Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/6 oldal   Bejegyzések száma: 54 
Isten szeretetének hosszúsága
  2017-03-25 10:12:04, szombat
 
  "Tudom, hogy szereteted örökké tart, hűséged állandó, mint az ég." (Zsoltárok 89:2, TEV fordítás)

Az emberi szeretetnek van határa. Elfogy és elapad.

Ezért kell Isten szeretetének jelen lenni minden kapcsolatodban, ha azt akarod, hogy azok maradandóak legyenek. Isten szeretete soha nem fogy el. Az Ő szeretete türelmes, kitartó és állhatatos.

Nem csodálatos tudni azt, hogy Isten soha nem mond le rólad? Nem számít, mit teszel, az Ő szeretete soha nem múlik el. Elég széles ahhoz, hogy elérjen mindenkit, és elég hosszú ahhoz, hogy örökké tartson.

Isten már nem tud téged jobban szeretni annál, mint ahogy most szeret, viszont kevésbé sem fog szeretni.

Szeret téged a jó napjaidon, és szeret a rossz napjaidon is. Az Ő szeretete nem függ tőled. Isten maga a szeretet, és Ő a szeretetét ingyen adja. Nem lehet megdolgozni érte, és nem lehet kiérdemelni.

Fogadd el a szeretetét, dicsérd Őt, és tudd, hogy a szeretete elég hosszú ahhoz, hogy örökké tartson: ,,és legyetek képesek megérteni - ahogy minden Istenhez tartozó embernek meg kellene értenie -, hogy milyen széles, milyen hosszú, milyen magas és milyen mély az ő szeretete.

Tapasztaljátok meg Krisztus szeretetét, noha az túl hatalmas ahhoz, hogy teljesen meg tudjuk érteni." (Efézus 3:18-19, NLT ford.)

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

Hogyan teszed Isten szeretetét a kapcsolataid középpontjába?
Mi a válaszod Isten szeretetére?
Mit tudsz tenni azért, hogy Isten jobban szeressen? Mit tudsz tenni azért, hogy Isten kevésbé szeressen?

Napi remény *(Daily Hope by Rick Warren, 2017.03.18.)
Link



 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Megbocsátás
  2017-03-24 09:41:40, péntek
 
  ,,Elszenvedve egymást és kölcsönösen megbocsátva egymásnak, ha valakinek valaki ellen panasza volna - amint Krisztus is megbocsátott nektek, ti is úgy tegyetek." (Kol 3:13)

Jézus Krisztus vallása fejlődést jelent; azt jelenti, hogy állandóan szentebb és magasabb színvonalra kell benne törekedni. Az a keresztény, akinek szívét megérintette a Megváltó jellemének szépsége, gyakorlatra kell hogy váltsa, amit Krisztus iskolájában tanult. Krisztus iskolájának szorgos tanulóivá kell lennünk, naponta megtanulva tőle, amit tanít nekünk. (The Youth's Instructor, September 13, 1894.)

Sohasem érjük el a jellem tökéletességét, ha nem figyelünk Isten hangjára és nem engedelmeskedünk tanácsainak. Ez az útmutatás nem csak azoknak szól, akiket nem értek megpróbáltatások, amik miatt testvéreik nemtetszését váltották volna ki, hanem azoknak is szól, akik megsebzettek, akik anyagi nehézségekkel küzdenek, vagy szidalom, kritika, a megértés hiánya és rosszindulatú ítélkezés tárgyai. Ezek nem engedhetik meg, hogy a gyűlölet beköltözzék szívükbe, nem ápolhatnak rossz érzéseket azok iránt, akik bántották őket...

Krisztushoz hasonlóan meg kell bocsátanunk ellenségünknek, és keresnünk kell az alkalmat, hogy megmutathassuk a minket bántóknak, hogy szeretjük őket, és amennyire rajtunk áll, jót teszünk velük...

Ha a minket bántók továbbra is folytatják gonosz útjaikat...,erőfeszítéseket kell tennünk, hogy megbékéljünk testvéreinkkel, követve a Biblia útmutatását, ahogyan Krisztus elrendelte. Ha testvéreink nem akarnak megbékélni, ne tegyük őket beszéd tárgyává, ne támadjuk őket, hanem bízzuk ügyüket az igaz Istenre, aki mindenkit igazságosan ítél.

A fiatalok talán azt vallják, hogy nagy szeretettel viseltetnek Isten ügye iránt, ám miközben békétlenek embertársaikkal, békétlenné lesznek Istennel szemben is. Ezek a dédelgetett önző érzések tartják távol Isten áldását szívünkből és otthonunkból. Engedjük, hogy Krisztus szeretete elárassza és átalakítsa a jellemet, másként nem lehetünk Isten gyermekei. (The Youth's Instructor, January 13, 1898.)

Napi áhítat * Isten fiai és leányai
Link Link Legyél bátor, ha már hiszel Jézusban!

Link

 
 
0 komment , kategória:  Ellen Gould White Könyvtár  
Lelkem, áldd az Urat
  2017-03-23 19:29:57, csütörtök
 
  Lelkem, áldd az Urat, áldd az Urat,
Egyedül Őt imádd!
Zengj úgy, mint soha még, Őt dicsérd!
A lelkem csak Téged áld!

Egy új nap kél, és már ébred minden,
Itt az idő, hogy áldjalak,
És bármi ér ma, bármit rejt az út előttem,
Hadd zengjek este is majd hálával.

Kegyelmed nagy, és türelmed hosszú,
Szerelmed mély, és az égig ér,
Nem szűnök énekelni jóságodról,
Tízezer okom van, hogy zengjek még.

És egy nap majd ez a test elgyengül,
Erőm elhagy, s utam véget ér,
A lelkem mégis téged áld vég nélkül:
Tízezer évig és mindörökké!

Lelkem áldd az Urat Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2014-04-05 14:49:36
feltöltő: kelenfoldi
nézettség: 1321
szavazatok: 2
kommentek: 0
kulcs: dícséretek,
kategória: felnőtt
leírás: Bless the Lord Oh, my Soul

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!




Link
Dicséretek Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Isten szabadságot akar neked adni
  2017-03-23 15:44:56, csütörtök
 
  ,,Ha tehát a Fiú megszabadít titeket, valóban szabadok lesztek." (János 8:36 NIV fordítás)

A világ a szabadság fogalmát a fegyelmezetlenül élésben határozza meg: ,,Azt teszek, amit akarok és mindenkinek azt mondok, amit akarok, nem véve figyelembe mások véleményét." Valószínűleg ezzel mindenkit megégetsz magad körül, de legalább úgy viselkedsz, ahogyan te akarod. A világ azt mondja, megkapod a szabadságod, de csak úgy, ha teljes mértékben önzővé válsz.

A Biblia azonban azt mondja, hogy az egyetlen út az igazi szabadsághoz Jézuson keresztül vezet: ,,Ha tehát a Fiú megszabadít titeket, valóban szabadok lesztek." (János 8:36 NIV fordítás).

Az igazi szabadság a félelemtől való szabadság, amikor mentes vagy a rossz lelkiismerettől, az aggódástól, a keserűségtől és a halálfélelemtől. Nem kell szerepeket játszanod, mert szabadon lehetsz önmagad.

Hogyan szabadulhatsz meg ezektől a félelmektől? Úgy, hogy engeded, hogy Isten szeressen! János apostol azt tanítja, hogy ,,a szeretetben nincs félelem, sőt a teljes szeretet kiűzi a félelmet." (1János 4:18a NIV fordítás).

Amikor rádöbbensz arra, hogy Isten mennyire szeret téged, attól kezdve teljes szabadságban fogsz élni. Valójában dicsőíted Istent, amikor világossá válik számodra, hogy ,,maga Isten a szeretet." A dicsőítés egyik megnyilvánulása, ha egyetértesz azzal, hogy Ő egy szerető, gondoskodó Isten és támaszunkat leljük ,,az ő szeretetében, amit számunkra tartogat". (1János 4:16a NIV fordítás).

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

Ha kétségeid vannak Isten szeretete felől, mit gondolsz, mi okozhatja a hitetlenséged életed ezen területén?
Hogyan mutatta meg számodra Isten az ő szeretetét?
Hogyan segít az a tudat, hogy Isten hatalmas szeretettel szeret, hogy helyesen tudj másokat szeretni?

Napi remény *(Daily Hope by Rick Warren, 2017.03.16.)
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
London Holland Park
  2017-03-23 15:42:15, csütörtök
 
 
Holland Park Londonban Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2017-03-22 17:17:06
feltöltő: dandej
nézettség: 1366
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: szelíd, állat, bizalmas,
kategória: állatok
leírás: Kyoto Garden, London *
https://www.tripadvisor.co.uk/Guide-g186338-k10- Lo
ndon_England.html


URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


 
 
0 komment , kategória:  Család  
Eljutni a hit egységére
  2017-03-23 10:05:09, csütörtök
 
  Míg eljutunk mindnyájan az Isten Fiában való hitnek és az Ő megismerésének egységére, érett férfiúságra, a Krisztus teljességével ékeskedő kornak mértékére. - Efézus 4 : 13

Ha figyelsz Isten hangjára, hallhatod: hívást intéz a Krisztus Testéhez. Egységre hív minket. Arra hív bennünket, hogy tegyük félre a nézeteltéréseinket, és egységbe rendeződjünk Jézus visszajövetelére.

Sok hívőt ennek még a gondolata is megrémít. ,,Hogyan kerülhetek egységbe olyannal, aki más felekezetbe tartozik?" ,,Nem fogom feladni a tanaimat az egység kedvéért!"
És közben nem ismerik föl: az igei egység nem a tantételeken alapul.

Az Efézus 4: 14 szerint a ,,mindenféle tanítások szele" gyerekesség. A tanítások szelei nem hoznak egységbe. Azok megosztják az embereket. Az Ige nem mond semmi olyat, miszerint a tantételeinkben egyesüljünk. Azt mondja, hogy a hit egységére jussunk el.
Ezt eddig nem értettük, ezért a tanok egységét követeltük egymástól.

Ilyeneket mondtunk: ,,Ha nem értesz egyet velem a nyelvek imájában, vagy az elragadtatás várható időpontjában... vagy, hogy milyen mélynek kell lennie a víznek, amibe bemerítkezünk, akkor nem fogadlak el az Úrban testvéremnek. Nem lehetek közösségben veled."

De ez nem Isten útja. Ő nem tárt elénk hosszú listát az elvárásairól. Isten követelményrendszere nem bonyolult. Az 1 János 3: 23 elmondja, mit parancsol nekünk: higgyünk az Ő Fiának, a Jézus Krisztusnak nevében, és szeressük egymást.

Ha eljutunk oda, hogy megtartsuk ezeket a parancsolatokat, a többi miatt pedig nem aggódunk, akkor el tudjuk felejteni a felekezeti összekülönbözéseket, és eljutunk a hit egységére. Olyan erősekké válunk együtt, hogy a sokféle tanítás szele nem fog minket szétválasztani.

Amikor ez meglesz, az ördög pánikba esik, mert ha Isten emberei eljutnak a hit egységére, az fantasztikus lesz. A leghatártalanabb, legerőteljesebb dolog a földön.

Ebben a pillanatban a Szellem az egész világon egységre hívja az élő Isten Gyülekezetét. Halld meg Őt, és engedelmeskedj, így része lehetsz Isten egyik legcsodálatosabb mozdulásának, amit a világ valaha is látott!

Kenneth Copeland * Igei olvasmány: Zsoltárok 132: 13-18; 133
Link
 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Holland Park Londonban
  2017-03-22 17:18:39, szerda
 
 
London Mókusa Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2017-03-22 17:15:58
feltöltő: dandej
nézettség: 1261
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: szelíd, állat, bizalmas,
kategória: állatok
leírás: London parkjaiban sok barátságos állat él

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


Útmutató London szabadban
Sue H , London, Egyesült Királyság
Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Az Úr irgalma végtelen /Láncom lehullt/
  2017-03-22 15:45:22, szerda
 
 
Az Úr irgalma végtelen /Láncom lehullt/ Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2017-01-18 17:44:57
feltöltő: dandej
nézettség: 1263
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: Jézus, Krisztus, Isten, keresztény, keresztyén,
kategória: család
leírás: Az Úr irgalma végtelen /Láncom lehullt/ - YouTube Elhangzott a Kecskeméti Baptista Gyülekezetben, 2016. május 15-én http://kecskemetibaptista

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


 
 
0 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
Testvérem,ki megváltattál jól figyelj ide
  2017-03-21 20:17:47, kedd
 
  1.Testvérem,ki megváltattál jól figyelj ide.
Zengj az Úrnak halleluját ha szól az Ige.
Mikor hallod szent szavát,menyből ha kenyeret ád,
lélekből és szívből áld,zengj halleluját.
Kar.
Zengj halelluját! Dícsérjétek az Urak Urát!
Dicsérd nevét örömmel,Zsoltárokkal énekkel.
Zengj Néki halelluját!
2.
Ne némuljon el ajkadról a hallelujah.
Ma is az mi régen volt a pünkösdi csoda.
Hálával szóljon imád,ha áldólag tölti rád,
szentléleknek olaját,zengj halleluját.
Kar.
Zengj halelluját! Dícsérjétek az Urak Urát!
Dicsérd nevét örömmel,Zsoltárokkal énekkel.
Zengj Néki halelluját!
3.
Zengj halleluját akkor is,hogy ha bánat ér!
Zengj halleluját a titkon hullott könnyekért!
Hogyha próba tör reád,ártatlanul ér a vád,
Elhagy testvér,jó barát,zengj halleluját!
Kar.
Zengj halelluját! Dícsérjétek az Urak Urát!
Dicsérd nevét örömmel,Zsoltárokkal énekkel.
Zengj Néki halelluját!

Égi tűz hangjai * 346 ének
Link Link Új fordítású revideált Biblia



 
 
0 komment , kategória:  Marozsán János * Igehírdető  
Az angyalok nem csak a mesében léteznek
  2017-03-21 10:54:15, kedd
 
  Avagy nem szolgáló szellemek-é mindazok, elküldve szolgálatra azokért, akik öröklik az üdvösséget? - Zsidó 1: 14

Legtöbben hallottunk gyerekkorunkban arról, hogy van egy őrangyalunk, és ez akkor nagyon megnyugtatott minket. Jó volt tudni, hogy valaki megvéd minket a sötétben a szekrényajtó mögött bujkáló és az ágyunk alatt leselkedő szörnyektől.

Ahogy teltek az évek, kinőttük a gyermeki félelmeinket. A képzeletbeli teremtmények, bármilyen valóságosnak hittük is, eltűntek az elménkből - és sajnálatos módon legtöbbször az angyalok is erre a sorsra jutottak.

Az angyalok azonban nem csak a gyerekek képzeletében léteznek! Erővel teljes szellemek, akiket Isten az üdvösség örököseinek szolgálatára küldött. A Zsidó 1: 14-ben szereplő üdvösség szó, görögül szótéria, azt jelenti: szabadítás, védelem az evilági dolgoktól. Gondold el! Isten azzal a nyilvánvaló szándékkal teremtette azt a rengeteg dicsőségesen erővel felruházott szellemi lényt, hogy megvédjenek és megőrizzenek bennünket a világ gonosz erőitől.

Ne felejtsd el, a Zsoltárok 103: 20 szerint Isten Igéje hozza mozgásba ezeket az angyalokat. Tehát ha bajban vagy, ne húzd magadra a takarót, és ne sírdogálj amiatt, hogy milyen szörnyű is a helyzet. Szóld az Igét! Adj valamit az angyalaidnak, amire reagálhatnak. Azután légy türelmes, és hagyj nekik időt a munkára. El fogják végezni a dolgukat!

Kenneth Copeland * Igei olvasmány: Zsoltárok 103: 17 - 22
Link



 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
     2/6 oldal   Bejegyzések száma: 54 
2017.02 2017. Március 2017.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 54 db bejegyzés
e év: 575 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1887
  • e Hét: 6114
  • e Hónap: 17167
  • e Év: 78468
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.