Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
Isten bölcsessége
  2018-01-01 21:28:42, hétfő
 
  "Ne lepődjünk meg, ha váratlan, fájdalmas és szomorú eseményeket kell elszenvednünk. S hogy mit jelentenek az ilyen események? Csupán csak azt, hogy Isten az Ő bölcsességében csinálni akar belőlünk valamit, amit még nem értünk el, s ennek megfelelően bánik velünk. Lehet, hogy türelemben, derűben, alázatban vagy szelídségben akar megerősíteni, amikor különösen nehéz körülményeket ad ezen erények gyakorlására. Lehet, hogy úgy látja: önmegtagadásból, magabízásunk elhagyásából kell újabb leckéket vennünk. Az is lehet, hogy az önelégültséget, a valóságtól való elrugaszkodást, vagy a gőg valamely rejtett formáját akarja megtörni bennünk. De lehet, hogy egyszerűen csak közelebb akar vonni magához, tudatosítani akarja bennünk a vele való közösséget, mert - mint azt szentjei valamennyien tudják - a hívő öröme, az Atyával és a Fiúval való közösség édessége gyakorta éppen akkor a legnagyobb, legelevenebb, amikor legsúlyosabb a kereszt. De az is megtörténhet, hogy a megpróbáltatások által Isten olyan szolgálatra kíván fölkészíteni, ami álmunkban sem jutna az eszünkbe."

- J. I. Packer -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Isten bölcsessége
  2018-01-01 21:25:00, hétfő
 
  "Mire törekszik Isten? Mi a szándéka? Mit akar elérni? Amikor embert alkotott, azt kívánta, hogy az ember szeresse, tisztelje és dicsőítse Őt, e bámulatosan gazdag és csodálatosan elrendezett világ Teremtőjét, a világgal Isten akarata szerint éljen, s ily módon élvezze mind a világot, mind pedig Istenét. S bár az ember elbukott, Isten nem adta föl eredeti szándékát: még mindig azt akarja, hogy az emberek nagy serege eljusson odáig, hogy szeresse és tisztelje Őt. Végső célja: elvezetni őket a tökéletes Istennek tetszés és a tökéletes istentisztelet állapotába, ahol Isten lesz számukra minden mindenben, s ahol ők és Isten egymás szeretetének állandó tudatában örvendeznek - az emberek Isten üdvözítő szeretetében, mely öröktől fogva az övék, Isten pedig az emberek viszontszeretetében, melyet a kegyelem vált ki belőlük az evangélium által.
Ez lesz Isten 'dicsősége' - de az emberek 'dicsősége' is, értve ezalatt e súlyos szó egész tartalmát. Ám ez a dicsőség csak a következő világban fog beteljesedni, az egész teremtett mindenség átváltozásával. Isten azonban addig is kitartóan ez irányban munkálkodik. Közvetlen célja az, hogy az egyes emberekkel személy szerint a hit, a remény és a szeretet kapcsolatát teremtse meg, őket önmaga felé vonja, megszabadítsa a bűntől, s életükben nyilvánvalóvá tegye kegyelmének hatalmát; hogy népét megóvja a gonosz hatalmától; s hogy az emberek üdvösségére az egész világon elterjessze evangéliumát. E cél megvalósulásának minden szakaszában az Úr Jézus Krisztus áll a középpontban, mert Isten Őt állította elénk mint Szabadítót a bűntől, akiben bíznunk kell, s mint az egyház Urát, akinek engedelmességgel tartozunk."

- J. I. Packer -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Isten bölcsessége
  2018-01-01 21:21:18, hétfő
 
  "Félreértvén, mit is jelent, amikor a Biblia azt mondja: Isten szeretet, azt hisszük, Isten mindenkinek gondtalan, kellemes életet szán, függetlenül az ember erkölcsi vagy szellemi állapotától; ennek folytán minden fájdalmas, zavaró körülményből (betegség, baleset, munkahelyünk vagy szeretteink elveszítése) arra következtetünk, hogy Isten bölcsessége vagy ereje - vagy mindkettő - kudarcot vallott, vagy Isten nem is létezik. Ám ha így gondolkodunk, teljesen félreértjük Isten szándékait. Isten bölcsessége sohasem akarhatta és nem is akarja azt, hogy egy bukott világ boldog legyen, s az ember jól érezze magát az istentelenségben. Sőt: a keresztyéneknek sem ígért gondtalan életet - inkább az ellenkezőjét! Istennek egészen más céljai vannak az ember életével, mint egyszerűen az, hogy mindenki számára kellemessé tegye."

- J. I. Packer -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Isten bölcsessége
  2018-01-01 21:19:33, hétfő
 
  "Isten bölcsességét mindaddig nem ismerhetjük föl, amíg nem ismerjük Isten célját."

- J. I. Packer -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Keresztlányom Bibliája
  2018-01-01 20:00:16, hétfő
 
  Keresztlányom Bibliája

Kicsiny vagy, gyenge és erőtlen,
amikor bölcsőd mellé leteszem
kis Ildikóm, a Könyvet:
kenyerét üdvösségnek és örömnek,
legnagyobb kincsemet.
És a szívemben kívánság remeg:
Növekedj, mint a friss vetés tavasszal,
mint szép virág, ki bús szemet vigasztal,
szökkenj, vidulj föl életed nyárára.
De ha majd ráhajolsz a Bibliára
kérve: "Ó, Istenem, beszélj velem!"
- maradj előtte, amilyen ma vagy:
mindig ilyen kicsiny, erőtelen!

Túrmezei Erzsébet
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Imaközösség
  2018-01-01 14:08:03, hétfő
 
  "Néhány lakótársammal együtt imaközösséget alakítottunk. Az imaórákat a mi szobánkban tartjuk, és csodálatos időket töltünk együtt. Ezek a dicsőség első gyümölcsei. Ünnepnek érzek minden alkalmat. Ha egy-egy olyan kérdés vetődik fel, amit Isten elé kell vinnünk, letérdelünk, és elmondjuk neki. Azt hiszem, az egyetemi évekből ezek az élmények fognak megmaradni bennem, míg az egész filozófia kiszivárog majd emlékezésem hátsó kapuján. Isten még mindig ott ül a trónon, mi még mindig a trón körül vagyunk, s csupán egy térdelésnyi távolság van közöttünk.
Utolsó osztályzataimat ezen a héten kaptam meg, és ahogyan sejtettem, rosszabbak, mint múlt félévben. Nem mentegetem magam, elismerem, hogy a tanulást kicsit elhanyagoltam a bibliaolvasás miatt. Ebben a tárgyban szeretném az isteni minősítést elnyerni, hogy Ő jelentse ki: 'elfogadom'."

- Jim Elliot
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Isten vezetése
  2018-01-01 13:48:00, hétfő
 
  "Nem, apám, itt nem juthatok hozzá Darby könyveihez, de még ha meg is tudnám szerezni, nem lenne időm elolvasni. Tulajdonképpen ez az oka elégedetlenségemnek is az itteni képzéssel kapcsolatban. Amikor elmém képes lenne könnyedén felfogni mindent, olyan dolgokkal kell foglalkoznom, mint Descartes racionális ismeretelmélete vagy Laplace ködös hipotézise, holott engem sokkal jobban érdekelnének Isten dolgai. Akárhogy is van, Atyám tudja, mi jó nekem, és bízom benne, hogy Ő küldött ide. Feladatom most az, hogy csendben dolgozzam, amíg a felhőoszlop odébb nem mozdul és tovább nem vezet, terveit úgyis végrehajtja az általa alkalmasnak ítélt időben."

- Jim Elliot
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Birkózás
  2018-01-01 13:30:05, hétfő
 
  "Ebből az 'istentelen' dologból - ahogy nagyi (egy wheatoni idős barátnő) a birkózást nevezi - számomra szombaton jelentkezett az első rossz. A fül belső karimája megdagadt, vagy ahogy hétköznapi nyelven mondják: eltört a fülem. Ezt birkózók között nem tartják komoly bajnak. Nagyi rettenetesen megbotránkozik azon, hogy evangéliumi énekeket énekelve indulok el egy-egy mérkőzésre. Amikor utána elmondtam neki, hogy a mérkőzések előtt imádkozni szoktunk, majdnem megingott hitében."

- Jim Elliot
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Nagyon jó érzés...
  2018-01-01 12:43:16, hétfő
 
  "Nagyon jó érzés, ha az ember tanulás közben nem hízik el, és nem gyengül. Azt hiszem, egész testi fejlődésünkre, beleértve a gondolkozást is, jó hatással van, ha fizikailag megedződünk. Az ember is tud örülni az erejének..."

- Jim Elliot
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Isten vezetése
  2018-01-01 12:28:54, hétfő
 
  "Utóbbi időben nagyon sokat imádkoztam a középiskolásokért, mert egyre jobban megértem, milyen vezetésre lett volna szükségem az örömnek és levertségnek azokban a meggondolatlan és gyönyörű napjaiban, amikor minden probléma óriásinak tűnt, és minden kis részletnek olyan nagy volt a jelentősége. Azt hiszem, a 'problémás fiatalok' sem jelentenének olyan nagy problémát, ha csupán néhány évnyire visszatekintenénk saját fiatalságunkra, arra a korra, amikor leginkább egy-egy betört üvegablak miatt rettegtünk, és a legfőbb örömöt egy almacsata jelentette. Csak egy év türelmes, imádkozó pásztorolás, és az eltévedt báránykák legtöbbje behúzott farokkal - igen, így! - vissza fog térni a nyájhoz. Időbe telik, míg a féktelenségből tisztelet lesz, és nagyon sokszor kell elismételni az igazságot, hogy a fiatalok lelkesedését maradandó jónak csatornáiba vezesse.. Vigyázzunk, hogy a jó cselekvése ne váljék teherré. Éppen akkor van szükség a legnagyobb türelemre, "miután cselekedtétek az Isten akaratát'."

- Jim Elliot
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
2017.12 2018. Január 2018.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 562 db bejegyzés
e év: 6903 db bejegyzés
Összes: 35879 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 600
  • e Hét: 1495
  • e Hónap: 13370
  • e Év: 201172
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.