Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Tanácsok nőknek 1
  2009-05-29 10:56:13, péntek
 
 

1. A vásárlás nem oldd meg semmit, csak a pénzt viszi el!

2. A legtöbb férfi utálja a csiricsáré műkörmöket, ha mégis azt mondja, hogy szép az csak azért van mert le akar feküdni veled!

3. Elégedj meg azzal a 4kg ajándékkal amit kapsz,és ne kérdezd meg:"Csokit nem hoztál?"

4. Beszélj egyenesen és egyértelműen!

5. Ha valamilyen problémád van, elég ha megkérsz, hogy segítsek a probléma megoldásában. Ne kérj arra, hogy sajnáljalak, mint a barátnőid.

6. Odet amo! Gyűlöllek és szeretlek, ez csak így mehet egyszerre, Te vagy a mindenem! Hidd el!

7. Ha egy fiú szerelmes lesz beléd, ne tétovázz járj vele!

8. Ha akarsz valamit egy férfitől, és a szex kettesben már nem elég
ellenszolgáltatás, ajánld fel, hogy bevonod a barátnődet is.

9. Ne kurváskodj annyit.

10. Ne hordj melltartót.

11. A barack csak a nőknek jelent szint!

12. Ha nem mászok rád minden este az nem azért van mert már nem kívánlak!

13. Tudnod kell: "A férfiaknak a NŐ az ajándék... a Nőnek meg a tudat, hogy Ő lehet az ajándék"... tehát holnap este egy szál szalaggal átkötve szeretnélek látni...

14. Bármit teszel én melletted állok és ha nem hiszel bennem az nem csak az én hibám...

15. Gondold végig, miért ugrott le a macskád a negyedik emeletről?

16. Te vagy a legjobb!!!... Hisz ezt akarod hallani.

17. Másodjára már semmi sem ugyanaz.

18. Ne kérdezd mit csináltam a haverokkal mikor én vakon megbízok benned

19. Ha nem akarod hallani, hogy mekkorát nyomtam ne beszélj a
menstruációdról!

20. Óvodás korunk óta nem szeretünk kézenfogva mászkálni.

21. Igenis a távkapcsoló a férfiak tenyérméretére készült, úgyhogy ott a helye.

22. Ha nem tetszik, hogy a WC ülőke nedves ne háborogj ha a csapba intézzük el. Mégiscsak az a jó magasság...

23. Ha azt akarod hogy megtegyem, mondd azt hogy IGEN, ellenkező esetben mondd hogy NEM. Ilyen egyszerű.

24. Nem olyan kemény a férfi csak vizsgáld meg a lelkét is -mert érzékenyebb néha mint a tied!

25. Ne szégyelld magad, a férfi szereti ha csókolják stb...

Forrás: Krisztina egypercese
 
 
0 komment , kategória:  Szórakozás  
Veszélyes-e a mikrohullámú süt
  2009-05-26 06:06:04, kedd
 
 
A mikrohullámú sütőben elkészített élelmiszer ugyanolyan ízletes, mint bármely más módszerrel készült étel, ráadásul sokkal több vitamin, ásványi-és tápanyag marad benne, mint a hagyományos főzés során. Mindezek ellenére veszélyes is lehet, ha nem a megfelelő módon használják.

A leggyakoribb veszélyforrást az egyenetlenül megfőzött ételek és a kiáramló gőz miatti forrázások jelentik. Fontos szem előtt tartanunk, hogy a mikrohullámú sütő alkalmatlan az üvegek és cumisüvegek sterilizálására.

A mikrohullámú sütők előnyei

A mikrohullámú sütőknek számos előnyük van, a legfontosabbak a következők:
- Gyorsabb, mint a hagyományos főzési eljárás.
- A hagyományos főzés során rengeteg energiát elhasználunk olaj- és vízmelegítésre, míg a mikrohullámok csak az ételt melegítik, így energiát spórolhatunk meg
- A tápanyagok az ételben maradnak
- A proteintartalmú ételek nem barnulnak meg mikrohullámú sütőben való főzéskor. Ez a csökkentett oxidáció azt jelenti, hogy az ételben található A-és E vitamin kevésbé sérül
- A mikrohullámmal melegített ételekben több vitamin marad, mint a hosszú főzéssel elkészítettekben
- Az egészségünkre potenciális veszélyt jelentő mikroorganizmusok 5 és 60 Celsius fok között szaporodnak, ám mikor mikrohullámú sütőt használunk, annak gyorsasága miatt minimálisra csökkenthetjük ételünknek a kritikus zónában töltött idejét

Gyakori tévhitek

Természetesen sok tévhit is kering a mikrohullámú sütőkről, ezek közül a leggyakoribbak a következők:
- A mikrohullám megváltoztatja az étel kémiai szerkezetét. Nem igaz. Nincs bizonyíték a mikrohullámú energia által keltett veszélyes vagy mérgező anyagváltozásra.
- A mikrohullámmal elkészített ételek fogyasztásával nagyobb sugárzásnak tesszük ki magunkat. Nem igaz. Abban a pillanatban, ahogy a mikrohullámú sütőt kikapcsoljuk megszűnik a mikrohullámok jelenléte az ételben.
- A mikrohullámú energia radioaktív. Nem igaz. A mikrohullámú energia nem tud radioaktívvá alakítani sem ételt, sem mást.

A mikrohullámú sütők és a sugárzásveszély

A nagymértékű mikrohullámú sugárzás különféle egészségügyi problémákat okozhat, mint például égést vagy hólyagosodást. Amennyiben a készülék ajtaja sérült, vagy nem zár megfelelően, a sugárzás kikerül a sütőtérből, ám ez általában kismértékű. Az évek során sikerült a sugárzás mértékét négyzetcentiméterenkénti 5mW-ről 1/1000mW-re csökkenteni. Ennek ellenére a gyártók továbbra sem ajánlják, hogy a készülék ajtajához hajolva nézzük végig a főzés folyamatát. Természetesen nem árt rendszeresen ellenőrizni a készülék ajtaját.

Nem megfelelően elkészített ételek

A mikrohullámú sütők egyik legnagyobb hátránya, hogy az étel nem egyenletesen melegszik fel, és a hidegen maradt részeken a mikroorganizmusok és különböző baktériumok kiválóan megbújhatnak.

Ennek elkerülése érdekében:
- Szeletelje egyforma darabokra az ételt, a kisebb darabok egyenletesebben sülnek, mint a nagyobbak.
- Tartsa be az optimális főzési időt.
- Ne készítsen mikrohullámú sütőben töltött és olyan ételeket, melyek csak hosszú idő alatt és nehezen melegednek fel.
- A különböző folyadékok nagyon gyorsan felmelegednek, így könnyen égési sérülést okozhatnak.

Amennyiben továbbra is kétségei vannak a mikrohullámú sütőkkel kapcsolatban, azt tudjuk tanácsolni, hogy használatát korlátozza csak időnkénti kiolvasztásra illetve gyors melegítésre, és a rendszeres főzést folytassa a hagyományos módszerekkel.

Többet megtudhatsz a témáról a www.webbeteg.hu-n ITT

Forrás: Krisztin egypercese
 
 
0 komment , kategória:  Szórakozás  
Amerikai tragédia
  2009-05-05 08:44:46, kedd
 
 


Dreiser, Theodore : Amerikai tragédia

Kis magyar és a Nagy; Amerikai tragédia avagy a párválasztás balfogásai.

Volt egy udvarlóm. Persze több volt, de ez komolynak tűnt. Imádott. Ismerik azt az imádatot, amely már fáraszt? Egyébként istenien tudott hallgatni. Volt úgy, hogy csatlakozott baráti társaságunkhoz és eljött velünk Jugoszláviába. Azt, hogy jelen van, csak enyhe kuncogásokból, igen, nem- ekből konstatáltuk. Aztán a gát átszakadt...No nem verbálisan, hangosságban. Úgy esett, hogy egy késő délután kirándultunk Omisba. A társaság jócskán megrészegült, a mézes fügebor alapos elemzésétől. Apám egy fa takarásából, időnként előugrott, és szigorúan csak a csinos hölgyek fenekébe csípett..., elnézően, bocsánatkérően... Nem maradt el a hatás: az én gavallérom felszabadultan és harsányan röhögött!
Idillünkbe aztán egy őszi nap csapott be a ménkű. Lemenetem Balatonfüredre, szerettem az elhagyatott partot, amikor a turisták hazahúztak. Viszont fáztam, és elhatároztam, hogy délután hazamegyek.

Az állomáson, amikor befutott a vonat, ahogy körülnéztem, balról egy barna, jobbról egy vörös fiatalember készülődött felszállni. (Mint utóbb kiderült a bal oldali egy tihanyi halbiológus volt... Istenem, milyen szép pár lehettünk volna...) Szóval én középen fel, a srácok szélről, és mindkettő megindult felém, de a jobboldali győzött. Lihegve odaért hozzám és megkérdezte, hogy felteheti-e a táskámat a csomagtartóra. Én lakonikus rövidséggel közöltem: Nem! Előbb kiveszem belőle a könyvemet, amit olvasni szeretnék hazáig. Bár így tettem volna, ehelyett szóba elegyedtem a jó svádájú sráccal, akinek be nem állt a szája Pestig. Aztán találkozgattunk, míg végül karácsony előtt kijelentette, hogy ha nem szilveszterezek vele: ,,konyec raszkaz". No de ott volt az én hallgatag barátom, akivel még mindig együtt jártam, bár igyekeztem lazítani a kapcsolaton. Fölballagtam a várba, a koleszba. Az én szerelmem csak nézett a nagy zöld szemeivel és majdnem elbőgte magát,... hogy vége.

Eljött szilveszter napja és családom tagjai azzal keltettek, hogy nem tudnak kenyérért lemenni, mert hallgatag barátom, a kásás hóesésben le, föl-alá sétál a ház előtt. Órákig tartott a néma tüntetés. Végül feladta. Így hát a família megmenekült az éhhaláltól, mert hogy az akkori félig még falusi divat szerint, egy bödön tele volt lesütött hússal, de hát magában ez az étel nem igen élvezhető. No meg, reggelizni is nehéz kenyér nélkül. (Lehet, de nem érdemes...)

Este jött az új fiú, és vitt bulizni. Kirittyentettem magam, és indultunk a tett színhelyére. A lakásban, a buli helyszínén senki sem volt... Jó kis buli, vagy inkább gyanús? Visszaballagtunk hozzánk, és lesütött húst ettünk kenyérrel... de az is lehet, hogy valami egyéb körettel, amit anyám dobott össze. Szóval ez gikszer lehetett volna az első intő jel, hogy ne bízzak ebbe az új fiúban, de én nehéz hódítási hadjárat után hozzá mentem feleségül... A szívem később is mindig összefacsarodott, ha az én imádómra gondoltam. Volt okom rá.

Dreiser, Theodore: Amerikai tragédia

Őszintén szólva, nagyon sok könyvre emlékszem, hogy ez jó volt, de teljes részletességgel már nem emlékszem rá. Ennek a könyvnek a kapcsán, az a jelenet maradt meg bennem, ami a tavon játszódik le, s amitől a tragédia tragédiává vált. Néha kicsit utána is olvasok a könyveknek. Szóval Szerb Antal úgy véli, hogy ugyan az Amerikai tragédia világsiker: ,,egyetlen hibája, hogy Dreiser olyan rosszul ír, amilyen rosszul talán még soha jó író nem írt" Puff neki. Én nem vettem észre, merthogy a cselekmény lenyűgözött, erre határozottan emlékszem. Ilyenek a szubjektív vélemények. Mit ír Hamvas Béla: ,,Dreisernél minden amerikai: a stílus, az ember, a világszemlélet, a felépítés, a metafizika. Aki nem volt Chicagóban, vagy New Yorkban, nem tudja, mi az a lenyűgöző, idegsorvasztó zúgás, ami Dreiser regényeiből árad: - az amerikai városok moraja ez, gépek, gyárak, emeletes vasutak, gépkocsik, autobuszok, liftek monoton és komor szimfóniájának kegyetlen, észvesztő ritmusa. Pedig Theodore Dreiser nem amerikai. Magáról írt könyvében (A Book about Myself) elmondja, hogy szülei Rajna melléki németek voltak, apja vakbuzgó katolikus, anyja csupaszív, érzelmes asszony. A múlt század hatvanas éveiben vándoroltak ki és Indianában (Terre Haute) telepedtek meg. Itt született Theodore Dreiser 1871-ben.

Nézzük inkább a cselekményt. A főszereplő ,,Clyde Griffiths sorsában és egyéniségében megjelenik az amerikai életéhség. Clyde acélkemény önzés. Nyomorult szegény szülők gyermeke, hatéves koráig az utcán vallásos dalokat énekel. Szüleinek egyedüli életbölcsességük «az, hogy a világot megvetik». Clyde-t az ellenkező ösztön hajtja. Szállóba kerül. Inas. Megismeri a pénz, a fényűzés, a jó ételek és italok ízét. Sok a nő. Eszik, iszik, és mindig éhesebb és szomjasabb lesz. Huszonkét éves korában a villamosszékbe kerül. Mohóságában mindent le akar nyelni, ami eléje akad. Állást, pénzt, gyönyört, asszonyt, kényelmet. Gyilkol - persze, hogy gyilkol. Egészen természetes. Egy kobra nem lehet lelkiismeretlenebb." Eddig az idézet. Kegyetlen ítélet. Nem tudok mit hozzáfűzni. A jó bornak nem kell cégér.

Vándor Katalin (kisvándor)

Forrás: http://www.eztolvasdel.hu
 
 
0 komment , kategória:  Szórakozás  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2018.03 2018. április 2018.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 52 db bejegyzés
e év: 421 db bejegyzés
Összes: 7233 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 233
  • e Hét: 995
  • e Hónap: 12700
  • e Év: 51701
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.