Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/17 oldal   Bejegyzések száma: 169 
Spárga a Rák ellen
  2018-05-04 22:16:42, péntek
 
  SPÁRGA A RÁK ELLEN

Anyám pépesített egy adag spárgát és 4 evőkanállal vett be belőle reggel és 4 evőkanállal később a nap folyamán. Ezt egy hónapig csinálta. Egyébként kemo tablettákat szed a 3-as típusú tüdőrákra. A rákos cellák száma 386-ról 125-re csökkent az elmúlt héten. A onkológus azt mondta nem szükséges mennie hozzá 3 hónapig.

A cikk:

Néhány évvel ezelőtt egy ismerősöm kutatott a spárga után, akinek a barátja lett rákos beteg. Adott nekem egy fénymásolatot egy cikkről
"Spárga a rák ellen" kiadva Cancer News Journal, 1979. decemberi számában.
Ezt ismertetem az alábbiakban, ahogy én is kaptam az információkat:
Egy biokémikus vagyok, aki specializálódott az egészséges táplálkozásra az elmúlt 50 év során..Néhány évvel ezelőtt hallottam Richard R. Vensal, D.D.S. felfedezéséről a spárga gyógyító hatásáról. Azóta foglalkozom ezzel a témával. Összegyűjtöttünk számos kedvező történetet és most közreadunk belőle néhányat:
1. eset: Egy férfi reménytelen Hodgkin-szindróma betegségben szenvedett (nyirokmirigy rák) és teljesen legyengült. Egy év folyamatos spárga terápia után a doktorok nem találtak nála semmilyen rákra utaló jelet, valamint visszanyerte teljes fizikai erejét is.
2. eset: Egy sikeres, 68 éves üzletember húgyhólyag ráktól szenvedett 16 éven keresztül. Több éves gyógyszeres és sugár kezelés is eredménytelennek bizonyult, mikor elkezdte a spárga kúrát. 3 hónap után a vizsgálatok nem találtak nála rákos daganatot és a veséi is normálisan működtek.
3. eset: Egy férfi, akinek tüdőrákja volt és 1971 március 5.-én műtőasztalra került. A műtétre nem került sor, mert az orvosok úgy találták, hogy nagyon szétterjedt a rák és reménytelen a gyógyulás. A férfi április 5.-én hallott a spárga kúráról és azonnal elkezdte alkalmazni. Augusztusra a röntgenképen semmi nyoma nem volt a rákos megbetegedésnek.
4. eset: Egy asszony évek óta bőrrákban szenvedett. Többféle bőrrákot is diagnosztizáltak nála. 3 hónapos spárga kúra után a bőrgyógyász specialista azt mondta, hogy a bőre teljesen rendbe jött. Ez az asszony beszámolt arról is, hogy a spárga kúra meggyógyította a vesebetegségét is, ami 1949-ben kezdődött. 10 alkalommal esett át vesekő eltávolításon, le volt százalékolva a veséje állapota miatt. A spárga kúrának tulajdonítja a veséje gyógyulását is.
Nem voltam meglepve az eredménytől, mert mar 1854-ben a Pennsylvania-i Egyetem professzora is beszámolt a spárga népszerű használatáról a vesekövek gyógyításában a 'The elements of materia medica' cikkében. Megjegyzendő, hogy 1739-re utal, amikor már foglalkoztak a spárga vesekő elhajtó hatásával.
Nekünk lenne még néhány történetünk, de az orvostudományi szervezet akadályozza az esetekhez való hozzájutást. Ezennel felkérem az olvasótábort, hogy tovább népszerűsítse a jó hírt és segítsen minket hozzá, hogy további nagyszámú esetről kapjunk információt, melyekkel sikerül meggyőzni a kételkedő egészségügyi szervezeteket a természetes orvoslásról.
A kezeléshez a spárgát megfőzzük (használhatunk konzerv spárgát is, épp olyan jó, mint a friss). A konzerv típusok közül a Giant és a Stokely márkát javaslom, ezek nem tartalmaznak káros mellékanyagokat.
A megfőzött spárgát turmixoljuk össze pépes állagúra és tegyük be a hűtőszekrénybe.
Alkalmazás: 4 evőkanállal enni belőle reggel és 4 evőkanállal este.
A beteg érzékeli a gyógyító hatást már 2-4 hét elteltével.
Lehet hígítani vízzel és fogyasztani hideg vagy meleg italként egyaránt.
Az ajánlott mennyiség a kapott visszajelzéseken alapszik, de nagyobb mennyiség fogyasztása sem káros, esetleg jótékony hatású bizonyos esetekben.
Mint biokémikus megvagyok győződve a régi mondás igazáról, "ami a gyógyításra jó, az a megelőzést is elősegíti."
E teória alapján a feleségemmel közös egyetértésben használjuk a spárga pürét, mint italt az étkezéseink kísérőjeként. Mi 2 evőkanányit hígítunk vízben az ízlésünknek megfelelően. Én forrón iszom, míg a feleségem hidegen fogyasztja. Mióta ezt iszogatjuk a rendszeresen végzett vérképvizsgálatok eredménye is javult, jó egészségnek örvendünk.
Mint biokémikus széleskörű tanulmányokat folytatok a rákbetegségek különböző fajtáinak a gyógyítását illetően. Az eredmények alapján megvagyok győződve róla, hogy a spárga megállja helyét a rákbetegségek gyógyításában.
A spárga tartalmaz egy bizonyos fehérjét, melyet "histones"-nek hívnak és aktív szerepe van abba, hogy megakadályozza a sejtek növekedését. Ez okból hiszem azt, hogy a spárga birtokol olyan anyagot, mely normalizálja a sejtek növekedését. Ezek a tulajdonságok szerepet játszanak a rákbetegség legyőzésében és az egész testre üdítőleg hatnak.
Az FDA nem akadályozhatja a használata elterjedését. A US National Cancer Institute (US Nemzeti Rákbetegek Intézménye) általi jelentésben az áll, hogy a spárga a legmagasabban tesztelt növény, mely tartalmaz glutathione-t. Ezáltal sikeresen használható a rákbetegségek gyógyításában.
Kérlek terjeszd a hírt...ez a legönzetlenebb dolog, mit bárki megtehet.
http://www.felesegek.hu/ 2012 november 08
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyászat  
Cayenne-i bors: miért fogyasszuk naponta ?
  2018-02-09 14:35:21, péntek
 
  A cayenne-i bors az egyik legnépszerűbb csípős fűszer, gyakori összetevője a dél-amerikai, mexikói és ázsiai ételeknek. Amellett, hogy nagyszerűen ízesíthetjük vele a leveseket, húsételeket, az egészségünkre is nagyon jó hatással lehet.

A cayenne-i bors legfőbb hatóanyaga a kapszaicin, ennek köszönheti csípős ízét is. A kapszaicin mellett A-, C-, E- és B6-vitamint tartalmaz, emellett káliumot, mangánt, rezet, vasat, és erőteljes, antioxidáns hatású flavonoidokat is. A kapszaicinről több kutatás is bizonyította, hogy enyhíti a fájdalmakat, így krémek, tapaszok formájában megtalálhatjuk a gyógyszertárakban. Lássuk, mi mindenre használhatjuk még a cayenne-i borsot!
Egy érdekes fájdalomcsillapító: a kapszaicin



A kapszaicinnek számos pozitív hatása van, azonban sokszorosan igaz rá: csak mértékkel alkalmazzuk!

A fűszernek nemcsak fájdalomcsillapító, de gyulladáscsökkentő hatásai is vannak. Megakadályozza, hogy az agyunk fájdalomérzékelő receptorai működésbe lépjenek, így olyan esetekben is használhatjuk, amikor a fájdalom hirtelen nyilall belénk, például ízületi vagy izomproblémák esetén. A kapszaicin-tartalmú krémeket felhasználhatjuk ízületi gyulladás, ízületi kopás, övsömör, neuropátia, hátfájás esetén egyaránt.

Otthon is készíthetünk fájdalomcsillapító kenőcsöt: keverjünk össze fél teáskanál őrölt

cayenne-i borsot és 3 teáskanál felmelegített kókuszolajat, majd tegyük a fájdalmas területre, fedjük be egy darab frissen tartó fóliával, majd hagyjuk hatni húsz percig. Utána alaposan öblítsük le langyos vízzel. Vigyázzunk, ne használjuk sérült vagy irritált bőrön!

A cayenne-i borsban található vegyületeknek erős antioxidáns hatásuk is van, és segítik például az egészséges véráramlást. A cayenne-i bors segít kitágítani a vérereket, és megakadályozza, hogy vérrögök alakuljanak ki. Ezzel pedig hozzájárulhat súlyos szív- és érrendszeri betegségek, például a stroke vagy a szívroham megelőzéséhez is. A cayenne-i bors ráadásul a koleszterinszintünkre is kiegyensúlyozó hatással van, és a vérnyomást is csökkenti. Keverjünk el jól fél teáskanál őrölt cayenne-i borsot egy pohár meleg vízben, tegyünk hozzá 2 evőkanál almaecetet és egy evőkanál mézet, alaposan keverjük el, majd igyuk meg naponta kétszer.

A cayenne-i bors, illetve a benne található kapszaicin enyhíti az éhségérzetet és fokozza az anyagcserét is, így nemcsak kevesebb kalóriát viszünk be a szervezetünkbe, de több energiát égetünk is el. Ez pedig hozzájárulhat az egészséges, kívánatos testsúly megszerzéséhez és megtartásához. Fogyasszunk naponta cayenne-i borssal készült ételeket, leginkább reggel!

A cayenne-i bors a szervezetünk méregtelenítő folyamatait is támogatja, stimulálja, serkenti a máj és az epehólyag működését is, sőt az izzadást is fokozza (ez pedig szintén méregtelenítő hatású). Keverjünk össze fél teáskanál cayenne-i borsot, egy evőkanál mézet és egy citrom kifacsart levét egy pohár meleg vízben, majd igyuk meg éhgyomorra naponta egy héten keresztül.

A cayenne-i borsban található hatóanyagok, mint már említettük, gyulladásgátló hatásúak, emellett pedig természetes váladékoldóként is működnek, így nagyon hatásos a felsőlégúti fertőzések és a nátha ellen. A meleg vízben elkevert cayenne-i borssal naponta öblögethetünk, de egy evőkanál mézben elkevert fél teáskanál cayenne-i borsot is elszopogathatunk, ha meg vagyunk fázva.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyászat  
Megtörtént a csoda! PÉCS
  2017-12-01 18:28:07, péntek
 
  Pécsi tudósok megtalálták azt a gyógymódot, amellyel gyógyítható a rettegett betegség..., a RÁK.

A szert a betegek infúzió formájában kapják majd, de a rémséges mellékhatások nélkül győzhetik le a kórt.
A tervek szerint hamarosan embereken is kipróbálják az új eljárást.

Közel 180 ezer ember életét mentheti meg csak Magyarországon dr. Kulcsár Gyula felfedezése.

A pécsi biokémikus csapatával feltalálta a rák ellenszerét.
A kutató az emberi testben található molekulákban bukkant rá a halálos kór gyógyszerére.
- Abból indultunk ki, hogy az emberi szervezetnek kell legyen saját védekezőrendszere a rák ellen, hisz ha ilyen nem létezne, akkor mindenki daganatos beteg volna.
89 molekulát vizsgáltunk, és ebből megtaláltuk azt a 16-ot, amely gyakorlatilag elpusztítja a rákos sejteket, - kezdte a biokémikus.

De hogyan gyógyítanak ezek a molekulák?

Egy normál sejt csupán annyit vesz föl a bejuttatott molekulákból, amennyire szüksége van, ám a rákos sejtek szinte magukba szívják a "csodamolekulákat", amelyek szó szerint felzabálják az elfajzott sejteket.
A molekulákból készített infúziót eddig a rák tucatnyi típusán tesztelték.
- Elvileg mindenféle rákot gyógyít, az eddigi tesztek során gége-, méhnyak-, mell-, máj- és végbélrákos, valamint leukémiás és limfómás beteg állatokat gyógyítottunk meg - sorolta Gyula. Az eljárás csodája a természetességben rejlik.
A daganat minden egyes sejtjét 16 molekula veszi körbe, és elpusztítja
- Mivel nem kémiai, hanem az emberi szervezetben megtalálható természetes molekulákról van szó, így a kezelésnek nincs mellékhatása, a bejuttatott anyag nem károsítja az egészséges sejteket.
A tesztek alapján hatékonysága ugyanolyan, mint a kemoterápiáé, viszont a beteg nem szenved a kezelést kísérő mellékhatásoktól - magyarázta a feltaláló.

A csodaszer másik hatalmas előnye, hogy végleges gyógyulást ad a betegeknek.
- A kémiai anyagok kezelésének hátránya, hogy a rákos sejtek felismerik, hogy nem természetes anyagokkal bombázzák őket, és ellenállóvá válnak, emiatt később áttétek alakulnak ki.
Ez az infúzió viszont az összes rákos sejtet megöli - tette hozzá Kulcsár Gyula.

A gyógyszer kísérleteinek anyagát még idén benyújtják az Országos Gyógyszerészeti Intézetnek, és a tervek szerint hamarosan kipróbálhatják embereken is.

*** Szóval emlékezzetek, hogy mennyi magyar kutatónk és feltalálónk van, akik világszinvonalú találmányokkal jeleskedhetnek.

Legyünk rájuk büszkék, segitsük és tartsuk Őket itthon!!!

***OSSZÁTOK!!!!!!!!! MINÉL TÖBBEN TUDJANAK RÓLA!
facebook
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyászat  
Miért jó, ha a lakásunkban mindig van egy tál víz, amibe róz
  2017-06-14 12:40:32, szerda
 
  Miért jó, ha a lakásunkban mindig van egy tál víz, amibe rózsavirágot teszünk?

Az ókori orvosok úgy vélekedtek, hogy a rózsa egy univerzális gyógynövény, amelynek csodás hatása van az emberek általános közérzetére.

Miért jó, ha a lakásunkban mindig van egy tál víz, amibe rózsavirágot teszünk?



Ma már több százféle rózsa bimbózik a világban, mindegyik külön gyógyhatással van felvértezve, azonban két faj mégis kiemelendő a sok közül: a százlevelű rózsa (Rosa centifolia) és a Damaszkuszi rózsa (Rosa damascena). Mindkét faj illatanyaga különleges gyógyerővel bír.

Miért jó, ha a szobában friss rózsa díszeleg?

Tudományos bizonyítékot nyert, hogy a rózsából felszabaduló illóolajok többféle rendellenességet, betegséget meggyógyítanak, vagy enyhítenek.

Ezért önts egy nagyobb tálba forró vizet, ebbe dobj bele legalább 5-6 rózsafejet, majd a beteget be kell fektetni a szobába.

A rózsaterápia a következő bántalmak enyhítésében segít:

migrén
álmatlanság
szédülés
émelygés
gyengeség érzet
megfázás, influenza
A szorongó, ideggyenge embereken segít, ha a szobájukban friss rózsát helyeznek egy vázába. Így az illetőben megszűnik a feszültség, a szorongás, a frigiditás, és jobban tud aludni.

Szárított és égetett rózsalevelek

Az ókori görögök a tüdőbetegségeket a rózsalevelek elégetése következtében felszabaduló füsttel kezelték.

Az ecetes rózsa gyógyhatása

Egy 800 ml-es befőttes üveget tölts meg friss rózsaszirmokkal, majd öntsd fel mézes almaecettel, és alaposan keverd össze. Zárd le jól az üveget, és árnyékos helyen, 14 nap alatt az egész macerátummá érik. A végén a rózsás-ecetes levet le kell szűrni kis, sötét színű üvegekbe. Ha hirtelen rád tör a migrén, vagy az ájulás szélén vagy, egy szippantás a rózsás-ecetes keverékből, és máris magadhoz térsz.

Szobaillatosító

Egy szórófejes flakonba tölts bele 250 ml vizet, adj hozzá egy csipet tengeri sót, valamint 5-6 csepp rózsa illóolajat, majd fújd be ezzel a helyiséget, a szobákat, és máris jobb lesz a közérzeted.
filantropikum.com
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyászat  
Mirha: a természet csodaszere.
  2016-08-22 12:01:35, hétfő
 
  Mirha: a természet csodaszere. Igazi mágikus gyógymód számos betegségnek!

A szomáliai balzsamfa héját ha megsértik, gyantaszerű váladék kezd csöpögni, ami nem sokkal később megszilárdul, így keletkezik a mirha, ami nemcsak egyházi szertartásokon szokás használni, habár a legtöbb embernek ez jut eszébe a mirháról, hanem gyógyászati célokra is kifejezetten alkalmas.

A világos sárgás mirhából főzetet, tinktúrát érdemes készíteni, de természetesen füstölőként is nagyszerű. Azonban ha belsőleg használnánk a mirhát, akkor csakis gyógyszertárból, vagy gyógynövény szaküzletből szerezzük be, és azt is nézzük meg figyelmesen, hogy a csomagoláson legyen feltüntetve, hogy a termék belsőleg is használható.

Tinktúra elkészítéséhez oldjunk fel 10 g mirhát 100 ml 90 fokos erősségű alkoholban. Ezután zárjuk le a befőttes üveget, és hét nap elteltével szűrjük le, ha szükséges. Tároljuk hideg környezetben, egy sötét üvegben.

A megfázás, influenza, felsőlégúti betegségek, hörghurut kezelésére egy fél pohár vízbe tegyünk bele egy kiskanál tinktúrát, keverjük fel, és igyuk meg. Ezt egy nap 3-4 alkalommal kell megtenni. Ez az erős, keserű készítmény enyhíteni fogja a betegséggel járó fájdalmakat, kellemetlen tüneteket.

Szellemi kimerültség esetén egy kevés vízbe oldjunk fel 20-30 csepp tinktúrát, és ezt fogyasszuk el naponta 4-6 alkalommal. A mirhának remek élénkítő hatása van, serkenti az agy vérkeringését, és a szellemi munkavégzésben is hasznos segítséget nyújt.

A főzethez 2 kisebb mirha darabkát kell beletenni egy pohár forró vízbe. Födjük le egy fél órára. A mirha nem fog feloldódni, de különleges ízűvé változtatja a vizet, és a gyógyhatása is érvényesülni fog. Emésztőserkentőként, vagy puffadás ellen 2-3 kiskanállal kell bevenni a főzetből 15 perccel az étkezések előtt, majd miután ettünk, pár perc múlva azután is. Az erősebb főzet (3-4 darab) beindítja a vérkeringés a végtagokban.

Füstölőként a mirhának nyugtató hatása van, elmulasztja a fejfájást, kidugaszolja az orrot, a begyulladt arcüregeket, de pánikroham esetében is alkalmazható. Egy meleg helyre kell tenni egy mirha darabot, például egy forró csempére, és hagyjuk ott, hogy füstölögjön. Nyílt láng azonban nem szabad érje a mirha követ.
http://egeszsegeselet.tippek.net/
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyászat  
visszajelzés a magas vérnyomás elleni transzdermális tapasz
  2016-06-21 14:24:06, kedd
 
  SystoRepair

A jó hír: A tapaszok segítségével a vérnyomás fokozatosan csökken, hirtelen esések nélkül. Egy viszonylag olcsó, mégis hatékony megoldás.

\,,Sziasztok! Ez az első alkalom, hogy visszajelzést írok, ezért kérlek, ne legyetek velem túl szigorúak. Szeretném megosztani tapasztalataimat egy szokatlan megoldásról, amely gyorsan és egyszerűen segített megszabadulni a krónikus magas vérnyomástól. Hogy őszinte legyek, elég nehéz elhinni, de minden jel arra mutat, hogy már nem szenvedek magas vérnyomásban. Úgy értem, hogy II. fokozatú hipertóniám volt. De most már sokkal jobban érzem magam.

A vérnyomásproblémáim néhány évvel kezdődtek. Kórházba kerültem. Néhány napot bent töltöttem. Az orvosok nem tudták kideríteni, hogy mi történt, de azt mondták, hogy hipertóniám van. Nem tudom megmondani, hogy mennyi ideje állt fent ez a helyzet, mivel soha nem mértem meg a vérnyomásom. Azt javasolták, hogy kezeltessem magam. Ekkor kezdtem el felvenni a harcot ezzel az állapottal.

Az orvosok különféle tablettákat adtak, de egyik sem igazán segített. A vérnyomásom egy kis időre normalizálódott, de aztán újra emelkedni kezdett. Körülbelül két hónappal ezelőtt egy barátom javasolta, hogy próbáljam ki ezt a SystoRepair nevű magas vérnyomás elleni tapaszt. Igazából nem számítottam sokra, de végül is ezek a tapaszok segítettek rajtam. Sokkal jobb, mint a tabletták. Már nincs hipertóniám, és a vérnyomásom visszaállt a normális értékre, amit az összes további vizsgálat megerősített. Mindezt csupán egy kúra alatt.

A tapaszok úgy néznek ki, mint a képen. Három napra felragasztasz egyet a hasadra. A teljes kúrához 10 tapasz (azaz 30 nap) szükséges. A vérnyomásod az első tapasz felhelyezése után 20 perccel csökkenni kezd. Ez a csökkenés azonban fokozatos, nem hirtelen, mint a tablettákkal, ami azt jelenti, hogy nem gyakorol olyan drasztikus hatást a vérerekre. Miután elkezdtem használni ezeket a tapaszokat, a vérnyomásom egy-két alkalommal felment, de ez volt minden. Nem csak a vérnyomásom lett normális, de a pulzusom is jobb lett. Rendszeresen megmértem és lejegyeztem mind a két értéket (pulzus és vérnyomás).

Maga a tapasz, mint látható, nem túl nagy, ezért elég kényelmes, és nem korlátozza a mozgást. Zuhanyozás után is jól tapad. Tehát nem gond, ha zuhanyozol az alatt a három nap alatt - leveszed és zuhanyozás után visszateszed. Elég könnyen lejön, és nem fáj, noha hasznos lehet, ha előzetesen legyantázod azt a területet, ahová a tapaszt tenni akarod;)

A tapaszok vákuumcsomagolásban vannak, tasakonként egy tapasz. Egy kb. 2,54 cm széles, fekete színű tapasz fekszik egy speciális párnácskán a csomagoláson belül. A tapasznak enyhe fűszaga van.

Ezek a tapaszok szerintem eléggé megfizethetőek. Ha olyan szerencsések vagyunk, hogy akciós időszakban tudunk rendelni (amelyet időről időre szerveznek), akkor még alacsonyabb áron lehet megvenni. Én csak az eredeti ár felét fizettem.


Ajánlottam a tapaszt néhány barátomnak, és nagyjából mindenkinek segített. Légyszi, osszátok meg a tapaszokkal kapcsolatos tapasztalataitokat, ha kipróbáltátok. Milyen eredményeket értetek el?"
A SystoRepair tapaszt ittvásároltam meg.
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyászat  
Allergiák keresztül kasúl
  2016-05-27 21:03:34, péntek
 
  Az allergiások egy része jól ismeri azt, hogy - különösen a főszezonban - jobb, ha bizonyos gyümölcsöket, zöldségeket vagy más ételeket kerül, mert az allergiás tünetei fokozódhatnak tőle. Ennek hátterében a keresztallergia áll...

Keresztallergiára gondolhatunk, ha allergiás reakciót okoz egy  ártalmatlan  zöldség, gyümölcs vagy egyéb étel. Ilyen esetben az allergiát kiváltó pollen egészen kicsi fehérje szakasza megegyezik a rendszertanilag távol álló növény hasonló kisebb fehérjerészletével. Mivel ezek az anyagok szerkezetükben hasonlítanak az allergénekre, így maguk is allergiás reakciókat váltanak ki, vagy felerősítik az allergiás tüneteket. Minél közelebbi két faj között a rokonság, annál jobban hasonlítanak különböző antigénjeik. Pl. aki egyfajta rákra allergiás, az nagy valószínűséggel minden rákra, a homárra, langusztára, kagylóra, osztrigára is. Aki allergiás a tyúktojásra, az valószínűleg minden madár tojására allergiás, vagy a tejfehérje-allergiában a marhaszőr is tüneteket okozhat. Egyik leggyakoribb és legismertebb a görögdinnye-parlagfű keresztallergia. Parlagfűre allergiás betegek görögdinnye evésekor típusos szénanáthás tüneteket produkálhatnak, hasonlóan ahhoz, mintha a parlagfű pollenjével találkoztak volna. A betegség az ajkak, a szájpadlás, a nyelv, a torok viszketésével, duzzanatával jár. Keresztallergiát provokálhat bármely gyümölcs, így a hazánkban egyre inkább elterjedő kivi, papaya, mangó, banán, füge, ananász is.

Fő tünetek a garatban és a szájon...

A légúti allergia legismertebb tünetei közé tartozik a tüsszögés, az orrfolyás, a könnyezés, a szemviszketés, a torokkaparás és rosszabb esetben az asztmatikus panaszok. Mindez az allergének miatt nagy adagban felszabaduló hisztaminra kialakuló helyi gyulladásos elváltozás következménye, ami nyálkahártya-duzzanattal, váladékképződéssel és viszketéssel jár együtt. Keresztallergiáknál a szájüregben lép fel először az allergiás reakció: kellemetlen viszketés, ajakduzzanat, nyelvduzzanat, garatvizenyő, hasi görcsök jelentkezhetnek, nagyon ritkán allergiás sokk is előfordul.

A keresztallergia viszonylag ritka jelenség, az allergiások 5-10 százalékánál fordul elő. A nyírfapollen allergiásoknál jóval gyakoribb a pollen-étel keresztreakció, előfordulása esetükben megközelíti a 30 százalékot. A parlagfűhöz leggyakrabban társuló táplálékallergének a görögdinnye, a sárgadinnye, a cukkini és az uborka, valamint a zeller, az üröm, a banán. Számos gyógynövény esetében is tapasztalható keresztreakció, ilyenek a kamillavirág, a cickafark és a körömvirág. A pollenallergiások esetében a gyógynövények is okozhatnak allergiát, ezért a gyógynövények főzete, illóolaja illetve egyéb formában történő alkalmazásuk kerülendő. Panaszt okozhat és kerülni kell a mézet és a propoliszt tartalmazó készítmények fogyasztását illetve alkalmazását is.

Keresztreakciót okozhatnak a magas hisztamintartalmú ételek és italok is. A hisztamin mediátorként működik, hatására vagy fellép, vagy erősödik az allergiás reakció. A pollenallergiát is erősíthetik a magas hisztamin tartalmú ételek és italok.

Ilyen hisztaminbombák:

zöldségek: paradicsom, savanyú káposzta, spenót, bab, borsó, lencse, mák, szója
alkoholos italok
érett sajtok (camembert, cheddar, ementáli, gouda, rokfort, stilton, penészes és füstölt sajt)
kávé
halak: hering, szardella, szardínia, tonhal, cápa, sprotni, makréla, csiga, kagyló, kaviár
gyümölcsök: citrusfélék (citrom, lime, narancs), ananász, banán, papaya, eper
olajos magvak: főként a mogyoró, mogyorókrém
a füstölt ételek: kolbász, szalámi, füstölt hús, sonka
csokoládé
Keresztallergének lehetnek

különböző állati eredetű allergének
a pollen és különböző növények - (zöldség, gyümölcs, fűszer) vagy más pollen
a latex - amely rugalmas anyagú eszközökben (pl. gumikesztyű, katéter) gyakori - és egyes gyümölcsök, valamint
a különböző növények


alma - burgonya, sárgarépa, nyírpollen

babfélék - földimogyoró, szentjánoskenyérmag

diófélék - szezámmag, szója, gabonaliszt

Éger - mandula, alma, cseresznye, mogyoró, őszibarack, körte, zeller

fekete üröm - kapor, sárgarépa, zeller, alma, kivi

fekete üröm - nyírfa - zeller, paradicsom, sárgarépa, burgonya, petrezselyem, dinnye, uborka, mangó, csilibors, paprika, zöld és fekete bors, articsóka, kamilla, tátika, napraforgó, krizantém, kivi, ánizs, fűszerek

fokhagyma - vöröshagyma, spárga

Földimogyoró - babfélék, szenna

fűfélék - burgonya, szója, földimogyoró, bab, borsó, szentjánoskenyérmag, barack, mandula, körte, szilva, meggy, paradicsom

gabona - az összes többi gabona, szója

gabonafélék pollenjei - pázsitfüvek pollenjei

hal - az összes másfajta hallal, tenger gyümölcsei

kapor: zeller, nyírfa, üröm

kesudió - kakaó, kávé

latex - citrusfélék, avocado, gesztenye, banán, kivi, papaya, spenót

Méz - tamarindus, virágpor, méhpempő, méhészeti termékek

mogyoró - dió-mandula, az összes többi olajos mag

Növényi gumik - földimogyoró, szentjánoskenyérmag, tehéntej, marhahús, marhaszőr, juhtej, kecsketej, kancatej, juhhús, juhsajt, tojás, baromfihús, toll.

nyírfa - körte, paradicsom, sárgarépa, alma, cseresznye, dió, mogyoró, mandula, kivi, avokádó, őszibarack, sárgabarack, gesztenye, burgonya, sárgarépa, zeller

olajos magvak - hüvelyesek

őszibarack - sárgabarack, banán, szilva, guava

parlagfű - dinnye, uborka, cukkini, gesztenye, latex, görögdinnye, banán, zeller, üröm

pázsitfű pollen - kukorica pollen

pázsitfüvek - rozs

poratka - kivi, rákfélék és egyéb ízeltlábúak

Rozspollen - rizs, búza, rozs, árpa, kukorica, zab

sárgarépa - zeller, ánizs, alma, burgonya, rizs, búza, nyírpollen, avokádó, ananász, uborka, petrezselyem, paradicsom

Szója - szentjánoskenyérmag

Tej: a más állatok tejével (pl kecske, juh, szamár), szója, marhahús, marhabőr, kecsketej

Tenger gyümölcsei - különböző eredetű halak, kagylók, rákok, tintahal, polip

Tojás: más szárnyasok tojásával, szárnyasok húsával, szárnyasok tollával

Üröm - banán

Zeller - ánizs, koriander, sárgarépa, kömény, kapor, bazsalikom, majoranna, oregánó

zöldborsó - hüvelyesek



Mit tehetünk?

Keresztallergia esetén mellőzzük a keresztallergiát kiváltó, vagy kiváltható ételeket illetve anyagokat. A nyers gyümölcs mellőzése mellett kerüljük a gyümölcskészítményeket is, valamint ne feledkezzünk meg a zöldségekből, gyümölcsökből készült kozmetikai készítményekről sem, amik szintén kellemetlenséget okozhatnak.

A gyümölcsök allergén mivoltát csökkenthetjük hőkezeléssel, sajnos a mogyoróféléknél ezzel nem érünk el kedvezőbb hatást. Pollenszezonban, allergiás egyének inkább gyümölcslevest, gyümölcsmártást fogyasszanak, mint nyers gyümölcsöt!



Leghatékonyabb megoldás azonban mégis az emésztőszervek regenerálásától és a nyirokrendszer tehermentesítésétől várható (ld. még a többi allergiára vonatkozó írásomat is).

Ebben segíthetnek:

a tisztító salaktalanító kúrák,
a rendszeres szaunázás,
a béltisztítás,
a baktériumflóra rendezése,
a vitamin-és ásványi anyagszint rendezése,
az akupunktúra,
a homeopátia...
PrintFriendly and PDFNyomtatás
dr. Balaicza Erika
Belgyógyász főorvos
Biológiai daganatkezelés, vitamininfúziók,
immunerősítés, allergiák és intoleranciák,
Lyme-kór, emésztési zavarok... kezelése
Tel: 06/20-588-28-10
www.balaicza.hu
dr.balaicza@gmail.com
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyászat  
Egészséges fogyás
  2016-03-07 09:50:38, hétfő
 
  Természetesen az általam felvázolt módszer nem csodaszer, maga a Super Greens ital sem az. Ahhoz, hogy sikereket érjen el ezzel a módszerrel, pontosan követnie kell az instrukciókat.

A program során meg kell szüntetnünk azokat az okokat, amik az elhízást okozzák. Mivel ez a program nem csupán egy tüneti kezelés, hanem egy új életmódot ad, ezáltal nem következik be a visszaesés, a jojó effektus (fogyás-elhízás állandó hullámzása).

Világosan kell látni, hogy az elhízás egy komplex folyamat, és nem csupán a zsíros ételek okozzák, számos példát lehetne mondani az ellenkezőjére. Nem mindig a kalóriák, a szénhidrátok vagy a koleszterin jelentik az alapvető problémát. A legtöbb esetben az elhízás a test természetes védekezése az általunk folytatott életmód ellen.

Ebben a folyamatban a SuperGreens ital és az Innerlight cég termékei egy mankónak tekinthetők, melyek segítenek minket az átalakulásban, az új életmód elsajátításában.

Nézzük meg, hogy egészségünk és testsúlyunk szempontjából mik a legfőbb rizikófaktorok:

- dohányzás
- rendszeres alkoholfogyasztás
- drogok használata
- stressz
- rendszeres mozgás hiánya
- túlzott mennyiségű cukor bevitel
- túlzott mennyiségű só bevitel
- zsíros, gyorséttermi ételek (magas zsír és szénhidrát tartalom)
- túlzott koffein bevitel (kávé, tea, energia italok)
- túlzott hús, tojás, és szénhidrát (fehér kenyér, tészta) bevitel

Ha Ön egészségtelenül él, teste nem képes megtartani az ideális súlyát. A fogyásnak csak akkor van értelme, ha az esztétikai változás mellett egészséget is kölcsönöz.

Ma minden korszerű fogyókúrának és diétás programnak hármas célt kell teljesítenie:

1. Megszabadítani a szervezetet a feleslegesen lerakódott zsírszövettől, de úgy, hogy közben az értékes fehérjéket tartalmazó szövetek (izomszövet, belső szervek) ne épüljenek le, ne károsodjanak.

2. Az étrend változásának olyannak kell lennie, ami révén csökken a szív és érrendszeri betegségek és a daganatos betegségek valószínűsége.

3. A hatásnak nem átmenetinek, hanem tartósnak kell lennie.

Nincs szánalmasabb, mint a lefogyasztott kövér ember. Tudnunk kell, hogy a fogyás során a zsírsejtekben a raktárak kiürülhetnek, de a zsírsejtek száma nem csökken egy darabbal sem. Ezért a lefogyasztott kövér ember a zsírsejtek vonatkozásában mindig kövér ember marad, tehát igen hamar visszaszedheti a keservesen leadott kilókat, ha az ajánlott étrend nem megfelelő.

De haladjunk pontonként...

1. Ahhoz, hogy az étrend megváltoztatása ne járjon izomtömeg veszteséggel, megfelelő mennyiségű és intenzitású, rendszeres testmozgás szükséges, és a fehérje bevitel sem csökkenhet 0,8g/testsúly kg alá. Ugyanakkor a túlzott és egyoldalú fehérje és zsír bevitel kerülendő (Atkins!). Mint tudjuk, dr. Atkins is szívinfarktusban hunyt el, nem túl magas életkorban.

Ő annak az elméletnek az áldozata lett, ami úgy szólt, hogy a szervezet a zsírokat mindig a ,,szénhidrátok tüzében" égeti el. Egy darabig ez működik is, de a szénhidrátok tartós megszorítása oda vezet, hogy a szervezet a saját fehérjéit, aminosavait bontja le és alakítja át cukorrá, így a kezdeti fogyás, hízásba csap át néhány hónapon belül. Atkins dr. is kövéren halt meg.

2. Általános vélekedés szerint a daganatos betegségek egyharmada megfelelő táplálkozással megelőzhető. Ma háromszor több sót fogyasztunk, mint amennyire szervezetünknek szüksége van (az ajánlott napi bevitel 4g), ez pedig magas vérnyomást, közvetve agyvérzést, infarktust okozhat. A sok sónak szerepe van a gyomorrák kialakulásában is (bár ez a rákfajta csökkent az utóbbi időben, mivel kevesebb füstöléssel tartósított ételt eszünk, hála a hűtőgépek elterjedésének).

A pácolás, füstölés lehet az oka annak, hogy ma a vastag és végbél rákok vonatkozásában listavezetők vagyunk. Ilyenkor sok nitrit keletkezik, ami rákkeltő.

De ugyan ez történik akkor is, ha nitrátos vizet iszunk (falusi ásott kutak).
A brokkoli, a fokhagyma, a cékla és a zöldhagyma védelmet nyújthat a gyomorrák ellen. Az állati zsiradékok csökkentése, a cékla, a paradicsom, a sárgarépa, a citrus-félék hatásosak a vastagbél, végbél, szájüreg, nyelőcső, garat és tüdőrákkal szemben.

Ugyan ez igaz a teljes kiőrlésű gabonafélék fogyasztására is.

A zöldségek, gyümölcsök, főzelékek fogyasztásával részben megelőzhető a gége, a hasnyálmirigy, a mell, a petefészek, a méhnyak, a pajzsmirigy, a prosztata és veserákok kialakulása.

3. Ha azt szeretnénk, hogy a hatás tartós legyen, akkor innunk kell. No nem sört, vagy bort, hanem pl. azokat a jó minőségű, zöld növényekből összeállított italokat, mint pl. a SuperGreens zöld ital, mert inni így is, úgyis muszáj.

Ha már iszunk, akkor igyuk ezeknek a zöldségeknek a koktéljait, mert így két legyet ütünk egy csapásra: bevisszük a megfelelő folyadékmennyiséget és közben nem hízunk el, ill. fogyunk (ha kövérek voltunk).

dr Tihanyi
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyászat  
A pajzsmirigy egészségét védő étrend
  2016-03-07 09:46:29, hétfő
 
  Van egyáltalán ilyen étrend, kérdezhetnénk? A határozott válasz, hogy igen. Manapság, amikor a pajzsmirigy betegségek soha nem látott növekedésével szembesülünk (pl. Hashimoto thyreoiditis), joggal merül fel a kérdés, miért van ez így?

A pajzsmirigy az élethez nélkülözhetetlen endokrin szervünk, ami ha elpusztul, akkor egész életen át hormonpótlásra szorulunk, mert a pajzsmirigy hormonjai nélkül élni nem lehet.

Nézzük meg ennek a diétának az elemeit.

1, Tojássárgája, máj, vaj, csukamáj olaj, csontvelő, kókusz. Ezek az ételek nagyon sok diétában tiltó listán vannak, pedig a pajzsmirigy egészségéhez nélkülözhetetlenek. Miért? Azért, mert nagy mennyiségben tartalmaznak jódot, cinket, szelént, rezet, mangánt, krómot és vanádiumot.
Ezek a nyomelemek létfontosságúak a pajzsmirigy épsége szempontjából.

2, El kellene távolítani az amalgámot a fogtöméseinkből, mert a belőlük kioldódó higany toxikus a pajzsmirigyre. A magas higany tartalmú ételek sem jók (pl. tengeri halak).

3, Napi 1000 mg C-vitamin fogyasztása (némileg csökkenti a szérum vas szintjét, ami a pajzsmirigy szempontjából kívánatos).

4. Rendszeres véradás: főleg férfiaknál, akik amúgy is hajlamosabbak a vas felhalmozására (nőkben a menstruációs vérveszteség miatt a reproduktív korban inkább a vashiány enyhe formája a jellemző).

A Jód kétélű fegyver. A hiánya, de a túlzott mennyisége is károsítja a pajzsmirigyet. Japánban pl. nagyon magas a jód bevitel a sok tengeri hínár és halfogyasztás miatt, mégis a Hashimoto betegség előfordulása meglehetősen gyakori.

Ma a Hashimoto thyreoiditist autoimmun betegségnek tartjuk: anti TPO titer magas (thyreoperoxidáz enzim), anti TG szint is magas (thyreoglobulin elleni antitest), míg a TSH szint attól függ, hogy a betegség melyik stádiumában vagyunk.

A betegség elejét a pajzsmirigy túlműködése jellemzi, a TSH ilyenkor alacsony, majd a TSH átmenetileg normalizálódik, végül a mirigy pusztulásával párhuzamosan egyre magasabb értékeket vesz fel.

dr Tihanyi
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyászat  
8 komoly betegség, mely a kóros D-vitaminhiányból ered
  2016-03-07 09:43:47, hétfő
 
  A kóros D-vitaminhiány manapság a nyugati világban sajnos milliókat érint, és számos komoly megbetegedést táptalajául szolgál.

1, Asztma - Rengeteg ember életét nehezíti meg az asztma, melynek kialakulásában az egyik fő tényező a D-vitaminhiány. Különösen gyerekek esetében figyelték meg, hogy a D-vitamin jelentősen csökkenti az asztma gyakoriságát és súlyosságát és csillapítja a gyulladást, mely a légutak működésének korlátozásáért felelős.

A D-vitamin hiánya nagyon súlyos, krónikus betegségek kialakulásához vezethet.
2, Magas vérnyomás - Egy, a Journal of Investigative Medicine című folyóiratban publikált friss kutatás szerint a magas vérnyomásban szenvedő páciensek állapotán is sokat javít, ha növelik D-vitaminszintjüket, hiszen a D-vitamin óvja az érrendszer működését és szabályozza a gyulladást az erekben, mely a magas vérnyomás egyik okozója.

3, Bélgyulladás - Számtalan európai, amerikai és indiai kutatás azonosította már a kapcsolatot a kóros D-vitaminhiány és a bélgyulladások különböző fajtáinak előfordulása között. Egyértelműen megfigyelhető, hogy a világ kevésbé napsütéses részein nagyobb az ilyen típusú betegségek gyakorisága.

4, Influenza - A téli hónapokban, amikor kevés a napfény, és így kevesebb D-vitaminhoz jut a szervezet, nagyobb az influenza előfordulási gyakorisága is. A C-vitamin immunrendszerre gyakorolt hatása már ismert, azonban a D-vitamin is legalább annyira alapvető fontosságú lenne nemcsak télen, hanem egész évben.

5, 2-es típusú diabétesz - Több kutatás eredményei alapján mára már az is bizonyított tény, hogy a D-vitamin csökkenti a 2-es típusú diabétesz kialakulásának kockázatát, illetve a már kialakult cukorbetegséggel küzdők számára is segítséget nyújt.

6, Fogszuvasodás - Már az 1800-as évektől kezdve megfigyelték, hogy a kóros naphiány az egész csontrendszer, és a fogak elgyengüléséhez vezet. Mára már köztudottá vált, hogy a kóros D-vitaminhiány az egyik fő okozója a fogszuvasodásnak.

7, Reumatikus ízületi gyulladás - Az ízületekkel is hasonló a helyzet, mint a csontokkal. Kanadai kutatások bebizonyították, hogy a D-vitaminhiányban szenvedők körében ötször nagyobb eséllyel alakul ki reumás ízületi gyulladás.

8, Rák - A daganatok számtalan formájáról is kiderült már, hogy nagyobb eséllyel alakulnak ki azoknál, akik kóros D-vitaminhiányban szenvednek. Mivel a D-vitaminhiány alapvető hatással van az immunrendszerre, amelynek renyhe működése utat enged a rákos sejtek fejlődésének és terjedésének, nem nehéz felfedezni a logikát abban, hogy D-vitaminszintünk optimálisan tartásával hosszú távon nagyban csökkenthetjük a daganatok kialakulásának esélyét.

Amint látjuk tehát, a manapság pusztító komoly betegségek legjavának megelőzéséért rengeteget tehetnénk azzal, ha gondoskodnánk szervezetünk D-vitamin ellátásáról. Ameddig lehetséges, tartózkodjunk hát huzamosabb ideig napfényben, természetesen az ajánlott napszakokban, amikor pedig nincs mód erre, vegyük magunkhoz jó minőségű étrend-kiegészítők formájában a D-vitamint, felnőttekben napi 2000 IU ajánlott dózisban.

dr Tihanyi
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyászat  
     2/17 oldal   Bejegyzések száma: 169 
2018.04 2018. Május 2018.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 105 db bejegyzés
e év: 802 db bejegyzés
Összes: 8743 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 47
  • e Hét: 228
  • e Hónap: 2123
  • e Év: 52914
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.