|
2/3 oldal
|
Bejegyzések száma: 28
|
|
|
|
2015-06-28 12:48:20, vasárnap
|
|
|
Alig egy óra alatt készül el! Zseniális kókusztekercs recept!
Próbáljuk ki az alábbi receptet, könnyű elkészíteni és még finom is. Sokan odavannak a kókuszért és a kakaóért is, így a kettőt kombinálva nagyon finom nassolnivalót készíthetünk. Talán a legjobb dolog ebben, hogy a sütőt egyáltalán nem kell használnunk.
Link
Hozzávalók:
A tésztalaphoz:
- 500 gramm háztartási keksz
- 400-500 ml tej
- 3 kanál kakaó
A krémhez:
- 200 gramm porcukor
- 200 gramm vaj
- 100 gramm kókuszreszelék
- 3 csomag vaníliás porcukor
Elkészítés:
Először össze kell törni finomra a kekszeket, ha ez kész, adjuk hozzá a kakaóport és a tejet, majd az egészet szépen, alaposan keverjük össze. A masszát osszuk el két egyenlő részre. Mindkét tésztamasszát tegyük két sütőpapír közé, majd helyezzük rájuk a krémet és nyújtófa segítségével szépen, ujjnyin vastagra nyújtsuk ki. Tegyük hideg helyre egy jó óráig, majd ezután próbáljuk meg feltekerni.
A krémet a következőképpen kell elkészíteni: a vajat a porcukorral és a vaníliás porcukorral szépen dolgozzuk össze, próbáljunk habot verni belőle. Ezután adjuk hozzá a kókuszreszeléket, ismét keverjük jól össze az egészet. Ezt is osszuk kettőbe, majd a fent leírtak alapján kenjük a kekszes, kakaós tésztalapra.
Az oldal forrása: Link |
|
|
0 komment
, kategória: Finomságok |
|
|
|
|
|
2015-06-23 19:18:59, kedd
|
|
|
Süssünk házi kenyeret, tápanyagokban gazdag magvakkal
A házi sütésű kenyér mindenki tudja, hogy sokkal egészségesebb, mint amit a boltban vásárolunk. Sok esetben ez utóbbiak tele vannak tartósítószerrel, sőt még egy nejlon csomagolást is kapnak annak érdekében, hogy minél több ideig legyenek fogyasztásra alkalmasak.
Link
Hogy mennyire egészségesek, az bizony kérdéses. Vásároljunk inkább különböző magvakat, és készítsük el otthon a saját egészséges kenyerünket. Hoztunk most erre egy nagyszerű recep
Hozzávalók: 500 gramm teljes kiőrlésű liszt, 4 gramm szárított vagy 20-25 gramm friss élesztő, 350 ml langyos víz, 1 teáskanál só, 1 teáskanál cukor, 1-2 evőkanál olívaolaj vagy 50 gramm vaj.
Elkészítés: Tegyük a lisztet egy mélyebb tálba, a közepébe fúrjunk egy lyukat, majd töltsük bele a víz negyedét. Morzsoljuk bele az élesztőt és a cukrot, majd keverjük el a kicsit az ujjunkkal. A sót szórjuk rá a lisztre. Ha felfutott az élesztő, keverjük össze a liszttel, majd adjuk hozzá a vajat és a maradék vizet.
Keverjük bele a tésztába a magokat, választhatunk akár napraforgót, akár tökmagot, de len-vagy szezámmagot is. Takarjuk le egy konyharuhával, majd hagyjuk állni kb. 15 percig míg megkel. Ezután formázzunk belőle cipót, és a tetejét jó vastagon szórjuk meg magkeverékkel.
Tegyük egy kivajazott, kilisztezett tepsibe, és még hagyjuk legalább egy fél órán keresztül kelni. Majd tegyük a sütőbe, és kb. 15 percig süssük 50 fok alatti hőmérsékleten. Ezután vigyük a hőmérsékletet 170 fok fölé, és süssük ismét legalább egy órán keresztül. |
|
|
0 komment
, kategória: Finomságok |
|
|
|
|
|
2015-06-05 17:52:24, péntek
|
|
|
SAJT házilag
(Isteni finom, ilyet üzletbe megvásárolni NEM lehet!)
1L tej (bármilyen 1,5, 2,8 vagy 3,6%-os) 0,5 kg túró, felforraljuk, leszűrjük,( sűrű szűrön) csöpögtetjük.
Összekeverjük 6dkg olvasztott vajjal, 1 tojással, 1 teás kanál szódabikarbónával. Lassú tűzön 10 perc alatt kevergetve összefőzzük. Szilikon mini király formában hagyjuk hűlni. Minél tovább áll annál keményebb, sőt már másnap reszelhető állagú lesz. Fűszerezhetjük köménnyel, fokhagymával, snidlinggel, zöldfűszerekkel.
Ha egyszer ezt megkóstolod...soha nem fogsz boltból sajtot, vagyis sajtnak nevezett dolgot vásárolni.
Link |
|
|
0 komment
, kategória: Finomságok |
|
|
|
|
|
2015-04-11 10:39:46, szombat
|
|
|
Link
Túróska
Hozzávalók:
Első emelet:
50 dkg darált keksz
10 dkg margarin
10 dkg porcukor
kevés tej (én kb. 2 dl-t öntöttem hozzá apránként)
Második emelet:
25 dkg túró
ízlés szerint cukor
2 dl tejszín
1 vaníliás cukor
Harmadik emelet:
2 csomag vaníliás puding (hidegen kikeverhető Gála, v. Aranka)
5 dl tej
1 vaníliás cukor
Negyedik emelet:
2-3 dl tejszín (növényi, pl. Hulala, ebbe nem kell fixáló)
Elkészítés:
Az első réteg hozzávalóit összegyúrjuk és egy tepsibe nyomkodjuk. Én annyit változtattam rajta,hogy kicsit megpirítottam a tepsiben (annak ellenére,hogy egyáltalán nem kell sütni ezt a süteményt). A túrót a felvert tejszínnel és a cukrokkal összekeverjük és a kekszre kenjük. Erre jön a két felvert pudingpor, majd a felvert tejszín. Ha muszáj,a pudinghoz keverhetünk 1 zselatin fixet,nekem nem kellett:)
Forrás: Link |
|
|
0 komment
, kategória: Finomságok |
|
|
|
|
|
2015-03-29 12:46:09, vasárnap
|
|
|
Az ősz legnagyobb durranása: rántott falevél, ami ráadásul még finom is!
Ősz, ami azt jelenti, hogy az utakat gyönyörű, színpompás falevelek borítják. Mit szólnának ahhoz, ha azt mondanánk, hogy létezik olyan falevél, ami ehető, és ráadásul még finom is.
A juharfa levele olyan, mint egy egy enyhén édesített tészta. A recept egyszerű, nincs más dolgunk, mint megtisztítani a leveleket és növényi eredetű olajban kisütni őket és élvezni a természet menüjét.
Link
Link
Link
Link
Link
Link
Link
Link |
|
|
0 komment
, kategória: Finomságok |
|
|
|
|
|
2015-03-29 12:38:05, vasárnap
|
|
|
Nagyon gyors Kenyér, Írországból recept és leírás
Link
Öt perc a munka, harminc perc sütés, és már ott gőzölög az asztalon az írek mesés kenyere! Nagyon jó kis aduász arra az esetre is, ha elfogy a kenyér, vagy nincs kedvünk boltba menni, mert vacak az idő.
Nem egyszer találkoztam már a dagasztás nélküli kenyérrel különböző blogokon, de megmondom őszintén az, hogy valamit nem kell dagasztani, önmagában enyhén szólva kevés, ha azt nézzük, hogy 12 órát kell pihentetni a tésztát, aztán további egy órát, meg a tálat melegíteni még húsz percig. Na ez nem az a recept! Hanem az, ami ötperces munkával kezdődik és harminc percnyi láblógatás után ropogósra sült kenyérrel ért véget. Méghozzá az írek híres szódás kenyerével, aminek a héja kopogós-ropogós, és aranybarna. Ezt a kérget azonban nem kell tépnünk, könnyű harapni, a belseje pedig puha és lyukacsos...
A mennyiségeket kétféle módon fogom megadni, egyszer dekában, másodszor pedig a kefir poharával mérve azoknak, akiknek nincs kedvük mérlegezni.
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt (5 enyhén púpozott pohár liszt)
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 2 pohár kefir vagy natúr joghurt (150 g-os)
- 2 dl víz (1 pohár víz)
Elkészítése:
A sütőt 200 fokra kapcsoljuk! A száraz hozzávalókat egy keverőtálba szórjuk, majd a közepébe beleöntjük a kefirt és a vizet. Kézzel olyan tessék-lássék módra összedolgozzuk, tényleg csak nagyjából, ahogyan a képen is látszik.
Link
A lényeg, hogy egy lágy tésztát kapjunk, amit végül nagyjából kerekre igazgatunk és egyszerűen beleemeljük egy sütőpapírral kibélelt jénaiba. Most jön a kozmetikázás: vizes kézzel a tetejét elsimogatjuk, hogy picit simább legyen, majd késsel bevágjuk keresztalakban.
Link
Már mehet is a sütőbe, ahonnan bő harminc perc múlva illatozó, aranyszínre sült formában emelhetjük ki és tehetjük az asztalra legnagyobb örömünkre
Jó étvágyat!
Link
Link
Link |
|
|
0 komment
, kategória: Finomságok |
|
|
|
|
|
2015-02-24 21:08:26, kedd
|
|
|
Pudingos kekszsüti - sütés nélkül, hidegen! Igazi nyári finomság, jobb mint a fagylalt :)
Link
Egyszerű és gyors recept és csak pár hozzávalóra van szükségünk, hogy összedobjuk.
Hozzávalók:
2 vaníliás pudingpor
8 dl tej
6 evőkanál cukor
6 dl habtejszín
10 dkg kakaós keksz
10 dkg vaníliás keksz
8 evőkanál cappucinó
Elkészítése:
A pudinghoz hozzáadjuk a cukrot, felöntjük a tejjel és a megszokott módon megfőzzük. Kevesebb tejet használunk hozzá, így még vaníliásabb lesz az íze. Közben felverjük a habot. A pudingot kihűtjük és összekeverjük a habbal. A felét egy sütőformába öntjük. A csokoládés kekszet darabokra törjük és meglocsoljuk a cappucinóval, majd ráhalmozzuk a krémre. Így megpuhul és nagyon finom lesz. A maradék krémet is ráhalmozzuk. A vaníliás kekszet összetörjük és megszórjuk vele a süteményt, hűtőbe tesszük és hidegen tálaljuk.
Forrás: Link |
|
|
0 komment
, kategória: Finomságok |
|
|
|
|
|
2015-01-28 17:37:58, szerda
|
|
|
A következő recept két finomság kombinációja, mondhatnánk, hogy kettő az egyben, hiszen ki ne imádná a sütőben sült burgonyát és a finom tükörtojást. Reggelire imádnivaló, csak érdemes a tojássütést leszámítva, a másik részét előző este elkészíteni.
Link
Úgy fogjuk neki a műveletnek, hogy előbb a burgonyákat mossuk, majd egy villával szurkáljuk meg, majd mehetnek a sütőbe, úgy 30-40 perc alatt el is készülnek. Közben aprítsunk fel egy közepes méretű hagymát, illetve három cikk fokhagymát, reszeljünk le úgy körülbelül 100 gramm sajtot is.
Pirítsuk meg olajon a hagymát és a fokhagymát, közbe már ha elkészültek a krumplik, vegyük ki és kanál segítségével kanalazzuk ki a belsejüket. Ezt nem szabad kidobni, adjuk hozzá a pirított hagymás alaphoz, tegyük bele a sajtot is, sózzuk, borsozzuk.
A kibelezett krumplikat tegyük egy tepsibe, ennek aljára tegyünk sütőpapírt. Ezután töltsük meg a krumplikat a hagymás, sajtos alappal. Válasszunk ki a kertünkből valamilyen zöldfűszert, bazsalikom, de petrezselyemzöld is jó lesz, majd szórjuk rá a krumplikra.
Ezután vegyük elő a tojásokat, majd üssük rá a burgonyákra. Következhet a sütés, negyed óra alatt készen is vannak. Finomság a köbön.
Forrás: Link |
|
|
0 komment
, kategória: Finomságok |
|
|
|
|
|
2015-01-01 16:46:55, csütörtök
|
|
|
Ízletes desszert, amelytől a legmorcosabb vendég is hanyatt vágja magát! - VIDEÓ
A konyhában otthonosan mozogó háziasszonyok, és miért ne, házi urak mindig igyekeznek egy kis eredeti ötletet, pici sajátosságot belevinni az ételekbe, süteményekbe, ezért sokak számára a sütés-főzés több egy napi rutinnál, hanem egy örömteli kikapcsolódás, hobbi, az alkotás művészete, mert végül is az.
Link
A következő sütemény is egy remekmű, hiszen minek lehet nevezni egy virágformájú, kakaós-mogyorós krémmel megtöltött ínycsiklandó desszertet. A barátaink, de még a legrémesebb szomszéd, vagy vendég szívét is megolvaszthatjuk, ha elkészítjük ezt a finomságot.
Első lépésként a tésztát kell összehozni. Ehhez szükségünk lesz 180 ml tejre, 450 gr lisztre, 7 gr szárított élesztőre, 30 gr cukorra, egy csipet sóra, két tojás sárgájára és 80 gr vajra.
Az alapanyagokat tegyük egy tálba, majd lássunk hozzá a dagasztásnak. Mikor szépen összedolgoztuk a tésztát, takarjuk le egy tiszta ronggyal és tegyük meleg helyre, félóra alatt annyira megkel, hogy kétszer akkora lesz.
Ezután a tésztát négy egyenlő részre szakítjuk, mind a négy darabból egy kerek lapot fogunk kinyújtani, akkorát, amekkora a tepsink lesz. Ezután minden lapot megkenünk a mogyorós-kakaós krémmel, de a legfelsőt kihagyjuk a sorból. Ezután a kerek lapok közepére egy pohár segítségével megjelöljük a tészta középpontját. A tepsi ráhelyezve, a fölösleges részeket levágjuk. Ezután félbe, majd negyedbe vágva 16 felé szeleteljük a tésztát, ezek lesznek a virágszirmok. Ezeket szépen megcsavarjuk, és egy gyönyörű virágformájú sütit kapunk. A végén meg kell kenni tojásfehérjével a tetejét. 25 percig kell 180 fokos sütőben megsütni. Zseniálisan finom.
Az alábbi linken minden kedves érdeklődő még talál egy videót is: Link |
|
|
0 komment
, kategória: Finomságok |
|
|
|
|
|
2/3 oldal
|
Bejegyzések száma: 28
|
|
|
|
2018. Március
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
399 db bejegyzés |
e év: |
4440 db bejegyzés |
Összes: |
50420 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 1148
- e Hét: 4583
- e Hónap: 9321
- e Év: 115465
|
|
|