Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/238 oldal   Bejegyzések száma: 2371 
Képek
  2018-12-23 21:27:53, vasárnap
 
 




















 
 
0 komment , kategória:  Képek  
Képek
  2018-12-23 21:18:13, vasárnap
 
 
























 
 
0 komment , kategória:  Képek  
Képek
  2018-12-23 21:05:18, vasárnap
 
 


















 
 
0 komment , kategória:  Képek  
Képek
  2018-12-23 20:58:06, vasárnap
 
 

























 
 
0 komment , kategória:  Képek  
Szép estét kívánok mindenkinek!
  2018-12-23 20:34:13, vasárnap
 
 



Tisztelt Barátaim, Ismerőseim! Ezúton Kívánok Meghitt, Szeretetteljes, Békés, Boldog Karácsony Nektek! Az én Atyám Áldása legyen Veletek!


A Karácsony előtti nap egyike azoknak az időszakoknak, amik telve vannak a feszültséggel vegyes várakozással. Az emberek feszültek, hiszen most kell elvégezni az utolsó simításokat, elkészíteni a dekorációt, és gyorsan megoldani a szükséges bevásárlásokat. Ugyanakkor várakozással teli a hangulat, ami a karácsonyi vidámságnak, és izgalmaknak tudható be.

A gyerekeknek általában ilyenkor különösen nehéz kontrollálni magukat, ahogy azokra a Karácsonyi ajándékokra gondolnak, amiket oly rég várnak már, és amit másnap kapnak majd meg. Lehet, hogy megpróbálnak majd minél tovább ébren maradni, hogy megleshessék a Mikulást, de persze az is lehetséges, hogy egyszerűen csak túl izgatottak az alváshoz.









A csókod elvesztettem,
A tegnap sincs meg már.
Az érintésed megkövül,
Az emlék most is fáj.
Az estét oly rossz várni,
A magány túl nehéz.
A vágy úgy ég még bennem,
Úgy sír bennem, hogy hozzám érj.
Link

Most pedig szeretnénk
minden kedves látogatómnak
Békés, Boldog, Meghitt Karácsonyt kívánni! A TVN. HU-nak is
 
 
0 komment , kategória:  Képek  
Szép napot mindenkinek!
  2018-12-23 08:48:34, vasárnap
 
 





Az advent szó jelentése "eljövetel". A latin "adventus Domini" kifejezésből származik, ami annyit tesz: "az Úr eljövetele".A karácsonyt megelőző várakozás az eljövetelben éri el jutalmát. Régebben egyes vidékeken"kisböjtnek" nevezték ezt az időszakot.





Amint elhagyjuk a szülőcsatornát, és belépünk ebbe a világba, mindjárt azzal kezdjük, hogy nekikeseredve küzdünk lélegzetért. Sokan úgy is élik le egész életüket, hogy mindvégig folytatják ezt a küzdelmet, magányosan, szeretetlenül. Túl gyakran vesz rajtunk erőt a félelem. Félünk a betegségtől és a haláltól, félünk Istentől, félünk még attól is, hogy folytassuk tovább az életünket. És sokan hagyják el úgy a világot, ahogy megérkeztek: nekikeseredve küzdenek a lélegzetért.

Hiszek abban, hogy másképp is lehet szemlélni az életet: úgy, hogy szeretetben, békében és félelem nélkül járhassunk a világban. Ehhez nincs szükség külső csaták megvívására, csak arra, hogy gyógyítsuk meg önmagunkat. Ezt a folyamatot "attitudinális gyógyítás"-nak nevezem, mert belső és alapvetően tudati természetű. Hiszem: helyesen alkalmazva mindenki számára lehetővé teszi, hogy a körülményektől függetlenül élvezze minden pillanat örömét, harmóniáját, és megkezdje utazását a szeretet és a reménység útján.

Az elmét át lehet programozni. Ez a tény a szabadságunkat rejti magában. Mindegy, milyen sokszor éltünk vissza vele mostanáig; az elmét pozitív módon is fel lehet használni, méghozzá minden képzeletet messze meghaladó módon. Igaz, hogy az átprogramozás előtt úgy érezhetjük, elménk szorosan lezárt rekeszekből áll. Érezzük a lehetőségeket, de ezek "zárt ajtók mögött" rejlenek. Együttes utazásunk során észre fogod venni, hogy ezek a rekeszek voltaképpen gyógyításra váró attitűdök, és mivel mi magunk választottuk őket, következésképpen megváltoztathatók. Minden apró változtatással felpattan egy újabb "ajtó". Eleinte úgy érezzük, csapdába estünk, képtelenek vagyunk kiszabadulni önnön korlátaink közül, de ahogy mind több terméketlen, segíteni képtelen attitűdöt vetünk félre, annál világosabban látjuk, hogy elménket egyáltalán nem kell rekeszekre osztani. Minden lehetőségünk mindig elérhető volt, hiszen elménk egységes és oszthatatlan. Boldogságunknak csak olyan korlátok állhatnak útjába, amelyeket mi magunk állítunk oda.

Attitűdjeink határozzák meg, hogy békét vagy félelmet élünk-e át, hogy egészségesek vagyunk-e vagy betegek, szabadok-e vagy rabok. A szeretetről, a maga igazi értelmében. A szeretet teljes elfogadás és teljes odaadás - korlátok és kivételek nélkül. A szeretet az egyetlen valóság, ezért nem változtatható át. Csak bővíthető és gyarapítható. Önmagából bomlik ki végtelenül és gyönyörűségesen. A szeretet mindenkit makulátlannak tekint, mert valamennyiünkben felismeri a fényt. A szeretet a félelem teljes hiánya, és az attitűdgyógyítás alapja.



Link













Arnsdorf Salzburgtól északra húszegynéhány kilométerre fekszik. A település központjában, a templom mellett áll Ausztria legrégebbi ma is működő iskolaépülete. Emeletén rendezték be a Stille Nacht Múzeumot.

Ausztriában több település is dicsekedhet azzal, hogy köze van a világ legnépszerűbb karácsonyi dalához, amelynek zeneszerzője, Franz Xaver Gruber (1787-1863) falusi kántortanító, szövegírója, Joseph Mohr pedig plébános volt. Mindketten több településen működtek, amelyek büszkék rájuk, és őrzik a szerzők és a dal emlékét.
 
 
0 komment , kategória:  Képek  
Szép napot mindenkinek!
  2018-12-16 09:43:26, vasárnap
 
 



Köszi Facebook, hogy te vagy az új Stasi!

A valódi életben egy beszélgetés során nem olyan meglepő, ha ismerkedő felek esetében felmerül, hogy ki honnan származik - már meg is van a téma, hogy kik lehetnek a közös ismerősök. Feltételezhetnénk, hogy a Facebook Kit ismerhetek? funkciója hasonló elven működik, de a valóság ennél sokkal érdekesebb, és jóval bonyolultabb. A háttérben történő adatbányászat egy komolyabb sci-fibe is bőven beleillene, mégis a mindennapjainkban történik, és sokszor hátborzongató történetek fűződnek hozzá. Arra ne is számítsunk, hogy vége lesz, mert több mint fontos az oldal számára.

A Facebook éppen tíz éve, 2008-ban indította útnak azon funkcióját, ami mára nemcsak a legmegosztóbb, de talán a legijesztőbb fejlesztés is a közösségi oldalon: a People You May Know (Kit ismerhetek?) ajánlót (a későbbiekben PYMK). A cég akkoriban úgy mutatta be, mint az az eszköz, ami segít összekapcsolni egymással az ismerősöket, és csupa jót jelent majd a közösség számára.

Az alábbi esetek résztvevői azonban ezt később már megkérdőjelezték.

Egy férfi, aki spermadonornak jelentkezett egy párhoz, évekkel később viszontlátta a megszületett gyermekét az ajánlóban. A párt ugyan ismerte a valóságban, de nem voltak egymás ismerősei a Facebookon.
2015-ben Kevin Kantor megosztotta, hogy a Facebook algoritmusa két évvel később felajánlotta neki ismerősnek azt a személyt, aki korábban megerőszakolta őt.
Ugyanabban az évben egy nő egy randiappon keresztül intézett randevút egy férfival, akinek nem árulta el a valódi nevét, ezzel megelőzve a későbbi zaklatásokat. Egy évvel később viszont látta a férfit a Kit ismerhetek? funkciónak köszönhetően, úgy, hogy a randi után nem beszélgettek többet, és nem volt közös ismerősük.
2015-ben egy pszichiáter pácienseit kezdte el egymásnak ajánlani az oldal, mivel őt találta az algoritmus az emberek közti összeköttető elemnek, az orvos szerint pedig ezzel súlyosan megsértették a magánszféráját.

A telefonszám értékesebb, mint gondolnánk
A Facebook a funkció elindításakor annyit közölt, hogy a PYMK a már meglévő barátaink ismerősei, tanulmányi hátterünk és munkahelyünk alapján válogat - többek közt. Szerepet játszik az is, ha a két fél tagja egy adott csoportnak, vagy megjelölték valakinek a fotóján. Persze ez nem minden, nagy rá az esély, hogy másféle információkat is felhasznál az algoritmus, legalábbis korábbi történetek erre engednek következtetni.

Az viszont már megkérdőjelezhető gyakorlat, hogy a Facebook tárolja és felhasználja a kontaktokat, mondjuk algoritmusokhoz. Ráadásul, ha mi nem is egyeztünk bele a névjegyzék feltöltésébe, de a telefonszámunkat megadtuk, és az benne van egy másik felhasználó kontaktlistájában, már összeköthetővé válik a két fél. Ez alapján az anonim alkoholisták gyűlésén telefonszámot cserélő emberek sem sokáig maradhatnak anonimok, ha fenn vannak a Facebookon

Kész elmebaj, amit a Facebook tervez velünk
A közösségi oldal szabadalmai arról árulkodnak, hogy amiben élünk, még csak a kezdet.

,,Egy szabály volt: a szeretőt ne ajánlja a feleségnek"
A funkción korai időszakban dolgozó csapat egyik tagja, Chris Kelly elmondása szerint az algoritmus az emberek összekötését szinte művészi szintre emelte, és csak egyetlen aranyszabály volt kikötve: ne ajánlja a szeretőt a feleségnek. Ezt a mérnökök úgy próbálják kikerülni, hogy nem ajánlanak ismerősöket úgy egymásnak, hogy köztük csak két ugrás legyen (egy összekötő ember).

Az ajánló működéséről Lars Backstrom mérnök is megosztott pár tudnivalót. A szakember a Cornellen doktorált, ahol többek közt azt tanulmányozta, hogyan fejlődnek és nőnek a különféle közösségi hálózatok. Amikor 2009-ben csatlakozott a Facebookhoz, az ő feladata volt többek közt az ajánlóalgoritmus mögötti infrastruktúra és gépi tanulásos rendszer kiépítése. A rendszer mögött húzódó számítások működése nem nyilvános, csak pár főbb elvet lehet ismerni.

Például hogy nem csak azt nézi, mennyi a közös ismerős adott személlyel, hanem hogy mikor kapcsolódtak össze az új barátokkal, és azokkal azóta mennyi interakció van, ez ugyanis arra utalhat, hogy az offline térben új közösség szerveződik, ami valószínűleg online is meg fog nyilvánulni.

Még a családot is jobban ismeri
A Facebook jobban ismerte a családfámat, mint én magam

rja a cikkben Hill. Írásában megjegyzi, hogy a Facebook adatbrókerektől is vásárol adatokat, és talán ilyen módon kerülhettek birtokába a családi szálaknak, de ezt a Facebook szóvivője tagadta. Hill hiába próbált választ kapni a közösségi oldaltól, hogy akkor miként juthatott el Porterig az algoritmus, de adatvédelmi indokokra hivatkozva nem árulták el neki.

Hogy felhasználói oldalról erre mi a megoldás, az nem egyszerű. Egyelőre annyit tehetünk, hogy az ajánlások ablakának "X" jelecskéjével elrejtjük a szemünk elől a funkciót, de ettől függetlenül a mi profilunk még megjelenhet másoknál.

Mondhatnánk, hogy talán a közösségi oldalról való teljes törlés, de akiknek munkához, vagy kapcsolatépítéshez kell használniuk, azok nem tudják megkerülni - nem lehet mást tenni, mint hogy cserébe elfogadjuk azt, hogy a háttérben történő agresszív adatbányászat során olyan összefüggéseket tudnak kikövetkeztetni az algoritmusok, amiket elképzelni sem tudunk, és elfogadni azt, hogy mekkora ereje van a személyes adatainknak. Ez pedig egyben intő jel is lehet.


Dömös Zsuzsanna
ÚJSÁGÍRÓ. 2018. 12. 15



























Link



 
 
0 komment , kategória:  Képek  
Szép estét kívánok mindenkinek!
  2018-12-09 20:15:27, vasárnap
 
 



Jószívűség hosszan tűrő, és kedves, és nem irigykedik, és nem fuvalkodik fel, nem keresi a maga hasznát, nem könnyű felbosszantani, nem gondol rosszra, és nem örvend a gonoszságnak, hanem az igazságnak örvend, minden dolgot elbír, minden dologban hisz, minden dolgot remél és minden dolgot elvisel.

























 
 
0 komment , kategória:  Képek  
Képek
  2018-12-02 21:36:16, vasárnap
 
 































 
 
0 komment , kategória:  Képek  
Képek
  2018-12-02 21:15:51, vasárnap
 
 
























 
 
0 komment , kategória:  Képek  
     2/238 oldal   Bejegyzések száma: 2371 
2018.01 2018. Február 2018.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 278 db bejegyzés
e év: 3311 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 3076
  • e Hónap: 6418
  • e Év: 59126
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.