Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Isten
  2018-02-07 21:21:20, szerda
 
  "A legtöbb embernek Isten feltételes, nem valóságos."

- A. W. Tozer -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Bizalom
  2018-02-07 21:18:40, szerda
 
  "A Jézus Krisztusba vetett bizalom és a vele létrejött egység egy teljesen új élet kezdete."

- John Stott -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Hit
  2018-02-07 21:17:37, szerda
 
  "Ha az önmagunkba vetett hitünk miatt nem bízunk Jézus Krisztusban, azzal megcsúfoljuk Isten kegyelmét és Krisztus kereszthalálát, mert így feleslegesnek ítéljük mindkettőt."

- John Stott -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Evangélium
  2018-02-07 21:15:17, szerda
 
  "Hallgatnom kell az evangéliumra, ami nem arra tanít meg, hogy mit kellene tennem (hiszen az a törvény feladata), hanem arra, hogy Jézus Krisztus, az Isten Fia mit tett értem. Tudom, hogy azért szenvedett és halt meg, hogy megszabadítson engem a bűntől és a haláltól."

- Luther Márton -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Megigazulás
  2018-02-07 21:12:39, szerda
 
  "Hogyan válhatunk igazzá Isten színe előtt, hogy aztán az Ő tetszésére és szolgálatában tölthessük az örökkévalóságot? Nem a törvény cselekedetein keresztül, hanem a Krisztusba vetett hit által igazulhatunk meg."

- John Stott -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
"Uram, akit szeretsz..."
  2018-02-07 14:42:58, szerda
 
  "Uram, akit szeretsz..."


"Uram, íme, akit szeretsz, beteg!"
Ennyi volt a testvéri üzenet.

S mi, mai Lázárok testvérei
ne sietnénk ugyanígy esdeni?
"Uram, akit szeretsz, beteg!" Vár téged.
Nem enyhíti meg, csak a közelséged.
Érte is hullt sebeid drága vére.
Lépj oda hozzá, szenvedők Testvére!

Nekünk akármilyen drága lehet,
Te odaadtad érte drága életed.
S ha megengedsz kínt és fájdalmakat,
azokból is ezer áldás fakad,
ha megérinted átszegezett kezeddel!
Fogd meg erőtlen kezét! Ne engedd el!
"Akit szeretsz", segítségedet várja.
Ragyogjon rá szereteted csodája!

Mi, mai Lázárok testvérei,
nem szűnünk meg érettük esdeni,
s hisszük, nem kiáltunk hozzád hiába.
"Urunk, akit szeretsz, beteg!"
Élő Jézus, siess Betániába!

Túrmezei Erzsébet
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Mindenki a maga helyén
  2018-02-07 14:25:09, szerda
 
  ,,Izráel fiai mindnyájan a maguk hadijelvényei alatt, háza népeik zászlai alatt táborozzanak; a bizonyság sátra körül táborozzanak, annak oldalai mentén." (4Móz 2,2).

Két dologra tanít ez az ige. Először is, hogy Isten gyermekeinek a közösségében mindenkinek megvan a maga helye; másodszor, hogy nincs szabadnap, mindig vigyázni kell, készen kell állni, hogy azonnal engedelmesen kövessük az Urat, amikor ő mondja. Tábort kell járni szüntelen, mert bármely pillanatban megindulhat a felhőoszlop. Mi lesz, ha valaki nincs menetkész állapotban, ha még csak akkor keresi háza népe jelvényeit? Istent a rend, a fegyelem és a józanság lelkével lehet csak követni. Olyanokra van szüksége az Úrnak, akik határozottan, tudatosan állnak az általa kijelölt őrhelyükön, és akkor is eligazodnak, ha az éjszaka sötétjében kell elindulniuk.
Egy testnek, Krisztus testének a tagjai vagyunk. Mindegyik tag végzi a maga elrendelt feladatát, de nem egymástól függetlenül, a saját szakállára, hanem közösen, egymással, a fej, Jézus irányítása alatt.
Megtaláltad-e atyáid háza népének zászlaját, azt a hívő közösséget, amelynek kötelékében elhívott az Úr, és a közösségen belül ott állsz-e a helyeden?

MI KELL MÉG? * Egy hitmélyítő konferencia végén az összejövetel vezetője megkérdezte a résztvevőket, hogy állnak Jézussal. Az egyik fiú nagyon bizonytalanul válaszolt, ezért további kérdéseket intézett hozzá: ,,Tudod, hogy meghalt a bűneidért?" ,,Tudom." ,,Elhiszed-e, hogy ezért örök életed van?" ,,Elhiszem." ,,Hát akkor mi kell még? - kérdezte a lelkész. - Ha ez nem elég, nem tudok rajtad segíteni."
Kell még valami: a közösség. Az üdvösséghez elég Jézus vére, de ha nem akarsz elkallódni, akkor csatlakozz valamelyik élő hívő közösséghez.

*Mindenki a maga helyén - 4Móz 2

Szikszai Béni
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Esős nap után
  2018-02-07 12:34:21, szerda
 
  Esős nap után

Estig felhőben ültünk.
S most állok a tetőn
fényövezetten.
Az alpesi világ körülragyog.
Harmatosan csillog minden levél,
vakítanak a hófödte csúcsok.
Tekintetem issza a ragyogást.
Csupa csodálat és hála vagyok.

Hogy újra rácsodálkozzunk a fényre,
minden ragyogó csúcsra,
minden csillogó, harmatos levélre...
azért... azért
jók a borús napok.

Túrmezei Erzsébet
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
A metodisták ismertetőjegyei
  2018-02-07 10:22:33, szerda
 
  A metodisták ismertetőjegyei: mindent csak Isten dicsőségére

Egy metodista bármit tesz, mindennel Isten dicsőségét szolgálja. Imádságához hasonlóan munkájával és pihenésével is egy magasabb célra törekszik. Semmiképp sem hagyja, hogy a világi szokások akadályozzák őt abban a harcban, amely számára elrendeltetett. Nem öltözhet bíborba és patyolatba, és nem rendezhet nap mint nap fényes lakomát (Lk 16,19), és nem lenne képes arra, hogy testét dédelgetve vágyainak rabjává váljon. Épp oly kevéssé tud magának földi kincseket gyűjteni, mint tüzet hordani a ruhája alatt. Nem keres ürügyet arra, hogy arannyal és drága ruhákkal ékeskedjen, vagy hogy kicsit is züllött mulatozásokban részt vegyen, esetleg azokat helyeselje.
Semmi rosszat nem mond a felebarátjáról, nem hazudik sem Isten, sem az emberek előtt. Minden alkalmat megragad arra, hogy jót cselekedjen mindenkivel: szomszédjaival, idegenekkel, barátokkal és ellenségekkel is. Ezt nemcsak a testi szükségletekre való tekintettel teszi, hanem sokkal inkább azért, hogy a lelkeknek tegyen jót, és felébressze azokat a lelki halál álmából. Azért teszi ezt, hogy a felébredteket elvezesse ahhoz, aki őket a saját vére árán békéltette meg Istennel, és hogy szeretetre és jó cselekedetekre buzdítsa azokat, akik az Istenben békességet találtak. Egy metodista kész arra, hogy odaszánja magát a célért: hogy mindenki elérje a Krisztus teljességét (Ef 4,13).

John Wesley
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Isten dicsősége a teremtett világban
  2018-02-07 09:35:01, szerda
 
  Isten dicsősége a teremtett világban

,,Alkotásainak értelmes vizsgálata révén meglátható." Róma 1,20

Isten kinyilatkoztatja magát a teremtett világban. Önmagáról tesz tanúbizonyságot abban. A teremtett világ olyan, mint egy tükör, melyben a láthatatlan Istent látjuk. Minden arról beszél, hogy kell kezdetnek, kell Istennek lenni! Hogy van az, hogy az emberek mégis tagadják Isten létét? Az, hogy az ember nem ismeri el Istent minden dolog Teremtőjének, nem annyira a bizonyítékok hiánya, mint inkább szándékos vakság. Az ember elnyomja az ismeretet, melyet a természet nyújt neki. Gonoszságunk eloltja az istenismeret szikráját. De a teremtett világ állandóan szól az emberhez. Még a vak pogányok is hallják a teremtett világ beszédét. A Belga Hitvallás 2. cikkelye is azt mondja: ,,gyönyörűséges könyvként tárul szemünk elé, amelyben valamennyi teremtmény, kicsik és nagyok egyaránt olyanok, mint a betűk, amelyek szemeink előtt feltárják Isten láthatatlan dolgait, tudniillik az ő örökkévaló hatalmát és istenségét". Ezért senki sem menthető fel, senki sem mondhatja: Nem tudtam, hogy van Isten.
És mégis, ahogy Kálvin mondja, szükségünk van a Szentírás szemüvegére, hogy Istent megismerjük örök megtartatásunkra. Nem a felhők közül szól Isten, hanem a Szentíráson keresztül. A természet megfosztja az embert minden ártatlanságától, és nem nyilatkoztatja ki nekünk, hogyan szabadulhatunk meg bűneinktől és nyomorúságainktól. A Zsolt 19,8 azt mondja: ,,Az Úrnak törvénye tökéletes, megeleveníti a lelket". Milyen kiváltság, hogy Isten Igéjével élhetünk! És milyen tűrhetetlen közben nem megtérni! Ha senki sem menthető fel a ,,természet könyve" által, hogyan menekülnek meg akkor azok, akik a Biblia könyvének oly nagy üdvösségével nem törődtek?

C. Harinck
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2018.01 2018. Február 2018.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 490 db bejegyzés
e év: 6903 db bejegyzés
Összes: 35935 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 9366
  • e Hét: 21077
  • e Hónap: 50389
  • e Év: 238191
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.