Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/41 oldal   Bejegyzések száma: 405 
Messi a kutyájával sem kíméletesebb, mint a védőkkel
  2018-07-30 22:34:53, hétfő
 
  Mint macska az egérrel...
Lionel Messi felesége, Antonella Roccuzzo Instagram-oldalán bukkantunk az igazán érdekes videóra. A Barcelona argentin klasszisa a pihenés alatt a család kutyájának is megcsillantotta kivételes tudását...
Instagram Link
 
 
0 komment , kategória:  Lionel Messi  - Barcelona   
2018.07.30 Labdarúgás PSG - Real Madrid 3:2
  2018-07-30 22:30:53, hétfő
 
  Neymar, Mbappé és Cavani nélkül is legyőzte az Atléticót a PSG.
Gólokban gazdag meccs volt.
A Nemzetközi Bajnokok Kupájában ma a francia PSG és a spanyol Atlético Madrid csapott össze Szingapúrban. Ahogy lenni szokott, tartalékos keretekkel álltak fel a csapatok, de azért így is jó pár sztár ott volt a pályán.
A PSG-ben nem játszott Neymar, Mbappé és Cavani sem, viszont Rabiot, Verratti, Di María, Lo Celso vagy éppen Kurzawa ott volt a kezdőben. Ez is kellett ahhoz, hogy a legutóbbi három edzőmeccsét elbukó együttes 3-2-re nyerjen. Érdekesség, hogy az olasz sztárkapus, Buffon nem volt a keretben, Trapp védett a helyén.
Góllövők: Nkunku, Diaby, Postolachi illetve Bernede öngólja,, Mollejo,
Videók itt megnézhetők Link
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Aranyosi Ervin: Te, te bizony!
  2018-07-30 17:25:18, hétfő
 
  ...... ........... ........... ..........


Te, te bizony! - Neked szólok,
titkot súgok teneked!
- Tudod azt, hogy mindent gyógyít,
a mosoly, a szeretet?

Ne dugd hát el mosolyodat,
add csak, mikor adhatod!
Mosolyodban szereteted
ölthet vidám alakot!



Aranyosi Ervin © 2018-07-25.
A vers megosztása, másolása,
csak a szerző nevével és a vers címével
együtt engedélyezett. Minden jog fenntartva
 
 
0 komment , kategória:  versek  
Kopjafát állítottak a pálos rend tiszteletére Illyefalván
  2018-07-30 17:11:00, hétfő
 
  .......


Július 15-én, vasárnap az ökumenikus istentisztelet után, a 21. alkalommal megtartott Illés-napokon emlékeztek meg Illyefalván az egyetlen magyar gyökerű szerzetesrendről, a pálosokról.
Az egyházi szertartás végeztével Kacsó Sándor helyi római katolikus plébános köszöntötte a híveket és a hargitafürdői székhellyel Erdélyben újra megtelepedett pálos rend vezetőjét, Bátor Botond szerzetest.

Ezt követően Csáki Árpád történész beszélt a pálosok illyefalvi jelenlétéről. Elmondta, hogy a Boldog Özséb által az 1241-42-es tatárjárás után alapított pálos rend erdélyi jelenléte a reformációt követően közel másfél évszázadra megszakadt. Visszatérésükre csak a 18. század fordulóján került sor az erdélyi politikában nagy befolyással bíró katolikus székely főurak jóvoltából. Segítségükkel Tövisre és Illyefalvára telepedtek le 1701-ben. Ez utóbbi helységben májusban vették át Székely András irányításával a plébánia vezetését, és fogtak neki az anyakönyvezésnek. Működésük 87 esztendeje alatt rendházat alapítottak, új templomot építettek, és újraszervezték a sepsiszentgyörgyi plébániát. Áldásos tevékenységüknek a rend II. József által 1786-ban elrendelt feloszlatása vetett véget. Szántóik és kaszálóik egy része, valamint az 1775-ben öntött harang, az anyakönyvek és könyvtáruk bizonyos hányada a plébánia tulajdonába ment át, vagyonuk oroszlánrészét viszont a kincstár árverésen értékesítette.
A továbbiakban Józsa Lajos sepsiszentgyörgyi helytörténész a helyi levéltárban végzett kutatásai alapján egészítette ki a pálos rend illyefalvi jelenlétére vonatkozó ismereteket. Az elhangzottakból kiderült, hogy a gazdálkodáson kívül két malmot működtettek, és méhészettel, valamint selyemhernyó-tenyésztéssel is foglalkoztak.
Fodor Imre polgármester üdvözlő szavai és az emléklapok átnyújtása után Bátor Botond pálos szerzetes megáldotta az egykor itt tevékenykedő rendtársai emlékére a templom előtti téren álló kopjafát. A Szkridon Sándor keze munkáját dicsérő emlékjel állítására Józsa Lajos kezdeményezésére és anyagi hozzájárulásával kerülhetett sor.

Forrás és fotó: Székely Hírmondó/Romkat.ro
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Búcsút ünnepeltek a debreceni Szent Anna-székesegyházban
  2018-07-30 17:06:04, hétfő
 
  2018. július 30. hétfő 10:02
Július 26-án tartották a Szent Anna tiszteletére szentelt debreceni székesegyház búcsúját. Az idei ünnep szónoka Holló László, a kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem Római Katolikus Teológiai Karának dékánhelyettese volt.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Märcz Tamás: kemény időszak vár a magyar vízilabdára
  2018-07-30 17:01:59, hétfő
 
  Infostart / MTI 2018. július 28. 19:24
Märcz Tamás szövetségi kapitány szerint szinte mindenben komoly lemaradása van a férfi válogatottnak, ezért rendkívül nehéz időszak vár a magyar vízilabdára.
"Az egyedüli megoldás az lehet, hogy a következő két évben az olimpia felé vezető úton célirányos és kemény munkát kell végezni, egyénileg és csapatszinten egyaránt. Még tudatosabb és átgondoltabb vízilabdát kell játszanunk annak érdekében, hogy fel tudjuk venni a versenyt a legjobbakkal. Sok csapat előttünk jár egyéni képzettségben, érettségben, gyakorlatilag mindenben van lemaradásunk. Kemény időszak vár a magyar vízilabdára" - fogalmazott a szövetségi kapitány Barcelonában, az Európa-bajnokság szombati zárónapján, miután együttese 9-8-ra kikapott az orosz csapattól, és csak a nyolcadik helyen végzett.
 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Ez lesz Hosszú Katinka új klubjának a neve
  2018-07-30 16:58:30, hétfő
 
  Forrás: kemma.hu
A világklasszis úszó a Glasgow-i v..-én hat számban indul, de a szövetségi kapitány nem számol vele a váltóversenyeken.
ÉG VELED, IRON AQUATICS 2018. 07. 30. 07:38
Hosszú Katinka új klubot alapított: a világklasszis úszó közösségi oldalán jelentette be hivatalosan is, hogy megszületett új, a férjével, Shane Tusuppal alapított Iron Aquatics nevű klubot felváltó új egyesülete, az Iron Swim.
Az új klub jogilag nem az Iron Aquatics jogutóda, de ugyanazt a munkát végzi, és a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) már fel is vette a tagjai közé.
A cikk beszámol arról is, hogy Sós Csaba, az augusztus 3-án kezdődő Glasgow-i Európa-bajnokságra készülő válogatott szövetségi kapitánya elmondta, hogy miután nem kapott más tartalmú jelzést, a háromszoros olimpiai bajnokot ugyanabban a hat számban, azaz kétszáz gyorson, száz és kétszáz háton, kétszáz pillangón, kétszáz és négyszáz vegyesen nevezte, amelyekben a 2017-es budapesti világbajnokságon is indult.
És ha csak másként nem nyilatkozik, a magam részéről nem számolok vele a váltóversenyeken"
- tette hozzá a szövetségi kapitány.
 
 
0 komment , kategória:  Magyar sikerek sportban  
Ünnepelt színésznők és a Balaton
  2018-07-30 16:51:53, hétfő
 
  Forrás: Like Balaton oldal 2018.07.29.
A Balatont a szépirodalom nagyjai leginkább nőként írják le, bizonyára kellemes hangulata, csábító vidékei és lágy vize miatt. Sok-sok híresség megfordult már a múltban is a tónál, kiváltképp kedvelték az 1800-as évek végének, 1900-as évek elejének ismert és ünnepelt színésznői is.
A Balatonfüreden villát vásároló, s a tó gyógyító erejét több nyáron keresztül élvező, ünnepelt ,,díva", a ,,nemzet csalogánya", Blaha Lujza Balatonfüred híres és büszke lakója volt. Korának leghíresebb színésznőjének számított. Füredi villáját 1893-ban vette meg, férjével, Splényi Ödön báróval. Nyarait 23 éven keresztül itt töltötte. A színésznő Balatonfüred társasági életének egyik központi alakjának számított, részt vett a fürdőéletben, sőt még saját vitorláshajóval is büszkélkedhetett, amelyet Olyan nincs néven keresztelt el. Balaton-szeretetéről így szólt naplójában: ,,Sohase hittem, hogy a Balaton vize oly csodás hatású legyen. Úgy voltam vele, mint a kislány az első szerelmével - én is elmondhattam a költővel: meglátni és megszeretni egy pillanat műve volt. Ezután már szorgalmasan fürödtem és sétálgattam, egyszóval egészségem rövid időn helyreállott, a nyarat igen kellemesen töltöttük. Szeptember első napjaiban tértem haza. Utolsó fürdésem alkalmával megöleltem, megcsókoltam a Balatont. Hazaérve elhatároztam, hogyha Isten éltet, hát a jövő nyarat ismét Balatonfüreden töltjük." Blaha Lujza végül egy kedvezőtlen pénzügyi manőver miatt elveszítette füredi bázisát, de a város ma is büszkén emlékezik a színésznőre, egykori villája Füred egyik legjobb étterme és vendégháza is egyben.

- Balatonföldvár nevéhez több híresség is kapcsolódott. Sok nyarat töltött itt Bajor Gizi. Ma a földvári Petőfi utcában található épület hirdeti: a Nemzeti Színház örökös tagjának egykori nyaralója előtt állunk. A Kossuth-díjas, kiváló művész Széchényi Imréné Tulipános villáját vásárolta meg az 1930-as években. Itt töltötte pihenőjét, melyre így emlékezett: ,,Délelőtt természetesen a Balaton! Fürdés, napozás, esetleg kimegyünk vitorlázni. Ebéd után következik az igazi üdülés. Az árnyas kertre nyíló elsötétített, jó hűs, nyitott zsalugáteres szobában végigheverni az alacsony, terebélyes kereveten, az igaz, hű barát, egy jó könyv társaságában... ez mindennél többet ér. Nagyon szeretek olvasni. Sajnos a színházi szezon alatt erre alig marad időm. De a nyári pihenő alatt igyekszem mindent bepótolni." Visszafogott külsejű nyaralóját mindig vörös muskátlik díszítették. Nagyon szerette Földvárt, napjainkban a város büszkén őrzi emlékét.

- Karády Katalinnak, a végzet asszonyának is az arisztokratikus üdülőhely, Földvár volt az egyik kedvelt kikapcsolódási helyszíne. A filmszínésznő az irodalmi központként is jelentős szerepet betöltő Démusz villa földszintjén bérelte nyári lakját, az 1940-es évek elején. Szeretett szórakozni, táncolni, vitorlázni, s a fürdőtelepen zajló filmforgatásokon is részt vett.

- Tolnay Klári, a kétszeres Kossuth-díjas színésznő szintén több szállal kötődött a tóhoz. Balatonalmádiban is lakott, ahol egy nádtetős présházat újíttatott fel, élvezte a vidék csendjét. Majd a Csobánc hegyén lelt igazi menedékre. Kedvelte a szelíd tájat, a szép, csendes sétákat, s azt, hogy itt nyugodt napokat tölthetett kislányával. Balatonalmádi emléktáblát avatott tiszteletére, a Csobánc tetején egy felújított vendégház és borászat őrzi nevét.

- A tó nyugtató erejével napjainkban is jó hatással van az ide látogató, vagy éppen a tónál élő színésznőkre. Oroszlán Szonja, Kéry Kitti a Balatonnál találta meg legkedvesebb helyét. Egyszóval a Balaton minden időben meghódítja a szépségre fogékony művésznők lelkét.
 
 
0 komment , kategória:  Balatonról  
A Hondában ülők elevenen égtek el
  2018-07-30 16:44:30, hétfő
 
  Forrás: BAON.hu
Tragédia Lakiteleknél.
Előbb kettő, majd három személy haláláról számoltak be a hatóságok a vasárnap este, a 44-es főút 22-es kilométerénél Nyárlőrinc közelében történt baleset kapcsán.
A helyszínen gyűjtött információink szerint egy Honda gépkocsi előzött egy motorkerékpárt, majd egy BMW-t, amikor frontálisan ütközött egy szemből érkező Peugeot gépkocsival. A Honda az út menti árokba borult és kigyulladt, három személy égett az autóban.
- Próbáltam kifeszíteni a felborult autó egyik ajtaját, de nem sikerült. Közben igyekeztem nyugtatni a beszorult nőt, aki segítségért kiabált és a lábát fájlalta. Hirtelen egy lángcsóva csapott ki az autó oldalán, a mentők porral oltóval igyekeztek elfojtani a tüzet, de pillanatok alatt beborította az egész autót, nem tudtuk kimenteni a benne ülőket, elevenen égtek el - emlékezett vissza a vasárnapi tragédia borzalmaira a helyszínen a kecskeméti László István, akinek BMW-jét előzte meg közvetlen a baleset előtt a Honda Kecskemét felé tartva.A férfi elmondása szerint nagy sebességgel előzött a Honda, de nem jól számolta ki a távolságot a vezetője, a szemből érkező Peugeot is próbált jobbra lehúzódni előle, de frontálisan összeütköztek. A Honda az ütközés erejétől visszavágódott a BMW-nek, átpördült felette és a levegőben az árokba repült. László István a feleségével ült az autójukban, kisebb karcolásokon kívül nem esett komolyabb bajuk, az asszony a mellkasát fájlalta, őt a mentők megfigyelésre kórházba szállították. Információink szerint a totálkárosra tört Peugeot-ban ülő kettő személy sem sérült meg komolyabban. A Hondában utazó három személy azonban beszorult az összetört kocsiba, többen is próbálták kiszabadítani őket, köztük László István is, akinek a szőr lepörkölődött a lábáról, amikor hirtelen lángcsóva csapott ki a gépkocsi alól. A tűzoltók még nem voltak a helyszínen, a kiérkező mentők kettő porral oltóval próbálták elfojtani a lángokat, de sikertelenül. A kecskeméti szemtanú elmondása szerint pillanatok alatt borult lángokba az autó, egy másik szemtanú beszámolója szerint a kocsiból már a levegőben repülve lángnyelvek csaptak ki. Több méter magasra értek fel a lángok, amit a tűzoltók oltottak el.
- A műszaki mentés, a tűzvizsgálat és a rendőrségi helyszínelés miatt teljes szélességében több órára lezárták vasárnap este a 44-es főutat, a forgalmat egy mellékútra terelték, az útlezárás hétfőn hajnali 2 óra 20 perckor szűnt meg a rendőrség közlése szerint.

 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
Erzsébet királyné megnevezte a trónörököst
  2018-07-30 16:39:47, hétfő
 
  Forrás: tények online.
Kiszivárgott. Erzsébet királyné megnevezte a trónörököst -Ezen sokan meglepődnek majd. Ő fog Erzsébet után a trónra ülni. Ezen sokan meglepődnek majd.
Vilmos herceg és Katalin hercegné, na meg a két gyerekük, Sarolta és György egyértelműen a királyi család legnépszerűbb tagjai. És bár sok vitájuk van a királynő II. Erzsébettel, ezzel nyilván ő is tisztában van. Így állítólag nekik szeretné átadni a trónt, és ezt szűk körben már be is jelentette. Csakhogy a hivatalos trónöröklési sorban Vilmost megelőzi az apja, a sokak szemében népszerűtlen Károly herceg. Ő pedig bennfentesek szerint nem akar ebbe harc nélkül belenyugodni, és ezért még lehallgató készülékeket is elhelyeztetett Vilmos és Katalin hálójában, állítólag még a telefonjukat is meghekkeltette. Így szeretett volna olyan információkhoz jutni, amelyekkel megrendítheti a pár népszerűségét, ám a fiatalok biztonsági emberei megtalálták a poloskákat.
II. Erzsébet (eredeti nevén: Elizabeth Alexandra Mary Windsor, London, 1926. április 21. -) 1952. február 6. óta Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királyságának, valamint a nemzetközösségi királyságoknak az uralkodója, az anglikán egyház feje. A leghosszabb ideje trónon lévő brit (angol-skót) uralkodó. A leghosszabb ideig regnáló uralkodók listáján jelenleg a 14. helyet foglalja el, ahol a nők közül az első helyen szerepel.
Mint a jelenlegi uralkodó, elméletben számos előjoggal rendelkezik. A gyakorlatban viszont, a miniszterelnök kijelölésén kívül kevés olyan alkalom van a modern brit kormányban, ahol ezeket a jogait érvényesíthetné. Az uralkodó teljesen előjogainak listáját soha nem hozták nyilvánosságra, azonban 2004-ben a kormány egy közleményben tisztázott néhányat:
Elutasíthatja a parlament feloszlatását, ha a miniszterelnök úgy dönt.Saját döntése szerint kijelölheti a miniszterelnököt. Ezzel a jogával utoljára 1963-ban élt, amikor megválasztotta Alec Douglas-Home-t.Elbocsáthatja a miniszterelnököt és a kormányát.Beidézheti és elnapolhatja a parlamentet.Parancsot adhat a fegyveres erőknek.Elbocsáthat és kijelölhet minisztereket.Megbízást adhat tisztviselőknek a Fegyveres Erőknél.Beidézheti a Királynő Tanácsát.Kiadhat és visszavonhat útleveleket.Vállalatokat hozhat létre okiratok segítségével.Kinevezheti az anglikán egyház érsekeit és püspökeit.Címeket és kitüntetéseket adhat és vehet el.Uralkodói kegyelemben részesíthet bárkit.Elutasíthatja az uralkodói jóváhagyást (a brit törvényhozás utolsó pontját).Békét írhat alá és háborút jelenthet be.Külföldre küldheti a fegyveres erőket.Értékelhet és aláírhat megegyezéseket.

II. Erzsébet brit királynő 2007-ben
Elutasíthatja a királynő hozzájárulását, ami szükséges egy rendkívüli döntés elfogadásához. Ezzel a jogával 1999-ben élt, amikor elutasította az fegyveres erőkkel való fellépést Irak ellen.[forrás?]Ezek a jogok többnyire vészhelyzetekben gyakorolhatók, például egy alkotmányos válság ideje alatt, valamint fontosak akkor, ha nincs egy párt sem többségben a parlamentben.
 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
     2/41 oldal   Bejegyzések száma: 405 
2018.06 2018. Július 2018.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 405 db bejegyzés
e év: 4978 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1206
  • e Hét: 3387
  • e Hónap: 36541
  • e Év: 270288
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.