Belépés
lenke1964.blog.xfree.hu
Három szóban el tudom mondani, mit tanultam az életről: mindig megy tovább. "A világ minden szépségéért sem akarnám elcserélni az egyéniségemet, még a... Varga Lenke
1964.08.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/17 oldal   Bejegyzések száma: 161 
Időzavarban nem lehet erős kapcsolatokat építeni.
  2018-04-29 08:56:27, vasárnap
 
  Időzavarban nem lehet erős kapcsolatokat építeni. Egy kapcsolat értéke is lemérhető azon, hogy a partnerek mennyi időt szánnak egymásra az életükből, mennyit törődnek egymással. Néha az is elég, ha csak együtt vannak csöndben. Kosztolányi írja egyik versében egy vonaton utazó nemzetközi társaságról: "Csöndjeink nem érnek össze végül, mivelhogy én magyarul hallgatok, ők svédül." Nagyon okos. Ugyanis olyan hallgatás is van férfi és nő között, ami nem ér össze. Az nem számít időnek. Alapvetően lényeges, hogy együtt hallgatnak-e, vagy külön-külön."Popper Péter  
 
0 komment , kategória:  1 Elmélkedés  
Kun Magdolna: Merjél boldog lenni
  2018-04-29 08:42:30, vasárnap
 
  Kun Magdolna: Merjél boldog lenni

Ha túlságosan fáradt vagy és nem érdekel semmi,
öleld meg az unokád, s merjél boldog lenni,
mert minden egyes boldog perc mit vele töltesz el,
virágot hajt sírodon, ha már nem leszel.

Ám amíg a két karod ölelésre képes,
feledd el a porszemet, mit a halál szele ébreszt,
és úgy gondolj majd minden istenáldott percre,
mintha unokád ölelése az élet maga lenne.

 
 
0 komment , kategória:  SZÉP VERSEK  
Vállald, a döntésed következményeit.
  2018-04-29 08:34:28, vasárnap
 
  Vállald, a döntésed következményeit. Minden döntésed egy új lehetőség, egy új esély, amit az Élet még meg akar mutatni Neked. Indulj el a saját Életedben, járj a saját utadon. Menj, ne nézz vissza a múltba, de az útkereszteződésben, hallgass minden okos szóra. Hallgasd meg, mit súg a szíved, de az észérveket sem feledd. Döntened kell biztosan, és határozottan. Vedd észre az új lehetőségeket! Tudom, az Élet olykor szörnyen nehéz tud lenni. Éppen ezért, kerüld azokat, akik felajánlják a könnyebb utat, és hazugságokkal, ,, szép ,, szavakkal akarnak hatni, a szívedre. Ne engedd, hogy elvegyék tőled az álmaidat, terveidet. Fuss, menekülj, míg lehet, és tudsz a csalók hálójából. Ne feledd: ott rejtőznek benned a kitartás, a bátorság, és a remény magvai. Ha a gondolataid, és az akaratod erőssé válik, képes leszel növekedni, fejlődni, elfogadni magad. Ha újra tudod szeretni önmagad, mentálisan, és fizikálisan is egészségesebb leszel. Állj ki egyenes derékkal -nem megtörve -, minden általad hozott döntés mellett. Az Élet vihara így is megtépáz néha, de a szeretet, és a szilárd elhatározás, segít talpon maradni. Célod elérésében, saját magaddal, és másokkal szemben is, légy rugalmas, és türelmes. A helyes döntéseid segítenek, hogy megtaláld az igaz Barátod, és Társad. Kívánom, a szívedben lévő szeretet segítsen, adjon erőt, és kitartást, hogy tudj helyesen dönteni. Találd meg azt a helyet, ahol boldog, és vidám lehetsz, s így, új Életet kezdhetsz  
 
0 komment , kategória:  SZEMÉLYISÉGFEJLESZTÉS  
Tudod mikor veszítesz el egy nőt?
  2018-04-29 08:23:57, vasárnap
 
  Tudod mikor veszítesz el egy nőt?
Akkor veszíted el, ha úgy kezeled őt, mint egy lehetőséget, ami helyett jön majd egy másik, ha ez nem jött be. Miközben neki te voltál az élete legfontosabb prioritása. El fogod veszíteni, ha távol tartod őt, miközben tisztán és egyértelműen érezteti veled, hogy téged választott. Hogy csak te kellesz neki, senki más. El fogod veszíteni, ha bizonytalan ígéreteket adsz neki holnapra, és ez a holnap valahogy sohasem akar eljönni. El fogod veszíteni, ha újra és újra hazudsz neki. És neki meg kell bocsájtania neked újra és újra. El fogod veszíteni, ha magára hagyod, ahelyett, hogy vele lennél. El fogod veszíteni, amikor csak használni akarod őt, mint egy kelléket, ami a te pillanatnyi jóérzésedet szolgálja. Fizikailag és érzelmileg. El fogod veszíteni, ha támadod, ahelyett, hogy támogatnád, amikor úgy érzi, hogy zavarodott, gyenge, boldogtalan veled, miközben jól tudod, hogy a betegsége, a gyengesége oka te vagy magad... El fogod veszíteni, ha ráébred, hogy ő az egyetlen, aki harcol a kapcsolatotokért. El fogod veszíteni, ha nem reagálsz az üzenetere és a hívásaira, ha órákon át nem ér el téged telefonon mert neked állandóan van valami ürügyed arra, hogy most épp miért nem akarsz vagy tudsz vele kommunikálni. El fogod veszíteni, ha hagyod, hogy valaki más úgy bánjon vele, ahogy ő megérdemli.
El kellene már felejteni ezt az önző, nárcisztikus életformát, és felfogni végre, hogy egy kapcsolatban nincs ÉN. Csak MI van. Mi, ketten, te meg én, együtt."
 
 
0 komment , kategória:  1 Elmélkedés  
A gyermeki lényeg ott van mindegyikünkben
  2018-04-28 20:12:08, szombat
 
  Egy gyermek, akit folyton kritizálnak, megtanulja, hogy mindenért ő a felelős.
Ha egy gyermekből folyton gúnyt űznek, félénk és zavarodott lesz.
Ha egy gyermekkel folyton ellenségeskednek, akkor olyan helyzetben is harcolni fog ahol nincs is szükség rá.
Ha egy gyermekhez folyton dühből szónak, akkor megtanul fájdalmat okozni.
Ha egy gyermeket nem értenek meg, akkor felnőve süket lesz másokra.
Ha egy gyermeket folyton becsapnak, akkor korán meg tanul hazudni.
Ha egy gyermeket megbélyegeznek, akkor megtanulja bűnösnek érezni magát
... csak az erős lelkületű, igaz emberek tudják megtanítani, hogy hogyan lehet megtörni akár a gyermekben, akár az így felnőttben ezt az ördögi kört ...
Mert egy támogatott gyermek megtanulja megvédeni magát.
S ha egy gyermekre a legtöbb helyzetben türelmesen várnak, megtanulja, hogy türelmes legyen
Ha egy gyermeket dicséret vesz körül, akkor megtanulja, hogy magabiztos legyen
Ha egy gyermeket őszinteség vesz körül, megtanulja, hogy igaz és igazságos legyen
Egy gyermek csak biztonságban tanulhatja meg a bizalmat.
Ha egy gyermeket sokszor megerősítenek, bizony megtanulja, tisztelni önmagát.
A gyermeki lényeg ott van mindegyikünkben és ez nem csak egy vizuális kép. Így nagyon fontos azt szem előtt tartanunk, hogy: a gyermekek szeretettel körbevéve tanulnak meg szeretni és szeretetet adni .. Mert egy olyan gyermeknek, akinek szabad választása van a megbecsült szeretettel és gondoskodással teli életre, az választani fog! És ezen az úton: felelősség teljes, határozott felnőtt lesz és szülőként boldog és kiegyensúlyozott gyermeket fog nevelni. Mert bármilyen helyzetbe sodródik is élete során; erős és igaz szerető-lelkében nem lehet őt többé megtörni..
 
 
0 komment , kategória:  1 Elmélkedés  
A vakok és az elefánt – egy történet az igazság
  2018-04-28 19:49:41, szombat
 
  A vakok és az elefánt - egy történet az igazság
Biztos vagy benne, hogy igazad van? Biztos, hogy a másik a hülye, a Te világképed a helyes, és minden, ami nem illik bele, az rossz? Igen, talán igazad van. De talán nem. Egy régi tanmese emlékeztet mindannyiunkat arra, hogy amikor az igazságot keressük, nemcsak másokkal, hanem önmagunkkal szemben is legyünk kritikusak.
*****
Élt egyszer régen egy kis faluban hat vak ember. Nem látták soha a napvilágot, így a tárgyakról, élőlényekről, a körülöttük lévő világról is csak többi érzékszervük alapján alakították ki saját képüket. Egy napon egy elefántot hoztak eléjük, és megkérdezték, hogyan is nézhet ki szerintük. Odamentek hát a hatalmas állathoz, és mindannyian megérintették.
vakok_es_elefant
,,Nahát! Az elefánt olyan, mint egy oszlop." - szólalt meg egyikük, aki az állat lábát tapogatta meg.
,,Nem, nem, inkább olyan, mint egy kötél." - mondta a másik, aki a farkát fogta.
,,Szerintem inkább olyan, mint egy vastag faág." - szólt a harmadik, aki az agyarát tapogatta.
,,Nincs igazatok, az elefánt úgy néz ki, mint egy hatalmas legyező." - állapította meg a negyedik, aki az állat fülét fogdosta.
,,Dehogy! Az elefánt olyan, mint egy nagy fal." - szólalt meg az ötödik vak ember, miközben az elefánt oldalát tapogatta.
,,Szerintem viszont mindannyian tévedtek, mert az elefánt cső alakú." - vélte a hatodik, aki épp az ormányát fogta.
Amit a vak emberek nem értettek meg, az az, hogy míg az igazságot keresték mindannyian, annak csak egy-egy részletét ismerték meg, és az alapján alkották meg véleményüket.
*****
A történet tanulsága minden korban érvényes volt és lesz is, de mai felgyorsult világunkban különösképp. Az emberek többsége nem pazarolja idejét megismerésre, véleményt viszont gyorsan szeret alkotni. Meghallja a hírt a TV-ben, olvassa az interneten, vagy hallja egy ismerősétől, és egyből be is teszi egyik előre felcímkézett fiókjába az agyában. ,,Ez így van, mert ezt hallottam! Biztos forrásból tudom!" Persze, így a legkönnyebb: egy gyors ítélet, egy jól definiált kategória, aztán rohanhatunk is tovább, új ,,ismeretünkkel" felvértezve.
,,A tudás legnagyobb ellensége nem a tudatlanság, hanem a tudás illúziója."
Stephen Hawking
A világ nem fekete és fehér. A Te igazságod talán más ember számára nem igaz, vagy csak részben az. Több út vezet fel a hegyre - nem biztos, hogy mindenkinek megfelel az, amin Te jársz. Legyél nyitott és igyekezz minél jobban megismerni azt, amiről véleményt alkotsz! Ha pedig erre nincs lehetőséged, vagy nem akarsz energiát szánni rá, akkor maradj távol a véleményalkotástól is; fogadd el, hogy vak emberként tapogatózol.
 
 
0 komment , kategória:  Történetek-TANMESÉK  
Vannak pillanatok az életben
  2018-04-28 19:22:29, szombat
 
  Vannak pillanatok az életben, mikor megértjük, hogy a képtelen, a lehetetlen, a felfoghatatlan igazában a legközönségesebb és a legegyszerűbb. Egyszerre látjuk az élet szerkezetét: a süllyesztőben alakok tűnnek el, akikről azt hittük, jelentősek, a háttérből alakok lépnek elő, kikről nem tudtunk semmi biztosat, s egyszerre látjuk, hogy vártuk őket s ők is vártak, egész sorsukkal, a jelenés pillanatában.

/Márai Sándor/
 
 
0 komment , kategória:  1 Elmélkedés  
Minden ember egy csodálatos nagy hajó
  2018-04-28 18:00:25, szombat
 
  Minden ember egy csodálatos nagy hajó, arra született, hogy büszkén, nyílt vizeken hasítsa a hullámokat, és nem arra, hogy a part menti sekély pocsolyákban rozsdásodjon, szétrohadjon. Biztos, hogy veszélyes és nehéz elszakadni a parttól, de aki felakar nőni oda, hogy megismerje a végtelent és átölelje Teremtőjét, annak el kell indulnia, annak mernie kell, vállalni az út porát, a fáradalmakat, a küzdelmet.  
 
0 komment , kategória:  1 Elmélkedés  
A jó a legjobb ellensége.
  2018-04-28 17:59:22, szombat
 
  A jó a legjobb ellensége.

Láttál már olyant, hogy valaki utálta a munkahelyét, mégis minden nap bejárt dolgozni? S olyant, hogy valaki boldogtalan volt a kapcsolatában, mégsem lépett ki belőle? A változástól való félelem egy igen erős akadály tud lenni abban, hogy az ember igazán boldog legyen. Nem tetszik valami? Ne söpörd a szőnyeg alá!
Az első és legfontosabb lépés, hogy felismerd, ha valami nem olyan, amire vágysz. Az élet egy ajándék és túl rövid ahhoz, hogy ne úgy éld, ahogy neked jó. Ha nem szereted a munkahelyed, ne próbáld meggyőzni magad arról, hogy lehetne rosszabb is. Ha nem vagy boldog a párkapcsolatodban, ne mondogasd magadnak, hogy de legalább jól keres / nem ver meg / nem csal meg stb. Ezek olcsó vigaszok és te is nagyon jól tudod, hogy semmit nem segítenek abban, hogy te boldog légy.
Megérdemled a legjobbat!
Nem elég jónak lenni,a legjobb kell. Vigyázz mire vágysz, mert a végén megkapod! Mondja az igaz mondás!
Győzd le a félelmeidet
Természetes dolog, hogy félsz. Az ismeretlentől általában mindenki tart. A félelmeken úgy lehetsz úrrá, ha gondolataidat pozitív irányba tereled. Csigázd fel az új iránti izgalmat magadban!
Egy változás akkor tud igazán simán menni, ha tervezel,célokat TŰZÖL KI MAGADNAK. Tervezz meg minél több részleteT.Viszont....számolnod kell azzal is, hogy nem fog minden simán menni,AKADÁLYOK JÖHETNEK,de ne téveszd szem elől a célod.
Az egyik legnagyobb hiba, amit elkövethetsz az, ha a múlttal foglalkozol, mert akkor nem haladsz előre.
Az élet nem mindig olyan útra terel, amilyenre vágysz, ezért merned kell változtatni és azt az utat választani, ami számodra tökéletes.
Bizonyára érezted magad már magányosnak és megélted ,,a nem vagyok szeretve,nem vagyok elég jó" érzését. Ennek oka,a szellemi otthonod hiányából és tanulási feladatodból ered. Mivel először mindenki a megtapasztalás útján halad, mely néha árnyékos néha fényes földi út ami egyrészt ráutaltságból,másrészt a szellemi és lelki harmónia hiányából adódóan, mindenki a külvilág az emberek felé fordul, hogy figyelmük és elfogadásuk által érzékelje önmagát és helyét a földi világban.
Mindez tudatlanságból, a figyelemért, az elfogadásért, a biztonságért, a szeretetért, valódi lényét háttérbe szorítva. A szellemi önvalódnak és a lelki önvalódnak eggyé kell válnia, egymást át kell ölelniük.
 
 
0 komment , kategória:  SZEMÉLYISÉGFEJLESZTÉS  
Talán a megszokás, vagy a félelem a változtatástól
  2018-04-28 17:54:19, szombat
 
  Olykor éveket húzol le olyan ember mellett, akivel már utad rég nem fut össze. Talán a megszokás, vagy a félelem a változtatástól, az egyedülléttől. Az is lehet, hogy még a csöppnyi szeretet, az emlékek, ami összeköt kettőtöket. Viszont érzed, hogy nem jó, nem találod mellette helyed. Mennél, maradnál, már magad sem tudod. Viszont be kell látni, hogy ha már nem megy, akkor el kell engedni egymás kezét, hisz az ember legszebb éveit képes elvesztegetni csupán félelemből. Két embernek addig van maradása egymás mellett, amíg tudtok mit mondani a másiknak, amíg a kapcsolat, a másik fél folyamatosan tanít, többé tesz. Mikor van miért, van kiért áthidalni a problémákat, együtt legyőzni azokat, kéz a kézben. Együtt, egymásért, önmagadért."

(Golden Dawn)
 
 
0 komment , kategória:  SZEMÉLYISÉGFEJLESZTÉS  
     2/17 oldal   Bejegyzések száma: 161 
2018.03 2018. április 2018.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 161 db bejegyzés
e év: 1016 db bejegyzés
Összes: 31746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 592
  • e Hét: 2064
  • e Hónap: 11475
  • e Év: 913407
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.