Belépés
vorosrozsa66.blog.xfree.hu
"Nyisd ki a szemed a szépségnek körülötted, nyisd meg az elméd az élet csodáinak, nyisd meg a szíved azoknak, akik szeretnek és mindig légy hű önmagadhoz!&... Drót Erika
1966.11.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
A szezámolaj hajra gyakorolt jótékony hatása
  2018-05-10 19:48:32, csütörtök
 
 



A szezámolaj hajra gyakorolt jótékony hatása 12 pontban


A szezámolaj rendkívül tápláló és gyógyhatású anyag. Nem csak ízfokozó olajként használható a főzéshez, de kiváló szépségápoló szer is, mivel jó hatással van a fejbőrre és a hajnövekedésre.

1. Idő előtti őszülés:

Ha szeretné, hogy a haja sötétebbnek tűnjön, naponta masszírozza be a haját szezámolajjal. Ezzel nem csak megelőzhető, de kezelhető is az idő előtti őszülés, mivel az olaj sötétíti a hajat.

A szezámolaj gazdag E- és B-komplex vitaminokban, valamint olyan ásványi anyagokban, mint a magnézium, kalcium, foszfor és protein, melyek a gyökerénél erősítik meg a hajat és mélyen hidratálják is a hajszálakat.

2. Serkenti a hajnövekedést:

A szezámolaj serkenti a fejbőrben a vérkeringést, mivel mélyen a bőrbe jut, így serkenti a hajnövekedést. Még akkor is, ha a haj súlyosan károsodott a különböző vegyületektől, a szezámolaj segít a haj egészségének visszaállításában.


A szezámolaj gazdag E- és B-komplex vitaminokban, valamint olyan ásványi anyagokban, mint a magnézium, kalcium, foszfor és protein, melyek a gyökerénél erősítik meg a hajat és mélyen hidratálják is a hajszálakat.


3. Megvédi a hajat a káros napsugaraktól:

A szezámolaj egy másik kitűnő tulajdonsága, hogy természetes naptejként használható. Vigyen fel szezámolajat a fejbőrére, így meggátolhatja az ultraviola sugarak által okozott károsodást. A szezámolaj védőréteget alkot a hajszálak körül, így megvédi azokat a káros sugárzástól és a szennyezés káros hatásaitól.

4. Kiváló hajtetű ellen:

Kevésbé ismert a szezámolajról, hogy más illóolajokkal használva kiváló a hajtetvek ellen. Ha rendszeresen átmasszírozza a fejbőrét szezámolajjal, majd leöblíti egy kis samponnal, később hasznosnak bizonyulhat. A szezámolaj antibakteriális hatása miatt a fejbőrön használva távol tartja a gombás és bakteriális fertőzéseket.

5. Nyugtatja a hajat:

A szezámolaj nyugtató hatású. A forró levegő károsíthatja a hajtöveket, a szezámolaj azonban nyugtatja és táplálja a fejbőrt külsőleg és belsőleg is. A szezámolaj visszatartja a nedvességét, így megakadályozza a fejbőr és a haj szárazságának kialakulását.


Amennyiben felkeltettem érdeklődésedet,kérlek olvasd tovább a cikket!!!A linkre kattintva megteheted!!!KÖSZÖNÖM!!!


Link

 
 
0 komment , kategória:  SZÉPSÉGÁPOLÁS  
Az avokádó jótékony hatása
  2018-05-10 19:36:56, csütörtök
 
 

Az avokádó bőrre, hajra és egészségre gyakorolt jótékony hatása



Ez a zöld, leveses gyümölcs tele van fontos tápanyagokkal, ezért hagyományosan súlyos betegségeket és bőrproblémákat kezelnek a fogyasztásával.

Ezenkívül a gyümölcs proteint, rostot és olyan fitovegyületeket tartalmaz, mint a glutation, lutein és béta-szitoszterol. Az orvosi szakértők azonban azt tanácsolják, hogy az avokádóból csak keveset fogyasszunk, mivel sok kalóriát tartalmaz, ezért a túlzott fogyasztása hízást okoz.

Az avokádó bőrre gyakorolt jótékony hatása

Az avokádó levének használatától a bőr rugalmas és puha lesz, ezenkívül hatékonyan nyugtatja a bőrt. A gyümölcs megvédi a bőrt a nap káros UV sugaraitól, ezért kiváló naptej. Az avokádó olyan vitaminokat tartalmaz, mint az A-, C- és E-vitaminok, ezért pozitív hatással van a bőrre és mindenféle bőrtípust hidratál.


Az avokádó az egyik legegészségesebb gyümölcs, és tápanyagai miatt a babákra is jó hatással van. Az avokádó több mint 25 féle tápanyagot tartalmaz, köztük A-, B-, C-, E- és K-vitamint, valamint ásványi anyagokat, például rezet, káliumot, vasat, magnéziumot és foszfort.

1. Ráncok:

Az avokádó jó hatással van a ráncokra és az öregedés egyéb jeleire. Kakaóvajjal együtt alkalmazva kivilágosítja a sebeket és a bőrhibákat, így a bőr ragyogó lesz.

2. Vesebetegségek és pikkelysömör:

A gyümölccsel jól kezelhetőek a vesebetegségek, a gyümölcsből kivont olaj pedig jó hatással van a pikkelysömörre. Ezenkívül a fogágy problémák is kezelhetőek vele.

3. Hidratálja a bőrt és világosabbá teszi a bőrszínt:

A gyümölcs hatékonyan hidratálja a száraz bőrt és elhalványítja a ráncokat, illetve ragyogóvá teszi a bőrt. Az avokádót számos kozmetikai termékben használják, mivel hidratáló és tisztító hatású. Ezenkívül nagymértékben csökkenti a száraz bőr okozta viszketést.

4. Megakadályozza a ráncok kialakulását:

Ez a gyümölcs megvédi a bőrt a méreganyagokkal szemben, amelyek a korai öregedésért felelősek, valamint csökkentik a májfoltok kialakulását, ha az avokádót közvetlenül a bőrre viszik fel.

5. Naptej:

A megszokott naptejét váltsa avokádóra. Ez a gyümölcs ugyanis megvédi a bőrt a nap káros UVA és UVB sugaraitól. Ezenkívül az avokádóval enyhíthetőek a napégések és az ekcéma, valamint megelőzhetőek a jövőbeli bőrkárosodások.







6. Antioxidáns:

Az avokádó antioxidánsokat tartalmaz, amelyek védik a bőrt a károsodástól. Ezenkívül javítja a bőrszínt is. Az orvosi és bőrápolási szakértők különösen ajánlják a gyümölcs fogyasztását azoknak, akiknek fakó, fénytelen haja van. Az avokádó a száraz bőrre is jó hatással van.

7. Megtisztítja a bőrt:

Az avokádó az elhalt hámsejteket is hatékonyan eltávolítja a bőrről. Mélyben a bőrbe hatolva nem csak táplálja a bőrt, de serkenti a vérkeringést is. A gyümölcsben található glutamin aminosavak megtisztítják a bőrt és védik a káros környezeti hatásokkal szemben.

8. Megakadályozza a pattanások kialakulását:

Az avokádó rendszeres fogyasztásával hatékonyan megakadályozható a pattanások kialakulása, így a bőr puha és ragyogó marad.

9. Zsírok és vitaminok:

Az avokádó védi a bőrt a szennyezés káros hatásaitól. Zsírokat és vizet juttat a bőrbe, így az egészséges, és ragyogó marad.

10. Táplálja a bőrt:

Az avokádóolaj könnyen felszívódik és mélyen a bőrbe hatol, így a bőr tiszta, táplált és bababőr puhaságú lesz. Felgyorsítható vele az új sejtek kialakulása és serkenti a szervezet és a bőr vérkeringését.
Az avokádó hajra gyakorolt jótékony hatása

Kezdetben az egyiptomiak használták az avokádót a hajnövekedés serkentésére és a hajhullás megelőzésére. A nyers avokádó és az avokádóolaj tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Az olaj könnyen beszívódik a hajba, ezért a száraz hajra van a legjobb hatással. A gyümölcs által a haj fényes és gyönyörű lesz, ezért hajpakolásként is használható. Az avokádó nem csak táplálja, de erősíti is a hajat.


Amennyiben kíváncsi vagy a cikkre,kérlek kattints a linkre!!!


Link
 
 
0 komment , kategória:  SZÉPSÉGÁPOLÁS  
Így készítsd el a rózsavizet!
  2018-04-22 16:57:42, vasárnap
 
  Ragyog tőle a bőr, ezért imádják a modellek: így készítsd el a rózsavizet!



A rózsavíz csodát tesz a bőrrel: hidratáló, frissítő hatása miatt a sminkmesterek is gyakran használják.

A legtöbb szépségblogban és sminkvideóban előbb-utóbb felbukkan a pumpás rózsavíz, de a modellek közül is sokan esküsznek rá. Nem véletlenül, hiszen ebből a szérumból pár fújásnyi is elég a bőrre, ha azt szeretnénk, hogy friss és hidratált legyen a smink alatt. Arclemosóként is érdemes használni, de nemcsak azért, mert remekül eltávolítja a szennyeződéseket.

A rózsavíz ugyanis a növényből kinyert olajat is tartalmazza, melynek jól ismert az öregedésgátló hatása. A rózsás arcbőrt szintén a rózsavíz egyik jótékony hatásának tulajdonítják, mert vitaminokkal tölti fel a bőrréteget, ettől lesz olyan kicsattanóan üde és ragyogó. Tapasztalatok szerint kíméletlenül leszámol a pattanásokkal és a szarkalábakkal, illetve megkönnyíti az alapozó egyenletes felvitelét. Natúr rózsavizet bio- és egészségboltokban is kaphatsz, de otthon úgyszintén elkészítheted, az alábbi videó alapján.






Ami a felhasználását illeti, a rózsavíz nagyon sokoldalú szépítő elixír: erősíti a körmöket, fényesebbé teszi a hajat, táplálja a vízhiányos bőrt, segíti a krémek felszívódását, tisztít, frissít és regenerál. Arclemosó tonikként, sminkelés előtti bőrfrissítőként, illatos testpermetként és fürdővízbe löttyintve egyaránt alkalmazható.

Amire szükséged lesz:

7 szál rózsa - csak a szirmokra lesz szükséged, így több rózsával is dolgozhatsz
1,5 liter desztillált víz - nagyjából annyi, hogy épp csak ellepje a rózsaszirmokat

 
 
0 komment , kategória:  SZÉPSÉGÁPOLÁS  
Házi pakolás chia magokkal
  2018-04-22 16:54:42, vasárnap
 
  Ezt kend fel, ha száraz a bőröd és a hajad: házi pakolás chia magokkal
Mélyen hidratál

A chia magot nemcsak fogyasztani jó, külsőleg alkalmazva is nagyon jó hatással van a bőrre és a hajra. Feltölti a ráncokat, feszesíti a bőrt, és újra fényessé varázsolja a száraz hajat.

A bőrnek sok nedvességre van szüksége ahhoz, hogy rugalmas és életteli legyen. A kiszáradt, dehidratált bőrszövet könnyebben ráncosodik, fakó és egészségtelen kinézetű. A hajszálak töredezését, durva tapintását szintén a kiszáradás okozhatja.

Ez lehet a hideg levegőtől, vagy bekövetkezhet magas hő hatására, illetve attól, ha nem kapnak elég tápanyagot és nedvességet a hajhagymák, esetleg bizonyos hajápoló szerek irritációs hatására is kialakulhat ez a nem túl szívderítő állapot. A száraz haj nemcsak könnyen szakad és seprűsödik, hanem jobban is hullik.

Az alábbi pakolás erős hidratáló hatással bír, hiszen a chia magok vízmegkötő tulajdonsággal rendelkeznek. A haj és az arcbőr egyaránt táplált, ragyogó és egészséges lesz tőle.





Amire szükséged lesz:

chia magok
víz
aloe vera - friss vagy gél
méz

A hajpakolás elkészítése: három csésze chia maghoz adj hozzá egy csésze vizet, és egy napot hagyd pihenni. Másnap melegítsd fel a megduzzadt, nyálkás magokat, majd három ujjad segítségével válaszd le az aloe vera kocsonyás levét a növényről, és keverd hozzá a magvas elegyhez. Öntsd turmixgépbe, és pépesítsd az egészet. Körülbelül harminc percig hagyd rajta a hajadon, majd hideg vízzel öblítsd le, mosd meg a sörényed samponnal, a végén pedig használj balzsamot.

Az arcpakolás elkészítése: vegyél ki egy kicsit az előző este beáztatott chia magból, mely már nyálkát eresztett. Adj hozzá mézet, és kend fel az arcodra úgy, hogy közben masszírozd bele a bőrödbe. Utána vigyél fel még egy réteget, és hagyd fent nagyjából negyven percig. A végén hideg vízzel mosd le.
 
 
0 komment , kategória:  SZÉPSÉGÁPOLÁS  
Elképesztő, mit tesz a hajjal és a bőrrel a lenmag
  2018-04-22 16:49:06, vasárnap
 
  Elképesztő, mit tesz a hajjal és a bőrrel a lenmag - Simít, feszesít, selymesít


Amilyen aprócska a lenmag, olyan nagy szépítő erő lakozik benne. Ezt a filléres receptet bármikor elkészítheted otthon, ha száraz, fakó a bőröd, és gyenge, fénytelen a hajad.

A lenmag különösen jótékony hatással van a szervezetre: belsőleg fogyasztva rendbe teszi az emésztést, valamint munkáját segítve tehermentesíti a májat, ezáltal a méregtelenítő folyamatok hatékonyabban működnek. Ha az emésztés optimálisan megy végbe, az nemcsak az egészség szempontjából kedvező, hanem a bőr és a hajhagymák állapotát is javítja.

Ám, ha nincs időd megvárni, míg a lenmag elvégzi a dolgát odabent, a belőle kinyert géllel percek alatt javíthatsz a megjelenéseden. Vízben való forralás hatására a lenmag éppolyan kocsonyás, gélszerű masszát képez, mint a chia mag áztatás és hűtés következtében. Bár ez a zselés anyag nem túl bizalomgerjesztő első ránézésre és tapintásra, rendkívül nagy szépítő erő lakozik benne.







A lenmag omega-3 zsírsavakban gazdag, melyek megerősítik az elgyengült hajhagymákat. Hajhullásra, fénytelen, durva tapintású, elvékonyodott szálakra is tökéletes gyógyírt jelent, mivel a benne található E-vitamin a gyökerüktől a végükig táplálja a tincseket.

Gyulladáscsökkentő hatásából a fej- és arcbőr egyaránt profitálhat: enyhíti az irritációt, felgyorsítja a sejtek regenerálódását, valamint megszünteti a száraz, kipirosodott foltokat. Mélyen hidratálja, és üdévé varázsolja a fáradt, kezelhetetlennek mutatkozó arcbőrt. Ráadásul fél kilogramm lenmag nagyjából háromszáz forintért kapható, így igazán megéri beruházni rá.

A pakolás elkészítése

Hozzávalók:

1 csésze lenmag
3 csésze víz

Forrald addig a vízzel felöntött lenmagokat, amíg zselés anyagot nem eresztenek. Szűrd le a masszát kis lyukú konyhai szűrővel, majd a tiszta gélt kend rá a száraz hajadra, jól masszírozd bele a fejbőrbe, és hagyd rajta nagyjából negyed óráig. Azután a kocsonyás magokkal dörzsöld át az előzőleg megtisztított arcodat, végül hagyd rajta a masszát negyed óráig.

 
 
0 komment , kategória:  SZÉPSÉGÁPOLÁS  
Narancsos arcpakolás házilag
  2018-04-22 16:30:04, vasárnap
 
  Csodásan ragyogó bőr ráncok és száraz foltok nélkül: narancsos arcpakolás házilag


Kevesen tudják, hogy a narancs minden olyasmit tartalmaz, amire a bőrnek szüksége van a téli hónapokban.

Narancsos hámlasztókról gyakrabban lehet hallani, mint narancsos hidratáló pakolásokról, pedig ez a mediterrán gyümölcs minden olyan tápanyagot tartalmaz, amivel rendbe szedhető a fáradt, fakó bőr. Mivel megtalálható benne a citromsav, természetesen hámlasztó, fehérítő hatása is van, mely megszabadítja a bőrt a foltoktól, felületi ráncoktól és apróbb bőrhibáktól.

Arról sem szabad megfeledkezni, hogy a citrusfélékben rengeteg a C-vitamin, mely segíti a kollagéntermelést, illetve fiatalossá és ragyogóvá varázsolja a bőrt. A narancs antioxidánsokban is bővelkedik, ezáltal mélyen megtisztítja a pórusokat a lerakódott szennyeződésektől, és segít a bőrnek fellélegezni a toxinoktól. Ugyanakkor a narancslé kiválóan hidratál, feltölti a sejteket vitaminokkal és ásványi anyagokkal, hámlasztó hatásával pedig megszabadítja az arcot a száraz foltoktól.





Hozzávalók:

1 evőkanál natúr joghurt
kevés narancslé

Facsarj friss narancslevet, épp csak annyit, hogy a joghurttal összekeverve kenhető pasztát alkosson. Egy magas tálban addig keverd botmixerrel az összetevőket, amíg sűrű pépet nem kapsz. Egy régi, tiszta sminkecsettel vidd fel az arcodra - a szemek környékét hagyd ki -, nyakadra, dekoltázsodra a pakolást, majd húsz perc múlva mosd le a bőrödről.
 
 
0 komment , kategória:  SZÉPSÉGÁPOLÁS  
Lehúzza a szemduzzanatot, és eltünteti a sötét karikákat
  2018-04-22 00:26:20, vasárnap
 
 



Lehúzza a szemduzzanatot, és eltünteti a sötét karikákat: ezt kend magadra reggel

Szuper házi pakolást mutatunk, mely eltünteti az arcról az alváshiány árulkodó jeleit. Minden összetevője felfrissíti és stimulálja a bőrsejteket.

Ha reggel egy fáradt, nyúzott arcú képmásod köszön vissza a tükörből, gyorsan elkészítheted ezt a pakolást, mely javítja a bőr vérkeringését, lehúzza az ödémát a szemekről, és szinte leradírozza a sötét karikákat. Nem biztos, hogy magunktól kitaláltunk volna egy ilyen alapanyag-kombinációt, de remek ötletnek tartjuk. Hiszen minden eleme fokozza a sejtek vérellátását, táplálja, illetve vitalizálja a bőrt, ráadásul még a természetes méregtelenítő folyamatait is elősegíti.

Hozzávalók:

½ evőkanál kókuszolaj felmelegítve
2 evőkanál jó minőségű kakaópor
2 evőkanál őrölt kávé
egy kevéske szójatej
1 evőkanál Metamucil por

A Metamucil természetes növényi rostokból álló étrend-kiegészítő por, melyet székrekedés ellen szoktak használni, ha valaki kevés élelmi rostot fogyaszt. Hazánkban a Metamucil számos más változata terjedt el, de tulajdonképpen bármilyen növényi rostokból álló, csak természetes alapanyagokat tartalmazó, por állagú készítmény megteszi. Az a lényeg, hogy a rostok víz hatására megduzzadnak, és zseléssé válnak, ettől áll össze az arcpakolás.

A videón látható módon készítsd el a pakolást, közvetlenül a szemed alá kend fel, de nagyon óvatosan, hogy ne menjen bele. Hagyd magadon tíz percig, azután hideg vízzel moss arcot.

Link

 
 
0 komment , kategória:  SZÉPSÉGÁPOLÁS  
...mézes arclemosó házilag
  2018-04-22 00:22:14, vasárnap
 
 
Nyugtatja, puhítja, és mélyen tisztítja a bőrt: mézes arclemosó házilag

A méz - és annak is a nyers fajtája - hatékony ápolószere lehet a legtöbb bőrtípusnak. Érzékeny, kombinált, normál, zsíros és száraz bőrre is jó, nem vált ki irritációt.

A nyers méz, amit nem pasztörizáltak főzéssel, sokkal több előnyös tulajdonsággal rendelkezik, mint a bolti fajta. Megéri méhészektől vagy bio árusoktól rendelni, hiszen sokkal hatékonyabb a fertőtlenítő hatása, így arctisztításra is kiváló, ha meggyűlik a bajod a kisebb-nagyobb gyulladásokkal. A nyers méz probiotikus hatással rendelkezik, amit a pasztőrözött változata már nem tudhat a magáénak. Gyógyászati és kozmetikai célokra egyaránt használják, hiszen régóta ismert tény, hogy felgyorsítja a sebek, égési sérülések, hegek gyógyulását.

Ez a mézes arctisztító egyesíti a méz antibakteriális, gyulladáscsökkentő és hidratáló hatását a kasztíliai szappan gyengéd, de hatékony tisztításával. Így egy kétlépcsős arclemosót kapsz, mely a pórusok mélyére hatol, szabályozza a faggyútermelést, illetve megelőzi, és gyógyítóan nyugtatja a pattanásokat.





Így készítsd el nyers mézből a kétfázisú arclemosót

Hozzávalók:

1/3 csésze nyers méz
1/3 csésze kasztíliai szappan
3 evőkanál szűrt vagy desztillált víz
1 teáskanál avokádóolaj - tetszés szerint helyettesítheted jojoba- vagy csipkebogyóolajjal
2-3 csepp esszenciális olaj, a bőrtípusodnak megfelelően

Egy tiszta, fertőtlenített üvegcsében öntsd össze az alapanyagokat. Jól rázd fel, hogy a méz teljesen feloldódjon. Minden használat előtt rázd fel, majd egy arctisztító vattakorongra csepegtetve, körkörös mozdulatokkal tisztítsd meg vele az arcod, a nyakad és a dekoltázsod. Bőséges, meleg vízzel öblítsd le.

Forrás: helloglow.co.

 
 
0 komment , kategória:  SZÉPSÉGÁPOLÁS  
4 napig zöld teával mosott arcot
  2018-04-22 00:18:25, vasárnap
 
  4 napig zöld teával mosott arcot, a bőre teljesen megváltozott


A zöld tea fogyasztásának előnyeit már mindenki ismeri. Ám, mi történik akkor, ha arctisztításhoz használjuk az antioxidánsokban gazdag nedűt? Kipróbáltuk!

A zöld tea jótékony egészségügyi hatásait már néhány nap után érezhetjük, ha rendszeresen fogyasztjuk, de pozitív tulajdonságait számos kutatás is igazolta. Mivel igencsak bővelkedik az antioxidánsként működő polifenolokban - a katekinek és flavonoidok egyaránt megtalálhatóak benne -, sejtvédő és regeneráló hatással bír.

Ezek az anyagok megakadályozzák, hogy a szervezetünkben kisebb vagy nagyobb mértékben felszabaduló szabad gyökök felgyorsítsák az öregedés folyamatát, vagy megnöveljék a különféle betegségek kialakulásának kockázatát. A katekinek felveszik a harcot a vírusokkal és baktériumokkal is, ezáltal segítik az immunrendszer működését.
Zöld teás arcmosás naponta kétszer: frissebb, feszesebb, ellenállóbb bőr







A zöld teát régóta szeretem, már évek óta rendszeresen iszom. Nem is tudom, miért nem gondoltam korábban arra, hogy frissítő arctonikként is kipróbáljam. Manapság az internet tele van természetes arctisztító módszerekkel, ám sajnos nem mindegyiknek érdemes bedőlni. Mivel a zöld teáról tudom, hogy nagyon egészséges, és semmilyen formában nem árthat, erre az ötletre rögtön felkaptam a fejem. Naná, hogy rögtön ki is próbáltam!

-Ha többet szeretnél tudni róla kérlek olvassd el!!!

Link

 
 
0 komment , kategória:  SZÉPSÉGÁPOLÁS  
8 tipp a szem alatti sötét karikák ellen
  2018-04-16 23:06:41, hétfő
 
  8 tipp a szem alatti sötét karikák ellen

A szem alatti karikák az esetek legnagyobb részében nem jelentenek egészségügyi problémát, mindössze esztétikai gondot okozhatnak. Fáradtabbnak, elgyötörtebbnek, öregebbnek tűnünk tőlük. Mit tehetünk ellenük?

Használjunk fényvédő krémet!
Bár ideális esetben minden alkalommal bekenjük magunkat, amikor a szabadba megyünk, mégis sokszor elfeledkezünk erről a területről. Pedig a szem körüli vékony bőrréteg nagyon érzékeny, és a fény okozta hiperpigmentáció ezen a területen még látványosabb. Tegyünk tehát egy kevés fényvédő krémet erre a területre, vagy használjunk olyan szemránckrémet, amelyben fényvédő is van.

Válasszunk megfelelő szemkörnyékápolót!
A tökéletes szemkörnyékápoló nemcsak hidratálja, frissíti és védi a szem körüli érzékeny bőrt, de megvéd a sötét karikáktól és a szem alatti táskák kialakulásától is, emellett simítja a bőrünket és felfrissíti a tekintetünket. Keressünk retinol vagy koffeintartalmú krémeket (ezek nagyon hatásosan halványíthatják a karikákat és csökkentik a duzzanatokat), illetve olyan termékeket, melyek opálosak, irizálóak, ezek ugyanis a fény-árnyék hatások segítségével kevésbé láthatóvá teszik a sötét karikákat.

Bánjunk óvatosan a bőrünkkel!
Ne masszírozgassuk a szem alatti érzékeny bőrterületet, mert meghúzhatjuk, kinyújthatjuk a bőrt, illetve olyan mikroszkopikus sérüléseket okozhatunk, melyek a kapillárisok roncsolódásával, így a sötét karikák kialakulásával járnak együtt. A szemfesték lemosásakor se dörzsöljük ezt a területet, inkább válasszunk olyan sminklemosót, mely anélkül is hatásos, hogy "meggyötörnénk" a bőrünket.

Alkalmazzunk hideg borogatást!
Az egyik legrégibb trükk a duzzadt, fáradt szemek és a szem alatti sötét karikák ellen a hideg borogatás. Áztassunk hideg vízbe egy tiszta törlőkendőt vagy kis törülközőt, majd ezt tegyük a szemünkre legalább öt percre. Ez összehúzza a szem alatti vérereket, így csökken a duzzanat és a sötét árnyalat is. Szintén jó megoldás, ha alaposan lehűtött kanalat teszünk a szemünkre (vigyázzunk azonban, a kanalat ne a fagyasztóba tegyük, mert könnyen apróbb fagyási sérüléseket okozhatnunk).





Borogassunk uborkával!
Az uborka nemcsak frissítő és hűsítő hatású, de összehúzza az ereket is, valamint számos vitamint, ásványi anyagot és antioxidánst tartalmaz, melyek csökkentik a gyulladást és a duzzanatot. Egyszerűen vágjunk vastagabb szeletekre egy friss kígyóuborkát, a szeleteket tegyük fél órára a hűtőszekrénybe, majd tegyük a szeleteket a szemünkre. Legalább 10 percig hagyjuk hatni. Óvatosan mossuk meg a szem körüli területet langyos vízzel. Kipróbálhatjuk azt is, hogy az uborkát lereszeljük, a kinyomkodott levét leszűrjük egy edénybe, majd ebbe az uborkalébe mártott vattapamacsot tesszük a szemünkre. Legalább húsz percig hagyjuk hatni, majd langyos vízzel öblítsük le az arcot.

Olajozzunk!
A szem alatti sötét karikák sokszor azért tűnnek még látványosabbnak, mert a bőrünk itt szárazabb (emiatt természetesen a ráncok is látványosabbak). Használjunk természetes olajokat, hogy hidratáljuk, ápoljuk a bőrünket, ezek ráadásul a karikákat is hatékonyan halványítják, valamint olyan vitaminokat, ásványi anyagokat is tartalmaznak, melyek lassítják az öregedést és védenek a káros környezeti hatások ellen. A leghatékonyabbak az édesmandula-, az avokádó- és a kókuszolaj. Este, lefekvés előtt melegítsünk fel egy kis mennyiségű olajat a tenyerünkben, majd óvatosan vigyük fel a szemünk alá, a gyűrűsujjunk segítségével alaposan dolgozzuk a bőrbe. Reggel öblítsük le az olaj maradékát langyos vízzel.

Készítsünk pakolást!
Érdemes kipróbálni különböző pakolásokat is a szem alatti sötét karikák ellen. Bár ilyeneket sok drogériában már néhány száz forintért is kaphatunk, otthon is készíthetünk nagyon hatékony pakolásokat. Például keverjünk össze kávézaccot annyi kókuszolajjal, hogy sűrű pasztát kapjunk, majd vigyük fel a szem alá, és hagyjuk hatni 15-20 percig. A kókuszolaj hidratáló és gyulladáscsökkentő hatású, a kávéban található koffein pedig élénkít.

Egy másik recept: keverjünk össze egy kevés hideg tejjel, joghurttal vagy íróval egy mokkáskanálnyi őrölt szerecsendiót és egy mokkáskanálnyi őrölt kurkumát, hogy sűrű pasztát kapjuk. Kenjük fel a sötét karikákra, hagyjuk hatni 10 percig. A kurkuma gyulladáscsökkentő, öregedésgátló és antioxidáns hatású, a tejtermékek frissítenek és simábbá teszik a bőrt, a szerecsendióban pedig olyan hatóanyagok találhatóak, melyek világosítják a bőrt. Mindkét pakolást óvatosan mossuk le langyos vízzel a hatóidő letelte után. Nagyon vigyázzunk, hogy a szemünkbe ne kerüljön!

Link
 
 
0 komment , kategória:  SZÉPSÉGÁPOLÁS  
     2/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
2018.05 2018. Június 2018.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 2414 db bejegyzés
e év: 15094 db bejegyzés
Összes: 18977 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 38
  • e Hét: 1902
  • e Hónap: 8176
  • e Év: 57834
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.