Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
24 milliárd forintot előtörlesztünk Oroszországnak a Paks II
  2018-02-06 11:04:14, kedd
 
  24 milliárd forintot előtörlesztünk Oroszországnak a Paks II-es hitelből

Horváth Bence
gazdaság
ma 6:04


Magyarország előtörleszti a Paks II. beruházás finanszírozására eddig lehívott 78,2 millió eurót - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Világgazdaságnak, aki szerint az orosz féllel megkötött hitelszerződés fenntartása ugyanakkor hosszú távon szükségszerű, hiszen biztonsági védőhálót nyújt a projekthez.

A lap keddi számában a miniszter elmondta, a kormány döntése alapján él Magyarország az Oroszországgal kötött államközi hitelszerződésben rögzített jogával, így előtörleszti a 78,2 millió eurót (24,2 milliárd forint).

Mint Varga indokolt, a kamatmegtakarítással járó tranzakciót a magyar gazdaság jó teljesítménye és a kedvező nemzetközi pénzpiaci helyzet alapozta meg.

Varga Mihály emlékeztetett, hogy a 2014-ben kötött magyar-orosz államközi hitelszerződés alapján a paksi beruházás megvalósítása időszakában a kamat 3,95 százalék, így az előtörlesztéssel számottevő kamatmegtakarítás érhető el.

A miniszter elmondta, a hitelszerződés szerint a magyar félnek jogában áll bármely felvett összeg előtörlesztése névértéken és további díjak nélkül. Tájékoztatása szerint hétfőn levélben értesítette Anton Sziluanov orosz pénzügyminisztert a magyar szándékról, a szerződés értelmében a tranzakció 90 nap elteltével valósulhat meg. (MTI, vg.hu)

https://444.hu/2018/02/06/24-milliard-forintot-elotorlesztunk-oroszorszagnak-a-pa ks-ii-es-hitelbol


--------------------------------------------------------------

kiürítik a kasszát

Minden szerződés felbontható. Megegyezés kérdése az egész. És ha kiderülne, hogy a magyar kormány akár egy kopejkát is ellopott a hitelből, a bűncselekmény és az orosz fél abban való bűntársi részvétele erős adu lehet.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
a fidesz kommunistái jó kommunisták
  2018-02-06 10:56:03, kedd
 
 
Gajdics Ottó csak azoknak a kommunistáknak tud megbocsátani, akik a Fideszben vannak

Tegnap, 08:16


Gajdics Ottó, a Magyar Idők főszerkesztője nagyinterjút adott G. Fodor Gábornak, az ugyancsak mértékletességéről elhíresült 888 főszerkesztőjének. A téma nem más - huszonnyolc évvel a rendszerváltás után - mint a kommunisták, akiknek Gajdics nem tud megbocsátani.

Hogy jövök én ahhoz, hogy megbocsássak azoknak a kommunistáknak, akik hetedíziglen tönkretették a családom életét? - teszi fel a nagy kérdést Gajdics, majd hozzáteszi, hogy nem értem a népet, mert a '90 előtti időszak gyalázatos volt mindenki számára, azok számára is, akik a haszonélvezői voltak annak a rendszernek, és mégis felfoghatatlan, hogy mégsem tudnak szabadulni attól, hogy ne nosztalgiázzanak.

Gajdics szerint ma már ott tartunk, hogy vannak, akik azt mondják, hogy "óh, hát akkor jobb volt, volt munkánk, igaz, hogy nem kaptunk érte szart se, de azért úgy el lehetett lenni". Ezt ő nagyon nehezen tudja elfogadni.



Gajdics az interjúban elmeséli, hogy miként alázták meg a kommunisták kulákszármazék apját és miért börtönözték meg '56 után a nagybátyját.

"Ha még ehhez azt is hozzáteszem, hogy az én édesanyám minden október 23-a közeledtével effektíve megbetegszik és úgy kell rá vigyázni, mert gyomoridege van és minden baj előveszi, akkor innen már érthető, hogy miért is nem tudok én megbocsátani."

A Gajdics-féle definíció szerint nem az a kommunista, aki '90 előtt élt, hanem aki '90-ben úgy maradt. Szerinte a komcsik nagyon rafkósak voltak, mert teleküldték az összes rendszerváltó pártot az embereikkel. A Fideszt is csakhogy azok végigmentek a damaszkuszi úton. Egy fordulatot engedélyez mindenkinek, de ötöt-hatot nem. Aki ezt akkor nem tette meg és úgy maradt, az a mai napig, lehet hogy szándékosan, lehet, hogy szándékain kívül, de elképesztően sokat árt ennek a nemzetnek, mert nem engedi a megtisztulást - vélekedik Gajdics.

Úgy véli, hogy a brüsszeli elit sem különb a kommunistáknál. Ugyanúgy azt hiszi, hogy neki van egyedül kizárólag igaza, és azt gondolja, hogy aki ezt nem érti, az valami csököttagyú, kevésbé fejlett és nem is emberi lény, úgyhogy meg is érdemli a sorsát. Egyedül és kizárólag annak van létjogosultsága, amit ő gondol és képvisel.

Csak az a demokrácia, ha ők vannak hatalmon. Csak az a jogállam, amit ők annak neveznek. Csak az a szabadság, amit ők abban a kiterjesztő értelemben használnak, amit mi leginkább káosznak, szabadosságnak és lehetetlenségnek nevezünk. És innen kezdve, aki mást gondol, azt megbélyegezni, elkapálni, tönkretenni, megalázni, kinyírni kell szerintük.

Gajdics szerint úgy lehet legyőzni a kommunistákat, ha elmegyünk szavazni, majd felrakjuk őket a varsói, prágai, megnemtudomilyen gyorsra, mert el kell takarítani őket a közéletből.

Szerző: Márkus

http://www.sztarklikk.hu/kozelet/gajdics-otto-csak-azoknak-a-kommunistaknak-tud-m egbocsatani-akik-a-fideszben-vannak/333937
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hiába vásárolta vissza a magyar állam 17 milliárdért a Hunge
  2018-02-06 10:16:50, kedd
 
  Hiába vásárolta vissza a magyar állam 17 milliárdért a Hungexpót, ugyanúgy bérleti díjat kell fizetni egy francia cégnek a használatért

Horváth Bence
POLITIKA
ma 8:01


A Hír TV ír arról, hogy birtokon belül lett bérlő a magyar állam a Hungexpón: a vásárvárost üzemeltető céget még a 2000-es évek második felében privatizálták egy francia cégnek, de aztán az Orbán-kormány visszavásárolta több mint 17 milliárd forintért.

Csakhogy ekkor már a pavilonokat bérbe adták 2035-ig egy francia tulajdonú cégnek, így a magyar állam hiába vásárolta vissza a társaságot, kénytelenek bérleti díjat fizetni, mint most, amikor 2020-ra katolikus világkongresszust és 2021-re vadászati világkiállítást szerveznek ide. Ezt a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója, Ganczer Gábor is megerősítette a Hír Tv-nek.

A cikkből az is kiderül, hogy négymilliárd forintból javíthatnak a Hungexpo megközelítésén, két villamosvonal meghosszabbításával. Ezen kívül két csarnokkal is kiegészül majd a terület, a költségeket a francia bérlő és a magyar állam közösen állja majd.


https://444.hu/2018/02/06/hiaba-vasarolta-vissza-a-magyar-allam-17-milliardert-a- hungexpot-ugyanugy-berleti-dijat-kell-fizetni-egy-francia-cegnek-a-hasznalatert

------------------------------------------------------------------------


Ha lehet Bécsben kávézód, miért ne lehetne Pesten francia céged? Így már azért más, nem?

nagyonis sok szukseg volt erre. legalabb tucatnyi magas fizetesu allast tud igy miniszterelnokur biztositani a kiemelt alattvaloinak.

katolikusokra vadásznak majd?
Katolikus világkongresszus...
Herék gyülekezete.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lesz-e valaha Magyarországon felelősségre vonva politikus to
  2018-02-06 10:07:45, kedd
 
 
Lesz-e valaha Magyarországon felelősségre vonva politikus tolvaj?

Írta:
O.L.K.T. -
2018. február 3.


Annak idején senki sem gondolta, hogy az Európai Unión belül lesz egy olyan ország, ahol ilyen módon intézményesül a csalás, keresik a jogi választ.

Vannak olyan ellenzéki politikusok, akik szerint a mostani választást nem lehet megnyerni. Nem is baj szerintük, ha az ellenzék egy része elsüllyed és jön egy válság az országban, amelynek a romjain 2022-ben berobognak a hatalomba. Abban igazuk van ugyan, hogy a rendszer gazdaságilag egy kártyavár, de akik a mostani elképesztő kormánypárti lejárató kampányok láttán azt mondják, hogy 2022-re kell gyúrni, azoknak egyetlen stratégiájuk lehet: alkut kötni a Fidesszel, amiért cserében kapnak a kormánypárttól médiafelületet, és ígéretet rá, hogy nem fogja őket lejáratni.

Csakhogy egyrészt nem hülyék a fideszesek, ha azt látják, hogy romlik a megítélésük, elzáródnak majd a nyilvánosságot biztosító fideszes csapok és a lejáratás mégis megérkezik. Másrészt, ha mégis sikerülne 2022-ben hatalomra jutni az ügyeskedőknek, a Fidesznél ott maradnak az ellopott brutális nagyságú milliárdok és a médiafölény. Könnyen felhergelnék az embereket és néhány hónap, maximum év után vissza is térnének a hatalomba.

Ha az idei választás után megint ötven százaléknál többet kap a Fidesz, akkor mindent ugyanúgy tud folytatni. Nem hagyja abba a sajtó ellehetetlenítését és küszöbön áll a bíróságok bekebelezése is. Egy egyszerű miniszteri rendelettel beültetik majd a saját embereiket minden fontos székbe. A Fidesz politikusai számára ugyanis a tét az, hogy később börtönbe kerülnek-e, vagy sem. Ezért minden nemtelen eszközt bevetnek, hogy a hatalmukat megtartsák, úgyhogy most kell leváltani őket, mert abban szkeptikus vagyok, hogy 2022-ben Orbán leváltható lesz-e.

Az uniót nagyon is érdekli, hogy itt rendszerszintű-e a lopás, vagy, hogy a nemzeti igazságszolgáltatás mindent megtesz-e az esetek felderítésére. Több nagy ügy is van, ahol már teljesen egyértelmű: a legfelsőbb szintről szervezett csalásról van szó. Ilyenek az Öveges-program visszaélései, a Farkas Flóriánhoz kötődő felzárkóztatási pénzek eltüntetése és a Tiborcz Istvánhoz kapcsolható Elios-ügyek. Nemrég a román fejlesztési biztos kijelentette: ha Romániában a miniszterelnök veje csinálná a közvilágítást, akkor a miniszterelnök már börtönben ülne.

Egy biztos. Érdekes dolgok fognak még itt történni a nem túl távoli jövőben.

Meglátjuk.

(Hadházy Ákos Népszava online-nak adott interjújából hoztunk pár gondolatot)

Bővebben itt:http://nepszava.hu/cikk/1151791-a-bortonbe-kerules-a-tet-a-fidesz-politikusai -szamara


https://olkt.hu/lesz-e-valaha-magyarorszagon-felelossegre-vonva-politikus-tolvaj/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2018.01 2018. Február 2018.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 285 db bejegyzés
e év: 1581 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2313
  • e Hét: 8045
  • e Hónap: 19156
  • e Év: 172652
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.