Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Csodák csak a mesékben vannak!
  2018-05-13 09:31:55, vasárnap
 
 
Az EBRD nem hisz a magyar gazdasági csodában


A tavalyi év után idén is 3,8 százalékkal növekedhet a magyar gazdaság, jövőre azonban jelentős lassulásra kell felkészülni - olvasható az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) szerdán ismertetett prognózisában. Az EBRD 2019-es várakozása látványosan eltér a magyar kormány által a közelmúltban felvázolt, a konvergenciaprogram keretében az Európai Bizottságnak elküldött nagyon optimista forgatókönyvtől - hívta fel a figyelmet a Portfolio.


Domokos Erika, 2018. május 9. szerda, 16:01



A közép- és kelet-európai gazdaságok, valamint az egykori szovjet tagköztársaságok összesített növekedési lendülete tavaly tetőzhetett, és már az idén lassulás valószínű. Magyarországgal kapcsolatban is arra számít az EBRD, hogy a tavalyi 4 százalékos növekedést követően idén kis lassulás következhet be (3,8 százalék), 2019-ben viszont látványos lendületvesztés következhet, a GDP-bővülés ugyanis várhatóan 3 százalékra lassul majd - olvasható a portálon.
Itt a kormány konvergenciaprogramja - ami Brüsszelből nem látszik

Veszélyben a magyar életszínvonal növekedése?

A tavalyi magyar növekedési csúcs jelentős részben a beruházási aktivitás 16,8 százalékos élénkülésének volt köszönhető, ami a második leggyorsabb növekedési ütem volt az Európai Unión belül. Ennek fő hajtóerejét az EU-folyósítások javuló hasznosítása adta, de szerepet játszott a vállalati szektornak nyújtott hitelezés régóta várt élénkülése is. Bár a dinamikus béremelkedés által támogatott lakossági fogyasztás továbbra is húzni fogja magával a hazai növekedést, jövőre már nem lesz olyan kiemelkedő hajtóerő, ami 4 százalék közelében tartaná a GDP-bővülés ütemét, ezért érezhető lassulás várható - írta a Portolio a jelentésre hivatkozva.

Bár az EBRD-jelentés szerint idén kitarthat a magyar gazdaság erőteljes bővülése, a 2019-re jósolt erőteljes lassulás nagyon messze van attól a pályától, amit a magyar kormány idei konvergenciaprogramjában felvázolt az Európai Bizottságnak. Az NGM várakozásai szerint jövőre 4,1 százalékkal bővülhet a hazai GDP - ami 1,1 százalékponttal magasabb az EBRD prognózisánál -, ráadásul a 4 százalék feletti ütem egészen 2022-ig kitarthat - hívták fel a figyelmet.

https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/az_ebrd_nem_hisz_a_magyar_gazdasagi_csodaban. 662135.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
1,7 milliárdért reklámozták az Erzsébet-utalványt az ATV-n 2
  2018-05-13 09:27:40, vasárnap
 
  2018. május 10. csütörtök


1,7 milliárdért reklámozták az Erzsébet-utalványt az ATV-n 2010 és 2016 között




Használt a rendőrségi feljelentés: megküldte az Átlátszónak az állami tulajdonú Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt., hogy kiknél és mennyiért hirdetett 2010 és 2016 között. A jogerős bírósági ítélet nyomán kiadott adatok szerint ebben az időszakban az ATV-nél, az ECHO TV-nél, és a Magyar Időknél költötték el a legtöbb reklámpénzt, és további Fidesz-közeli médiavállalkozások is részesedtek a tortából.



2013 óta próbáljuk kinyomozni, hogy mennyiért reklámozzák az Erzsébet-utalványokat. 2014-ben még elvesztettük az elsőfokon megnyert perünket egy direkt emiatt hozott törvénymódosítás miatt, de azóta előbb az Alkotmánybíróság, majd azt követve a rendes bíróságok gyakorlata is a közpénzekre és a közvagyonra vonatkozó adatok szélesebb nyilvánossága irányába változott.

Így 2017-ben újra nekiveselkedtünk az ügynek, és idén februárban végre jogerősen megnyertük a pert. Az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt. (EUF) azonban a jogerős bírósági ítélet ellenére sem adta ki az adatokat, ezért büntetőfeljelentést tettünk a cég ellen a rendőrségen.

Előzmény:

Feljelentettük az Erzsébet-utalványokat forgalmazó céget, mert a jogerős ítélet ellenére sem adta ki a reklámköltéseit

Láss csodát, néhány nappal később megküldte az EUF a listát arról, hogy 2010 eleje és 2016 vége között mennyi közpénzt költöttek az Erzsébet-utalvány reklámozására.

2011-ben 187,5 millió forintot, 2012-ben 1,1 milliárdot, 2013-ban 1,2 milliárdot, 2014-ben 198,5 milliót, 2015-ben 976 milliót, 2016-ban pedig 2,5 milliárd forintot.





A kimutatás nem teljes, mert több szerződéshez vagy nem írtak összeget, vagy csak havidíjat közöltek, de így is sok minden kiderül. A hiányos összesítés alapján hat év alatt legalább nettó 6,2 milliárd forint ment el a köznyelvben bözsijegynek hívott utalványok hirdetéseire.

1,7 milliárd forintot az ATV,
1,3 milliárdot az ECHO TV,
995 milliót a Magyar Idők,
688 milliót a Habony-média (Modern Media Group Zrt. / MMG),
470 milliót az azóta már megszűnt Helyi Téma,
270 milliót a Magyar Hírlap (Rising Star Kft. és Magyar Hírlap Kiadói Kft.),
210 milliót a Pesti Srácokhoz köthető SA Day Kft. (tulajdonosa az a Hajdú Angéla, aki az egyik EUF-os megrendelés idején a Pesti Srácokat kiadó Insider Media Kft. ügyvezetője volt),
200 milliót a Demokrata (Artamondo Kft.),
100 milliót a Pesti Srácok (Gerilla Press Kft. és Insider Media Kft.) kapott.







A fentebb felsorolt 9 céghez került a táblázatban egyértelműen beazonosítható 6,2 milliárd forintból 5,9 milliárd, a többi 300 millió forint kisebb-nagyobb részletekben oszlott meg mások között. 2015-ben például öt szakszervezet is kapott 16-16 millió forintot utalványreklámért.

Az alábbi cégeknek fizetett összegeket nem tudtuk összeszámolni, ugyanis az EUF csak havidíjat írt melléjük a listán:

Ferenci Kiadó Kft. (Helyi Hírek)
Ez volt az a lap, ami április végén azt írta az Együtt XVI. kerületi jelöltjéről, Vajda Zoltánról, hogy három lánya van, tehát nem tudott teljesíteni az ágyban.
Képmás 2002 Kft. (Képmás magazin)
Bakony-Balaton Média Szolgáltató Kft. (vehir.hu)

Az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt.-től kapott lista megtekinthető PDF-ben itt, az Átlátszó által táblázatba átkonvertálva pedig itt böngészhető.





Érdekesség, hogy egy másik megnyert közadatper eredményeképpen a héten a Magyar Narancs is kapott az EUF-tól a reklámköltésekre vonatkozó adatokat, de azok úgy tűnik, hogy különböznek azoktól, amit mi kaptunk.

Erdélyi Katalin

https://atlatszo.hu/2018/05/10/17-milliardert-reklamoztak-az-erzsebet-utalvanyt-a z-atv-n-2010-es-2016-kozott/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kövér: Aki ellenzéki, az intellektuálisan üres, morálisan ér
  2018-05-13 09:25:33, vasárnap
 
  Kövér: Aki ellenzéki, az intellektuálisan üres, morálisan értékelhetetlen

Szily László
POLITIKA
május 12., szombat 9:50


Néha-néha elcsodálkozol, hogy mi történt szegény Kövér László házelnökkel, hogy olyan pár éve már furákat nyilatkozik? Egy, az MTI-ben frissen megjelent, vele készült interjúban a meggyötört politikus végre kitárulkozott, és elárulta, miért lett ilyen:

Arra a kérdésre, hogy el tud-e képzelni olyan témát, amelyben az ellenzék és a kormányoldal konszenzust tud kialakítani, azt válaszolta, mást sem tesz 28 éve, csak ezt elképzeli. "Erről álmodom, erre vágyakozom, és aztán soha nem érkezik el az a pillanat, hogy ilyet lehet találni" - mondta.

Belegondoltál, hogy mit jelent 28 éven át szex, munka és szórakozás helyett ilyesmiről álmodni, csak erre gondolni és erre vágyakozni? Ennek a fényében egyenesen bravúr, hogy Kövér László ilyen szépen tartja magát, én például garantáltan megtörtem volna 8-17 évvel ezelőtt.

A családregény hosszúságú interjú további fontos pontjai és forró idézetei:

Kövér nem vár változást a kormányzási stílusban.
De ő sem tudja, mit jelent az, hogy Orbán mostantól nem irányítani, hanem vezetni akarja a kormányát.
Előbb azt mondta, hogy “a demográfiai helyzet kezelése ma a legsúlyosabb kérdés, amelyben nem lehet csak politikai eszközökkel eredményt elérni" és “a kormányzat rendelkezésére álló eszközök csak a családok anyagi helyzetének javulását célozhatják". Majd öt mondattal később: “a demográfiai mutatókban érzékelhető tartós pozitív változást 15-20 év múlva lehet elérni, és ahol Európában sikereket értek el ebben, ott kutatások igazolták, hogy nem is annyira a családok anyagi támogatása játszott nagy szerepet, mint inkább a politika kiszámíthatósága." Erre varrjál családonként átlagosan 2,1 gyermeket!
Az ellenzék csak súlyos károkat okoz, így a demográfiában is. Hogy mivel? Hát azzal, hogy bár a kivándorlás problémája Kövér szerint is valós, az ellenzék beszél róla, amivel súlyos károkat okoz!
Aki nem a Fideszre szavazott, az "intellektuálisan üres, morálisan értékelhetetlen".
Kövér üzenete az ellenzéknek: "Edzeni kell, készülni kell, taktikát kell kidolgozni, nem baj, ha a pályán intelligens játékosok is játszanak, nem pedig - hogy a lelátók szóhasználatával éljek - minden poszton egy bal bunkó áll"
Nem a kormányzatnak kell a megosztottság felszámolása érdekében gesztusokat tennie, hanem a bal bunkóknak.



https://444.hu/2018/05/12/kover-aki-ellenzeki-az-intellektualisan-ures-moralisan- ertekelhetetlen

---------------------------------------------------------------------------------


A legrosszabb a tehetetlenség érzése. Itt vannak ezek a velejükig rohadt, aljas gazemberek, kirabolják, lezüllesztik és tönkreteszik az országot mind gazdaságilag mind morálisan, és bármit megtehetnek, többek közt azt is hogy a 7/24-ben pofánkba hazudnak. És nem tehetünk semmit ellene.


ha látom más országok tüntetéseit (lehetne sorolni délkoreától franciaországig) milyen ellenzékiek vezetik, hogy ott a szakszervezetek beleállnak a sztrájkba, az útlezárásokba, a börtönőrök hetekig elállják a munkahelyük bejáratait és készek ölre menni a hatalom kivezényelt katonáival, akkor mindig az a következtetés jut eszembe, hogy a magyar nemzet jobb, harcosabb, derekabb ellenzéki vezetőket érdemelne. AZ az igazság, hogy gyávaságból élen járunk. A legfőbb hatalom a nép. Ha ez a nép nem képes, nem tudja, vagy nem meri elzavarni a nemzet ütőerein élősködő vérszívó parazitákat és itt lehetne sorolni a fidesz teljes vezérkarát és vidéki tótumfaktumait, akkor csak az marad, hogy mindaddig csinálhatják ezt, amíg egyszer majd valahol felkerekedik kétszáz fő körüli elkeseredett kvázi Zsil-völgyi bányász, feljön budapestre és bemegy a parlamentbe és akik addig ott benn voltak azok nem az ajtókon fognak az épületből eltávozni.

Másképp nem lehet rendet csinálni a disznóólban, mert az ilyen kövér félék röfögése bemocskol mindent ami egy magyarnak hazát, erkölcsöt és morált jelent.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nincs az a pénz, amiért cserélnék ezekkel az erkölcsi topron
  2018-05-13 09:18:14, vasárnap
 
  Nincs az a pénz, amiért cserélnék ezekkel az erkölcsi toprongyokkal

Molnár Bálint | Május 12, Szombat | 8:00

Szépjóreggelt kívánok mindenkinek! Pláne hogy gyönyörű tavasznyári hétvégénk van, ragyog a nap, csiripelnek a madárkák, a bogarak is mondják a magukét, minden fasza.

Persze az ördög a részletekben lakozik, én meg sehogy nem bírom feldolgozni az egyik ilyen aprócska részletet, pedig sokadszorra látok ilyet. Minden Lajosok legokosabbjának (nem te, Simics!) Zalánt megszégyenítő spontán elloholása a semmiből felbukkanó, kamerás ember által kísért, újságírónak kinéző, fenyegető lény elől akkor is a hét legröhejesebb, legszánalmasabb pillanata, ha mangalicatelep-tulajdonos anyuka édes kicsi fiától nem először látunk ilyen kreatív menekülési megoldást. Az sem volt semmi, amikor még debreceni polgármester korában hosszú, kínos pillanatok erejéig bambán, szótlanul nézett kifele az ő végtelenül bölcs fejéből, az éppen aktuális újságírói kérdés hallattán, majd váratlanul kivonaglott a képből, és szemrehányóan visszaszólt, hogy nem lehetne neki valami olyan kérdést feltenni, amire pozitívan lehet válaszolni. Azóta Habonyárpi elrontotta Lajost, és hát lássuk be, akit egy háziasszony simán át tud verni egy nem létező mesés örökségből potenciálisan lenyúlható nyereséggel, annak bármely nyilvánosság előtti megszólalása konkrétan életveszélyes. Ebben a szánalmas és nevetséges pár mádospercben nem csak minden idők leggyávább politikus-gárdájának mentalitása és az egész NER működésének alapvetése húzódik meg, de azt a jogos kérdést is felveti, hogy milyen elcseszett négy év vár megint erre az országra, ha még el sem kezdődött az újonnan megalakult parlament munkája, még fel sem állt teljes szépségében az új kormány, és már iszkolnak, futnak, menekülnek az elvtársak? És legközelebb mi lesz, ha se egy függöny, se egy lift nem lesz elérhető közelségben? Remélem, azért a nyitott ablakon nem fognak kiugrálni, hát hiszen övék a hatalom, a mindennél izmosabb felhatalmazás és legitimitás, nem? De. Nincs az a pénz, amiért cserélni lenne érdemes ezekkel az erkölcsi toprongyokkal.

Aztán itt van a másik szépreményű szórakoztatóművész, aki most a propagandasajtóban haknizik és mesél az össznemzeti miheztartásról. Kásler professzorról, Balog Zoltán dilettáns humánerőforrás utódjáról van szó, aki a Magyar Idők után a Mandinernek ecsetelte az élet nagy dolgait és azt, hogy miért kurva jó ötlet nagyon sok ágazatot egybemosva irányítani. Akinek türelme van hozzá, rágja át magát az úgynevezett nagyinterjún, vannak benne értelmes kijelentések is, kár volna tagadni (pl. a sürgősségi ellátás nagyon gyors beavatkozást igényel), azonban a faszságok is szépen úszkálnak a felszínen. Egyrészt aggasztónak találom, hogy Kásler nem csak oktatásban gondolkodik, hanem nevelésben is, hogy az értékalapú oktatás és nevelés lesz a cél, amiben a magyar kultúrának a hihetetlen értékei is meg fognak jelenni. Az a baj, hogy pontosan láttuk Hoffmann Rózsától errefelé, hogy milyen eredményekkel jár az, hogy az oktatás helyett a nevelést nyomják-tolják-erőltetik. Másfelől ez az ember orvosként arról delirált, hogy a tízparancsolat betartásával a halálos betegségek 80%-a elkerülhető, majd miután okkal-joggal tette fel a kérdést a sajtó, hogy ezt így mégis hogy, akkor most ezzel állt elő az érintett:

Az józan ésszel is belátható, hogy célszerű a tízparancsolat szerint élni. Az ellenzéki sajtó heves támadásainak közepette én azt szeretném már végre valakitől hallani, hogy a parancsolatok közül melyik az, amelyik emberellenes? Melyik az, amelyik az ember hátrányát hangsúlyozza, bármiféle értelemben? Ezzel kapcsolatban írhat bármit az ellenzéki sajtó, minőségi jelzőket is ráaggathatnak, de ez ténykérdés. Egyébként úgy vagyok vele, hogy minél megalapozatlanabb módon támadják ezeket a kijelentéseimet, minél nagyobb felhajtást akarnak köré keríteni, annál több ember kezd el ezzel a témával foglalkozni, olyanok is, akiket eddig ez az egész nem érdekelt. Így végső soron ez a támadás rengeteg embert a tízparancsolat felé terelt, aminek én kimondottan örülök. Ilyen értelemben hálás vagyok nekik, hogy kiszúrták ezt a témát.

Most akkor vagy én vagyok a fogalmatlan barom, de sehol nem találtam olyasmit, hogy bárki emberellenesnek nevezte volna, köpködte volna a tízparancsolatot. Ki mikor és hol mondott olyat, hogy nem célszerű a tízparancsolat szerint élni? Senki, soha ilyet nem mondott, egyetlen elvetemült ellenzéki sajtóorgánum sem. Ellenben sokan feltették a kérdést, hogy vajon a nagytudású Kásler professzor miért nem kéri számon a tízparancsolat legalább tíz százalékának betartását a hőn szeretett kormányon, amivel konkrétan megakadályozható lehetne az ország komplett szétlopása? Kásler professzor ehelyett csúsztat, elken, maszatol, úgyhogy tisztázzuk a kedvéért: kurvára célszerű lenne, ha az emberiség a tízparancsolat szerint élne, de magyarázatra szorul, hogy mi a fasz köze van ennek a halálos betegségekhez? Ja, arról nem sikerült egy árva szót sem ejteni, de már megy az ellenzéki sajtó rugdosása. Gratulálok.

És mert az ördög a részletekben lakozik, itt egy látszólag apróbetűs, mínuszos kis hír: hogy és hogy nem, csinos kis állami megrendelés esett le Simicska Lajos egyik cégének a Szerencsejáték Zrt.-nél. Nagyon vicces, hogy bár egy korábban kötött megállapodásról van szó, ami január elsején lépett érvénybe, az állami cég csak április 23-án dicsekedett el ezzel és tette közzé a szerződéseket. Simicska cége, a Hung-Ister Zrt. esetében egyébként egy bagatellnek számító 2,3 milliárdos megállapodásról van. Szeretném tisztelettel megkérni mindazokat, akik eddig is mindig felháborodtak azon, hogy kétségbe vontuk Simicska Lajos honfiúi erényeit és ugyanolyan korrupt gecinek neveztük, mint azokat, akiknek kiesett a pixiséből, a jövőre nézve fogják vissza magukat. Gondolom, mindenki számára világos, hogy Simicska Lajos semmit nem fog visszaadni ennek az országnak abból, amitől elsősorban neki köszönhetően fosztották meg, ellenben sunyiban, a háttérben változatlanul szívja a kéményen drogozó, kizsigerelt kisember vérét. Ez a NER. És ha Simicska szerint Orbán egy geci, akkor szerintem Simicska egy legalább akkora geci. És most a Magyar Nemzet kinyírását nem is citálom ide.

A végére pedig egy vicces hírecske a mindenható csúcsminiszterből mezei képviselővé lefokozott Lázár Jánossal kapcsolatban. Aki akárhogy próbálja azt a látszatot kelteni, mintha saját, önkéntes elhatározásából választotta, hogy nagyhatalmú nagyemberből inkább visszamegy senkinek, ez nem igazán jön össze neki. Mondjuk én pont magasról teszek az ő lelki bajaira, de az egészen szórakoztató, hogy miután a főnöke benyögte, hogy ő 12 éves távlatban gondolkodik, és 2030-ig tervez, sőt elérhetőnek tartja, hogy addigra Magyarország Európa első öt olyan országa közé tartozzon, ahol a legjobb élni, lakni és dolgozni, Lázár nem hagyhatta ki a ziccert. Facebook-oldalán péntek délután tett közzé egy videót, amely a Hódmezővásárhely és Szeged között tervezett villamosvonal építéséről szól. Ez 2020-ra készülhet el, Lázár pedig véletlenül elejt benne egy megjegyzést arról, hogy a villamosvonallal a hódmezővásárhelyiek már két év múlva 2030-ban érezhetik magukat. Hehe, csak ésszel, Lázár úr! A kicsinyes, aljadék, pitiáner bosszúk pártjának tekinthető Fideszben az önálló gondolatokat, az odaszúrkálásokat nem nagyon tolerálják, ne nekem kelljen már elmagyarázni.



https://kolozsvaros.com/rovidek/nincs-az-a-penz-amiert-cserelnek-ezekkel-az-erkol csi-toprongyokkal/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tessék csak simogatni, nehogy véletlenül elguruljanak a gyóg
  2018-05-13 09:17:18, vasárnap
 
  Tessék csak simogatni, nehogy véletlenül elguruljanak a gyógyszerei


Molnár Bálint | Ma | 8:09

Jóreggelt, verőfényt madárcsicsergést, vasárnapot, lustálkodást, szalonnát, mindent, ami jólesik! Mára is maradt egy feldolgozatlan traumám, majd később feldolgozom, ha úgy alakul. Addig is: nyilván nem nehéz kitalálni, hogy a magyar politikai mocsár egyik legsötétebb tahójának bal bunkózásáról van szó, ami elsősorban azért érdemel szót, mert Kövér László és pártja éppen most húzta be a zsinórban harmadik kétharmadot.

Na, most ha valakinek - akinek olyan múltja és jelene van, mint a mindig morcos, frusztrált, vérbunkó módon megnyilvánuló házelnöknek - ráfér az arcára, hogy ő 28 éve arról álmodik és arra vágyakozik (kissé perverznek érzem ezeket a kifejezéseket ebben a kontextusban), hogy legyen már legalább néhány olyan kérdés, amiben az ellenzék és a kormányoldal konszenzusra képes jutni, akkor a választási győzelem után faszért az az első dolga, hogy beletörölje a NER szaros gumicsizmáját az ellenzékbe? Hogy az ellenzék intellektuálisan üres, morálisan értékelhetetlen, annak ne Kövér László legyen már a megmondhatója, aki évek óta a független újságírók és a nem fideszes képviselők folyamatos megalázásában és ellehetetlenítésében éli ki a perverz vágyait és álmait; aki soha egyetlen büdös önkritikus szót nem ejtett ki a száján a Fidesz nagyipari korrupt, rongyrázó, urizáló, megélhetési disznóságaival kapcsolatban.

Mi lenne, ha legalább egyszer nem egy ilyen útszéli bunkóságban élen járó, késsel-villával táplálkozni nem hajlandó, sötét, hagymázas összeesküvésekkel és víziókkal házaló bugris moralizálna az egyébként jogos kritikára szoruló ellenzék hullája fölött? Mondjuk ebben nem csak a kommunistázásból kigyógyulni nem tudó, az MSZMP Központi Bizottsága Társadalomtudományi Intézete ifjúságkutató csoportjának egykori segédmunkatársa jár az élen.

Kocsis Nembuzeráns Máté vadonatúj frakcióvezetőnek is igen jól megy ez a fajta büdöstalpú verbális izmozás, őkelme a változatosság kedvéért nem az MTI-be okádta az epét, hanem a tegnapi Magyar Időkben bontakozott ki, ahol a többi közt egy szintén a futball világából merített példával gúnyolódott az ellenzéki pártokon:

Amikor a több mint húsz éve a Magyar Szocialista Pártban politizáló Burány Sándort úgy adják kölcsön a Párbeszéd képviselőinek, mint bármelyik futballistát a szomszéd falu csapatának, akkor azt gondolom, hogy az ellenzéknél valami nagyon félresikerült. Az okok persze a pozíciók megszerzésében keresendők. Észrevehetnék már, hogy a személyes helyzetük megerősítése helyett végre a választókkal is kellene foglalkozniuk.

Mondjuk, ha bármelyik magyar állampolgár fogalmazná meg ugyanezeket a gondolatokat, egy büdös hangot nem szólnék, na de Kocsis Máté, az életfogytiglani hatalombirtoklásra berendezkedett Orbán-csatlós magyaráz a pozíciók megszerzéséről? Úgy, hogy közben nem érez ellentmondást annak az evidenciának a vonatkozásában, hogy nekik és külön Orbán Viktornak nem az ellenzék, hanem Brüsszel az ellenfelük? Nem fogom soha megérteni, hogy egy magát nyeregben érző (sajnos joggal nyeregben érző, teszem hozzá) kormánypárt, akinek megint korlátlan hatalom zuhant a nyakába, miért van rászorulva arra, hogy azokat basztassa, akik nekik nem is ellenfeleik? Ez a pitiáner szarrágás: ez a Fidesz.

És akkor Brüsszel: ha nem lenne szánalmas, akkor most harsányan röhöghetnék azon, amit a magyar propaganda Manfred Weber néppárti frakcióvezető egy holland lapnak adott minapi interjúja kapcsán lehozott. Amely interjú egyik sarkalatos pontja Orbán Viktor volt.

Magyarországot és Orbán Viktor migrációs politikáját dicsérte az Európai Néppárt vezetője
Kettős beszéddel üti és simogatja Orbánt Weber
Orbán Viktornak nem kritika, hanem támogatás jár Brüsszelből

A másik oldal, a nem propaganda ezzel szemben:

Weber: Orbán a tűzzel játszik
Üzent Európa: Ha Orbán nem tiszteli az értékeinket, nincs helye köztünk

Tulajdonképpen az van, hogy tényleg kurvajó lenne az egészet egyben látni, mert ez az interjú pontosan arról szól, amit a minap nehezményeztem. Az tökmindegy, hogy a pártlapok mit hallgatnak el, és mit mutatnak be egyoldalúan, Manfred Weber megint úgy bírálta Orbánt, hogy nehogy véletlenül átlépje azt a határvonalat, amitől elgurulhatnak őfényessége gyógyszerei. Még mindig ott tartunk, hogy ha Orbán nem tartja be a szabályokat, akkor mi lesz? Ez jelen és jövő idő, komolyan? Hát nem kismillió példa van arra, hogy tesz ő magasról a szabályokra, ha az országot Európa ellen kell hergelni? De. Mit mond erre Weber? Hogy a kampányt külön kell választani a valós politikai kérdésektől!!!!! Jóember, Magyarországon kilencedik éve kampány van, állandó, szűnni nem akaró kampány, és ti még mindig keresitek a felmentéseket, elmondjátok, hogy pontosan látjátok, hogyan politizál Orbán (nekiront mindennek és mindenkinek a szavak szintjén, majd onnan szép csendben visszavonul), de ti kommunikálni akartok, mert az fontos? Á, hagyjuk. Már lassan azzal sem lehet takarózni, hogy kellenek a szavazatai a Néppártnak, hiszen a fideszesek e tekintetben is tökéletesen önjáróak. Akarom mondani, Orbán-járóak: ott tesznek keresztbe, ahol akarnak, úgy szavaznak, ahogy akarnak. Ja, hogy a német összeszerlőüzem meg mindennél is fontosabb, a kerítés meg fasza? Akkor jól van.

Egy újabb elmebeteg barom késsel őrjöngött tegnap Párizs belvárosában, elég sokféle, foltokban egymásnak ellentmondó információ látott napvilágot a halálos áldozatok és sebesültek számát illetően, és bár senkit nem vigasztal, hogy a támadót a rendőrség lelőtte, a cselekményt az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezet vállalta magára (ki más?), ezért a francia hatóságok a késelést terrorcselekményként kezeli. Én nem tudom, hány ugye, mi megmondtuk kezdetű közleményt fog kiadni a toporzékolásügy, de fenntartom, hogy a népek hergelésével, a demagóg, populista faszságokkal, a nemzetállami halandzsákkal nem lehet felszámolni a terrort. Akkor pláne nem, ha valakinek egyáltalán nem is áll ez érdekében, cserébe akárhány bőrt rezzenéstelen pofával képes lehúzni a káosz állandósulásából.

Najó, akkor a végére egy kis bulvár nem szakvélemény. Idén is csak reménykedni tudok abban, hogy nem születnek raklapszámra olyan cikkek, amelyek megmagyarázzák, hogy a büdösbunkó Európa miért nem értékelte az AWS és a magyarok hörgő metálját, és miért nyert már megint valaki (Izrael), akinek nem kellett volna. Sőt, senkinek nem kellett volna nyernie, mert egy akkora fostalicska ez az egész, hogy nem is értjük, mi a fenéért kell nekünk ebben részt venni. Szerintem engedjük el ezt a dolgot, vagy ha nem sikerül, akkor lépjünk ki belőle, állítsuk meg, vagy valami, csak az annyira hülyén néz ki, hogy minden évben nagy reményekkel futunk neki, örülünk és büszkék vagyunk, és általában biztosak is abban, hogy majd ezúttal, aztán mikor nem jön össze, akkor elkezdjük köpködni az egész műfajt. Az én ízlésem mondjuk semmilyen módon nem hozható közös nevezőre azzal, amit ez a dalfesztivál évről évre nyújtani szokott, meg nem is állítom, hogy értek hozzá, csak olyan szar minden évben olvasni, hogy mekkora megrendezett, előre lezsírozott, műmájerkedő, értéktelen szar az egész.


https://kolozsvaros.com/rovidek/tessek-csak-simogatni-nehogy-veletlenul-elgurulja nak-a-gyogyszerei/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Most jó lenni ápolónak…
  2018-05-13 09:16:29, vasárnap
 
  Most jó lenni ápolónak...

Forgács Erzsébet | Május 12, Szombat | 13:57

Ha van az olvasóink között orvos, ápoló és az illető szeretne elhencegni vele, mennyit javultak a munkakörülményei és az életfeltételei, várjuk a hencegést az office@kolozsvaros.com email címre. Meg mindenféle véleményt is várunk. Addig is örvendezzünk együtt.

A béremelésekkel, a különböző ápolói ösztöndíjrendszerekkel és a munkakörülmények javításával kívánja a kormány megbecsülni az ápolók munkáját - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az ápolók nemzetközi napja alkalmából szombaton Budapesten újságíróknak.

Rétvári Bence hangsúlyozta: az ápolók szakértelmére, emberségére és tapasztalatára szükség van a betegellátásban, ezért is igyekezett növelni a kormány az elmúlt években az ápolók megbecsültségét, ami főként a béremelésekben nyilvánult meg. Elmondása szerint négy év alatt összességében 65 százalékkal nő az ápolók bére; 2016-ban átlagosan 26,5 százalékkal, tavaly 12 százalékkal nőtt az alapbérük, az idén, valamint jövőre pedig 8-8 százalékkal fog az alapbérük nőni. Az államtitkár példaként elmondta, hogy 2010-ben egy egészségügyi szakdolgozó alapilletménye 106 600 forintról 244 727 forintra emelkedett, ez az egyéb mozgóbér-elemekkel mára elérheti a 340 777 forintot.
Rétvári Bence kiemelte, hogy egyre kevesebb ápoló keres külföldön munkát, az adatok szerint az elmúlt három évben 30 százalékkal - 557-ről 407-re - csökkent a külföldi munkavállaláshoz szükséges engedélykérelmek száma. Emellett csökkent az orvosok elvándorlása is, 2010 óta 60 százalékkal kevesebb orvos megy külföldre munkát vállalni.
A munkakörülmények javítása szintén fontos lépés volt az elmúlt években - mondta az államtitkár. Kiemelte, hogy vidéken 500 milliárd forintot fordítottak a kórház- és rendelőfelújításra, a következő években pedig a budapesti és Pest megyei kórházfejlesztésekre 700 milliárd forint jut.
Az államtitkár az utánpótlásra kitérve elmondta, a fiatalok pályaválasztását kívánták segíteni a létrehozott ösztöndíjrendszer bevezetésével. A 4,4 milliárd forintos kerettel meghirdetett pályázattal havi 50 ezer forinttal tudják támogatni az ápolói szakmát választókat. Kiemelte, hogy ezen kívül az ország négy orvosegyetemén ápolói mesterképzést indítottak a kompetenciák javítása érdekében.
Rétvári Bence kiemelte, hogy a munkakörülmények javítása is fontos célja a kormánynak, így nővérszállók felújítására, építésére 10 milliárd forintot, az ápolói eszközpark megújítására további 8 milliárd forintot költenek.
Az ápolók nemzetközi napját minden év május 12-án ünneplik a 1820-ban ezen a napon született Florence Nightingale angol ápolónő, a modern ápolónőképzés megalapozója emlékére. (MTI)

https://kolozsvaros.com/rovidek/most-jo-lenni-apolonak/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2018.04 2018. Május 2018.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 255 db bejegyzés
e év: 1581 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1303
  • e Hét: 3225
  • e Hónap: 6970
  • e Év: 160466
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.