|
2/6 oldal
|
Bejegyzések száma: 56
|
|
|
|
2018-07-06 13:07:38, péntek
|
|
|
Hozzávalók:
1 fej karfiol
1 nagy fej hagyma
Olaj
5 db tojás
2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
20 dkg sonka vagy bacon
Elkészítés:
A rózsáira szedett karfiolt 5-6 percig előfőzzük, hideg vízzel lehűtjük. Egy közepes hagymát olajon párolunk, kihűtjük. A bacont felkockázzuk, kevés olajon megpirítjuk. A tojásokat felverjük, majd hozzákeverjük a hagymához, karfiolhoz. Hozzátesszük a lisztet, hogy egy sűrű, de még folyékony masszát kapjunk. Kivajazott őzgerinc formában, tűpróbáig sütjük. |
|
|
0 komment
, kategória: 1-tál étel |
|
|
|
|
|
2018-07-06 13:06:38, péntek
|
|
|
Nem tudok szépen díszíteni, de mindig próbálkozom. =D
Hozzávalók:
1 fej brokkoli
1 rúd bármilyen ízesítésű krémsajt
1 evőkanál majonéz
Só
Bors
Elkészítés: A brokkolit kevés vízen puhára pároljuk, leszűrjük, villával összetörjük, majd belekeverjük az összes hozzávalót, és megtöltjük a sonkaszeleteket. |
|
|
0 komment
, kategória: 1-tál étel |
|
|
|
|
|
2018-07-05 15:06:01, csütörtök
|
|
|
Hozzávalók, 23cm-es hőálló tálhoz
3 kisebb, zsenge cukkini
200g feta, vagy krémfehér sajt
200g gépsonka
200ml tejszín
100ml tej
3 tojás
60g tk. búzaliszt
80g reszelt trappista
1-2 gerezd fokhagyma
só
bors
20g reszelt trappista a szóráshoz
kevés olaj és liszt a tál előkészítéséhez
A sütőt 180 fokra előmelegítettem, a tálat vékonyan olajoztam, liszteztem. A cukkiniket megmostam, megtöröltem, végeiket levágtam és vékony csíkokra szeleteltem, enyhén megsóztam. Mikróba tettem és addig pároltam, míg könnyen hajlítható nem lett. Papírtörlőre tettem.
A sonkát a cukkinivel megegyező szélességű csíkokra, a fetát hasábokra vágtam. A cukkiniszeletet leterítettem, rátettem a sonkát, a végére egy darab sajtot és felcsavartam. A tekercseket beleállítottam a tálba. Mikor elkészült, a tojásokat simára kevertem a tejjel, tejszínnel, beleforgattam lisztet, trappistát, zúzott fokhagymát, sóztam, borsoztam. Ráöntöttem a cukkinire, megszórtam sajttal és sütőbe tettem. 40 perc alatt megsütöttem.
A recept amit átalakítottam, a Juditka konyhája blogon található.
Link |
|
|
0 komment
, kategória: 1-tál étel |
|
|
|
|
|
2018-06-15 16:53:45, péntek
|
|
|
Íme az egyik kedvenc sült tészta receptünk, meglepetés ízbombákkal
A sült tésztákat mindenki szereti, ugye? Most ráadásul egy kis csavart is tettem a receptbe: feketeerdei sonkába tekertem, vagyis ,,csavartam" - ha már csavarról beszélünk - egy-egy mini mozzarella sajtot, a kis tekercseket pedig elrejtettem a tészta között. A tetejére szintén került sajt bőven, a spenótos szaft pedig rejt némi juhtúrót is. Próbáljátok ki!
Hozzávalók
2 nagy vagy 4 kisebb adaghoz
25 dkg tészta (csőszerű, rövid fajtájú)
só
1 evőkanál vaj + a sütőtál kikenéséhez
2 gerezd fokhagyma
45 dkg natúr spenótpüré (mirelit)
só, őrölt fekete bors
reszelt szerecsendió
1 dl tej
15 dkg juhtúró
1 tojás
10 dkg feketeerdei sonka
10 dkg mini mozzarella
8 dkg trappista sajt
2 dkg parmezán sajt
Elkészítés
A tésztát lobogó, enyhén sós vízben al dentére főzzük. Mikor lekészült, leszűrjük.
Közben egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, ráreszeljük a megpucolt fokhagymagerezdeket, és párolni kezdjük. Hozzáadjuk a spenótot, sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük, majd felöntjük a tejjel. Összeforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne a szétmorzsolt juhtúrót, és félretesszük hűlni.
A langyosra hűlt spenótos krémben elkeverjük a tojást és a leszűrt tésztát. Kivajazott sütőtálba simítjuk.
A feketeerdei sonka szeletekbe beletekerünk 1-1 kis mozzarellát, majd elszórva belenyomkodjuk a tekercseket a tészta közé. A maradék mozzarellát a tetejére morzsoljuk, illetve a trappistát és a parmezánt is ráreszeljük.
180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.
Link |
|
|
0 komment
, kategória: 1-tál étel |
|
|
|
|
|
2018-06-15 16:50:23, péntek
|
|
|
Roppanós sült zöldség, ízletes töltelék, majd az egészet megkoronázandó: ráolvadt-rápirult sajt! Nem kell Kolumbusznak lenni ahhoz, hogy egy ilyen hajóval új felfedezéseket tegyünk az ízek világában.
Hozzávalók
4 hajóhoz
10 dkg rizs
10 dkg kolbász
10 dkg Ammerländer Edámi sajt
2 db zsenge cukkini
1 teáskanál + 1 kávéskanál olívaolaj
1 kisebb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só
őrölt fekete bors
snidling a tálaláshoz
Elkészítés
A rizst hagyományos módon, enyhén megsózva puhára főzzük.
A cukkiniket megmossuk, hosszában, középen kettévágjuk, magos középső részüket kivájjuk.
Egy serpenyőben felhevítjük az 1 teáskanál olajat, majd az apró kockára vágott kolbászt sütni kezdjük rajta. Hozzáadjuk a megtisztított, finomra aprított vörös- és fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, végül összekeverjük a főtt rizzsel.
A rizses keveréket a kivájt cukkinihajókba halmozzuk. A vágási felületeket beecseteljük a maradék olajjal, valamint kikenünk egy sütőtálat is olajjal. Belehelyezzük a cukkinihajókat.
Az Ammerländer Edámi sajtot lereszeljük, megszórjuk vele a töltött cukkinik tetejét. 170 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. Aprított snidlinggel megszórva, salátával körítve tálaljuk.
Link |
|
|
0 komment
, kategória: 1-tál étel |
|
|
|
|
|
2018-06-14 14:13:15, csütörtök
|
|
|
Hozzávalók: 4 személyre
- só
- 1 csokor petrezselyem zöldje
- 1 kis csokor bazsalikom
- 5 dkg vaj
- 1 tojás
- 2 vöröshagyma
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 sárga kaliforniai paprika
- 20 dkg mozzarella
- 50 dkg darált hús
- 1 kg tök
- bors
Meghámozzuk a vöröshagymát, felaprítjuk. Megfuttatjuk a vajon. Ha már üveges, rádobjuk a darált húst. Fakanállal szétnyomkodva pirítjuk. Hozzáadjuk a felkockázott paprikákat és az összemorzsolt zöld fűszereket. Sózzuk, borsozzuk. Levesszük a tűzről, elkeverjük benne a nyers tojást. Kivajazunk egy tűzálló tálat. Felkarikázzuk a tököt, és a hússal rétegezve lerakjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és bő félóra alatt összesütjük. Az utolsó tíz percre rászórjuk a durvára reszelt sajtot is.
Link |
|
|
0 komment
, kategória: 1-tál étel |
|
|
|
|
|
2018-05-15 14:06:20, kedd
|
|
|
Túrórudacskák
********************
Hozzávalók:
1/2 kg túró, 6-7 evőkanál liszt, 2 tojás, só, 5 dkg reszelt sajt, 10 dkg sonka, a panírozáshoz tojás, liszt, zsemlemorzsa, olaj a kisütéshez.
Elkészítése:
A túrót, a lisztet, a tojásokat, a sót összekeverjük, a tésztát kinyújtjuk és hüvelykujjnyi vastagságú rudacskákat formálunk belőle (kb. 8-10 cm hosszúakat). Lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, forró olajban kisütjük. Reszelt sajttal és apróra vágott sonkával meghintjük. Fejes salátát adunk hozzá.
Túrós-diós burgonya
***************************
Hozzávalók:
1 kg burgonya, 1 közepes sárgarépa, friss bazsalikom (vagy néhány salátalevél), 1-2 evőkanál dió, 1/2 kg túró, 1 deci tejfel, 1 evőkanál olaj, só, őrölt fehér bors.
Elkészítése:
A krumplit feltesszük főni, annyi vízben, hogy 2 cm-rel ellepje, a salátát megmossuk, megszárítjuk és apróra vágjuk (vagy tépkedjük), a sárgarépát megtisztítjuk, lereszeljük, a diót apróra vágjuk. A túrót a tejfellel és az olajjal elkeverjük, hozzáadjuk a salátát, a sárgarépát, a diót, sóval, borssal ízesítjük. A krumplit leszűrjük, meghámozzuk és a túróval együtt tálaljuk.
Túrótorta
************
Hozzávalók:
1 kg túró, 50 dkg gyümölcs (ami éppen van), 1 doboz tejszín, 2 evőkanál zselatin, 20 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor.
Elkészítése:
A túrót szitán (vagy tésztaszűrőn) átnyomkodjuk, elkeverjük a gyümölccsel, a cukorral. A tejszínt felverjük (lehetőleg habfixálóval), a zselatint elkészítjük (a használati utasítás szerint), az egészet összekeverjük, tortaformába tesszük és néhány órára a hűtőbe helyezzük.
Kivis túrókrém
*******************
Hozzávalók:
4 kivi, 20 dkg túró, őrölt fahéj, 2 evőkanál gyümölcsszörp (pl. narancs), 5 dkg mazsola, rum, 1 evőkanál kókuszreszelék, 3-4 evőkanál porcukor, 2,5 deci tejszín (habbá verve).
Elkészítése:
A mazsolát megmossuk és beáztatjuk a rumba, a kivit meghámozzuk és minden egyes darabból 3 egyforma karikát vágunk díszítésre, a többit apróra vágjuk, elosztjuk négy pohárba és meghintjük porcukorral.
A túrót, a mazsolát, a fahéjat, a gyümölcsszörpöt, a kókuszreszeléket elmixeljük (ha a túró nagyon száraz, adunk hozzá egy kis tejet), a masszát szétporciózzuk, tejszínhabbal és kiviszeletekkel díszítjük.
Túrós uborkasaláta
*************************
Hozzávalók:
1 kígyóuborka, 25 dkg túró, 3 gerezd fokhagyma, 1 doboz fehér joghurt, vegeta.
Elkészítése:
A túrót áttörjük, az uborkát káposztareszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a túrót, a vegetát, a joghurtot. Meghinthetjük apróra vágott kaporral, snidlinggel vagy zöldpetrezselyemmel.
Túrós pogácsa
*******************
Hozzávalók:
25 dkg túró, 25 dkg vaj, 25 dkg liszt, 1 tojás (a megkenéshez), só.
Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrjuk, negyedórai időközökben háromszor nyújtjuk, hajtogatjuk, a negyedik nyújtásnál ujjnyi vastagságúra hagyjuk, apró pogácsákat szaggatunk belőle, megkenjük a tojással, előmelegített sütőben megsütjük.
Túrógombóc
****************
Hozzávalók:
60 dkg túró, 4 tojás, 6 dkg vaj, 30 dkg liszt, pici só, olaj, 5 dkg zsemlemorzsa, 2 deci tejfel.
Elkészítése:
A túrót, a négy tojás sárgáját a vajjal, sóval habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet és a tojások felvert habját, gombócot formálunk a masszából és sós vízben kifőzzük. Olajon pirított zsemlemorzsával és meleg tejfellel leöntjük.
Egyszerűbb módon:
25 dkg túrót, egy egész tojást annyi liszttel összekeverünk, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk, kis gombócokat formálunk belőle, kifőzzük. Meghinthetjük darált dióval, cukorral, tehetünk rá lekvárt, tejszínhabot.
Túrós tészta - stíriai metélt
*
Hozzávalók:
30 dkg túró, 30 dkg liszt, 1 tojás, só. A töltelékhez: 3 tojás, 5 dkg cukor, 2 deci tejfel, 2 evőkanál olvasztott vaj, 5 dkg mazsola.
Elkészítése:
A túrót, a lisztet, a tojást pici sóval összegyúrjuk, kinyújtjuk, ujjnyi széles metéltre vágjuk és kifőzzük. A 3 tojás sárgáját elkeverjük 5 deka cukorral, hozzáadjuk a tojások felvert habját, a mazsolát és az olvasztott vajat. A kifőtt tésztát belekeverjük, kikent formába tesszük és szép pirosra sütjük.
Fűszeres túrókrém
*************************
Hozzávalók:
25 dkg túró, 3 evőkanál tej, fél-fél csomó snidling, kapor és petrezselyem zöldje, egy gerezd fokhagyma, egy fej vöröshagyma, só, fekete bors.
Elkészítése:
A túrót a tejjel simára keverjük, a fűszereket megmossuk, megszárítjuk és apróra vágjuk, a vöröshagymát, a fokhagymát lereszeljük, összekeverjük a túróval s végül sózzuk, borsozzuk. Barna kenyeret adunk hozzá.
Vitaminos túrókrém
*************************
Hozzávalók:
25 dkg túró, 5 evőkanál tej, egy paprika (piros), közepes nagyságú savanyú uborka, egy kis fej vöröshagyma, 5-6 retek, mokkáskanál tabasco szósz, só.
Elkészítése:
A túrót kikeverjük a tejjel, a paprikát és az uborkát apró kockákra vágjuk, a vöröshagymát lereszeljük, a retket is apróra vágjuk, az egészet összekeverjük, tabasco szósszal és sóval ízesítjük. |
|
|
0 komment
, kategória: 1-tál étel |
|
|
|
|
|
2018-05-07 14:23:20, hétfő
|
|
|
HOZZÁVALÓK
10 dkg vaj, 4 dl tej, 15 dkg liszt, 10 dkg cukor, só, petrezselyem, 2 gerezd fokhagyma, fehérbors, 1 db tojás, 1 fej hagyma, 2 db zsemle, zsemlemorzsa, olaj, 25 dkg dió, 40 dkg borsó (zöld)
Egy lábosban vajat olvasztunk.
A zöldborsót rátesszük és megdinszteljük.
Kicsit megsózzuk, majd megszórjuk liszttel.
Elkeverjük, és felöntjük tejjel.
Kevés cukorral ízesítjük, és vágott petrezselymet szórunk bele.
Így kiforraljuk.
Elkészítjük a diófasírtot:
A zsemléket beáztatjuk a tejbe, kinyomkodjuk.
A diót, a hagymát, a fokhagymát apróra vágjuk, beletesszük egy tálba.
Hozzáadjuk a lisztet, a kinyomkodott zsemléket, a tojást.
Megsózzuk és jól összekeverjük.
Pogácsákat formázunk belőle, megforgatjuk zsemlemorzsában és forró olajban kisütjük.
Jó étvágyat kívánunk!
|
|
|
0 komment
, kategória: 1-tál étel |
|
|
|
|
|
2018-05-03 14:44:13, csütörtök
|
|
|
Hozzávalók: 4 személyre
Zsenge karalábé dióval és körtével töltve
- ízlés szerint só
- 1 evőkanál vaj
- 2 szál petrezselyem zöldje
- 1 adag radicchio saláta
- 10 dkg dió
- 2 db körte
- 4 db karalábé
Öntet
- 4 evőkanál diómagolaj
- ízlés szerint őrölt fehérbors
- ízlés szerint kristálycukor
- 1 csipet szerecsendió
- 1 ml Tabasco
- 1 késhegynyi só
- 2 evőkanál tejföl
- 4 evőkanál tej
- 10 dkg karalábé
Zsenge karalábé dióval és körtével töltve
A karalábékat megmosom, meghámozom, és egy éles késsel kiveszem a közepüket úgy, hogy tölthetők legyenek. A karalábé kivájt húsát apró kockákra darabolom. A körtéket meghámozom, negyedelem, kiveszem a magházakat és kis kockákra vágom. A kifúrt karalábéfejeket és a kivájt karalábédarabokat 1 liter lobogó sós vízben 2 percig blansírozom, majd jeges vízben lehűtöm és lecsepegtetem. A dióbelet durvára felvágom és a vajon megpirítom. A radicchiót megtisztítom, leveleit vékony csíkokra felvágom, folyó vízben leöblítem, majd szitán lecsepegtetem és száradni hagyom. Ezután elkészítem az öntetet. Az öntetet egy sűrű szitán átszűröm, majd hozzáadom a korábban megpárolt karalábédarabokat, a dió kétharmadát és a körtekockákat. A kifúrt karalábékat megtöltöm a karalábésdiós- körtés töltelékkel, körberakom a radicchióval, és meglocsolom a maradék öntettel. Rászórom a maradék diót, és tálalás előtt petrezselyem zöldjével díszítem.
Öntet
A karalábét apró kockákra vágom, a tejjel és késhegynyi sóval lefedve 2 percig főzöm. Ezután mixerbe teszem, és összeaprítom. Belekeverem a tejfölt, az egy csepp Tabascót, kevés cukrot, csipetnyi frissen reszelt szerecsendiót, borsot és a dióolajat.
vidék ízei |
|
|
0 komment
, kategória: 1-tál étel |
|
|
|
|
|
2018-05-03 13:55:19, csütörtök
|
|
|
Hozzávalók:
4 személyre
- 25 dkg juhtúró
- 1 adag medvehagymás burgonyás nudli
- 1 kis csokor medvehagyma
- 6 dkg vaj
Egy alkalmas méretű tűzálló tálat vastagon kikenünk vajjal. A maradék vajat felforrósítjuk egy serpenyőben, és pár percig sütjük benne a csíkokra vágott medvehagymát. Rászedjük a nudlit, jól átforgatjuk, majd rámorzsoljuk a juhtúrót, és azzal is átforgatjuk. Megkóstoljuk, ha szükséges, megsózzuk. Beleöntjük az előkészített tálba, és 170 fokra előmelegített sütőben jól átforrósítjuk, meg is piríthatjuk egy kicsit. |
|
|
0 komment
, kategória: 1-tál étel |
|
|
|
|
|
2/6 oldal
|
Bejegyzések száma: 56
|
|
|
|
2018. Május
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
105 db bejegyzés |
e év: |
802 db bejegyzés |
Összes: |
8743 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (66)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (20)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (638)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (72)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 308
- e Hét: 1478
- e Hónap: 3373
- e Év: 54164
|
|
|