Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/8 oldal   Bejegyzések száma: 73 
Csirkehúsleves dióval
  2010-11-22 19:25:03, hétfő
 
 


Csirkehúsleves dióval

Hozzávalók:
2 db tyúkhúsleves kocka
25 dkg csirkemell filé
8 dkg póréhagyma
20 dkg burgonya
7 dkg vaj
2 dl tejszín
fél marék dióbél
1 csipet rozmaring
1 csomag petrezselyemzöld
fél ek liszt

Elkészítése:
A szeletelt zsenge póréhagymát vajon hirtelen megpirítjuk, hozzáadjuk az apró kockákra vágott friss csirkemellet, és addig kevergetjük, míg kifehéredik. Felengedjük vízzel, beletesszük a tyúkhúsleves kockát, az apró kockára vágott burgonyát és a rozmaringot, majd omlósra főzzük. A lisztből és a tejszínből habarást készítünk, és hőkiegyenlítve besűrítjük. Megszórjuk a felaprított petrezselyemzölddel. A diót összevágva szárazon megpirítjuk és tálaláskor a tetejére hintjük.

Forrás: teletál
 
 
0 komment , kategória:  Receptek/ levesek  
Párizsi hagymaleves
  2010-11-22 19:22:06, hétfő
 
 


Párizsi hagymaleves

Hozzávalók:
2 db tyúkhúsleves kocka
20 dkg ementáli sajt
2 fej vöröshagyma
10 dkg vaj
2,5 száraz fehérbor
1 csipet só
1 csipet őrölt bors

Elkészítése:
A vöröshagymát megtisztítjuk, félszeletekre vágjuk, lassú tűzön a vajban kevergetve aranysárgára dinszteljük. Felengedjük vízzel, hozzáadjuk a száraz fehérbort, a tyúkhúsleves kockát, a fűszereket, huszonöt-harminc percig főzzük, míg a hagymaszeletek megpuhulnak. A reszelt sajtot az előkészített leveses tányérba hintjük, majd ráöntjük a levest. Pirított kenyér- vagy zsemlekockával tálalhatjuk.

Forrás: teletál
 
 
0 komment , kategória:  Receptek/ levesek  
Görög lencseleves
  2010-11-22 19:20:01, hétfő
 
 


Görög lencseleves

Hozzávalók:
4 db paradicsom
ízlés szerint ételízesítő
20 dkg lencse
fél fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
fél dl fehérborecet
3 db babérlevél
1 csipet rozmaring
1 tk só
1 csipet őrölt bors
1 dl olívaolaj

Elkészítése:
A finomra vágott hagymát olajon megdinszteljük, felengedjük vízzel és beletesszük a beáztatott lencsét. Ételízesítővel, zúzott fokhagymával, babérral, rozmaringgal, frissen őrölt borssal és sóval fűszerezzük, majd lassú tűzön főzzük. Ha a lencse megpuhult, beletesszük az apróra vágott lédús paradicsomot, és pár percig forraljuk. A végén ízlés szerint fehérborecettel ízesíthetjük.

Forrás: teletál
 
 
0 komment , kategória:  Receptek/ levesek  
Húsleves parasztosan
  2010-11-22 19:17:49, hétfő
 
 


Húsleves parasztosan

Hozzávalók :
2 db tyúkhúsleves kocka
25 dkg savanyú káposzta
5 dkg húsos szalonna
egy negyed vöröshagyma
1 db tojás
1 pohár tejföl
10 dkg liszt
fél csomag petrezselyemzöld
ízls szerint ételízesítő

Elkészítése:
A tyúkhúsleves kockát vízzel és az enyhén kimosott savanyú káposztával felfőzzük, és ételízesítővel ízesítük. A húsos szalonnát egyforma apró kockára vágva lepirítjuk, és a finomra vágott vöröshagymával megdinszteljük. Az elkészített szalonnás alapot az elkevert tojással, az apróra vágott friss petrezselyemzölddel, és a liszttel összekeverjük, majd sós, forrásban lévő vízbe kiszaggatjuk. A levest tejföllel besűrítjük. Tálaláskor a galuskákat is belehelyezzük.

Forrás: teletál
 
 
0 komment , kategória:  Receptek/ levesek  
Suomi halleves
  2010-11-22 19:14:28, hétfő
 
 


Suomi halleves ( nagyon finom)

Hozzávlók:

2 db tyúkhúsleves kocka
25 dkg burgonya
40 dkg tengeri halfilé
5 dkg póréhagyma
2 dl tejszín
2 ek liszt
1 ek vaj
ízlés szerint kapor

Elkészítése:
A karikára vágott póréhagymát vajon megpirítjuk, felengedjük vízzel, hozzáadjuk a tyúkhúsleves kockát, a burgonyát és gyöngyöző forrású vízben megfőzzük. Beletesszük a tengeri halfilét, a tejszínt és a kaprot, majd összeforraljuk. A végén kevés világos, vajas rántással besűrítjük.

Forrás: teletál
 
 
0 komment , kategória:  Receptek/ levesek  
Kínai gombaleves
  2010-11-22 19:08:06, hétfő
 
 


Kínai gombaleves

Hozzávalók::
1 csomag Kínai alap
2 db marhahúsleves kocka
15 dkg póréhagyma
10 dkg zellergumó
40 dkg csiperkegomba
1 dl olaj
1 dl szójaszósz
5 dkg cérnametélt

Elkészítése:
A friss póréhagymát karikára vágva a csíkozott zellerrel és a szeletelt gombával együtt forró olajon hirtelen megpirítjuk. A Kínai Specialitást és a marhahúsleves kockát vízben alaposan feloldjuk, majd a korábban elkészített zöldségalappal gondosan elkeverjük. Felforraljuk, szójaszósszal és ha szükséges csipetnyi sóval ízesítjük. Az apróra tördelt cérnametéltet belefőzzük.

Forrás: teletál
 
 
0 komment , kategória:  Receptek/ levesek  
Palermói sajtleves
  2010-11-21 20:55:28, vasárnap
 
 


Palermói sajtleves

Hozzávalók:
1 db tyúkhúsleves kocka
ízlés szerint ételízesítő
1 csomag sajtszósz
2 db tojás
2 dl tejszín
20 dkg sajt
2 gerezd fokhagyma
15 dkg póréhagyma
1 dl fehérbor
1 csipet őrölt szerecsendió

Elkészítése:
A sajtszószt 2 liter vízzel 10 percig főzzük, úgy, hogy a tyúkhúsleves kockát, az őrölt szerecsendiót, a frissen vágott póréhagymát és a reszelt sajtot is beletesszük, hozzáadjuk a fehérbort, majd ha visszaforrt, levesszük a tűzről. A tojást szétválasztjuk, a sárgáját a tejszínnel gondosan elkeverjük és hőkiegyenlítéssel dúsítjuk vele a levest. Ételízesítővel továbbízesíthetjük. Tálalásnál pirított kenyér vagy zsemlekockát ajánlunk hozzá.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek/ levesek  
Szegedi halászlé
  2010-11-20 17:52:59, szombat
 
 


Szegedi halászlé

Hozzávalók:
1 kg hal
3 db vöröshagyma
ízlés szerint só
1 kk pirospaprika
1-2 db cseresznyepaprika
10 dkg lecsó

Elkészítése:
A legkitűnőbb halászlevet háromféle halból készíthetjük. Minél nagyobb mennyiségben főzzük, annál ízletesebb. A legjobb, ha harcsából, pontyból és kecsegéből főzzük. A hagymát apróra összevágjuk és a hal fejével, uszonyaival megfőzzük. Tegyünk bele néhány kárász halacskát, és ha ez is puha, törjük át az egészet szitán. Közben megtisztítjuk a halat, 3 centi vastagságú szeletekre vágjuk, és negyed óráig hagyjuk besózva. A halszeleteket ezután rakjuk bele egy megfelelő nagyságú lábosba, és öntjük rá az áttört levet, továbbá oly mértékben öntjük fel, hogy a halat teljesen ellepje. (Egyenletes, lassú tűznél főzzük, míg a hal megpuhul. Ugyanabban az edényben tálaljuk, amiben a hal megfőtt.) Belerakjuk a hal ikráját és tejét, s mikor felfőtt, óvatosan megsózzuk, majd ráhintjük a pirospaprikát, lecsót és cseresznyepaprikát is teszünk bele.

Forrás: teletál
 
 
0 komment , kategória:  Receptek/ levesek  
Zöldbableves
  2010-11-20 17:50:08, szombat
 
 


Zöldbableves

Hozzávalók:
30 dkg zöldbab
30 dkg borjúcsont
4 dkg zsír
3 dkg liszt
1 csomó zöldpetrezselyem
5 dkg vöröshagyma
ízlés szerint pirospaprika
2 dl tejföl
2 csipet só

Elkészítés:
A megtisztított és rövid darabokra vágott babot forrásban levő vízbe tesszük, és a csontot külön kifőzzük. Ha a bab puha, felöntjük a csontlével, világos zsömleszínű rántást készítünk, az apróra vágott hagymát és a finomra vágott zöldpetrezselymet és egy kevés pirospaprikát teszünk, mielőtt felengednénk. Berántjuk, felforraljuk a levest, csipetkét főzünk bele. A tejfölt közvetlen tálalás előtt keverjük hozzá. A zöldbablevest szájíz szerint ízesíthetjük kevés ecettel és cukorral.

Forrás: teletál
 
 
0 komment , kategória:  Receptek/ levesek  
Szárnyas raguleves
  2010-11-20 15:03:36, szombat
 
 


Szárnyas raguleves

Hozzávalók:
kb.50 dkg Csirke- vagy egyéb szárnyasaprólék
20 dkg vegyes zöldség
10 dkg zöldborsó
10 dkg csiperkegomba
6 dkg zsír
4 dkg liszt
3 dkg vöröshagyma
1 kis csomó zöldpetrezselyem
20 dkg kelvirág
2 g törött bors
2 dkg vaj
ízls szerint só

Elkészítése:
A szárnyasaprólékot előkészítjük a leveshez, összevágjuk. Jól megmosva kis fej hagymával feltesszük főni. Az apró, egyenletes kockákra vágott vegyes zöldséget szeletekbe vágott gombával zsíron kissé lepirítjuk, meghintjük finom, apróra vágott zöldpetrezselyemmel, és fedő alatt félig puhára pároljuk, majd hozzáadjuk az aprólékhoz. Megsózzuk, törött borssal fűszerezzük és nyári idényben néhány karfiolrózsát, és spárgafejet is beleteszünk. Az egészet puhára főzzük. Ezután világos rántással - melyhez egy kis zöldpetrezselymet tettünk - berántjuk a levest. Külön főtt zöldborsót, kelvirágot is teszünk a levesbe. Utánízesítjük, és jól kiforraljuk. Vajas galuskát vagy apróra vágott, illetve szaggatott velős gombócot főzünk bele betétként.

Forrás: teletál
 
 
0 komment , kategória:  Receptek/ levesek  
     2/8 oldal   Bejegyzések száma: 73 
2018.03 2018. április 2018.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 16 db bejegyzés
e hónap: 110 db bejegyzés
e év: 1532 db bejegyzés
Összes: 49318 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1912
  • e Hét: 3895
  • e Hónap: 17644
  • e Év: 222345
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.