Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
Virágcsoda
  2018-03-16 23:00:14, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Virágok, gyümölcsök, termések  
Hazatérés
  2018-03-16 22:59:07, péntek
 
  Hazatérés

Egy kép margójára megírt pici történet... Olvassátok sok szeretettel!


Heten voltak.

Nem tudta hányad magával van ebben a kellemes meleg és sötét kuckóban, csak azt érezte hogy nincs egyedül.
Aztán furcsa sikamlós érzés élményét élte át, és hirtelen világosság támadt. A túl erős fénytől ki sem tudta nyitni a szemét.Mikor ezt a fényt kis szemhéján át megszokta, lassan kinyitotta ablakocskáját a nagyvilágra. Hat fekete szőrcsomó volt rajat kívül a meleg anyaölben. Finom volt az anyatej, és a meleg test amihez simulhatott, biztonságot nyújtott neki.

Eggyel többen vannak - hallotta többször az emberi hangot. Telt-múlt az idő. Lassan kicsit már ugatni is megtanult, mint a testvérei is. Majd eljött a nap, mikor dobozba tették - s elvitték a biztonságos helyről - hiába tiltakozott nyüszítve. Valamit a nyakába kötött a Gazda, és egy elhagyatott parkban egy kerítéshez kötötte.
Az ismert parancsszó is elhangzott: Maradsz! és a Gazda elment...

Várt... már éhes, szomjas volt de nem jött érte az ember. A kötél fogva tartotta, pedig biztos hazatalálna - érte sem kéne jönni! Később elaludt... Puha kezek simogatására ébredt. Kedves kis hang szólt hozzá és egyre Buksikámnak nevezte őt. Jó illata volt, olyan IGAZI GAZDI-szagú volt a kislány. S az orra nem csapta be!
A kislány elkötötte a kerítéstől a rabságot okozó spárgát, kis karjaival ölbe vette és csak annyit mondott:
Most Hazamegyünk!

(Forrás: Ahogy érzed - Wágner Veromika)



 
 
0 komment , kategória:  Írások  
Fontos, hogy megtanuld
  2018-03-16 22:57:21, péntek
 
  "Fontos, hogy megtanuld: nem szerethet téged mindenki.
Lehetsz te a világ legfantasztikusabb szilvája, érett..., zamatos..., kívánatosan édes, és kínálhatod magad mindenkinek, de ne feledd: lesznek emberek akik, nem szeretik a szilvát. Meg kell értened: hogy te vagy a világ legfantasztikusabb szilvája, és valaki akit kedvelsz nem szereti a szilvát, megvan rá a lehetőséged, hogy banán legyél. De tudd ha azt választod, hogy banán leszel, csak középszerű banán leszel. De mindig lehetsz a legjobb szilva. Vedd észre, hogyha azt választod, hogy középszerű banán leszel, lesznek emberek akik nem szeretik a banánt. Töltheted életed további részét azzal, hogy igyekszel jobb banán lenni, ami lehetetlen hisz te szilva vagy, de megpróbálkozhatsz megint a legjobb szilva lenni... "
(SENECA)




 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Azok, kik mások életébe...
  2018-03-16 22:55:51, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Az örök szeretet dala
  2018-03-16 22:54:11, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angelisz Irini  
Főnixmadár
  2018-03-16 22:51:26, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Verses képeslapok  
Spectrum
  2018-03-16 22:49:29, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Verses képeslapok  
Gyömbér
  2018-03-16 22:47:53, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Virágok, gyümölcsök, termések  
Hagymás focaccia
  2018-03-16 22:43:35, péntek
 
  Hagymás focaccia

Hozzávalók

2 bögre búzafinomliszt + a nyújtáshoz
1 bögre semolina vagy félfogós búzaliszt (BFF-55)
1 ek só
1/2 tk szárított élesztő
1/4 bögre extra szűz olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
1 db nagy mogyoróhagyma
1/2 tk durva szemű tengeri só
késhegynyi fűszerpaprika (füstízű)
1 ek reszelt parmezán
1 ek aprított petrezselyem (elhagyható)


Elkészítés

Nagy keverőtálban a liszteket elvegyítjük a sóval és a szárított élesztővel. Hozzáadunk 1 1/2 bögre meleg vizet, majd fakanállal alaposan összedolgozzuk. Az így kapott folyós, ragadós masszát folpakkal letakarjuk, és hagyjuk a duplájára kelni 10-18 óra alatt.
Fedeles tepsibe vagy sütőtálba 2 ek olívaolajat merünk. A megkelt tésztát jól belisztezett felületen lisztes kézzel hosszúkás téglává formázzuk és a tepsiben minden oldalán az olajba forgatjuk, majd laposra nyomkodjuk úgy, hogy a sarkokat is kitöltse. Meleg helyen, letakarva kelesztjük további 2 órát.
Közben a megtisztított fokhagymát és mogyoróhagymát vékonyan felszeleteljük. A durva szemű sót elvegyítjük a fűszerpaprikával. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A hagymadarabokat a megkelt tésztára szórjuk, és ujjal belenyomkodjuk. Ezután a felületet meghintjük a paprikás sóval, valamint a parmezán felével, és megcsepegtetjük a maradék olívaolajjal. A tepsi fedelével letakarva sütjük 15 percig, majd a fedő nélkül további 15-20 percig, amíg kissé megbarnul. Az utolsó percekben a sütőt felkapcsolhatjuk 220 fokra.
A megsült focacciát a tepsiből óvatosan rácsra tesszük, és hűlni hagyjuk 5 percig. Végül megszórjuk a maradék parmezánnal, valamint a petrezselyemmel.





FAZEKAS KIRA
Főszerkesztő

Nincs fedele a tepsidnek? Takard le a focacciádat alufóliával!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Almás lepény
  2018-03-16 22:40:44, péntek
 
  Almás lepény

Hozzávalók

A tésztához:
0,6 dkg sütőpor
40 dkg liszt
20 dkg vaj
4 ek porcukor
2 db tojássárgája
1 csipet só
kb. 15 dkg tejföl
A töltelékhez:
1,5 kg párolt alma
cukor (ízlés szerint)
őrölt fahéj
5 dkg dió
A tetejére:
1 db tojásfehérje
1 ek porcukor
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

A sütőporral elkevert lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáját, a sót és annyi tejfölt, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. A tésztából két cipót formázunk, és fél órát pihentetjük.
Az almát lereszeljük, ízlés szerint adunk hozzá cukrot és fahéjat. Ezután megpároljuk, és kihűtjük. Sütőpapírral kibélelünk egy 23×34 cm-es tepsit. Az egyik cipót tepsi méretre nyújtjuk, és belehelyezzük. Megszórjuk darált dióval, rátesszük a tölteléket, majd befedjük a másik kinyújtott tésztalappal. Villával itt-ott megszurkáljuk, hogy a gőz távozhasson belőle sütés közben.
A tetejét megkenjük tojásfehérjével, majd 190 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt megszórjuk vaníliás porcukorral, és felszeleteljük.





Vass Lászlóné ditti56

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
2018.02 2018. Március 2018.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 363 db bejegyzés
e év: 2277 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 427
  • e Hét: 5008
  • e Hónap: 18913
  • e Év: 148620
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.