Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/4 oldal   Bejegyzések száma: 35 
Miért nem köztársaság Magyarország
  2017-07-24 03:41:09, hétfő
 
  A FENTI KÉRDÉST AKKOR TETTEM FÖL MAGAMNAK, AMIKOR EGYIK ISMERŐSÖM VÉLEMÉNYEZTE az alábbi linken látható cikket
http://civilhetes.net/mit-keres-a-v4-izraelben
a V4-ek és Izrael tanácskozásáról - a következő felvezető szöveggel:
*
,,A fent említett államok (Lengyel Köztársaság,,Cseh Köztársaság,Szlovák Köztársaság,Izraeli Köztársaság) elnevezései az identitásssal kezdödnek,szóval a nemzetiség megjelölésével.
Ez így helyes is,mert ugye adott egy nemzet és annak van állama!
A parlament 2011 májusában az elfogadott alaptörvénnyel ezt változtatta meg! Az államot a nemzet fölébe helyezte és annak országát birtokba vette! Így jött létre egy olyan közjogi katyvasz,hogy mint Magyarország mint állam,de az alaptörvény tartalmi részében az államforma elött nem szerepel identitás,csak annyi,hogy köztársaság. Magyarország viszont nem lehet köztársaság mert az államformát soha nem a földrajzilag behatárolható területre(Magyarország) írják ha nem az ország terűletén élő népek hozzák létre a saját védelműkre és boldogulásukra! Ja,hogy a jelen kor államai nem ezért jöttek létre? Kérdezed,hogy akkor miért? Azért,mert így lehet alattomosan kifosztani a mit sem sejtő népeket, nemzeteket mindenéből és rabszolgává tenni a saját hazájában! ,,
*
Kristálytiszta, logikus levezetése ez a szöveg annak, hogy miért nem kellene 2011 óta Magyarországot köztársaságnak nevezni:
- "... adott egy nemzet" pl. MAGYAR és "annak van állama", ami KÖZTÁRSASÁG".
*
Ennek valóban így kellene lennie Magyarországon is, ha nem HAZUGSÁGRA kiáltották volna ki az un. III. Magyar Köztársaságot - kivezényelt kiskorú középiskolások előtt, 1989-ben!
https://www.youtube.com/watch?v=NxMv9hB8PVM
*
Nagyon helyén való lett volna, ha nem HAZUDTÁK VOLNA EL a szocializmus csődjét és nem HAZUGSÁGRA kiáltották volna ki az un. III. Magyar Köztársaságot


Azért volt HAZUGSÁG az a III. Magyar Köztársaság, mert 28. éve ELHALLGATJÁK, hogy azért volt szükség az un. rendszerváltozásra, mert az egyetlen párt - a Magyar Szocialista MUNKÁSPÁRT - oly mértékben telepedett rá Magyarország minden üzemére, gyárára és intézményére
*
- a FÜGGETLENÍTETT (vállalati- járási, fővárosi és kerületei, nagyvárosi, települési) kisz- párt- és szakszervezeti bizottságaival,


- annak minden infrastrukturális hátterével és


- az alkalmazottaik bérével,


- reprezentációs és propaganda költségeivel,


hogy FELÉLTÉK ezen üzemek, gyárak, és intézmények MINDEN nyereségét...
*
HAZUGSÁGGAL - az igazság elhallgatásával - TUDTÁK MEGTARTANI A HATALMAT 1989-ben is. és azóta folyamatosan,... Az igazság ELHALLGATÁSA a legalattomosabb és legaljasabb HAZUGSÁG, mert amiről nem tudunk az ellen VÉDTELENEK vagyunk!
*
Ráadásul, hogy ez így is maradjon, megkötötték EGYMÁSSAL - az egypártból jobb és baloldalon kicsapódó politikai ,,elit" - azt a bizonyos PAKTUMOT.
Tették ezt- a NÉP TUDTA ÉS BELEGYEZÉSE NÉLKÜL!
*
HÁT EZÉRT GONDOLJA ÚGY A FIDESZ, HOGY NEKI MINDAZT MEG LEHET TENNI, AMIT MEGTESZ! Új Alaptörvényt hoz létre és Megváltoztatja a Magyar Köztársaság elnevezést Magyarországra...
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az istentelen-és Isten-tudatú ember
  2017-07-21 21:25:07, péntek
 
  A minap valaki azt írta és posztolta, hogy:
- ,,Valójában egy nagy semmi, egy űr van ott, ahol Istent keresed."
*
Összeszorult a szívem és azon töprengtem, hogyan létezik az, hogy a hivatalos vallási intézmények mennyire csűrik-csavarják ezt a keresztényinek nevezett Isten-hitet...Mennyi politikai ármányt belecsempésznek!
Pedig, nem történt más, mint-hogy: Isten megmutatta Jézussal, hogy milyenek lehetnénk...JÉZUS EBBE BELEHALT A KERESZTFÁN.
És azóta?
Már tengernyi halálból sem tanultunk semmit! A politikai játszmák színterévé változott a hitünk is!
*
Magyarországon, István király óta államvallás lett a keresztényinek nevezett Isten-hit... De, ez nem jelentheti azt, hogy neked, nekem - akik a politikai játszmák miatt nem megyünk templomba - nincs Istenünk!
Az isteni ott él bennünk attól a pillanattól fogva, hogy megfogantál és elkezdted emberré válásodat és megszülettél, megszülettem.
Ez akkor is így van, ha már nincs semmilyen kapcsolatod isteni voltoddal.
Nagy kár, mert minden ember egy valóságos, isteni csoda! Ennek átélésében sincs a hivatalos vallási intézményekben lehetőség.
Ezt irtja ki belőlünk a civilizációs "fejlődés" és legfőképpen a fogyasztói társadalom, amelyben minden megvásárolható tárggyá silányul.
Tárgyiasul a szerelem, a szeretet... stb.
*
Nekem szerencsém volt, mert már kicsiny gyermekként "úgy néztem magamra mindig, mint ahogy egy csodára nézni illik". Nagyszüleim segítségével megéreztem a belém kódolt isteni tulajdonságokat...
Az ateista hatalom és a nyugati típusú kereszténységes Isten-hit is mindent elkövet és elkövetett évszázadok, évezredek óta, hogy ezt a képességet kiirtsa az emberekből..
Ez nem azt jelenti azonban, hogy nincs is! Ott van az változatlanul minden emberben, csak nincs lehetősége megélni tudatosan!
Helyette a nagy semmit érzékeli.
Egyébként ezt nagyon jól írtad! Valóban az istentelen-tudatú ember egy nagy semmit, egy űrt érez valójában magában és az őt körülvevő világban.
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Két üzletember, két politikus
  2017-07-20 22:22:51, csütörtök
 
  BONTÁS és ÉPÍTÉS
*
KÉT ÜZLETEMBER, AKIK A BONTÁSRÓL ÉS AZ ÉPÍTÉSRŐL GONDOSKODNAK. (Ma már köztudott, hogy a politika is egy üzletág - sajnos.)
Kép:
http://furaila.xfree.hu/275433
*
Az egyik ezerszám küldte/küldi a BONTÓ-MUNKÁSOKAT, akikkel tervezi az európai ember és az általa felépített civilizáció lebontását. Majd jelentkezett a másik az (újjá)ÉPÍTÉSI MUNKÁLATOKRA.
*
Mi az, ami mindkettőben közös?
*
Hááát ez már rázós kérdés és ha valaki szeretné a választ tudni, akkor gondolkodjon el azon a PAKTUMON, amit ezek a jobb- és baloldalon kiválasztódott, de egyaránt a kádári időkben szocializálódott (és utódaik) politikai "elit"-hez tartozók megkötöttek egymással! Gondolkodjon el azon is, hogy az 1990-ben újjászervezett titkos szolgálatok MEGBÍZÓI szigorúan - ha kell a szervezkedők életének kioltása árán is - BETARTATNAK!
*
A lényeg: az építést- bontást- és az újbóli ,,építést" UGYANAZ a HATALOM irányítja és ellenőrzi.
*
,,A gerjesztett népharag és általános feszültség pedig része a régi rend bontási terveinek. Ugyanis, a forradalmi hangulat tökéletes táptalaja a további manipulációknak, melyek segítségével a HÁTTÉRHATALOM átmentheti erejét, sőt megerősítheti, kiterjesztheti azt az új "rendben"."
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Emlékeztek ...
  2017-07-20 17:43:18, csütörtök
 
  ... mit írtam a NATO 11 logisztikai központjának megépítésével kapcsolatban?
*
A törvényt 2008-ban elfogadták és amiért Izrael műszaki alakulatai szerződéssel bedolgozik a NATO-nak, ezért úgy volt, hogy eredetileg az izraeli katonaság műszaki alakulatai fogják kivitelezni. Azonban, ez csak akkor működött volna, ha sikerült volna uo. polgárháborús helyzetet kiprovokálni,. mint amit Ukrajnában 2015-ben.
*
2008 óta hiába ügyködtek azon, hogy legyen ÜRÜGY a Bajnai Gordon, területfejlesztési törvénybe bújtatott (T/5311-es) 2008. április 22-én (a 2003. évi XXVI. Törvény módosításaként) a parlamenttel elfogadtatott törvénymódosításnak ÉRVÉNYT SZEREZNI!
*
Ez a törvénymódosítás lehetővé tenné a NATO számára - az egész ország területét 11 körzetre osztva, egyenként 10 km-es sugarú körben - LOGISZTIKAI KÖZPONTOK KIALAKÍTÁSÁT.
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn...
*
Az 1/4. sz. melléklet Országos jelentőségű logisztikai központok és térségek felsorolását tartalmazza. Összesen 11 nagy térségre osztva Magyarország területét. Ezen térségek a mellékletben a település közigazgatási területét és annak 10 km-es környezetét jelöli.
Logisztikai központok és térségek:
I. Nyugat-dunántúli körzet Sopron (részközpont: Szombathely).
II. Észak-dunántúli körzet: Győr - Gönyű.
III. Közép-dunántúli körzet: Székesfehérvár (részközpont: Dunaújváros, Veszprém).
IV. Dél-dunántúli körzet: Baja (részközpont: Mohács).
V. Budapest körzet: Dél-Pest (Soroksár),
Dél-Buda (Nagytétény),
Csepel Nemzeti Szabadkikötő.
VI. Közép-alföldi körzet: Szolnok.
VII. Dél-alföldi körzet: Szeged (részközpont: Kisszállás).
VIII. Észak-keleti körzet: Miskolc vagy Tiszaújváros.
IX. Észak-tiszántúli körzet: Záhony (részközpont: Nyíregyháza).
X. Délnyugat-dunántúli körzet: Nagykanizsa.
XI. Közép-tiszántúli körzet: Debrecen.
*
Bajnai ezt követően - talán ezért? - szinte tálcán MEGKAPTA a miniszterelnökséget. Majd újra kampányolhatott 2014-ben ezerrel.
*
Most idejött Netanjahu és megkötötték annak a logisztikai kp-oknak a kiépítésével kapcsolatos "fejlesztési" szerződést Izraellel...
*
Semmi nem mentheti meg a magyarságot most már a rezervátum-élettől! Hiszen, még egy olyan 1956-os szabadságharcos is mint PONGRÁTZ GERGELY, azt mondta BOROSS PÉTER nyomására - már 2000-ben, hogy:
- "Magyar testvéreim! Könyörgöm, merjünk indiánok lenni!"
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A hátsó szándék
  2017-07-18 12:38:43, kedd
 
  SZABADULNI AKAROK!
Úgy akarok elmenni valahova, hogy a MEGBÍZÓK MEGBÍZOTTAI ne ólálkodjanak körülöttem, amikor megérkezek és ne figyeljék, ne jelentsék senkinek, hogy kivel, mikor mit beszélek!
*
Úgy akarok telefonozni, mint bárki más! Nem akarom, hogy elhaljon a vonal közben és kikapcsoljon a telefonom!
*
Amikor meglátogat valaki és beáll a kocsival hozzánk nem akarom azt hallani, hogy eltűnt másnap a munkahelye elől az autója!!! Nem akarom, hogy kirúgják egy hét múlva az állásából!
*
Nem akarom, hogy egy kávé után szívrohamban meghaljon!
*
Nem akarom, hogy miután átadom neki valamelyik kéziratomat, elüsse egy autó
*
Nem akarom, hogy a gyerekeimet, unokáimat zaklassák és negatívan diszkriminálják és ezzel zsaroljanak folyamatosan!
*
MIÉRT OLYAN NEHÉZ MEGÉRTENI, HOGY MÍG CÉLKERESZTBEN VAGYOK TARTVA, ADDIG MINDEN SZERETTEM IS CÉLKERESZTBEN VAN!
*
Rajtam csakis a nyilvánosság segíthet! Meg kell tudniuk az embereknek mindenről a történelmi TÉNYEKEN ALAPULÓ IGAZSÁGOT, hogy ne csak én tudjam azokat az (állam)TITKOKAT!
*
Csak így lehet némi reményem arra, hogy nem a "TUDATLANSÁG" és "FÉLISMERETEK" alapján fognak újra és újra szavazgatni és végre fognak tudni VÁLASZTANI legközelebb 2018-ban! A választott vezetők, pedig abbahagyják a hazudozást és elszámoltatják azokat a megbízókat, akik megkeserítették az elmúlt évtizedekben az életünket! És akkor lehet, hogy én is kikerülhetek végre a célkeresztből és SZABADON élhetek egy szabad hazában!
*
Ja, és a legfontosabb: évtizedekig a HAZUGSÁGOKAT hittem igaznak és bele is sétáltam az összes csapdába - fél évszázadon át rossz döntések sorát hozva!!!!
*
De, ami még a hazugságoknál is fontosabb, az az, amit ELHALLGATNAK!
Mert amiről nem tudunk az ellen vagyunk a legvédtelenebbek!
Az ELHALLGATOTT IGAZSÁG a legalattomosabb HAZUGSÁG!
*
Végül, amikor sorra rádöbbentem a valóságos CSAPDA-helyzetekre, akkor kezdtem el ÍRNI és közölni a TÉNYFELTÁRÓ írásaimat.
Tettem és teszem ezt (még akkor is, ha ez csecsemő-profilos kommentelőnek nem tetszik) mert nem akarok úgy meghalni, hogy csakis a hozzá hasonlók rosszindulatú JELENTÉSEI MARADJANAK FENN UTÁNAM!
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kéréssel fordulok azokhoz, akik olvassák ezt a bejegyzést
  2017-07-18 12:37:22, kedd
 
  Az történt, hogy egyik facebookos csoportban, ahol megosztottam Nagy Feró nyugdíjával kapcsolatos írást, olyan sokan estek neki nagy-nagy gyűlölettel, hogy valóságos védőbeszédeket kellett mondanom kortársam: Nagy Feró és egész nemzedékem védelmében.
*
Kimerítő volt ez a pár nap, de nem töröltem a cikket, kitartottam mostanáig!
*
Az történt, hogy a mai nap valaki - aki egy csecsemő képével jelzi profilját - nekem esett és megvádolt mindenfélével, hogy bomlasztok, meg hogy az írásaimmal teleszemtelem az internetet. És mint egy kihallgató tiszt egyre csak mondta, hogy:
- "VALLD BE, MI A HÁTSÓ SZÁNDÉKOD MINDEZZEL!"
*
Ő ugyanis tudja és tőlem akarja látni leírva!
*
Ekkor magamba szálltam és megvallottam neki őszintén, hogy én valójában CÉLKERESZTBEN élek még mai napság is és legfőbb vágyam az ebből való SZABADULÁS! Ezért a sok tényfeltáró írás, mert rájöttem, hogy addig nem lehetek szabad, míg az emberek a sok hazugságot hiszik igaznak... és a "TUDATLANSÁG" és "FÉLISMERETEK" alapján mennek el a PAKTUM miatt SZAVAZNI négy évente és nem választani! Itt utalok mindig egy Antall Józsefre emlékező írásra még 2003-ból.
*
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=225166&aid=257851
*
Erre azt válaszolta, hogy:
- "ÉN LESZAROM A TE ÉLETEDET! VALLD BE VÉGRE, HOGY MI A HÁTSÓ SZÁNDÉKOD!"
*
Azt is leírta, hogy oda-vissza ismeri minden írásomat már régóta és ő pontosan TUDJA, hogy én miért írok és miért terjesztem azokat! De tőlem akarja látni, hallani!
*
Itt elakadtam és azóta is azon töröm a fejemet, hogy mi lehet az a "HÁTSÓ SZÁNDÉK", amit őkelme kiolvasott az írásaimból?!?
*
Kérlek benneteket, akik megtiszteltek figyelmetekkel, segítsetek nekem kideríteni mi az, amit ő jobban tud nálamnál is az én "hátsó szándékomról!" Mi lehet az, ami benne van az írásaimban - szerinte - és én nem is tudok róla!
*
Tisztelettel és előre is köszönve segítségeteket, várom a válaszaitokat!
*
Bóna Mária Ilona

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mára már olyan, hogy nép nem létezik!
  2017-07-16 14:23:43, vasárnap
 
  Senki nem emlékszik, vagy NEM ÉRDEKE emlékezni arra, hogy az 1963-as amnesztiával szabadult 1956-os elítéltektől való rettegés szülte azt a gondolatot, hogy át kell írni a MUNKA TÖRVÉNYKÖNYVÉT és attól fogva, ami addig alanyi jogon ,,JÁRT" azután már csak ,,ADHATÓ" volt.
*
És, hogy még egyértelműbb legyen, kinek mi ,,JÁR" és mi "ADHATÓ", azt egy külön törvényben fogalmazták meg.

Ez volt az
- 1971. évi IV. Törvény az Ifjúságról.
*
Ezzel a törvénnyel kezdetét vette az akkori ifjúság egyformásítása és a ,,szocialista embertípus" kinevelése...
http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=266935&kid=270841&sort=
*
Ezzel, a törvénnyel végérvényesen gátat szabtak az egyéniségekben rejlő tehetségek kibontakozásának. Lehetővé vált Magyarországon a TÖMEGEMBER nagyüzemi előállítása.

http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=266935&kid=270842&sort
*
*
Az un. rendszerváltozásban ezt a "szocialista embertípust" érte minden eszköz (tudásbéli, anyagi- kapcsolati TŐKE) nélkül. Simán átgázolt az új rendszer az ehhez a népcsoporthoz tartozókon és még 1990 után is azt hazudták a volt MSZMP-ből kiváló pártutódok, hogy az ő érdekükben politizál! Ez természetesen HAZUGSÁG volt! Tessék csak beleolvasni az 1989-es MSZMP KB ülésein készült jegyzőkönyvekből kivonatolt részletekbe!
másolata itt is olvasható:
*
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=126643&n=furaila&blog_MSZMP
*
Ezekből a titkosított jegyzőkönyvi kivonatolt részletekből egyértelműen kiderül az igazság! És az is, hogy milyen nagymértékben LESAJNÁLTÁK A MUNKÁSOKAT és csakis kizárólag a hatalom és a pártvagyon minden áron való átmentésével foglalkoztak!!!!
*
2011-ben, az Alaptörvényben megfogalmazottak alapján is száműzve lett a NÉP! De, száműzték a társadalomból is! Száműzték a művészetből pl. a népi írókat és mindent, ami a néppel kapcsolatos.
Létrejött egy KIRAKAT-ORSZÁG, amely saját Alaptörvényével létrehozta magyarnak nevezett kirakatszervezeteit, melyekbe NEM FÉRT és NEM FÉR BELE a NÉP!
*
Azért sincs NÉP sem, mert HIÁNYZIK ebből a KOZMOPOLITA TÖMEG-EMBER típusból a MAGYAR LÉLEK... Az a lelkiség, ami garantáltan összetart, megtart és NEMZETTÉ EGYESÍTHETNÉ a NÉPET - ha lenne nép!
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újra megkondult lelkem vészharangja...
  2017-07-16 03:13:11, vasárnap
 
  ... amikor megnéztem, meghallgattam ezt a videót: https://www.youtube.com/watch?v=dNd7dwn2QGI

Azután a következő videóra is rákattintottam, amit szintén megnéztem és meghallgattam: https://www.youtube.com/watch?v=BRkKwFm48BE
*
Azonnal eszembe jutott - a TISZAESZLÁRI témával kapcsolatos - korábbi írásom:
*
SEMMI NEM AZ, AMINEK LÁTSZIK, VAGY LÁTTATNI AKARJÁK...
*
BOROSS PÉTER véleménye a MINISZTERELNÖK ,,rugdosásáról" és SOLYMOSI ESZTER rituális meggyilkolásáról

Még a nagy alkotmányozási láz idején, 2011-ben eltettem egy Heti Választ, pontosan az ápr. 28-i számát, melyben megjelent az Alaptörvényről egy hosszú cikk "RADIKÁLISABB IS LEHETNE" címmel. Ebben egy idősebb és egy ifjabb politikus nyilatkozik erről-arról...
*
http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=271067&kid=172933&sort=
*
Az egyik nyilatkozatban bukkantam arra, hogy - idézem:
- "A miniszterelnököt lehet rugdosni a parlamentben, legfeljebb visszarugdos."

http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=271067&kid=172934&sort=

A fenti kinagyított és kiemelt részletben ez, a miniszterelnököt való rugdosásra bíztatás adott okot számomra arra a következtetésre, hogy van összefüggés aközött, hogy 1993-ban a nyilatkozó újjászervezte a titkos szolgálatokat... amely azóta is az akkori átszervezés szerint működik. És a szellemiségét áthatja a nyilatkozó-átszervező, volt belügyminiszter (megbízott miniszterelnök) felfogása...
*
1. kérdésem: van-e összefüggés aközött, hogy ekkora gyűlöletkampány, "rugdosás" folyik a jelenlegi miniszterelnök ellen - kiprovokálandó a visszarugdosást és azzal azt a NÉPHARAGOT, ami nagyon jól jönne a NATO-imádó politikusoknak egy polgárháborús helyzet kirobbantásához?
*

Tovább olvasva a szöveget,
2. kérdés:
- "...ahogy azt sem értem, hogy az ügyészség miért maradt önálló hatalmi ág. Nem tudom miért nincs kormányfelügyelet alatt. Ha például az 1880-as években sem lett volna ott, még ma is tartana a tiszaeszlári per, így viszont a koronaügyész odament Nyíregyházára ejtette a vádat és vége lett a nemzetközileg kínos pernek."
*
*

Már réges-régen írok arról, hogy milyen magyarellenes felfogás jellemzi a magukat nemzetinek és rendszerváltoztatónak hangoztató politikusokat. Itt ez a 2013-as (10.19.) egész oldalas cikk a Magyar Nemzetből, a ,,NEMZETI IRÁNYULTSÁG DÖNT" címmel.
A másolata itt látható: http://furaila.xfree.hu/256215
http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=256215&kid=83007&sort=
*
Ebben a cikkben, miközben folyamatosan jobb- és baloldalról beszél a nyilatkozó Boross Péter, folyamatosan a baloldaliaknak nevezettekre mutogat...
*
Na, nem, mintha annyira utálná őket mindazért, amit elkövettek Magyarország és benne élő magyarság ellen!
A hangsúly a jobb és baloldalira való osztottságról, vagyis a MEGOSZTOTTSÁG erősítésén van. Mert, miközben az egyszerű magyar emberek egymásnak esve védik, illetve szidják a számukra ellenségesnek tartott politikusokat, azalatt dörzsölik a markukat a háttérben sunnyogó politikusok, mert ez nekik bizony majd szavazatokat fog jelenteni az ismételt HATALOMBA jutáshoz!!!
*
A jobb- és baloldali politikusok, pedig a PAKTUM nyújtotta védelemben ellubickolnak a HATALOMBAN ismételten 4 évig... havi több, mint egy millás javadalmazásért!
*
Miközben, a kis mai Solymosi Eszter-ek potenciális VESZTES ÁLDOZATAI lesznek továbbra is ennek a MEGOSZTOTTSÁGNAK.
*
Ma már elég rendeletekkel és törvényekkel megvonni tőlük az életfeltételeket, amitől kipusztulnak maguktól is... Nincs szükség vérgyilkosságokra...

*
Ezért, nem árt, ha elgondolkodunk azon a bizonyos nyilatkozaton, amit egy magát nemzetinek valló és neki helyeslő ifjabb politikus nyilatkozgatott 2011-ben a Heti Válasznak!
http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=256215&kid=83010&sort=
*
*
SOLYMOSI ESZTER ,,csak egy kis libapásztor lányka volt... Boross Péter szerint helyes volt, hogy a ,,koronaügyész" akkor ejtette a gyilkosok elleni vádat!
*
MI A TITKOS ÜZENETE ENNEK?
*
Az, hogy büntetlenül továbbra is lehet gyilkolászni a magyart! Mert, a mindenkori FELMENTÉS PAKTUM formájában 27. éve érvényben van!
*

Visszatérve Solymosi Eszterhez, szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy 2013-ban bejárta a netet egy eltitkolt Munkácsynak tulajdonított festmény is, melynek témája az a rituális gyilkosság, amelynek a kis magyar lányka áldozata lett.

http://s9.images.www.tvn.hu/2016/04/04/16/05/www.tvn.hu_c11ba49108a2483c0346ff3af 063454f.jpg

Eme festmény kapcsán azonnal megindult Munkácsy ellen a lejáratós média-hadjárat.
*
De, hogy pontosabb információink is legyenek, miről szól a ,,Tiszaeszlári-per", ezen a linken található könyvet ajánlom elolvasásra.

http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=271067&kid=172935&sort=

Részlet a könyvből: http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=271067&kid=172936&sort=

Egy korabeli tanúvallomás:
http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=271067&kid=172938&sort=

*

És, végül egy mai írás a történetről:
*
http://www.magyartudat.com/133-eve-gyilkoltak-meg-solymosi-eszterket/

*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
2. Az un. numerus clausus tovább folytatódott ...
  2017-07-12 20:03:38, szerda
 
  ... sajátlagos helycserés támadással
*
A II. világháború befejeződésével nem jött el béke a magyarság számára. Egy újfajta háború, a határon belüli HIDEGHÁBORÚ vette kezdetét. Ennek a hidegháborúnak a születésük alapján történő negatív megkülönböztetés volt a lényege...
*
Az 1945 után születetteknek már nem jutott a kiutalható - a polgárságtól ellenérték nélkül kisajátított -
"társadalmi tulajdonba" vett, tanácsi bérlakásokból, mint a fényes szelek nemzedékének!
Az 1945 után születettek nem kaphattak diplomát pár hónapos tanfolyam elvégzése után!!!!
Nekik már meg kellett vásárolniuk - 30 évre való eladósodással - azt, hogy egyáltalán lakjanak valahol!!!
*
Felhívnám a figyelmet arra az elhallgatott tényre, hogy már az 1970-es évekre akkora bajban volt az akkori ifjú nemzedék, hogy TÖRVÉNYT (1971. évi IV. törvény) KELLETT HOZNI AZ IFJÚSÁGRÓL.
http://furaila.xfree.hu/266935

http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=266935&kid=270841&sort=
*
Jellemző erre a törvénynek nevezettre is a kontraszelekció - Aczél György a Magyar Szocialista Munkáspárt kulturális bizottságának vezetőjétől származó - (hármas ,,T"="T"ilt- ,,T"űr-,,T"ámogat) érvényesítésére való törekvés.
*
Ajánlom elolvasásra a törvény indoklásának szövegét!

http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=266935&kid=270842&sort=
*
*
A munka melletti továbbtanulást sem támogatta bárki számára a munkahely, hiszen az is káder-függő volt!
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=159788&aid=242463

*
Teljességgel előnyt élveztek azok, akik, vagy szüleik:

- ,,a Magyar Szabadság Érdemrend(1),

- a Munkás Paraszt Hatalomért Emlékérem(2),

- a Szocialista Hazáért Érdemend(3),

- illetve akinek szülei a Magyar Ellenállók Antifasiszták Szövetsége azon tagjai, akik fegyveres harcokban vettek részt(4)

- a munkásmozgalom mártírjai(5),

- a Magyar Népköztársaság fegyveres testületeinek hősi halottai(6),
- nemzeti gondozottak(7). ,,.

A fenti szöveg idézet az alábbi képen látható 12. pontban megfogalmazott ,,Szüleim, saját kitüntetéseim": címszó alatti szövegből:
http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=274691&kid=611328&sort=

*
Külön felhívnám a figyelmet arra, hogy ez a Jelentkezési lap még az 1980-as évek végén és az 1990-es évek elején is érvényben volt.
(A dátum zöld kiemelővel: http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=274691&kid=611330&sort= )
*
1990-re kialakult a szocialista "értelmiségiek" új tábora, akik még 1990 után is úgy használhatták a diplomáikat, mint egy JOGOSÍTVÁNYT a hatalomban való részvételhez!
*
(Folyt. köv.)
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
1. A "numerus clausus" története
  2017-07-11 20:28:01, kedd
 
  Muszáj részletezni a Horthy-korszakot a numerus clausus szempontjából is, mert a mai napig emiatt (is) nevezik Horthyt fasisztának!
*
A Nemzetgyűlés elfogadja az 1920:XXV. tc.-t, ami ,,numerus clausus" néven maradt meg a köztudatban.
Ennek lényege:
,,A tudományegyetemekre, a műegyetemre, a budapesti egyetemi közgazdaságtudományi karra és a jogakadémiákra való beiratkozás szabályozása."
*
Ezzel a tc-el korlátozták a BEIRATKOZÁS szabadságát.
- 1 §-ában alapvető kritériumnak a nemzethűségi és erkölcsi megbízhatóságot állította.
- A második szempont a ,,kiképezhetőség biztosításának" a lehetősége volt. (ti. mennyi hallgatót képesek fogadni az egyetemek.)
*
Az izraelita vallású állampolgárok jogegyenlőségét a nemzetgyűlési vita során beiktatott módosítás, a törvény 3. §. 3. bekezdése sértette meg:
,,Arra is figyelemmel kell lenni, hogy az ország területén lakó egyes népfajokhoz és nemzetiségekhez tartozó ifjak arányszáma a hallgatók között lehetőleg elérje az illető népfaj, vagy nemzetiség országos arányszámát."
*
Az 1928:XIV. tc. az ominózus bekezdést hatályon kívül helyezte.
*
A numerus clausus mérlege az 1920/21-es tanévben: összes főiskolai hallgató 17048 fő, míg a zsidó hallgató 1770 fő volt.
*
Ez az arány 1929-ben - a Magyarok I. Világkongresszusának évében, vagyis az 1928/29-es tanévben az össz. főiskolai hallgató 16322 fő, míg a zsidó hallgatóké 1378 fő volt.
Százalékban ez mindössze 2 %-os létszámcsökkenést okozott a zsidóság köreiből kikerülő továbbtanulóknál.
*
(Hol van ez a negatív diszkrimináció az aczéli hármas ,,T"-hez (Tilt, Tűr, Támogat) képest!? Amit egyébként még 1990-et követően is tovább alkalmaztak a szocialista rendszer ellenségének kikiáltottakkal szemben!?)
*
(Folyt. köv.)
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/4 oldal   Bejegyzések száma: 35 
2017.06 2017. Július 2017.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 35 db bejegyzés
e év: 250 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 211
  • e Hét: 834
  • e Hónap: 3960
  • e Év: 35690
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.