Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Ferenc pápa sürgető felhívása:
  2018-02-26 08:29:55, hétfő
 
  Ferenc pápa sürgető felhívása: A rosszat nem lehet újabb rosszal legyőzni!
2018. február 25. vasárnap 21:36
Február 25-én, vasárnap délben Ferenc pápa az Angelus elimádkozása után sürgető felhívást tett közzé a szíriai békéért, különösen a háború sújtotta Kelet-Gútában kialakult humanitárius katasztrófahelyzetre való tekintettel.
Kedves testvéreim, ezekben a napokban gyakran gondolok a szeretett és sokat szenvedett Szíriára, ahol fokozódott a háború, különösen Kelet-Gútában. Ez a februári hónap hozta az egyik legvéresebb összecsapást a hét éve tartó konfliktus során: százak, ezrek haltak meg a polgári lakosságból, kisgyermekek, asszonyok, öregek; kórházakat bombáztak; az emberek nem jutnak élelemhez... Testvéreim, mindez embertelen! A rosszat nem lehet újabb rosszal legyőzni. És a háború rossz. Ezért sürgető felhívást teszek közzé annak érdekében, hogy azonnal vessenek véget az erőszaknak, engedjék be a humanitárius segélyeket - élelmet és gyógyszert -, és evakuálják a sebesülteket és a betegeket. Imádkozzunk közösen Istenhez, hogy ez késedelem nélkül megvalósuljon.
A pápa szavait rövid csend követte, majd a Szentatya a Szent Péter téren állókkal elimádkozta az Üdvözlégy Mária kezdetű imádságot.

Több mint 500 civil halt meg, amióta a szíriai kormányerők nyolc napja elkezdték a Damaszkuszhoz közeli Kelet-Gúta bombázását. Az áldozatok között legalább 120 gyerek is van.
Az ENSZ BT egyhangúlag február 24-én, szombat este 30 napos tűzszünetet szavazott meg, hogy a segélyszállítmányok eljuthassanak az ostromlott térségbe. Ennek ellenére továbbra is harcokról érkeznek hírek a 2013 óta ostromlott, 400 ezer lakosú Kelet-Gútából.
António Guterres ENSZ-főtitkár szerdán felszólította a feleket, hogy vessenek véget a ,,földi pokolnak": azonnal szüntessék be a harci cselekményeket a térségben.
Szíriában több mint 13,1 millió polgári személy szorul jelenleg humanitárius segélyre, közülük 6,14 millióan belső menekültek. A háború hét éve alatt több mint 340 ezren haltak meg.
Fordította: Tőzsér Endre SP
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
2. nagyböjti hét hétfő 02.26
  2018-02-26 08:24:33, hétfő
 
  ...... .....


Legyetek hát irgalmasok, amint Atyátok is irgalmas. Ne mondjatok ítéletet senki fölött, s akkor fölöttetek sem ítélkeznek. Ne ítéljetek el senkit, s akkor benneteket sem ítélnek el. Bocsássatok meg, és nektek is megbocsátanak. Adjatok, és akkor ti is kaptok. Jó, tömött, megrázott és túlcsorduló mértékkel mérnek öletekbe. Mert amilyen mértékkel ti mértek, olyannal mérnek majd nektek is.
Magyar Kurír

Igenaptár
OLVASMÁNY Dániel próféta könyvéből
A hűségesek imája az egész bűnös nép nevében bocsánatért esdekel.
A babiloni fogságban így imádkozott Dániel: Hozzád könyörgök, Uram, félelmetesen nagy Istenem, Te híven megőrzöd szövetségedet s irgalmadat azok iránt, akik szeretnek téged, és megtartják parancsaidat. Vétkeztünk, gonosz életre adtuk magunkat, gonoszságot műveltünk, elfordultunk parancsaidtól és törvényeidtől. Sőt szolgáidat, prófétáidat sem követtük, akik nevedben szóltak királyainkhoz, fejedelmeinkhez és atyáinkhoz, meg az egész néphez is.
Az igazság mindig a tiéd, Uram, a miénk pedig a szégyenpír, amiként ma is. Miénk, az országé, a szent város lakóié, a választott népé, közelben és távolban is, ahová elűzted őket gonoszságaik miatt, amelyekkel, Uram, vétkeztek ellened! Az arcpirulás a miénk, Uram: bűnös királyainké és atyáinké, mert vétkeztünk ellened.
Viszont az irgalom és megbocsátás a tiéd, Urunk és Istenünk.
Mert elfordultunk tőled, nem fogadtuk meg szavad; nem követtük Urunk, Istenünk törvényeit, amelyeket szolgái, prófétái által adott ő nekünk.
Ez az Isten igéje.
Dán 9,4b-10

Imádság
Ó, Atyánk, add, hogy a keresztények közül számos szent papi hivatás szülessen, akik élő hittel őrzik Fiad, Jézus szent emlékét, igéjének hirdetése, és a szentségek kiszolgáltatása által amelyekkel folyamatosan megújítod híveidet! Adj szent szolgákat oltárodhoz, legyenek figyelmes és lelkes őrzői az Eucharisztiának, amely szentség Krisztus legfőbb ajándéka a világ megváltásáért! Hívj szolgákat a te irgalmasságod kifejezésére, hogy a kiengesztelődés szentsége által megbocsátásod örömét terjesszék!
XVI. Benedek pápa

Elmélkedés C. Horváth István Sándor
Legyetek irgalmasok, amint mennyei Atyátok is irgalmas - kéri Jézus tanítványaitól a mai evangélium szavai szerint. Ezzel a kérésével az Úr valóban magasra teszi a mércét, hiszen mi sokszor szűkkeblűek vagyunk, vonakodunk kimondani a megbocsátó szót, miközben Isten végtelen irgalommal közeledik felénk. Amikor tehát megbocsátunk embertársunknak, akkor az irgalomban gazdag mennyei Atyát utánozzuk, aki megbocsátó szeretettel fordul felénk. Isten végtelenül irgalmas. Nem fontolgat, nem méricskél, nem késlekedik a megbocsátással. Az irgalmas Isten keresi a bűnöst, elé siet, visszafogadja szeretetébe. A megbocsátás azt jelenti, hogy készek vagyunk mindent elfelejteni, amivel felebarátunk sebet okozott nekünk, megbántott minket.
Miként Isten senkit nem zár ki irgalmából, úgy nekünk is mindenkinek meg kell bocsátanunk. Mindenkire úgy tekintsünk, mint testvérünkre, aki szintén Isten gyermeke. Ne tagadjuk meg a megbocsátást senkitől! Tegyük félre előítéleteinket és ne ítélkezzünk másokon! Legyen jóindulat a szívünkben mindenki iránt! Lássuk be, hogy mi magunk is bűnösök vagyunk, akik Isten felemelő irgalma nélkül elvesznénk bűneink mélyében. Gondoljunk mindig Jézusra, aki nem azért jött, hogy elítéljen minket, hanem, hogy megváltson.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2018.01 2018. Február 2018.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 476 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2897
  • e Hét: 19289
  • e Hónap: 31965
  • e Év: 265712
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.