Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/4 oldal   Bejegyzések száma: 35 
Visszamegyek a mamámhoz
  2010-03-28 06:32:22, vasárnap
 
  Láng Miklós: Visszamegyek a mamámhoz

Láng Miklós vagyok - 89 éves. Közgazdász, ny. szerkesztő. Diák korom óra ,,publikálok". Több mint 700 jegyzett közleményem jelent meg eddig a sajtóban (nem számítva a rádiós szerepléseimet). Jelen könyvemet megelőzően 12 kiadvány szerzője vagyok. Ezek között szerepel biográfia (Vidovszky Béla festőművészről), történelmi kisregény (Hadifogság asszonyostól), vers, kisregények és novellák.
A most megjelent könyvem címe: Visszamegyek a mamámhoz 63 rövid elbeszélést, cikket tartalmaz. Témái változatosak: meggondolatlan ifjak tragédiája, csalafinta befejezéssel; egy gyermektelen házasság különös felbomlása; a távolság nem akadálya a szerelemnek; egy nagyszerű család; ifjú házasok összeszokása; emlékezés egy kiváló színművészre. Szó van az 50-es évekről, 1956-ról is, egy balul sikerült tengerparti üdülésről (ami egyben a Balaton dicsérete is); házassági hűségről; aranylakodalmi meglepetésről és sok minden egyébről.
E könyvem magánkiadását két ok magyarázza: egyrészt összegyűjtve meg kívántam őrizni a közölt írásaimat, másrészt célszerűnek tartom reprezentációs célra amikor virág, ital, bonbon helyett ezt nyújtom át vendéglátómnak, adódó alkalmakkor.
A Könyvműhellyel kitűnően sikerült vipon (e-mail-en) áthidalni a távolságot és tartani a kapcsolatot. Mind a gyors megjelentetéssel, mind a gondos kivitellel meg vagyok elégedve.
Hasonló tervekkel foglalkozó írótársaimnak azonban felhívom a figyelmét arra, hogy gondosan előkészített, alaposan átnézett és kijavított kéziratot küldjenek a kiadónak, mert, bizony, magam erre nem fordítottam kellő gondot, és ez több (könnyen elkerülhető) vipo (villámposta) váltást tett szükségessé.

A Visszamegyek az mamámhoz című könyv megrendelhető az E-könyvesboltban:
www.konyvmuhely.hu/ekonyvesbolt
 
 
0 komment , kategória:  Könyvajánló  
A feledés enciklopédiája
  2010-03-25 07:56:17, csütörtök
 
 

Amikor egy számomra ismeretlen szerzőtől kezembe kerül egy értékes könyv, keresem a többi művét is, párhuzamosan pedig a szerző életrajzi adatait.

Ungvári Tamás munkássága nem ismeretlen, A feledés enciklopédiája című kötete pedig a könyvben szereplők iránti kíváncsiságomat keltette fel...

Ungvári Tamásról tudtam, hogy kétlábon járó lexikon; zseniális memóriája élő interjúban is elkápráztatott, s most A feledés enciklopédiája olvasásakor felrémlett alakja. (Hány évvel ezelőtt találkoztam vele? Tíz, tizenöt? Nyugalmat árasztó hangjára, szerteágazó gondolatait kifejező pontos és tömör mondataira, vibráló személyiségére emlékszem.)

Értékes könyvet írt és örülök, hogy megosztotta velünk anekdotáit, fabulisztikus emlékeit. A 20. század szellemi kiválóságainak (Fogarasi Béla, Lukács György, Füst Milán, Benedek István, Karinthy család) vagy kevésbé kiváló, de mindenképpen történelemformáló politikusoknak állít emléket nekem, neked, az utókornak. Ungvári az elmés humoros - ironikus, és a tragikus száraz - elbeszélő hangot váltogatja a történetek kimenetelének megfelelően, mindezt annyi adattal kiegészítve, hogy még kedvem legyen keresgélni az interneten.

Ha a szerző céljai között esetleg ez is szerepelt , akkor célt ért: tettem a felejtés ellen, olvasgatom ami a lexikonokból, történelemkönyvekből kimaradt, nézegetem az interneten fellelhető régi filmeket, esszéket, jegyzeteket.

Az ,,oly korban" él(t), s most (is) élő szerző felé pedig egy képzeletbeli interjú kérdései fogalmazódnak bennem. Talán újabb fabula, újabb anekdota vagy éppen pontos és tömör ,,útravaló" kerekedne belőle. Az utókornak.

Remous

Forrás: www.moksha.hu







 
 
0 komment , kategória:  Könyvajánló  
Monika Feth: Az eperszedő
  2010-03-09 13:50:12, kedd
 
 

Az a fajta klasszikus krimi, amelyben nem az elkövető személye a kérdés.

Az a fajta bűntény, amilyenről szinte naponta lehet olvasni az újságokban. De mégis mindenki reméli, hogy ilyesmi tőle csak nagyon, nagyon messze történhet meg.

A sikeres krimiszerzőnő, Imke Thalheim is ezt reméli kisvárosi-vidéki nyugalmában, ám ezúttal mégsem kezelheti puszta újsághírként az eseményeket, hiszen a legutóbbi áldozat a lánya legjobb barátnője. Ráadásul az alig húszéves Jette saját szakállára kezd nyomozni, hogy megtalálja Caro gyilkosát, egy sorozatgyilkost, az olvasó pedig közben egy bomlott elme gondolataiba is beleláthat.

Egyszerű eszközökkel, de nagyon jól megírt regény egy német szerzőtől, aki hazájában már hatalmas sikert aratott ezzel a könyvvel.

Vidra

Forrás: www.moksha.hu
 
 
0 komment , kategória:  Könyvajánló  
Egy tini lány naplója
  2010-03-06 06:20:32, szombat
 
  Szilas Ildikó: Egy tini lány naplója

Ugye veled is előfordult már, hogy egyik nap ,,Szupernőnek" képzelted magadat - okosnak, szépnek, hódítónak - másnap viszont elkeseredve bámultad saját képedet a tükörben, s úgy érezted, már az is borzasztó, hogy egyáltalán ki kell lépned az utcára? Az ember ilyenkor fölteszi magának a nagy kérdést: ,,Milyen is vagyok én valójában?" - vagy ami még fontosabb: ,,Mit gondolnak rólam mások?"


Így kezdődik Bodzás Kamilla, egy tizenöt éves kislány naplója, akinek felnőtté válása küszöbén többféle problémával is szembe kell néznie. Ezek közül a legfájdalmasabb, hogy szülei pár éve elváltak, s nehezen viseli édesapja hiányát. Kortársaihoz hasonlóan iskolába jár, buzgón ápolja baráti kapcsolatait, és küzd egyes rosszindulatú osztálytársnők intrikáival. S hogy a helyzet még bonyolultabb legyen, ráadásul ekkor ismeri meg élete nagy szerelmét, Milánt. A ,,Nagy Ő" édesanyja új barátjának a fia, Kamillának viszont erről sokáig sejtelme sincsen. Rengeteg félreértés, bonyodalom, megpróbáltatás jellemzi kapcsolatukat, melyet a három legjobb barátnő tanácsai, az ő életükből vett események, kalandok, szerelmek is gazdagítanak. A könyv nem csupán tinédzserekről szól. Kisgyerektől nagyszülőig minden korosztály képviselteti magát benne, s választ keres arra, hogyan élhetünk egymás közelében, egymást segítve úgy, hogy közben mindenkinek meghagyjuk egyéni belső szabadságát.

Idén tavasszal jelent meg a ,,Tücsök Tódor kalandjai" című folytatásos mesém a Szent Gellért Kiadó gondozásában. Az ,,Egy tini lány naplója" c. könyvem a Könyvműhely segítségével készült, akiknek készséges együttműködését, értékes tanácsait ezúton is szeretném megköszönni. A csapat igazi profikból áll, akik a legkisebb részletre is odafigyelnek, a könyv legyártásától kezdve egészen a terjesztésig. A Könyvműhely levelezési rovatát olvasva hasonló kérdésekre bukkantam, mint amiket én is föltettem magamnak és a hozzáértőknek. Azt üzenem mindenkinek, aki könyvírásra adja a fejét, hogy ne hátráljon meg az első nehézségek láttán! Mint minden sikerért, egy saját könyvért is meg kell harcolni, és sok olyan dolgot meg kell tanulnunk közben, ami kezdetben újdonságot jelent számunkra. Evvel együtt meggyőződésem, hogy ha gondolataink csak néhány emberhez eljutnak, s egy kis segítséget, pár önfeledt órát szereznek mások számára, akkor nem dolgoztunk hiába!

A könyv megrendelhető az E-könyvesboltban:
www.konyvmuhely.hu/ekonyvesbolt
 
 
0 komment , kategória:  Könyvajánló  
Fuchs Izabella: Alázat
  2010-02-27 08:20:43, szombat
 
 

Nekem ünnep, s Neked? Oly korban születtem, amikor ünnepnek számít egy-egy könyv olvasása. Génjeimben hordozom, így lételemem az egyetemes szeretet. Ezért tartanak csodabogárnak - vállalom! Szerintem a művészeknek és az amatőr művészeket is ide sorolom, kutya kötelessége erre feltenni az életét. Egyetemes szeretetről beszélek. Arról, hogy nyitottak legyünk. Látni engedjük a lehetetlent. Megtanítani az embereket a szeretet gyönyörére. A szeretet átadásának szépségére, ami maga a csoda. Életszeretet. Nyitott szem kell hozzá, nyitott fül.


Szerintem minden leírt sornak VAN mondanivalója, értelme. Nem kell mindig megváltani a világot. Úgy tűnhet, amiről írsz, írnak napjainkban személyes és önző probléma, de ha valaki odafigyel, bizony magára ismerhet, vele is megtörténhetett ugyanaz. Nem megváltoztatni kell az embereket, hanem megérteni, együtt élni velük és problémájukkal. A hétköznapi történetek is fontosak. Odafigyelés, beleérzés.

Ez hiányzik ma az emberekből. Csak rohan a megélhetésért, pénzért, mindig valami másért. A ma nemzedékének lételeme a rohanás. Talán meg lehet állni, ebből a rohanásból. Meg lehet látni a pillanatot. Ezek a gondolatok jártak a fejemben, amikor készítettem első kötetemet. A tervezés öröme. Elhatároztam, szeretném elérni, tudtam, meg tudom tenni és megteszem! Rajtam állt! A Könyvműhely és két barát, alkotótárs segített. Az Internetnek köszönhetően, a távolság karnyújtásnyira kerül. Az egyik barátom, Kanadában él, a másik az ország tőlem elég messze lévő gyönyörű vidékén, a Rétságban. Együtt szerkesztettük, állítottuk össze verseim, írásaim csokrát, húsz év alkotásaiból. Ez volt a munka öröme.

Izgatottan vártam, ha nyomtatásban látom, vajon ugyanazt érzem-e, majd amit más új könyvek lapozgatásánál. Elérkezett az idő, megkaptam a számomra oly kedves csomagot. Mélyen beszívtam az illatát a frissen nyomtatott könyvnek. Az érzés most több volt, valami megváltozott. Valami módon ujjongani tudtam volna, talán nem is értettem első pillanatban miért. Olyan jó hinni, azok, akik szeretnek, és kezükbe veszik a könyvecskémet, talán ugyanezt az ünnepélyességet érzik. Szerettem volna világgá kiabálni a közös boldogságot! Visszajelzések, kedves telefonhívások, levelek, mind ezt igazolják. Egyik munkatársam a minap elmesélte, amióta megvan nekik kötetem az Alázat, feleségével esténként felváltva választanak egy-egy verset vagy írást soraimból és együtt olvassák el, jó érzéssel, boldogan. Kell ennél több? Ünnep, könyv és szeretet. Igen. Ezek összefonódását érzem.
Mindenkinek ajánlom, keresse fel az alábbi címet: www.konyvmuhely.hu. Nagyon korrektek, kedvesek, segítőkészek. Az álmom megvalósult, ALÁZAT címmel náluk jelent meg kötetem.

A huszonegyedik század küszöbén így tudta ünneppé és szeretetté formálni saját kis könyvének megjelenését egy amatőr író.


A könyv megrendelhető a E-könyvesboltban
 
 
0 komment , kategória:  Könyvajánló  
Frey Alíz: Egy szív titkai
  2010-02-27 08:19:41, szombat
 
 

A nyugati határszélen, 1979. júliusában látott napvilágot egy kislány, aki a Frey Alíz nevet kapta. Ez vagyok én... 24, családdal eltöltött évem után döntöttem úgy, hogy Budapestre költözöm, és új, önálló életet kezdek.
Szerettem volna valamit magam mögött hagyni, de ez nagyon nehéz volt, mert rá kellett jönnöm, a távolság nem oldja meg szívem gondjait. Verselni mintegy 5-6 évvel ezelőtt kezdtem, egy olyan élmény hatására, amely rendkívül fájó volt számomra, azonban a költészet erőt adott ahhoz, hogy túltegyem magam rajta és felfedezzek egy új világot. Egy olyan világot, melyben nemcsak önmagam lehetek, és amelyben kiadhatom szívem legmélyebb érzéseit, legyen az boldogság, vagy akár fájdalom, de mindezt valakiért és valakinek írhatom ki magamból.
A verselés azóta is magába zár, és remélem, hogy nem is enged szabadon soha, mindig arra fog késztetni, hogy költeményekkel áldozzak a boldogság és a szomorúság oltárán.
Az írás által életet adok a gondolataimnak azzal, hogy versbe foglalom őket. Ez erőt ad ahhoz, hogy újra és újra fűzni kezdjem szavaim fonalát. Minden alkotásom egy-egy akkord volt a költészet zongoráján. A megjelentetéssel egy nagyon szép álom vált valóra, mert úgy érzem, hogy így kiadva, összefoglalva verseim egy teljes zeneművet adnak elő. Bemutatják az álmaimat, azokat, amelyek már beteljesültek, és azokat, amelyek még várnak rá. Ahogy a könyv címe mutatja, szívem titkait tárom fel. Bepillantást engedek legmélyebb érzéseimbe, hogy átélhesse az Olvasó boldogságomat, szerelmemet, de mindezekkel együtt csalódásomat és fájdalmamat is.
Mivel a kiadatással évekig próbálkoztam, de a megfelelő lehetőséget csak jóval később találtam meg, nagyon hálás vagyok a sorsnak. Boldogság és büszkeség tölt el amiatt, hogy valóra vált egy álmom.
Szavak... a legalkalmasabb eszköz érzéseink kifejezésére. Mégis úgy éreztem, kezemben tartva a verses könyvemet, hogy nem találom a megfelelő szavakat. Nagyon boldog voltam, alig tudtam elhinni, pár pillanatig nem létezett semmi más, csak a kötet és én. Csak mosolyogtam, és tartottam a kezemben. Köszönöm a Kiadónak!
Üzenem azoknak, akik arra várnak, hogy napvilágot lássanak művei, hogy erőt és fáradtságot nem kímélve próbálkozzanak a megjelentetésükkel. Mottóm: "Soha ne add fel az álmaid!" És ha valakinek az az álma, hogy egy verses könyv büszke szerzője legyen, váltsa valóra, mert ez minden várakozást és fáradozást megér.

A könyv megrendelhető a E-könyvesboltban
 
 
0 komment , kategória:  Könyvajánló  
Apró Dolgok Istene
  2010-02-23 07:50:15, kedd
 
  Roy, Arundhati : Az Apró Dolgok Istene

Először azt gondolja az ember, hogy valami egzotikus olvasmányt kapott a mesés Indiából. A pazarul dús trópusi környezet leírása szívfájdítóan gyönyörű. A könyv hősei, a kétpetéjű gyermek ikerpár - Estha és Rahel - minden bogarat, lepkét, fát, a ház alatt élő folyó minden kis áramlatát ismerik, együtt élnek vele. De a történet, a kis család tragédiája, örök emberi dráma. A szereplők tiltott területekre tévednek. ,,Törvényekkel ütköznek, amelyek előírják, kit kell szeretni és hogyan. És mennyire."

Az írónő megrendítően ismeri a gyermeki lelket. Az ikrek, akik már az Élet kezdete előtt együtt voltak, széttéphetetlenül tartoznak össze egymással és szépséges édesanyjukkal, Ammuval, aki - elvált apjuk helyett is - kétszeresen szereti őket. ,,Egy vérből vagyunk, Te meg én!" - mondogatják a Dzsungel könyve egymást felismerő lakói. Ugyanevvel a szóval erősítik összetartozásukat Ammu és gyermekei. Az élet mégis úgy hozza, hogy el kell szakadniuk egymástól és ezt hármójuk közül csak Ráhel képes, ha nem is teljesen sértetlenül, túlélni.

Nem elég egyszer elolvasni ezt a könyvet. Egyrészt nem elég, mert a két idősíkon csordogáló, sokszereplős történet csak az utolsó lapokra bontakozik ki teljes egészében. De a történet csak egy része e könyvnek. Másodszor olvasva tárulnak fel ,,az apró dolgok" és a könyv igazi szépsége a részletekben, - nem utolsó sorban a nyelvi részletekben - van elrejtve. A ritmus, az ismétlődések, az idézetek mind fontos elemei ennek a felejthetetlen könyvnek. Tiszta szívből ajánlom mindenkinek.

Forrás: Eztolvasdel.hu
 
 
0 komment , kategória:  Könyvajánló  
Nekünk a Balaton című könyv
  2010-02-22 09:07:50, hétfő
 
  S. Szabó István vagyok, a Nekünk a Balaton című könyv szerzője. Egyébként csak Szabó, az S. sokadikat jelent, mivel van még pár Szabó a telefonkönyvben. Körülbelül harminc oldalnyi. Régóta írogatok. Dolgoztam a Népsportnál külsősként, a Petőfi Rádió Táskarádió című műsorában, sőt, rádiós műsorvezető is voltam egy kistérségi rádiónál. Most elsősorban televízióműsorok forgatókönyveit írom. Kilencedik éve vagyok a Gálvölgyi Show egyik szerzője, azonkívül dolgoztam a Szeszélyesben, a Nyolc Mesterlövészben, és több más produkcióban. Állandó írója vagyok a Móricka című vicclap Pali bátyám rovatának.

Hogy miért írtam könyvet?
Csak. Nem tudom megmagyarázni. Ültem a kádban, valahol veszekedtek, és eszembe jutott az alapötlet. Már csak meg kellett írni. Nem nagy dolog, meg lehet próbálni. Azt szoktam mondani, ha nekem sikerül, másnak is menni fog. Ennyi.



Nekünk a Balaton című könyvem öt szemszögből meséli el a kitalált történetet. Alapgondolatát a családok nehéz helyzete, a családtagok - tisztelet a kivételnek - egymást meg nem értő, egymást semmibe vevő viselkedése adta. Nagyon sok gyermek és felnőtt él családjában magányosan. Marakodások, veszekedések közepette, ráébredve arra, nem is ismerik egymást, és ami a legrosszabb, nem figyelnek egymásra. Vannak, akik ezt még időben észreveszik és van erejük, energiájuk, és legfőképpen akaratuk ezen változtatni. Ők a szerencsések, ők azok, akik tán még megmenthetik családjukat a széthullástól. Könyvem szereplői sodródnak. A Nagyi - az örök anyós - és veje, Fater - a sikertelen, bukdácsoló vállalkozó - gyűlöli egymást, amit a Muter nem vesz, vagy nem akar észrevenni. Ő a mártír, Ő az, aki kettejük közt őrlődve próbálja meg a családi békét fenntartani. Ugyanakkor nem veszi észre, hogy két kamaszkorban lévő gyermekének, Miának és Öcsinek, igencsak szüksége lenne az odafigyelésre, a szülői féltésre, felügyeletre. A történet a balatoni nyaralás alatt csúcsosodik ki, ahol mindenki megy a maga útján, felborul a család egyébként is labilis békéje, a srácok lába alól kicsúszik a talaj, és menthetetlenül vesztükbe rohannak.

Műfaját tekintve a könyv ponyvalóság. Műszó, ezt mosogatás közben találtam ki. Vagyis egészséges vegyülete a ponyvának és a valóságnak. Szabad szájú humorral, néhol nyers beszólásokkal fűszerezve.

Hogy miért én adtam ki a könyvem?
Ennek több oka van. A legfontosabb! Nem lehet, legalábbis nagyon nehéz bekerülni a KÖR-be. Borzasztó nehéz! A kiadók - én is sok helyre elküldtem kéziratomat, a legtöbben válaszra sem méltattak - egyszerűen nem állnak szóba az úgynevezett kezdőkkel. Mi az oka? Talán sok az író, kevés az olvasó. Talán nem látnak üzletet egy kezdőben, de az is lehet, hogy rossz a könyv, amit írtam. De ezt talán döntse el maga az olvasó. Egy biztos. A Z-Press pillanatok alatt rendelkezésemre állt, és minőségi munkát végezve, határidőt betartva állította elő és szállította le könyvemet. Fantasztikus érzés volt, amikor kezemben tarthattam. A kezdő íróknak, és asztaluk fiókjának író társaimnak ajánlom: bátran vállalkozzanak könyvük kiadására. Izgalmas, sok mindent felülmúló érzés az, amikor az ember saját könyvét kezében tartja.

És ami nem a legutolsó dolog, legalábbis azt hiszem: A JOGDÍJAK NÁLUNK MARADNAK.

És ne feledjétek! Aki ültetett egy fát, és írt egy könyvet, az már nem élt hiába.

A könyv megrendelhető a E-könyvesboltban
 
 
0 komment , kategória:  Könyvajánló  
Mesterfogások íróknak
  2010-02-22 09:04:59, hétfő
 
  Kreatív írás
Mesterfogások íróknak
Szerző: Fritz Gesing


A könyv azoknak a kezdőknek segít, akik szeretnék bedolgozni magukat az írás művészetébe, de számos értékes tanácsot és ösztönzést kínál tapasztaltaknak és profiknak is. Fritz Gesing klasszikussá vált alapműve, a Kreatív írás, bevezet a regény- és történetírás technikáiba, alapszabályokat oszt meg az olvasóval, és beszédes példákkal támasztja alá ezeket a világirodalomból. Emellett sok praktikus tanácsot, illetve ötletet ad az írási problémák megoldásához.

Részlet a könyvből
,,... Az íráshoz természetesen hozzátartozik a nyelvvel való bánásmódban megmutatkozó tehetség, a fantázia és az inspiráció is, de mindezek az adottságok önmagukban nem elegendőek ahhoz, hogy jó, és lehetőség szerint sikeres regényt írjunk. Ennek előfeltétele a mesterségbeli tudás. Mert az írás, ahogy Umberto Eco, és előtte már sokan mások is hangsúlyozták, tíz százalék inspirációból és 90 százalék transpirációból, egy rész titokból és kilenc rész mesterségbeli tudásból áll. A titkokat nem szeretném érinteni, de a maradékról beszélhetünk. A mesterség, amely e könyv témája, olyan írást céloz meg, amely szeretné az olvasót megszólítani, elcsábítani. Olyan irodalmat, amely szórakoztató módon kíváncsivá tesz, töprengésre késztet, amely nem gyónás, vagy iskolai vizsga, de nem is kirakós játék. Sokkal inkább egy érzelemgazdag álarcos játék, amelyből nem hiányozhat móka, feszültség, tudás, sem bűvölet, és amely lemond az elcsépelt hatásvadászatról, sztereotípiákról és klisékről.
Döntő jelentőségű, hogy az író megtanulja szövegét leendő olvasói szemével látni: csak így lesz ura mesterségének. Mert, ahogy Virginia Woolf mondja, ,,tudni, kinek írunk, a tudást jelenti, hogyan írjunk". Természetesen tudatában vagyok annak, hogy minden tanács csak javaslat lehet, útmutatás, hasznos tipp, útjelző tábla és segítség, de nem használati utasítás vagy recept, amely a sikert garantálja. Azokhoz szeretnék szólni, aki írni szeretnének, de nem igazán tudják, hogyan fogjanak hozzá; és azokhoz, akik már elkezdtek írni, de szakmai segítségre van szükségük. De önkritikus profikhoz is, akik szövegeiket újra és újra áttekintik a gyenge pontok és a hatásosság szempontjait szem előtt tartva. És nem utolsósorban a tanítókhoz és tanulókhoz fordulok, iskolákban és egyetemeken, röviden mindenkihez, aki szeretne képet alkotni arról, milyen szabályok szerint működik az elbeszélő irodalom, és milyen körülmények, feltételek között készül."

A könyv ára: 3.150 Ft helyett 2.520 Ft

Bővebb információ és könyvrendelés: www.konyvmuhely.hu/kreativiras

A könyv megrendelhető az E-könyvesboltban

E-könyvesbolt
 
 
0 komment , kategória:  Könyvajánló  
Hullám hegyek-völgyek könyv
  2010-02-22 09:03:02, hétfő
 
 
Könyvespolcra ajánljuk

Schlemmerné Szabó Gitta vagyok, Hullám hegyek-völgyek című könyv szerzője. Gyermekkorom óta írogatok, rajzolgatok. Igazából 1995 óta foglalkozom vele. Vers és prózaírással kb. három éve. A mostani könyvem ezek válogatását tartalmazza.



Már a kötet cím is jelzi a bel tartalom hangulati ingadozását, az általam megélt, átélt, hullám hegyek-völgyek állapotát. Az írások témái, a születéstől a halálig vezető úton szerzett tapasztalatok, állomások, örömök és bánatok. Alapgondolata a szeretetéhség, szeretetvágy, adás-kapás. Az egyén és környezete közötti kommunikáció fontossága. Hogy aki nem tudja szóban kifejezni érzelmeit, az le is írhatja. Így tettem én is. A versek, prózák és grafikák készítését mindenkor az éppen megélt események motiválták, és az útkeresés, hogy miért vagyok a Földön!? Negyvenhat évesen, gyermekeim felnőtté válásával, az anyai énem még babusgatna, ezért a gondolat a könyv elkészítésére. Örömet okozni, legalább a barátaimnak. De a bátorságot, hogy a könyv elkészüljön, az adta, hogy ráleltem a könyvműhelyre, amely olyat tudott nyújtani, ami számomra is elérhető volt. Közös erővel, sok segítséggel, együtt elkészítettük a könyvet. Izgalmas munka volt! Áné Ági velem izgulta végig az egészet. Itt is köszönöm neki a barátságát, bátorítását! Végre megérkeztek a könyvek! A doboz kibontása után, mint egy hímes tojást, egy újszülött csecsemőt vettem a kezembe az ÉN könyvemet! Elmondhatatlan élmény volt. Mint mikor az újszülöttet az anya mellkasára fektetik, még, úgy ahogy vagy ,,szutykosan", és együtt dobban a szívük. Nevetés, sírás egyszerre szorongatja az ember torkát. Futna, kiabálná ki a világba: ,,Itt van! Megszületett!" Mert a könyv is egy gyermek, a könyv is megszületik! Én csak azt tudom mondani minden írótársamnak, aki még csak álmodozik, nyeljen egy nagyot, és ha teheti, ne hagyja ki ezt az élményt. Mutassák meg, tárják ki lelküket az emberek előtt. Nyújtsanak vigaszt. Mutassanak példát. És valljuk be őszintén! Nem kis szerepe van ebben az egészben a becsvágynak. Micsoda fantasztikus jó érzés, ha egy elismerő szót, tekintetet, gesztust kapunk. Erre minden embernek szüksége van! Szeretettel ajánlom a könyvet.


A könyv megrendelhető az E-könyvesboltban

E-Könyvesbolt
 
 
0 komment , kategória:  Könyvajánló  
     2/4 oldal   Bejegyzések száma: 35 
2018.01 2018. Február 2018.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 11 db bejegyzés
e év: 421 db bejegyzés
Összes: 7233 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 44
  • e Hét: 452
  • e Hónap: 12157
  • e Év: 51158
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.