Regisztráció  Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/21 oldal   Bejegyzések száma: 200 
Ha Pharaon kopog
  2018-01-20 21:26:04, szombat
 
  2018. 01. 20. 08:38

Ha Pharaon kopog

"Amire igazán büszkék lehetünk! A Soros által kitartott Freedom House szerint az EU legkevésbé demokratikus országa Magyarország" - kezdi Facebook-bejegyzését Németh Szilárd rezsi- és Soros-szakértő, várná az ember a folytatásban megbúvó fordulatot, de nincs, adatok jönnek, mindenki megelőz minket demokratikusságban, a tanulság meg az, hogy a milliárdos üzletember bevándorlóországgá tenne minket.

Magyarország erős és büszke - olvashattuk nyáron, ha ráböktünk a térképre és a kiválasztott helyszínre utaztunk, már ha a határon belül csapódott ujjunk a papíron, a keletre, nyugatra, északra vagy délre eső bevándorlóországokat akkurátusan elkerülve, azt a szentségtörést már meg sem említem, ha esetleg magára a határkerítésre zuhantunk volna rá geográfiai-gondolati síkon, mintegy megsemmisítve azt, hogy utat nyissunk a hordáknak. Nem értettem akkor a büszkeség aktualitását, a honatya friss bejegyzéséből viszont arra következtetek, hogy demokratikus ország már akkor se voltunk, a Soros nevű pedig akkoriban is ármánykodott, ha akkor tudatában vagyok ennek, minden bizonnyal hetykén húzom ki magam a metró mozgólépcsőjén a plakát szemrevételezésekor.

Azóta túl vagyunk már néhány ég- és földinduláson, minden idők második legsikeresebb nemzeti konzultációját maga mögé utasító minden idők legsikeresebb nemzeti konzultációján, aminek eredményéről ugyan nincsenek információink, de feltételezzük, hogy a bölcs és tanult magyar nép a bonyolult, megfontolásra érdemes kérdéseket látva gyorselemzéseket futtatott le önmagában, majd a megfelelő válaszokat beikszelve hozta a kormány tudomására, hogy a legkevésbé sem szeretné, ha a Soros nevű olyan embert költöztetne az amúgy kevéssé kedvelt szomszédja helyére, aki előbb megerőszakolja a feleségét, aztán felrobbantja az egész környéket, beleértve a sarki presszót és a közértet is.

Innen jutunk el időrendben a Freedom House-jelentésig és az újabb vagy épp permanens büszkeségig, bár némi zavart okoz, hogy közben kiderült, a kormány több menekültnek adott oltalmazotti-/menedékjogot Magyarországon, mint amennyit a Soros nevű Brüsszel révén javasolt volna a konzultáció állításai szerint.

Az említett zavar nem is annyira az erős és büszke nép, sokkal inkább az erős és büszke kormány köreiben ütötte föl a fejét, a Gyurcsány-cég nevű Altusz államtitkár például Máltán beszélt az érintettek befogadásáról, a komoly kaliberrel rendelkező Pintér Sándor hirtelen azt mondta, nincs is Soros-terv, Lázár János szerint pedig az államtitkár csak vizionált. (Két rendőr megy az utcán, látnak valamit a földön, az egyik belenyal, mi ez itt?, kutyaszar, még jó, hogy nem vizionáltunk, stb)

Az ellentmondást végül a magyar nép segítségére siető miniszterelnök oldotta fel, mikor elárulta, hogy a befogadottak nem a Soros-féle robbantók, akikről ők eddig beszéltek, hanem olyanok, akik illedelmesen kopogtattak.

Itt volt hát a hiba, kicsit ludas benne a kormány is, úgy kellett volna feltenni a kérdést korábban, hogypéldául: "Soros György arra akarja rávenni Brüsszelt, hogy Afrikából és a Közel-Keletről évente legalább egymillió bevándorlót telepítsen az Európai Unió területére, így Magyarországra is, de olyanokat, akik nem kopogtatnak!" Egyet-e értünk ezzel? Na ugye.

Mindjárt más lett volna a helyzet, és nincs ez az egész kalamajka. Ráadásul a miniszterelnök is sokkal jobban kijöhetett volna például abból a szituációból, mikor Demeter Márta LMP-képviselő kérdése alól "Boldog karácsonyt!" válasszal bújt ki a Parlamentben (a némethszilárdi értelemben vett nem büszke magyarok nagy megrökönyödésére) - mégpedig eképpen:

- Hogy van az, hogy terrorizmusért körözött emberek flangálhatnak maga körül? Kiderült, hogy Ghaith Pharaon az ön vejével üzletelt. Hogy van ez? Magyarázza meg!
- Kopogtatott.


https://alfahir.hu/2018/01/20/buszkeseg_demokracia_nemeth_szilard_bevandorlas_gha ith_pharaon
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Fideszben eddig Isten bizony nem tudták, hogy a G-nap előt
  2018-01-20 21:24:24, szombat
 
  2018. 01. 20. 13:08

A Fideszben eddig Isten bizony nem tudták, hogy a G-nap előtt két évvel a Közgép benne volt az Eliosban

A Közgépre akarja ráhúzni Tiborcz botrányát a Fidesz. Arra a Simicska-cégre, mely 2013 nyarán kiszállt az Eliosból. Csakhogy fideszes politikusok még 2014-ben is tagadták az Orbán-Simicska-háborút. A korrupciógyanús bevételekből osztalék formájában Tiborcz is részesült.

Hírportálunk tegnapelőtt közölt átfogó összeállítást a Tiborcz István nevével összefonódott Elios korrupciós botrányáról. Akkor visszatekintettünk a cég, így annak tulajdonosai, Orbán Viktor veje és az ő iskolatársa-barátja-üzlettársa, Hamar Endre üzleti múltjára.

Mi valódi hírportálként már ekkor sem hallgattuk el azt a tényt, hogy Tiborcz E-OS Holding Zrt.-jébe a 2010-es kormányváltás után bevásárolta magát a Simicska Lajos-féle Közgép leányvállalata, az E-OS Energiakereskedő Zrt. Nyilván a Fidesz-médiában eddig azt sem tudták, hogy létezik céginformációs adatbázis, erre ma jöttek rá. Ahogy az is a meglepetés erejével hatott a fideszes médiamunkásoknak, hogy a Közgép-leány 2013 nyarán, vagyis négy és fél évvel ezelőtt (!!!) kiszállt a cégből. Fideszes körökből származó információk szerint az Orbán Viktorral ekkor még jóban levő (az emlékezetes G-nap csak a 2014-es választások után, 2015. február 6-án volt) Simicska Lajos az Eliost adta nászajándékba a 2013. szeptember 7-én egybekelt Orbán Ráhelnek és Tiborcz Istvánnak.

Hogy a Fidesz még 2014 őszén is bőszen tagadta, hogy megromlott a viszony Orbán Viktor és Simicska Lajos között, arra a legfényesebb bizonyíték Deutsch Tamás. A Fidesz - Szanyi Tiborhoz hasonló trágárságairól elhíresült - erős embere az azóta megszűnt Népszabadságnak adott interjút 2014. szeptember 18-án. Melyben például így fogalmaz:

(...) nagy lelkesedéssel olvasom azokat a tudósításokat és elemzéseket, amelyek az Orbán-Simicska-háborúról szólnak - a háborút tegyük idézőjelbe -, tudniillik a Fidesz számára ennél kedvezőbb hír kevés van.

Majd nem sokkal később ezt mondja a Fidesz-alapító Deutsch:

Ki az, aki a ,,szörnyűséges" Simicska ,,Oligarcha" Lajossal szemben a leghatározottabban fellép? Orbán Viktor. Politikai ellenfeleink és az ellenzéki sajtó bulváréhsége, az ,,Orbán-Simicska-háborúsdi" álhírei döntik romba az elmúlt években iszonyatos energiával épített ,,jaj-jaj, milyen rettenetes Orbán-Simicska-rezsim van" hazugságát. Ezért a háborús tudósítások politikai kommunikációs üzenetét kaján mosollyal fogadom.

Ugyancsak a fenti interjúban így fogalmaz a Fidesz EP-képviselője:

Amikor az ellenzék politikai pamfletjeiben Orbán és Simicska még ,,tejtestvéreknek" számítottak, akkor is nyilvánvalóan voltak köztük véleménykülönbségek. Szerintem ma a korábbi időszakhoz képest jóval több a véleménykülönbség, de ez messze van a háborútól.

Ismét jegyezzük meg: a fideszes politikus mindezt 2014. szeptember 18-án mondta. Tehát ha a fideszes lakájmédia megpróbálja ráhúzni a vizes lepedőt a Közgépen keresztül Simicska Lajosra, akkor kötelező lenne felvetniük Orbán Viktor felelősségét is. Hiszen a fideszes politikus szerint ekkor még nem volt háború Orbán és Simicska között, de a Közgép-leány már több mint egy éve kiszállt az Eliosból. Öngól.

Csakhogy az OLAF-vizsgálat nem erre vonatkozik. Mint arra - az Átlátszó tényfeltáró cikkét idézve - rámutattunk, Tiborcz úgy szerzett ismét közvetlen részesedést az Eliosban, hogy 2014 áprilisában Hamar Endre (akivel 2010 novemberétől a Hamar & Tiborcz Jogi és Gazdasági Tanácsadó és Szolgáltató Kft.-t együtt működtették) eladta neki a Green Investments & Solutions Kft.-t, mely az Elios egyik anyacége. Hamar egy másik cége, a Sistrade Kft. a közvilágítási pályázatok EU-s előkészítésében vett részt Szekszárdon (2014. március), Mezőhegyesen (2014. február), Hévízen (2014. február). Ahol az Elios nyert. Mindezt akkor, amikor a Green Investments & Solutions még az övé volt.

Tiborcz István és az ő barátja, iskolatársa és üzlettársa, Hamar Endre (fotó: Magyar Narancs)

Vagyis Tiborcz barátjának, valamint iskola- és üzlettársának egyik cége benne van az önkormányzati pályázat kiírásában, másik cége pedig a győztes. Hát ha valami, akkor ez bizony korrupció. Csakhogy ebből nem a Közgép vagy Simicska Lajos profitált, hiszen ők 2013 nyarán szálltak ki az Eliosból. Hanem Tiborcz István, aki a Green Investments & Solutions Kft.-n keresztül a 2014-es és 2015-ös üzleti évek után kifizetett másfél milliárd forint osztalékból részesült.

Hogy pontosan mi is szerepel az OLAF-jelentésben, az kérdéses. A most nagy hanggal közgépező orbáni lakájmédia azonban nem követeli az OLAF-jelentés nyilvánosságra hozatalát. Holott a szocialista kormányok alatt szétlopott 4-es metró beruházás kapcsán megküldött OLAF-dokumentumot - ismételten mondjuk: nagyon helyesen! - egyből közzétették. Akkor egymást érték a fideszes sajtótájékoztatók, parlamenti bizottsági meghallgatások.

A Tiborcz-botrány kapcsán pedig nem. Beszédes...
https://alfahir.hu/2018/01/20/tiborcz_istvan_hamar_endre_orban_viktor_simicska_la jos_orban_simicska_haboru_elios_zrt
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
K.O. - Tiborcz bulijának feléből kijönne a köztisztviselők b
  2018-01-20 21:20:49, szombat
 
 

K.O. - Tiborcz bulijának feléből kijönne a köztisztviselők bérfejlesztése

Hogy lett Magyarországnak 2300 bevándorlója? Kiknek szól a Stop-Soros néven elhíresült törvénytervezet? A ringben Hegedűs Lorántné, a Jobbik országgyűlési képviselője és Szigetvári Viktor, az Együtt miniszterelnök-jelöltje.
Tekintse meg az N1TV K.O. című műsorát:


https://youtu.be/oWO-VKgZ6EM

https://alfahir.hu/2018/01/20/ko_n1tv_hegedus_lorantne_szigetvari_viktor
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ebben a kártyacsatában Jolly Joker lehet Mészáros Lőrinc
  2018-01-20 21:12:02, szombat
 
 

2018. január. 20. 10:00 Gazdaság


Ebben a kártyacsatában Jolly Joker lehet Mészáros Lőrinc
G. Tóth Ilda

Amióta az uniós eljárás nyomán egyenlők az esélyek az étkezésijegy-piacon, veszít egyeduralmából az Erzsébet-utalvány. Ám ha összeházasítják az MKB Szép-kártyájával, abból Mészáros Lőrinc húzhat extrahasznot.

Vihar előtti csend - így értékelik a piaci szereplők, ami az utóbbi egy évben a cafeteriapiacon zajlik. Mert meglepő módon szó nélkül hagyja a kormány, hogy az egykori francia piacvezető, az Edenred lassan lenyomja az állami hátterű, korábban kivételezett helyzetű Erzsébet-utalványt. Az uniós kötelezettségszegési eljárás után hozott bírósági ítélet nyomán ugyanis az ,,állami" étkezési jegy kikerült az alacsonyabb közterhű béren kívüli juttatások közül, és 2017 eleje óta - mint addig a francia cégek utalványait is - 40,7 százalékos jövedelemadó terheli. Ráadásul ma már készpénzt - évente legfeljebb 100 ezer forintot - is adhatnak a cégek a dolgozóiknak béren kívüli juttatásként, az utalványokénál kedvezőbb, 34,2 százalékos adóteherrel. Nem csoda, hogy egyetlen év alatt nagyjából 75 százalékra szorult vissza az Erzsébet piaci részaránya a korábbi 90 százalék felettiről. Éves forgalmából pedig mind nagyobb arányt hasít ki a nyugdíjasok év végi, fejenként 10 ezer forintos kormányzati ajándéka.

Mielőtt a kormány 2012-ben drámaian átalakította a cafeteriapiacot, három francia cég busás jövedelemre tett szert az étkezésijegy-forgalmazásból. Akkor azonban úgy módosították a szabályokat, hogy a frissen kitalált Erzsébet-utalványok és a Szép-kártya után csak 31 százalékos adót kellett leróniuk a munkáltatóknak (ezt később csaknem 35 százalékra emelték), míg a többi béren kívüli juttatást 51 százalékkal adóztatták meg. Az egyenlőtlen feltételek között az Edenred árbevétele egyetlen év alatt 5 milliárdról 977 millió forintra csökkent, 2013-ra pedig 42 millióra. A Sodexo éves árbevétele 3 milliárdról esett 1 milliárdra, a Le Chéque Déjeuner pedig már 2012-ben több mint félmilliárdos veszteséget könyvelt el. Erre az EU is felfigyelt, és kötelezettségszegési eljárás indult Magyarország ellen, a kisemmizett franciák pedig Washingtonban választott bírósághoz fordultak kártérítésért. Elsőként, tavaly ősszel az Edenred kapott - perköltséggel és kamattal együtt - több mint 10 milliárd forint kártérítést. Ha az állam a többi pert is elveszíti, ami az első ítélet után nem kétséges, akkor további 25-30 milliárd forint közpénz folyhat el az étkezésijegy-piac államosítása miatt.

Ismét piaci feltételek közt működhet tavaly óta az a cég, amelyik túlélte az elmúlt évek sínylődését. A háromból ketten elestek: először a Le Chéque Déjeuner vonult ki Magyarországról, majd a Sodexo cafeteria-üzletága szűnt meg 2016-ban, a cég maradékát pedig tavaly megvette a Hungast Holding. Fél gőzzel még működik a Magyar Posta saját utalványa, a Posta Paletta, de jóformán csak a cég alkalmazottai kapják abban a fizetésük egy részét. Sok ráció nincs is benne, hogy más munkáltatók is azt válasszák a dolgozóiknak, elfogadói hálózata ugyanis meglehetősen gyér. Bár 2011-es indulásakor vélhetően a nagy állami utalványcég titulusára aspirált a Posta Paletta Zrt., hamar kilökte őt a nyerőnek tűnő pozícióból az Erzsébet-utalvánnyal berobbanó, az adózásban kivételezett Erzsébet-cégcsoport.

,,A korábbi 25 év alatt felépített elfogadóhálózatunk megmaradt abban a pár évben is, amikor háttérbe szorultunk" - magyarázza az egyedüli túlélő gyors magára találását Balázs Krisztián, az Edenred Magyarország Kft. ügyvezetője. Ma már újra vannak a közszférában is ügyfelei a korábban Ticket Restaurant néven ismert jegyet forgalmazó társaságnak. Igaz, több piaci cafeteriacégnél tapasztalják azt, hogy az állami tulajdonú munkáltatók végighallgatják az ajánlatukat, majd megköszönik, de nem kérik, mondván: ,,Nem akarjuk megégetni magunkat." Az Edenred-kártyák birtokosainak száma mindazonáltal tavaly 30 százalékkal megugrott, különösen év végi juttatásként kedvelik a cégek a plasztik formájában adható ajándékutalványokat.
Edenred-utalványt elfogadó üzlet. A pőre igazság
© Túry Gergely
Cafeteriaszabályok 2018-ban

Adómentes juttatások:

- sportrendezvényre szóló belépő

- kulturális belépő (évi 50 ezer forintig)

- lakáscélú támogatás (maximum 5 millió forint 5 évre)

- kockázati biztosítás (a minimálbér 30 százalékáig)

- óvoda, bölcsőde

- mobilitási célú lakhatási támogatás

- diákhitel-törlesztési támogatás (legfeljebb havi 27 600 forintig).

34,2 százalékos adóval terhelt juttatások:

- pénzösszegjuttatás (évi 100 ezer forintig)

- Szép-kártya:

- vendéglátás alszámla (évi 150 ezer forintig),

- szállás alszámla (évi 225 ezer forintig),

- szabadidő alszámla (évi 75 ezer forintig).

40,7 százalékos adóval terhelt juttatások:

- mukahelyi étkezés

- Erzsébet-utalvány

- helyi bérlet

- iskolakezdési támogatás

- önkéntes nyugdíjpénztári támogatás

- egészségpénztári, önsegélyező pénztári hozzájárulás

- ajándékutalvány.

Ma már kártyával bonyolítják le a forgalom mintegy 80 százalékát a cafeteriában részesülő dolgozók. Ez egyebek mellett azzal az előnnyel is jár, hogy a plasztiknak nincs másodlagos piaca, nem szokták a nadrágzsebben kimosni, ha pedig elvész, pótolható. Az újbóli versenyhelyzet a díjak csökkenését is hozta; közgazdaságilag ezért is logikátlan, hogy a kormány mind több ágazatot tesz egy- vagy kevés szereplőssé. Míg az Erzsébet-utalvány esetében az elfogadóktól 3-6 százalék jutalékot kért a kibocsátó, de nem volt ritka a 8 százalék sem, ráadásul éves díjat is felszámolt az üzleteknek, addig az Edenred az elköltött összegekből legfeljebb 3 százalékot tart meg. Alacsonyabb a munkáltatók jutaléka is: az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt. fixen 2 százalékban határozta meg az ügyféljutalékot, amikor egyedül uralta a piacot, a versenytársak ennél jellemzően kisebb kulcsot szabnak meg.

Az Edenred lekörözte az állami Erzsébetet innovációban is. A cég kártyáival lehet például online ebédet rendelni, illetve közlekedési bérletet is vásárolni, ami papírutalvánnyal képtelenség. Miután tavaly a BKV-bérletet kivette a kormány az alacsonyabb adóval terhelt juttatások közül, a munkáltatók jelentős része úgy döntött, hogy nem ad bérletet cafeteriaelemként, annyira nagy az ezzel járó adminisztrációs költség. Ráadásul ha valaki a cége nevére számlát kér a BKK-pénztáraknál a bérletről, 9500 helyett 10 500 forintot kell fizetnie. Érthető tehát az ajándékkártyás megoldás népszerűsége. Az Edenred-kártyákat ma már sok áruházban online vásárlásnál is elfogadják, sőt tankolni és közműszámlát fizetni is lehet velük. Igaz, egyik-másik szolgáltató vonakodott elfogadni a nem állami hátterű cafeteriacég kártyáját. Balázs Krisztián szerint ugyanakkor óriási bővülési lehetőségek vannak a piacon: a jövő a mobilfizetésé, Franciaországban például elsők közt az ApplePay alkalmazáson keresztül is használhatják az étkezési utalványokat az Edenred ügyfelei.

Kérdés, mikor húzza át ezeket a számításokat egyetlen tollvonással a magyar kormány - figyelmeztetnek a szakértők. Mindenesetre az Erzsébetet lényegében hagyják háttérbe szorulni, az annak hasznából fedezett gyermeküdültetésre pedig gond nélkül adtak milliárdokat a központi költségvetésből a zánkai és a fonyódligeti táborral is megajándékozott Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány köreinek. Naivitás volna azonban azt gondolni, hogy egy több százmilliárdos piac átrendeződését ölbe tett kézzel nézik a kormányközeli üzletemberek - mondják a szakértők. Az legalábbis találgatásokra ad okot, hogy míg az Erzsébetet ,,lefokozták", a Szép-kártya-kibocsátók közé a 2016. eleji EU-ítélet óta nem engedtek be új, banki hátterű szereplőket. Hiába mondta ki az Európai Bíróság, hogy a szabályozás diszkriminatív, azt a 2016-os ítélet óta nem módosította a kormány. Igaz, nem is verik az asztalt más banki hátterű szereplők, hogy szeretnének beszállni a kártyakibocsátásba - ennek főként az lehet az oka, hogy a piacra lépéshez hatalmas beruházás, költséges technikai háttér szükséges. Nyolc év után amúgy is nehéz lenne letaszítani vezető pozíciójából az OTP-t: a nagybank Szép-kártyáját választó cégek dolgozói tavaly már 80 milliárd forintot költöttek el a plasztikjukkal.

Az idén még nagyobbat kaszálhatnak a Szép-kártya-kibocsátók, az OTP mellett az MKB és a K&H pénztárszolgáltató cégei. Egyrészt a készpénzes juttatás mellett egyedülállóan alacsony, 34,2 százalékos adókulcs miatt, másrészt a tíz hosszú hétvége is magasabb költéseket hozhat. A jelek pedig arra utalnak, hogy Mészáros Lőrinc az MKB-n keresztül a cafeteriapiacon is javíthatja a pozícióját. Az MKB és az Erzsébet Utalványforgalmazó már tavaly szándéknyilatkozatot írt alá az együttműködésről, ám a HVG információi szerint a választások előtt már nem fűzik szorosabbra a kapcsolatukat, csak az év második felében vagy jövőre. Ha azonban az Erzsébetet megszüntetik, vagyis beolvasztják a Szép-kártyába, s azzal - egy újabb ,,zsebet" kreálva rajta - később hideg élelmiszert is lehet majd vásárolni, az évi 200 milliárd forintnyi utalványforgalom haszna is Mészáros Lőrinc érdekeltségeit gazdagíthatja.
http://hvg.hu/gazdasag/201803__cafeteria__francia_visszateres__elbukott_milliardo k__ujraosztott_lapok


-------------------------------------------------------------------


Kiszorítani a konkurenciát (jó nagy adóval hogy ne érje meg neki ) Aztán közpénzből kifizetni a bűntetést (Elsőként, tavaly ősszel az Edenred kapott - perköltséggel és kamattal együtt - több mint 10 milliárd forint kártérítést. Ha az állam a többi pert is elveszíti, ami az első ítélet után nem kétséges, akkor további 25-30 milliárd forint közpénz folyhat el az étkezésijegy-piac államosítása miatt.) Ezután Mészáros cégét bevezetni a piacra ,és kitömni a zsebét !

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
KDNP, a politika szégyene
  2018-01-19 19:39:43, péntek
 
  KDNP, a politika szégyene

Lázár Gergő | Ma | 14:52

A KDNP az a törpepárt, mely ha nem lenne a Fidesz puszipajtása, még csak a parlament közelébe se kerülne. Támogatottságuk szinte mérhetetlen, támogatójuk alig akad. Ez azonban nem számít, mert így is 17 parlamenti hely birtokosaiként fontos döntésekbe szólhatnak bele. Vagyis szólhatnának bele, ha nem a Fidesz bábjaiként funkcionálnának. Pártjuk politikusai még a Fidesz szavazók körében is megosztott népszerűségnek örvendenek. A KDNP névsora olyan neveket tartalmaz mint Harrach Péter, vagy Semjén Zsolt, így a megosztottság talán érthető is.

A KDNP - Semjén Zsolt meghatározása szerint - a ,,katolikus egyház lándzsájának hegye". Ez talán pontosan meg is mutatja, mit képvisel a törpepárt, hisz tökéletesen képviselik azt az álszent, hazug, középkori, az agressziót is pártoló felfogást, melyet a hazai egyházak többsége ma már a magáénak tudhat. A Fidesszel kéz a kézben prédikálnak keresztényi szeretetről, miközben szétlopják az országot és az arcunkba hazudják, kormányzásuk alatt minden jobb lett.

A 168 óra kikérte a párt tavalyi évének költéseit és ez igen érdekes dolgokra világított rá. Ugyanis kezdésként több mint 1 millió forintot, pontosan 1 200 000 forintot költöttek lekvárra, csak a tavalyi évben. De megengedték azt is maguknak hogy 224 ezer forintért 1 azaz 1 db széket rendeljenek a párt egyik irodájába. Hisz van miből, nemde? Van persze, azoknak az adófizetőknek a pénzéből, akik a keményen ledolgozott napok után azt a közösbe befizetik. Egy pártnak bizonyosan hatalmas szüksége van a fent említettekre, ez nem is vitás.

Az idei év a választás éve, így valamivel le kell kenyerezni a választókat. Emlékeztetni kell őket, hogy ki az, aki olyan jól bánt velük, ki az, akire a voksaikat le kell adni. A KDNP így hát nem kevesebb mint 11 000 000 forintot költött ajándékokra. Voltak ebben Simicskó által személyesen kiosztott csoki mikulások, vagy épp Rétvári-féle krumpliosztás is. A lényeg természetesen a keresztényi szeretet, az emberség, az élet megbecsülése.

Na, de pontosan mi is történik itt? A KDNP közpénzen próbál meg szavazatokat vásárolni. Ugyanis a mi pénzünkből finanszírozták azokat a csokimikulásokat és azokat az ajándék kosarakat, melyeket a párt olyan nagylelkűen osztogatott, benne a helyi polgármester nevével és elérhetőségeivel. Minden egyes csokimikulásnak és minden egyes zsák krumplinak megvolt a maga funkciója.

A mindössze 17 képviselővel rendelkező, se nem keresztény se nem demokrata törpepárt csak a tavalyi évben közel 127 000 000 forint közpénzt költött el! Egy olyan párt, melynek támogatottsága nem is mérhető, mert olyan alacsony. Egy olyan párt, melynek tiszteletbeli elnöke a következőket nyilatkozza a Németh László plébános Fideszt támogató beszédére:

Adott tehát a választási hangulat, s előjött a menetrend szerinti vád: az egyház politizál. Németh László ugyanis elkövette azt a ,,bűnt", hogy kimondta: szerinte melyik jelöltet kellene támogatni.

A KDNP tiszteletbeli elnöke szerint tehát az nem bűn, sőt teljes mértékben megengedett, hogy egy pap, a katolikus egyház egyik templomában arra buzdítsa híveit, hogy a Fideszre voksoljanak, mert elmondása szerint sok pénzt köszönhet nekik a város.

Egy templomban politizálni igenis bűn. A több támogatás reményében, egy párt mellett kiállni és kampányolni ugyancsak bűn. Templomot egy másik ember lejáratására használni szintén bűn. A sor pedig a végtelenségig folytatható, ugyanis az egyház, vele pedig a Fidesz-KDNP bűnei megszámlálhatatlanok.

A KDNP sok mindent képvisel, de a kereszténység szó nemigen jut eszembe, ha a párt elmúlt éveinek parlamentbeli teljesítményére gondolok. Nincs egyetlen olyan épeszű törvénytervezet, törvényjavaslat, melyet ennek az álkeresztény, antidemokrata pártnak köszönhetnénk. Nem tettek semmi olyat a magyar emberekért, amiért köszönet járna. Sem olyat, ami erkölcsi alapot adhatna a párt eszetlen költekezésére.

Miközben több mint 100 000 000 forint közpénzt költöttek el egy év alatt, ezért a pénzért semmit nem tettek, tényleges közfeladatot nem láttak el. Az ugyanis, hogy a Fidesz szócsöveként funkcionálnak, édeskevés a boldogsághoz. Azt megteszi a Honfoglalás 2000 vagy épp a Realis Zöldek nevű szervezet, valószínűsíthetően teljesen ingyen. A KDNP egy vicc. Mint ahogy Harrach Péter, vagy épp Semjén Zsolt személye is vicc. Szégyenfoltjai ők egy olyan kornak, melyre még 20 év múlva is emlékezni fogunk. Azt csak remélni merem, hogy tanulni fogunk belőle, és soha többet nem adunk hatalmat olyanoknak, akik a mi meglopásunkból gazdagodnak meg.


https://kolozsvaros.com/2018/01/19/kdnp-a-politika-szegyene/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hihetetlen, de Orbán meghirdette a saját Willkommenskulturjá
  2018-01-19 18:07:49, péntek
 
  2018. 01. 19. 13:50

Hihetetlen, de Orbán meghirdette a saját Willkommenskulturját

Orbán Viktor a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában magyarázta el, hogy a magyar kormány nem fogad be senkit sem, kivéve amikor igen. Például, ha a migránsok szépen kérik.

Az elmúlt napokban látványosan összezavarodott a kormányzati kommunikáció azután, hogy Altusz Kristóf helyettes államtitkár egy máltai lapnak elkotyogta: a kormány 1300 migránst engedett be az országba.

Orbánék 2015 óta arra építették a politikájukat, hogy

a migrációt egy Magyarországot és a keresztény kultúrát letaroló inváziónak állítsák be.

Nógrádi György, Földi László és Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértők naponta mondták el tucatszor a kormányzati sajtónak, hogy lényegében már háború van, és a migránsok elárasztják egész Európát, a terrorveszély pedig mindennapossá válik.

A kormányzati propaganda kiirtotta kommunikációjából a menekültstátusz fogalmát, a genfi egyezményről pedig nemhogy nem hallottunk tőlük eddig, de azokat a szervezeteket, amelyek a menekültügyi egyezmények betartására hívták fel a figyelmet, ,,sorosbérencnek", Soros György ügynökeinek bélyegezték meg.

Mikor hallottuk eddig, hogy a kormány oltalmazottakról beszélt volna?

Egyszer sem.

Török Gábor politikai elemző Pintér Sándor belügyminiszter szerdai sajtótájékoztatója után meg is jegyezte a Facebook-oldalán, hogy kormánypárti politikus még nem mondta ki ennyiszer az elmúlt két évben a ,,menekült" szót.

Helyette azonban napestig ismételték, mantrázták a fülünkbe a migránsveszélyt, dehumanizálva, és már szinte kártékony rovarként állítva be minden egyes az országhatárhoz érkező embert.

Közpénzek milliárdjait költötte el a kormány azt hirdetve, hogy a migránsok nem vehetik el a magyar emberek munkáját. A menekültkvótákról egy költséges népszavazást rendeztek, amely végül érvénytelen lett, de a kormány ,,új többségről" beszélt, és Orbán Viktor a kis hátizsákjával elindult megállítani Brüsszelt a magyar emberek elutasításával:

nem kérünk migránsokat, nem kérünk kvótákat.

Most mégis ott tartunk, hogy a kormány pont annyi ,,oltalmazottat" engedett be az országba, mint amennyi menekülteljárási kérelmet kellett volna lefolytatnia a kvóta szerint. Vagyis nem automatikus betelépítésről lett volna szó, hanem arról, hogy Magyarország eldönthette volna, kiket tart valóban érdemesnek a menekültstátuszra.

Röviden: a kormány elutasította a kvótát, majd titokban saját maga teljesítette.

2015-ben még Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sem beszélt oltalmazottakról, és egész másképp gondolkodott a menekültügyi eljárásról. Hallani sem akart menekültkérelmek elbírálásáról, inkább arról beszélt, hogy nem Magyarország az első uniós ország, melyet a migránsok érintenek, így a Dublini Egyezmény értelmében a menekültügyi eljárást is abban az országban kell lefolytatni, ahol ezek az az Európai Unióba érkeztek.

,,Többségük Görögországban lépett az Európai Unió területére, oda kellene őket visszaküldeni"

- fogalmazott Szijjártó. Ennek az agendának a szolgálatában hergelte egész Magyarországot a kormányzati propaganda, hogy a félelemre és az emberek veszélyérzetére építsék fel Orbán Viktor népszerűségét, illetve hős, várvédő mítoszát. Aki nem illeszkedett a kormány hatalmi gépezetébe, aki kritikát mert megfogalmazni, aki ellentmondott bármiben is az orbáni szemfényvesztésnek, az megkapta a migránssimogató jelzőt. De mit mond most a kormányzati propaganda, hogy hirtelen el kell számolni a migránsok (vagy most már oltalmazottak) beengedésével?

,,Egy tízmilliós ország számára nem szabad, hogy gondot okozzon 1300 menekült végleges vagy időleges befogadása"

- szögezte le a legnagyobb természetességgel Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője az Echo TV stúdiójában, miközben elvtársai, Huth Gergely, Szentesi Zöldi László és Lovas István fapofával hallgatták. Ha ezt egy hónappal ezelőtt egy nem kormánypárti újságírótól hallották volna, akkor mindannyian rávetik magukat, és egymással versenyezve kiáltanak Sorost.

De elérkezett az a pillanat is, amikor Orbán Viktor elmondta a saját Willkommenskulturját. Magabiztosan, arcrándulás nélkül jelentette ki, a magyar kormány migrációs politikája változatlan, nem fogadnak be migránsokat. Ugyanakkor elismerte, hogy a magyar jogrendszer által befogadott nemzetközi menekültügyi egyezményeknek eleget tesznek, és oltalmat adnak azoknak, akik nemzetközi védelemre szorulnak. Ha pedig erre már nem lesz szükségük, vissza kell menniük oda, ahonnan jöttek.

Mit mondott Pintér Sándor szerdán?

Arról beszélt: a magyar állam segíti a befogadott migránsok mindennapi életét és külön szabály van arra, hogyan és milyen módon, mennyi készpénz adásával

támogatják az oltalmazottaknak a beilleszkedését.

Orbán azt is megpróbálta megmagyarázni: mi a különbség a migránsok és a valódi menekültek között, annak ellenére, hogy ezt a különbséget pont a kormány kommunikációja törölte ki a közbeszédből az elmúlt években. A miniszterelnök most mégis azt mondta:

az oltalmazott emberek abban különböznek az ,,országhatárt letaroló" illegális migránsoktól, hogy először ,,bekopogtatnak az ajtón" és közlik, hogy védelemre szorulnak.

Ennyire egyszerű. Jöhet mindenki, aki kopogtat és oltalomra szorul.

Ennyire egyszerű volt kezdetben Angel Merkel német kancellár menekültügyi politikája is, aki minden menekült, ha úgy tetszik oltalmazott számára nyitott kapukat hirdetett. Orbán Viktor kopogtatós menekültügyi politikája nem sokban tér el a német kancellár kezdeti Willkommenskulturjától.

Hogy ez az új megközelítés mennyiben különbözik attól a beszédtől, amelynek mantrázására milliárdokat költöttek el, és amiért másokat lehazaáruloztak, illetve ügynököztek, a közvélemény számára sem tűnik bonyolult talánynak.

Nagyon úgy tűnik, hogy az Orbán-kormány ásott egy mély árkot a magyar közbeszédnek, majd amikor belelökte, megcsúszott, és maga is beleesett, most pedig kétségbeesve próbál besározott arccal kimászni belőle.
https://alfahir.hu/2018/01/19/orban_viktor_migracio_migransok_willkommenskultur_o ltalmazottak_kormanypropaganda
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Példa: Így hazudik Önnek a Fidesz-KDNP, mielőtt elmegy és rá
  2018-01-19 18:04:20, péntek
 
  2018. 01. 19. 15:13

Példa: Így hazudik Önnek a Fidesz-KDNP, mielőtt elmegy és rá szavaz

A fideszes politikus kiáll a kamerák elé, hazudik egy ordasat, a saját sajtója aztán egész nap ettől zeng, a jószándékú ember pedig elmegy, és áprilisban ez alapján szavaz. Ezek után jogos lehet a kérdés, hogy milyen demokrácia az, aminek döntéseit színtiszta átverésekre alapozzák.

Hollik István, KDNP nevű minipárt képviselője pénteken tartott egy sajtótájékoztatót, amin azt mondta, rajtuk kívül mindenki betelepítené a migránsokat az országba. Mint fogalmazott,

,,nincs kivétel, minden ellenzéki párt elfogadná a kötelező kvótát".

Nos, baloldali pártok esetében akár lehetne is erről szó, de a Fidesz egyetlen kihívójára, a Jobbikra ezt fapofával kimondani azok után, hogy

a Jobbik találta ki az egész kerítést
a Jobbik bevándorlásellenes alaptörvény-módosítását 7x szavazta le a Fidesz
a Jobbik továbbra is követeli a profi határőrség visszaállítását
a Jobbik elítéli a Rogán Antal-féle letelepedési kötvényeket is, amivel gazdag migránsokat engedtek be az országba
a Jobbik éppen azon van kiakadva, hogy titokban betelepítések zajlottak,

- nos, az minimum a közéleti tevékenység, a felelős politizálás arconhányása.

Merthogy miközben több tízmilliárd adóforintot költöttek mondjuk a kórházak felújítása és felszerelése helyett a migránsellenes reklámokra, egy elszólásból kiderült, hogy 2015 óta 2300 migránst telepítettek be Magyarországra, azaz közel kétszer annyit, amennyiről a kvóták egyáltalán szóltak.

Most pedig az a Fidesz-KDNP, ami lebukott azzal, hogy végig hazudta a migrációs politikáját, és messze nem annyira bevándorlásellenes mint a Jobbik, nos az a brigád ahelyett, hogy beismerné az átverést, még mindig tovább hülyíti a népet azzal, hogy

rajtuk kívül mindenki bevándorláspárti, és engedne a kvótáknak.

Amikor majd este a közmédiában és a Habony-művek részét képző pártsajtóban ezeket a mondatokat lejátsszák a híradóban, és aminek borítékolhatóan tömegek fognak bedőlni, akkor újra és újra megéri majd elfilozofálni azon, hogy mit jelent egy legitim választás valójában, ha így készítik elő.

https://alfahir.hu/2018/01/19/betepelitesi_kvota_migransok_bevandorlas_hollik_ist van_kdnp_hazugsag_jobbik
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ez már régen nem demokrácia
  2018-01-18 21:13:52, csütörtök
 
  Ez már régen nem demokrácia

Tamás Róbert | Ma | 19:58

Szép estét! Valami zavar lehet az időben, meghajlott, vagy nem tudom, de abnormálisan gyakran rám kerül a sor a jóéjt-puszi megírásával. Ha lesz időm, kiderítem, hogy is van ez.

A török parlament csütörtökön újabb három hónappal, hatodszor is meghosszabbította a 2016. július 15-i puccskísérlet után bevezetett rendkívüli állapotot az országban - jelentette az NTV török hírtelevízió.

Az intézkedés helyi idő szerint péntekre virradóra, 1 órakor lép életbe.
A miniszterelnöki hivatal javaslatát egy nappal az után fogadták el, hogy a nemzetbiztonsági tanács és a minisztertanács is a meghosszabbítás mellett foglalt állást. Mindkét testület élén Recep Tayyip Erdogan államfő elnököl. (MTI)

Ezt most nem azért tettem ide, mert minket momentán érint a dolog. Csak azért, hogy kezdjünk el barátkozni a gondolattal, mert mi is élvezhetünk még hasonló fincsiséget, ha úgy alakul. Majd a Fidesz felszólítja a kormányt és olyankor bizony mit tehetne egy demokratikusan működő kormány? Enged a kérésnek. Így megy ez az illiberális országokban.

Mi még csak itt tartunk:

Februárban dönthet az Országgyűlés az illegális bevándorlás elleni újabb, az ország biztonságának növelése érdekében szükséges törvénycsomagról - közölte Lázár János csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter kifejtette: a kormány fontosnak tartja, hogy az illegális migráció szervezésében, támogatásában részt vevő, külföldi forrásokban részesülő szervezetek átláthatóbban működjenek. Ezért kezdeményezi az regisztrációs kötelezettségüket - önkéntes alapon, de ha nem teljesítik, megbírságolhatók lennének -, a külföldi támogatásaik után 25 százalékos illeték fizetését - amelynek összegét a határvédelemre költenék -, valamint a kitiltással lényegében azonos következményekkel járó idegenrendészeti távoltartás alkalmazásának lehetőségét. Utóbbival kapcsolatban megjegyezte: “ha példát kellene mondanom, akkor a Helsinki-bizottság munkatársai ebbe a körbe kerülhetnek". A társadalmi vita körülbelül három hétig tart majd a tervezetről - közölte.
Lázár János azt is mondta: mivel a törvény csak a jövőre nézve lépne hatályba, ezért kiváló alkalom lehet arra, hogy Soros György abbahagyja Közép-Európában az illegális migráció támogatását. Ha Soros György a jövőben nem finanszírozza a törvénytelen bevándorlást, akkor a jogszabály nem fog vonatkozni rá és a szervezeteire - tette hozzá.
Soros György kitilthatóságával kapcsolatban úgy fogalmazott: senki nem akarja Soros Györgyöt kitiltani Magyarországról. De a törvényeket mindenkinek be kell tartania Magyarországon, így aki a jövőre nézve nyíltan támogatja, szervezi a bevándorlást, annak vállalnia kell a jogszabályi következményeket - tette hozzá.
Kérdésre hozzáfűzte: cél az is, hogy Magyarországon kizárják, hogy tagállami uniós forrásokat különböző civil szervezetek használhassanak fel a migráció menedzselésére.

Lefordítom, jó? Egy lépésre vagyunk Erdogantól. A Fidesz Soros Györgyöt maga előtt tolva akarja kinyírni a számára kellemetlen, vagy veszélyes szervezeteket és civileket. Tessék mondani, ki a franc fogja azt eldönteni, hogy melyik szervezet támogatja a migrációt? Igen, csak a Fidesz. Aztán bizonyítsa be valaki, hogy ez nem igaz. Ahogy nem is igaz, hiszen gyakorlatilag embercsempészettel vádolja a kormány Sorost is, a Helsinki Bizottságot is és ezt bármikor, bárkivel megtehetik.

A tagállami uniós forrásokat nem is értem egyébként. Ha a Soros Alapítványok tartanak fenn egy civil szervezetet, azt nem uniós forrásból teszik. Ha az Unió tartja fenn, akkor meg az nem Soros szervezet.

Elhiszem, hogy a csekély értelmű hívek most tapsikolnak örömükben, hogy már megint a Viktor volt a faszagyerek, de ők éppen úgy meg fogják szívni, mint mindenki más. Ez már régen nem demokrácia. Diktatúra, bármennyire is fanyalognak ettől a szótól a cizellált lelkűek. És egyre szarabb lesz a helyzet. Mi pedig tátott szájjal nézzük. Már ameddig nézzük. Ennek rohadtul nem lehet már jó vége és nem is lesz.

https://kolozsvaros.com/rovidek/ez-mar-regen-nem-demokracia/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Most már elkerülhetetlen Orbán fekete napja: az Országgyűlés
  2018-01-18 20:48:17, csütörtök
 
  "Boldog karácsonyt kívánok"

Mennyi emberen lehetett volna segíteni az eltapsolt milliárdokból. Ha lesz elszámoltatás, akkor teljes vagyonelkobzást, és börtönt kell kapniuk. Mert, ha nem kapnak nehéz vasat, akkor odébb állnak és vígan élvezik az életet a kimenekített pénzből. És nem csak Orbánnak, de az őt kiszolgálóknak, őt elvtelenül támogatóknak. Ha rajtam múlna, akkor az önkormányzati képviselőktől, az állami vállalatok vezetőin keresztül mindenkit, aki irányító pozícióban volt sittre vágnék. Mert csak az lehetett vezető, aki a fideszt és orbánt szolgálta...


--------------------------------------------------------------------------------- ------------------------------


2018. 01. 18. 17:06


Most már elkerülhetetlen Orbán fekete napja: az Országgyűlésben kell elszámolnia titkos migránsaival

Összegyűjtötte a Jobbik a rendkívüli parlamenti üléshez szükséges mennyiségű aláírásokat - áll a párt csütörtöki közleményében.

A párt kormány az Orbán Viktor államtitkárhelyettese által a napokban elkottyantott valóság, a titokban befogadott 2300 menekült kapcsán kezdeményezte az Országgyűlés összehívását.

Altusz Kristóf egy héttel ezelőtt ismerte be egy máltai lapnak, hogy a kormány 1300 bevándorlót befogadott, csak azt az Orbán-kormány megpróbálta eltitkolni a magyar lakosság előtt. Azóta kiderült, hogy az elmúlt három évben összesen 2300-an érkeztek.

Ugyanebben az időben a kormány " több tízmilliárd forintot szórt el migrációs nemzeti konzultációkra, népszavazásra, kampányokra, miközben folyamatosan zajlottak a betelepítések." - mutat rá a Jobbik.

A hazugságon kapott kormány szembesítését célzó rendkívüli ülés kezdeményezését szocialista és LMP-s képviselők is támogatták, így most már csak a Fideszen múlik, biztosítja-e majd a határozatképességet.


https://alfahir.hu/2018/01/18/orban_viktor_migransok_fidesz_rendkivuli_ules_orsza ggyules_jobbik
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
SZENT ŐRÜLET, aVAGY TIED LESZ EGY LÁDA FOS
  2018-01-18 20:46:29, csütörtök
 
  2018. január 17., szerda

SZENT ŐRÜLET, AVAGY TIED LESZ EGY LÁDA FOS

Hívő még csak akadna, igehirdető már kevésbé, akik jelenleg az igét hirdetik, azok vagy bűnözők, vagy elmebetegek, vagy mindkettő egyszerre - tisztelet a kevés számú kivételnek.
Mondják, hasonló a hasonlónak örül, Orbán esetében is így van ez.
Szívesen lát környezetében elmekórtani kihívásokkal küzdő, személyiségzavaros alakokat, akikről aztán később kiderül, hogy politikusok, vagy a politika szolgálói.
Ezért is szorgalmaznám már évek óta a politikusok elmekórtani vizsgálatát még pozíciójuk betöltését megelőzően, de hiába, hiszen azoknak kellene erről törvényt alkotniuk, akik maguk igen könnyen kihullhatnának a rostán.
Hangsúlyoznám, ezek az emberek nem hülyék, sőt, a maguk módján okosak is, mindössze az a baj, hogy nem rendelkeznek gátlásokkal, empátiával, erkölccsel, ennek következtében magas posztjukon társadalmilag hihetetlen károkat tudnak okozni.

Hozzájuk képest egy Kerényi Imre üdítő jelenség, akár röhögni is lehetne rajta, ha nem a mi adóforintjaikat költené a ruhájára varrható csengettyűkre, csörgőkre.
Véleményem szerint ha egy pszichiáter megvizsgálná, azonnal hozatna egy raklap bogyót és szívlapáttal hajigálná a torkába, mondván, ameddig nyeli, addig se beszél.
Legutóbbi attrakciója a vörösberényi Gizella tábor ötlete, melyet a kormányfő egy nappal azután, hogy kipattant a nagyeszű nyaller fejéből, oldalba is is támogatott mindjárt félmilliárd forinttal, már csak, hogy legyen hol táborozni a potentátok trónörököseinek.
No, nem egy csórók számára felállított úttörőtáborról van szó, hanem egy Gizella-táborról, mely színvonalasan neveli az uralkodó elit és hű janicsárjainak gyermekeit, mindössze negyedmillió forintért fejenként és turnusonként.
Gizella egyébként Szent István felesége volt Bajor Izabella néven, mellesleg Civakodó Henrik lánya. Gondolom, ez utóbbi tette alkalmassá arra, hogy Civakodó Viktor országában nevelőtábort nevezzenek el róla, melyben a miniszterek és államtitkárok gyermekei megtanulhatják, hogy hogyan kell a libacombot elegánsan tartani, miközben lerágják róla a húst.
Remek előgyakorlat ez ahhoz, hogy mikoron majd a hatalom közelébe jutnak, már felkészültek legyenek a nép húsának lerágására is.

Hogy Kerényi beteg, az rendben is van, anyukája dohányozhatott és ihatott a terhesség nehéz hónapjai alatt, merthogy egy ilyen figurával nehéz lehetne várandósnak lenni, ki a fene várna egy elmeháborodottat?
De hát ilyen a sors, neki ezt dobta a gép, és határtalan szerencséjére - rokonszenvi okokból - Nagyurunk felkarolta és betemette pénzzel, ezért aztán minden marha ötletét meg tudja valósítani.
Ha egy műszaki embert karolt volna fel hasonlóképpen, az már kifejlesztette volna az örökmozgót.
Sokat megéltem már, de most első ízben olvashatom, hogy egy olyan intézményben, mely nem egyházi fenntartású a résztvevőket nyilatkoztatják vallási hovatartozásukról, gondolom, hogy az izr. bejegyzés megduplázza a bekerülési esélyeket.
Mai hír, hogy Juhász politikus narancssárgára festette az Állami Számvevőszék épületét, gigászi kárt okozva - állítólag van maradék festék, esetleg Kerényit is be lehetne festeni narancssárgára.
Még az sem baj, ha vízbázisú az a festék és le lehet mosni, mint az ÁSZ épületét is, igaz, a mosakodás olcsóbb és hatékonyabb, mint a Számvevőszék narancssárgájának eltakarítása...
Erre van pénz, meg a Nemzeti Könyvtár sorozatra is, benne Bayer Zsolt remekművével, háromszázmillió forintért.
Hülyének is megéri, hiszen a sorozat első tucat könyvében Tormay Cecile műve is szerepel.
De kár, hogy a két szerző nem találkozhatott életében - meglehet, tán össze is házasodtak volna...

Még néhány év, és úgy fognak beszélni a Gizella-táborról, mint Oxfordról, benne lesz az önéletrajzokban, mint hangsúlyozottan keresztény intézmény, mely a táj római és Árpád kori hagyományait ápolja, mely utóbbiról gyakorlatilag nem tudunk semmit, míg előbbihez semmi közünk nincs, mivel mikor itt voltak a rómaiak, mi még nyereg alatt puhítottuk a lóhúst, vagy Etel közét.
Hogy ki a tábor fenntartója, arról nem esik szó, de nem is ez a lényeg.
A társadalmi tanulságot a tananyagban szereplő vers foglalja össze plasztikusan a gyermekeknek:
"Bíró, pandúr, lakatos
Tied lesz egy láda fos!"
A gyermekek számára kiosztott felszerelésben lesz egy római tunika is.
Talán meg lehetne reszkírozni egyet Kerényi számára is, hogy aztán tunikán lehessen billenteni.
Vizes, szappanos lábbal.

De hogy a keresztény egyházak ezzel a figurával közösséget vállalnak, ez is érdekes.
Lehet, nekik nem egy láda fos jut?


http://www.pupublogja.hu/2018/01/szent-orulet-avagy-tied-lesz-egy-lada.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/21 oldal   Bejegyzések száma: 200 
2017.12 2018. Január 2018.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 200 db bejegyzés
e év: 200 db bejegyzés
Összes: 62620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 8333
  • e Hét: 22409
  • e Hónap: 217283
  • e Év: 217283
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.