Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
Érseki mise és Mindszenty Napok Törökszentmiklóson
  2018-05-07 22:13:15, hétfő
 
  Bérmálással egybekötött szentmisét mutatott be az egri főpásztor május 6-án Törökszentmiklóson a Szentháromság templomban. A helyi egyházközség ezzel egy időben a XII. Piusz pápa által 70 évvel ezelőtt adományozott Fájdalmas Anya szobrot és a 20 éve felállított Mindszenty - emlékhelyet is ünnepelte

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Böjte Csaba: Merjük kimondani, hogy boldogok vagyunk
  2018-05-07 16:49:35, hétfő
 
  A boldogságot gyakran nehéz megtalálnunk életünkben, pedig bőven van okunk rá. Csaba testvér szavai segítenek abban, hogy észrevegyük és másoknak is megmutassuk ezeket az okokat.
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Az imádság megszaporításának csodája
  2018-05-07 16:37:52, hétfő
 
  Uram, a te szentséges szívednek ajánlom fel az egész életemet, múltamat, jelenemet, jövőmet, a legkisebb cselekedetem is. Irányíts és vezérelj engem. Add meg a tisztánlátás kegyelmét, hogy meg tudjam különböztetni a jót a rossztól. Add, hogy egész nap neked éljek.

invokáció jelentése - megidézés; egy személyhez vagy egy lényhez intézett segítségkérés
Aki elvégzi a kilencedet teljes egészében,/33x33 invokáció/ mérhetetlen kegyelmet kap.
Részletesen itt olvasható Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Jézus szent arcának tisztelete
  2018-05-07 15:54:14, hétfő
 
  Segítsetek, hogy a Szent Arc tisztelete széles körben elterjedjen, és minden házba eljusson. Így még sokat elháríthattok a súlyos büntetésekből.
Urunk, mutasd meg nekünk Arcodat és megmenekülünk.
Boldog Pió atya:
Fiam! Én, a mi Urunk Jézus Krisztus Szent Arca iránt rendkívül nagy tisztelettel és szeretettel viseltettem. A Szent Arc tisztelőinek páratlanul nagy dicsőségük van a mennyben. Ők egészen közel vannak Jézushoz, és az Ő megdicsőült Arcát szemlélik. A Szent Arc igaz tisztelői mát itt a Földön is túlcsorduló kegyelmeket kapnak, hogy szentekké lehessenek. De ahhoz, hogy ezt elérhessék, az isteni Mester keresztjével egyesülve kell élniük: mert kereszt nélkül nincs szentség. Jézussal együtt keresztre kell magukat feszíteniük, és a Szűzanyához könyörögni szüntelen közbenjárásáért.
Fontos üzenet a most következő nehéz időkre, mely itt olvasható Link

Forrás: dkjozsef.blogspot
JÉZUS SZENT ARCÁNAK TISZTELETE
Két alkalommal (1995. február 17-én és március 15-én) vérzett az itt látható Szent Arc-kép Cotonou-ban (Benin), Nyugat-Afrikában.
...... ........... ..............


1995. februárjában Cotonou-ban (Benin), Nyugat-Afrikában egy 18×24 cm nagyságú bekeretezett Szent Arc kép vérezni kezdett. Amikor a sürgősen odahívott orvos megérkezett, nem tudott vérmintát venni, mivel a vér közben megalvadt. Mindez 13 szemtanú jelenlétében történt, akik jelen voltak, amikor egy hang így szólt: ,,Ismét eljövök és az orvos be fogja tudni fejezni a vizsgálatot." Kémcsöveket készítettek ki, hogy a vért felfogják.
1995. március 15-én kb. 17 órakor a Szent Arc ismét bőségesen vérezni kezdett, és a vért sikerült felfogni. A kémcső negyed részig volt tele, amikor ezt hallották: ,,Elég, magam fogom feltölteni."
Az orvos megállapította, hogy a kémcső negyedéig volt tele, majd kb. 45 perc múlva teljesen tele lett. Hogyan történt ez? Nem tudta megmagyarázni, csak csodálkozott. 12 tanú volt jelen. Oly erősen vérzett a kép, hogy a Szent Arc vonásait alig lehetett felismerni. A vért megvizsgálták, és az eredmény a következő volt: emberi vér. A vércsoport: AB, Rh pozitív.

Ima:
SZERETETT JÉZUSOM IMÁDÁSRA MÉLTÓ ARCA!
IMÁDLAK ÉS SZERETLEK TÉGED LELKEM MINDEN EREJÉVEL.
ALÁZATTAL KÉRLEK, HOGY ISTEN KÉPÉT ÁLLÍTSD HELYRE BENNEM.
TISZTA SZÍVET TEREMTS BENNEM, ISTENEM!
NE VESS EL ENGEM SZÍNED ELŐL!
MINDEN ÁLTALAD TÖRTÉNJÉK BENNEM,
ÉRTED, Ó JÉZUSOM, A TE DICSŐSÉGEDRE,
IRÁNTAD VALÓ SZERETETBŐL. AMEN.

ÖRÖK ATYA! FELAJÁNLOM NEKED SZERETETT FIAD IMÁDÁSRA MÉLTÓ ARCÁT,
SZENT NEVED DICSŐSÉGÉRE ÉS A LELKEK ÜDVÉRE. AMEN

Krisztus halotti leplet 1572 óta TURINBAN /Olaszország/ őrzik. Erre mint egy fénykép lemezre kirajzolódott KRISZTUS URUNK holttestének képmása negatív képben. De ezt csak 1898-ban fedezték fel,miután a fényképezést feltalálták s egy olasz ügyvéd lefényképezte a turini leplet és amikor a lemezt előhívta,azon Jézus Krisztus holttestének pozitív képet kapta meg.
Megállapították,hogy a halotti lepelként használt vásznon levő negatív kép annak az aloé és mirhakeveréknek a vegyi hatására jött létre,amivel a temetéskor bekenték az Úr Testét. A turini leplen, az Úr kezein és lábain a szögek sebhelyei,valamint az oldalán a lándzsaszúrás sebe, és az ostorozás és ütlegelések által ejtett sebek is mind megtalálhatók. De a pozitív képen, a homlokon és a hajzaton, valamint a Test más helyein is látható fehér foltok negatívja nem vegyi hatásra jött létre a lepedőn, hanem az Úr Testén ejtett sebekből kiömlő Vér ráalvadt a lepedőre és sötét foltokat hagyott rajta. Ezért vannak világos foltok a pozitív képen. Ez bizonyság arra, hogy a töviskorona mely, vérző sebeket ejtett az Úr fején és hogy az Úr Teste nemcsak a töviskoronától, nem csak a szögek és lándzsaszúrás helyein, hanem az ostorcsapásoktól és az ütlegelésektől is több helyen vérzett. Az orron, a jobb arcon és az állon látható daganat ütlegeléstől származik.
II Leo a vallásosság felélesztése eszközének mondta a felfedezést. X Piusz kifejezte kívánságát, hogy Jézus Szent Arcát mindenütt megismerjék és minden keresztény családban tiszteljek. XI Piusz kijelentette: ,,Személyesen tanulmányoztuk a leplet és meg vagyunk győződve hitelességéről.“
De a Szent Arc tisztelete nem csak a halotti Arcra, hanem a kereszthalál előtti Jézus és a feltámadt Krisztus Arcának tiszteletére is vonatkozik. Nem a turini leplen levő kép felfedezésével kezdődött a Szent Arc tisztelete, hanem sokkal korábban. Maga az Úr alapította meg szentéletű apácáknak adott kinyilatkoztatásaival, hogy értékes eszközt adjon nekünk a bűnösök megtérítésére, és hogy a Veronika-lelkeknek most is alkalom nyíljék Krisztus szenvedő Arcának letörlésére.
A XIII. században Szent Gertrúd és Szent Mechtild apácafőnöknőknek, valamint a XIX. század első felében a Szent Peterről nevezett Mária karmelita nővérnek /Tourus/ adott az Úr mindenkinek szóló kinyilatkoztatásokat Szent Arcának tiszteletéről. Az alábbi 10 pontból álló ígéret e három szentnek adott kinyilatkoztatásokból van kivonatolva.
ÍGÉRETEK, MELYEKET JÉZUS AZOKNAK ADOTT, AKIK SZENTSÉGES ARCÁT TISZTELIK
1. Akik emberségem képmását tisztelik, azok lelkük melyen Istenségem képmását nyerik el és attól megvilágosítást kapnak. Arcomhoz való hasonlóságuk által fénylőbbek lesznek az örök életben, mint mások.
2. A bűn által a lelkükben eltorzított Istenképet halálukban ismét helyreállítom.
3. Akik Szent Arcomat az engesztelés szellemében tisztelik, oly kellemesek nekem, mint Veronika, ugyanazt a szolgálatot teszik nekem most, mint akkor Ő. Hálából Arcom isteni vonásait a lelkükbe vésem.
4. Imádásra méltó Arcom mintegy az Istenség pecsétje,és az a tulajdonsága,hogy azokba a lelkekbe, akik hozzá folyamodnak, belevési Istensége képét.
5. Mentől jobban szorgoskodtok azon, hogy istenkáromlásoktól eltorzult Arcom vonásait helyreállítsátok, annál inkább gondját viselem bűntől eltorzult lelketeknek. Képemet ismét lelketekbe vésem és oly széppé teszem lelketeket, mint a szent keresztség felvételekor volt.
6. Akik Szentséges Arcomat a Mennyei Atyának engesztelésül felajánlják, lecsillapítják Szent haragját és mintegy mennyei érmet nyernek azáltal, mellyel a bűnösök megtérését megvásárolhatják.
7. Szentséges Arcom felajánlóitól semmit se tagad meg az Ég. Én magam nyitom meg ajkamat, hogy szándékaikat a Mennyei Atyám elé vigyem.
8. Csodák történnek Szentséges Arcom tisztelete által. Arcom képmásának tisztelőit szeretetemmel övezem, megvilágosítom és a jobban állhatatossá teszem.
9. Sose hagyom el Szentséges Arcom tisztelőit.
10. Mindazokat, akik ebben az engesztelő műben Ügyemet szóban, imával,vagy írásban támogatják, Mennyei Atyámnál megvédem, haláluk óráján lelkük képét minden szennytől megtisztítom, és eredeti szépségét visszaadom.

Részletek a Magyar Katolikus Püspöki kar 1946-os karácsonyi (engesztelésről szóló) körleveléből, amelyet 1947. január elsején tettek közzé.
(A körlevelet 14 főpásztor írta alá Mindszenty József bíboros, hercegprímás, esztergomi érsekkel az élen.)
Ha már a földi remények megint így elhervadtak, a békét ott kell keresnünk a Béke Fejedelménél és a Béke Királynőjénél; keresnünk, sürgetnünk, kérnünk kell érte szünet nélkül (Ap. csel. 12, 5), amíg meg nem kapjuk, amíg meg nem találjuk, és amíg a béke országa meg nem nyílik nekünk (Máté 21, 23). Mi, hívők, vegyük kezünkbe a béke szent ügyét, úgyhogy ostromoljuk meg az eget milliók és milliók alázatos, állhatatos imádságával és imádsággal egészen átitatott élettel.

Wikipedia oldalon Link
Veronika kendője



Jézus Szent Arcának felajánlása az Örök Atyának videó Link

Jézus szent arca rózsafüzére - hamvazó szerda előző keddre
Jézus ígéreteiből, melyet a Szent Arca tisztelőinek adott:
"akik Szent Arcomat az engesztelés szellemében tisztelik, oly kellemesek nekem, mint Veronika,ugyanazt a szolgálatot teszik nekem most, mint akkor ő. Hálából Szent Arcom isteni vonásait a lelkükbe vésem.A bűn által a lelkükben eltorzított Istenképet halálukban ismét helyreállítom.Aki Szent Arcomat felajánlja a Mennyei Atyának, sok lélek megmentését nyeri el...Ahányszor felajánljátok Szent Arcomat a Mennyei Atyának, annyiszor nyitom meg ajkamat és kiáltok irgalomért!Sohasem hagyom el Szent Arcom tisztelőit.Szeretném, hogy Hamvazószerda előtti kedd (húshagyó kedd) Szent Arcom tiszteletének ünnepe legyen. Szeretném, ha különösen kedden tisztelnék Szent Arcomat.
videó Link

Üzenete:A Szent Arc tisztelete Link
Videó Link

- A világ gyakran elvonja a figyelmünket Istenről, mi azonban akármikor visszatérhetünk hozzá. Ebben lehet segítségünkre ez a szép, rövid ima.
Szeretett Jézusom imádásra méltó Arca! Imádlak és szeretlek Téged lelkem minden erejével. Alázattal kérlek, hogy Isten képét állítsd helyre bennem.
Tiszta szívet teremts bennem, Istenem! Ne vess el engem színed elől! Minden Általad történjék bennem, Érted, Ó Jézusom, a Te dicsőségedre, irántad való szeretetből. Amen
.......

 
 
0 komment , kategória:  Jézus a keresztúton  
Balázs Pali - Édesanyám, hálás vagyok Neked
  2018-05-07 11:12:50, hétfő
 
  Videó Link

Dal szövege:
Az első ölelést is Neked köszönhetem,
Te voltál ki mindig féltette életem.
Karodba fonva, álomba ringattál,
Anyai szívvel, mindent megadtál.

Édesanyám, hálás vagyok Neked, Ragyogjon sokáig csillogó szemed.
Féltve őrzöm emlékeim, mit Tőled kaptam én,
Köszönöm Neked, hogy felneveltél.
Féltve őrzöm emlékeim, mit Tőled kaptam én,
Köszönöm Neked, hogy felneveltél.

Az első lépéseket is Veled tehettem,
Vigaszt kapott Tőled bánatos szívem.
Kérlek most ne sírj, csak szorítsd meg két kezem,
Szeretetem elkísér az életben.

Édesanyám, hálás vagyok Neked, Ragyogjon sokáig csillogó szemed.
Féltve őrzöm emlékeim, mit Tőled kaptam én,
Köszönöm Neked, hogy felneveltél.
Féltve őrzöm emlékeim, mit Tőled kaptam én,
Köszönöm Neked, hogy felneveltél.

 
 
0 komment , kategória:  Anyák napja  
Csézy: Mama
  2018-05-07 11:08:50, hétfő
 
  Videó Link

Dal szövege:
A kéz - mit ma is látok,
ahogy hűti homlokom -
gyengébb tán,
de most is biztos oltalom.

Szavaid is hallom,
ahogy megvigasztaltál.
Ma fakóbb tán a hangod,
de így is szíven talál.

Most fojtogat a félelem,
hogy másképp is lehet.
s egyszer asztalunknál üres lesz helyed..

Mama, jöjj még százszor,
arcodon míg napsugár ragyog!
Addig szólj rám,
hisz gyermek is csak addig vagyok.
Súgd meg kérlek múltad titkát,
ahányszor tudod...
..míg e Föld az otthonod.

Ma is, hogyha kérném,
lenne báli jelmezem,
s a tű, mit százszor átszúr,
ma sem az én kezem...

És sose jut az vissza,
amit értem vállaltál.
Mégis, hogyha kérném,
ma is helyettem adnál.

Most fojtogat a félelem,
hogy másképp is lehet.
s egyszer asztalunknál üres lesz helyed..

Mama, jöjj még százszor...

Valahányszor látlak,
tudom vár egy pillanat
ami, bárhogy félek,
egyszer elragad.
Mama, bárcsak tudnám,
mégis hogy vigyázzak rád,
hogy ez a bölcs mosoly kísérjen minél tovább...!
 
 
0 komment , kategória:  Anyák napja  
Takács Nikolas - Édesanyám
  2018-05-07 11:06:04, hétfő
 
  Videó Link

Dal szövege:
Egy óriás angyal volt s én folyton csüngtem meseszép mosolyán.
De bajban átment az élet minden kulcsra elzárt kapuján, jó anyám.
Lángolt Ő, láttam már ridegen, könnyekben úszva és nagy vihar után.
Aki értem mindent megtett volna, pedig de törékeny, a jó anyám.

A kezében volt a kiskezem, én nem féltem, csak néztem rá!
Csodáltam, hogy lehet ily gyöngéd és erős bármily késő éjszakán vagy reggel korán...
És nincs rajta kívül más, kinek ennyi mindent köszönök, édesanyám!

Felnőttem és úgy hiszem, most érzem az erejét igazán.
Még mindig angyal ő és ha kell, zörget bárki kapuján, jó anyám.
Mondja, olykor túl gyorsan megy az idő, és a tükörben látja már a homlokán...
Ha velem van, két szemében mégis ott lobog a láng, ó anyám!

A kezében van az én kezem, most sem félek, csak néztem rá.
Csodálom, hogy lehet ily gyöngéd és erős bármily késő éjszakán vagy reggel korán.
És nincs rajta kívül ember más, kinek ennyi mindent köszönök, édesanyám!
 
 
0 komment , kategória:  Anyák napja  
Pintácsi Viki - Anya csak egy van
  2018-05-07 11:03:11, hétfő
 
  Kezedben kis kezem,
sok kicsi fényképet nézegetsz
Szemedbe könny szökik,
látom, hogy megríkat az emlék, s hogy nem feledsz
Annyi szép perc, mikor öledben ültem és szorosan öleltél,
Te és én, örökre együtt, a mesénk soha véget nem ér.

Anya csak egy van és egy élet is kevés,
hogy elmondjam, mennyit érsz,
Sok szép emlék, annyi édes szó,
finom sütik, s a kedvesség,
Anya csak egy van, s ha egy élet is kevés,
én elmondom, mennyit érsz,
Te vagy a legjobb, a legszebb, s a szuper,
számíthatsz rám, míg élsz.

Szeretem hallani, ahogyan altatót énekelsz,
Szeretném álmodni, tudni, hogy itt leszel, míg tart az életem,
Annyi szép vers, amit nekem mondtál, s közben szorosan öleltél,
Te és én, mindig együtt, a dalunk soha véget nem ér.

Anya csak egy van és egy élet is kevés,
hogy elmondjam, mennyit érsz,
Sok szép emlék, annyi édes szó,
finom sütik, s a kedvesség,
Anya csak egy van, s ha egy élet is kevés,
én elmondom, mennyit érsz,
Te vagy a legjobb, a legszebb, s a szuper,
számíthatsz rám, míg élsz.

Gyere közelebb, bújj hozzám, ne félj, mindig itt leszek,
csak az számít, hogy érezd már, a szívem mindig szeret.

Anya csak egy van és egy élet is kevés,
hogy elmondjam, mennyit érsz,
Sok szép emlék, annyi édes szó,
finom sütik, s a kedvesség,
Anya csak egy van, s ha egy élet is kevés,
én elmondom, mennyit érsz,
Te vagy a legjobb, a legszebb, s a szuper,
számíthatsz rám, míg élsz.


Videó Link vagy Link
 
 
0 komment , kategória:  Anyák napja  
Öt latin himnusz
  2018-05-07 10:24:41, hétfő
 
  A felvételeken az egyház évezredes zenei kincsének gyönyörű, tiszta dallamai csendülnek fel. (A himnuszok nem a Magyarországon használt közép-európai, hanem a nyugati latin kiejtéssel hangzanak el: a közép-európai ,,c" helyett ,,cs", ,,g" helyett ,,dzs" hanggal)
1. O sanctissima videó Link vagy Link vagy Link
2. Tantum ergo Sacramentum Videó Link vagy Link
3. Salve Regina videó Link vagy Szent Péter téren Link
4. O salutaris Hostia Videó Link vagy Link
5. Ave verum Corpus Videó Link vagy Link


Énekek szövege itt olvasható Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Ferenc pápa: Isten szeret minket, ezért mi is szeressünk ...
  2018-05-07 10:10:48, hétfő
 
  Ferenc pápa: Isten szeret minket, ezért mi is szeressünk és óvjunk minden életet!
2018. május 6. vasárnap 15:26
Május 6-án délben a Szentatya elimádkozta a húsvéti időszak szokásos Mária-imádságát, a Regina Coelit a Szent Péter téren egybegyűlt hívekkel. A napi evangéliumról elmélkedve hangsúlyozta, hogy szeretetünk csak akkor valóságos, ha tetteinkben is megmutatkozik, és hogy Jézus szívével kell szeretnünk.
Ferenc Pápa beszéde itt olvasható Link

- Mennyek Királynője Regina caeli ima:
Mennynek Királyné asszonya, örülj szép Szűz, alleluja, Mert kit méhedben hordozni méltó voltál, alleluja. Amint megmondotta vala, feltámadott, alleluja. Imádd Istent, hogy lemossa bűneinket, alleluja.
Örülj és örvendezz Szűz Mária, alleluja! Mert valóban feltámadott az Úr, alleluja!
Ima: Könyörögjünk! Úristen, ki szent Fiadnak, a mi Urunk Jézus Krisztus feltámadásával a világot megörvendeztetni méltóztattál, add, kérünk, hogy az ő anyja, Szűz Mária által az örök élet örömeit elnyerhessük. A mi Urunk, Jézus Krisztus által. - Ámen.

A húsvéti idő -Mária-antifónájának kezdőszavai.- A hagyomány szerint nagy járvány idején 590: Nagy Szt Gergely p. a S. Maria Maggiore-baz. kegyképét ünnepélyes, engesztelő körmenetben vitte a Szt Péter-baz-ig. A körmenetben az - Angyalvár fölött angyalt látott, aki kardját visszalökte hüvelyébe, ami a pestisjárvány megszűnését jelezte. Egyúttal angyali kar énekét is hallotta: ,,Regina coeli laetare, alleluja!" Erre a pap így válaszolt: ,,Ora pro nobis Deum, alleluja!" A feltámadásról szóló kiegészítéssel ebből lett a ~ antifóna

Regina Coeli Ferenc pápával magyarul Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2018.04 2018. Május 2018.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 342 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 390
  • e Hét: 6081
  • e Hónap: 26764
  • e Év: 229677
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.