Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Ilya Ram - középdöntő
  2018-02-08 16:43:09, csütörtök
 
  2018. febr. 8 Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Solti nemzetközi karverseny  
Jennifer Aniston luxusvillájába – fotók
  2018-02-08 16:37:05, csütörtök
 
  A színésznő és férje, Justin Theroux hét éve vették meg a házat 21 millió dollárért. Azóta itt tengetik a mindennapokat, néhány kutyával, és persze lenyűgöző kilátással körülvéve.
Itt megnézhető Link
1 pereces videó Link
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Ima Szent Józsefhez
  2018-02-08 11:43:30, csütörtök
 
  Szent József légy házunk ura, kis családunk pátrónusa.
Egyetértés, hű szeretet egyesítse szíveinket.
Az ég felé mutass utat, gyámolítsd az ellankadtat.
Küzdelmünkben légy segélyünk, erényekben példaképünk.
Átadjuk a ház kulcsait, oltalmazd és védd lakóit.
Zárd ki mindazt, ami káros, ami üdvünkre hátrányos.
Engedd be az isten-áldást, minden jóban gyarapodást.
Ajánlj minket Jézusodnak és szeplőtelen Szűz Arádnak, hogy családunk kisded háza Názáretnek legyen mása.
Ámen.
...... ............

 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Böjte Csaba atya a SZERETET példaképe
  2018-02-08 11:40:55, csütörtök
 
  Nagyobb kép Link

...... ..........

 
 
0 komment , kategória:  saját készítés  
Bakhita Szent Jozefina Szűz február 08.
  2018-02-08 11:29:51, csütörtök
 
  Forrás: Katolikus sk
...... ........... .....


Szent Bakhita Jozefina 1869-ben született egy kis szudáni faluban, Darfúr régióban. Gyermekkorában elrabolták, és eladták rabszolgának. Születésekor nem Bakhitának nevezték, szörnyű élményei hatására azonban elfelejtette azt a nevét, melyet szülei adtak neki. Bakhitának, mely ,,szerencsés"-t jelent, elrablói nevezték el. El Obeid és Kartúm rabszolgapiacain egyik gazdától a másikhoz kerülve mind fizikai, mind erkölcsi értelemben megtapasztalta a rabszolgák megalázottságát és szenvedéseit.
Kartúmban (Szudán fővárosa) Bakhitát megvásárolta Callisto Legnani olasz konzul. Kellemes meglepetésére elrablása óta most először nem korbácsolta senki, miközben megkapta feladatait, ehelyett szeretettel bántak vele. A konzul házánál Bakhita békét, meleg légkört és az öröm pillanatait élte át, még ha nosztalgiával gondolt is talán örökre elvesztett családjára. Amikor a politikai helyzet miatt a konzulnak vissza kellett térnie Olaszországba, Bakhita engedélyt kért és kapott, hogy elmehessen gazdájával és annak egyik barátjával, Augusto Michielivel. Miután megérkeztek Genovába, Michieli feleségének kérésére Legnani hozzájárult, hogy Bakhita velük mehessen. Új ,,családja" Zianigóban (Mirano Veneto közelében) lakott. Mikor megszületett kislányuk, Mimmina, Bakhita lett a dajkája és játszótársa.
Michieli megvett egy nagy szállodát Suakinban, a Vörös-tenger partján, s a felesége is odaköltözött. Ügyvezetőjük, Illuminato Checchini tanácsára Mimminát és Bakhitát addig Velencében a kanossziánus nővérek gondjaira bízták. Itt szerezte Bakhita első ismereteit Istenről, akit gyermekkora óta ,,ott érzett a szívében, anélkül, hogy tudta volna, ki Ő". ,,Elnézve a Napot, a Holdat és a csillagokat, azt mondtam magamban: ki igazgathatja ezeket a gyönyörű dolgokat? És nagy öröm töltött el, hogy láthatom Őt, ismerhetem Őt és hódolattal adózhatok neki..."
A nővéreknél eltöltött néhány hónap után 1890. január 9-én Bakhita megkapta a keresztény beavatás szentségeit és a keresztségben a Jozefina nevet. Öröme határtalan volt. Nagy, kifejező szemeinek csillogása mély érzelmekről árulkodott. Attól kezdve gyakran látták, hogy megcsókolja a keresztkutat, és azt mondja: ,,Itt lettem Isten leánya!" Minden nappal egyre többet tudott arról, ki ez az Isten, akit ismer és szeret, aki titokzatos módon, a kezét fogva vezette el őt Magához. Amikor Michieli asszony visszatért Afrikából, s haza akarta vinni a lányát és Bakhitát, az utóbbi szokatlan határozottsággal és buzgalommal kérte, hogy a kanossziánus nővérekkel maradhasson és szolgálhassa azt az Istent, aki annyi bizonyságát adta az Ő szeretetének. A fiatal afrikai lánynak, aki akkortájt lett nagykorú, az olasz jog biztosította a választás szabadságát. Bakhita tehát ott maradt, ahol szerzetesi hivatását kapta, és a Canossai Szent Magdolna Intézetben az Úrnak szentelte magát. 1896. december 8-án örök fogadalmat tett Istennek, akit ,,Mester"- nek szólított.
A következő ötven évben ez az egyszerű nővér Isten szeretetének igaz tanúja volt: a schiói közösségben főzött, varrt, kézimunkázott, kapusnővér volt. A kapunál gyakran simogatta meg a kanossziánus iskolába járó gyerekek fejét. Hazája ritmusait és zenéjét hordozó kedves hangja örömet okozott a kicsinyeknek, jól esett a szegényeknek és a szenvedőknek, és bátorította azokat, akik bekopogtak az intézetbe. Alázatossága, egyszerűsége és örökös mosolya mindenkinek megnyerte a szívét.
Nővértársai nagyra becsülték töretlen jókedélyéért, elragadó jóságáért és azért, mert mélységes vágy élt benne, hogy másokkal is megismertesse az Urat. ,,Légy jó, szeresd az Urat, imádkozz azokért, akik nem ismerik Őt. Milyen nagy kegyelem ismerni Istent!" - mondogatta. Idősebb korában hos.- szú évekig betegeskedett, de ekkor is a hit, a jóság és a keresztény remény tanúja maradt. Azoknak, akik meglátogatták és megkérdezték, hogy van, mosolyogva így válaszolt: ,,Ahogy a Mester kívánja." Haláltusájában újra átélte rabszolgaságának szörnyű napjait, és nemegyszer könyörgött az őt ápoló nővérnek: ,,Kérlek, vedd le a bilincseimet... olyan nehezek!" A Boldogságos Szűz Mária szabadította meg minden szenvedéstől. ,,Miassszonyunk, Miassszonyunk!" - ezek voltak utolsó szavai, és az Úr Anyjával való találkozását utolsó mosolya tanúsította.
Halála után hamarosan nagy tömeg gyűlt össze a konventben, hogy utoljára lássák ,,Moretta Anyát" és mennyei segítségét kérjék. Szentségének híre elterjedt valamennyi földrészen, és közbenjárására sokan nyertek kegyelmeket. Schióban is mindenki úgy beszél róla: Moretta, ,,Fekete Anyánk".
Boldoggá avatási perét 1959-ben kezdeményezték, és egyházunk 1978. december 1-jén hivatalosan elismerte, hogy hősies fokon gyakorolta az erényeket. II. János Pál pápa avatta szentté 2000. október 1-jén, három évvel a darfúri konfliktus kirobbanása előtt. Az ottani keresztények most az ő közbenjárását kérik, hogy a fegyveres konfliktus befejeződjön. ,,Azt mondhatom, hogy Ő Isten igazi ajándéka,, - nyilatkozta Kartúm segédpüspöke.
Az emberkereskedők áldozatainak védőszentje
Az angol katolikus egyház modernkori rabszolgaság ellenes tevékenysége a ,,Bakhíta Kezdeményezésben" (The Bakhita Initiative) testesül meg. Az egyházon belüli kisebb csoportok (Juctice and Peace Groups) nemcsak rendszeresen imádkoznak a békéért és az igazságosságért, nemcsak élelmiszert, tárgyi adományokat gyűjtenek, segítenek a migránsok elhelyezésében, hanem előadásokat tartanak a témában, hogy felhívják a figyelmet a migráció mellett kialakuló emberkereskedelemre és az ellene folyó küzdelemre.
 
 
0 komment , kategória:  Női szentek bemutatás  
Emiliáni Szent Jeromos
  2018-02-08 10:48:51, csütörtök
 
  Igenaptár oldalon Link

Katolikus sk oldalon Link
Kép: Velence, 1486. +Somasca, 1537. február 8.
...... .......


A pestis ismét dühöngeni kezdett, és a szeretetnek immár 51 éves apostolát semmi sem tarthatta vissza, hogy a szeretet csatájának első vonalában küzdjön. A szerencsétlen áldozatok ápolása közben őt is megtámadta a szörnyű ragály. Istenben remélő bizalommal fogadta el. Keresztény derűje, amely egész életén át lendülettel töltötte be, töretlen maradt, állandóan vidám arca most sem sötétedett el. Amikor már halálán volt, még egyszer lelkére kötötte társainak, hogy kövessék a keresztet, az e világi dolgokat kevésbe vegyék, a szegényeket, az elhagyottakat meg a betegeket szeressék, és egyetértésben, szeretetben éljenek együtt.. Szemét és kezét az ég felé emelve a ,,Jézus és Mária" szavakkal halt meg 1537. február 8-án, Somascában.
XIV. Benedek pápa 1747-ben boldoggá, XIII. Kelemen húsz évvel később szentté avatta Emiliáni Jeromost. XI. Pius 1928-ban a szomaszkaiak négyszáz éves jubileuma alkalmából az egész Egyház számára az árvák és a szülői szeretetet nélkülöző gyermekek védőszentjévé emelte.
...... ........... ..........


Ünnepét 1769-ben vették föl a római naptárba, július 20-ra. 1969-ben a halála napjára, február 8-ra tették át. az árvák és a szülői szeretetet nélkülöző gyermekek védőszentjévé emelte.
wojtyla.hu oldalon Link
Istenünk, irgalmasság Atyja, aki Emiliáni Szent Jeromosban atyát és oltalmazót adtál az árváknak, kérünk, az ő közbenjárására engedd, hogy híven őrizzük az istengyermekség lelkét, mely által a fiaidnak hívnak minket, és azok is vagyunk!

Katolikus válasz oldalon Link

Imalánc oldalon Link
...... ..............



Emiliáni Szent Jeromos idézetek:
- Az a barátság, amely abbamaradt, sohasem volt igazi.
- Önmagunk nevelése olyan munka, melyet csak az hagy abba, aki nem igényes.
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Emberkereskedelem elleni tiltakozás világnapja 02.08
  2018-02-08 10:24:29, csütörtök
 
  Ferenc pápa felhívása az emberkereskedelem elleni tiltakozás világnapja alkalmából
Ma február 8-án, Bakhita Szent Jozefina liturgikus emléknapján van az emberkereskedelem elleni tiltakozás világnapja. Az idei év témája: ,,Emberkereskedelem nélküli migrációt! Igen a szabadságra! Nem az emberkereskedelemre!" Mivel kevés törvényes útvonal közül választhat, sok migráns úgy dönt, hogy más utakat próbál ki, ahol gyakran mindenféle bántalmazás, kizsákmányolás és rabszolgasorba hajtás vár rá. Az emberkereskedelemre szakosodott bűnszervezetek ezeket a migrációs útvonalakat használják fel, hogy áldozataikat a migránsok és menekültek közé rejtsék. Ezért kérek mindenkit, a lakosságot és az intézményeket: egyesítsék erőiket, hogy megelőzzék az emberkereskedelmet, és biztosítsák az áldozatok védelmét és ellátását. Imádkozzunk mindnyájan, hogy az Úr megtérítse az emberkereskedők szívét - mennyire ronda ez az ,,emberkereskedő" szó! -, és adjon reményt szabadságuk visszanyerésére azoknak, akik eme szégyenletes mételytől szenvednek!
...... ........... ........

 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Ferenc pápa felhívása a Pjongcsangi téli olimpiai játékok...
  2018-02-08 10:20:20, csütörtök
 
  Ferenc pápa felhívása a Pjongcsangi téli olimpiai játékok alkalmából
Holnapután, február 9-én kezdődnek a XXIII. Téli Olimpiai Játékok Pjongcsang városában, Dél-Koreában, kilencvenkét ország részvételével. A hagyományos olimpiai fegyvernyugvás idén különleges jelentőséget nyer: a két Korea küldöttsége egy közös zászló alatt együtt vonul majd fel, és egy csapatként fog versenyezni. E tény alapján reménykedhetünk egy olyan világban, ahol a konfliktusokat békésen, párbeszéddel és egymás tiszteletben tartásával oldják meg, ahogy a sport is tanítja. Üdvözletem küldöm a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak, a férfi és női sportolóknak, akik részt vesznek a Pjongcsangi játékokon, továbbá az állami hatóságoknak és a Koreai-félsziget lakosságának. Imámmal kísérek mindenkit, miközben megújítom a Szentszék elkötelezettségét minden olyan hasznos kezdeményezés támogatására, amely a békét és a népek közötti találkozást szolgálja. Kívánom, hogy ez az olimpia a barátság és a sport nagy ünnepe legyen! Isten áldjon és oltalmazzon mindannyitokat
...... .....

 
 
0 komment , kategória:  Téli sportok  
Ferenc pápa: Hányszor látjuk, hogy a prédikáció alatt ....
  2018-02-08 10:16:55, csütörtök
 
  02.07 Ferenc pápa: Hányszor látjuk, hogy a prédikáció alatt némelyek elalszanak, mások fecsegnek...?
Február 7-én a Szentatya ismét a szentmiséről tartotta katekézisét. Az evangéliumról és a homíliáról elmélkedve hangsúlyozta, hogy az evangéliumban itt és most Krisztus szól hozzánk, szavára pedig életünkkel kell válaszolnunk. A jól előkészített és rövid homíliának is e válaszadást kell szolgálnia.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Jézus egyszer Tírusz és Szidon vidékére vonult vissza.
  2018-02-08 10:14:08, csütörtök
 
  Jézus tanítása elsősorban a választott népnek szólt, de a hívő pogányok is részesültek benne.
........


Jézus egyszer Tírusz és Szidon vidékére vonult vissza. Itt betért egy házba, és bár rejtve akart maradni, jelenléte mégsem maradhatott titokban. Egy asszony, akinek leányát tisztátalan lélek szállta meg, tudomást szerzett róla, odasietett hozzá, és a lábához borult. Az asszony szír-föníciai származású pogány volt. Azt kérte tőle, hogy űzze ki leányából a gonosz lelket. Jézus először elutasította: ,,Hadd lakjanak jól előbb a gyermekek; mert nem helyes, ha elveszik a gyermekek kenyerét, és a kiskutyáknak vetik!" De az asszony így folytatta: ,,Igaz, Uram, de az asztal alatt a kiskutyák is esznek abból, amit a gyermekek elmorzsálnak." Jézus azt válaszolta: ,,Szavad jutalmaként menj! A gonosz lélek elhagyta leányodat." Amikor hazaért, leányát az ágyon fekve találta. Már elhagyta a gonosz lélek.
Magyar Kurír 02.08

Igenaptár
OLVASMÁNY a Királyok első könyvéből
Salamon öregkorára bálványimádásba süllyed; büntetésül a fia elveszíti az ország nagyobbik részét.
Amikor Salamon király megöregedett, pogány származású feleségei idegen istenek szolgálatára csábították. Nem ragaszkodott már olyan tántoríthatatlanul az Úrhoz, az ő Istenéhez, mint atyja, Dávid, hanem Astóretet tisztelte, a szidoniak istennőjét, meg Milkómot, az ammoniták bálványát. Ezzel Salamon olyat tett, ami nem tetszett az Úrnak, nem követte olyan állhatatosan az Urat, mint atyja, Dávid.
Ekkoriban épített Salamon szentélyt Kámosnak, a moábiták bálványának a Jeruzsálemmel szemben fekvő hegyen; aztán meg Mólóknak, az ammoniták bálványának. Így tett a kedvére többi pogány származású feleségének is, akik a maguk istenének gyújtottak tömjént, és mutattak be áldozatot.
Az Úr megharagudott Salamonra, mivel szíve elfordult Urától, Izrael Istenétől. Az Úr kétszer is megjelent neki, és megparancsolta, hogy ne kövessen idegen isteneket, de ő mégse tartotta meg, amit az Úr parancsolt neki.
Ezért az Úr kijelentette Salamonnak: ,,Mivel ezt tetted, és nem tartottad meg szövetségemet meg a neked adott parancsaimat, elveszem tőled királyságodat, és egy alattvalódnak adom. Atyádra, Dávidra való tekintettel nem teszem meg ezt a te napjaidban, hanem fiad kezéből veszem majd el. De nem veszem el az egész királyságot; egy törzset meghagyok fiadnak, tekintettel szolgámnak, Dávidnak érdemeire meg Jeruzsálem miatt, melyet lakóhelyül választottam.
Ez az Isten igéje.
1Kir 11,4-13

Imádság
Jézusunk köszönjük, hogy megmutattad, mit vársz tőlünk. Te többet kívánsz tőlünk, mint elődeinktől. Kemények a szavaid, de csak hálát adhatunk nagy bizalmadért, mert parancsaid értünk, és nem ellenünk szólnak. Előtted kedvesebb a megbocsátás az oltárra helyezett áldozatnál, az igaz szó az esküvésnél. Segíts csírájában elfojtani a rosszat, segíts nem elnézőnek lennünk magunkkal szemben. Kemény a szavad, de hiszem, hogy jobb nekem bármely tagomat elveszteni, saját akaratomról egészen lemondani, ha az akadályoz az örök élet felé!

Elmélkedés C. Horváth István Sándor
A mai evangéliumban ismét egy ördögűző csodáról olvasunk, amelyben megtalálhatók az ilyen jellegű csodák elemei. Miként korábban Jairus, a zsinagóga elöljárója haldokló kislányához hívta Jézust, most egy asszony kéri segítségét lánya érdekében. Az evangélista kiemeli, hogy az asszony pogány származású, s így hangsúlyozza, hogy az Isten országának örömhíre és jótéteménye nem csak a választott nép, a zsidóság tagjainak szól, hanem mindenki, bármely nemzet tagja részesedhet belőle. Aki hittel és bizalommal fordul az Úrhoz, annak kérése meghallgatásra talál.
A történet sajátossága, hogy első pillanatban Jézus elutasítónak tűnik, szinte megsérti, kutyához hasonlítja az asszonyt, aki mégsem veszi ezt bántásnak, hanem találóan megfelel Jézusnak, mégpedig az ő hasonlatát továbbgondolva. Kitartó kérése meghozza jutalmát és kiváltja Jézus elismerését, dicséretét.
Amikor valaki olyat mond nekünk, ami első pillanatban nem tetszik és bántónak hat, akkor sem érdemes azonnal megsértődnünk, mert javunkra tudjuk fordítani a helyzetet. Ilyenkor mondjuk azt magunkban: Nem tudsz megsérteni, mert nem akarok és nem fogok megsértődni.
Ha pedig nem teljesül azonnal, amit Istentől kérünk, legyünk kitartóak az imádságban
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2018.01 2018. Február 2018.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 476 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4417
  • e Hét: 15479
  • e Hónap: 28155
  • e Év: 261902
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.