|
2/131 oldal
|
Bejegyzések száma: 1309
|
|
|
|
2018-08-27 23:26:40, hétfő
|
|
|
Kakaós csiga burgonyás tésztából
Hozzávalók
1 kg liszt
35 dkg margarin
15 dkg kristálycukor
1 dl tej
5 dkg élesztő
2 csomag vaníliás cukor
1 db tojás
60 dkg burgonya
só
A töltelékhez:
4 ek kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg cukrozott kakaópor
A tetejére:
1 db tojás
ízlés szerint porcukor
Elkészítés
A lisztet egy tálba átszitáljuk, elmorzsoljuk benne a margarint, hozzáadjuk a korábban cukrozott langyos tejben felfuttatott élesztőt, a cukrokat és a tojást. A burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, áttörjük, majd kihűtve a lisztes adalékhoz keverjük. Jól összegyúrjuk, és kb. 1- 1,5 órán át langyos helyen kelesztjük.
Amikor a tészta duplájára kelt, 2 részre vágjuk. Lisztezett deszkán 0,5 cm vastagságúra nyújtjuk, megszórjuk a cukorral elkevert kakaópor felével, és óvatosan feltekerjük. Az így kapott tekercset megkenjük tojással, majd kb. 1 cm vastagságú szeletekre vágjuk. A másik tésztával ugyanígy járunk el.
A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és előmelegített sütőben 180 fokon aranybarnára sütjük. Tálaláskor porcukorral meghintjük.
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2018-08-27 00:55:57, hétfő
|
|
|
Morzsás süti áfonyával
Hozzávalók
30 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
6 dkg cukor
1,5 dl tej
1/2 tk só
1 csomag vaníliás cukor
2 db tojás
6 dkg vaj (+ 1 ek a formához)
A töltelékhez:
40 dkg áfonya
2 ek liszt
A morzsához:
5 dkg hideg vaj
5 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
6 dkg liszt
Elkészítés
A lisztet egy tálba szitáljuk, és a közepébe mélyedést nyomunk. Belemorzsoljuk az élesztőt, rászórunk másfél teáskanál cukrot és ráöntünk 0,7 deciliter langyos tejet. Meleg helyre tesszük, és hagyjuk, hogy az élesztő felfusson.
Ezután hozzáadjuk a többi tejet és cukrot, a sót, a vaníliás cukrot, a tojásokat és a megolvasztott vajat, alaposan összedolgozzuk, majd meleg helyre tesszük, hogy megkeljen.
Átgyúrjuk, majd 1 cm vastag téglalappá nyújtjuk. Egy tepsit kivajazunk, és a tésztát belesimítjuk. Rászórjuk a liszttel elkevert áfonyát. Összemorzsoljuk a hideg vajat a kétféle cukorral és a liszttel, majd az áfonyára szórjuk, és 15 percig pihentetjük.
180 fokos sütőbe toljuk 15 percre, majd 160 fokon további 15 percig sütjük. Hagyjuk a formában kihűlni,végül felszeletelve tálaljuk.
PATAKY KRISZTINA
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2018-08-13 23:48:09, hétfő
|
|
|
Datolyás energiagolyó
Hozzávalók
22,5 dkg datolya
17 dkg méz
1 ek chia mag
1 ek lenmag
1 csipet só
11 dkg zabpehely
10 dkg natúr pisztácia
12 dkg tőzegáfonya
Elkészítés
A kimagozott datolyát, a mézet, a chia és a lenmagot, valamint a zabpehely felét aprítógépben vagy botmixerrel összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a pisztáciát, a tőzegáfonyát és a maradék zabpelyhet. Képlékeny masszává dolgozzuk, és a hűtőben pihentetjük 30 percig.
A masszából kb. 30 db diónyi golyót gömbölyítünk a tenyerünkben, majd jól záródó dobozba csomagoljuk.
FAZEKAS KIRA
Főszerkesztő
Pisztácia helyett kesudióval is elkészítheted.
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2018-08-06 23:39:17, hétfő
|
|
|
Sütés nélküli vajkaramellás popcorngolyók
Hozzávalók
3 bögre Caramoon popcorn (+ a díszítéshez)
1/4 bögre zabpehely
1/2 bögre mogyoróvaj
1/4 bögre méz vagy agavé szirup
1,5 tábla csokoládé
1 tk kókuszolaj
2 ek apróra vágott mogyoró
Elkészítés
A popcornt egy aprítógéppel apróra zúzzuk és összekeverjük a zabpehellyel.
A mogyoróvajat összekeverjük a mézzel vagy az agavé sziruppal, és mikrohullámú sütőben 30-40 másodperc alatt felmelegítjük. Hozzákeverjük a kukoricát és a zabpelyhet, kicsit lehűtjük a masszát, majd nedves kézzel golflabda nagyságú golyókat formázunk belőle. A golyókat sütőpapírra tesszük, és hűtőbe tesszük 30 percre.
A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, és elkeverjük benne a kókuszolajat. A popcornos golyókat egy kanál segítségével belemártjuk a csokiba, majd visszahelyezzük a sütőpapírra. Megszórjuk az apróra vágott mogyoróval és vajkaramellás popcornnal, majd visszatesszük a hűtőbe, amíg a csoki megdermed.
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2018-08-02 00:34:13, csütörtök
|
|
|
Túrós kockák
Hozzávalók:
5 tojás (2+2+1)
1 csomag vaníliás cukor
12,5 dkg margarin
5 evőkanál víz
20 dkg liszt
12 evőkanál cukor
1 csomag sütőpor
csipet só
5 evőkanál porcukor
5 evőkanál kristálycukor
50 dkg túró
2 kupak vanília-aroma
fahéj
2 evőkanál liszt
1 kiskanál cukor
Elkészítés: Előkészítjük az 5 tojást. A fehérjéket 1 csomag vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A sárgákat kis tálkákban 2-2-1 arányba szedjük (2-t egy nagy tálba, a többit 2 picibe).
A 2 tojássárgához adunk 5 evőkanál vizet, a 12 evőkanál cukrot, és habverőkkel habosra mixeljük. A margarint megolvasszuk, s hozzáöntjük, és vanília-aromával ízesítjük. Csipetnyit megsózzuk, s beleforgatjuk a lisztet és a sütőport a masszába, majd ezt is jól elkeverjük. Végül a fehérjehabnak a felét spatulával elegyengetjük benne.
Kikenünk egy tepsit margarinnal és lisztel. A tészta 3/4 részét beleöntjük. A másik 1/4 részt félretesszük egy kis időre. A tepsi megy be a sütőbe 15 percre (5 percig nagy lángon, 10 percig kicsin).
Közben megcsináljuk a túrós tölteléket. A fél kiló túrót beleöntjük egy tálba, hozzáadjuk a 5+5 evőkanál cukrot, 2 tojássárgáját, egy kis vanília-aromát, ízlés szerint fahéjat és 2 evőkanálnyi lisztet. Ezt a már sülő tésztára öntjük, egyenletesen, majd a maradék 1/4 rész tésztát sütőecset segítségével (vagy kanállal) eloszlatjuk a tetején.
Maradt még 1 tojássárgánk, ezt 1 kiskanál cukorral elkeverjük, és az ecsettel berácsozzuk vele a tészta tetejét.
1,5 órán át sül, közepes-kis lángon. A süti aranybarna kivételkor.
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2018-07-31 23:13:24, kedd
|
|
|
Joghurtfagyi lekvárral
Hozzávalók
50 dkg natúr görög joghurt
60 ml méz
1 ek vaníliakivonat
2-4 ek lekvár
Elkészítés
A joghurtot, a mézet és a vaníliát egy nagyobb tálban összekeverjük egy műanyag lapáttal, majd robotgéppel habosra keverjük, végül beleforgatjuk a lekvárt is. A keveréket egy fémtálba kanalazzuk, befedjük folpakkal, és 45 percre a fagyasztóba tesszük.
A tálat kivesszük a fagyasztóból, és alaposan átkeverjük a masszát. Ismét letakarjuk, és visszatesszük a fagyasztóba 2 órára. Közben kb. 30 percenként átkeverjük a készülő fagylaltot, hogy krémes és levegős legyen.
A kész fagylaltot a tálalás előtt 15-20 perccel kivesszük a mélyhűtőből, hogy kissé megpuhuljon.
http://www.mindmegette.hu/images/223/O/joghurtfagyi-lekvarral.jpg
Megjegyzés
A joghurtfagylaltot méz helyett juharsziruppal vagy agávésziruppal is édesítheti. A recept az Édes élet magazinban jelent meg.
MME
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2018-07-28 02:45:58, szombat
|
|
|
Tejbegrízes pohárkrém
Hozzávalók
4,5 dl tej
1 tk őrölt fahéj
1 csipet só
1 ek méz (elhagyható)
1,5 dl búzadara
18 dkg tehéntúró
2,5 dl tejszín
3 tk zselatinpor
2 dl tejszín
10 dkg étcsokoládé (85%-os)
4 mk áfonyalekvár
Elkészítés
A tejet felforraljuk a fahéjjal, a sóval és a mézzel, majd állandó keverés mellett hozzáadjuk a búzadarát. Ha besűrűsödött, levesszük a tűzről, és kihűtjük. Ezután összekeverjük a túróval
Elkezdjük habbá verni a tejszínt, majd néhány perc után hozzáadjuk a zselatin, és együtt kemény habbá verjük.
A hab felét gyors mozdulatokkal hozzáadjuk a tejbegrízhez. Összekeverjük, majd a másik felét óvatosan keverjük hozzá. Ezután hűtőbe tesszük a krémet legalább 3 órára.
A párizsi krémhez felforraljuk a tejszínt, hozzáadjuk a csokoládét, olvadásig keverjük és kihűtjük. Ezt is 3 órára hűtőbe tesszük.
Végül poharakban rétegezzük a krémeket, a tetejét áfonyalekvárral díszítjük.
Megjegyzés
Krémesebb állagú krémeket kapunk, ha a tehéntúrót és a tejbegrízt botmixerrel pürésítjük, és utána kavarjuk össze a tejszínhabbal, illetve a kihűlt párizsi krémet habverővel felverjük, és ezután tesszük a hűtőbe.
emőci 40
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2018-07-26 00:41:35, csütörtök
|
|
|
Áfonyás-sajttortás palacsinta
Hozzávalók
A tésztához:
10 dkg teljes kiőrlésű édes keksz
3 ek liszt
2 db tojás
1 csipet só
1 csipet vaniliás cukor
1 tk cukor
5 dl tej
A krémhez:
1 csomag vanília ízű pudingpor
5 dl tej
3 ek cukor
18 dkg krém sajt
5 dkg teljes kiőrlésű édes keksz
Díszítés:
10 dkg áfonya
aprított keksz
porcukor
Elkészítés
A kekszet egy zacskóba tesszük és morzsává aprítjuk. Hozzáadjuk a lisztet, a tojást, a sót és a cukrokat, majd felöntjük tejjel és csomómentesre keverjük. A palacsintákat a szokásos módon kisütjük.
A pudingport csomómentesre keverjük egy kis adag hideg tejben, majd hozzáadjuk a cukrot és a maradék tejet. Miután felfőztük, hozzákeverjük a sajt krémet és az aprított kekszet.
A palacsintát csíkokra vágjuk, a tetejére tesszük a sajt krémes pudingot, végül meghintjük áfonyával és kekszdarabkákkal.
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2018-07-25 00:39:22, szerda
|
|
|
Szedres-joghurtos kocka
Hozzávalók
25 dkg mézes keksz
7,5 dkg vaj
2,5 dkg fehér csokoládé
35 dkg szeder
2 ek nádcukor
1/2 rúd vanília
3 lap zselatin
2,5 dl tejszín
1 ek cukor
44 dkg görög joghurt
Elkészítés
Egy kb. 20x20cm-es, szögletes tepsit kibélelünk sütőpapírral úgy, hogy az oldalát is lefedjük vele. A kekszet morzsásra törjük. A vajat a fehér csokival vízgőz felett megolvasztjuk, és a kekszmorzsára öntjük. Elkeverjük, majd egyenletesen az előkészített tepsi aljába nyomkodjuk. Hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a krémet.
30 dkg szedret a nádcukorral és a vanília kikapart magjaival egy kis lábasba tesszük, és 8-10 perc alatt sziruposra főzzük.
A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk, és ha megpuhultak, belekeverjük a meleg szederkrémbe, és hagyjuk kihűlni.
A tejszínhez keverjük a cukrot, és kemény habbá verjük. A joghurtot elkeverjük a szederrel, majd óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot. A masszát a kekszes alapra simítjuk, és legalább 3-4 órát vagy egy éjszakát hűtjük. A maradék szederrel díszítjük, és kockára vágva tálaljuk.
Megjegyzés
Ha nem görög joghurtot használunk, egy zselatinlappal többel számoljunk, különben nem tartja majd meg a formáját a krém.
gasztrogabo
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2018-07-23 23:54:15, hétfő
|
|
|
Nektarinos-túrós pite
Hozzávalók
A pitetésztához:
30 dkg liszt
25 dkg vaj
csipet só
6 ek hideg víz
1 ek vaj (a piteforma kikenéséhez)
kevés liszt (a piteforma kikenéséhez)
A töltelékhez:
5 db nektarin
2 db tojás
25 dkg túró
10 dkg görög joghurt
1 db citrom
1 csipet vanília vagy 2 tasak vaníliás cukor
2 ek porcukor
Elkészítés
A piteformát vajjal kikenjük és lisztezzük, majd hűtőbe tesszük.
A lisztet a kockára vágott hideg vajjal és csipet sóval gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, majd 6 evőkanál jéghideg vizet teszünk hozzá és gyorsan egyneműre gyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és 20 percre a hűtőbe tesszük pihenni.
20 perc elteltével a tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk. A piteformába helyezzük és a széleit levágjuk. Villával megszurkáljuk és 2 percre mélyhűtőbe tesszük.
A sütőt 220 fokra előmelegítjük. A hideg tésztát kis villákkal lesúlyozzuk és az előmelegített sütőbe rakjuk. Szép világosbarnára sütjük és félretesszük míg a tölteléket elkészítjük.
A nektarinokat kimagozzuk, szép szeletekre vágjuk. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk. A túrót összedolgozzuk a joghurttal, hozzáadjuk a reszelt citromhéját, a tojássárgáját, a vaníliát és a porcukrot. Majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje habját.
A túrókrémet a kihűlt piteformába töltjük, a nektarin szeleteket elrendezzük a tetején. A pitét az előmelegített sütőbe toljuk és kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Így készítheted el a nektarinos-túrós pitét:
Link
Ádám konyhája
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2/131 oldal
|
Bejegyzések száma: 1309
|
|
|
|
2018. Május
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
309 db bejegyzés |
e év: |
2277 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 124
- e Hét: 2929
- e Hónap: 11195
- e Év: 127848
|
|
|