Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
Mirha szent olaj gyógyító hatása
  2018-04-02 17:49:27, hétfő
 
  ...... ...........


Pozitív élettani hatásai már ősidők óta ismertek. Így például az ősi Egyiptomban, ahol mirha olajat használtak a halottak bebalzsamozásához. A mai modern világban már számos felhasználási módja van a tisztálkodástól egészen a betegségek megelőzéséig. A mirhaolaj - antivirális és fungicid tulajdonságainak köszönhetően - korunk egyik legjobban őrzött "egészségügyi titka".

Fertőzések elkerülése mirhával
Egészségügyi szakemberek is előszeretettel alkalmazzák vírusos és gombás fertőzések megelőzésére. Természetes úton előállított olaja kiváló antiszeptikus és fertőtlenítő tulajdonságú. 100%-ban természetes mivoltának köszönhetően igen népszerű a negatív egészségügyi problémák csökkentésében. Fertőzéses megbetegedések, láz és megfázás esetén is jó eséllyel alkalmazható, különös tekintettel arra, hogy a mirhaolaj kiváló köptetőszer is egyben.

Egészségügyi hatásai
Mivel a XXI. század embere a súlyos betegségek elkerülésére fókuszál, ezért fontos megemlítenünk, hogy a mirha alkalmazása egy meglehetősen fontos tényező bizonyos rákfajták és bélrendszeri problémák kivédésére. Hatékony a görcsök megszüntetésében, valamint felpörgeti az immunrendszert, és serkenti a testben a véráramlást. A szervezetbe való bevitelét követően a mirha oly módon stimulálja a fehérvérsejteket, amellyel szintén csökkenthető jó néhány betegség kockázata. Ezeken kívül redukálja a fekélyek kialakulásának esélyét, valamint - számos feljegyzés szerint - a fekélyek utáni kezelésekkor segíti a gyorsabb felépülést.

Antioxidáns
A "méregtelenítés" és az "antioxidáns" kifejezéseket gyakran használják a mai modern világban olyanok, akik szervezetükről a lehető legjobb módon szeretnének gondoskodni. Ugyanakkor, sokan dollármilliókat költenek évente hatékony méreganyag eltávolítókra és egyéb veszélyes termékekre, viszont az olyan természetes anyagokat, mint pl. a mirha, figyelmen kívül hagyják.
A mirha antioxidáns tulajdonságainak a szervezetre gyakorolt pozitív hatása jócskán felér azokkal a méregtelenítő terápiákkal, amikre tonnaszám költjük a pénzt. Egy egészségesebb külsőt, ragyogó bőrt és hajat érhetünk el vele. Fontos tudnunk, hogy a mirha azokkal a méreganyagokkal is felveszi a harcot, amelyek az esetleges kevés folyadékfogyasztás miatt gyűltek össze a szervezetben.
A mirha támogatja az emberi szervezet öngyógyító folyamatait, segíti az egyén általános jóllétét, és ahogyan fentebb olvashattuk, ez a természetes olaj sok egyéb szempontból is hatásos lehet.

Fordította: Dudás Anita

A mirha tartósító tulajdonsága miatt a belőle készített illatszer akár tíz évig is megőrzi illatát. Legfontosabb hatásai: baktériumölő, gombaölő, gyulladáscsökkentő. Erősíti az idegeket, kezdeményező képességgel, erővel tölt el. Fenntartja a bőr egészségét, késlelteti az öregedést, kifejezetten jó a bőrfekélyek kezelésére. A menstruációt befolyásoló hatása miatt áldott állapotban lévő nők ne használják!
Pogány Frida

Bizonyos illóolajok meggátolják a rák terjedését és képesek csökkenteni a daganatos sejtek méretét, sőt sok esetben el is pusztítani azokat..

- Mirha olaj 10 csodálatos előnye: Link

- Mirha illóolaj - leírás és javaslatok Link

- Valódi Mirha leírása Link

Wellnescaffe oldalon Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk megörzése  
Ferenc pápa húsvét éjjelén:
  2018-04-02 17:16:25, hétfő
 
  Változtassuk meg Jézussal a megváltoztathatatlannak tűnőt!
2018. április 2. hétfő
Nagyszombat este a Szentatya által vezetett a húsvéti vigíliaszertartás a Szent Péter-bazilika előterében a tűzszenteléssel és a húsvéti gyertya előkészítésével kezdődött, majd a bevonulással, az Exsultet eléneklésével és az igeliturgiával folytatódott.
Ferenc pápa homíliájának fordítását teljes terjedelmében közreadjuk. Link

......

 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Erdő Péter húsvétkor:
  2018-04-02 17:14:28, hétfő
 
  ,,Lángolj és világíts!" - A húsvét öröme emberi szóval kifejezhetetlen
2018. április 2. hétfő
Húsvét napja fényesebb minden más napnál. Ez ,,minden napok anyja" - fogalmazott szentbeszédében Erdő Péter bíboros, prímás, aki húsvétvasárnap, április 1-jén az esztergomi bazilikában mutatott be ünnepi szentmisét.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Szent István bazilika misék   
2018. április 2., húsvéthétfő
  2018-04-02 17:08:44, hétfő
 
  Vigyétek hírül testvéreimnek, hogy menjenek Galileába. Ott viszontláthatnak engem.
Húsvétvasárnap reggel az asszonyok sietve távoztak el Jézus sírjától. Félelemmel, de még nagyobb örömmel eltelve futottak, hogy értesítsék a tanítványokat.
Egyszerre csak Jézus jött szembe velük, és megszólította őket: ,,Üdv nektek!" Az asszonyok odafutottak, leborultak előtte, és átkarolták a lábát. Jézus így szólt hozzájuk: ,,Ne féljetek! Siessetek, és vigyétek hírül a tanítványoknak, hogy menjenek Galileába! Ott majd viszontlátnak engem."
Az asszonyok még úton voltak, amikor néhány őr a városba ment, és jelentette a főpapoknak mindazt, ami történt. Ezek összehívták a nép vezetőit, és tanácsot tartottak. Azután sok pénzt adtak a katonáknak, és meghagyták nekik: ,,Mondjátok, hogy éjnek idején, amíg mi aludtunk, eljöttek Jézus tanítványai, és ellopták őt. Ha a helytartó tudomást szerez a dologról, mi majd megnyugtatjuk, és kimentünk titeket." A katonák elfogadták a pénzt, és úgy tettek, amint kioktatták őket. Ez a beszéd a zsidóknál a mai napig el van terjedve.

Magyar Kurír

SZENTLECKE az Apostolok Cselekedeteiből
Isten feltámasztotta Jézust, és ennek mi mindannyian tanúi vagyunk.
Pünkösd napján Péter a tizenegy kíséretében előlépett, és hangos szóval így beszélt:
,,Zsidó férfiak és Jeruzsálem egész népe! Vegyétek tudomásul és figyelemmel hallgassátok meg szavamat! Izraelita férfiak, hallgassátok meg szavaimat!
A názáreti Jézust az Isten igazolta előttetek, amikor, mint tudjátok, általa hatalmas csodákat és jeleket vitt végbe köztetek. Ezt az embert ti az Isten előre elhatározott terve szerint kiszolgáltattátok, gonosz kezek által keresztre feszítettétek, és megöltétek. Isten azonban feloldotta a halál bilincseit és feltámasztotta őt. Lehetetlen is volt, hogy a halál fogva tartsa, hiszen Dávid így jövendölt róla:
Szemem előtt az Úr mindenkoron,
ő áll jobbomon, meg nem inoghatok.
Örvend a szívem, az ajkam énekel,
sőt reménységben nyugszik testem is.
Lelkemet a holtak honában nem hagyod,
hogy Szented romlást lásson, nem akarod.
Az élet útját mutatod meg nekem,
színed előtt örülni gyönyörűségem.
Férfiak, testvérek! Ősatyánkról, Dávidról, nyíltan beszélhetek előttetek. Ő meghalt. Eltemették, és sírja mind a mai napig itt van közöttünk. De mivel próféta volt, tudta, hogy Isten esküvel erősített ígéretet tett neki; utódai közül ültet majd valakit trónjára. Ezért jövendölte Krisztus feltámadásáról, hogy nem marad az alvilágban, és testét nem éri enyészet.
Ezt a Jézust támasztotta fel Isten, Ennek mi mindannyian tanúi vagyunk. Miután, Isten jobbja felmagasztalta őt, elnyerte az Atyától a megígért Szentlelket, és kiárasztotta, ahogyan látjátok és halljátok."
Ez az Isten igéje.
ApCsel 2,14.22-33

Imádság
Úr Jézus, köszönjük, hogy közöttünk való jelenléteddel ajándékozol meg. Utunkon erősítesz és bátorítasz. Add, hogy mélyen tudatában legyünk jelenlétednek. Küldő szavadra örömmel válaszoljunk minden cselekedetünkkel. Adj nekünk bölcsességet és alázatot, hogy felismerjük jelenlétedet más testvéreink között is. Tégy eggyé bennünket!.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Easter Monday, from St. Peter's Square 2 April 2018
  2018-04-02 17:04:43, hétfő
 
  Recitation of Regina Caeli with Pope Francis, on Easter Monday, from St. Peter's Square, Vatican.

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Easter Monday from Cologne Cathedral 2 April 2018
  2018-04-02 17:02:23, hétfő
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Easter Sunday from San Giovanni Rotondo 1 Apri 2018
  2018-04-02 17:00:18, hétfő
 
  Holy Mass of the Evening, on the Solemnity of Easter, from the Pilgrimage Church of St. Pio of Pietrelcina, San Giovanni Rotondo, Foggia, Italy.

Videó Link
Az este szentmise, a húsvét ünnepléséről Szent Pio Pietrelcina Zarándoklány templomából, San Giovanni Rotondo, Foggia, Olaszország.
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Easter Sunday from Cologne Cathedral 1 April 2018
  2018-04-02 16:57:44, hétfő
 
  Videó Link

Holy Mass on the Solemnity of Easter Sunday, from the Kölner Dom, the Cathedral of Sts. Peter and Mary, Cologne, Germany. Presided by Rainer Maria Cardinal Woelki, Metropolitan Archbishop of Cologne.

Szent Mise a húsvét vasárnapi ünnepségéről, a Köln-dómtól, a Szent Székesegyháztól. Péter és Mária, Köln, Németország. A Rainer Maria Woelki bíboros, Köln fővárosi érseke vezette.
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Húsvétvasárnap Böjte Csaba homiliája
  2018-04-02 16:54:28, hétfő
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Húsvéthétfő. 2018 04.02 Csíksomlyó
  2018-04-02 16:52:19, hétfő
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
2018.03 2018. április 2018.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 346 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5520
  • e Hét: 11321
  • e Hónap: 44475
  • e Év: 278222
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.