Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Isten
  2018-01-24 12:54:14, szerda
 
  "Isten nagyobb és magasabb rendű a világnál. Teljhatalommal bír a világ fölött, miközben annak nincs hatalma rajta."

- R. C. Sproul
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Mi az...?
  2018-01-24 12:50:06, szerda
 
  "Mi az, ami fel-fellobban előttem s megrázza, de nem sebzi szívemet? Rémület fojtogat s tűz emészt nyomában; rémület, hogy mennyire különbözöm tőle, lángadozás, amennyiben hasonlítok hozzá."

- Szent Ágoston
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
"De amikor..."
  2018-01-24 09:57:08, szerda
 
  ,,De amikor egyesek megkeményítették magukat, és nem hittek, sőt gyalázták az Úr útját a sokaság előtt, otthagyta őket, és a tanítványokat is elkülönítette tőlük, és mindennap egy bizonyos Tirannosz iskolájában tanított." (ApCsel 19,9)

Az igehirdetést hosszú időn át könnyelműen és engedetlen szívvel hallgatni a szív megkeményedésével jár. A megkeményedett és meg nem tért szív pedig magára vonja Isten haragját: a hallott és olvasott ige egyszersmind vádol majd, ha meg nem térsz. A Jézus Krisztusról szóló beszéd előbb-utóbb meghasonlást támaszt. Ő a kőszikla, akihez menekülhetünk, de a botránkozás köve is, akibe sokan beleütköznek. A hitetlenség a kereszt evangéliumával szemben mutatkozik meg legelőször. Első tünete a hitetlenségnek, hogy unni kezded már, hogy egyesek mindig Jézus Krisztusról, megtérésről beszélnek. Új vallást látsz benne. Elzárkózol előle, megkeményíted a szíved. A hitetlenség további jele az, hogy szembefordulsz Isten gyermekeivel: hamisan rágalmazod őket, majd az Úrnak az útjáról is gonoszul szólsz mások előtt, másokat is meg akarsz akadályozni abban, hogy higgyenek az evangéliumnak. A hitetlen ember ugyanis azzal próbálja megnyugtatni magát, hogy tévelygésnek, hazugságnak, bolondságnak állítja azt, amit nem akar hinni, aminek tudatosan nem akar engedelmeskedni.
Vizsgáld meg magad, testvérem, nem ismered-e fel magad valamelyik állapotban. Régóta szól hozzád az ige szóban és írásban. Elhitted-e már, hogy Jézus a Krisztus, elfogadtad-e már Megváltódnak? Vigyázz, veszedelem környékez, Isten megvonja tőled igéje hallgatásának a lehetőségét. Az evangéliumot prédikálják majd, de nem a te számodra, mert ahol elzárkóznak az evangélium elől, onnan az Úr elvonja az övéit, s más kapukat nyit az igének.

*Meghasonlás az ige nyomán - ApCsel 19

Szikszai Béni
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
A saját hit keresésének útján
  2018-01-24 09:39:39, szerda
 
  A saját hit keresésének útján

John Burton lelkész úrnak,
1735. október 10.


Tisztelt Uram!

Georgiába való kiutazásomnak a valódi oka az a reménység, hogy megmentsem saját lelkem. Remélem, sikerül megismernem az evangélium igazi értelmét azáltal, hogy azt a pogányoknak prédikálom. Nekik nincsenek magyarázataik, amik a szöveget átértelmeznék, sem üres filozófiájuk, ami elrontaná azt. Nincs gazdagságra hajló, világi, irigy, nagyravágyó igemagyarázójuk, aki az evangélium kényelmetlen igazságát lecsökkentené, és a földi felfogást a hittel, és Krisztus Lelkét a világ lelkével összebékítené. Ezek az emberek nem érdekből cselekszenek, és ezért az evangéliumot a maga egyszerű egyértelműségében tudják befogadni. Olyanok ők, mint a kisgyermekek: alázatosak, tanulni vágyók, nyitottak, és teljes szívvel készek arra, hogy Isten akaratát cselekedjék. Ezért képesek lesznek felismerni, hogy minden, amit prédikálok, Istentől van. Remélem, megtanulják a tiszta hitet, ami egykor a szenteknek adatott, és az Isteni elrendelések igazi jelentését és értelmét, amit földi gondolkodású ember meg nem érthet.

John Wesley
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Soha el nem némuló hívás
  2018-01-24 09:26:07, szerda
 
  Soha el nem némuló hívás


,,Kövess engem!" - hangzott először
csaknem kétezer éve már.
A Genezáret kék hullámait
beragyogta fénylőn a napsugár,
és odahagyva hálót, otthont, múltat,
az első tanítványok elindultak.

Azóta századok tűntek tova,
de ez a hívó, szent, jézusi szó
nem némult el soha!
S várhattak rájuk próbák, szenvedések,
mindig voltak, akik nyomába léptek,
hogy elveszetteket keressenek,
halálból új életre mentsenek,
békét hirdessenek, szeressenek!

Áldott az a felejthetetlen óra,
amikor ez a hívás felém hangzott,
s elindulhattam a Mester nyomában
a boldog, szolgálatba hívó szóra!

+++

Élőn, győzelmesen, feltámadottan
Jézus ma is itt áll előttetek.
Hív, hogy tanítványai legyetek,
s szívetek boldog, új életről zengjen!
Ma felétek hangzik a ,,Kövess engem!"
Hogy szemetek csodát csodára lásson!

Legyen áldás minden elinduláson!

Túrmezei Erzsébet
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
"Jelen!"
  2018-01-24 08:56:36, szerda
 
  "Jelen!"

Jöhet halál, kísértés, bármi,
várhatnak úttalan utak,
de láttam életemben járni
és cselekedni az URAT!
S ha egyszer névsorolvasás lesz
honában - mert megérkezem,
tetőtől talpig rongyosan bár -,
vígan kiáltom majd: "Jelen!"

Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Isten mindenható
  2018-01-24 08:52:12, szerda
 
  Isten mindenható

,,Avagy nincsen-é a fazekasnak hatalma az agyagon?" Róma 9,21

A fazekas példája világos: az agyagból olyan edényeket készít, amilyeneket akar: díszeset vagy dísztelent. Ugyanígy Isten is azt tehet teremtményével, amit akar. Az egyik emberrel irgalmasságot gyakorol, a másikra haragját árasztja. Az egyik bűnösön könyörül, a másikat meghagyja bűnében és elítéli. Ezt igazságtalannak találod. Miért van az egyiknek jó dolga, a másiknak pedig nincs, miközben mindannyian egyformák vagyunk természet szerint? Erre a mindenhatóságra hárítasz mindent, mert ha nem vagy kiválasztott, akkor semmi sem segít? De hadd mondjak valamit: ha természet szerint mint bűnösök mind egyformák vagyunk, akkor Isten nem cselekszik igazságtalanságot, ha meghagy bennünket az ítélet alatt. Hallgass inkább. A kegyelem csodája, hogy irgalmat gyakorol velünk Isten. Hogy a bűnösök üdvözülnek, az ellen nem zúgolódhatunk, de ha úgy érzed, hogy nem vagy kiválasztott, egyáltalán ne is akarj saját erődből üdvözülni, mint ahogy a kiválasztottak sem maguktól akarják azt. Nincs, aki keresse az Istent (Róm 3,11). Ne Istent hibáztasd tehát. Mindenhatóságának titka, hogy üdvözít olyan bűnösöket, akik nem akarják azt. Te is közéjük tartozol? Azt megtudhatod, mihelyt Krisztusban vagy. Az evangélium ezt hirdeti: aki hisz Őbenne, annak örök élete van. Ez is része az Ő mindenható jótetszésének.

L. H. Oosten
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2017.12 2018. Január 2018.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 562 db bejegyzés
e év: 6903 db bejegyzés
Összes: 35815 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 972
  • e Hét: 3874
  • e Hónap: 65543
  • e Év: 184635
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.