Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
A NER tele van gazdasági csodákkal: veszteségből 91 milliós
  2018-06-03 09:14:53, vasárnap
 
 
A NER tele van gazdasági csodákkal: veszteségből 91 milliós pluszba fordította cégét Kósa Lajos felesége

2018. június. 01. 14:07 Utolsó frissítés: 2018. június. 01. 15:07

Szerző:
hvg.hu

Úgy látszik, a Fidesz környéke Mészáros Lőrincen kívül is tele van zuckerbergi gazdasági talentumokkal...

Rogán Antal feleségéhez hasonló gazdasági csodát valósított meg egy év alatt egy másik vezető fideszes: Kósa Lajos felesége is. A volt miniszter neje, Porkoláb Gyöngyike mindössze kilenc hónap alatt fordította 3,7 millió forintos mínuszból 91,5 millió forintos pluszba a Fiák Istvántól átvett Tócó-Pece Kft.-t.

Kósáné 2017 márciusi cégvásárlásáról többször írtunk korábban: az ország legröhejesebb nevű vállalkozásának címére is eséllyel pályázó kft.-t (még akkor is, ha a Tócó és a Pece két létező, kelet-magyarországi patak neve) 2014-ben Fiák István, a volt debreceni polgármester bizalmasa alapította.

Tőle vette át tavaly tavasszal Porkoláb Gyöngyike, nem is akárhogy: a 139 milliós eszközállományú céget 6 millió forintos névértékén vásárolta meg. (A cég korábban feltűnt a Kósa édesanyja által vásárolt sertéstelep körül is, a volt miniszter - ,,Édesanyám nem strómanja senkinek!" - azonban azt mondta cégvásárlásról: szerinte nem volt furcsa az üzlet, illetve, mivel "nem közszereplő magánszemélyek magánügyleteiről van szó", az nem is tartozik szerinte senkire.

A miniszter két lánya, Kósa Eszter Zsófia és Kósa Anna Sára által vezetett cégről ugyanúgy semmit nem tudni, mint Rogán Antal feleségének vállalkozásáról, nincs honlapja, Facebook-profilja, sem hirdetései, így csak találgatni (sem) lehet, miből is szárazhatott a 2017-es 91,5 milliós adózott eredmény. A cég hivatalosan bejegyzett főtevékenysége az üzletviteli és egyéb tanácsadás.

A kft.-nek két szellemi tevékenységet végző alkalmazottja van - feltehetően a két Kósa-lány -, a személyi jellegű ráfordításoknál ennek ellenére 0 forintot szerepeltet a beszámoló.


http://hvg.hu/gazdasag/20180601_Vesztesegbol_91_millios_pluszba_forditotta_ceget_ Kosa_Lajos_felesege/nyomtatas
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem hagyták az út szélén Balog Zoltánt, ő is miniszterelnöki
  2018-06-03 09:12:53, vasárnap
 
 
2018. június. 02. 08:29 2018. június. 02. 09:25 Itthon

Nem hagyták az út szélén Balog Zoltánt, ő is miniszterelnöki biztos lett

szerző:
Domány András

Az emberi erőforrások volt minisztere már május 23-ától miniszterelnöki biztos lett, de az erről szóló határozatot csak a péntek esti Hivatalos Értesítőben tették közzé.

Mégsem csak a Fidesz pártalapítványa, a Polgári Magyarországért Alapítvány vezetésével fog főállásban foglalkozni Balog Zoltán, az emberi erőforrások volt minisztere, ahogyan ezt távozásának bejelentésekor mondta.

A péntek esti Hivatalos Értesítőben ugyanis megjelent Orbán Viktor miniszterelnök utasítása, amely szerint - már május 23-ától, de csak most közzétéve - miniszterelnöki biztos lett.

Feladata: ,,Koordinálja a magyarországi romákkal kapcsolatos társadalmi egyeztetést irányító tevékenységet, ellátja a roma felzárkózás kormányzati koordinációját, részt vesz a roma kultúra értékeinek megőrzését és terjesztését, oktatását szolgáló tevékenységekkel, fejlesztésekkel kapcsolatos feladatok ellátásában". Ennek keretében ,,javaslatot tehet a roma integrációval kapcsolatos programokra és forrásbevonásra, valamint véleményt nyilváníthat a felzárkózással összefüggő szakpolitikai előterjesztésekről", illetve ,,figyelemmel kíséri a roma integráció fejlesztését szolgáló hazai és európai uniós támogatási programokat, azok felhasználását".

A határozatlan időre szóló kinevezésben nincs szó arról, hogy a biztos munkájáért fizetség járna. Munkáját a miniszterelnök irányítja, öt fős külön titkárságot kap a Miniszterelnökségen.

Az viszont nem derül ki, milyen kapcsolatban lesz utódjával az Emberi Erőforrások Minisztériuma élén, Kásler Miklóssal, akit a kormány tagjainak feladat- és hatásköréről szóló május 22-i rendelet a romákat érintő nemzetiségpolitika felelőseként nevez meg.

Az a jogszabály az ő feladataként jelöli meg, hogy ,,kidolgozza a roma társadalmi integrációs kormányzati politika koncepcióját és koordinálja annak végrehajtását, valamint ... előkészíti a romák társadalmi integrációjával és a roma nemzetiség jogait érintő intézkedésekkel összefüggő kormányzati döntések tervezeteit". Ez pedig részben azonos Balog Zoltán új feladatkörével.


http://hvg.hu/itthon/20180602_nem_hagytak_az_ut_szelen_balog_zoltant_o_is_miniszt erelnoki_biztos_lett
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A magyarok harmada a létminimum alatt él
  2018-06-03 09:05:13, vasárnap
 
 
A magyarok harmada a létminimum alatt él

2018. június. 01. 07:48 Utolsó frissítés: 2018. június. 01. 09:03

Szerző:
hvg.hu

A Policy Agenda akárcsak az elmúlt két évben, idén is közzétette a létminimum értékeket, és most először meghatározta az úgynevezett társadalmi minimumot is.

A Policy Agenda a Friedrich Ebert Alapítvány és a Magyar Szakszervezeti Szövetség megbízása alapján 2016-ban és 2017-ben is közzétette a létminimum-értékeket.

https://www.policyagenda.hu/elemzesek/2018/letminimum-es-tarsadalmi-minimum-2017- ben/#.WxDb-EiFOUl

A tanulmány szerint tavaly a korábbi KSH módszertan és a KSH által felvett háztartási statisztikai adatállomány adatai alapján a létminimum egy főre jutó összege 90 450 forint volt. (Ugyanez a szám 2016-ban 88 619 forint volt.)

A Policy Agenda emlékeztet, az általa is kimutatott létminimum nem szegénységi küszöb, hanem olyan jövedelem, amely az alapvető szükségleteken túli igények kielégítését is lehetővé teszi. Azaz, ha bármilyen váratlan kiadás szükséges, akár kisebb háztartási gép cseréje, vagy átmenetileg is betegség miatt jövedelemkiesés lép fel, akkor nincsen erre fedezete a háztartásnak.

A mostani felmérés alapján a magyar háztartások 25 százaléka élt a létminimum háztartásra jutó összegét el nem érő bevételből 2017-ben. A tanulmány szerint ezek a háztartások nagyobb létszámúak, mint a létminimum felett élők, ezért a magyar társadalom 30%-a él olyan háztartásban, amelynek nincsen akkor háztartási szintű bevétele, amely fedezi a létminimum összegét.

A PA korábban már jelezte, hogy a szükséges egy régi-új mérőszám a társadalmi minimum értékének meghatározása. Ez alapján a társadalmi minimum a következőt fejezi ki közleményük szerint: "szerény fogyasztási szintet jelent, az alapvető szükségletek kielégítésén felül, racionális gazdálkodás mellett olyan javak és szolgáltatások fogyasztására nyújt lehetőséget, amelyek a gazdasági, társadalmi, kulturális fejlettség adott szintjén már tömegigénnyé váltak. Ez a minimum némi átcsoportosítási, tartalék lehetőséget is ad rendkívüli esetekre."

A Policy Agenda 2018-ban első alkalommal közli ezt az értéket (2017-re, 2016-ra és 2015-re vonatkozóan). Számításaik szerint 2017-ben az egyfős háztartás társadalmi minimum értéke 117 720 forint volt.

A létminimum számításnál ismert módszertan alapján meghatározható a különböző háztartástípusok társadalmi minimum értéke. Ez alapján egy aktív korú háztartás két felnőtt és két gyermek esetében 341 388 Ft a társadalmi minimum értéke.

Mindezek alapján 2017-ben a magyar háztartások 48%-a tartozott a társadalmi minimum alatt élők közé, ez alapján kijelenthető, hogy a lakosság 53 %-a olyan háztartásban él, ahol nem éri el a társadalmi minimumot a jövedelmi szint. (2016-ban a társadalmi minimum összege 112.136 forint volt.)


http://hvg.hu/gazdasag/20180601_A_magyarok_harmada_a_letminimum_alatt_el/nyomtata s
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Állami gigaberuházások hizlalták a NER-lovagok cégeit
  2018-06-03 09:03:44, vasárnap
 
 
Állami gigaberuházások hizlalták a NER-lovagok cégeit

2018. június. 01. 06:30 Utolsó frissítés: 2018. június. 01. 08:13

Gyükeri Mercédesz
Szerző:


Nagyprojektekre kiszórt uniós támogatások, vizes vb, Liget projekt - remek évet zártak azok a magyar cégek, amelyek az állami beruházásokból élnek. Egészen jól behatárolható körről van szó, egészen kiszámítható üzleti modellel.

Amikor egy forró júliusi éjszakán Cee Lo Green fellépett egy bő egymilliárdból megépített színpadra, hogy rutinból lenyomja két slágerét, az amerikai énekes aligha képzelt többet abba a pár percbe, mint egy haknit a sok közül. A magyar nézők azonban tudták: a FINA vizes vébé 3,4 milliárd forintból összedobott megnyitója csodaszarvassal, operettbetéttel és a vörös lebernyegbe bújt amerikai zenésszel együtt azt hivatott mutatni: a magyar államnak telik bármire.

A világbajnokságra szánt költségvetés elszabadulása épp elég muníciót tartogatott a magyar sajtónak is. Most pedig, hogy a 130 milliárdos beruházásban érintett cégek sorra teszik közzé éves beszámolóikat, már azt is tudjuk, ki lett az igazi bajnok a nagyszabású eseményen - és az állami megbízásokkal hizlalt, jobbára kormányközeli vállalkozók által vezetett cégek között.
© Túry Gergely

A vizes vébén a legtöbb érmet a magyar versenyzők közül Hosszú Katinka nyerte ugyan, az igazi győztes azonban a budapesti versenyek legtöbbjének helyet adó - mellesleg ismeretlen feltételek mellett Hosszúék cége által is hónapokig használt - Duna Aréna építője, a Market Építő Zrt. lett. Garancsi István cége távolról sem csak állami megrendelésekből él, ám az a 46 milliárd, amelyet az arénáért szakított, látható tétel volt 2017-es mérlegében is.

A cég 20 milliárddal tudta növelni nettó árbevételét 2017-ben az előző évihez képest. Összesen 107 milliárdot szerzett a társaság, ez a szám 2015-ben, az építőipari boom előtt még kevesebb mint a fele, 51,6 milliárd volt.

A tavalyi bevételből 6,3 milliárd forintnyi profit maradt az év végére - ehhez az is hozzájárult, hogy a társaságnak mindössze 179 millió forint társasági adót kellett befizetnie a költségvetésbe 6,5 milliárdos adózás előtti eredményéből. Az adózott eredmény nagy részét pedig ki is vették Garancsiék: 5,35 milliárd forintot fizetnek ki osztalékként. (Garancsi másik, az online pénztárgépek chipjeit szállító cégéből is félmilliárdot vettek ki a tulajdonosok, ott az árbevétel egyébként 2,3 milliárd forint volt.)

Pörgés Paáréknál

A világbajnokság emblematikus épülete azonban nem az uszoda lett, hanem a Batthyány térnél több mint hárommilliárdból felhúzott, majd olyan gyorsan elbontott ugrótorony, hogy sokan jobban emlékeznek az árára, mint magára a kétszer használt szerkezetre. A 3,1 milliárdos torony a West Hungária Bau Kft. munkája - Paár Attila győri cége azonban nem csak ezen a megbízáson szakított tavaly, és a jövő is fényes, hiszen a következő budapesti óriásberuházás, a Liget projekt is tartogat megbízásokat a számára: a cég újíthatta fel a Szépművészeti Múzeum Román csarnokát, most pedig mélygarázst építhet a Városligetnél.

Ami a tavalyi évet illeti, a WHB összességében 25,4 milliárdról 41,4 milliárd forintra növelte árbevételét, adózott eredménye még nagyobb arányban, 2 milliárd forintról 5 milliárdra nőtt, ebből 2,5 milliárd forintot vettek ki osztalékként a tulajdonosok, Paár Attila és társai.

A WHB-hoz tartozó - a ZÁÉV-vel konzorciumban a Puskás Ferenc Stadion építését is elnyerő - Magyar Építő Zrt. miatt sem panaszkodhat a tulajdonos. A cég bevétele 9,9 milliárdról 24,5 milliárd forintra ugrott, így nem váratlan, hogy az adózott eredmény is jelentősen nőtt, 429 millióról 1,2 milliárdra. És ezt úgy, ahogy van, osztalékként fizetik ki.

A győri vállalkozó érdekeltségébe tartozik azonban egy cég, amelyikről jóval többet hallhattunk az elmúlt hónapokban: ez az Elios Innovatív Zrt., amelynek egyelőre nincs különösebb oka az aggodalomra - és nem csak azért, mert a magyar kormány ellenáll annak, hogy az országot beléptesse az EU-pénzekkel való visszaéléseknél eljáró Európai Ügyészségbe.

Tiborcz István volt cége árbevételét 1,67 milliárdról 4,9 milliárd forintra tudta növelni. Ez persze nem a csúcs, 2014-ben 3,5 milliárd, 2015-ben pedig - jobbára az OLAF által is bírált megbízásoknak köszönhetően - 7,7 milliárd forint volt a cég bevétele.
© Túry Gergely

Tavaly az Eliosnál a saját tőke 219 millióról 426 millió forintra nőtt, adózott eredményét pedig 74 millióról 282 millióra tudta feltornázni a cég. Ezt pedig, gyakorlatilag ahogy van, osztalékként kifizetik. Az eredménytartalék az év elején és végén is 114 millió forint volt - ez aligha lenne elég, ha az állam valóban visszakérné a Brüsszel által gyanúsnak ítélt 13 milliárd forint támogatást.

Mészáros, a bankszámlatulajdonos

És ha már az uniós támogatásoknál tartunk: itt a bajnok a nemzet gázszerelője, Mészáros Lőrinc, akinek az érdekeltségei szerezték meg tavaly a támogatások egytizedét. A volt felcsúti polgármestert olvasóink a vizes vébé megnyitóján is szívesen látták volna ugyan - amint bojlert szerel -, ám szerteágazó cégbirodalma építőipari társaságai nem a FINA rendezvényén gazdagodtak 2017-ben.

Több mint duplájára nőtt a bevétele a főleg vasúti fejlesztésekben érdekelt R-Kordnak. A cég 17 milliárd forintról 36,4 milliárd forintos nettó bevételt ért el például egy jelentős kelet-magyarországi vasúti fejlesztésből. A megbízásoknak köszönhetően 7,5 milliárd forintos profitra tett szert - a tavalyi 3,6 milliárd után. Ezt teljes egészében a cég eredménytartalékába helyezik.
© Túry Gergely

A család magasépítő cége, a Fejér B.Á.L. Kft. is jó évet zárt: a 2015-ben alapított cég egy évvel később már 3,23 milliárd, tavaly pedig 10 milliárdot is meghaladó árbevételre tett szert. A profit pedig eközben 319 millióról 798 millió forintra nőtt - ebből 750 millió lett az osztalék.

Szárnyalt közben a cégcsoport legismertebb építőipari tagja, a Mészáros és Mészáros Kft. is, amelyre olyan nagyprojekteket bíztak, mint a Felső-Tisza töltésének emelése vagy a szilvásváradi lovasközpont. A társaság 9,2 milliárdról tudta megduplázni árbevételét, a 19,8 milliárdból - ennek legnagyobb része uniós pénzből finanszírozott megbízás volt - 3,7 milliárd forintos profitot sikerült elérni. Ezt pedig teljes egészében kifizetik osztalékként, amit azzal indokol a taggyűlés - a Mészáros házaspár és Halmi Tamás, a cég ügyvezetője -, hogy a kifizetés nem veszélyezteti sem a társaság fizetőképességét, sem a hitelezők érdekeinek érvényesítését.

Valóban nincs veszély, hiszen a társaság készpénzállománya egészen döbbenetes módon, 70 milliárd forinttal 74 milliárdra nőtt az elmúlt évben. A bankszámlákon elhelyezett pénznek is köszönhetően a cég forrásállománya 16 milliárdról 96 milliárdra nőtt.

Az Átlátszó számításai szerint a cégek megbízásait több mint 83 százalékban uniós forrásokból fedezte az állam.
© Fazekas István

A legnagyobb király

Az év nyertese azonban a Duna Aszfalt: a Mészáros Lőrinccel is üzletelő Szíjj László tiszakécskei társasága több mint 43 milliárd forinttal tudta növelni árbevételét, amely így 2017 végére 75,6 milliárd forintot tett ki. Ebből - és az erre rakodó, 36 milliárdos egyéb bevételnek köszönhetően - 18,7 milliárdos profitot ért el a cég, ebből pedig 12 milliárd forint osztalékfizetésre tett javaslatot Tóth László ügyvezető, a taggyűlés pedig ezt jóvá is hagyta.

A céghez társuló, Szíjj Lászlóhoz és Mészáros Lőrinchez a CLH Klímaszerviz tulajdonosaként kapcsolódó Varga Károly tulajdonában levő Hódmezővásárhelyi Útépítő Kft. (Hódút) is remek évet zárt: 16 milliárdos bevétele 39,7 milliárdra ugrott meg, ehhez ötmilliárdos egyéb bevétel is hizlalta a céget, amely 2,9 milliárdos adózás utáni nyereséggel zárta az évet - ez az egy évvel korábbinak a duplája. Ebből viszont csak 300 milliós osztalék kerül ki.
© Túry Gergely

Viszonylag szerény volt az osztalékfizetésnél Varga másik cége, a Magyar Vakond Kft., pedig ott is remek volt a széljárás. A cég 1,8 milliárdról 4,2 milliárdra növelte árbevételét, a nyereség pedig egyenesen kilőtt, hiszen amíg 2016-ban 13,9 millió volt, tavaly már 2,3 milliárdot könyvelhettek el a tulajdonosok - ebből 600 millió forintot kapnak meg osztalékként.

És ha már szóba került a klímaszerelés: a melegrekordok ellenére a cég megbízásai megfogyatkozhattak 2017-ben, mivel az előző évhez képest 400 millióval kevesebb, 1,24 milliárdos bevételt ért el. Igaz, a profit már nőtt, 1,6 millióról 31,5 millióra - ezt az aprót bennhagyták a cégben.
Dübörögnek az úthengerek

Remek évet zárt a stadionépítéseknél is felbukkanó ZÁÉV, amelynek az árbevétele 15,4 milliárd forintról 35 milliárdra nőtt. Ez után 1 milliárdról 2,9 milliárdra az adófizetés után számolt nyereség - a cég nem fizet ebből osztalékot.

A Mészáros cégeivel vagy a Duna Aszfalttal több beruházásnál is párost alkotó EuroAszfalt gyakorlatilag 2016-os árbevételét ismételte meg, akkor 14,7 milliárdot szerzett megbízásaiból, tavaly pedig 14,8 milliárdot. Nem sokkal nőtt a profit sem, 96 millióról 136 millió forintra - az osztalékfizetés mégsem maradt el, a nyereségből, és az eredménytartalékból összesen 355 milliót osztanak szét.

A NER-ben sem megy rosszul a magyarországi építőiparban nagyon régóta jelen lévő osztrák Strabagnak: a társaság 4,8 milliárd forintról 10,6 milliárdra tudta növelni árbevételét Magyarországon. Így a 2016-os 254 millió után 1,32 milliárd volt az adózott eredmény - az osztalék ennél is magasabb, az eredménytartalékból kicsípett összeggel együtt 1,7 milliárdot osztanak szét a tulajdonosok között.

http://hvg.hu/gazdasag/20180601_ner_beszamolok_epitoipar_allami_megrendelesek/nyo mtatas
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Akárhány imát is rebeg a sokoldalúan fejlett humánerőforrás
  2018-06-03 09:00:33, vasárnap
 
  Akárhány imát is rebeg a sokoldalúan fejlett humánerőforrás Orbán Viktorért, nehezen hajlik a valóság


Molnár Bálint | Június 1, Péntek | 8:00

Jó reggelt, szép és csak szebb napokat kívánok! Azoknak is, akik felhagytak már minden reménnyel. Magamat is beleértve. És nem, nem vigasztal az sem, hogy Schmidt Máriának immár papírja van a nyilvánvalóról. Hogy hazugság minden szava. Mert közben sokan azt imádják, ha beleokádnak az arcukba, hogy embereket halálukban meghurcolnak, leköpnek, hogy amit a szemükkel látnak, azt is letagadják hatalmasék, hogy történelmet hamisítanak, ha a fénylő vezércsillag és a slepp érdekei úgy kívánják. Az egy dolog, hogy a ballibsi nem ember szerintük, hogy kétes alakok szájába adják, hogy gyűlölj és attól jobb ember leszel, de szerintem az évszázad szégyene ez a nő az impertinens felsőbbrendűségével. Ezt kellene valahogy megszokni, hogy a polgárnak pereskednie kell a nyilvánvaló igazáért, vagy olyan adatokért, amelyeket joga van tudni. Mert ő fizeti muzsikát. És majd sem árt megszokni, hogy a hatalom bosszújától már a bíróságok sem fogják megmenteni.

Csak egy példa arra, hogy becsületes, tisztességes kisemberek egzisztenciáját hogyan lehet derékba törni: Ferenc 20 éve visz egy családi kisvendéglőt Budapest VI. kerületében. Ferenc 20 éve fizeti a bérleti díjat az önkormányzatnak, soha nem volt tartozása, elmaradása. Aztán a (fideszes) önkormányzat egyszer csak úgy dönt, hogy 20 év után nem hosszabbítja meg a bérleti szerződést, mert a helyiségből az Erkel Ferenc általános iskolának alakítanak ki hittantermet. Pont. Az ember, aki soha nem politizált, nem szidta a rendszert, mehet a szeme világába, miközben a kerület fideszes alpolgármestere, meg az iskola igazgatója mélyen kussol a döntés hátteréről. Ezt magyarázom mindenféle siker nélkül harmadik éve. Hogy bármikor, bárki sorra kerülhet, hogy soha semmi nem attól függ, hogy valaki tisztességes, törvénytisztelő polgár, hanem attól, hogy az elvtársaknak éppen mi vonult át az agyukon. A hittanterem, az fontos, ja.

Mindeközben: a kormány kedvenc zöldségese, a Szatmáry Kristóf nevű, aki feketemunkásokat foglalkoztatott, és nyugtát sem adott (aztán amikor a sajtó lebuktatta, kilépett a vállalkozásból), él és virul. A hatóságok egyetlen fillérre sem büntették. Vicces, hogy az ember korábban azt nyilatkozta, megfizették a büntetést. Jól van akkor.

Mert a kereszténység hazug mantrája elvileg megtartja a hatalomban azokat, akiknek a kereszténységet az ócska szemforgatás jelenti. Apropó: készült tavaly egy felmérés Európa kereszténységéről, ami pontosan megmutatja, hogy az, amibe bakelitkeresztényék kapaszkodnak, amit meg akarnak védeni, amit vissza akarnak állítani, amivel kitapétázzák a cifra nyomorúságunkat, az Európa számára nem téma. A legfontosabb tanulság: Nyugat-Európa a világ legszekulárisabb szeglete lett, egyre csökken a keresztények száma, egyre nő a vallástalanoké, és bár az emberek nagy része meg van keresztelve, már csak egy kisebbség hisz Istenben a Biblia által leírt módon. Tehát mi következik ebből? Hogy bármi is a valóság, azt hajlítani kell a csavaros észjárásunkhoz. Pedig racionális okai vannak az elvallástalanodásnak, akárhány imát is mond Kásler Miklós Orbán Viktorért. Csak ahelyett, hogy ezt felfogná a régi vágású megélhetési keresztények csürhéje, inkább köpködi egy egész kontinens szabad értékválasztását. Az emberek zöme egyre kevésbé ért egyet az egyház társadalmi kérdésekben elfoglalt álláspontjával, egyre kevésbé fogadta be a gyomruk a hittételeket, és a nyilvánosságra került egyházi botrányok sem igazán kedveztek a mélykereszténység konzerválásának. Az a helyzet, hogy lehet ezért Sorosra, meg az EU-ra, meg a nihilista büdös libsikre mutogatni, lehet azt mondani, hogy a kereszténység megtestesíti a többség értékrendjét és tűzzel-vassal védeni kell, csakhogy ez egy ordas hazugság. Orbán pedig jó érzékkel nyergelt át a tökmindegymilyenvágású kereszténydemokráciára, és jó érzékkel puffogtatja, erőlteti azt; a lényeg, hogy megint tagadni lehet a valóságot és szembe lehet menni a többséggel arra hivatkozva, hogy mi vagyunk a többség.

Amúgy én tényleg nem gondoltam volna, hogy idén is megcsinálják és imát mondanak a nemzetvezetőért a születésnapján. Valamiért azt hittem, hogy ez annyira szánalmas és égő volt már a korábbi években is, hogy a talpnyalásban nem süllyednek tovább. De sikerült. A Belvárosi Plébániatemplom nem adta fel, és a misét celebráló Osztie Zoltán plébános, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének volt elnöke is kitett magáért. Azt állította, hogy minden adott a nemzet felemelkedéséhez, másrészt azért imádkozott a hívekkel, hogy Viktor a köz javát szolgálja. Mondjuk nyolc éven keresztül csak a köz javát szolgálta, én nem is értem, hogy miért kellett ezt egyáltalán szóvá tenni. Ez annyira evidentikus, hogy beszélni se kellett volna róla. A legtanulságosabb azért mégiscsak Kásler sokoldalúan fejlett humánerőforrás jelenléte volt, akit ugyan miniszterként konferáltak fel, de a szentmise után azt mondta, magánemberként jött, nem a kormányt képviselte. És be is mutatta, hogy elődjéhez hasonlóan, neki is kiválóan fog menni a sajtó lepattintása. Rengeteg dolga van neki ugyanis, nem ér rá szóbaállni a sajtóval csak kutyafuttában, de Orbánért nem miniszteri minőségben miniszterként imádkozni az belefér. Jó kezekben van itt minden, az már tuti. Idevágó: a Kásler orvosprofesszor és tenyérjós irányítása alatt álló Emberi Erőforrások Minisztériuma alá tartozó intézmények 39,683 milliárd forinttal tartoznak beszállítóiknak. Zotya jó munkát végzett, a közel 40 milliárdos adósság bagatell!

Úgyhogy a legszebb ideje is volt, hogy a legjobb kezekbe kerüljön itt minden. Végül is csak az ország harmada él a létminimum alatt, úgyhogy van itt még tennivaló bőséggel. Igaz, hogy 2015 óta a KSH ilyen marhaságokkal nem foglalkozik, ezért a Policy Agenda idén is elvégezte a feladatot. A létminimum nem a szegénységi küszöböt jelöli, hanem azt a jövedelmet, amely az alapvető szükségleteken túli igények (pl. egy háztartási gép cseréje) kielégítését is lehetővé teszi. Nos, 2017-ben a létminimum egy főre jutó összege 90 450 forint volt, egy kétkeresős és két gyermeket nevelő család esetén pedig 262 305 forint. Ennek alapján tavaly Magyarországon a háztartások 25 százaléka élt a létminimum összegét el nem érő bevételből. Mivel azonban ezek a háztartások jellemzően nagyobb létszámúak, mint a létminimum felett élők, ezért kijelenthető, hogy a magyar társadalom 30 százaléka él olyan háztartásban, amelynek nincsen akkora bevétele, amely fedezi a létminimum összegét. Azt hiszem, elérkezett az ideje a Policy Agenda betilátásának is.

Most nincs kedvem felsorolni, hogy ezzel szemben a kormányközeli vállalkozásoknak, és külön doktor Mészároslölö érdekeltségeinek - milliárdokban kifejezve - milyen jól fut a szekér, sem arról értekezni, hogy toporzékolásügyi büszkeségünk hogyan ugatta le az ENSZ fejét, viszont egy tudományos-fantasztikus bulvárhírrel búcsúzom: Pintér Olajszőkített Sándor miniszteri biztost nevezett ki a 90-es évek bűnügyeinek felderítésére. Hát mikor lett volna ez aktuálisabb, mint 28 évvel 1990 után?

Ezen az országon már tényleg csak az ima segíthet. Vagy az sem. Ennek ellenére próbáljuk jól érezni magunkat a bőrünkben. A kellemes hétvége árnyékában, természetesen. Csókpuszipacsi!

https://kolozsvaros.com/rovidek/akarhany-imat-is-rebeg-a-sokoldaluan-fejlett-huma neroforras-orban-viktorert-nehezen-hajlik-a-valosag/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Igazi csodaország ez. A szó legtragikusabb értelmében
  2018-06-03 08:59:35, vasárnap
 
  Igazi csodaország ez. A szó legtragikusabb értelmében

H. Andrea | Június 2, Szombat | 8:04

Szeretettel üdvözlök mindenkit, aki nem tud, vagy akinek nem lehet aludni szombaton reggel 8 óra körül. Valóban szombat van, június második napja júliusi hőmérséklettel, és a közélet reménytelenség szokásos hömpölygése. Dolgos hétvége ez (már amennyiben a belterjes szájtépés annak számít) a kétharmados gépezet számára. Ha jól tudom, ma van a 14. kötcsei, valamiért polgárinak elkeresztelt piknik napja, amelyet az újrahasznosított, szűnni nem akaró Balog Zoltán által vezetett Magyar Polgári Együttműködés Egyesület szervez, és ahol a miniszterek elnöke szigorúan zárt körben, ahogy ők szokták (azért remélhetőleg a lakájmédiát nem zárják ki, hogy ők legalább jól értesülhessenek mindenről) szónokol az állampárt úgynevezett szellemi és gazdasági holdudvarának. Ez Schmidt Máriától Schmitt Pálig mindenkit is magába foglal. Azt most így hirtelen nem tudom megmondani, hogy a Fideszben a szellemi megnevezés pontosan mit takar. Pláne az egykori áLamfő vonatkozásában.

Tegnap este a kollégám még azon morfondírozott, hogy vajon Farkas Flórián romaügyi hídépítővel mi történt, hogy a neve nem szerepel a miniszterelnöki megbízottak és kormánybiztosok aktualizált listáján. Erre most sem tudom teljes bizonyossággal a választ (bár sejteni vélem, hogy még annál is jobban eldugták, mint amennyire eddig elbújt az idegesítő nyilvánosság elől), viszont jó hírrel szolgálhatok Farkas egyik legnagyobb élő rajongójával kapcsolatban. Aki nem más, mint éppen Balog Zoltán. Aki tavaly októberben, a Lungo Drom 27. születésnapján nem győzte ajnározni a romák védőszentjét, miszerint ő az első cigány vezető Magyarországon, akivel érdemben lehet és lehetett együttműködni. Ez az együttműködés olyan jól sikerült (zárójel: nemrég került elő egy hangfelvétel, amelyen az Országos Roma Önkormányzat elnöke azt állítja, hogy Flórián kartárs 30 milliárd forintot lopott el az idők során az ORÖ-től), hogy Orbán Viktor miniszterelnöki biztossá ütötte a dilettáns lelkészt, akinek feladata lesz koordinálni a magyarországi romákkal kapcsolatos társadalmi egyeztetést irányító tevékenységet; ellátni a roma felzárkózás kormányzati koordinációját; és részt venni a roma kultúra értékeinek megőrzését és terjesztését, oktatását szolgáló tevékenységekkel, fejlesztésekkel kapcsolatos feladatok ellátásában. Balog munkáját Orbán irányítja, és egy ötfős titkárság segíti majd.

Ez a történet is szépen példázza, hogy a feltétlen lojalitás ebben a rendszerben minden esetben felülírja az arrogáns hozzá nem értést, vagy a korrupt gazemberséget. Senkit nem hagynak az út szélén. E konkrét esetben: sem a 40 milliárdos adósságot hátrahagyó, az egészségügyi-oktatási-szociális szféra szétverését lemenedzselő szellemi esztergályost, sem az enyves kezű bűnözőt, aki széthordta a roma felzárkóztatási forrásokat. Azon picit csodálkozom, hogy Farkast nem tüntették ki ezzel a lendülettel.

Nem úgy, mint bizonyos Takaró Mihály irodalomtörténészt, akinek pedagógusnap alkalmából díjazták a munkásságát. Takaró úr a gyerekek harmonikus személyiségformálásáért végzett kiemelkedő munkájáért kapta meg a kitüntetést. De kicsoda is Takaró úr? Röviden: ez a történelmi Jobbik (=cukisodás előtt) tövéről fakadó kiváló gondolkodó minden más érdeme és erénye mellett Wass Albert, Nyírő József és Tormay Cécile műveit propagálta termékeny élete során, és gondolom, ez ma sem múlt el neki. Kertész Imrét ehhez képest nem tartja magyarnak, 2009-ben a Polgárok Házában egyenesen azt mondta: Magyarország szép lenne, ha Petri György nem kapott volna Kossuth díjat (szerinte a költő a pokolra jutott, néhány emelettel lejjebb van Istennél), a változatosság kedvéért pedig úgy vélte, hogy Spiró Györgyöt nem lehet embernek nevezni. Azt hiszem, hogy előbb-utóbb valóban elérjük a szép világot. A kirekesztő, szélsőséges, ordas eszmék fojtogató világát, ahol állami elismerés jár azért, ha valaki dehumanizálja a szélsőségből kilógó normalitást, ahol a melldöngető kereszténységen és magyarságon túl semmi nincs. Ahol ilyen emberek formálják harmonikusan a felnövekvő generációk személyiségét.

Igazi csodaország ez a szó legtragikusabb értelmében. Ahol a sokszorosan lebőgött Kósa Lajos nevű nemzeti szórakoztatóművész és intellektuális vakondtúrás feleségének adósságban úszó, egyébként 139 milliós vagyonnal rendelkező, ám mindössze 6 millióért megvásárolt cége közel 100 milliós profitot termel, ott igenis érdemes nagyokat álmodni. Nettó tizenötszörös nyereség. Minden, amihez hozzányúlnak csodává változik a kezeik között.

Igazi csodaország az, ahol már isten tudja hányadik éve eredményesen működik az, hogy az ügyeletes Hollik kiáll és rezzenéstelen pofával két perc leforgása alatt tízszer sorosozva büfögi a kamerába, hogy már megint megtámadták Magyarországot. Mert Sorosnak mindenhol megvannak az emberei. Tegnap éppen az Európa Tanács emberi jogi biztosa nehezményezte a Stop Soros nevű gány- és fércmunkát, erre szalajtották a Fidesz vesztes képviselőjelöltjét toporzékolni. Miközben az ország harmada nyomorog, a kormánypártok változatlan impertinenciával tolják az összeesküvés-elméleteiket. Ebből is érdemes megjegyezni a Fidesz-KDNP kontraszelekcióra épülő káderpolitikáját: Hollik lebőg a választáson, nem tagja a Fidesz-frakciónak, de megkapja a Fidesz frakciószóvivői posztját, hogy újabb négy évig nyomja a faék egyszerűségű agymosó dumáját, amivel máshol még portás sem lehetne. Ajánlanám Hollik szóvivőnek és gazdáinak a Nyílt Társadalom Alapítványok budapesti szóvivőjével készült friss interjút, még akkor is, az erkölcsi gerincferdülést nem gyógyítja.

Amúgy valaki hallott mostanában valamit az ellenzéki pártokról? Hogy most már nagyon elkezdtek dolgozni, hogy járják az országot, hogy készülnek a legközelebbi megmérettetésre, hogy komolyan veszik magukat, hogy megértették a választók üzenetét? Jó, nem akarom elbagatellizálni, láttam, hogy már kiadtak néhány közleményt és tájékoztatták a sajtót és összeráncolták a homlokukat és azt mondták, hogy ebből elég. Én kérek elnézést.

Igazi csodaország az, ahol annyira hülyére lehet venni a mélyen megvetett választókat, hogy a rengeteg közpénzmilliárdból fenntartott folyamatos választási kampány ellenére, az elvtársaknak volt bőr a képükön a 2018-as választás hivatalos kampányköltései címszó alatt 870 millió forintot feltüntetni. Úgy, hogy tavaly illetve idén április 8-ig Rogánék közel 20 milliárd forintott égettek el sorosozásra. Szerintem jól csinálják. És akkor Kásler doktor tegnapi szellemi ámokfutásáról, vagy a színházban támadó buzilobbiról még egy szót sem szóltam. Nem baj, következik.

https://kolozsvaros.com/rovidek/igazi-csodaorszag-ez-a-szo-legtragikusabb-ertelme ben/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ha kell, Orbán Viktor ölben vinné át őket a küszöbön
  2018-06-03 08:58:13, vasárnap
 
  Ha kell, Orbán Viktor ölben vinné át őket a küszöbön

Forgács Erzsébet | Ma | 7:59

Madárcsicsergős szép reggelt! Ma rám szakadt a lehetőség, már amennyiben lehetőségnek nevezzük a jóreggelt-cikk megírását. Nevezzük annak. És bár békességes vasárnap van, nem tudok elmenni szó nélkül a rendkívüli örömhír mellett, miszerint ha valamiért most lenne a választás (nem most lesz, mert már volt), az MSZP be se jutna a parlamentbe.

A Nézőpont mért egy nagyot és azt találták ők, hogy emelkedett a Fidesz (ők a KDNP-t is odaírták, de én nem ismerek egyetlen embert sem, aki életében valaha is a KDNP-re szavazott volna) támogatottsága. Ha most lennének a választások, 54 százalékkal győzne a Fidesz, mondja a Nézőpont. Én pedig kivételesen hajlandó vagyok elhinni, hogy ha váratlanul kiírnák jövő hétre a választást, már nem lenne szükség annyi csalásra a győzelemhez. Kevesebb határon túlról összemuzsikált levélszavazat is elég lenne, talán még Ukrajnából sem kellene tízezrével behozni a magyarul egy szót sem beszélő hazafiakat, bár azért a választási iroda honlapja valószínűleg megint lerohadna. Jobb a biztonság.

Semmi rendkívüli nincs a dologban. Az ellenzéki pártok éppen széthullanak, nagyon helyesen. Bőven itt az ideje egy kis megtisztulásnak. Vagy inkább egy nagyon nagy megtisztulásnak. Az pedig máshogy nem megy, először szét kell szedni a rossz konstrukciót. Azt azonban már nem vagyok hajlandó elhinni, amit G. Fodor Gábor nagyszerű portáljának méltán világhírű, döbbenetesen tehetséges szerzője állít: ha most lenne a választás, a szocik kihullanának a parlamentből.

Dehogy hullanának ki, drága szerzőóriás úr! A Fidesz vért izzadna, hogy ki ne hulljanak. Ahogy - bár ez csak az én magánvéleményem - vért izzadtak azért is, hogy az LMP bejusson. Miközben a Fidesznek korlátlan lehetőségei voltak a kampányban (is), az én szép kis falumban kizárólag LMP-s palkátok voltak kiaggatva mindenhová. Talán néhány jobbikos tacepaót láttam pár villanyoszlopon, de Szél Bernadett miniszterelnök-jelölt húsz méterenként jött szembe szép nagy plakátokon. Miközben én nem az ő választókörzetében élek, tehát nem ez volt az oka az elbernisedésnek. Minimum eltöprenghet rajta az ember, miből futotta a jóval kisebb költségvetésű pártnak erre a kampányra és miért volt olyan nagyon lovagias a kormánypárt, hogy ők megelégedtek a falu elején és végén egy óriásplakáttal? Biztosan csak a szokásos ballibsi paranoiám lépett működésbe.

Én elhiszem, hogy most az ellenzéki pártok szavazótábora drasztikusan zuhant. Zuhanni is fog még, valószínűleg csak a keménymag marad mindenhol, aztán vagy fel tudnak onnan állni a pártok, vagy nem. De abban biztos vagyok, hogy amennyiben hirtelen valamiért választást kellene rendezni, a Fidesz kezét-lábát törné, hogy besegítse a parlamentbe az MSZP-t és a többieket, akik most is ott vannak. Ugyan ki legitimálná a hatalmukat ellenzéki pártok nélkül? Necces helyzetben ki betegedhetne meg, hogy ne tudjon elmenni voksolni és pont azon az egy szavazaton múljon? Ki hurcolná ötvenkétszer tüntetni az elégedetleneket, hogy már a harmadik tünti után feladják a céltalan fel-alá vonulást? Ki venné élét a necces helyzeteknek? Ki szólítaná meg és csitítaná el a azokat az elégedetleneket, akik soha életükben nem szavaznának a Fideszre? Ki csimpaszkodna rá minden megmozdulásra, hogy azok is elforduljanak, akik egyébként részt vettek volna benne?

De főleg és pláne ki szorítana ki mindenféle új, feltörekvő kezdeményezést, hogy az párttá erősödhessen? Ugyan, drága költő úr! Dehogynem jutnának be a szocik és a többiek! Ha kell, Orbán Viktor ölben vinné át őket a küszöbön. Lényegében most is ez történt. A Fidesznek éppen úgy szüksége van a jelenlegi ellenzéki pártok többségére, mint azoknak a Fideszre. Amit a Nézőpont mért, az nem más, mint annak egyértelmű jele, hogy a polgárok azok, akiknek nincs már szüksége egyikükre sem. Miután nem lesz a jövő héten választás, majd meglátjuk, miből mi sül ki. A változás szükséges és elkerülhetetlen. Annak módja és ideje még kérdéses.

https://kolozsvaros.com/rovidek/ha-kell-orban-viktor-olben-vinne-at-oket-a-kuszob on/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Valahol itt lehet elhantolva a nemzeti-polgári ostobaság köz
  2018-06-03 08:57:24, vasárnap
 
  Valahol itt lehet elhantolva a nemzeti-polgári ostobaság közpénzen hízlalt ebe

H. Andrea | Június 2, Szombat | 18:06

A polgári oldal fontos alapköve, hogy a homoszexualitást nem bünteti sem jogilag, sem kiközösítéssel (igen helyesen), viszont nem is propagálja (szintén helyesen). Ám nem lehet nemzeti cél a homoszexualitás propagálása egy olyan helyzetben, amikor amúgy is csökken/elöregszik a népesség, hazánkat pedig idegen invázió fenyegeti.

Egyszerű lenne annyit írni az év cikkéről, mert véleményem szerint június 2-án ez messze az év cikke (megjelent a Magyar Idők nevű fideszes közpénzportálon tegnap délelőtt), hogy aki ennyit értett meg az Erkel Színház színpadán látható Billy Elliot történetéből, az bármilyen aljasságra képes. Budaházy Edda érdemrendet neki! Milo Yiannopoulos babérkoszorúval!

Mielőtt valaki mindent elsöprő érvként azzal állna elő, hogy dehát ki olvas Magyar Időket, szeretném ünnepélyesen felkérni, kivételesen ne bagatellizálja, hogy több mint kétezer ember érthetően kifejezte ama véleményét: tetszik neki ez a reménytelen, félművelt tahóság.

Tisztázzuk az alapvetést: Lee Hall és a Grammy-díjas Elton John világhírű, díjnyertes darabját, amely a három Oscar-díjra jelölt Billy Elliot című film cselekményén alapul, Szirtes Tamás vitte színpadra, aki olyan névtelen színészekre osztotta a szerepeket, mint Stohl András, Csákányi Eszter, Bencze Ilona vagy Hűvösvölgyi Ildikó.

Ez már önmagában is felháborító az igazi rendszerváltással még adós magyar kultúra vonatkozásában, de itt van még a történet is, ami veszélyesen borzalmas (a minden idők cikke alapján erős kételyeim vannak afelől, hogy az ügyeletes megtekintő és hisztériázó közíró asszony az alapmű ismeretében ment el szörnyűlködni az Erkelbe).

Az 1980-as évek Angliájában járunk, Billy nehéz sorsú családba születik, édesanyja meghalt, szigorú édesapja és bátyja a bányászok kemény életét éli. Az apa azt akarja, hogy a kisfiú bokszolni tanuljon, minthogy generációk óta mindenki ezt a sportot űzte a családban. Billy azonban a bokszedzésen megpillantja a terem másik sarkában folyó balettórát, a mozdulatok varázsa pedig elbűvöli. Olyannyira, hogy minden tiltás, nehézség, viszontagság ellenére balettozni kezd és valóra váltja álmait. A történet nem mellékszála és nem mellékszereplője Michael, Billy meleg barátja. Aki érzelmileg valóban vonzódik Billyhez (aki viszont egyértelműen a lányokhoz vonzódik), ám akinek támogatása nélkülözhetetlen abban, hogy a tehetséges fiú megtalálja az útját a férfiatlannak számító balett világában.

Tekintsünk el attól, hogy igen nagy bizonyossággal kijelenthető: nincs még egy hely a földön, ahol ebből a történetből ivarérett, épeszű ember a penetráns, féktelen melegpropagandát, a liberális propaganda által erőltetett, mára divattá lett másságot bírta volna kiolvasni. Amit azonban ez a szerencsétlen közpénzmunkás - az alapmű ismeretében - összehordott erről a darabról, azt kötelező lesz tankönyvek lapjain mutogatni.

A rendezőt és azt, aki hagyta, hogy bemutassák, nem lenne túlzás megrontással vádolni.
Hogyan történhet meg az, hogy egy ilyen jelentős állami intézmény, mint az Operaház, tökéletesen szembemegy az állam céljaival, és a legérzékenyebb korban lévő, ​tíz év körüli fiatalok számára készült előadást ilyen penetráns, féktelen melegpropagandára használja fel?
... az Erkel Színház tele volt gyerekkel, akik a következőket láthatt​ák: egy szegény angol bányász fiú ​foci helyett ​inkább ​balettozni szeretne (ez nyilván tipikus!). Ha már balettozik, akkor csak ​meleg lehet. Ezt abból is tudhatjuk, hogy beletettek egy csomó jelenetet A hattyúk tavából, amiről a műveltebb közönség tudja, hogy erről a probl​ematikáról ​szól az egész, valószínűleg azért, mert Pjotr Csajkovszkij is meleg volt.
A főszereplő halott édesanyja rendszeresen megjelenik, és csak azt hangsúlyozza, hogy ,,Merj önmagad lenni", vagyis persze meleg. Mi más lenne egy anya álma! Hab a tortán, hogy sokszor borzasztó közönséges a darab nyelvezete, állandóan ilyeneket hallunk a gyerekektől, hogy: basszus, szívatás stb.
Kizártnak tartom, hogy Ókovács Szilveszternek ne lenne annyi joga, hogy egyes jeleneteket kihagy egy rendezésből vagy kisebb változtatásokat kér.​ Ha ez nem lehetséges, akkor nem kell azt a darabot színre vinni!​
A legnagyobb baj éppen az, hogy mindez a tudatalattiban hat a gyerekeknél, pont abban a korban, amikor még lehet az irányultságot befolyásolni.
Tudtommal kormányunk (...) a családi boldogulást próbálja meg sok eszközzel és pénzzel elősegíteni, így érthetetlen és tűrhetetlen, hogy egy vezető állami intézmény szembemegy ezzel a szándékkal, és szerencsétlenné tesz jó pár fiatalt, akik maguktól esetleg ​nem mentek volna ebbe az irányba.

A fenti gondolatok szerzőjének kifinomultan földostoba gondolataival ellentétben szerintem az a legnagyobb baj, amit Edgar fogalmazott meg, miután tegnap közös erővel elolvastuk ezt a cikket. Idézem:

Szerintem az van, hogy pusztul a vidék. Ezért van minden. Régen ezek falubolondja funkciót töltöttek be, de a falvak úgy legatyásodtak, hogy már nem tudják eltartani őket. Orbán gyűjti maga köré mindet. Ez az új szociális háló.

Szerintem is valahol itt lehet elhantolva a nemzeti ostobaság közpénzen hízlalt ebe. Hogy jogilag nem büntetjük, hivatalosan nem üldözzük a melegeket, pedig igény az volna rá. Nem tudom, ki írta ezt a cikket, nem tudom, mikor és hol tört el az illetőben valami, de én még mindig nehezen hiszem el, hogy a polgári oldal időről időre a homoszexualitás - különösen gyerekkorban - fertőző, ragályos mivoltán forgatja az ő bárgyú szemeit. Milo Yiannopoulos ánuszrózsájának kényeztetése közben.

Schmidt Mária és a világ egyik leghíresebb szélsőséges provokátora, Milo Yiannopoulos. Képünk illusztráció (via Facebook/Schmidt Mária)

A mi buzink jó buzi, ha minket éltet, velünk ért egyet, akkor nem a buzisága a lényeg. Ha mi állítjuk rivaldafénybe, hogy buziként a családbarát Orbán-kormányt lefetyelje körbe, akkor az nem buzipropganda, hanem az egyedüli járható út a liberális dekadencia fertőjében. Akkor nem téma a szexuális irányultsága, hiszen a fideszes berkekben agyon ajnározott ripacstrollt a saját homoszexualitása sem akadályozza meg abban, hogy sorstársait aberráltaknak nevezze és ellenük gyűlöletet szítson.

Ez a polgári oldal következetessége. Innen jutnak el oda, hogy egyáltalán mit képzelnek magukról azok a szerzők/rendezők, akik olyan műveket írnak/állítanak színpadra, amelyekben 11 éves kisfiúk foci helyett inkább balettozni szeretnének és meleg barátaik vannak? Hova vezet ez, és miért nézi ezt tátott szájjal a jószándékú kormány, ahelyett, hogy máglyán égetné el Szirtes Tamást, amiért szerencsétlenné teszi és megnyomorítja a fiataljainkat? És a tetejébe még Pjotr Csajkovszkij is meleg volt, ennek tudatában műkedveljék ezután A hattyak tavát, tisztelt polgártársak!

Én meg azt javasolnám, hogy egyenesen tiltsák be a Billy Elliot című musicalt, rohadjon meg Elton John is a Grammy-díjával (pláne, hogy még buzi is)! Rohadjon meg Ókovács Szilveszter is, akinek Fidesz-hűségéhez nem sok kétség férhet, aki ugyan nem buzi, de kissé eltévelyedett a NER-ben. Két éve, amikor a darabot az Állami Operaházban tűzték műsorra, volt pofája olyanokat nyilatkozni, hogy ez nem csak az Opera repertoárját színesíti, meg hogy reményeik szerint a Billy Elliot segít majd szélesebb körben megszerettetni, népszerűsíteni a balett műfaját, és több család dönt úgy, hogy balettórákra járatja a gyerekét.

Balett? Mint önmegvalósítási eszköz? Pláne fiúk esetében? Miről beszélünk, amikor a szófaragó asszony is megmondta, hogy a Merj önmagad lenni! anyai intelem a buziság felvállalására vonatkozik (ismétlem: Billy nem meleg!), és egyáltalán nem azt, hogy akkor is kövesd az álmaidat, ha mindenki más kiröhög ezért. Igen, ők a polgári oldal, akiket az a legritkább esetben sem zavar meg két ilyen fékevesztett őrjöngés között, hogy a hagyományos magyar családokban nem ritkán az alkohol, az erőszak, az iskolázatlanság, a szegénység oltárán válnak szerencsétlenné gyerekek, de epét hánynak attól, hogy szerintük a Billy Elliot a homoszexualitást propagálja.

Nem, tisztelt cikkíró, a Billy Elliot mindent propagál, ami önöktől távol áll és ismeretlen, a homoszexualitást a legkevésbé. Az önerőből önmegvalósítást, az művészet örömét és szépségét, a barátságot (aminek soha nem lehet akadálya, hogy valaki minek születik), az életigenlést, a kemény munka és a tehetség kibontakozásának lehetőségét mind-mind propagálja.

Úgyhogy megnyugtatásul közlöm: bár naponta kapjuk az arcunkba, hogy ebben az országban a kitartó lopás, csalás, hazudozás, gazemberség útján lehet felérni az önmegvalósítás legmagasabb csúcsaira, a legtöbbünkből mégsem lett hazug, rabló gazember. Pont így van ez a melegséggel is. Nem terjed sem cseppfertőzéssel, sem a művészet útján, és pláne nem a liberálisok divatbetegsége, úgyhogy nem kell gyógyítani. Persze ha egy közíró ennyire sötét, mit várjunk a közönségétől, akinek hörög?


https://kolozsvaros.com/2018/06/02/valahol-itt-lehet-elhantolva-a-nemzeti-polgari -ostobasag-kozpenzen-hizlalt-ebe/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2018.05 2018. Június 2018.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 142 db bejegyzés
e év: 1581 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 217
  • e Hét: 1704
  • e Hónap: 12815
  • e Év: 166311
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.