Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/45 oldal   Bejegyzések száma: 446 
Varnus Xaver: orgona játéka
  2018-01-31 17:07:37, szerda
 
  Xaver Varnus plays Toccata and Fugue in D minor on the great Sauer Organ of the Berliner Dom. Recorded live on the Opening Night of the "Berliner Internationaler Orgelsommer 2013".

Born in Budapest, his first piano teacher was Emma Németh, one of the last pupils of Claude Debussy. Xaver Varnus has played virtually every important organ in the world, including those in Bach's Thomaskirche in Leipzig (2014), Berliner Dom (2013), Notre-Dame (1981), Saint-Sulpice (2006) and Saint-Eustache (1996) in Paris, National Shrine in Washington, D.C. (1985), and Canterbury Cathedral (2004), as well as the largest existing instrument in the world, the Wanamaker Organ in Philadelphia (1985). His Quadruple Platinum Disc winning album From Ravel to Vangelis, released by Sony BMG in 2007, is the best-selling collection of organ recordings ever. "Put simply, Varnus is a monster talent, every bit as stimulating and individual as the late Glenn Gould". (The Globe & Mail, Canada's National Newspaper, 1985)

Videó Link

Xaver Varnus játszik Toccata és Fuga a D-moll-ban a berlini Dom nagyszerű Sauer-orgonáján. Élően rögzítve a "Berliner Internationaler Orgelsommer 2013" megnyitó éjszakáján.

 
 
0 komment , kategória:  ma is élő híres Emberek  
Osceola 1971 NDK FILM
  2018-01-31 17:02:13, szerda
 
  A gonosz floridai ültetvényes birtokáról egyre több néger rabszolga szökik át a szeminola indiánok földjére. A törzs egyik vezére, Osceola megpróbálja megóvni népét a fehérek egyre agresszívabb támadásaitól.
Videó Link Lejátszási idő: 1 óra 44 perc
 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Fehér farkasok,western film
  2018-01-31 16:57:55, szerda
 
  Az indián háborúk véget értek, a győztes fehér hódítók rezervátumokba kényszerítik a maroknyivá zsugorodott rézbőrű népet. A dakota Sólyom ősi otthona, Black Hills felé tart, ám útközben asszonyát, Kékhajút megölik a vérszomjas Bashan fehér banditái, akik a helyi földbirtokosok zsoldjában állnak. Sólyom bosszút esküszik a gyilkosok ellen, jogos hadjáratával azonban csak felhevíti az indiánellenes indulatokat, veszélyeztetve a két közösség törékeny békéjét.

Videó Link Lejátszási idő: 1 óra 37 perc
 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Charles Bronson főszereplésével - Nem lehetsz mindig győztes
  2018-01-31 16:54:59, szerda
 
  Videó Link Lejátszási idő: 1 óra 35 perc  
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Charles Bronson főszereplésével - Az Erőszak Pokla
  2018-01-31 16:52:33, szerda
 
  Csak erős idegzetűeknek ajánlott a film megnézése
Videó Link Lejátszási idő. 1 óra 27 perc
 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Wass Albert: Februári álom
  2018-01-31 10:38:02, szerda
 
  Forrás: verspatika

Kint tél van még; hideg, könyörtelen,
Az ablak alatt elsüvölt a szél.
Fedélcsatorna pléhe felzokog,
Ott fent a kémény jajgat és beszél.

A képzelet varázsa messze száll,
S mint őszi pára itt-ott fennakad;
Egy szürke dombon s néhány régi fán
Meg-megpihen s halkan tovább szalad...

Már lefolyt a bércek hó-palástja,
Sötét-lilára vált a vén havas;
Szalonka száll a csendes esti szélben,
S a napsugár már zöld rügyet fakaszt.

A kismadár is megcsendül az ágon,
Tavaszi vágyak vidám dallama;
Túl a ködbe burkolódzó fákon
Mintha bíbor-eső hullana.

Jön az alkony. Az áldott nap leszáll.
Vonulnak már a szürke vadludak;
A légben kezdődik a szúnyog-bál,
S a völgyben tompán harsog a patak.

Azúr-égen a csillagok kigyúlnak:
Arany szegek a tündér kárpiton.
A földre sápadt csillagocskák hullnak:
Pásztor-tüzek, a vén hegyormokon.

Kint még zokog a vén fedélcsatorna,
Ablakom a szürkületbe tárom.
Hideg havát a szél szemembe hordja:
Elsuhant már a februári álom.
 
 
0 komment , kategória:  tél képekben és versben  
Idézetek Müller Péter gondolataiból
  2018-01-31 10:35:35, szerda
 
  Lelkünkből nemcsak a saját történetünk olvasható ki, hanem mindazoké, akiknek a sorsa, akár a legtávolabbról is, összefügg a miénkkel.

Csakis az érett lelkű nők képesek túllépni női szerepeiken s fölismerni, hogy önálló és szabad lények, akiknek sorsa - bár velük összefügg, de - nem csupán a Férfi.
Müller Péter

Egy magban nemcsak a múlt, hanem a jövendő is potenciálisan "benne van": mindenbe és mindenkibe "bele van írva" nemcsak az, hogy mi volt valaha, hanem az is mivé kell - vagy kellene! - lennie. Nemcsak testedbe, hanem egész lényedbe bele van írva a sorsod - hogy megvalósítod-e vagy sem, rajtad múlik.
Müller Péter

Még több idézet itt olvasható Link
 
 
0 komment , kategória:  versek  
A legnagyobb misztérium Isten gondviselő szeretete
  2018-01-31 10:30:12, szerda
 
  Interjú Varga Lajos váci segédpüspökkel 2018. január 30.
Varga Lajos váci segédpüspökkel, az Országos Katolikus Gyűjteményi Központ (OKGyK) igazgatójával az intézmény munkájáról, a régi rítusú szertartásokról, a misztériumról és saját lelkipásztori szolgálatáról beszélgettünk.
Bővebben itt olvasható Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Hat, gyógyít, életet ad
  2018-01-31 10:28:17, szerda
 
  A január 29. és február 1. között Egerben zajló Országos Lelkipásztori-Teológiai Napok első tematikus egysége a bérmálás szentségéből kiindulva a fiatalok megszólításának módjára, lehetőségeire kérdezett rá. Az előadók felvetéseit fórumokon, csoportbeszélgetéseken dolgozták fel a résztvevők.
Bővebben itt olvasható Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Nem vetik meg a prófétát, csak a hazájában, rokonai körében,
  2018-01-31 10:21:54, szerda
 
  ......


bban az időben Jézus hazament Názáretbe. Tanítványai elkísérték. Amikor elérkezett a szombat napja, tanítani kezdett a zsinagógában.
Sokan hallgatták, és csodálkozva mondogatták: ,,Honnét vette ezt? Miféle bölcsesség ez, amely neki adatott? És a csodák, amelyeket kezével véghezvisz! Nem az ács ez, Mária fia, Jakab, József, Júdás és Simon rokona? S ugye nővérei is itt élnek közöttünk?" És megbotránkoztak benne.
Jézus erre megjegyezte: ,,Nem vetik meg a prófétát, csak a hazájában, rokonai körében, a saját házában." Nem is tehetett ott csodát, csupán néhány beteget gyógyított meg, kézrátétellel. Maga is csodálkozott hitetlenségükön.
Magyar Kurír

Imádság
Mindenható Úristen, aki gondviselésed eszközéül gyarló embereket választasz, ily módon is kitünteted isteni hatalmadat a világ kormányzásában, áraszd ránk kegyelmedet, hogy ki imádva elismerem benned a legfőbb hatalmasságot és minden hatalom kútfejét: annak általad rendelt egyházi és világi képviselőit köteles engedelmességgel tiszteljem, s így isteni törvényednek készséggel hódolva, teljesítsem szent akaratodat.

Elmélkedés: C Horváth István Sándor
Jézus csodái során újra és újra előkerül a kérdés: Honnan származik ereje, amelynek különleges cselekedetei, csodái köszönhetőek? Az írástudók korábban azt feltételezték, hogy bizonyára az ördöggel szövetkezik, tőle származik hatalma, de ez a vád hamisnak bizonyult. A népben és a tanítványokban is felmerül a kérdés, de ők nem fogalmaznak meg választ, mindenesetre csodálkozásuk, álmélkodásuk azt jelzi, hogy tanácstalanok ez ügyben. A mai evangélium arról számol be, hogy Jézus tanítása is hasonló csodálkozást vált ki és szintén azt a kérdést veti fel, hogy honnan származik tanításában megmutatkozó bölcsessége?
Az elmúlt hetekben nyomon követtük Jézus útját, megismertük tanítását. Isten országát hirdette és csodáival azt jelezte, hogy ez az ország már jelen van a világban. Szabadító isteni hatalma különösen a betegeken, a gonosz lélektől megszállottakon, a halálba merülteken nyilvánul meg, azaz olyan személyeken, akik már nem számíthattak emberi segítségre, hanem csak egyedül Istenben, az ő szabadításában bízhattak. Azt is láthattuk, hogy az isteni segítség, közreműködés kérésekor az emberek, a segítségre szorulók részéről megjelenik a hit és annak kifejezése. Ennek ellenpontjaként jelenik meg a mai evangéliumban a názáretiek hitetlensége, akik csodálkozva, kételkedve fogadják Jézust. Az emberi reakcióknak ez a kettőssége, azaz a hit és a hitetlenség azt mutatja, hogy Isten hatalma senkire sem nehezedik kényszerként. Mindenkinek személyes döntése, hogy hittel elfogadja vagy hitetlenül elutasítja Jézust.

Igenaptár
OLVASMÁNY Sámuel második könyvéből
Dávid vállalja bűnét, és irgalmat kér népe számára.
Egy alkalommal Dávid király parancsot adott Joábnak, serege fővezérének: ,,Járd be Izrael valamennyi törzsét Dántól, az északi tartománytól Beersebáig, a déli tartományig! Számláljátok meg a népet, hogy tudhassam, hányan vannak!"
(Joáb teljesítette is a parancsot, és) átadta a királynak a népszámlálás eredményét: Izraelben nyolcszázezer a hadköteles, kardfogásra alkalmas férfi, Júdában pedig ötszázezer.
Ám a népszámlálás után nyugtalan lett a király lelkiismerete, és így imádkozott: ,,Nagyot vétkeztem e tettemmel; de kérlek, Uram, bocsásd meg szolgád vétkét, mert igen oktalanul cselekedtem."
Másnap, miután Dávid felkelt, az Úr szózatot intézett Gád prófétához, Dávid látnokához: ,,Eredj, és mondd meg Dávidnak! Ezt üzeni az Úr: Három lehetőséget kínálok neked. Válassz egyet közülük, és azt teszem veled!"
Gád el is ment Dávidhoz, és jelentette neki: ,,Jöjjön-e három évig tartó éhség országodra, vagy három hónapig menekülnöd kelljen ellenségeid elől, akik üldözni fognak; vagy pedig három napig pestis fog pusztítani földeden. Nos, gondolkodjál és határozz, milyen választ vigyek annak, aki engem küldött!" Dávid erre azt válaszolta Gádnak: ,,Nehéz választás előtt állok. De jobb az Úr kezébe kerülnöm (mert nagy az ő irgalmassága), mint hogy az emberek kezébe essem." így tehát Dávid a pestist választotta. Éppen a búza aratásának volt az ideje.
Az Úr tehát pestist bocsátott Izraelre attól a reggeltől fogva a megszabott ideig. Dántól Beersebáig hetvenezer ember halt meg a népből. Mikor az Úr angyala már Jeruzsálemre nyújtotta ki kezét, hogy ott is pusztítson, az Úr szíve megesett a nyomorúságon, és parancsot adott a nép pusztító angyalának: ,,Elég! Vond vissza már a kezedet!" Amikor ugyanis az Úr angyala a jebuzeus Areuna szérűjéhez ért, Dávid meglátta a pusztító angyalt, és így könyörgött az Úrhoz: ,,Én vagyok, aki vétkeztem. Én vagyok, aki gonoszat cselekedtem. Ők, a juhok semmit sem tettek. Kérlek, inkább fordítsd kezedet ellenem és házam ellen!"
Ez az Isten igéje.
2Sám 24,2.9-17
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     2/45 oldal   Bejegyzések száma: 446 
2017.12 2018. Január 2018.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 446 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3719
  • e Hét: 14781
  • e Hónap: 27457
  • e Év: 261204
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.