Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
14 éves Szántó Csenge felállított egy világrekordot
  2018-06-06 10:36:28, szerda
 
  A 14 éves Szántó Csenge korábban ritmikus sportgimnasztikázott, mindössze egy éve kezdett el rúdsporttal foglalkozni. Ennyi idő elég volt számára, hogy junior művészeti kategóriában megszerezze a magyar bajnoki címet, sőt, még világcsúcsot is felállított hétvégén a Rúdsport Magyar Bajnokságon.
,,Kétnapos bajnokságon voltunk, ahol 121-en indultak. Csenge kategóriájában, azaz junior művészeti kategóriában a legjobbnak bizonyult, sőt felállított egy világrekordot is, ami mindannyiunkat sokkolt, persze jó értelemben" - mondta a Pécsma oldalon egyik edzője, Dombai Szilvia.
,,Csenge rendkívül jó adottságokkal rendelkezik és nagyon hajlékony, ami előny ennél a sportnál. Azért is indítottuk a magyar bajnokságon, mert áprilisban már ért el sikereket és láttuk benne azt a pluszt, ami kellett is az aranyéremhez" - büszkélkedett az edzője.
A világrekordot annak köszönheti, hogy olyan koreográfiával, kivitelezéssel és előadásmóddal adta elő gyakorlatát, ahogyan ilyen fiatalon, ebben a kategóriában még senki nem végezte, ezért szinte a lehető legmagasabb pontszámot kapta.
Csenge a világcsúcs felállításával kvalifikálta magát a világbajnokságra is, amit júliusban rendeznek meg Spanyolországban.
Facebook videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Magyar sikerek sportban  
I. Kerekes János Emlékverseny - Ökölvívás 2018 évben
  2018-06-06 10:26:24, szerda
 
  Május 26-án a Balogh Imsi Sportcsarnok igazi csemegét kínált a boksz szerelmeseinek - a Boxing Gym Vásárhely és a Magyar Ökölvívó Szövetség szervezésében ekkor rendezték meg I. Kerekes János Ökölvívó Emlékversenyt. A napon a feltörekvő vásárhelyi és hazai öklözők bemutató mérkőzései mellett magyar-ukrán válogatott csapattalálkozót is rendeztek. Mindezt élőben, online a szövetség kommentátorokkal is közvetítette. A több mint két órás videó most felkerült a legnagyobb videómegosztóra, így ismét végigizgulhatjuk a magyar csapat, köztük a két vásárhelyi, Kovács Palika és Rácz Joci meccsét.
Videó a teljes mérkőzésekről Link
 
 
0 komment , kategória:  Egyéb sport  
A világ legértékesebb labdarúgó kerete
  2018-06-06 10:20:56, szerda
 
  És különösebb meglepetés nincs, Franciaország az első, Spanyolország a második. A franciák 23 játékosa 1,08 milliárd eurót, a spanyoloké 1,04 milliárdot ér. A harmadik 952 millióval a szintén favorit Brazília, míg a negyedik 885 millió euróval a címvédő Németország.
Argentína 708 millióval csak a hetedik, az Európa-bajnok Portugália 464 millió euróval a nyolcadik. Az összeállítás szerint a panamai játékosok értéke a legalacsonyabb, a 23 fős keret 9,4 millió eurót ér.
További ország csapatainak értéke Link
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Videó az anyakutyus és az anyacica barátságáról
  2018-06-06 10:15:28, szerda
 
  Házat épített a vemhes kutyának, mikor benézett, észrevett valami döbbeneteset a kölykök között.
Egy férfi meglátott az utcán egy vemhes kóbor kutyát. Nem tudta magához venni, de valahogy szeretett volna segíteni rajta.
Ezért épített neki egy kis házikót, hogy az eb védett helyen hozhassa világra a kölykeit.
Néhány takarót is tett bele, hogy kényelmesebb és melegebb helyen születhessenek meg a kutyababák.
Néhány nappal később visszament, és amikor benézett a házikóba, a kölyökkutyák mellett valami olyat is látott, amire egyáltalán nem számított:
Videó Link
Egy szürke kóbor cica is beköltözött a tákolmányba, 4 kölykével együtt.
Szívmelengető látvány, ahogy a két különböző fajhoz tartozó anyák mennyire összetartanak.
A férfinek senki sem akarta elhinni a történetet, de amikor megmutatja a videót másoknak, akkor kénytelenek belátni, hogy az életben igenis vannak csodák. -A Jóisten kegyeleme és ajándéka
 
 
0 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
Szomorú történet egy kutyusról- felelőtlen állattartás
  2018-06-06 09:57:31, szerda
 
  A nő szintén egy állatmenhely alapítója, és nem tudta szó nélkül hagyni a rettegő állat látványát.
...... ..........


Tammy Graves egy állatmenhely (The Haley Graves Foundation) alapítója, aki épp egy másik menhelyre tett látogatást, ahol megrázó látványban volt része.
Az összes kutya kétségbeesetten, könyörögve csaholt a kenneljében, azt kérve, hogy őt válassza. Kivéve ezt a June Cash nevű ebet, aki a saját vizeletében, reszketve kuporgott a falhoz fordulva.
“Ez történik, amikor az emberek elhozzák a kutyájukat egy menhelyre és ott hagyják őket. Ez a kutyus tegnap reggel még vidáman ébredt egy kényelmes, meleg kanapén, várta a reggelijét, majd boldogan ugrott be az autó ülésére, abban a hitben, hogy a séta következik a parkban, vagy, ha rossz napja van, akkor az állatorvos.
Ehelyett egy olyan helyen kötött ki, ahol 275 kutyatársa ugat a szabadságért, halálszag van, és minden ajtó fülsiketítő csattanással zárul minden alkalommal. Állatok tűnnek fel, akik sosem térnek vissza. Ennek a kutyának pedig fogalma sincs róla, hogy mi vár rá. Csak azt az egyet tudja, hogy sosem kérte, hogy ide kerüljön. Azt sem kérte, hogy felelőtlen gazdákat kapjon. Mégis, most itt fekszik reszketve a saját vizeletében. Fél megmozdulni, szemkontaktust kezdeményezni, és abban reménykedik, hogy talán eggyé válhat a fallal. Mert ha így tesz, akkor talán senki nem veszi észre, és akkor talán elkerülheti azt, ami vár rá, bármi is legyen az.
Ez a valóság, amit a felelőtlen állattartás és a menhelyek kialakítása okoz. De ez sem menhely, sem állatmentés kérdése. Ez a felelőtlen állattartás kérdése."

- Graves másnap megszervezte a rettegő June örökbefogadását. Állatorvoshoz vitték, ahol kikezelték a szívférgességét és azt is megállapították, hogy a kutyát előzőleg bántották. Az új gazdái azonban azóta már mindent megtesznek a testi és lelki felépüléséért, June pedig már vidáman, a farkát csóválva sétálgat. Ez Isten akarata volt, mely jobb életet ajándékozott az árva kutyusnak.

 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Szemvidítófű - 70 év fölöttiek látását is javítja
  2018-06-06 09:50:40, szerda
 
  Ez a növény pedig nem más, mint a szemvidítófű. A titka abban rejlik, hogy C-vitamint és Glycoside rinantint tartalmaz, illetve a benne található illóolajok elegyének segítségével van jó hatással a szemre.
Tudományosan is bizonyították, hogy ez a gyógynövény képes erősíteni a látást, gyógyítani a szemfertőzéseket és az időseknél előforduló látásproblémákat is orvosolja.
Milyen szembetegségekre használható?
- Szemfertőzés,
- gyulladt könnycsatornák,
- száraz szem,
- fáradt szem,
- irritáció (hosszan tartó számítógép használat miatt),
- rövidlátás,
- árpa,
- gyulladt szaruhártya.

Hogyan készítheted el a teáját?
3dl forróvízbe tegyél 3 teáskanál szemvidító teafüvet. Tíz perc után szűrd le, majd hagyd kihűlni. Áztass be vele két vattapamacsot, és napi 2-3 alkalommal helyezd a csukott szemeidre borogatásként.

Egyéb pozitív hatásai
Már az ókori görögök is felfedezték csodás hatását. Úgy vélték, hogy az az ember, aki használja a növényt jókedvű és boldog lesz. Alkalmazható puffadásra, gyomorhurutra és savtúltengés esetén. Meghűléses, gyulladásos betegségek esetén is használható. Nyugtatja az idegrendszert és javítja a memóriát is.
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk megörzése  
5 étel, ami károsíthatja a májad
  2018-06-06 09:45:35, szerda
 
  5 étel, ami károsíthatja a májad - jobban jársz, ha kerülöd őket.
A májad a nap minden órájában azon dolgozik, hogy testedet megszabadítsa a méreganyagoktól. Életmódoddal a munkáját segítheted, de meg is nehezítheted. A táplálkozás fontos befolyásoló tényező, itt van 5 élelmiszer, ami nem tesz jót a májnak, így jobb ha fogyasztásuk mértékét csökkented.

Alkohol
Mindenki hallott róla, hogy a rendszeres alkoholfogyasztás esetén megnő a májkárosodás veszélye. A máj egy ideig képes védeni magát, de az alkoholos italokból származó acetaldehid enzim nagymértékű felhalmozódása miatt a máj károsodhat. A legjobb, ha nem iszol alkoholt, vagy csak minimális mértékben, és mindig iszol mellé vizet is, amely csökkenti a káros enzim felhalmozódását.

Sült ételek
A máj egy idő után képtelen megbirkózni a sok zsírral, ez pedig e szervünk elzsírosodását is okozhatja. Érdemes mérsékelt mennyiségű zsiradékot fogyasztani, ételeinket párolni.
Magas fruktóztartalmú élelmiszerek, édességek

Magas fruktóztartalmú élelmiszerek, édességek
A magas fruktóztartalmú ételek és édességek magas szénhidráttartalmuknál fogva lipogenezist váltanak ki, ami magas szintű zsírlerakódást okoz a szervezetben,ami károsíthatja a májat. Szorítsd vissza az édesség fogyasztásod!

Túl sok só
A sok só képes megemelni a vérnyomást, és a májnak is árthat. Ez ellen a C-vitamin valamelyest megvédhet, mérsékeli a só káros hatását, de azért érdemes akkor is csökkentened a sózás mértékét, ha sok gyümölcsöt eszel.

Vörös húsok
Nehezen emészthetőek, és mivel sok bennük a vas, egy idő után károsíthatják a májat. Mértékkel egészségesek, de túlzott fogyasztásuk árthat a májnak.

Forrás: filantropikum
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk megörzése  
Mókus - vicces videó
  2018-06-06 09:41:19, szerda
 
  Egy anyuka megelégelte, hogy a mókusok állandóan lopják a kaját a madáretetőből, ezért bekente olajjal az oszlopot, amin az etető áll. A nő fia jóleső röhögések közepette videóra vette, hogyan próbálkozik ennek ellenére egy mókus.

Ha kaját nem is sikerül szereznie, tűzoltónak azért elmehetne.
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Színésznők, akik ráncaikat is büszkén viselik
  2018-06-06 09:37:34, szerda
 
  6 ikonikus színésznő a '70-es évekből, akik ráncaikat is büszkén viselik.
Minden okuk megvan a büszkeségre, hiába, hogy nem velük vannak már tele a mozifilmek.
Milyen jó végignézni néhány ikonikus filmsztáron, akik ma is aktívan szerepelnek még, végigvonulnak a vörös szőnyegeken, vagy akár össze is állnak egy-egy dalra vagy rövid szerepre egy jelenkori, fiatal sztárral - és közben büszkén viselik ráncaikat is. A nemrégiben leöregezett Pink is megmondta: a ráncoknak örülni kell, mert azok jelzik, hogy tartalmas életet élünk.
Itt megnézhető Link
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Jó reggelt kép Évától
  2018-06-06 09:29:56, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
2018.05 2018. Június 2018.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 339 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3608
  • e Hét: 9409
  • e Hónap: 42563
  • e Év: 276310
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.