Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Matolcsy: A kormány nem tartozik semmivel a volt magánnyugdí
  2018-01-06 11:22:15, szombat
 
 
2018. január. 04. 09:50 2018. január. 04. 09:55 Gazdaság


Matolcsy: A kormány nem tartozik semmivel a volt magánnyugdíjpénztári tagoknak

szerző:
hvg.hu


Ugyan az MNB elszámolásaiban megjelent egy 2826 milliárd forintos tétel, amellyel az állam a nyugdíjpénztári átlépések miatt tartozik, Matolcsy György most elmagyarázta, hogy valójában miért nincs tartozás.

Az NGM után a jegybank is megerősítette: semmire nem számíthatnak már a volt magánnyugdíjpénztári tagok az államtól. Miután az MNB egy jelentésében többen is kiszúrtak egy 2826 milliárd forintos tételt, amely a nyugdíjpénztári átlépések miatti tartozásokból ered, az NGM pedig azt mondta, hogy nincs tartozás, az MSZP-s Tóth Bertalan megkérte Matolcsy Györgyöt, hogy tisztázza a helyzetet.

Matolcsy azt válaszolta: mindez csak statisztika, valahol el kell ugyanis számolni az államháztartási adatokban a pénzeket, amelyek a magánnyugdíjpénztári tagok átlépésekor kerültek az államhoz.

Tartalmi szempontból, jogi, számviteli és költségvetési értelemben nincs jelentősége ennek az összegnek

- írta a jegybankelnök. Azokra, akik kiléptek a magánnyugdíjpénztárból, pontosan ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint akik sosem voltak tagok. Mint írta, ,,az előleg kivezetése a statisztikákból az elszámolási szabályok szerint a jövőben a kapcsolódó nyugdíjfizetésekkel arányosan történik", vagyis legalább egy halvány ígéret van arra, hogy amikor az érintettek nyugdíjba mennek, kaphatnak több nyugdíjat. Csakhogy mivel nincsenek egyéni számlák, a kormány pedig már elköltötte a pénzt, senki nem tudja, hogy ez hogyan válhat valóra.


http://hvg.hu/gazdasag/20180104_Matolcsy_a_kormany_nem_tartozik_semmivel_a_volt_m agannyugdijpenztari_tagoknak?honnan=Nemzeti_Hirhalo

--------------------------------------------------------------------------------- ------------------


Hogy rohadnátok meg Vargával együtt, aki megígérte az államiban is az egyéni számlát! Mocskos tolvaj társaság vagytok a politika
és a vallás maszkja mögött. Kisszerű, kisstílű szarháziak, akik a lopáson kívül soha nem értettetek semmihez!


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Eljárás indult a Nemzeti Konzultáció miatt A becsület csorbí
  2018-01-06 11:01:06, szombat
 
  Eljárás indult a Nemzeti Konzultáció miatt


A becsület csorbítására alkalmas hamis hang- vagy képfelvétel nyilvánosságra hozatalának bűntette miatt nyomozás indult - hivatalosan ismeretlen tettes ellen - a Lehet más a Politika társelnöke, Hadházy Ákos ügyében. A politikus ellen azért kezdődött eljárás, mert a nemzeti konzultációs ívek megtekintése után vitatta, hogy több mint 1,7 millió darabot küldtek azokból vissza a magyarok - írja a Magyar Nemzet.


Szabó Dániel, 2018. január 6. szombat, 10:20





A Központi Nyomozó Főügyészség február 13-ig tartó határidővel nyomoz, mert a kormány még decemberben ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a nemzeti konzultáció hitelességét rontó megnyilvánulások, illetve becsület csorbítására alkalmas hamis felvételek készítése és nyilvánosságra hozatala miatt. Az ügy kiváltója, hogy Hadházy Ákos és Szél Bernadett, az LMP két vezető politikusa személyesen ment el megnézni azt a három helyszínt, ahol a kormány által kiküldött íveket gyűjtik.
Orbán Brüsszelbe indult, de előtte üzent egyet

Hadházy még novemberben állította azt, hogy kilencvenkilenc százalékig biztos benne, hogy "kamu" a kormány által akkor bemondott szám, és nem éri el az 1,7 milliót a visszaküldött ívek száma. Ezt a helyszínen látott üres dobozokra, tárolókra alapozva mondta, ő maga 900 ezerre becsülte a tényleges számot. Azért nem tudott ennél pontosabbat mondani, mert állítása szerint a helyszíneken semmilyen nyilvántartást nem vezettek a mennyiségről.

Miután a kormány valótlannak nevezte a kijelentéseit, a betekintést követően Hadházy egy olyan hangfelvételt is nyilvánosságra hozott, amelyből az derült ki: a helyszínen jelen lévő egyik ügyintéző szerint november 13-ig legfeljebb 400 ezer ív érkezett be. Pedig a konzultációt szervező Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára november 14-én már egymillió ívről beszélt - írja a Magyar Nemzet.

Az LMP-s politikust ezután is hazugnak nevezte a kormány. A részvételi adatokat pedig azzal próbálták alátámasztani, hogy nyilvánosságra hozták a Budapesti Közjegyzői Kamara elnöke által december 7-én hitelesített ténytanúsító jegyzőkönyvet, mely szerint december 6-ig összesen 2 171 500 konzultációs válaszküldemény érkezett, valamint 178 491 internetes kitöltés történt - utóbbit azért kritizálták sokan, mert akárhányszor, személyi adatok hitelesítése nélkül is ki lehetett tölteni.

Most Hadházy a lapnak azt mondta, hogy örülne, ha a nyomozás miatt felfüggesztenék a mentelmi jogát, mert egy esetleges tárgyaláson így "be lehetne kérni azokat a postai nyilvántartásokat, amelyeket számtalan kérelme ellenére nem hajlandók kiadni."


https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/eljaras_indult_a_nemzeti_konzultacio_miatt.65 4336.html

----------------------------------------------------------------------------


HAJRÁ ÁKOS!!!


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kutyának sem: senkit nem érdekel a diósgyőri stadion üzemelt
  2018-01-06 10:53:10, szombat
 
  2018. 01. 05. 15:07

Kutyának sem: senkit nem érdekel a diósgyőri stadion üzemeltetése

Senki nem jelentkezett a Diósgyőri Labdarúgó Stadion és kapcsolódó létesítményei üzemeltetése, gondnoksági, takarítási és egyéb kapcsolódó szolgáltatások nyújtása, valamint az ingatlanok hasznosítása címmel kiírt tenderre.

A Közbeszerzési Hatóság oldalán megjelent hirdetmény szerint a stadion 60 hónapnyi hasznosítására, üzemeltetésére kiírt pályázatra egyetlen gazdasági szereplő sem nyújtott be ajánlatot.

Vagyis kísértetiesen hasonló a helyzet Miskolcon is, mint például Szombathelyen



https://alfahir.hu/2018/01/05/diosgyori_vtk_miskolc_stadion_stadionepites_uzemelt etes

--------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------




Miert? Van foci a stadionokban? Nincs! Akkor meg mit lehet ott uzemeltetni?

Hogy mit lehet egy stadionban üzemeltetni? De Hülye kérdés,hàt GLADIÀTOR JÀTÉKOKAT! Példàul Fidesz szavazó-Fideszes képviselő ellen,egy szàl gatyàban ,rövid karddal"glàdio"
Életre, Halàlra,mert a "Nép az Isten adta nép"" végre mulatni akar! Ingyen Sör az asztàn legyen àm doszta,mert különben annyi az "ÜZEMELTETÖNEK"
ÉRCSÜK Kubatv Elvtàrs?! A vendéglistàtok màn csak talàn megvan.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az osztrák kancellár nem kíván a V4-ekkel szövetségre lépni
  2018-01-06 10:48:19, szombat
 
  2018. 01. 05. 18:10
MTI

Az osztrák kancellár nem kíván a V4-ekkel szövetségre lépni

Ausztria újdonsült kancellárja, Sebastian Kurz pénteken visszautasította azokat a sugalmazásokat, melyek szerint kormánya szövetkezni fog a visegrádi négyekkel - Magyarországgal, Csehországgal, Szlovákiával és Lengyelországgal - a migráció kérdésében és más ügyekben.

Kurz a konzervatív Osztrák Néppárt (ÖVP) és az attól jobbra elhelyezkedő, EU-szkeptikus Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) szövetségével december közepén létrejött kormány élén áll. A két párt határozottan bevándorlásellenes, és ez olyan spekulációkhoz vezetett, melyek szerint Ausztria inkább a V4-ekhez közeledne, semmint nyugat-európai EU-tag szövetségeseihez.

A 31 éves kancellár pénteken óva intett a túlzott következtetésektől.

"Vannak intézkedések és kezdeményezések, amelyeket örömmel fogadnak a nyugat-európai országokban, másokat pedig talán a visegrádi országok üdvözölnek, és vannak olyanok, amelyekben az Európai Unió mind a 27 tagállamával egyetértünk"

- mondta a Seggaubergben tartott kormányülés utáni sajtótájékoztatón.

Kurz tervei szerint a következő hetekben Párizsba és Berlinbe látogat. Sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy várakozása szerint tárgyalása Angela Merkel német kancellárral szívélyes lesz, és hangsúlyozta, hogy Németország Ausztria legnagyobb szomszédja és legfontosabb gazdasági partnere.

Emmanuel Macron francia elnököt illetően úgy fogalmazott: "egyértelműen mindenkinek jó az EU-ban, hogy Franciaországnak olyan elnöke van, aki változásokat akar" az integrációban.

Az osztrák kancellár szavai szerint olyan Európai Unióra van szükség, amely erős a nagy kérdésekben, így a határok biztonságában, de számos politikai döntést a tagállamokra és régiókra hagy. 2018 második felében Ausztria lesz az EU soros elnöke.


https://alfahir.hu/2018/01/05/ausztria_sebastian_kurz_v4_eu_kulpolitika
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mi lesz velünk, ha elfogynak a migránsok? Jelentős csökken
  2018-01-06 10:39:55, szombat
 
 
Mi lesz velünk, ha elfogynak a migránsok? Jelentős csökkenést mértek


2018. január 05., 17:35
Privátbankár.hu, MTI



Jelentősen, 60 százalékkal csökkent az EU-ba érkező illegális bevándorlók száma 2017-ben.

Körülbelül 60 százalékkal csökkent az Európai Unióba érkező illegális bevándorlók száma 2017-ben az előző évhez képest, tavaly összesen 204 ezer embert regisztráltak a hatóságok az olasz és a görög szigeteken, illetve Spanyolországban - derült ki az uniós part- és határvédelmi ügynökség (Frontex) pénteken közzétett jelentéséből.

A szervezet rámutatott, hogy a számok már a második egymást követő évben csökkennek, s Görögország után tavaly Olaszországon is enyhült a nyomás, Spanyolországba ugyanakkor rekordszámú migráns érkezett.
Hirdetés

Az előzetes adatok szerint az EU-ba a négy fő migrációs útvonalon keresztül 204 300 bevándorló érkezett 2017-ben, közülük 119 ezren Olaszországban értek partot.

A Frontex migrációs térképéről kiderül: a Magyarország felé irányuló nyugat-balkáni útvonalon 2017 első 11 hónapjában 10 983 illegális bevándorló érkezett, a legtöbben pakisztáni (3942), afganisztáni (3097) és iraki (873) állampolgárok. Az elmúlt években így alakult az illegális határátlépések száma az útvonalon:


http://privatbankar.hu/data/cikk/31/53/55/cikk_315355/0105frontex.jpg




http://privatbankar.hu/makro/mi-lesz-velunk-ha-elfogynak-a-migransok-jelentos-cso kkenest-mertek-315355

--------------------------------------------------------------------------------- --------------




Gondolom az illetékesek már dolgoznak az "Új ellenség" című projekten...
A fityiszesek egymást fogják el mint határsértőt és ki kisérik egymást a kírítés tuloldalára ! hurrá!!!!



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az istennő alkonya – a Merkel-korszak szétesése
  2018-01-06 10:36:36, szombat
 
  Az istennő alkonya - a Merkel-korszak szétesése

Káncz Csaba, 2017. november 21., 12:34
Privátbankár.hu



Merkelnek már nincsen meg a szükséges politikai ereje és tekintélye, hogy egy kormányt megalakítson. Az EU központi dinamikájáért felelős francia-német tengely újra leállt és Macron most stabilabb képet mutat a hazavágott Merkelhez képest. Eközben a németeknek valahogyan menedzselni kellene Berlin feszült diplomáciai viszonyát Moszkvával, Ankarával, Varsóval és Budapesttel.


Sokkolta Európát, hogy két hónappal a német általános választások után megbuktak a koalíciós tárgyalások. Főként a migrációs kvóták kérdésében nem tudtak megegyezni a CDU/CSU és a Zöldek, így nem tudták tartani a saját maguk számára szabott vasárnapi határidőt, bár az asztalt végül a piacpárti FDP borította. Jelenleg a megismételt választás tűnik a legvalószínűbb megoldásnak, amelyet két hónap múlva tarthatnak meg. Ennek a forgatókönyvnek az esélyét növeli az is, hogy a szociáldemokrata SPD elnöksége tegnap délután egyhangúlag úgy döntött, hogy nem hajlandó még egyszer nagykoalícióra lépni Merkellel, inkább jöjjenek az újabb választások.

Már csak moderátori szerepkörben


A két hónapos tárgyalások bukása óriási csapás Merkel számára. Mindenki számára világossá vált ugyanis, hogy már nincsen meg a szükséges politikai ereje és tekintélye, hogy egy kormányt megalakítson. Már az elmúlt hetek tárgyalásai során is inkább egy moderátor szerepkörét töltötte be, nem pedig egy olyan erőcentrumét, amely formálni képes a folyamatokat.

Bár Berlinben az elmúlt hetekben a pártok közötti szakpolitikai viták vitték a prímet, ez pillanatok alatt átcsaphat Merkel legitimitásának és integratív erejének megkérdőjelezésébe. 'Mutter' Merkel az első alkalommal mondott látványos csődöt abbéli törekvésében, hogy csendes diplomáciával és politikai pragmatizmussal egy konszenzusos hatalmi centrumot hozzon létre maga körül. A német politikai centrum megrendülése természetesen Európa számára is felettébb nyugtalanító hír.

Béna Berlin - béna EU

Az elkövetkező hónapokban ugyanis Berlin garantáltan lebénult állapotban lesz politikailag. Újra belobbanhat az euró periféria válsága: Athénban a segélycsomaggal, Rómában pedig a jövő tavaszi általános választások kimenetelével kapcsolatban újulhat ki a befektetők aggodalma. A Macron-vezette Párizs is egy időre búcsút inthet a szorosabb EU integrációs és euró-védelmi terveinek.

Az EU központi dinamikájáért felelős francia-német tengely újra leállt és Macron most stabilabb képet mutat a hazavágott Merkelhez képest. Minden bizonnyal a német Jens Weidmann is elfeledkezhet álmairól, hogy az Európai Központi Bank következő elnöke lesz, és sokkal valószínűbbé vált, hogy a relatíve megerősödött franciák nyomják be a saját jelöltjüket (Trichet II.).

Londonnak is kellemetlen



London számára is felettébb kellemetlen hír Berlin politikai lebénulása. Merkel nem akarta eddig a Brexit-tárgyalásokon teljesen sarokba szorítani a brit konzervatív kormányt, de a mostani bizonytalanságban nem mutathat gyengeséget London irányába.

Eközben a németeknek valahogyan menedzselni kellene Berlin feszült diplomáciai viszonyát Moszkvával, Ankarával, Varsóval és Budapesttel. A Trump-elnökséggel is valahogyan építgetni kellene a megrendült kapcsolatokat. Bizony, egy cselekvés-képtelenné vált német kormányzat senkinek sem igazán érdeke Európában.

Káncz Csaba jegyzete.






http://privatbankar.hu/makro/az-istenno-alkonya-a-merkel-korszak-szetesese-314258

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2017.12 2018. Január 2018.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 310 db bejegyzés
e év: 1581 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 817
  • e Hét: 6549
  • e Hónap: 17660
  • e Év: 171156
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.