Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
húsvét 7. hét szerda 05.16
  2018-05-16 17:00:47, szerda
 
  ......


Abban az időben Jézus az égre emelte szemét, és így imádkozott:
,,Szent Atyám, tartsd meg a te nevedben azokat, akiket nekem adtál, hogy egy legyenek, mint mi. Amíg velük voltam, megőriztem nevedben azokat, akiket nekem adtál. Megtartottam őket, és senki más nem veszett el közülük, csak a kárhozat fia, hogy beteljesedjék az írás.
Most tehozzád megyek, ezeket pedig elmondom a világban, hogy az én örömöm teljes legyen bennük. Átadtam nekik tanításodat, de a világ gyűlölte őket, mert nem a világból valók, amint én sem vagyok a világból való. Nem azt kérem tőled, hogy vedd el őket a világból, hanem hogy óvd meg őket a gonosztól. Hiszen nem a világból valók, amint én sem vagyok a világból.
Szenteld meg őket az igazságban, mert a te tanításod igazság. Amint te elküldtél engem a világba, úgy küldöm én is őket a világba. És értük szentelem magamat, hogy ők is megszentelődjenek az igazságban.

SZENTLECKE az Apostolok Cselekedeteiből
Pál apostol efezusi híveit Istennek ajánlja, és elbúcsúzik tőlük.
Pál apostol így folytatta beszédét az efezusi egyház presbiterei előtt:
,,Vigyázzatok magatokra és az egész nyájra! A Szentlélek azért tett titeket elöljáróvá, hogy igazgassátok az Isten egyházát, amelyet (Jézus az ő) tulajdon vére árán szerzett meg magának. Tudom, hogyha eltávozom, ragadozó farkasok törnek rátok, és nem kímélik a nyájat. Sőt még köztetek is akadnak olyanok, akik álnok szóval magukhoz akarják csábítani a tanítványokat. Legyetek tehát éberek, és véssétek jól emlékezetetekbe, hogy három éven át éjjel-nappal szünet nélkül könnyek között figyelmeztettelek mindnyájatokat!
Most pedig Istennek és az ő kegyelme igéjének ajánllak titeket. Neki ugyanis hatalma van arra, hogy fölépítse művét, és megadja nektek az összes szentekkel közös örökséget. Nem kívántam senki ezüstjét, aranyát vagy ruháját. Jól tudjátok, hogy amire magamnak vagy társaimnak szüksége volt, azt a kezem munkájával szereztem meg. Minden tekintetben példát adtam nektek, hogyan kell dolgozni, és ezzel a gyengéket segíteni. Így emlékezünk Urunk Jézus Krisztus szavaira: Nagyobb boldogság adni, mint kapni."
Szavait befejezvén, Pál apostol letérdelt, és mindnyájukkal közösen imádkozott. Valamennyien hangos sírásra fakadtak, és nyakába borulva csókolgatták. Leginkább az a mondása fájt nekik, hogy többé nem fogják viszontlátni.
Aztán kikísérték a hajóhoz.
Ez az Isten igéje.
ApCsel 20,28-38

Imádság
Hiszem, Istenem és Megváltóm, erősen hiszem, hogy az Oltáriszentségben vagy, mint igaz Isten és igaz ember.
Hiszem, hogy a te tested, a te véred, a te lelked, a te istenséged és szent emberséged egészen benne foglaltatik e szent ostyában, habár szemeim mindebből semmit sem látnak.
Szalézi Szent Ferenc
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Kárász Izabella: Mit mondjak, nem tudom
  2018-05-16 16:56:56, szerda
 
  Ha tudnám...
Ha tudhatnám a szót, a varázsigét,
hogy visszanyerné, akinek kimondom
elveszített hitét.

Ha tudhatnám a szót, a varázsigét,
de nem tudom,
csak nézek tanácstalan, hallgatag.
Ha ismerhetném annak életét,
akivel éppen szemben állok!

Milyen hatások
után találkozott velem?
De semmilyen szót nem találok.
Mit mondjak, nem tudom...

Uram, a nagy úton
csodatevést tenni nem akarok,
de egy szót, hogyha megadod,
mondanék mindenkinek
(magamtól szólni látod, nem merek),
hogy felcsillanna szeme,
dalba fogna szíve,
kacagna boldogságban,
lehullna egy imában, kiáltaná:

Elvesztettem, de megtaláltam! -
...Én állok csak. Ő elmegy.
Mázsárnyi terhek nyomják.
Ha tudtam volna a szót, amit várt!
...Uram, a szót súgd, add belém!
 
 
0 komment , kategória:  versek  
Május közepén visszatért a tél.
  2018-05-16 13:51:08, szerda
 
  Az Alpok magasabb régióiba,volt ahol félméteres hó hullott-videó - írja a sielok.hu.
Vasárnap több 1000 méter alatti francia településen is 20-30 centis hó hullott, ahogy a Pireneusokban, a spanyol határhoz közeli alacsonyabban fekvő részeken is. Utoljára 2013 májusában havazott ilyenkor.A Massif Central egyik csúcsa (Mont Lozère) alatt 1450 méteres magasságban 60 cm friss havat mértek, amely májusi rekord ebben a régióban.Havazott Korzikán is: a Francia-Alpok déli részén 30-40, az északi oldalon 40-50 centit kaptak a magasabb régiók. Svájc szintén ízelítőt kapott a nyári télből, a nyugati rész csúcsain 20-40 cm hó hullott. Kedden a havazás már keletebbre érezteti hatását, a napokban 30-60 cm havat várnak ezekben a régiókban.
Hétfőn este Olaszországban is elkezdődött a havazás, az alacsonyabban fekvő síterepeken is 10-20 cm hó hullott. Itt nemcsak az Alpok, hanem az Appenninek magasabb részei is kapnak havat

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  tél képekben és versben  
Bábu a virágok közt
  2018-05-16 10:30:35, szerda
 
  ...... .........

 
 
0 komment , kategória:  Versek, képek nyárra  
Böjte Csaba: „Mindig bízzunk a holnapban!”
  2018-05-16 10:27:36, szerda
 
  Harmadjára rendezte meg Mórahalom nemzeti ünnepünk előestéjén a Homokhátság Búcsúját, mely a térség határain túlnyúlva ezrek szívében marad örök emlék. A szabadtéri szentmisét idén is a ROLE zenekar koncertje előzte meg, majd Böjte Csaba atya és a környék plébánosainak részvételével kezdődött a közös imádság. Az eseményen - melynek úgy tűnik az égiek is kedvezni szerettek volna a szép idővel - Nógrádi Zoltán polgármester adta át a Homokhátság Díjat és államalapítónkról emlékezett meg köszöntőjében.
2015. augusztus 19-én több mint kétezren voltak részesei a Homokhátság lakóinak összetartozását jelképező Szent István Kenyere búcsúnak. Több környékbeli településről zarándokcsoportok zászlókkal, keresztekkel és énekelve vonultak be a Szent László templom mögötti árnyas parkba. A zákányszékiek idén is igazi zarándokmenetet vállalva gyalogosan érkeztek a búcsúra, ezzel erősítve az esemény összetartó, lélekre ható mivoltát. A koncertet meg-megszakítva csatlakoztak a közönséghez újabb zarándokcsoportok például Baksról, Ópusztaszerről, Ruzsáról, Röszkéről, Szentmihályról vagy Tiszaszigetről. A szentmise elején Nógrádi Zoltán köszöntötte a megjelenteket, kiemelve Böjte Csabát, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány életrehívóját. A ferences rendi szerzetes több száz erdélyi kisgyermeket patronál alapítványán keresztül, s nagy szeretettel beszélt erről a misszióról példabeszédében is. A szentmise előtt az árvákat segítő gyermekvédelmi központoknak gyűjtöttek adományokat.
A Homokhátság Díjat, - melyet tavaly adtak át először a búcsú alkalmából - idén Balog József, mórahalmi születésű matematikus professzornak adományozta a térség. A kitüntetést édesanyja vehette át Egyesült Államokban dolgozó fia helyett Nógrádi Zoltán polgármestertől.
A térség összes plébánosának kíséretében zajló szentmisét Böjte Csaba mutatta be, akinek elgondolkodtató szavait érdemes volt figyelemmel kísérni. Az atya beszélt a létezés, az alkotás öröméről, a reményről, s legfőbb üzenete a homokháti keresztény gyülekezetnek: ,,Mindig bízzunk a holnapban!".
A szentmise után a város utcáin vezető gyertyás körmenet volt az este másik emlékezetes része, a zarándokok énekétől zengő belváros minden járókelőt megállásra késztetett, s az új kenyér megáldásával méltó véget ért a Homokhátság Búcsúja. Az Aranyszöm Rendezvényházba érkező körmenetet óriásbográcsban főtt bivalygulyással vendégelte meg a város, aminek elfogyasztása mellett ki Böjte Csaba korábban elhangzó szavait vitatta meg, ki pedig rég nem látott ismerőssel beszélgetett jóízűt. Egy biztos: mindenki vitt valamit haza szívében, s a Homokhátság közössége még inkább megerősítette összetartozását.

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Papkaland - Böjte Csaba
  2018-05-16 10:24:54, szerda
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Csaba testvér gondolatai Fatimában
  2018-05-16 10:21:57, szerda
 
  2018 május 13 Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2018.04 2018. Május 2018.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 342 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2873
  • e Hét: 8674
  • e Hónap: 41828
  • e Év: 275575
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.