Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Magyar migránsok loptak Torontóban, egyiküket egy riporter i
  2018-05-03 20:36:04, csütörtök
 
 
2018. május. 01. 15:15 2018. május. 02. 10:30 Világ

Magyar migránsok loptak Torontóban, egyiküket egy riporter is elkapta

szerző:
hvg.hu

Egy helyi rendőrtiszt állítása szerint még nem találkoztak hasonló esettel, azt javasolják a lakosságnak, hogy ne hagyják őrizetlenül a holmijukat költözéskor. Jó hírünk a nagyvilágban - sokadik rész.

Egy új lakásba költöző torontói házaspár napja szomorú fordulatot vett, mikor több mint 5000 dollár értékű tulajdonukat ellopták költözéskor - írja egy torontói portál.

A City News beszámolója szerint Meagan és Ciaran Dayal, akik első gyermekük érkezését várják, szombaton költöztek új lakásukba. A biztonsági kamerák rögzítették az eseményeket, az elkövetőkről és az általuk használt járműről több felvétel is készült. Meagan és Ciaran megerősítették, hogy a videófelvételen látható dobozok és tárgyak az ő tulajdonuk.

A lap munkatársa éppen a helyszínen beszélgetett az áldozatokkal, mikor megjelent a biztonsági felvételeken is látható teherautó. A riporter megkérdezte a sofőrt, hogy ő látható-e a képeken, de a férfi nem volt hajlandó válaszolni. Mikor megmutatták neki a felvételeket, azt mondta, hogy csak “szemetet" vittek el a helyszínről. Az állítólagos elkövető magyarul beszélt: “Itt voltak emberek, nem szóltak, azt mondták garbidzs (szemét), nem vittünk el semmit, csak szemetet". Ezek után felszólították, hogy juttassa vissza az eltulajdonított tárgyakat, de azt állította, hogy nem beszél angolul.



Egy torontói rendőrtiszt szerint nem találkoztak még ehhez hasonló esettel. A rendőrség azt javasolja, hogy költözéskor az emberek ne hagyják őrizetlenül az értéktárgyaikat. Dayalék 30-45 percre hagyták őrizetlenül a holmijukat, és mire visszatértek több dobozt felbontottak, többet eltulajdonítottak. Meagan ékszereinek nagy részét, az újszülöttköszöntőre kapott ajándékokat, egy Macbookot és egy iPadet is elvittek az elkövetők.

“Az egy dolog, hogy elvitték a személyes dolgaimat, de mikor kiderült, hogy a gyermekünk köszöntőjére kapott ajándékok is odalettek, teljesen összeomlottam. " - mondta Meagan. Ciaran utólag belátja, hogy nem kellett volna felügyelet nélkül hagyni a dolgaikat, de úgy gondolta, a helyszín biztonságos, hiszen a kapukat általában zárják, és több biztonsági kamera is van a környéken. Fel sem merült benne, hogy ilyesmi megtörténhet.

A torontói rendőrség nyomozást indított az ügyben.

http://hvg.hu/vilag/20180501_Magyar_migransok_loptak_Torontoban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarország, egyedüli tagországként leszavazta az illegális
  2018-05-03 20:34:01, csütörtök
 
  Magyarország, egyedüli tagországként leszavazta az illegális migráció megakadályozását segítő javaslatot


Tóth R. Tamás
2018. 04. 27. 11:24


Még mit nem! Kikkel riogatnák akkor a főként a falvakban élő választókat Orbánék?

A megállapodást egy éve készítik elő, mérföldkő lehetett volna az EU és Afrika országai között az illegális migráció elleni harcban. Az EU-tagországok közül egyedül erős és büszke hazánk szavazta le a megállapodást. Mivel a külügyi témákban minden tagországnak vétójoga van, az EU-nak nagyon nehézkes közös külpolitikát alakítania. Bár az egész határozat az illegális bevándorlás elleni harcot szolgálta volna, a magyar álláspont szerint nem húztak elég éles vonalat a menekültpolitika és a bevándorláspolitika közé. A magyar leszavazás következménye, hogy a nyilatkozatból ki kellett húzni az összes olyan utalást, ami arra vonatkozik, hogy az “EU" ezt vagy azt vállal, akar.

A belga, a portugál, az olasz, a spanyol, a francia, az osztrák és a finn kormány is felháborodott azon a húzáson, hogy a magyar kormány az egy éve előkészített anyagot az utolsó héten torpedózta meg, módosításra ugyanis ilyenkor gyakorlatilag már nincs lehetőség, szerintük:

a magyar kormány vétója az, ami az illegális migrációt valójában segíti.

Németország és Franciaország nagykövetei azután egymást követően szólaltak fel, általában is ostorozták a magyar kormány politikáját, amiért rendszeresen aláássák a közös fellépés lehetőségét a kiemelten fontos ügyekben. Többen azt mondták, Magyarország annyiszor vétóz egyedüli tagországként, hogy csak az EU diszfunkciójában érdekelt.

Orbánék már eddig is migránsok ezreit, gazdag migránsok tízezreit engedték be az országba, miközben a propagandagépezetükkel évekig igyekeztek hülyíteni az embereket. Természetesen egy átláthatóbb, az illegális bevándorlás visszaszorítását szolgálni igyekvő határozat nem szolgálná az érdekeiket. Ha az EU egyszer megunja azt a politikát, ami kizárólag Orbánék hatalmának fenntartását szolgálja, majd az oroszok és/vagy a kínaiak felé fordulunk, a lényeg, hogy dőljön a lecsapolható lé, gondolhatja a pocakos zsarnok...

Azt azért ne feledjük, hogy nem a kormányzással nem foglalkozó Fidesz és ,,lehúzott redőnyös szavazóik" (tisztelet a kivételnek) vannak többségben. Ezt jó, ha Orbán és simlis bandája is észben tartja.

https://zsurpubi.hu/cikk/4891-magyarorszag-egyeduli-tagorszagkent-leszavazta-az-- illegalis-migracio-megakadalyozasat-segito-javaslatot/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gulyás Gergely magyarázkodott, miért kell elkordonozni a Par
  2018-05-03 20:31:31, csütörtök
 
 
Gulyás Gergely magyarázkodott, miért kell elkordonozni a Parlamentet

Fidesz Gulyás Gergely Kocsis Máté kordon

Kovács István 2018. május 3., 15:55

Kocsis Máté, a Fidesz frissen megválasztott frakcióvezetője tartott csütörtökön sajtótájékoztatót Budapesten. Kocsis bejelentette: kérik a “Stop Soros" törvénycsomag parlamenti tárgyalásának folytatását és a migrációellenes alkotmánymódosítás újbóli Országgyűlés elé terjesztését. Utóbbinál arról az előterjesztésről van szó, amelyet 2016-ban nem fogadott el az Országgyűlés

Egyébként Kocsis frakcióvezetővé választását a posztról leköszönt Gulyás Gergely - a Miniszterelnökséget vezető leendő miniszter - jelentette be a Fidesz-frakció alakuló ülése után. Jelezte, a nagyobbik kormánypárt képviselői egyhangú döntést hoztak.
Elnökök

Gulyás Gergely közölte: az Országgyűlés elnökének továbbra is Kövér Lászlót, alelnökének Lezsák Sándort és Jakab Istvánt jelöli a Fidesz-frakció - a KDNP jelöltje Latorcai János -, míg a törvényalkotási bizottság elnökének - aki egyben parlamenti alelnök is - Hende Csabát. Jegyzőnek Gelencsér Attilát, Szűcs Lajost, Tiba Istvánt és Bodó Sándort delegálja a Fidesz. A tisztségviselők megválasztásáról a tervek szerint az Országgyűlés jövő keddi alakuló ülésén döntenek is.

Kocsis Máté arról számolt be, hogy a Fidesz frakcióvezető-helyettesének Selmeczi Gabriellát, Balla Györgyöt, Halász Jánost, Kubatov Gábort, Zsigó Róbertet, Bánki Eriket, Németh Zsoltot, Hende Csabát és Bóna Zoltánt választották.

Döntöttek a bizottsági elnöki posztok kormánypárti jelöltjeiről is. A külügyi bizottság élére Németh Zsoltot, a gazdasági bizottság elnökének Bánki Eriket, az igazságügyi bizottság elnökének a KDNP-s Vejkey Imrét, a honvédelmi és rendészeti bizottság vezetőjének Kósa Lajost, a nemzeti összetartozás bizottság elnöki posztjára Pánczél Károlyt, a kulturális bizottság élére Pósán Lászlót, az európai ügyek bizottsága elnökének Hörcsik Richárdot jelölik, a mezőgazdasági bizottságot pedig Font Sándor vezetheti - tájékoztatott.
Józsefváros

Kocsis Máté kérdésre arról is beszámolt, hogy a VIII. kerületi időközi polgármester-választáson - amelyet képviselővé választása miatt kell tartani - Sára Botond alpolgármestert indítják a kormánypártok. A polgármester-választáson tervezett ellenzéki koordinációt úgy kommentálta: az ellenzéki pártok azt állítanak jelöltnek, akit óhajtanak. Annyit azonban megjegyzett, a választókkal szembeni tiszteletlenségnek tartja, hogy két hónappal az időközi választás előtt a baloldal által támogatott jelölt még nem ismert. Az pedig önmagáért beszél, hogy a baloldaliak megint úgy akarnak választást nyerni, hogy el sem indulnak rajta - tette hozzá.
Kordonbontók

Azzal kapcsolatban, hogy a Jobbik a parlament alakuló ülésének napján kordonbontást tervez a Kossuth Lajos téren, Gulyás Gergely azt válaszolta: jó lenne, ha ennyi idő után a Jobbik beismerné a választási vereséget, és ennek megfelelően dolgozna.
A Fidesz 2007-es kordonbontására utalva azt mondta: akkor már hónapok óta le volt zárva a Kossuth tér, “most pedig arról van szó, hogy az alakuló ülés rendjét senki ne zavarhassa meg".

Gulyás Gergely kérdésre arról is beszélt, céljuk, hogy az Országgyűlés úgy menjen el nyári szünetre - ami akár július végén is lehet -, hogy a jövő évi költségvetést elfogadták. (MTI)





https://zoom.hu/hir/2018/05/03/gulyas-gergely-magyarazkodott-miert-kell-elkordono zni-a-parlamentet/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csúnyán kiosztották Orbánt Európából
  2018-05-03 20:28:37, csütörtök
 
 
Csúnyán kiosztották Orbánt Európából

Európa-parlament Guy Verhofstadt Orbán Viktor

31

Fekő Ádám 2018. május 2., 19:17

“Ha egy tagállam nem fogadja el és nem tiszteli az európai értékeket, akkor nincs szüksége az európai pénzre sem. Az EU-s pénzt arra kellene használni, hogy felemeljük a nemzeti gazdaságainkat és az állampolgárainkat, nem pedig arra, hogy Orbán családja gazdagodjon belőle, vagy hogy futballstadionok épüljenek a választókörzetében" - mondta éles hangú beszédében az EU-parlament belga liberális frakcióvezetője, Guy Verhofstadt.

A politikus már korábban is előszeretettel szállt bele az illiberalizmust hirdető magyar miniszterelnökbe, de most egyértelműen amellett állt ki, hogy az EU vonjon meg tőlünk bizonyos pénzeket a jogállam visszaszorításáért.


https://www.facebook.com/GuyVerhofstadt/videos/10156730021090016/?t=0



https://zoom.hu/hir/2018/05/03/penteken-rajtol-a-giro-ditalia-erre-mindenki-emlek ezni-fog/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kezdődnek a kilakoltatások, 100 ezer ember is utcára kerülhe
  2018-05-03 20:26:27, csütörtök
 
  2018-05-01 07:10:00
Kezdődnek a kilakoltatások, 100 ezer ember is utcára kerülhet

Április 30-án lejárt a meghosszabbított, téli kilakoltatási moratórium, a legtöbb család már meg is kapta a lakása elhagyására felszólító határozatot. A szakértők szerint a kilakoltatások száma ebben az évben elérheti a 35-38 ezret, amely közel 100 ezer ember lakhatási válságát hozhatja.
Vége: Indulnak a kilakoltatások



Ágnes és két kisgyermeke feje felől tavaly nyáron árverezték el a tetőt, a kőbányai lakásból szeptember végén kellett kiköltözniük. Ötmillió forint kölcsönt vettek fel, de 30 milliót kellett volna visszafizetniük, erre esélyük sem volt. Ágnesék lakása csak egy volt abból a 11 ezerből, amelyet tavaly - tartozás miatt - értékesíteni kellett.

És ebben az évben is nagyjából ugyanennyi várható. A Széchenyi Hitelszövetség elnöke azt mondja, a legtöbben már meg is kapták az értesítést arról, hogy május első heteiben el kell hagyniuk az otthonukat, hiszen a moratórium ideje alatt csak a kilakoltatások szüneteltek, a többnyire eredménnyel záruló árverések nem. Barabás Gyula szerint a kilakoltatások elkerülésére a bírósági út szinte járhatatlan. Vannak ugyan kivételek, de erre nem lehet alapozni.

,,Különösen akkor nem, hogyha egy végrehajtási eljárásban egy árverést követően még további, nagyon sok százezer, vagy millió forint marad meg. Itt esély sincs arra, hogy albérletben vagy bármely másban gondolkodjanak azok, akik elhagyják az otthonukat" - magyarázta az ATV Híradónak Barabás Gyula.

A Párbeszéd a kilakoltatások megakadályozására írásbeli kérdéssel fordul az igazságügyi miniszterhez. A párt szerint a rossz törvények alapján hozott ítéletek visszafordíthatatlan folyamatokat indíthatnak el, amelyek miatt családok ezrei veszíthetik el otthonaikat.

A kilakoltatások azonban nem csak a bedőlt hiteleseket érintik, hanem egyes önkormányzati lakások a bérlőit is. Ahogy a Bihari út 8/c azon lakóit, akiknek nincs tartozásuk, de van több gyerekük. A pár éve felújított, most szanálásra ítélt házat úgy néz ki, cserelakás nélkül kell elhagyniuk nekik is.

atv.hu

http://www.atv.hu/belfold/20180430-kezdodnek-a-kilakoltatasok-100-ezer-ember-is-u tcara-kerulhet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
17 milliós egyedi szőnyeget csomóztat közpénzből Matolcsy
  2018-05-03 20:23:20, csütörtök
 
  "Szerénység! Ha van valami, amit szeretek magamban, az a szerénység."



17 milliós egyedi szőnyeget csomóztat közpénzből Matolcsy

- szalai -

2018.05.03. 14:59


Barátoknak osztja a pénzt az MNB ellenőrizetlenül
Matolcsy beletolt még 16 milliárdot az alapítványaiba
Újrafogalmazzák az MNB küldetését

A Matolcsy-birodalomban a budit is kézi csomózású gyapjúszőnyeggel fedhetik, az Átlátszó ugyanis kikérte Matolcsyék alapítványainak legújabb szerződéseit, akik erre kirakták ezeket a honlapjukra.

Ebből számos érdekesség kiderül, például, hogy a legfrissebben 16,7 millió forint plusz áfáért csomóz a PADA-nak kézi csomózású gyapjúszőnyeget (egyedi terv alapján) az Art Kelim Kft. Békésszentandrásról. Ez egy februári szerződés, előtte decemberben szerepel szintén tőlük egy 23,4 millió forintos, de ott jelölték, hogy Matolcsy doktori iskolájának ,,gyártották" és szállították a kézi csomózású szőnyegeket.
PADA 5 millió felett-13

De az is kiderül, hogy némileg kevesebb mint 25 millióért kétszer is felkérték a hírhedt Provitalt némi tanácsadásra. Vagy hogy még korábban Bánfi Tamás, a híresebb közgázos tanár Cenzus Bt.-je mintha mégse csinálta volna végig havi 1,6 millióért Matolcsy iskolájának tananyagának, oktatási folyamatainak és egyebeinek kitalálását. Vagy már lezajlott, ugyanis ott megszűnt szerződést írtak ki.


Mészáros Lőrincnek van egy hatalmas birodalma bankokkal, építőipari cégekkel, agráriummal, médiával. De hogyan működteti vajon Orbán Viktor barátja ezt a hatalmas konglomerátumot, és kik a legjobb emberei?

Azt hihetnénk, hogy a szőnyegnél olcsóbb lehet a szobor, a Kontur Kőfaragó ugyanis már tízmillióért megcsinált nekik két mészkőszobrot a Várban lévő Úri utcai palotájukba. De ez egyáltalán nem biztos, hiszen például a Dante Kft. 63,5 millió forintért szállít nekik egy Pallasz Athéné-szobrot a Csónak utcai ingatlanjukba.

A PAIGEO-ról megtudjuk, hogy a Magyar Banánról is híres Csizmadia Norbert bruttó 500 ezret kaphat a HUG Magazin főszerkesztésére, ez az alapítvány lapja és nagy geostratégiai megfejtésekben vannak ebben Csizmadiáék.




https://index.hu/gazdasag/2018/05/03/17_millios_egyedi_szonyeget_csomoztat_kozpen zbol_matolcsy/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az államot százmilliókkal megkárosító cégháló működött az új
  2018-05-03 20:20:18, csütörtök
 
 

Fabók Bálint, Jandó Zoltán

2018. május 3. 06:55• Állam, Pénz

Az államot százmilliókkal megkárosító cégháló működött az új miniszter lakásán


Magyarország egyik leggazdagabb részén, a budapesti Rózsadomb egyik csendes utcájában áll egy felújított sorházi lakás. A 165 négyzetméteres ingatlan gondozott udvara végén már egy kisebb erdő kezdődik. Ez a lakás Bártfai-Mager Andrea tulajdonában van, akiről a múlt héten derült ki, hogy az új kormány nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli minisztere lesz.

Bár a sorházon most semmi nem utal erre, az elmúlt pár évben nagyon aktív üzleti élet folyt benne. A 2010-es években mintegy hatvan cég volt bejegyezve Bártfai-Mager lakására, amelyek döntő többsége zavaros körülmények között megszűnt vagy elköltözött az elmúlt egy-két évben. Szinte valamennyi ide bejegyzett társaság Magyarország egyik legegzotikusabb vállalkozójához, Balogh Sándorhoz kötődött.

A rózsadombi lakás az Őzgida utcában.

Baloghnak több, Afrikával foglalkozó alapítványa van, részben az ő elgondolása alapján valósultak meg a nemzeti kereskedőházak, egyik szervezője volt a Budapest-Bamako Rallynak, és sok egyéb mellett a vizes vb-t szervező Bp2017 Nonprofit Kft. gazdasági igazgatója is. Cégbirodalma több száz vállalatból áll, neki egyedül több mint kétszáz társaságban van vagy volt közvetlen vagy közvetett érdekeltsége, és ezek meghatározó része már nem működik. A cégek ráadásul jellemzően nem a legbékésebb módon szűntek meg: szinte kivétel nélkül felszámolással vagy kényszertörléssel vezették ki őket

.
Balogh Family

A miniszterré kinevezett Bártfai-Mager rózsadombi ingatlana az egyik központi helye volt a cégbirodalomnak, amelyet Balogh egy interjúban ,,Balogh Familynek" nevezett. Erre az lehet a magyarázat, hogy több forrásból is úgy értesültünk, Balogh és Bártfai-Mager korábban házastársak voltak, több közös vállalkozásuk is volt. Két gyerekük is van, akik szintén aktívan üzletelnek: 26 éves fiuk és 22 éves lányuk együtt szintén több mint tíz cégben töltenek be vezető szerepet.

Balogh Sándor (balra) a 2018-as Szóvivő Bálon.
Fotó: Soós Lajos/MTI

Nem csak ők meghatározó szereplői azonban a ,,Balogh Familynek": számos név bukkan fel rendszeresen az üzletember cégeiben vagy különböző alapítványaiban. Vannak olyan családok, amelyeknek több tagja is több tucat vállalathoz köthető a nehezen átlátható, gyakran többszörös cégláncokat magába foglaló hálón belül.

Ezek közül az emberek közül ráadásul néhányan szerepelnek Magyarország legnagyobb adótartozóinak listáján is. A Balogh-féle cégekben többször feltűnő Szerbin Éva, Szerbin Judit, Ringer Ferenc és Ringer Ferencné neve is megtalálható azon az áprilisi NAV-listán, amely a tíz millió forintot meghaladó adótartozást felhalmozó magánszemélyeket sorolják fel. Ugyanez igaz a Balogh-gyerekek - a cégcsoport egyik vállalatában egy időben szintén aktív - szomszédjára is.

Szerbin Éva és Ringer Ferencné emellett azon a 2016-os NAV-listán is rajta van, amely a legnagyobb adóhiánnyal rendelkezőket összegzi. Szerbinnél 200 millió forintos, Ringernénél 185 milliós adóhiányt állapított meg a hatóság, náluk csak öt ember neve mellett szerepel ennél nagyobb összeg

.
260 milliós adótartozás

Ám még ennél is nagyobb tartozást halmozott fel a korábban Afrika Holding néven futó Entebbe Invest, amelynek Balogh egy szlovákiai cégen keresztül volt tulajdonosa. Az Afrika Holdingnak 2012-ben közel 900 millió forintos árbevétele volt, egy évvel később pedig mintegy 350 millió, innentől kezdve azonban nem adott le beszámolót, és 2016-ban a cégbíróság megszűntnek nyilvánította. A cég 2016 óta szerepel a NAV listáján, amelyen a 100 millió forintnál nagyobb adótartozással rendelkező cégeket gyűjtik ki. A pontos összeget nem lehet tudni, de a cégadatbázis szerint 2016-ban 260 millió forint adótartozása volt.

Hasonló pályát futott a Balogh közvetett tulajdonába tartozó Chemokomplex nevű cég is, amely honlapja szerint “virágföldek és mezőgazdasági vegyi anyagok gyártásával" foglalkozik, a “nemzetközi piacot bombázza", hiszen “már több afrikai országgal folynak tárgyalások". A 2012-ben alapított cégnek a mai napig Bártfai-Mager lakásában van a székhelye, és három év alatt több mint 400 millió forintos bevétele lett, ezt követően viszont elkezdték felszámolni

.

Sőt, a rózsadombi lakás címén egy cégfelszámolásokkal foglalkozó társaság is üzemelt, honlapja szerint olyan vállalkozóknak nyújtanak segítséget, akik értékesíteni kívánják vállalatukat vagy befektetési lehetőségeket keresnek. Mint írják, “diszkrét munkát" végeznek olyan ügyfeleknek, akiknek szükségtelenné, esetenként terhessé vált cégének eladása. Úgy tűnik Balogh Sándornak is vannak ilyen vállalatai, a cegshop.hu-n ugyanis a saját vállalatcsoportjának egyes elemeit is eladásra kínálja

.
A miniszter nem tudott róla

A lakásában működött céghálóról megkérdeztük Bártfai-Mager Andreát, aki annyit közölt, hogy az ingatlant “2004 és 2016 között egy könyvelőiroda használta", és az ezzel kapcsolatos kérdéseinkre további információ nekik sem áll rendelkezésükre. Ez alapján arról sem tudott, hogy saját gyerekei több céget is vezettek a lakásában. Ráadásul nem az összes vállalat váltott székhelyet 2016-ig, még most is akadnak olyan szervezetek, amelyek Bártfai-Mager lakásában vannak bejegyezve.

Balogh Sándort is kérdeztük a lakásról, a megszűnt vállalatokról, illetve az adótartozást és hiányt felhalmozó üzlettársakról. Az üzletember telefonban szintén egy könyvelőirodát emlegetett, később pedig azt írta, hogy 29 éve foglalkozik “egyebek mellett cégfelvásárlással". A konkrét kérdésekre azonban írásban sem kívánt reagálni. A szűkszavú válaszhoz mindössze annyit tett hozzá, hogy “eddig is és ezután is betartja a jogszabályokat, amennyiben bármelyik hatóság szabálytalanságot tár fel, áll a vizsgálat elé, és az esetleg feltárt hiányosságot azonnal javítják".
Közel Sesztákhoz

A cégbirodalom építgetése mellett az elmúlt hónapokban egy új területen is komoly szerepet kapott Balogh Sándor. Forrásaink szerint arra törekedett, hogy a magyarországi sport világesemények szervezésében megkerülhetetlen szereplővé váljon.

Balogh volt a vizes vb-t szervező Bp2017 Nonprofit Kft vállalat gazdasági igazgatója, de a gyakorlatban - a társasághoz közelálló forrásaink szerint - ő volt a cég tényleges vezetője. Orbán Viktor a vizes vb-t a kormányból Seszták Miklósra bízta, ő elnökölte a szervezőbizottságot is. Balogh pedig nagyon közel állt a miniszterhez, volt aki csak úgy jellemezte, hogy ő volt Seszták helytartója. Többek között Balogh próbálta meg letárgyalni a szerződött szállodákkal azt is, hogy a szervezőknek ne kelljen kifizetnie a lefoglalt, de a pontatlan előzetes becslések miatt üresen álló szobákat. Ezek során az egyeztetések során állítólag jelezte, hogy a pénz visszakérése nem a saját ötlete volt, felülről kapott rá felkérést.

Mindenesetre az üzletember versenyszervezéssel kapcsolatos ambícióit a vizes vb után sem adta fel. Állítólag már korábban felmerült, hogy a Bp2017 Kft. a világbajnokság után más hasonló rendezvényeket is szervezhet (ez magyarázhatja, hogy miért nőtt a cég létszáma még fél évvel a vb után is), Balogh pedig erre kifejezetten törekedett. Amikor kiderült, hogy Seszták az új kormányban már nem kap helyet, többen úgy gondolták, hogy ezek az álmok szertefoszlanak.


https://g7.24.hu/allam/20180503/az-allamot-szazmilliokkal-megkarosito-ceghalo-muk odott-az-uj-miniszter-lakasan/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2018.04 2018. Május 2018.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 255 db bejegyzés
e év: 1581 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3364
  • e Hét: 9096
  • e Hónap: 20207
  • e Év: 173703
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.