Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/65 oldal   Bejegyzések száma: 641 
Magyar kurír - Megújult honlapja
  2019-06-10 12:06:03, hétfő
 
  Megújult honlapunkkal továbbra is Krisztus örömhírét igyekszünk hirdetni. Az új honlapot és munkánkat a Boldogságos Szűz Mária, az Egyház Anyja oltalmába ajánljuk. Egyúttal arra kérjük olvasóinkat, csatlakozzanak imáinkhoz, hogy a Szűzanya hathatós közbenjárásával végezhessük szolgálatunkat.

Magyar kurír - Megújult honlapja Link
 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
A francia szenátus döntése:
  2019-05-30 22:11:01, csütörtök
 
  eredeti állapotban állítják helyre a Notre-Dame-ot
2019. május 30., csütörtök | 19:11
A Notre-Dame-nak pontosan úgy kell kinéznie a helyreállítás után, mint a tűz előtt - erről döntött többórás vita után a francia szenátus május 28-ára, keddre virradóra.
A székesegyház újjáépítése körül vita bontakozott ki, miután egyesek lehetőséget láttak az épület átépítésére. Édouard Philippe miniszterelnök is a modernebb megközelítést támogatta, és nemzetközi építészeti pályázatot is hirdetett, miközben Anne Hidalgo párizsi polgármester az eredeti állapot helyreállítását tartotta helyénvalónak.
Azt is eldöntötték, hogy a felújítással a 2024-es párizsi nyári olimpiára el kell készülni, bár sokak szerint nagyon szűk ez a határidő, és politikai húzásként tekintenek rá. Frédéric Létoffé restaurátor szerint tíz-tizenöt évig is elhúzódhat a munka.
A tervezetről még megállapodásra kell jutnia a szenátusnak és a nemzetgyűlésnek, ezután emelkedhet törvényerőre.

Forrás és fotó: La Croix, 24.hu
...... ......


Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
A magyarok harmada akar csak euróval fizetni
  2019-05-21 11:33:07, kedd
 
  A velünk együtt csatlakozó kilenc országból hétben már az euró a fizetőeszköz. A magyarok többsége viszont ragaszkodik a forinthoz. És a kormány is.
A magyarok mindössze 38 százaléka támogatja az euró bevezetését - derül ki a 24.hu megrendelésére a Závecz Research által áprilisban készített reprezentatív közvélemény-kutatásból. (A kutatás eredményeit részleteiben közöljük, az eddig megjelent cikkek itt olvashatók.)
A felmérésben megkérdezettek fele (49 százaléka) szerint Magyarországnak nincs szüksége a közös európai fizetőeszközre, 13 százalék pedig nem tudott vagy nem akart válaszolni a kérdésre.
- Nem sietünk a forint euróra cserélésével
Az Európai Unió 28 tagállamából 19 tagállam már bevezette az eurót, és a Magyarországgal egy időben csatlakozó kilenc ország közül hétben is az euró a hivatalos fizetőeszköz. Ennyiben a magyar lakosság idegenkedése nehezen magyarázható, érthetőbbé válik azonban a kormányzati nyilatkozatok tükrében. A kormány ugyanis - bár Magyarország a kritériumok nagyobb részét teljesíti, vagy egyre közelebb kerül hozzá - még jó ideig biztosan nem siet megválni a forinttól. Orbán Viktor miniszterelnök januárban azt mondta, nincs céldátuma az euró magyarországi bevezetésének. Ezt azzal indokolta, hogy nem látni egyértelműen az euró jövőjét, másrészt az eurózóna sem ugyanaz már, mint amihez eredetileg csatlakozni akartunk.
Úgyhogy én itt a kivárás és az óvatos duhaj politikáját követem - jelentette ki.
Május elején a konvergenciaprogramot bemutató sajtótájékoztatóján Varga Mihály pénzügyminiszter is hasonlóan fogalmazott:
A velünk együtt csatlakozók közül egyébként Szlovénia volt a leggyorsabb, már 2007-ben áttért az uniós valutára. Szlovákia 2009-ben cserélte a szlovák koronát euróra. A balti államok közül Észtország 2011-ben, Lettország 2014-ben, Litvánia 2015-ben csatlakozott az eurózónához. Magyarországon kívül így már csak Lengyelország és Csehország marad ki az eurózónából a 2004-ben csatlakozottak közül (és nem tagja annak az utánunk csatlakozó Románia, Bulgária és Horvátország sem).

Az EU-tag, de egyelőre saját fizetőeszközt használó országok közül Dánia és a kilépésre készülő Egyesült Királyság kivételével minden tagállamnak, így Magyarországnak is a csatlakozási szerződésben előírt kötelessége az euró bevezetése. Azonban a csatlakozásnak nincsen előírt határideje, így a bevezetés feltételeit teljesíteni képes országok áttérésének időpontja lényegében a tagállamok döntésén múlik. Svédország például az 1994-es csatlakozási szerződésében vállalta, hogy a konvergenciakritériumok teljesítése után belép az akkor még csak a tervezőasztalon létező eurózónába, de amióta 2003-ban egy népszavazáson elbukott az euró bevezetése, kerülik a svéd korona lecserélését.
- A Fidesz-szavazók elutasítják, az ellenzékiek támogatják
A kormány idegenkedését ismerve nem csoda, hogy a Fidesz-szavazók többsége (57 százaléka) is ellenzi az euró bevezetését, és kevesebb mint a harmaduk (31 százalék) támogatja. Az ellenzékiek között fordított az arány: minden második válaszadó híve a közös pénz használatának, és 33 százalékuk tart tőle.
A nagyobb társadalmi csoportok közül viszont mindössze a felsőfokú végzettségűek és a budapestiek között vannak - legalább relatív - többségben a magyar eurót támogatók, az előbbieknél 48:42, az utóbbiak között 46:39 a támogatók, illetve az ellenzők aránya. A korcsoportokat nézve pedig csak a legfiatalabbaknál, a 18 és 29 év közöttieknél döntetlen az állás (43 százalék támogatja, és ugyanennyi ellenzi az euró bevezetését), az összes többi korosztályon belül azok vannak többen, akik nem pártolják az euró bevezetését.
A kormánynak nem szándéka, hogy olyan övezethez csatlakozzon, amelynek jelenleg is változnak a szabályai, átalakulás alatt áll.
...... ..............

 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
Több mint nyolcmilliárdot költött.....
  2019-05-07 07:58:44, kedd
 
  Több mint nyolcmilliárdot költött az Orbán-kormány üldözött keresztényekre.
Ennyit költött eddig a magyar kormány a Hungary Helps Programra - derül ki a Miniszterelnökség által közölt adatokból. A 24.hu közérdekű adatigénylésére küldött dokumentumok szerint hat országban - Szíriában, Irakban, Libanonban, Jordániában, a Kongói Demokratikus Köztársaságban és Nigériában - összesen 24 projekt teljesülésében segédkezett a magyar állam. A program részeként keresztény fiataloknak szóló ösztöndíjprogramot is indítottak, ez 2016 és 2019 között összesen 1,381 milliárd forintba került.
A Hungary Helps Program 2017 óta foglalja magába Magyarország humanitárius segítségnyújtás keretében végzett tevékenységét olyan országokban, amelyekből sok menekült indul útnak. A Miniszterelnökség szerint az üldözött keresztény közösségek támogatását szolgáló programmal 35 ezer embernek segítettek a szülőföldön maradásban vagy a visszatérésben, az ösztöndíjprogram révén pedig összesen 167 üldözött keresztény diák kezdte meg tanulmányait Magyarországon.
A programról Orbán Viktor 2017 áprilisában azt mondta, hogy ,,a menekültek befogadása és elosztása helyett az Európai Uniónak inkább ott kellene segítenie, ahol a baj van". Nem sokat változott a kormányzati kommunikáció azóta, a miniszterelnök a múlt héten, Matteo Salvini olasz belügyminiszter budapesti látogatása előtt egy lapinterjúban szintén kitért a programra:
Nem kell szétosztani Európában a migránsokat. Haza kell őket vinnünk, és nem a bajt kell idehozni, hanem ott helyben segítséget kell nekik adnunk. Tegyük rendbe azokat a térségeket, ahonnan elindulnak. Magyarország már ezt teszi, erőnkön felül költünk erre a programunkra, amit Hungary Helps néven indítottunk. És emellett fontos lenne, hogy működjünk együtt a hazatelepítésben.
Hogy mit jelent az erőn felüli költés, arra még visszatérünk.
2017 augusztusában mindenesetre kineveztek egy utazó nagykövetet Heltai Péter személyében, aki fél év után eltűnt, majd kiderült, hogy már nem dolgozik a programon, amely ezután átkerült az Üldözött Keresztények Megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkársághoz. Ennek vezetésével Azbej Tristan KDNP-s politikust bízták meg, az államtitkárság pedig egy Naphegyi téri villában kapott helyet. Azbej Tristan idén áprilisban közölte, hogy mivel az államtitkárság egyre több programot működtet, szükségessé vált egy ügynökség létrehozása ,,a programok lebonyolítására és ellenőrzésére, az átláthatóság biztosítására és a hatékonyság mérésére".
A Hungary Helps keretében összesen 13 egyházi szervezet részesült támogatásban. Az üldözött keresztényeknek létrehozott ösztöndíjprogramon kívüli összesen 7 287 731 651 forintból a legnagyobb összegben, több mint 3,1 milliárd forintban a nyolc éve polgárháború sújtotta Szíria részesült, de több mint kétmilliárd jutott Irakba és több mint egymilliárd forint Libanonba.

Forrás: 24.hu
 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
A munka ünnepe mellett az EU-csatlakozás 15 éves .........
  2019-05-01 13:57:40, szerda
 
  A munka ünnepe mellett az EU-csatlakozás 15 éves évfordulóját
ünnepeljük ma, kevesebb mint egy hónappal az európai parlamenti választások előtt. Az ellenzéki pártok mind tartanak ma rendezvényeket, míg Orbán Viktor Varsóba utazott, de lesz ma Nagy Futam is. Kövesse a nap eseményeit a hvg.hu-val!
HVG oldalon Link
 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
Leállt a Facebook, az Instagram és a WhatsApp
  2019-04-14 15:34:41, vasárnap
 
  A cím valójában álhír!!!, mert ebben a pillanatban is be tudtam lépni a facebook oldalamra  
 
0 komment , kategória:  Hírek  
Rémhír...Ferenc Pápáról
  2019-03-16 11:35:18, szombat
 
  Ferenc pápa azonban kihúzta a gyufát a magyar kormánynál, mert többször felszólalt a közel-keletről érkező menekültek befogadása mellett, és számos alkalommal kritizálta a menekültek ellen uszító politikát. A kormány nyíltan ugyan nem kritizálta a pápát, de a kormánymédia erre tartott publicistái, elemzői, kamupolitológusai adtak neki rendesen. Az a mély, igazán kereszténydemokrata gondolat is előkerült nemegyszer, hogy Ferenc pápa is Soros György ügynöke, de minimum kommunista vagy valami olyasmi.
Fidesz hívők szerint: "Maga a Sátán érkezik Csíksomlyóra Ferenc pápa személyében"

Forrás Link
 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
Morbid hír - csak erős idegzetűeknek.
  2019-03-09 13:14:24, szombat
 
  Műanyag zsákba rakta és postán adta fel a gyermekét az anyuka.
- A kínai Fucsouban múlt hét szerdán egy csomagszállító cég sofőrje vezetés közben sírásra lett figyelmet, és rájött, hogy az egyik csomagból jönnek a hangok. Kiderült, hogy az egyik műanyag zsák, amit szállított, valójában egy kisbabát rejt. Aznap a környéken borzasztó meleg volt, így csoda, hogy a gyermek nem főtt meg csomagban. A hatóságok megtalálták és letartóztatták a csecsemő 24 éves anyját, akit most gyermek elhagyásával vádolnak.
*
Véleményem:
" Hát én ezt nem nevezném anyukának. Aki Istennek nem tetsző cselekvést követ el - saját gyerekének életét kioltja vagy élő csecsemőt kidob - Megbocsájthatatlan bűn. Hogy számol el az Úr Jézus Krisztus felé, aki ajándékba adta neki a gyermeket. Csak elmében megtébolyodott ember követ el gyilkosságot. A földi életet Isten ajándékozza minden embernek, aki ezt a szép ajándékot nem becsüli meg az Isten ellen vét, ami annyit jelent, hogy megtagadja Isten létét, vagy is nem hisz Isten létezésében - NINCS HITE.
 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
Megáldották a doni emléktúra zászlóját
  2019-02-25 11:22:55, hétfő
 
  Magyar Tartalékosok Szövetsége emlékmenetet szervezett immár 19. alkalommal, hazánkban több helyszínen. A Doni Hősök Emléktúra Fejér megyében zárult, ünnepi zászlómegáldással és a Fejér menetszázad egynapos menetelésével. Spányi Antal megyéspüspök megáldotta az egységzászlót és áldást mondott a menetszázad tagjaira.

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
Orchidea kiállítás
  2019-02-24 13:23:02, vasárnap
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Hírek  
     2/65 oldal   Bejegyzések száma: 641 
2018.04 2018. Május 2018.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 342 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 309
  • e Hét: 3899
  • e Hónap: 24582
  • e Év: 227495
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.