg ezt az állást. Azt hittem, hogy segítségemre leszel és támogatsz, hogy előrébb jussak, és pont a cél előtt teszed ezt? Miért vagy ilyen kegyetlen, mivel érdemeltem ki??
Isten gyöngéd hangon így felelt: A te életedben Én vagyok a kertész. Akkor a kertésznek eszébe jutott, hogy évekkel ezelőtt ő mit mondott a bokornak...
Sokszor van az, hogy az ember úgy érzi, megrekedt az élete. De Isten útjai kifürkészhetetlenek. Ő még a legrosszabb dolgot is a javunkra tudja fordítani. Ismer minket, és a javunkat akarja, nekünk végeznünk kell a ránk bízott feladatot és bízni Istenben, hogy Ő vezérli életünket és soha nem hagy cserben, még ha valamikor úgy is érezzük. Jézus azt mondja: Ne aggódjatok életetekért!
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Mit érdemes tudni?
  2017-02-27 16:33:14, hétfő
 
  Mit érdemes tudni?


Egy riporter nagy távolságot tett meg azért, hogy interjút készítsen egy híres tudóssal. Amikor megérkezett, hozzá, a híres tudós szívélyesen fogadta. A riporter a így kezdte a mondandóját:

,,Doktor úr, megfigyeltem, hogy dolgozószobájának falai tele vannak könyvekkel a plafontól a padlóig. Kétségtelen, hogy mindegyiket elolvasta. Tudom, hogy sokat írt. Nagy utakat tett meg, és kétségtelenül megvolt az a kiváltsága, hogy a világ legbölcsebb embereivel beszélgessen: nagy gondolkodókkal és a világ vélemény formálóival. Nagy utat tettem meg azért, hogy egyetlen kérdést tegyek föl Önnek. Mondja meg, hogy mindabból, amit tanult, mi az az egyetlen, amit érdemes tudnia?"

A tudós a vendég vállára tette a kezét, és ezt válaszolta: ,,Kedves Uram, mindabból, amit tanultam, csak két dolgot érdemes igazán tudni. Az első az, hogy nagy bűnös vagyok. A második az, hogy Jézus Krisztus a nagy Megváltó."
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
     2/56 oldal   Bejegyzések száma: 555 
2017.02 2017. Február 2017.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 555 db bejegyzés
e év: 7303 db bejegyzés
Összes: 35816 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 122
  • e Hét: 4628
  • e Hónap: 66297
  • e Év: 185389
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.