Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Magdi szomszédom gyönyörű rózsája
  2018-05-15 17:39:37, kedd
 
  ...... ........... .....

 
 
0 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
Rózsák a kertben
  2018-05-15 17:38:23, kedd
 
  ...... ..............



...... ..............



 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét képekben  
Gyönyörű virágok a házak körül
  2018-05-15 17:36:03, kedd
 
  ...... ........... ........



...... .......



 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét képekben  
Gyönyörű vörös rózsák
  2018-05-15 11:35:04, kedd
 
  ...... ........... ............

 
 
0 komment , kategória:  Versek, képek nyárra  
Majorné, Anikótól kaptam....
  2018-05-15 11:32:13, kedd
 
  .......

 
 
0 komment , kategória:  Barátaimtól elismerés  
Nepomuki Szent János áldozópap és vértanú
  2018-05-15 10:56:36, kedd
 
  Ünnepe: Május 16.


OLVASMÁNY Sirák fiának könyvéből
A bölcs ember tud hallgatni; a fecsegő gyűlöletessé válik.
A balga az ablakon át nézeget a házba, a jól nevelt ember azonban megáll kívül. Neveletlenség, ha az ember az ajtónál hallgatózik; a bölcs embert feszélyezi, ha másról rosszat hall.
Oktalanságot beszél a balgák ajka, a bölcs ember viszont mérlegre teszi minden szavát. A balgák a szájukon hordozzák szívüket, a bölcsek pedig szájukat szívükbe rejtik. Amikor ellenfelét átkozza a gonosz, önnön fejére szórja átkait.
Aki rágalmaz, az magát szennyezi be, s akárhol lakjék is, csak gyűlölik az ilyet, meggyűlölik azt is, aki vele tart.
A hallgatag és okos pedig tiszteletet arat.
Ez az Isten igéje.
Sir 21,26-31

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Isten a szilárd jellemű embert választja szószólójának, és teszi az embertársak üdvösségének szolgájává.
Abban az időben amikor a börtönben raboskodó János Jézus tetteiről hallott, elküldte hozzá tanítványait, hogy kérdezzék meg tőle: ,,Te vagy-e az, akinek el kell jönnie, vagy valaki mást várjunk?" Jézus így válaszolt nekik: ,,Menjetek, és adjátok tudtul Jánosnak mindazt, amit láttok és hallotok: a vakok látnak, a sánták járnak, a halottak feltámadnak, a szegényeknek pedig hirdetik az örömhírt. Boldog az, aki nem botránkozik meg bennem!"
Mikor elmentek, Jézus így kezdett beszélni Jánosról a tömegnek: ,,Mit akartatok látni, amikor kimentetek a pusztába? Talán széltől lengetett nádszálat? Vagy miért mentetek ki? Hogy finom ruhába öltözött embert lássatok? Akik finom ruhában járnak, azok királyi palotában laknak! Vagy miért mentetek ki? Hogy prófétát lássatok?
Igen, mondom nektek: még prófétánál is nagyobbat! Ő az, akiről ezt írták:
Íme, elküldöm követemet színed előtt, hogy elkészítse az utat teelőtted."
Ezek az evangélium igéi.
Mt 11,2-40

- Nepomuki Szent János Pomuk, 1350. - Prága, 1393. május 16
Giulio Maria Crespi: Nepomuki János hallgatja a királyné gyónását
...... ........... .......


Vértanúsága:
A Cseh király Magához hívatta tehát Nepomuki Jánost és először ígéretekkel, maja fenyegetésekkel próbálta őt a királyné gyónásának elárulására bírni. A szent azonban felháborodva utasította vissza a nemtelen kívánságot és kereken szemébe mondta a királynak, hogy a gyónási pecsétet senki halandó kedvéért nem hajlandó megtörni. A király egy ideig még erőltette a dolgot; így többek közt a legközelebb megüresedő püspökséget ígérte Jánosnak, ha közli vele a királyné gyónását. De János feleletre sem méltatta. Ez az állhatatosság magánkívüli dühbe hozta a zsarnok uralkodót. Azonnal tömlöcbe hurcoltatta a szentet, ott saját jelenlétében kínpadra vonatta és égő fáklyákkal süttette. János azonban most is néma maradt. Kínjai közepette csak Jézus és Mária nevét sóhajtotta. Már több napja szenvedett, mikor a királyné közbenjárására megkegyelmeztek neki, sőt nemsokára szabadságát is visszaadták. János azonban tudta, hogy napjai meg vannak számlálva. Visszajövet véletlenül a király szeme elé került, aki haladéktalanul elfogatta és mindjárt bevezetőnek így förmedt rája: ,,Nyomorult, azonnal mondd meg, mit gyónt a királyné, mert különben a Moldvába dobatlak". A szent azonban, aki már régen leszámolt a halállal, néma hallgatással felelt, mire a király féktelen haragjában megparancsolta bakóinak, hogy a sötétség beálltával Jánost dobják a Moldva folyóba. Úgy is történt; 1383 május 16-án a híres Károly-hídról a sebes folyású folyamba lökték.

Katolikus sk. oldalon Link

Katolikus oldalon Link

Katolikus válasz oldalon Link

- Nepomuki Szent János áldozópap, vértanú 05.16
...... .........


Hidakon, vizek mellett gyakran látható az a barokk szobor, amely egy ujját ajkára tévő vagy kezében keresztet tartó papot ábrázol. Nepomuki Szent János nemcsak saját magát inti csendre, hanem minket is. Rá emlékezünk liturgikus emléknapján, május 16-án.
A jezsuiták által 1745 és 1751 között épített székesfehérvári Nepomuki Szent János-templom (ma ciszterci Nagyboldogasszony-templom) a szent egyik legszebb hazai temploma. A kapu fölött ez áll: QUONIAM TACUI. Magyarul: Mert hallgattam.
Istenünk, te megerősítetted Nepomuki Szent János áldozópapot, hogy az Egyház jogait élete árán is védelmezze. Példájára és közbenjárására add, hogy mi is helytálljunk a jog és az igazság védelmében, és vele együtt szentjeid sorába jussunk. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen.
Bővebben itt olvasható Link
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
2018-05-15 - húsvét 7. hét kedd
  2018-05-15 10:52:38, kedd
 
  ...... ............


Jézus az utolsó vacsorán tekintetét az égre emelte, és így imádkozott: ,,Atyám, eljött az óra. Dicsőítsd meg Fiadat, hogy Fiad is megdicsőítsen téged! Te hatalmat adtál neki minden ember fölött, hogy mindenkinek, akit neki adtál, örök életet adjon. Az örök élet pedig az, hogy megismerjenek téged, az egy igaz Istent, és Jézus Krisztust, akit te küldtél. Én megdicsőítettelek téged a földön. A feladatot, amelyet rám bíztál, teljesítettem. Atyám, most te dicsőíts meg engem azzal a dicsőséggel, amelyben részem volt nálad a világ teremtése előtt!
Kinyilatkoztattalak téged az embereknek, akiket e világból nekem adtál. Tieid voltak, és nekem adtad őket. Tanításodat megtartották. Most már tudják, hogy minden, amit nekem adtál, tőled van. Hiszen én a tőled vett igéket mondtam el nekik, ők pedig elfogadták: megismerték az igazságot, hogy tőled jöttem, és hittel elfogadták, hogy te küldtél engem.
Értük könyörgök. Nem a világért könyörgök, hanem értük, akiket nekem adtál. Tieid ők - hiszen a tied mindaz, ami az enyém, és minden az enyém, ami a tiéd -, és én megdicsőültem bennük. Én nem maradok tovább itt e világban, ők azonban a világban maradnak. Én most hozzád megyek

SZENTLECKE az Apostolok Cselekedeteiből
Szent Pál azzal a vallomással búcsúzik híveitől, hogy ő az életét egészen Isten ügyének szentelte.
Harmadik missziós útja vége felé Pál apostol Milétuszba érkezett. Magához kérette az efezusi egyház presbitereit. Amikor azok megérkeztek, így szólt hozzájuk:
,,Tudjátok jól, hogy Ázsiába jövetelem első napjától kezdve egészen a mai napig hogyan éltem köztetek. Az Úrnak szolgáltam teljes alázatossággal, könnyek és zaklatások között, amelyek a zsidók áskálódásai folytán értek engem. Semmit sem tagadtam meg tőletek, ami javatokra szolgálhatott: nyilvánosan és magánházakban tanítottalak titeket. Zsidóknak és görögöknek egyaránt hirdettem, hogy térjenek meg Istenhez, és higgyenek Jézusban, a mi Urunkban.
Most pedig a Szentlélek ellenállhatatlan indítására Jeruzsálembe megyek. Nem tudom, mi történik ott velem, csak azt adta tudtomra a Szentlélek minden városban, hogy bilincs és megpróbáltatás vár rám. De mit sem aggódom. Nem becsülöm sokra életemet; csak fussam végig pályámat, amelyet az Úr Jézus rám bízott, és tanúságot tegyek az Isten kegyelmét hirdető evangéliumról.
Tudom azt is, hogy közületek, akiknek Isten országát hirdettem, nem lát többé senki. Ezért most ünnepélyesen kijelentem: Ártatlan vagyok abban, ha valaki mégis elvesznék. Mert nem riadtam vissza semmitől, hogy Isten akaratát teljes egészében föltárjam előttetek."
Ez az Isten igéje.
ApCsel 20,17-27

Imádság
Uram, adj éleslátást a dolgok észlelésére, erőt azok megragadására és megtartására; képességet és rátermettséget arra, hogy ezekhez még mindig hozzá tudjak tanulni! Adj tévedhetetlen ítéleteket a számba! A helyes beszéd kegyelméért is esdeklek! Döntsd el nálam mindig a kezdetet, határozd meg előrehaladásom irányát, és biztosítsd a vég sikeres és eredményes kimenetelét!
Aquinói Szent Tamás
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Napi Gondolatok Reinhard Bonnkétól
  2018-05-15 10:34:37, kedd
 
  Személyes bizonyságom:
Isten elhívott Afrikába. Adódtak a kérdések: Mit fogok ott csinálni? Valami konkrét probléma megoldására akar használni az Úr? Hogyan ismerhetem meg az afrikaiak életét annyira, hogy szolgálni tudjak feléjük?
Szívemben tudtam, hogy Istennek van egy terve. Ő jól ismeri a fekete kontinenst, és képessé fog tenni az ottani szolgálatra. Egyik kijelentés jött a másik után, amelyekkel Isten újraélesztette kiüresedett teológiámat és meddő szellemi életemet.
Megmutatta nekem, hogy Jézus Krisztusnál van a válasz minden kérdésre. Ennek a szellemi felkészítésnek a része volt a Szent Szellemmel való betöltekezésem.
Isten fokozatosan megtanított a benne rejlő lehetőségekre. Megosztotta velem a látását a Jézus drága vérével átmosott Afrikáról, és elég hangosan kérdezte tőlem, hogy meghalljam: ,,Kit küldjek el?"
Legjobb barátaim és kollégáim némelyike sem értett meg, ami fájdalmas volt, de már nem számított, hogy mit gondolnak.
Az Úrral töltött idő alatt megértettem, hogy Istennek munkája van Afrikában, és ebben a munkában használni akar engem is! Akkoriban volt egy nyilvános meghívás egy ifjúsági partnerségre, és a lehetőség, hogy részt vehetek benne, egész lényemet átjárta. Akkor ha valaki felajánlotta volna, hogy milliomos lehetek, az is eltörpült volna e mellett. Az Úr kibontotta előttem egy példa nélkül álló munka tervét: Jézus vére megmos egy egész földrészt!
Nem éreztem magamat különösebben szentnek, de nem akartam elmulasztani, hogy részese legyek Isten munkájának, ezért azt mondtam: ,,Itt vagyok, küldj el engem!"
Forrás: Mennyei kincsesláda
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Öngyilkos merénylők robbantottak több keresztény templomnál
  2018-05-15 10:30:40, kedd
 
  2018. május 14. hétfő 13:10
A támadások Indonézia második legnépesebb városában, Surabayában történtek három templomnál szinte egyszerre, május 13-án, vasárnap reggel. Tizenhárman meghaltak és több mint negyven ember megsebesült a robbantásokban. Az akciót egy család hat tagja követte el - adta hírül az indonéz rendőrség.
Az elkövetők egy család tagjai voltak: az apa egy autóba rejtett robbanószerkezetet hozott működésbe, 16 és 18 éves fiaik egy motorbiciklit használtak, az anya pedig a 9 és 12 éves kislányaikkal együtt robbantotta fel magát. A merénylet az Iszlám Állam terrorszervezethez kötődő Jamaah Ansharut Daulah nevű indonéziai szervezettel hozható összefüggésbe. A család korábban Szíriában járt, nemrég tértek vissza Indonéziába.
Három keresztény, köztük egy katolikus templomot ért támadás. A merénylők még három, házilag készített robbanószerkezetet nem tudtak felrobbantani, ezeket tűzszerészek semmisítették meg. A rendőrség vasárnapra bezáratta a városban az összes templomot.
Joko Widodo elnök ellátogatott a támadások helyszíneire, és ,,barbár, embertelen és gyáva tettnek" minősítette a robbantásokat. Az indonéziai egyházak szövetsége és az ország két legnagyobb muszlim szervezete is elítélte a merényleteket. Indonézia 261 milliós lakosságának mintegy 9 százaléka keresztény.

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
Meeting with the Diocese of Rome 2018-05-14
  2018-05-15 10:27:11, kedd
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2018.04 2018. Május 2018.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 342 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6417
  • e Hét: 18047
  • e Hónap: 51201
  • e Év: 284948
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.