Belépés
sanci81.blog.xfree.hu
-Minden ember, minden apró mozzanat, Életedbe úgy került, hogy magad vontad oda... Az pedig, hogy mit kezdesz velük, csakis rajtad áll! ... Czifra Sándor
2007.12.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
Alig egy óra alatt készül el! Zseniális kókusztekercs recept
  2015-06-28 12:48:20, vasárnap
 
  Alig egy óra alatt készül el! Zseniális kókusztekercs recept!
Próbáljuk ki az alábbi receptet, könnyű elkészíteni és még finom is. Sokan odavannak a kókuszért és a kakaóért is, így a kettőt kombinálva nagyon finom nassolnivalót készíthetünk. Talán a legjobb dolog ebben, hogy a sütőt egyáltalán nem kell használnunk.




Link

Hozzávalók:
A tésztalaphoz:
- 500 gramm háztartási keksz
- 400-500 ml tej
- 3 kanál kakaó

A krémhez:
- 200 gramm porcukor
- 200 gramm vaj
- 100 gramm kókuszreszelék
- 3 csomag vaníliás porcukor

Elkészítés:

Először össze kell törni finomra a kekszeket, ha ez kész, adjuk hozzá a kakaóport és a tejet, majd az egészet szépen, alaposan keverjük össze. A masszát osszuk el két egyenlő részre. Mindkét tésztamasszát tegyük két sütőpapír közé, majd helyezzük rájuk a krémet és nyújtófa segítségével szépen, ujjnyin vastagra nyújtsuk ki. Tegyük hideg helyre egy jó óráig, majd ezután próbáljuk meg feltekerni.

A krémet a következőképpen kell elkészíteni: a vajat a porcukorral és a vaníliás porcukorral szépen dolgozzuk össze, próbáljunk habot verni belőle. Ezután adjuk hozzá a kókuszreszeléket, ismét keverjük jól össze az egészet. Ezt is osszuk kettőbe, majd a fent leírtak alapján kenjük a kekszes, kakaós tésztalapra.

Az oldal forrása: Link
 
 
0 komment , kategória:  Finomságok  
Süssünk házi kenyeret
  2015-06-23 19:18:59, kedd
 
  Süssünk házi kenyeret, tápanyagokban gazdag magvakkal

A házi sütésű kenyér mindenki tudja, hogy sokkal egészségesebb, mint amit a boltban vásárolunk. Sok esetben ez utóbbiak tele vannak tartósítószerrel, sőt még egy nejlon csomagolást is kapnak annak érdekében, hogy minél több ideig legyenek fogyasztásra alkalmasak.




Link

Hogy mennyire egészségesek, az bizony kérdéses. Vásároljunk inkább különböző magvakat, és készítsük el otthon a saját egészséges kenyerünket. Hoztunk most erre egy nagyszerű recep

Hozzávalók: 500 gramm teljes kiőrlésű liszt, 4 gramm szárított vagy 20-25 gramm friss élesztő, 350 ml langyos víz, 1 teáskanál só, 1 teáskanál cukor, 1-2 evőkanál olívaolaj vagy 50 gramm vaj.

Elkészítés: Tegyük a lisztet egy mélyebb tálba, a közepébe fúrjunk egy lyukat, majd töltsük bele a víz negyedét. Morzsoljuk bele az élesztőt és a cukrot, majd keverjük el a kicsit az ujjunkkal. A sót szórjuk rá a lisztre. Ha felfutott az élesztő, keverjük össze a liszttel, majd adjuk hozzá a vajat és a maradék vizet.

Keverjük bele a tésztába a magokat, választhatunk akár napraforgót, akár tökmagot, de len-vagy szezámmagot is. Takarjuk le egy konyharuhával, majd hagyjuk állni kb. 15 percig míg megkel. Ezután formázzunk belőle cipót, és a tetejét jó vastagon szórjuk meg magkeverékkel.

Tegyük egy kivajazott, kilisztezett tepsibe, és még hagyjuk legalább egy fél órán keresztül kelni. Majd tegyük a sütőbe, és kb. 15 percig süssük 50 fok alatti hőmérsékleten. Ezután vigyük a hőmérsékletet 170 fok fölé, és süssük ismét legalább egy órán keresztül.
 
 
0 komment , kategória:  Finomságok  
SAJT házilag
  2015-06-05 17:52:24, péntek
 
  SAJT házilag
(Isteni finom, ilyet üzletbe megvásárolni NEM lehet!)

1L tej (bármilyen 1,5, 2,8 vagy 3,6%-os) 0,5 kg túró, felforraljuk, leszűrjük,( sűrű szűrön) csöpögtetjük.
Összekeverjük 6dkg olvasztott vajjal, 1 tojással, 1 teás kanál szódabikarbónával. Lassú tűzön 10 perc alatt kevergetve összefőzzük. Szilikon mini király formában hagyjuk hűlni. Minél tovább áll annál keményebb, sőt már másnap reszelhető állagú lesz. Fűszerezhetjük köménnyel, fokhagymával, snidlinggel, zöldfűszerekkel.
Ha egyszer ezt megkóstolod...soha nem fogsz boltból sajtot, vagyis sajtnak nevezett dolgot vásárolni.




Link
 
 
0 komment , kategória:  Finomságok  
Jégkorszak torta
  2015-04-27 20:12:50, hétfő
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Finomságok  
Ugye milyen jól néz ki?
  2015-04-11 10:39:46, szombat
 
 


Link

Túróska


Hozzávalók:
Első emelet:
50 dkg darált keksz
10 dkg margarin
10 dkg porcukor
kevés tej (én kb. 2 dl-t öntöttem hozzá apránként)

Második emelet:
25 dkg túró
ízlés szerint cukor
2 dl tejszín
1 vaníliás cukor

Harmadik emelet:
2 csomag vaníliás puding (hidegen kikeverhető Gála, v. Aranka)
5 dl tej
1 vaníliás cukor

Negyedik emelet:
2-3 dl tejszín (növényi, pl. Hulala, ebbe nem kell fixáló)

Elkészítés:
Az első réteg hozzávalóit összegyúrjuk és egy tepsibe nyomkodjuk. Én annyit változtattam rajta,hogy kicsit megpirítottam a tepsiben (annak ellenére,hogy egyáltalán nem kell sütni ezt a süteményt). A túrót a felvert tejszínnel és a cukrokkal összekeverjük és a kekszre kenjük. Erre jön a két felvert pudingpor, majd a felvert tejszín. Ha muszáj,a pudinghoz keverhetünk 1 zselatin fixet,nekem nem kellett:)

Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Finomságok  
Az ősz legnagyobb durranása
  2015-03-29 12:46:09, vasárnap
 
  Az ősz legnagyobb durranása: rántott falevél, ami ráadásul még finom is!

Ősz, ami azt jelenti, hogy az utakat gyönyörű, színpompás falevelek borítják. Mit szólnának ahhoz, ha azt mondanánk, hogy létezik olyan falevél, ami ehető, és ráadásul még finom is.

A juharfa levele olyan, mint egy egy enyhén édesített tészta. A recept egyszerű, nincs más dolgunk, mint megtisztítani a leveleket és növényi eredetű olajban kisütni őket és élvezni a természet menüjét.




Link




Link




Link




Link




Link




Link




Link




Link
 
 
0 komment , kategória:  Finomságok  
Nagyon gyors kenyér Írországból
  2015-03-29 12:38:05, vasárnap
 
  Nagyon gyors Kenyér, Írországból recept és leírás




Link

Öt perc a munka, harminc perc sütés, és már ott gőzölög az asztalon az írek mesés kenyere! Nagyon jó kis aduász arra az esetre is, ha elfogy a kenyér, vagy nincs kedvünk boltba menni, mert vacak az idő.

Nem egyszer találkoztam már a dagasztás nélküli kenyérrel különböző blogokon, de megmondom őszintén az, hogy valamit nem kell dagasztani, önmagában enyhén szólva kevés, ha azt nézzük, hogy 12 órát kell pihentetni a tésztát, aztán további egy órát, meg a tálat melegíteni még húsz percig. Na ez nem az a recept! Hanem az, ami ötperces munkával kezdődik és harminc percnyi láblógatás után ropogósra sült kenyérrel ért véget. Méghozzá az írek híres szódás kenyerével, aminek a héja kopogós-ropogós, és aranybarna. Ezt a kérget azonban nem kell tépnünk, könnyű harapni, a belseje pedig puha és lyukacsos...

A mennyiségeket kétféle módon fogom megadni, egyszer dekában, másodszor pedig a kefir poharával mérve azoknak, akiknek nincs kedvük mérlegezni.

Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt (5 enyhén púpozott pohár liszt)
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 2 pohár kefir vagy natúr joghurt (150 g-os)
- 2 dl víz (1 pohár víz)

Elkészítése:

A sütőt 200 fokra kapcsoljuk! A száraz hozzávalókat egy keverőtálba szórjuk, majd a közepébe beleöntjük a kefirt és a vizet. Kézzel olyan tessék-lássék módra összedolgozzuk, tényleg csak nagyjából, ahogyan a képen is látszik.




Link

A lényeg, hogy egy lágy tésztát kapjunk, amit végül nagyjából kerekre igazgatunk és egyszerűen beleemeljük egy sütőpapírral kibélelt jénaiba. Most jön a kozmetikázás: vizes kézzel a tetejét elsimogatjuk, hogy picit simább legyen, majd késsel bevágjuk keresztalakban.




Link

Már mehet is a sütőbe, ahonnan bő harminc perc múlva illatozó, aranyszínre sült formában emelhetjük ki és tehetjük az asztalra legnagyobb örömünkre

Jó étvágyat!




Link




Link




Link
 
 
0 komment , kategória:  Finomságok  
Kekszes süti
  2015-02-24 21:08:26, kedd
 
  Pudingos kekszsüti - sütés nélkül, hidegen! Igazi nyári finomság, jobb mint a fagylalt :)




Link

Egyszerű és gyors recept és csak pár hozzávalóra van szükségünk, hogy összedobjuk.

Hozzávalók:

2 vaníliás pudingpor
8 dl tej
6 evőkanál cukor
6 dl habtejszín
10 dkg kakaós keksz
10 dkg vaníliás keksz
8 evőkanál cappucinó

Elkészítése:

A pudinghoz hozzáadjuk a cukrot, felöntjük a tejjel és a megszokott módon megfőzzük. Kevesebb tejet használunk hozzá, így még vaníliásabb lesz az íze. Közben felverjük a habot. A pudingot kihűtjük és összekeverjük a habbal. A felét egy sütőformába öntjük. A csokoládés kekszet darabokra törjük és meglocsoljuk a cappucinóval, majd ráhalmozzuk a krémre. Így megpuhul és nagyon finom lesz. A maradék krémet is ráhalmozzuk. A vaníliás kekszet összetörjük és megszórjuk vele a süteményt, hűtőbe tesszük és hidegen tálaljuk.

Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Finomságok  
Egy csodás reggeli
  2015-01-28 17:37:58, szerda
 
  A következő recept két finomság kombinációja, mondhatnánk, hogy kettő az egyben, hiszen ki ne imádná a sütőben sült burgonyát és a finom tükörtojást. Reggelire imádnivaló, csak érdemes a tojássütést leszámítva, a másik részét előző este elkészíteni.




Link

Úgy fogjuk neki a műveletnek, hogy előbb a burgonyákat mossuk, majd egy villával szurkáljuk meg, majd mehetnek a sütőbe, úgy 30-40 perc alatt el is készülnek. Közben aprítsunk fel egy közepes méretű hagymát, illetve három cikk fokhagymát, reszeljünk le úgy körülbelül 100 gramm sajtot is.

Pirítsuk meg olajon a hagymát és a fokhagymát, közbe már ha elkészültek a krumplik, vegyük ki és kanál segítségével kanalazzuk ki a belsejüket. Ezt nem szabad kidobni, adjuk hozzá a pirított hagymás alaphoz, tegyük bele a sajtot is, sózzuk, borsozzuk.

A kibelezett krumplikat tegyük egy tepsibe, ennek aljára tegyünk sütőpapírt. Ezután töltsük meg a krumplikat a hagymás, sajtos alappal. Válasszunk ki a kertünkből valamilyen zöldfűszert, bazsalikom, de petrezselyemzöld is jó lesz, majd szórjuk rá a krumplikra.

Ezután vegyük elő a tojásokat, majd üssük rá a burgonyákra. Következhet a sütés, negyed óra alatt készen is vannak. Finomság a köbön.

Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Finomságok  
Ízletes desszert
  2015-01-01 16:46:55, csütörtök
 
  Ízletes desszert, amelytől a legmorcosabb vendég is hanyatt vágja magát! - VIDEÓ

A konyhában otthonosan mozogó háziasszonyok, és miért ne, házi urak mindig igyekeznek egy kis eredeti ötletet, pici sajátosságot belevinni az ételekbe, süteményekbe, ezért sokak számára a sütés-főzés több egy napi rutinnál, hanem egy örömteli kikapcsolódás, hobbi, az alkotás művészete, mert végül is az.




Link

A következő sütemény is egy remekmű, hiszen minek lehet nevezni egy virágformájú, kakaós-mogyorós krémmel megtöltött ínycsiklandó desszertet. A barátaink, de még a legrémesebb szomszéd, vagy vendég szívét is megolvaszthatjuk, ha elkészítjük ezt a finomságot.

Első lépésként a tésztát kell összehozni. Ehhez szükségünk lesz 180 ml tejre, 450 gr lisztre, 7 gr szárított élesztőre, 30 gr cukorra, egy csipet sóra, két tojás sárgájára és 80 gr vajra.

Az alapanyagokat tegyük egy tálba, majd lássunk hozzá a dagasztásnak. Mikor szépen összedolgoztuk a tésztát, takarjuk le egy tiszta ronggyal és tegyük meleg helyre, félóra alatt annyira megkel, hogy kétszer akkora lesz.

Ezután a tésztát négy egyenlő részre szakítjuk, mind a négy darabból egy kerek lapot fogunk kinyújtani, akkorát, amekkora a tepsink lesz. Ezután minden lapot megkenünk a mogyorós-kakaós krémmel, de a legfelsőt kihagyjuk a sorból. Ezután a kerek lapok közepére egy pohár segítségével megjelöljük a tészta középpontját. A tepsi ráhelyezve, a fölösleges részeket levágjuk. Ezután félbe, majd negyedbe vágva 16 felé szeleteljük a tésztát, ezek lesznek a virágszirmok. Ezeket szépen megcsavarjuk, és egy gyönyörű virágformájú sütit kapunk. A végén meg kell kenni tojásfehérjével a tetejét. 25 percig kell 180 fokos sütőben megsütni. Zseniálisan finom.

Az alábbi linken minden kedves érdeklődő még talál egy videót is: Link
 
 
0 komment , kategória:  Finomságok  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
2018.01 2018. Február 2018.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 351 db bejegyzés
e év: 4440 db bejegyzés
Összes: 50420 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 109
  • e Hét: 936
  • e Hónap: 5674
  • e Év: 111818
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.