Belépés
vorosrozsa66.blog.xfree.hu
"Nyisd ki a szemed a szépségnek körülötted, nyisd meg az elméd az élet csodáinak, nyisd meg a szíved azoknak, akik szeretnek és mindig légy hű önmagadhoz!&... Drót Erika
1966.11.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/5 oldal   Bejegyzések száma: 46 
Boney M & Bobby Farrell - Disco Collection (Full album)
  2018-05-21 16:21:23, hétfő
 
  Boney M & Bobby Farrell - Disco Collection (Full album)







Link




 
 
0 komment , kategória:  ZENE - RETRO SZÁMOK  
Egy kis kreativitás
  2018-05-21 16:17:26, hétfő
 
  Egy kis kreativitással te is gyönyörűvé alakíthatod a kerted, mutatunk néhány ötletet!





Bármilyen régi eszközünket felhasználhatjuk a kertünk dekorálására. A természet szépsége leírhatatlan, sokszor napokat eltöltenénk egy - egy ilyen szép helyen. Aki kertes házban él, annak jut egy kevés a természet látványos világából és általában arra törekszik, hogy ezt a látványt még szebbé tegye.

Ha van a ház körül régi, rozsdás talicska és már nem használjátok, akkor fessétek át és találjatok neki egy helyet a kertben, tegyetek bele földet és ültessetek bele virágot.

Ha van egy régi biciklitek, amely már nem használható, akkor vegyétek ki a kerekeit, készítsetek egy tartót neki és ültessétek körbe virággal. Kisebb szekérnek a kerekei is megfelelnek erre a célra.

A fából készült létra, amely már nem biztonságos kiváló lehet virágtartóként, néhány deszkából még egy pár olyan polcot is készíthetünk rá, amelyekre a cserepes virágokat helyezzük

Tekintsétek meg a most következő fotókat amelyeken kitűnő ötleteket láthattok a régi eszközök felhasználásáról.

















Ha szeretnél több ötletet kattints a linkre!!! KÖSZÖNÖM!!!

Link
 
 
0 komment , kategória:   KERTI ÖTLETEK  
Fantasztikus kerti ötletek
  2018-05-21 16:10:59, hétfő
 
  Fantasztikus kerti ötletek, ha egyszerűen szeretnéd különlegessé tenni az udvart!!!





Ma szeretnénk bemutatni nektek, hogyan tehetitek szebbé a kerteteket, néhány egyszerű ötlet alkalmazásával. Ha kicsi a kertünk, az is elég, ha egy csodás virágkompozíciót elhelyezünk valahol, már akkor is fantasztikus hatást érhetünk el. Az örökzöld növények remek választásnak bizonyulnak azok számára, akik nem akarnak minden nap a virágok öntözésével foglalkozni.

A kertünk szépítéséhez felhasználhatunk növényeket, köveket, kaspókat, akármit ami kéznél van és illik az udvar hangulatához. Tekintsétek meg a most következő fotókat és próbáljátok ki a kertetekben az itt látható praktikákat!

















A többi fotót a linkre kattintva megnézheted!!!! KÖSZÖNÖM!

Link
 
 
0 komment , kategória:   KERTI ÖTLETEK  
Hogyan mentsük meg az elhervadt orchideát?
  2018-05-21 16:05:25, hétfő
 
  Hogyan mentsük meg az elhervadt orchideát?

Az orchidea a kedvenc virágaink közé tartozik, ezért ajándéknak is megfelelő, csak sajnos sokan nem tudják, hogyan kell helyesen gondozni.

Sokak számára az orchidea kényes virág, pedig ha odafigyelünk rá, akkor rájövünk, hogy nem is olyan bonyolult a gondozása. Az orchidea szereti a fényt, ezért olyan helyre tegyük, ahol kap elég fényt, de nem égetik a napsugarak. A legkedvezőbb számára az átlátszó cserép, de semmikép se ültessük át túl gyakran, mert az nem lesz jó hatással az orchideára.

Ha az orchidea hirtelen hervadni kezd, akkor ennek az egyik oka lehet a sűrű öntözés, mert amikor a növény túl sok vizet kap, akkor az megakadályozza az oxigén bejutását a gyökerekbe. Ezenkívül a túl sok nedvességtől elrothadnak a gyökerei.

Az első jele annak, hogy a növény túl van öntözve a leveleken látható, ilyenkor a levelei egyre nehezebben fejlődnek és megsárgulnak. Ha az orchideának még van egészséges gyökere, akkor ebben az esetben megmenthetjük az elpusztulástól.







Mit kell tennünk, hogy megmentsük az elhervadt orchideát?

- fordítsuk az oldalára a cserepet, amelyben a növény van azért, hogy tudjuk kivenni belőle a gyökereket, majd tisztítsuk le róla a földet.
- vegyünk elő egy metszőollót, fertőtlenítsük, vágjuk le vele az elrothadt gyökereket.
- tisztítsuk meg kívül, belül alaposan a cserepet amelyben az orchidea volt és a tányért is, amely a cserép alatt volt,
- vegyünk elő egy szitát és ezen keverjük össze az orhideának előkészített speciális földet vízzel, majd hagyjuk, hogy a fölösleges víz lecsorogjon.
- tegyünk a cserépbe 3 centiméternyit a vizes földből, helyezzük bele a növényt, a végén pedig tegyünk komposztot a gyökereire.
- tegyük az orchideát a megszokott helyére és vigyázzunk, hogy csak akkor öntözzük meg, amikor az első réteg föld száraz.

Azért, hogy az orchidea ne hervadjon el, figyeljünk oda hogyan öntözzük, pontosabban nyáron hetente, télen pedig 10 - 11 naponként is elég.

Ha szeretnétek, hogy az orchideátok hosszú ideig egészséges maradjon és gyakran virágozzon, akkor tegyétek olyan helyre ahol fényt kap és öntözzétek helyesen!

Link
 
 
0 komment , kategória:  NÖVÉNY KALAUZ  
12 szobanövény
  2018-05-21 15:59:46, hétfő
 
  12 szobanövény, amelyek a lakás legárnyékosabb pontján is jól érzik magukat és alig igénylik a törődést!





Azok a szobanövények amelyeket ma szeretnénk bemutatni nektek, igazi kincsek lehetnek egy olyan helyiségben, ahol kevés a fény. Ezek a növények nem a virágaikkal, hanem a leveleikkel nyerik el a tetszésünket. Az árnyékos helyet szeretik és nem igényelnek túl sok törődést.

Zebralevél

Ennek a növénynek a nagyméretű levelei elragadóak. Ne tegyük olyan helyre ahol a napsugarai rásütnek, mert nem tesz jót neki, ez a növény a félig árnyékos helyet szereti.

Buzogányvirág

Ez a növény a szétszórt fényt szereti, ezért a legjobb hely számára az a hely ahol a függöny védi a napsugaraktól. A buzogányvirág tavasszal és nyáron a legszebb, mert ilyenkor jelennek meg az új, világos színű levelei.

Tarka sárkányfa

Ha egy ilyen növényt teszünk a dolgozóasztalunkra, egy egzotikus sarkot hozhatunk létre. Tartsuk távol a napsugaraktól, mert ártalmas lehet a számára, az árnyékos hely a legmegfelelőbb ennek a növénynek.

Zöldike

Nagyon sokan szeretik, mert nem igényel különleges gondoskodást, hosszú ideig bírja fény nélkül és tökéletesen tisztítja a levegőt.

Párnafű

Ennek a növénynek kicsi levelei vannak, ezért felaggatható cserépbe is tehetjük vagy magas növésű növény mellé. A párnafűnek sok nedvességre van szüksége, ezért locsoljuk gyakrabban.

Páfrány

A páfránynak kb. 2000 olyan fajtája létezik, amely alkalmas arra, hogy a lakás dísze legyen. Ezek a trópusi növények fény nélkül is bírják, de nedvesség nélkül nem. A leveleire gyakran kell vizet permetezni, főleg a fűtési szezon alatt.

A cikkről többet megtudhatsz a linkre kattintva:
Link
 
 
0 komment , kategória:  NÖVÉNY KALAUZ  
Hideg joghurtszósz fokhagymával és friss bazsalikommal
  2018-05-21 15:52:56, hétfő
 
 


Hideg joghurtszósz fokhagymával és friss bazsalikommal - nagyszerű recept

Fincsi és egyszerű recept, pikk-pakk összedobható, a húsok ettől lesznek igazán csodásak!

Hozzávalók:

1,5 dl natúr joghurt
3 evőkanál majonéz
2 teáskanálnyi édes mustár
1 evőkanál citromlé
3 gerezd fokhagyma
1 maréknyi friss bazsalikom
1 teáskanálnyi curry
só, bors







Elkészítése:

A joghurtot és a majonézt jól összekeverjük, hozzáadjuk a mustárt és a citromlét is, majd a fűszereket is beledolgozzuk. A zúzott fokhagymát és az apróra vagdosott bazsalikomot is belekeverjük. Összedolgozzuk és egy tálkába tesszük, fóliával lefedjük és hűtőbe tesszük. Amikor lehűlt, húsok mellé kínáljuk.
 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK - HIDEGTÁLAK   
Epres torta sütés nélkül
  2018-05-21 15:47:18, hétfő
 
  Ma egy olyan sütemény receptjét hoztuk el nektek, amely nagyon könnyen elkészíthető az íze pedig mennyei. Babapiskótát, vagy akár kekszet is használhatunk hozzá, így egy igazán különleges és finom epres süteményt kapunk.

Hozzávalók egy 20 cm átmérőjű tortaformához:

500 g eper,
500 ml habtejszín,
240 g szoba-hőmérsékletű mascarpone,
3 evőkanál cukor,
1 teáskanál vaníliaaroma,
babapiskóta, vagy keksz,
tej.







Elkészítés:

Keverjük össze a felvert habtejszínt, a mascarponét, a cukrot és a vaníliát, készítsünk egy könnyű krémet. Egy kapcsos tortaformát béleljünk ki fóliával. Csipesszel rögzítsük a fóliát. Az epret tisztítsuk meg a szárától, majd vágjunk ketté mindet és rakjuk körbe a tortaformában.

A babapiskóta darabokat törjük el kettőbe, mártsuk bele tejbe és rakjuk le a tortaforma aljára. Ha szükséges vághatunk kisebb darab piskótákat is, hogy egyenletes legyen a torta alja.

Tegyük rá a krém felét a lerakott piskótára, kenjük el egyenletesen.

A krémre rakjunk egy sor félbevágott epret, majd tegyük rá a megmaradt tejjel meglocsolt piskótát.

Kenjük rá a megmaradt krémet, majd simítsuk el szépen a torta tetejét.

Tegyük hűtőbe legalább 3 órára, majd kapcsoljuk le a tortaformát, húzzuk le róla a fóliát. A torta tetejét díszítsük eperrel, tejszínhabbal.
 
 
0 komment , kategória:  SÜTEMÉNYRECEPTEK-SÜTÉS NÉLKÜL  
Pikáns csirkecombok póréhagymával
  2018-05-21 15:42:06, hétfő
 
 

Pikáns csirkecombok póréhagymával, csodás étel és hamar el is készül!


Hozzávalók:

8 db csirkecomb
2 póréhagyma
1 paradicsom
1 evőkanál csípős szósz
1 teáskanálnyi őrölt paprika
fél teáskanálnyi citromfű
só, bors





Elkészítése:

A húst megmossuk és átkenjük a fűszerekkel, majd kevés olajon megsütjük. A póréhagymát megtisztítjuk és felvagdossuk, egy másik serpenyőben üvegesre sütjük. A paradicsomot meghámozzuk és összeturmixoljuk, hozzáadjuk a csípős szószt ráöntjük a csirkére. Belekeverjük az őrölt paprikát és a citromfűt is. Néhány percig főzzük a paradicsomos szósszal és mikor kész hozzáadjuk a lecsöpögtetett póréhagymát is. Zöldségekkel, vagy rizzsel kínáljuk.
 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK  
Rakott káposzta
  2018-05-21 15:37:01, hétfő
 
  Rakott káposzta, különleges recept, ha ezt megkóstolod a kedvenced lesz!

Gyors és mennyei étel! Az elkészítése sem bonyolult.


Hozzávalók:

a tésztához:

30 dkg liszt
10 dkg krémsajt
6 evőkanál olaj
3 evőkanál tej
1 teáskanálnyi sütőpor
só, bors

A töltelékhez:

40 dkg káposzta
40 dkg darált sertéshús
1 kisebb hagyma
1 tojás
2 dl tejföl
10 dkg mozzarella
csipetnyi őrölt kömény
só, bors







Elkészítése:

A tészta alapanyagait egy tálba tesszük, robotgéppel összeállítjuk, majd kinyújtjuk. Kivajazunk egy hőálló edényt és belesimítjuk. A káposztát közben lereszeljük és egy kevés olívaolajon dinsztelni kezdjük, majd hozzáadjuk a darált húst is fűszerezzük. 10-15 percen át pároljuk. Ezt követően levesszük a tűzről és hozzákeverjük az apróra vagdosott hagymát is, majd ráhalmozzuk a tésztára. A tojást a tejföllel összekeverjük, majd a mozzarellát is apró darabokra vagdossuk és belekeverjük, a tetejére öntjük. 20-25 percen át sütjük 180 fokon és fogyaszthatjuk is.
 
 
0 komment , kategória:  RECEPTEK  
Ha minden reggel kávét iszol, ezt el kell olvasnod!
  2018-05-21 15:29:42, hétfő
 
  Ha minden reggel kávét iszol, ezt el kell olvasnod!





Az emberek többsége általában kávéval kezdi a reggelt. A tudósoknak jó hírük van a kávékedvelők számára! A kávéfogyasztás nagyon hasznos, megmutatjuk miért érdemes minden nap fogyasztanod a finom forró ébresztőből-

1. Antioxidánsokban gazdag

A szervezet a gyümölcsökből és a zöldségekből is sok antioxidánst nyer, de a legtöbbet a kávéból tudja kiszűrni.
2. A kávé illata stresszűző

A tudósok szerint a kávé illata elűzi a stresszt és így a kávéfogyasztóknak jobb lesz a kedvük.

3. A parkinson kór tüneteit is csökkentheti

A 2012-ben publikált Science Daily cikk szerint a parkinson kórban szenvedők jobban tudják irányítani a mozdulataikat, a kávé hatására.
4. Jót tesz a májnak

22 éven keresztül tartott a kutatás, amely folyamán 125.000 embert vizsgáltak, amely szerint a májcirrózis kockázatának kialakulása 20%-al csökkent ha napi egy bögre kávét fogyasztasz.
5. Az öngyilkosságra való hajlamot csökkenti

Napi 2-4 kávé felére csökkenheti az öngyilkossági hajlamot.
6. Csökkenti a bőrrák kockázatát

A bőrrák kockázatát csökkenti a gyakori kávéfogyasztás.





7. Javítja a fizikai állapotodat

A kávé hatására az izmok teljesítménye javul, több energiát tudnak felhasználni, nehezebben fáradnak el.
8. A cukorbetegségre való hajlam csökken

A kutatók szerint akik napi 4 bögre kávét isznak, 50%-al csökkenthetik a 2-es típusú cukorbetegség kialakulását.
9. Jót tesz az agynak

A CNN egyik híre szerint a kávé stimulálja az agyműködését.
10. Boldogabbá tesz

A tudósok szerint, akik heti legalább 4 kávét isznak, kevésbé depressziósak.

Link
 
 
0 komment , kategória:  EGÉSZSÉGES ÉLETMÓD  
     2/5 oldal   Bejegyzések száma: 46 
2018.04 2018. Május 2018.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1388 db bejegyzés
e év: 15094 db bejegyzés
Összes: 18977 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3272
  • e Hét: 6580
  • e Hónap: 16933
  • e Év: 76186
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.