Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Mennyi imádság szállt innét feléd!
  2018-01-22 16:52:10, hétfő
 
  Mennyi imádság szállt innét feléd!


Örök Urunk, ha itt, e kedves házban
imatermet szentelünk neked,
messzi éveket, évtizedeket
ölel át bennünk az emlékezet.

Mennyi imádság szállt innét feléd
örömben, nehéz próbák idején,
munkás napokban, súlyos betegágyon!
S újult az erő, éledt a remény!

Gyermekkezek, fáradt, dolgos kezek,
erőtlen kezek kulcsolódtak össze,
hogy feleleted könnyeket töröljön,
hogy a magvetést áldásod öntözze!

S olyan jó most nekünk, nyomukba lépni,
híven őrizni ezt az örökséget,
amikor a mi új imatermünkben
könyörgünk hozzád és dicsérünk téged.

S tudjuk, míg figyelünk áldó igédre,
együtt imádkozunk, énekelünk,
beteg és távoli testvérek
imádsága is itt van most velünk!

Add, hogy legyen ebben a kedves házban
rég itt imádkozók emléke drága,
s erősítse a ma imádkozókat
tegnapok meghallgatott imádsága!

Túrmezei Erzsébet
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
A házassághoz vezető út
  2018-01-22 14:44:39, hétfő
 
  A házassághoz vezető út


... Arra bátorítok mindenkit, hogy bízzon Istenben, aki a legjobbat akarja adni nekünk. Az Úr segíteni fog. Megígérte, hogy vezet. Tudja, mire van szükségünk. Kérjük Tőle, mutassa meg nekünk, hogy egyáltalán a házasságot kell-e választanunk, és ha igen, mikor és kivel.
És ne próbáljuk egyedül megtalálni a választ! Kérjünk tanácsot elöljáróinktól, akik bölcsek, és tudják, hogyan imádkozzanak és hogyan hallgassanak. Vegyük komolyan a tanácsukat! Ha esetleg javasolnak egy társat, vegyük nagyon komolyan, amit mondanak. Szüleim mind a hatunknak hívő házastársért imádkoztak, és meg is nevezték Isten előtt azokat, akikkel négyen házasságot kötöttünk.
Olvassuk el az 1Móz 24-et, és gondoljuk végig azokat az elveket, amelyeket Ábrahám szolgája követett! Imádkozzunk magunkban! Figyeljünk csendben!
Mielőtt elkezdünk udvarolni, fektessünk le világos alapelveket arról, milyen messzire megyünk el. Az egyetlen biztos határ nagyon radikális, de beválik: el a kezekkel és ne kerüljön le rólad a ruha. Ha úgy gondoljuk, hogy máshol tűzhetjük ki a határt, ne felejtsük el, hogy bármilyen kis dolog mindig nagyobbhoz vezet. Az érintés elvihet az ölelésig, az ölelés a csókig, a csók viszont játékhoz vezethet, ami eljuthat a megvalósuláshoz. Isten tervezte el így ezt az egészet, de az ,,egész" tervezésekor a házasságra és a gyerekekre gondolt.
Megbízunk annyira magunkban, hogy abba tudjuk hagyni, ha egyszer elkezdtük? A Biblia arra figyelmeztet, hogy meneküljünk az ifjúkori kívánságok elől. Ne játsszunk velük!
Amikor Isten elvezet a házassághoz, megmutatja, mikor és kivel kössük meg, ilyenkor tudatosan el kell határoznunk, hogy szeretni fogjuk társunkat, és nem félünk. Isten akarata mindig kockázattal jár, és mindig ára van, de kegyelmével mellettünk áll, segít, és minden szükséges bölcsességet megad. Biztosak lehetünk benne, hogy az ellenség meg fog támadni minden tudatos döntést, amellyel elhatározzuk, hogy engedelmeskedünk. Ne törődjünk vele! Ebben nincs semmi új. Legyünk férfiak és tartsunk ki!

Elisabeth Elliot
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
A tyúk és a disznó
  2018-01-22 14:14:24, hétfő
 
  A tyúk és a disznó


A tyúk és a disznó együtt sétált az utcán egy nap, és megláttak néhány szegény gyereket, akiken látszott, hogy napok óta nem ettek semmit.
A tyúk megszánta őket, és azt mondta a disznónak:
-Van egy ötletem! Mi lenne, ha adnánk ezeknek a gyermekeknek reggelire finom sonkás tojást?
A disznó elgondolkodott a tyúk javaslatán, majd azt mondta:
-Nos, ez neked nem jelentene nagy áldozatot, de tőlem teljes odaszánást kíván!

Alkalmazás: Amikor Jézus eljött, hogy kimentsen minket a bűnből, tudta, hogy ez az életébe fog kerülni. Mégis felment a keresztre, hogy nekünk örök életet szerezzen. Az ő odaszánása teljes volt.
Akárcsak a történetbeli disznó esetében, a mi Jézus iránti elkötelezettségünknek is többnek kell lennie, mint egy kis áldozat az időnkből, energiánkból és pénzünkből. Oda kell szánnunk egész életünket - mindazt, amik vagyunk. Amikor Krisztushoz jövünk, késznek kell lennünk ugyanazt a teljes elkötelezettséget vállalni, amit Jézus mutatott be. Jézus azt mondta: ,,Ha valaki én utánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye fel a keresztjét, és kövessen engem" (Mt 16,24).

Wayne Rice
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
"Minden emberért!"
  2018-01-22 11:35:21, hétfő
 
  "Minden emberért!"
1Tim. 2,1


Táguló körök.
Egyéni ügyek, problémák,
bánatok, örömök,
betegségek, tervek...
aztán az enyéim, a kis család...
a közeliek és a rám bízottak...
Mindnyájukról beszélhetek veled.

És a nagy család: a gyülekezet:
A sok közeli és távoli testvér?
Magyar hazánk, népünk,
a többi nemzet, a béke?
És a bajban lévők, betegek
az éhezők, az üldözöttek,
a foglyok, árvák, elhagyottak?
Uram, hogyan vigyem eléd
millióknak, milliárdoknak
minden ügyét-baját?
Hiszen parancsod
kikerülhetetlen, örök:
"Minden emberért!"
Tágulnak a körök!
Minden emberért
könyörögni hozzád Lelked segítsen,
mindnyájunk Atyja,
szereteteddel minden embert
Krisztusban átölelő,
szívekre váró, irgalmas Isten!

Túrmezei Erzsébet
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
"Egy Lídia nevű..."
  2018-01-22 10:45:55, hétfő
 
  ,,Egy Lídia nevű, Thiatíra városbeli bíborárus asszony aki félte az Istent, hallgatott ránk. Ennek az Úr megnyitotta a szívét, hogy figyeljen arra, amit Pál mondott." (ApCsel 16,14)


Az istenfélelem, a vallásosság még nem elég az üdvösséghez. Meg kell nyílni a szívnek az Úr Jézus Krisztus befogadására. Enélkül hiábavaló minden vallásos buzgóság. Lídia esete is ezt mutatja. Ő pogány volt, sohasem hallott Jézusról, hiszen olyan helyen lakott, ahol még senki sem hirdette az evangéliumot, de félte az Istent, úgynevezett istenfélő pogány volt, aki szeretett volna Isten választott népéhez tartozni. Nagy volt benne a vágyakozás.
Lídia esete bizonyítja, hogy Isten gondoskodik róla, hogy egyetlenegy igazán őutána szomjazó se maradjon szomjan; gondoskodik, hogy valamilyen módon eljusson hozzá az evangélium. Lídiához úgy jutott el, hogy át kellett mennie Ázsiából Macedoniába, hozzád talán e könyv lapjain keresztül. Isten számontartja az őt félőket, az őutána komolyan vágyakozókat, s az történik, hogy tulajdonképpen nem mi keressük őt, hanem ő keres és talál meg bennünket. Igéje és Szentlelke által keresi, gyűjti az övéit minden népből és nemzetből.
Olvasd az igét, és hallgasd az igehirdetést imádkozva, hogy a Szentlélek nyisson ajtót a te szívedben is a jó pásztornak.

ZÁRT PALACK * Evangelizációs szórólapon láttam egy képet, amely Isten szeretetét hatalmas vízesésként ábrázolta, alatta egy bedugaszolt, szív alakú palack. A dugón ez állt: ,,ÉN". Ahhoz, hogy a palack megtelhessen a drága vízzel, el kell távolítani az útjában álló dugót. Hiába hallgatod az igét, az Isten szeretetéről szóló evangéliumot, ha a szíved zárva marad előtte.

*Az Úr egynek is utánamegy - ApCsel 16,1-19

Szikszai Béni
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Ellenfény
  2018-01-22 10:06:07, hétfő
 
  Ellenfény

A lombokon a napfény átsugárzik.
Elnézem a levélkék glóriáit,
ahogy az ősz köríti, s fényben látom
- ellenfényben - közelgő elmúlásom.

Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Életrajz
  2018-01-22 09:34:47, hétfő
 
  "Sosem vagyok annyira elfoglalt, hogy a barátaimról elfeledkezzem."

- John Wesley -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Isten szeretet
  2018-01-22 07:54:17, hétfő
 
  Isten szeretet

,,Az Isten szeretet." 1János 4,16

Isten szeretet. Igaz és nagyszerű szavak ezek, mégis oly gyakran visszaélnek vele, mintha azt jelentené: ó, ne vedd a bűnt olyan tragikusan, Isten sem veszi azt olyan rossz néven. Ő szeretet. Anzelmus régi szavai azonban igazak maradnak: fogalmad sincs arról, milyen súlyos a bűn. Isten nem nézi el a bűnt. Ő ugyanis nemcsak a legirgalmasabb, hanem a legigazságosabb is. Olyan komolyan veszi a bűnt, hogy maradéktalanul megbünteti. De Isten egyháza vallhatja: ,,Nem abban van a szeretet, hogy mi szerettük az Istent, hanem hogy ő szeretett minket, és elküldte az ő Fiát engesztelő áldozatul a mi bűneinkért" (10. v.). Mi is elmondhatjuk ezt? Két dolog szükséges ehhez az életünkben: bűnünk és büntetésre méltó voltunk megvallása, és Krisztusban való hitünk megvallása. Nincs igazi hitvallás őszinte bűnvallás nélkül, ezért a mélységekben kell kezdenünk. Csak így tapasztalhatjuk meg Isten szeretetét. Krisztus nélkül Ő a bűnös számára megemésztő tűz, Krisztusban viszont kinyilvánítja szeretetét. A Krisztusban való hit által ez a szeretet bizalmat ad az ítélet napjához (17. v.). Imádkozzunk, hogy ez a szeretet kitöltessék a szívünkbe a Szentlélek által (Róm 5,5). Ez reménységet, tudást, türelmet ad, okot szolgáltat arra, hogy magasztaljuk: ,,Mi szeressük őt, mert ő előbb szeretett minket" (19. v.).

L. H. Oosten
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2017.12 2018. Január 2018.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 562 db bejegyzés
e év: 6903 db bejegyzés
Összes: 35918 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1990
  • e Hét: 15564
  • e Hónap: 27439
  • e Év: 215241
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.