Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/7 oldal   Bejegyzések száma: 68 
Az út szélén áll egy szobor
  2017-06-27 16:15:49, kedd
 
 

.
Az út szélén áll egy szobor,
Szűz Mária szobra.
Odamegyek alkonyatkor,
lehajolok a porba.

.
Bűneimnek terhe alatt
összecsuklik térdem:
Imádkozzál bűnösökért,
imádkozzál értem.

.
Megvallom a bűneimet,
lerogyok a földre.
Ó, ne engedj Szűz Mária
elveszni örökre.

.
Szánj meg engem édesanyám,
szent kezed nyújtsd felém.
Szobrod előtt megfogadom,
hű leszek örökké.

.
Elcsendesül a föld zaja,
nyugodtabb a lélek.
Elköszönök Máriától,
De még visszatérek.

.
Mosoly ül az arcán,
mintha boldog lenne.
Mária nem hagy el senkit,
aki bízik benne.

.
Reményt öntött a szívembe
Mária mosolya.
Tudom, engem is meghallgat
és nem hagy el soha.

.
Velem lesz majd, ha szememre
visszaszáll az álom.
És akkor is, ha majd egyszer
örökre lezárom.

(Ismeretlen szerző)
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok,áldások.   
Brómos vizű gyógyfürdők toplistája
  2017-06-26 19:27:48, hétfő
 
  A bróm oldja a feszültséget és segít megszüntetni az alvászavarokat. Melyik gyógyfürdő vizének magas a brómtartalma? Mutatjuk.

A kémiai tulajdonságuk, összetevőik alapján több csoportra lehet osztani a gyógyvizeket.
Ennek megfelelően például vannak szénsavas,kénes,jódos, vagy éppen gyogyvizek-hatoanyagai-radon radonos gyógyvizek. Sőt, egy gyógyvíznek akár több jellemző tulajdonsága is lehet egyszerre. Jellemző páros például a jódos-brómos gyógyvíz, ugyanis sok esetben a magas jódtartalmú víznek magas a brómtartalma is.

Brómos gyógyvíznek azt nevezhetjük, amelynek a bromidion tartalma eléri az 5 mg/literes szintet.
A brómnak az idegrendszert nyugtató, stresszoldó hatása ismert. A tapasztalatok szerint az alvászavarok kezelése során is hatékony lehet.

A hazai gyógyvizek közül a Sóshartyánban feltörő vízben a legmagasabb a bróm aránya (115 mg/liter), de ezt csak ivókúrához használják. A brómos gyógyfürdők toplistája a következő szerint alakul:
(Bromidion tartalom, mg/liter )

Bükkszék - Salvus gyógyvíz -24,8
Igal - Gyógyfürdő - 13,1
Hajdúszoboszló - Hungarospa Gyógyfürdő - 9,8
Bükfürdői Gyógyfürdő - 7,5
Zalakarosi Gyógyfürdő - 6,5
Debrecen - Aquaticum Termálfürdő - 5

Nem éri el az 5 mg/liter határt, de az átlagosnál magasabb a brómtartalma a következő fürdők vizének:
Kapuvári Termálfürdő - 4
Pápai Várfürdő - 3,9
Kaposvári Virágfürdő - 3,9
Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdő - 3,6
Szigetvári Gyógyfürdő - 3,25
Tamási Termálfürdő - 1,8
Hegykői Termálfürdő - 7
Mezőkövesd - Zsóry Gyógyfürdő - 1,43
Budapest: Gellért Gyógyfürdő - 1,3
Berekfürdő - 1,2
Püspökladányi Gyógyfürdő - 1,2
Ceglédi Termálfürdő - 1,11
forrás:Termál Online .hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyógyfürdők ekcémás bőrre
  2017-06-26 19:04:43, hétfő
 
  Akik ekcémával küszködnek, azoknak érdemes egy próbát tenniük valamelyik magas sótartalmú, vagy éppen magas kéntartalmú vízzel rendelkező gyógyfürdővel.

A kénes vizek kétféle irányból i is kedvezően hatnak ezekre a bőrbetegségekre.

Az ekcéma (vagy más néven dermatitis) a bőr felszínét érintő krónikus, gyulladásos megbetegedés. Ennek során a kipirosodott bőrön nagyon apró hólyagok jelennek meg, erős viszketési inger mellett. Ezek elvakarása után sebek és hámlás jelentkezik az adott területen. Jellemző, hogy a panaszok hullámokban jelentkeznek, olykor enyhülnek, olykor súlyosbodnak.

A betegek tapasztalatai szerint egyes gyógyvizek enyhíthetik az ekcéma tüneteit. Nyilván abban egész jelentős különbségek lehetnek, hogy ki melyik gyógyvizet érzi hatékonyabbnak, vagy kevésbé hatékonynak a panaszaira. A tapasztalatok szerint ekcéma esetén a magas sótartalmú és/vagy kéntartalmú gyógyvizek lehetnek leginkább hatásosak.

Különösen a kénes gyógyvizek érdekesek, ugyanis ezek kétféle módon is kedvező irányba befolyásolhatják a betegek állapotát. A kénnek eleve fertőtlenítő, baktérium- és gombaölő hatása van, továbbá normalizálja a bőr faggyútermelését. Ráadásul a Harkányban végzett orvosi vizsgálatok során arra jutottak, hogy az ottani gyógyvízben lévő kén-hidrogén a szervezetbe kerülve az immunrendszer működését is kedvező irányba befolyásolja. Azaz tulajdonképpen nemcsak külsőleg, hanem belsőleg is hat. Ezt a pikkelysömör kezelésével kapcsolatos vizsgálatok során állapították meg, ugyanakkor az ekcéma esetén is lehet a betegségnek immunológiai háttere.

Mutatunk néhány gyógyfürdőt, amelyek vizében magas - meghaladja a literenkénti 1 mg-ot - a szulfidion tartalom.
Mezőkövesd - Zsóry Gyógyfürdő
Balfi - Gyógyfürdő
Harkányi - Gyógyfürdő
Bogácsi - Gyógyfürdő
Egerszalóki - Gyógyfürdő
Hévíz - Tófürdő
Kehidakustány - Kehida Termál
Zalakarosi Gyógyfürdő
Budapest - Széchenyi Gyógyfürdő
forrás:Termál Online .hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hatalmas termálvízbázis a Balatontól 11 kilométerre
  2017-06-26 18:45:28, hétfő
 
  "A Balaton közelében fekvő egyik somogyi kistelepülés alatt jelentős termálvízbázis található. Akár fürdő is épülhetne, ha lenne rá pénz."

A Balaton közelében fekvő egyik somogyi kistelepülés alatt jelentős termálvízbázis található.
Akár fürdő is épülhetne, ha lenne rá pénz.

Táska község fő nevezetessége, hogy mélyfúrások nyomán 70-80 Celsius-fokos termálvíz tör fel. Ennek Fonyódra történő kivezetését tervezik. Fonyódnál, Bélatelepnél már kijelölték azt a területet, ahová ezt a vizet vezetni szándékoznak. Nyitott és fedett medencéket fognak építeni és remek melegvizes strandfürdő áll majd a közönség rendelkezésére. Ha a fürdő elkészül, akkor a strandolásra alkalmatlan borús, esős időben is nyílik fürdési lehetőségük a nyaralóknak.
Jól hangzik, ugye? A baj csak az, hogy mindez egy 1977-ben kiadott útikönyvben olvasható, s azóta sem valósult meg, pedig a termálvízbázis továbbra is adott.

Táska község a termálfürdőjéről ismert Buzsákkal szomszédos. A Balaton légvonalban mindössze 11 kilométerre található a kicsi, kevesebb mint 400 lakosú településtől. Közúton már más a helyzet, egy nagyjából 30 kilométeres kerülőt kell tenni a Balaton irányába.
Táska községnél hajdanában olajkutatás közben találtak igen forró termálvizet. Fürdőt ugyan soha nem építettek, de egy időben a helyi termelőszövetkezet mezőgazdasági célokra hasznosíthatta a vizet. Már jó néhány éve azonban nincs termálkertészet sem Táskán.

Nagyjából tíz éve dán befektetők halastavat létesítettek volna a településen, szintén a termálvíz hőenergiáját hasznosítva, de végül nem kaptak rá engedélyt. Ahhoz képest tehát, hogy micsoda vízbázison ül a település, sok szerencséjük eddig nem volt vele.
Ezért is volt jó olvasni a Somogyi Hírlap néhány nappal ezelőtti cikkét.
Ez alapján ugyanis van némi remény a víz hasznosítására.

Ebből kiderült, hogy a kertészet újbóli elindítására egy társaság pályázott az önkormányzat támogatása mellett. Új kutak fúrásával és a régiek beüzemelésével 4 hektáros, 9 méter magas üvegházat építenének és főleg paradicsomot termelnének. Az üvegház a kalkulációk szerint 40 embernek adhatna munkát.

Még ebben a hónapban elbírálják a pályázatot és amennyiben nyernek, akkor jövőre indulhat el az építkezés.Gadányi István polgármester a megyei napilapnak elmondta azt is, hogy egy fürdőtelep létesítéséről sem mondtak le. Kész terveik voltak erre, de eddig még nem tudták megvalósítani.

termálonline.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Áldott Vasárnapot mindenkinek !
  2017-06-25 19:41:35, vasárnap
 
 
Lelkem vágyik jelenlétedre, Uram.
Mikor Feléd fordítom gondolataimat,
békére lelek, és jól érzem magam.
 
 
0 komment , kategória:  Jó napot  
Elsírtam magam, amikor elolvastam ezt a történetet!
  2017-06-25 18:40:12, vasárnap
 
  10 éve nem látta a fiát egy anya. Egy nap eldöntötte, hogy elmegy hozzá,hogy meglátogatja. Szívszaggató, ami ezután történt!

Az anyám fél szemére vak volt. Utáltam ezért... szégyelltem. Egy ócskapiacon dolgozott, kisebb tárgyakat gyűjtött, és megpróbálta valamivel drágában eladni.



Emlékszem egy napra, mikor anyám értem jött az iskolában. Nagyon kínosan éreztem maga. Nem értem, hogyan tehetett ilyent? Dühösen rá néztem, majd elszaladtam, egészen hazáig. Másnap az összes osztálytársam rajtam röhögött. Azt kívántam, bárcsak ne lenne anyám. Ki is mondtam, amit gondolok: Anya, miért vagy félszemű? Miért vagy annyira csúnya? Miért nem halsz meg már végre?!

Ő nem válaszolt. Akkor kicsit rosszul éreztem magam, de ugyanakkor jól is, mert kimondtam végre, ami rég bennem volt. Lehet azért voltam ilyen, mert ő sosem büntetett meg semmiért.

Aznap este felébredtem, majd kimentem a konyhába, hogy egy pohár vizet igyak. Anya ott ült a széken, és sírt. Ránéztem, majd fogtam magam és visszamentem aludni.

Tudtam, hogy azért sír, mert megbántottam, de utáltam, mert csak egy szeme volt, és mert szegények voltunk.

Akkor eldöntöttem, hogy ha majd felnövök, sikeres ember leszek. Keményen tanultam, egyetemre mentem, jól kereső állást kaptam, végül meg is nősültem, sikerült megvennünk egy házat is, és két gyermekünk született.

Egy nap valaki kopogott az ajtón. Anyám volt az...

A kislányom nyitott ajtót. ,,Ki vagy? Nem ismerlek! - mondta, majd sírva elrohant, mert megijedt. Akkor mérges lettem. ,,Hogy képzeled, hogy idejössz, és megijeszted a lányomat. Takarodj innen! MOST!"

,,Nagyon sajnálom, lehet eltévesztettem a házszámot" - mondta.

Majd eltűnt, és én megkönnyebbültem.

Pár nap múlva osztálytalálkozóra kaptam meghívást. Azt hazudtam a feleségemnek, hogy üzleti útra kell mennem. Mivel találkozó a régi otthonom közelében volt, így gondoltam megállok és benézek. A lakás üres volt. A szomszédok szóltak, hogy anyám pár nappal ezelőtt meghalt. Nem sírtam.

A konyhaasztalon egy levél volt lerakva. Kinyitottam.

Fiam!

Úgy érzem, hogy rövidesen meg fogok halni. Megígérem, hogy többé nem foglak meglátogatni. Vajon, te meg fogsz néha látogatni? Nagyon hiányzol. Örültem, mikor megtudtam, hogy eljössz az osztálytalálkozóra, de én eldöntöttem, hogy nem fogok odamenni... mindezt a te érdekedben tettem. Mikor még nagyon kicsi voltál, történt egy baleset, amiben elvesztetted az egyik szemedet. Az orvos közölte, hogy ha akarom, az én szememet át tudják ültetni. Nem haboztam, odaadtam neked, hogy ne csúfoljanak majd az osztálytársaid.

Sosem haragudtam rád, bármit is tettél. Te jelentettél nekem mindent!

A világ összeomlott bennem. Gyűlöltem magam, ahogyan szegény anyámmal viselkedtem. Egész este csak sírtam, és a bocsánatáért könyörögtem.
filantropikum.com
 
 
0 komment , kategória:  Tanulságos történetek  
Valakinek szüksége van rám!
  2017-06-23 19:04:23, péntek
 
  Sziasztok! Tudom, hogy itt többségében háziasszonyok vagytok és kevesebb a kisgyermekes Anyuka, de úgy gondolom nem gond ha megosztom Veletek ezt a hosszabb írást, a kedvencemet <3
"Valakinek szüksége van rád!
Fogalmam sincs, hogy ki mondta ezt először, de eleinte egy kicsit idegesített is ez a mondat. Ha épp sikerült pár percet elcsennem, hogy
lezuhanyozzak, már jöttek is: &#8220;Valakinek szüksége van rád! A baba sír!" Vagy ha épp leültem volna, annak tudatában, hogy a kislányom épp alszik, máris hallottam a nyöszörgését, és vele együtt a többieket: " Anya, valakinek szüksége van rád!" Rendben, hallottam! És akkor azt még nem is említem, hogy valaki mindig éhes, megsebesült, nem találja a zoknija párját, jégkockát akar a vizébe, vagy kér egy ölelést, egy puszit, egy mesét.
Vannak napok, amik végtelennek tűnnek, a
folyamatos készenléti állapot monotóniája pedig végsőkig kimerít. Aztán egyszer csak rádöbbentem, hogy nekik RÁM van szükségük. Nem valaki másra, sőt, egyetlen egy emberre sem az egész földkerekségen - csak
és kizárólag rám. Minél hamarabb elfogadom, hogy az, hogy anya vagyok azt jelenti, hogy soha nem kapcsolhatok ki teljesen, annál hamarabb megtalálom a békét az életemnek ebben az őrült szakaszában. Az anyaság az én kötelességem, privilégium és megtiszteltetés
számomra. Készen állok, hogy mindig ott legyek, amikor valakinek szüksége van rám - akár nappal, akár éjjel. Anyának lenni azt jelenti, hogy amikor hajnali egykor épp lefekszem az ágyba, a kislányom felsír álmában. Anyának lenni azt jelenti, hogy a párommal hetek óta nem volt egy normális beszélgetésünk. Anyának lenni azt jelenti, hogy kávén és hideg ételmaradékokon élek. Anyának lenni azt jelenti, hogy a gyerekem szükségleteit az enyémek elé helyezem - méghozzá gondolkodás nélkül. Anyának lenni azt jelenti, hogy az egész testem fáj a fáradtságtól, de a szívem telve van
szeretettel. Biztosan eljön majd az a nap, amikor senkinek nem lesz rám szüksége. A gyerekem egyszer csak kirepül, és a saját életével lesz elfoglalva. Lehet, hogy egy nyugdíjas otthonban töltöm utolsó éveimet, figyelve, ahogy elenyészik a testem. Akkor már senkinek nem lesz rám szüksége. Talán még teher is leszek mások számára. Biztosan meglátogat majd, de az ölelésem többé már nem az otthont jelenti a számára, a csókjaim pedig nem gyógyítják meg a sebeit. Nem lesz több apró, kitisztítani való csizma, vagy ki suvickolni való biztonsági öv. Nem lesz több esti mesélés. Nem kell már könyörögni senkinek, hogy menjen ki végre játszani a kertbe. Nem kell többé egyetlen táskát sem ki- és bepakolni. Biztos vagyok benne, hogy fájni fog a szívem, és arra vágyom majd, hogy halljam a vékony kis hangocskát, amint azt
kiabálja: &#8220;Anya, valakinek szüksége van rád!"
Úgyhogy most megtalálom a szépséget az éjszakai virrasztásban. Csendben ülünk és nézzük a hóesést. Csak én és a kisbabám vagyunk ébren, a szomszéd házak nyugodtak és csendesek. Egyedül mi látjuk, ahogy az árnyak táncolnak a falon. Csak ő és én halljuk a bagolyhuhogást a távolban. Együtt kucorgunk a takaró alatt, miközben álomba ringatom. Hajnali négy óra van. Kimerült vagyok és frusztrált, de minden rendben van, mert neki szüksége van rám. Egyedül rám. És lehet, hogy nekem is szükségem van rá. Hamarosan végigalussza majd az éjszakákat. Lehet, hogy egy napon tolószékben fogok ülni, és a karjaim üresek
lesznek, és ezekről az éjszakákról fogok álmodni: amikor a gyermekemnek még szüksége volt rám, és csak mi ketten voltunk az egész világon. Élvezhetem, hogy szükség van rám? Néha igen, de sokszor bizony fárasztó, sőt kimerítő ez a folyamatos készenléti állapot. De nem is az a lényeg, hogy mindig élvezzem, hiszen kötelességről van szó. Isten anyának teremtett.Anya, Anya, Anya! Igen. Egész nap, minden nap. Ez a munkám. És el kell ismernem, ez életem legkeményebb melója...
Valaha volt időm. Magamra. Most azonban a lábkörmeim segítségért kiáltanak. A melltartóm kicsit máshogy áll. Nem tudok nézőközönség
nélkül lezuhanyozni. Elkezdtem szemránckrémet használni. És ez mind az anyaságom bizonyítéka -vagyis azé, hogy valakinek szüksége van rám.
Múlt éjszaka három órakor apró kezecskék
ébresszettek fel. Éreztem, amint engem keresnek matatva. " Anya " Aztán egy kicsit hangosabban:" Anya!" " Igen!", suttogtam alig hallhatóan. Hatalmas szünet. A gyermekem óriási szemei villognak a sötétben. &#8220;Szeretlek!" És már feküdt is vissza aludni. De a szavai ottmaradtak a hűvös éjszakai levegőben. Bárcsak kinyúlhatnék és megfoghatnám és magamhoz ölelhetném azokat a szavakat! Mosolyogva fekszem, és szinte félek, nehogy a lélegzésemmel elfújjam ezt a csodálatos
emléket. Lassan visszaalszom, és hagyom,
hogy szavai befészkeljék magukat a szívembe.
Egy napon a gyermekből felnőtt válik. Nem fog
senki többé édes szavakat suttogni a fülembe
hajnalok hajnalán. Csak az üzenetrögzítő zúg majd, és a párom horkol mellettem. Nyugodtan alszom majd, hiszen nem kell már síró kisbabákhoz, beteg kisgyerekekhez felkelnem. És mindez emlékké foszlik. Úgyhogy nem ábrándozom többé azokról a napokról, amikor minden könnyebb lesz. Mert az igazság az, hogy noha könnyebb igen, de jobb soha nem lesz annál, ami most van. Most, amikor
tele vagyok foltokkal és ételmaradékokkal. Amikor azok a kövér kis karok a nyakam köré fonódnak. A ma tökéletes. &#8220;Egyszer majd" egyedül fogok zuhanyozni és pedikűrözni. &#8220; Egyszer majd " visszakapom önmagamat. De ma egész lényemet nekik adom, és fáradt vagyok, koszos, és annyira szeretnek, hogy mennem kell.
Valakinek szüksége van rám!"
Alberté Király Anikó irása
 
 
0 komment , kategória:  Tanulságos történetek  
Valakinek szüksége van rám!"
  2017-06-23 19:04:19, péntek
 
  Sziasztok! Tudom, hogy itt többségében háziasszonyok vagytok és kevesebb a kisgyermekes Anyuka, de úgy gondolom nem gond ha megosztom Veletek ezt a hosszabb írást, a kedvencemet <3
"Valakinek szüksége van rád!
Fogalmam sincs, hogy ki mondta ezt először, de eleinte egy kicsit idegesített is ez a mondat. Ha épp sikerült pár percet elcsennem, hogy
lezuhanyozzak, már jöttek is: &#8220;Valakinek szüksége van rád! A baba sír!" Vagy ha épp leültem volna, annak tudatában, hogy a kislányom épp alszik, máris hallottam a nyöszörgését, és vele együtt a többieket: " Anya, valakinek szüksége van rád!" Rendben, hallottam! És akkor azt még nem is említem, hogy valaki mindig éhes, megsebesült, nem találja a zoknija párját, jégkockát akar a vizébe, vagy kér egy ölelést, egy puszit, egy mesét.
Vannak napok, amik végtelennek tűnnek, a
folyamatos készenléti állapot monotóniája pedig végsőkig kimerít. Aztán egyszer csak rádöbbentem, hogy nekik RÁM van szükségük. Nem valaki másra, sőt, egyetlen egy emberre sem az egész földkerekségen - csak
és kizárólag rám. Minél hamarabb elfogadom, hogy az, hogy anya vagyok azt jelenti, hogy soha nem kapcsolhatok ki teljesen, annál hamarabb megtalálom a békét az életemnek ebben az őrült szakaszában. Az anyaság az én kötelességem, privilégium és megtiszteltetés
számomra. Készen állok, hogy mindig ott legyek, amikor valakinek szüksége van rám - akár nappal, akár éjjel. Anyának lenni azt jelenti, hogy amikor hajnali egykor épp lefekszem az ágyba, a kislányom felsír álmában. Anyának lenni azt jelenti, hogy a párommal hetek óta nem volt egy normális beszélgetésünk. Anyának lenni azt jelenti, hogy kávén és hideg ételmaradékokon élek. Anyának lenni azt jelenti, hogy a gyerekem szükségleteit az enyémek elé helyezem - méghozzá gondolkodás nélkül. Anyának lenni azt jelenti, hogy az egész testem fáj a fáradtságtól, de a szívem telve van
szeretettel. Biztosan eljön majd az a nap, amikor senkinek nem lesz rám szüksége. A gyerekem egyszer csak kirepül, és a saját életével lesz elfoglalva. Lehet, hogy egy nyugdíjas otthonban töltöm utolsó éveimet, figyelve, ahogy elenyészik a testem. Akkor már senkinek nem lesz rám szüksége. Talán még teher is leszek mások számára. Biztosan meglátogat majd, de az ölelésem többé már nem az otthont jelenti a számára, a csókjaim pedig nem gyógyítják meg a sebeit. Nem lesz több apró, kitisztítani való csizma, vagy ki suvickolni való biztonsági öv. Nem lesz több esti mesélés. Nem kell már könyörögni senkinek, hogy menjen ki végre játszani a kertbe. Nem kell többé egyetlen táskát sem ki- és bepakolni. Biztos vagyok benne, hogy fájni fog a szívem, és arra vágyom majd, hogy halljam a vékony kis hangocskát, amint azt
kiabálja: &#8220;Anya, valakinek szüksége van rád!"
Úgyhogy most megtalálom a szépséget az éjszakai virrasztásban. Csendben ülünk és nézzük a hóesést. Csak én és a kisbabám vagyunk ébren, a szomszéd házak nyugodtak és csendesek. Egyedül mi látjuk, ahogy az árnyak táncolnak a falon. Csak ő és én halljuk a bagolyhuhogást a távolban. Együtt kucorgunk a takaró alatt, miközben álomba ringatom. Hajnali négy óra van. Kimerült vagyok és frusztrált, de minden rendben van, mert neki szüksége van rám. Egyedül rám. És lehet, hogy nekem is szükségem van rá. Hamarosan végigalussza majd az éjszakákat. Lehet, hogy egy napon tolószékben fogok ülni, és a karjaim üresek
lesznek, és ezekről az éjszakákról fogok álmodni: amikor a gyermekemnek még szüksége volt rám, és csak mi ketten voltunk az egész világon. Élvezhetem, hogy szükség van rám? Néha igen, de sokszor bizony fárasztó, sőt kimerítő ez a folyamatos készenléti állapot. De nem is az a lényeg, hogy mindig élvezzem, hiszen kötelességről van szó. Isten anyának teremtett.Anya, Anya, Anya! Igen. Egész nap, minden nap. Ez a munkám. És el kell ismernem, ez életem legkeményebb melója...
Valaha volt időm. Magamra. Most azonban a lábkörmeim segítségért kiáltanak. A melltartóm kicsit máshogy áll. Nem tudok nézőközönség
nélkül lezuhanyozni. Elkezdtem szemránckrémet használni. És ez mind az anyaságom bizonyítéka -vagyis azé, hogy valakinek szüksége van rám.
Múlt éjszaka három órakor apró kezecskék
ébresztettek fel. Éreztem, amint engem keresnek matatva. &#8220;Anya" Aztán egy kicsit hangosabban:&#8220;Anya!" &#8220;Igen!", suttogtam alig hallhatóan. Hatalmas szünet. A gyermekem óriási szemei villognak a sötétben. &#8220;Szeretlek!" És már feküdt is vissza aludni. De a szavai ottmaradtak a hűvös éjszakai levegőben. Bárcsak kinyúlhatnék és megfoghatnám és magamhoz ölelhetném azokat a szavakat! Mosolyogva fekszem, és szinte félek, nehogy a lélegzésemmel elfújjam ezt a csodálatos
emléket. Lassan visszaalszom, és hagyom,
hogy szavai befészkeljék magukat a szívembe.
Egy napon a gyermekből felnőtt válik. Nem fog
senki többé édes szavakat suttogni a fülembe
hajnalok hajnalán. Csak az üzenetrögzítő zúg majd, és a párom horkol mellettem. Nyugodtan alszom majd, hiszen nem kell már síró kisbabákhoz, beteg kisgyerekekhez felkelnem. És mindez emlékké foszlik. Úgyhogy nem ábrándozom többé azokról a napokról, amikor minden könnyebb lesz. Mert az igazság az, hogy noha könnyebb igen, de jobb soha nem lesz annál, ami most van. Most, amikor
tele vagyok foltokkal és ételmaradékokkal. Amikor azok a kövér kis karok a nyakam köré fonódnak. A ma tökéletes. &#8220;Egyszer majd" egyedül fogok zuhanyozni és pedikűrözni. &#8220;Egyszer majd"visszakapom önmagamat. De ma egész lényemet nekik adom, és fáradt vagyok, koszos, és annyira szeretnek, hogy mennem kell.
Valakinek szüksége van rám!"
Alberté Király Anikó irása
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az idő szerinti egészségmegőrzés
  2017-06-22 12:31:07, csütörtök
 
  Az egészségesebb élet jól átgondolt napi egészségmegőrzést kíván. A részletek alapos mérlegelésével kell gondoskodni az egészségmegőrzésről. Egy nap alatt többször is változik a test állapota, ezért ennek megfelelően jól át kell gondolni, hogy mit mikor tesz, például mikor alszik. A következőkben az egészségmegőrzés tíz aranyidejét mutatjuk be.

1. A legideálisabb idő a fogmosáshoz:

Étkezés után 3 perccel. Hiszen ekkor a szájban található baktériumok elkezdik lebontani az ételmaradékot, és a keletkező savas anyagok gyengítik a fogzománcot.

2. A legideálisabb idő a tejfogyasztáshoz:

Lefekvés előtt. A középkorúk és az idősek esetében a lefekvés előtt fogyasztott tej az éjszaka során javíthatja a vérkalcium alacsony szintjét, ami védi a csontokat. Ugyanakkor a tej segíti alvást.

3. A legideálisabb idő a teázáshoz:

Étkezés után egy órával. Nem ritka, hogy valaki az étkezés után azonnal meleg teát iszik, ami a tudomány mai állása szerint nem helyes. Hiszen a tea leveleiben lévő csersav a vassal kombinálva nem oldódó vassót termel, amely gátolja az emberi testben a vas felszívódását, és hosszú időre vérszegénységet okozhat.

4. A legideálisabb idő a gyümölcsök fogyasztásához:

Étkezés előtti egy óra. A gyümölcs nyers étel. Ha nyers étel után főtt ételt fogyaszt, akkor a testben nem nő a fehérvérsejtek száma, ami jót tenne az immunrendszer védelmének.

5. A legideálisabb idő a napozáshoz:

Délelőtt 8 órától 10 óráig és délután 4 órától 7 óráig. Ilyenkor érvényesül a jótékony hatású UV-A sugárzás, amely ösztönzi a D-vitamin termelését, és ez erősíti az immunrendszert a tuberkulózissal és a csontritkulással szemben, továbbá mérsékli az érelmeszesedést.

6. A legideálisabb idő az arcápoláshoz:

Alvás előtt. A bőr anyagcseréje éjféltől hajnali 6 óráig a legélénkebb, ezért a lefekvés előtti arcápolással érhető el a legjobb hatás.

7. A legideálisabb idő a sétára:

Étkezés után 45-60 perccel. A legtöbb kalóriát húszperces, óránkénti 4,8 kilométeres sebességű sétával égetheti el, ami segíti a fogyást.

8. A legideálisabb idő a zuhanyzáshoz:

Lefekvés előtt. Minden este lefekvés előtt zuhanyozzon meleg vízzel (35-45 Celsius-fok), ami nyugtatja az izmokat és az ízületeket, élénkíti a vérkeringést, és mindez segíti a jó alvást.

9. A legideálisabb idő a tornához:

Alkonyat. Az ember fizikai állapota és alkalmazkodó képessége délután vagy alkonyat körül a legjobb. Ilyenkor a legjobb az ember ízérzékelése, látása, hallása és az egész test fizikai koordinációja. A szívritmus és a vérnyomás viszonylag stabil, ezért ilyenkor érdemes tornázni.

10. A legideálisabb idő a sziesztához:

13 órától. Ekkor az emberi test érzékelése csökken, így könnyebb elaludni. Este pedig 22 és 23 óra között érdemes lefeküdni, hiszen a mélyalvás éjféltől 3 óráig tart. A mélyalvásba való eljutáshoz másfél órára van szükség.
Kínai Orvoslás
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
Egészségmegőrzés ébredéskor
  2017-06-22 10:45:52, csütörtök
 
  Reggel kinyitja a szemét, és ezzel kezdetét veszi egy újabb rohanó nap. Hogyan indíthatja a napját egészségesen? Vegyen fel új szokásokat!

1. Reggeli zuhanyzás

Az ébredés utáni zuhanyzás élénkíti a vérkeringést, felfrissít, a tusfürdő illata javítja a közérzetet, és a zuhanyzás energiát ad az egész naphoz.

2. Reggeli székelés

Ez a szokás az egész életvitelre jó hatással van. Ha ez nem szokása, akkor sincs ok aggodalomra. Próbálja meg felvenni ezt a szokást, például több magas rosttartalmú étel - kínai kel, édes krumpli - fogyasztásával. Ébredés után kezdje a napját a WC-n, és lassan ki fog alakulni ez a jó szokás.

3. Lassú ébredés

A hirtelen ébredés a vérnyomás gyors változását okozza, ami szédüléshez vezethet. A legjobb módszer, ha ébredés után fekve marad, átmozgatja a végtagjait és a fejét, majd 5 perc múlva kel ki az ágyból.

4. Egy pohár víz ébredés után

Alvás után könnyen kiszáradhat. Egy pohár víz hatékony pótlás, és tisztítja az emésztőrendszert, sőt, segít az ébredésben.
Kinai Orvoslás
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
     2/7 oldal   Bejegyzések száma: 68 
2017.05 2017. Június 2017.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 68 db bejegyzés
e év: 473 db bejegyzés
Összes: 8743 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 102
  • e Hét: 3612
  • e Hónap: 5507
  • e Év: 56298
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.