Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Kinek is kéne elszámolnia?
  2018-05-17 19:54:36, csütörtök
 
  Kinek is kéne elszámolnia?

Lázár Gergő | Május 16, Szerda | 15:15

A Fidesz parlamenti frakciójának szóvivője felszólítja Hadházy Ákost, hogy “trükközés helyett adjon végre egyenes válaszokat a bűncselekménygyanús földügyeire".

Halász János szerdán Debrecenben újságíróknak azt mondta, az LMP-s politikus “kétségbeesetten menekül a felelősségre vonás elől a földügyei miatt".

Hadházy Ákos korábban arról beszélt, ha a Fidesz nyer, akkor be sem ül a parlamentbe, “ehhez képest most már arra készül, hogy felveszi a mandátumát, a mögé bújva akarja megúszni a felelősségre vonást" - mondta Halász János, aki szerint az már hetekkel ezelőtt kiderült, Hadházy Ákosék földügyei felvetik a bűncselekmény gyanúját.

A frakciószóvivő hozzátette: dokumentumok bizonyítják, hogy az ellenzéki politikus apja és anyja egy strómanhálózat tagjaként segített kijátszani a földtörvényt, és valószínűleg egy német üzletember kezére akartak játszani magyar földeket csaknem 800 millió forint értékben.

“Hadházy Ákosék több százmilliós földliciten vettek részt, és strómanszámláról fizették ki a 30 millió forintos előleget" - mondta Halász János, megjegyezve, hogy a gyanús tranzakciók miatt a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet feljelentést tett az ügyészségnél."Felszólítjuk Hadházy Ákost, hogy a trükközés helyett adjon végre egyenes válaszokat a bűncselekménygyanús földügyeire" - zárta nyilatkozatát Halász János.

Az, hogy a fent Halász János által emlegetett ,,földügy" micsoda is lehet, arról nem igazán van információ, mivel azon kívül, hogy a Fidesz ugyanazt a kb 10 sort emlegeti saját weboldalán, az MTI-ben, valamint a saját propaganda oldalain, más információ nem fellelhető. Így annak hitelessége jelen pillanatban egyenlő a nullával.

Az pedig, hogy Hadházy lenne az, aki kétségbeesetten menekül bármi elől is, igencsak kérdéses, ellenben a kormány korrupciós ügyekbe keveredett tagjainak valós meneküléseivel. Emlékezzünk csak Kósa Lajos látványos liftbe menekülésére. Ameddig nincs információ erről a ,,földügyről", addig foglalkozzunk talán azokkal az ügyekkel, amikről valóban van információ. Azokkal az ügyekkel, melyek szinte kivétel nélkül a Fideszhez köthetőek.

Halász Jánoshoz hasonlóan mi is felszólítjuk az itt felsorolt politikusokat és oligarchákat, hogy trükközés helyett adjon végre egyenes válaszokat a bűncselekménygyanús ügyeire: Farkas Flórián, Rogán Antal, Lázár János, Kósa Lajos, Mészáros Lőrinc, Habony Árpád, Tiborcz István, Hegedűs Zsuzsa, és a többi itt fel nem sorolt személy, akik szinte egytől-egyig lebuktak, sokszor több milliárd forintos csalásaikkal, mégsem vizsgálja őket semelyik hazai hatóság sem.

https://kolozsvaros.com/rovidek/kinek-is-kene-elszamolnia/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
24.hu: megfenyegette Orbán Viktort Seszták Miklós
  2018-05-17 19:49:35, csütörtök
 
 
24.hu: megfenyegette Orbán Viktort Seszták Miklós

A 24.hu információi szerint mindent bevetett Seszták Miklós, hogy komoly pozíciót harcoljon ki magának a kormányban, de nem járt sikerrel.

A volt miniszter szerette volna, ha legalább a gazdasági bizottság elnöki tisztségét megkapja, ám a testületet Bánki Erik fogja bevetni.

Miután eldőlt, hogy az előző kormányban Seszták által vezetett Nemzeti Fejlesztési Minisztérium két tárcára oszlik majd, amiket Bártfai-Mager Andrea és Palkovics László fog vezetni, a kikosarazott politikus még Orbánt is megfenyegette.

A 24.hu úgy tudja, Seszták kilátásba helyezte, hogy menesztése esetén lemond parlamenti mandátumáról, kockáztatva ezzel akár a Fidesz kétharmados többségét is, hiszen ez esetben a választókerületében új választást kellett volna kiírni.

A jelek szerint Orbánt nem hatotta meg a fenyegetés.


https://alfahir.hu/2018/05/17/sesztak_miklos_fidesz_ketharmad_orban_viktor
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy Ukrajnából átkószált vaddisznó okozta Szabolcsban az afr
  2018-05-17 19:45:54, csütörtök
 
  Egy Ukrajnából átkószált vaddisznó okozta Szabolcsban az afrikai sertéspestist

Czinkóczi Sándor
ÁLLAT
ma 12:01


Szerdán az ukrán határ melletti Tiszakerecseny határában egy elpusztult vaddisznóból mutatta ki a Nébih az afrikai sertéspestist. Azt tartják a legvalószínűbbnek, hogy Kárpátaljáról, a fertőzött, vírushordozó vaddisznók tavaszi vándorlása miatt került át Magyarországra a fertőzés.

Az afrikai sertéspestis az emberre nem veszélyes, de a megbetegedett állatok leölése és a korlátozások miatt komoly károkat okozhat a gazdaságnak. A Nébih megjegyzi, hogy a betegség nem csak természetes úton, hanem illegális sertésszállítással, ragályfogó tárgyakkal és fertőzött húst tartalmazó élelmiszerekkel is gyorsan tovább terjedhet. Ezért a disznókat tilos moslékkal etetni. Fontos, ha valaki sertésállományában hirtelen lázas megbetegedést, elhullást, vérzéses tüneteket észlel, 24 órán belül értesítse az állategészségügyi szolgálatot. (Nébih)



https://444.hu/2018/05/17/egy-ukrajnabol-atkoszalt-vaddiszno-szabolcsba-az-afrika i-sertespestis

---------------------------------------------------------------------

Az ukrán turista április 8-án leszállt az ingyenbuszról, dobott egy sertéspestises szendvicset a vaddisznóknak, majd tízszer leszavazott a fidesz jelöltjére.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lehagyták Orbánt a Európai Néppárt csoportképéről
  2018-05-17 19:41:28, csütörtök
 
  Lehagyták Orbánt a Európai Néppárt csoportképéről

Botos Tamás
POLITIKA
május 16., szerda 18:29


A csütörtöki az EU és a nyugat-balkáni országok szófiai csúcstalálkozója előtt tartott az Európai Néppárt is magas szintű megbeszélést a bolgár fővárosban. A frakció Twitter-oldala és a magyar miniszterelnök sajtófőnöke, Havasi Bertalan szerint is részt vett a megbeszélésen Orbán Viktor,

de az azt követő csoportképről már lemaradt.

Emlékezetes: Orbánt a választások után rapportra rendelte a Néppárt vezetősége, hogy megtudják:

"a jövőben is folytatja-e Magyarország átalakítását illiberális demokráciává".

A magyar miniszterelnök és sajtófőnöke szerint csak a szokásos kérdések, és a jövő évi uniós választásokról egyeztettek Brüsszelben.

A néppárti csúcs után

Orbán az Európai Unió állam- és kormányfőinek munkavacsoráján vesz részt.
Csütörtökön a nyugat-balkáni csúcstalálkozó munkaüléseire valamint a V4-miniszterelnökök külön egyeztetésére csütörtökön kerül sor,
emellett a magyar miniszterelnök több kétoldalú tárgyalást is folytat majd európai vezetőkkel,



https://444.hu/2018/05/16/lehagytak-orbant-a-europai-neppart-csoportkeperol
tájékoztatta az MTI-t Havasi.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elviszik a cégek a termelést Magyarországról a munkaerőhiány
  2018-05-17 19:27:59, csütörtök
 
  Elviszik a cégek a termelést Magyarországról a munkaerőhiány miatt

MTI, Portfolio
2018. május 17. 07:37


Az utóbbi időben több cég is elvitte egyes termelési egységeit Magyarországról, emellett már a tervezett bővítések egy része is elmaradt a munkaerőhiány miatt - írja csütörtöki számában a Magyar Idők.


A cikk szerint elsősorban az alacsony hozzáadott értékű, összeszerelő termelési egységeket érinti már olyan súlyosan a bevonható dolgozók hiánya, hogy a vállalatok közül néhányan inkább Ukrajnába, Szerbiába vagy akár a Távol-Keletre szervezik ki ezeket a gyártási fázisokat.

Több mint ötszáz munkavállalóját bocsátja el a napokban Gyöngyösön és Gödöllőn az egyik nemzetközi cég, mivel a munkaerőhiány miatt Magyarországról elviszi egyik termelési egységét


- mondta a lapnak László Zoltán, a Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnöke. (László a Lear Corporation Hungary-re célozhatott, az autóüléshuzat-gyártó cég a múlt hónapban jelentette be váratlanul, hogy leáll a termeléssel.) Kiemelte: korábban az ország különböző pontjain működő más vállalatok egységeinél is előfordult a jelenség, többek közt Móron, Sárváron vagy Tabon.

A szakszervezeti tisztségviselő szerint az új munkaügyi kormányzatnak sürgősen tárgyalnia kell az érdekképviseletekkel a közös megoldás érdekében.

Eddig két-háromezer munkavállaló állása szűnt meg a jelenség miatt, ám az elmaradt beruházások nyomán több - köztük magasabb tudást igénylő - munkahely sem jött létre.


Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint nagyjából félmillióra tehető a munkanélküliek, az inaktívak, valamint a közmunkások száma, az ő integrálásuk megoldást jelentene, emellett a külföldön munkát vállalók ösztönzése a hazatérésre. Átmenetileg megoldást jelenthetnek a külföldről behozott munkavállalók is - tette hozzá Dávid Ferenc, aki arra figyelmeztetett, hogy közel kétszázezer munkavállaló megy nyugdíjba az idén és jövőre, ami a jelenleginél is súlyosabbá teszi a munkaerőhiányt.

https://www.portfolio.hu/gazdasag/munkaugy/elviszik-a-cegek-a-termelest-magyarors zagrol-a-munkaerohiany-miatt.285712.html?utm_source=portfolio&utm_medium=mail &utm_campaign=hirlevel_hirfutar
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Három hónap alatt majdnem 700 milliárddal nőtt Magyarország
  2018-05-17 19:26:27, csütörtök
 
 
Makrogazdaság

Három hónap alatt majdnem 700 milliárddal nőtt Magyarország adóssága

2018. május 17. 09:02

Az első negyedév végén 28 ezer milliárd forint felett volt az államháztartás bruttó, konszolidált, névértéken számított adóssága, ez három hónap alatt 684 milliárd forintos emelkedést jelent - derül ki a csütörtök reggel publikált előzetes pénzügyi számlákból. Ezzel párhuzamosan a GDP-arányos adósságráta is megint emelkedett.


Az első negyedévben az év végi 71,7 százalékról 72,3 százalékra emelkedett az államháztartás GDP-arányos adóssága, ez megegyezik a fél évvel korábbi szinttel - derül ki az MNB által közölt előzetes pénzügyi számlákból. Az Eximbankkal együtt számított adósságráta hasonló ütemben 73,6 százalékról 74,2%-ra kúszott fel. Persze azt mindenképp érdemes hozzátenni, hogy ez még csak előzetes adat, a GDP nominális összegével kapcsolatban például még csak becslésekre alapozzák, így a korábbi évekhez hasonlóan a felülvizsgálatok során még módosulni fog az adósságráta.

Három hónap alatt majdnem 700 milliárddal nőtt Magyarország adóssága

A fentiekkel párhuzamosan a bruttó konszolidált adósság 28 044 milliárd forintra emelkedett, ami 684 milliárddal haladta meg a december végi szintet. Vagyis attól még messze vagyunk, hogy nominálisan is legalább stagnáljon az adósság összege, tavaly is majdnem 1200 milliárddal nőtt. Persze a mostani adathoz mindenképpen hozzá kell tenni, hogy az adósság emelkedésében nagy szerepe van az uniós források költségvetési előfinanszírozásának, a kormány várakozásai szerint még az idén 2 milliárd euró érkezhet Brüsszelből. Összesen pedig már több mint 3000 milliárd forintos a különbség, amit itthon már kifizettek, viszont Brüsszelből még nem érkezett meg.

Tavaly év vége óta az Eximbankkal együtt külön közli az adósságrátát az MNB, amivel gyakorlatilag elismerték, hogy Magyarország elbukta az Eurostattal szembeni elszámolási vitát. A bank beszámításával az alábbiak szerint alakult az adósságunk az utóbbi években:

Három hónap alatt majdnem 700 milliárddal nőtt Magyarország adóssága

A pénzügyi számlák előzetes adatai szerint egyébként az államháztartás finanszírozási képessége a március végén zárult egy évben a GDP -2,4 százalékát tette ki. Az
előzetes adatok szerint a háztartások nettó finanszírozási képessége 2018 első negyedévével záruló egy évben a GDP 5,6 százaléka volt.

A háztartások pénzügyi eszközei közül ebben a negyedévben tranzakcióból eredően jelentős mértékben növekedtek a készpénz, a folyószámla betétek, a hosszú lejáratú hitelviszonyt megtestesítő értékpapírok, a részvények és részesedések, és kisebb mértékben a biztosítástechnikai tartalékok, ugyanakkor a rövid lejáratú hitelviszonyt megtestesítő értékpapírok csökkentek.

A háztartások kötelezettségeit tekintve a hitelintézetektől felvett hitelek esetében tranzakcióból adódóan számottevően bővült az ingatlanhitelek állománya, míg a fogyasztási és egyéb hitelek állománya csökkent. Az egyéb pénzügyi vállalatoktól felvett hitelek esetében fordított volt a helyzet, az ingatlanhitelek csökkentek és a fogyasztási és egyéb hitelek nőttek. A háztartások egyéb kötelezettségei jelentős mértékben csökkentek tranzakcióból adódóan.

https://www.portfolio.hu/gazdasag/harom-honap-alatt-majdnem-700-milliarddal-nott- magyarorszag-adossaga.285730.html?utm_source=portfolio&utm_medium=mail&ut m_campaign=hirlevel_hirfutar
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2018.04 2018. Május 2018.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 255 db bejegyzés
e év: 1581 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3125
  • e Hét: 8857
  • e Hónap: 19968
  • e Év: 173464
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.