Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
A mai világ az evangélium fényében_Kunszabó Zoltán előadása
  2018-05-17 12:34:03, csütörtök
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  vallás  
Fatimai engesztelő imaestet tartottak Mátészalkán
  2018-05-17 12:32:35, csütörtök
 
  2018. május 16. szerda
Közel ötszáz zarándok vett részt a Szűzanya első fatimai jelenésének napján, május 13-án rendezett engesztelő imaesten Mátészalkán, a ráckerti Szűz Mária Szeplőtlen Szíve-templomban.
Immár hagyomány, hogy májustól októberig minden hónap 13. napján zarándokok érkeznek a környező településekről Mátészalkára, hogy a Szűzanyához imádkozzanak.
Az engesztelő imaestek első részét Heidelsperger István helyi plébános vezeti; a loretói litánia után a hívek más litániákat, népi imádságokat mondanak, Mária-énekeket énekelnek, majd parakliszt imádkoznak (görög katolikus könyörgő ájtatosság az Istenszülő Szűz Máriához). Ezt követően a jelen lévő papok rózsafüzért vezetnek. Az imaalkalom koronája a szentmise, amely éjszakába nyúló gyertyafényes, énekes körmenettel zárul.
A fatimai engesztelés immár huszonhárom éves hagyomány Mátészalkán. A Fatimai Mária-kegyszobor másolatát 1947-ben készítették el, azóta e vándorszobor többször is körbejárta a világot, útját csodák, megtérések kísérték. A volt szocialista országokba azonban 1994-ben jutott el először: tavasszal Szlovákiában fogadhatták a hívek százezrei, majd még ugyanebben az évben hazánkba érkezett.
A család éve tiszteletére megtartott fatimai gyermekzarándoklaton Magyarországról 120 fiatal vett részt, ők hozták el a szobrot Seregély István egri érsekkel együtt a Malév különgépével. A vándorszobrot június 11-i megérkezésétől október 13-ig sok magyar településre elvitték, köztük Mátészalka városába is. A szobor fogadása után egy Fatimai Szűzanya-szobrot helyeztek el a város ráckerti templomában, majd az akkori plébános, néhai Miklós Dezső megszervezte és rendszeressé tette az engesztelő imaesteket. Ezeken az alkalmakon több száz hívő ember fohásza tölti meg a templomot és emeli fel a szíveket Mátészalkán.
Bővebben itt olvasható Link
 
 
0 komment , kategória:  Női szentek bemutatás  
VI. Pál pápa lemondó levelet írt arra az esetre, ......
  2018-05-17 12:26:53, csütörtök
 
  VI. Pál pápa lemondó levelet írt arra az esetre, ha nem tudná ellátni péteri szolgálatát
2018. május 17. csütörtök
A napokban jelent meg olaszul Leonardo Sapienza ,,La barca di Paolo" (Pál bárkája) című könyve Boldog VI. Pál pápáról, amelyben már ismert és mindeddig kiadatlan leveleket is közöl. Ezek közül kiemelkedik VI. Pál saját kezűleg írt levele, melyben lemond a pápaságról, ha súlyosan akadályoztatva lenne.
Bővebben itt olvasható Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
húsvét 7. hét csütörtök 05.17
  2018-05-17 12:17:17, csütörtök
 
  ........


Abban a időben Jézus az égre emelte szemét, és így imádkozott: Szent Atyám, nemcsak tanítványaimért könyörgök, hanem azokért is, akik a szavukra hinni fognak bennem. Egy legyenek mindnyájan! Amint te, Atyám, bennem vagy, és én tebenned, úgy legyenek ők is mibennünk, és így elhiggye a világ, hogy te küldtél engem. Megosztottam velük a dicsőséget, amelyet nekem adtál, hogy egy legyenek, amint mi egy vagyunk: én őbennük, te énbennem, hogy így ők is teljesen egy legyenek, s megtudja a világ, hogy te küldtél engem, és szereted őket, amint engem szerettél. Atyám! Azt akarom, hogy akiket nekem adtál, ott legyenek velem, ahol én vagyok, s lássák dicsőségemet, amelyet nekem adtál, mivel már a világ teremtése előtt szerettél engem. Én igaz Atyám! A világ nem ismert meg, de én ismerlek, s ők is megismerték, hogy te küldtél engem. Megismertettem velük nevedet, és ezután is megismertetem, hogy a szeretet, amellyel engem szeretsz, bennük legyen, és én is őbennük legyek.

SZENTLECKE az Apostolok Cselekedeteiből
A fogságban lévő Pál apostolt Jézus megerősíti, hogy Rómában is tanúságot tegyen róla bátorságával.
(Amikor a kis-ázsiai zsidók észrevették Pál apostolt a jeruzsálemi templomban, annyira felizgatták ellene a népet, hogy csak a Jeruzsálemben állomásozó római őrség ezredese menthette meg a haláltól. Letartóztatta ugyanis, és kettős börtönbe vetette.)
Másnap azután az ezredes szerette volna pontosabban megtudni, hogy a zsidók mivel vádolják. Ezért levétette Pál bilincseit, összehívta a főpapokat és az egész főtanácsot, azután elővezettette Pált, és eléjük állította.
Mivel pedig Pál jól tudta, hogy (a tanács tagjainak) egyik része a szadduceusok, másik része viszont a farizeusok közül való, ezért így kiáltott fel a főtanács előtt: ,,Férfiak, testvérek! Én farizeus vagyok, farizeusok ivadéka. A holtak feltámadásába vetett hitem miatt állok a bíróság előtt."
Alighogy elhangzottak szavai, vita támadt a farizeusok és a szadduceusok között. A főtanács két táborra szakadt. A szadduceusok ugyanis azt állítják, hogy nincs se feltámadás, se angyal, se lélek; a farizeusok viszont mindezt vallják. Ezért nagy lárma keletkezett.
A farizeusok pártjából fölemelkedett néhány törvénytudó, és hevesen tiltakozott: ,,Semmi rosszat sem találunk ebben az emberben. Hátha valami szellem vagy egy angyal szólt hozzá?"
A vita úgy elfajult, hogy az ezredes már attól félt, hogy Pált széttépik. Ezért katonaságot hívott, hogy kiragadja őt közülük, és fölvezesse a várba.
A következő éjszaka az Úr megjelent Pálnak, és így szólt: ,,Légy állhatatos! Mert ahogy Jeruzsálemben tanúságot tettél rólam, úgy kell tanúságot tenned Rómában is."
Ez az Isten igéje.
ApCsel 22,30;23,6-11

Imádság
�", Uram, nem merem már ígérni, hogy megjobbítom életemet! Ha te nem segítesz, csak rosszat tudok tenni. Ha nem segítesz, még szeretni sem tudlak. Magamban semmit sem bízom, Jézusom. Bizalmatlan vagyok önmagam iránt, benned azonban bízom!
Néri Szent Fülöp
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Angela Merkel Assisiben átvette a Béke lámpása díjat
  2018-05-17 12:12:53, csütörtök
 
  2018. május 16. szerda 09:01
Erőfeszítésekre hívott fel a béke érdekében - egy esetleges közel-keleti háború veszélye miatti világméretű aggodalom közepette - Angela Merkel német kancellár május 12-én, szombaton Assisiben, amikor átvette a ferences szerzetesrend Béke lámpása díját.
...... ........


A díjátadáson jelen volt mások mellett Paolo Gentiloni ügyvezető olasz miniszterelnök; Romano Prodi egykori olasz kormányfő, az Európai Bizottság volt elnöke; valamint az assisi kolostor tiszteletbeli vendége, a díj előző, 2016-os kitüntetettje, a Nobel-békedíjas Juan Manuel Santos kolumbiai elnök.
Enzo Fortunato, az Assisi Szent Ferencről elnevezett bazilika sajtóosztályának vezetője szerint Angela Merkelt a szíriai menekültek befogadásában és támogatásában kifejtett erőfeszítéseiért tüntették ki a Béke lámpása díjjal.
A békéhez és kiengesztelődéshez vezető út többnyire csak nagy erőfeszítéssel és kitartással járható - mondta a német kancellár. - Csak nagyon ritkán fordul elő, hogy jól meg van világítva előttünk. Ha mindig így volna, az emberek talán nem tévednének folyton-folyvást le róla - hangsúlyozta.
Figyelemmel kísérjük a közel-keleti események és az Izrael és Irán közötti viszony alakulását, abból kiindulva, hogy Izrael biztonsága Németország állami politikájának része - mondta Merkel. Megjegyezte, hogy az Egyesült Államok kilépése az Iránnal kötött többhatalmi nukleáris megállapodásból jelentősen bonyolítja a helyzetet a térségben. Hozzáfűzte azt is, hogy a szíriai válság megoldása mindenkitől politikai erőfeszítést kíván, hogy a korunk legnagyobb humanitárius válságát megszenvedő szíriai lakosságnak a remény fénysugarát adhassuk.

A ferences rend Béke lámpása díját olyan személyeknek ítélik oda, akik elkötelezik magukat a népek közötti békés együttélés elősegítésére. Megkapta többek között Mihail Gorbacsov volt szovjet elnök (2008), Lech Wałęsa, a Szolidaritás független szakszervezet alapítója, volt lengyel elnök (1981), továbbá a dalai láma (1986), Jasszer Arafat néhai palesztin vezető (1990) és Mahmúd Abbász jelenlegi palesztin elnök (2014), Simon Peresz volt izraeli elnök (2013), Kalkuttai Szent Teréz anya (1986) és három pápa: Szent II. János Pál (1986), XVI. Benedek (2011), valamint a jelenlegi egyházfő, Ferenc pápa.

Forrás: MTI
Fotó: Vatican News
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Elindult a Boldogasszony zarándokvonat a csíksomlyói ......
  2018-05-17 12:04:40, csütörtök
 
  Elindult a Boldogasszony zarándokvonat a csíksomlyói búcsúba
2018. május 17. csütörtök
Elindult a csíksomlyói búcsúba a Boldogasszony zarándokvonat május 17-én, csütörtök reggel a budapesti Nyugati pályaudvarról.
A négynapos útra induló zarándokokat Varga Lajos váci segédpüspök, a zarándoklat lelki vezetője áldotta meg, és Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára búcsúztatta.
Soltész Miklós kiemelte: a csíksomlyói búcsú és a zarándokvonat közösséget teremt, amire nagy szüksége van most Európának és a világnak. Örömét fejezte ki, hogy a vonaton több mint 250 fiatal is utazik, köztük Dél-Amerikából, a diaszpórából, Felvidékről és Kárpátaljáról érkezettek. Az államtitkár arra kérte a zarándokvonat utasait, hogy közvetítsék a kereszténység örömét és szépségét, ezzel is erősítve az összetartozást a magyarok és más nemzetek között, eljuttatva az üzenetet Románia és az ortodoxia felé is.
A Boldogasszony vonatot Nagyváradon, Kolozsváron, Marosvásárhelyen, Maroshévízen és Gyergyószentmiklóson ünnepség keretében fogadják. A zarándokok pénteken Madéfalvára, Csíkszeredába, majd Csíksomlyóra mennek; harmadnap, szombaton a csíksomlyói búcsún vesznek részt, a búcsú egyik legnagyobb keresztaljaként felvonulva a kegytemplomhoz.
Az ünnepi szentmise helyi idő szerint 2018.05.19 - 12.30-kor (közép-európai idő szerint 11.30-kor) kezdődik a csíksomlyói hegynyeregben - szónoka Marian Adam Waligóra lengyel szerzetes, a częstochowai Jasna Góra-i pálos kolostor házfőnöke lesz.
Csíksomlyón az első búcsújárást a hagyomány szerint 1567-ben tartották, amikor János Zsigmond erdélyi fejedelem fegyverrel akarta a katolikus székelyeket az unitárius vallás felvételére kényszeríteni. Csík, Gyergyó és Kászon népe pünkösd szombatján Csíksomlyón gyülekezett, Szűz Mária segítségét kérte, majd legyőzte a fejedelem seregét a Hargita Tolvajos-hágójában. A diadal után újfent Csíksomlyón adtak hálát, egyben fogadalmat tettek, hogy ezután pünkösd szombatján minden évben elzarándokolnak oda.
Forrás: Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
Szent II. János Pál pápánk! Hálát adok Istennek
  2018-05-17 11:58:30, csütörtök
 
  Szent II. János Pál pápánk! Hálát adok Istennek, hogy Téged nekünk adott. Köszönöm életedet, jóságodat, szeretetedet, áldozataidat, küzdelmeidet az egységért, a békéért, és mindenért, amit adtál nekünk hosszú pápaságod éveiben! Hallgasd meg imáimat, melyeket eléd tártam, és siess segítségemre! Köszönöm, hogy segítesz! Ámen.

Szent II. János Pál pápa könyörögj érettünk!
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2018.04 2018. Május 2018.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 342 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 334
  • e Hét: 2515
  • e Hónap: 35669
  • e Év: 269416
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.